Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

 

 Tulpa

Go down 
+4
ThE_IMMORTAL
tomo_z
floridana
Svjetloisjena
8 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Tulpa   Tulpa Icon_minitimesub ruj 27, 2008 12:27 am

Tulpa je tibetanska riječ, a odnosi se na stvorenje koje čovjek zamisli i dugotrajnom koncentracijom ga učini vidljivim najprije sebi, zatim, ako ustraje, i drugima. Čitala sam o slučaju gdje je skupina ljudi stvorila jednu tulpu - muškarca kojeg su zajedno "izmaštali", pretvorivši ga iz duhovnog oblika u nešto puno konkretnije.

Kao i uvijek na tim slabo poznatim područjima, i ovdje postoji kvaka. Tulpu je teško držati pod kontrolom i ona često počne poprimati loše ili zastrašujuće osobine. Vjerujem da se to događa zato što je strah moćnija emocija od ostalih pa već sama pomisao da bi se nekakva tulpa mogla okrenuti protiv svojih stvoritelja može izazvati upravo taj događaj.

Tekst koji slijedi je copy/paste [urlhttp://blonline.8.forumer.com/a/zanimljivosti-iz-parapsihologije_post23.html]ODAVDE[/url]

Prikazanja, vjeruju mnogi istraživaci, postoje samo u Ijudskoj svijesti. Ali šta je sa vještinom koju praktikuju tibetanske lame, kad pomocu misli tako snažno materijaliziraju ono što misle, da to mogu vidjeti cak i drugi ljudi?

Uslovi na cesti koja je vodila prema Lasi, zabranjenoj prestolnici Tibeta, bili su gori nego obicno, u zimu 1923. na 1924. Ipak, mali broj putnika, uglavnom hodocasnika koji žele da dožive procišcenje posjetom svetom gradu i da vide njegovog polubožanskog vladara, Dalaj Lamu, probijali su se kroz ledene vjetrove i duboki snijeg. Medu njima je bila i jedna postarija žena umornog lica i živahnih znatiželjnih ociju. Žena je licila je na siromašnu seljanku. Njena crvena vunena suknja i prsluk, prošivena jakna od jakove dlake, i kapa sa jagnjecim prekrivacima za uši, bili su iznošeni i puni rupa. Na ramenu joj je visila stara kožna torba u kojoj je bilo nešto jecmenog brašna, suha slanina, caj, užegnuti maslac, malo soli i vode. Sa crnom slijepljenom kosom namazanom jakovom mašcu i tamno smedim licem, uistinu je izgledala je kao tipicna tibetanska seljanka. Kosa joj je zapravo bila sijeda, ofarbana kineskim mastilom a ten joj je poprimio boju od ulja pomiješanog s kakaom i izmrvljenim drvenim ugljenom.

Ova umorna žena zapravo je bila Aleksandra Dejvid - Nil, Francuskinja, koja je u cvijetu svoje mladosti, prije 30 godina bila zapažena operska pjevacica. U godinama nakon toga Madam Dejvid - Nil je putovala na neobicna mjesta i doživljavala još neobicnija iskustva. Nestvarne forme Ova putovanja su ukljucila i poznanstvo sa neobicnim istocnjackim carobnjakom koji je je bio upoznat sa mnogim tajnim znanjima i vještinama tibetanske magije. Poznavao je tajnu «tumo ucenja», neobicno okultno umijece koje je sljedbenicima omogucavalo satima da sjede goli usred snijega. Najneobicnije od svega bilo je to što je Madam Dejvid - Nil, poput nekih tibetanskih lama, uz pomoc mentalnih vježbi i mantri, i sama uspjevala stvoriti tulpu - fantomskog (duhovnog) pratioca koji je nastao iskljucivo iz njene mašte, a ipak je bio tako snažno vitaliziran snagom njene vizualizacije i volje da je, s vremenom, postao vidljiv i drugim ljudima.

Da bi se shvatila priroda tulpe, covjek mora biti svjestan da je misao – kao što to tvrde na Tibetu, nešto znatno više od jedne intelektualne funkcije. Tibetanci vjeruju da misao djeluje na «proizvode svijesti» koji prožimaju svijet materije na vrlo slican nacin kao što kamen bacen u jezero stvara bezbroj kružnih talasa na vodenoj površini. Obicno su ovi talasici izazvani mišlju kratkog vijeka. Oni pocinju nestajati gotovo istog trenutka kada su i stvoreni i ne ostavljaju trajne «ožiljke» na proizvod svijesti koja se penetrira u fizicki nivo. Ako je, medutim, misao intenzivna i proizvod duboke strasti ili straha, ili ako je dužeg trajanja, ona se može pretociti u trajniju misaonu formu.

Tulpe i drugi oblici misli ne smatraju se "stvarnim" od strane tibetanskih lama - ali prema njihovom shvatanju nije stvaran ni svijet materije koji nas okružuje. I jedan i drugi su nestvarni. Kao što jedan budisticki klasik iz prvog stoljeca nove ere kaže: «Svi fenomeni su prvobitno u svijesti i zapravo nemaju vanjskog oblika; stoga, kako nemaju oblika pogrešno je misliti da se išta tu nalazi. Svi fenomeni samo nastaju iz pogrešnih pojmova u svijesti. Ako je svijest nezavisna od ovih lažnih ideja, tada svi fenomeni išcezavaju… Ako su opravdana uvjerenja o oblicima misli, koja imaju tibetanski mistici i carobnjaci, tada se mnoga dogadanja s duhovima, slucajevi lokaliteta sa snažnom «parapsihološkim atmosferama», lako objašnjivaju. Izgleda, na primjer, prihvatljivo da su se misaone forme, nastale žestokim i strasnim mentalnim procesima koji se odvijaju u mozgu jednog zlocinca, pojacane stravicnim emocijama žrtve, godinama, pa cak i stoljecima mogli zadržati na mjestu gdje se odigrao užasni dogadaj. Ovo bi moglo proizvesti snažnu depresiju i anksioznost kod onih koji posjecuju ta mjesta "duhova" i, ako su misaone forme dovoljno žive i snažne, "prikaze" i ponovno dogadanje zlocina, mogli bi ponovo "vidjeti" psihicki senzibilni ljudi.

Ponekad, tvrde oni koji izucavaju okultne pojave, duhovi koji obilaze odredena mjesta su tulpe, misaone forme koje je za sopstvene svrhe namjerno stvotio carobnjak. Postojanje izuzetno mocnih misaonih oblika koji ponovno stvaraju prošlost, objasnili bi izvještaje posjetilaca starih bojnih polja širom svijeta koji su svjedocili da su bili svjedoci fantomskih okršaja koji su se desili prije mnogo vremena. Poprišta bitke kod Nasebya koja se odigrala 1645, za vrijeme gradanskog rata u Engleskoj i napada komandosa na francusku luku Dijep 1942. godine, spadaju medu bojišta na kojima se i dan-danas, s vremena na vrijeme, odigravaju cudne sablasne pojave.

Tulpa nije ništa više od jedne izuzetno mocne misaone forme i po svojoj se prirodi ni po cemu ne razlikuje od prikazanja duhova. Medutim, tamo gdje se ona uistinu razlikuje od normalne misaone forme, jeste po tome što je nastala, ne kao rezultat slucaja ili nekog sporednog efekta mentalnog procesa, vec kao rezultat namjernog cina ljudske volje.

Rijec tulpa je tibetanska, ali postoje strucnjaci u gotovo svakom dijelu svijeta koji vjeruju da su u stanju da proizvedu ova bica tako što prvo privuku i koaguliraju jedan dio "proizvoda svijesti" Univerzuma u jedan oblik, a zatim mu prenesu jedan dio svoje vlastite vitalnosti. U Bengalu, postojbini indijskog okultizma, ta tehnika se naziva «krija šakti» (kreativna moc), i izucavaju je i praktikuju poklonici tantrizma, religijsko-magijskog sistema koji se bavi duhovnim aspektima seksualnosti, ubrajajuci i Induse i budiste medu svoje odane sljedbenike. Pocetnici "ljevorukih" kultova tantre - što ce reci, kultova u kojima se muškarci i žene upuštaju u ritualni seksualni odnos u misticne i magijske svrhe - smatraju se posebno vještim u krija šakti. Ovo stoga što se smatra da intenzivno fizicko i cerebralno uzbudenje orgazma izaziva izuzetno snažne misaone forme. Mnoge tibetanske misticne tehnike porijeklom iz Bengala, posjeduju vrlo snažnu slicnost izmedu fizickih i mentalnih vježbi tantrickih jogija Bengala i tajne unutarnje discipline tibetanskog budizma. Tako se cini vjerovatnim da su Tibetanci prvobitno razvili svoje teorije o tulpama, i svoje metode kreiranja ovih cudnih bica, iz kruga onih Bengalaca koji su praktikovali «krija šakti».

Oni koji izucavaju tulpa-magiju pocinju svoju obuku u vještini kreiranja misaonih bica tako što usvajaju jednog od brojnih bogova ili boginja iz tibetanskog panteona kao "glavno božanstvo", neku vrstu sveca-zaštitnika. U skladu sa budistickim vjerovanjem, tibetanski pocetnici gledaju na bogove s poštovanjem, ali im se ne dive. Mada bogovi imaju velike moci i mada su u izvjesnom smislu "nadprirodni", oni su isto toliko robovi iluzije i isto toliko zarobljeni tockom rodenja, smrti i ponovnog rodenja kao i obicni ljudi.

Tad se pobožnik povlaci u osamljeništvo, u neko sklonjeno mjesto, i satima meditira o tom svom «božanstvu», poznatom kao «jidam». On kombinuje kontemplaciju o duhovnim atributima koji se tradicionalno povezuju sa «jidamom», sa vježbama vizualizacije planiranim da u svijesti izgrade sliku «jidama» onakvog kakvog ga najcešce prikazuju na slikama i kipovima. Da bi se održala ova koncentracija na «jidamu» i da bi se obezbijedilo da u svakom trenutku budnog stanja postoji usmjerena odanost tom bicu, pobožnik neprekidno ponavlja misticne fraze (mantre) povezane sa božanstvom kome služi. On takode formira «kjilkore» - simbolicke dijagrame koji mogu biti bilo kojeg oblika - a za koje se vjeruje da su svetinja njegovom bogu. On ce ih ponekad crtati mastilom u boji na papiru ili drvetu, ponekad ce ih ugravirati u bakar ili srebro, a ponekad ce ih iscrtati na podu prahom od raznobojnih minerala, kojim se za vrijeme godišnjih svetkovina iscrtavaju goleme mandale. Priprema «kjilkora» se mora poduzeti sa pažnjom, jer i najmanje odstupanje od tradicionalnog uzorka povezanog sa odredenim «jidamom» izuzetno je opasno i može dovesti neopreznog ucenika u opasnost od opsjednutosti, ludila, smrti ili boravka od hiljada godina u jednom od "paklenih adova" tibetanske kosmologije.

Zaniljivo je uporediti ovo vjerovanje sa idejom, u koju vjeruju mnogi zapadni okultisti: ako carobnjak ukljucen u "zazivanje duhova" netacno nacrta svoj zaštitni carobni krug, bit ce rastrgan na komade! S vremenom, ako se istraje na propisanim vježbama, ucenik "vidi" svoj «jidam», u pocetku maglovito i nakratko, a onda trajno i sa potpunom - i ponekada zastrasmjucom jasnocom. Ali ovo je tek prva faza tog procesa. Meditacija, vizualizacija «jidama», ponavljanje mantri i razmišljanje o misticnim dijagramima se nastavlja sve dok se «tulpa» ne materijalizira.

Tad posvecenik može osjetiti dodir stopala «tulpe» kad položi glavu na njih, može vidjeti oko tog bica kako ga slijedi dok se krece, može cak voditi i razgovor s njim! Misli ucinjene vidljivim Na kraju, «tulpa» može biti spremna da napusti blizinu «kjilkh ora» i prati posvecenog na putovanjima. Ako je «tulpa» potpuno vitalizirana ona ce tada cesto biti vidljiva i drugima osim onome koji ju je izazavao.

Aleksandra Dejvid-Nil prica kako je "vidjela" jednog ovakvog fantoma koji zacudo, još uvijek nije bio postao vidljiv onom ko ga je stvorio. U to se doba gospoda Dejvid-Nil jako interesirala za budisticku umjetnost. Zbog toga je posjetila nekog tibetanskog slikara koji se specijalizirao u slikanju "gnjevnih božanstava". Dok joj je prilazio, ona se zaprepastila kad mu je iza leda ugledala zamagljen fantomski lik jednog od onih neprijatnih duhovnih stvorenja koja su obicnom narodu ulijevala strah. Prišla je fantomu i ispružila ruke prema njemu; osjetila je kao da "dodiruje neki mekani predmet cija se materija ugibala na najblaži dodir". Slikar joj je tada ispricao da se vec nekoliko sedmica bavi magicnim ritualima, zazivajuci božanstvo ciji je oblik ona vidjela, i da je proveo cijelo jutro slikajuci njegov portret. Zainteresirana ovim iskustvom, Madam Dejvid-Nil je odlucila da se i sama upusti u stvaranje jedne «tulpe».

Da bi izbjegla uticaj mnogih tibetanskih slika i predstava koje je vidjela na putovanjima, odlucila je da stvori veselog, punackog budistickog svecenika kojeg je u vrlo jasno mogla zamisliti. Povukla se u isposništvo i nekoliko mjeseci posvecivala vježbama koncentracije i vizualizacije. Uskoro je nakratko, tek krajickom oka, pocela da vida svog buduceg duhovnog pratioca. S vremenom, on je postajao sve jasniji i životniji, da bi, na kraju, postajao sve vidljiviji, nerjetko se ponašajuci nekontrolirano. On bi se, na primjer, zaustavljao da razgleda krajolik, kao što bi to ucinio neki putnik; ponekad je gda Dejvid-Nil osjetila kako se svojim ogrtacem oceše o nju, a jednom joj je rukom cak dodirnuo i njeno rame.

S vremenom, se «tulpa» pocela da razvija na neželjen nacin. Postao je mršaviji, zlocudniji, a ponekad neprijatan i drzak. Jednog dana neki pastir, koji je gdi Dejvid-Nil donio na poklon malo putera, vidio je «tulpu» u njenom šatoru i pomislio da se radi o pravom budistickom sveceniku. Bilo je jasno da je «tulpa» izmakla kontroli, pretvorivši se u nešto što je ona u svom dnevniku nazvala «dnevno-nocnom morom». Zato je odlucila da ga se riješi. Trebalo joj je šest mjeseci naporne meditacije da bi, napokon, u tome uspjela.

U knjizi «Parapsihološka samoodbrana», objavljenoj 1930. godine, okultiskinja Diona Porcun prica kako je jedanput sasvim slucajno "prizvala" - vukodlaka. Ovo zastrašujuce iskustvo doživjela je dok je bila ispunjena mržnjom prema nekome koje ju povrijedio. Ležeci u krevetu, mislila je na Fenrira, vuka-cudovište iz nordijske mitologije, kad je iznenada osjetila kako se pored nje, u krevetu, metrijalizira veliki sivi vuk. Iz citanja o misaonim formama, znala je da mora tu životinju smjesta staviti pod svoju kontrolu. Zato ju je snažno gurnula laktom u rebra i uzviknula: "Ako se ne budeš ponašao kako treba, moraceš dole, na pod" i grunula ga s kreveta. Životinja je nestala kroz zid. Medutim, prica se nije time završila, jer je jedan od ukucana rekao da je vidio vucije oci u uglu svoje sobe. Diona Forcun je shvatila da mora uništiti to bice. Pozvavši ga opet, vidjela je tanku nit koja ga vezuje za nju. Pocela je da zamišlja kako crpi život iz te zvijeri kroz ovu nit. Vuk je uskoro išcililo u bezoblicnu sivu masu - i prestao da postoji.
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana


Other / Decline to state
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 61
Registration date : 22.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimesub ruj 27, 2008 9:04 am

pročitala sam. zanimljivo je to. čitala sam da narodi mogu stvarati oblake negativne energije iznad svoje zemlje. kažu da je taj oblak najjači iznad Rusije, valjda zbog svega šta je taj narod prošao kroz povijest i zbog straha koji im je usađen. to mi je nekako slično s ovim gore samo taj oblak nije namjerno izazvan i nema oblik. znam da su se neke grupa bavile razbijanjem tih oblaka iznad Rusije. u tu grupu tu je bila uključena i Philis Cristal (nisam sigurna da se baš ovako piše)
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimesub ruj 27, 2008 9:10 am

Phyllis Crystal. Čitala sam to dosta davno u jednoj od prvih prevedenih knjiga - Kidanje veza. :)
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana


Other / Decline to state
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 61
Registration date : 22.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimesub ruj 27, 2008 9:14 am

da, Kidanje veza. po njenom priručniku sam i ja radila jedno takvo kidanje veza.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimesub ruj 27, 2008 9:21 am

floridana je napisao/la:
da, Kidanje veza. po njenom priručniku sam i ja radila jedno takvo kidanje veza.

Dobro je nekim postupkom prekinuti veze na svim nivoima ako ih već prekidamo, inače za sobom vučemo svakakvo smeće kojeg nismo ni svjesni affraid
[Vrh] Go down
tomo_z
Riba
tomo_z


Male
Virgo Dragon
Broj postova : 112
Age : 35
Registration date : 05.09.2008

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimesub ruj 27, 2008 2:13 pm

Mnogo djece ima svoje zamisljene likove iz fantazije i kazu da ih mogu samo oni vidjeti. Mozda ima u ovome vise istine nego si mi mozemo zamisliti. Ima ljudi s kojima se njihova masta zna malo poigrati. Zbog bujne maste moze se desiti projekcija slike na fizicku razinu. Ako se netko necega jako boji, npr duha, i ide mracnim ulicama i samo misli na to, moze se desiti da se masta s njim malo poigra pa da "misli da je nesto vidio" pa padne u komu zbog straha :)
a ovaj tulpa je dobar primjer uvjezbane namjerne projekcije psihickih slika. pozzz
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimesub ruj 27, 2008 3:26 pm

Da, i dio dječjih umišljenih prijatelja bi mogle biti tulpe. :)
[Vrh] Go down
ThE_IMMORTAL
Majmun
ThE_IMMORTAL


Male
Taurus Goat
Broj postova : 1324
Age : 32
Location : Evanescence Croatia
Registration date : 18.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimesub ruj 27, 2008 8:20 pm

moguce je i da su navodna prikazanja gospe u lourdesu i medjugorju ustvari tulpe stvorene zajednickim misljenjem odnosno ubjedjenjem svih vjernika da ona tamo stvarno i jeste.

moguce je da u tome ima nesto...
[Vrh] Go down
tomo_z
Riba
tomo_z


Male
Virgo Dragon
Broj postova : 112
Age : 35
Registration date : 05.09.2008

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimened ruj 28, 2008 3:18 pm

Tako sam i ja mislio, da ljudi dobe kao neku utjehu i nadu u teskim vremenima i ratu iz tih projekcija koje prikazuju neke svete likove, no onda mi je jedna osoba rekla da tako moze samo netko reci tko nikad nije bio u Medjugorju, Lourdesu ili Fatimi...
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimened ruj 28, 2008 4:40 pm

tomo_z je napisao/la:
Tako sam i ja mislio, da ljudi dobe kao neku utjehu i nadu u teskim vremenima i ratu iz tih projekcija koje prikazuju neke svete likove, no onda mi je jedna osoba rekla da tako moze samo netko reci tko nikad nije bio u Medjugorju, Lourdesu ili Fatimi...

Kod tih prikazanja je najvažnije da mnogima ulijevaju nadu i pouzdanje, ma što one bile, a tumačenja ima puno :)

Ja zapravo vjerujem da postoje posebna mjesta na zemaljskoj površini koja su energetski različita od drugih. Kad se tome pridoda ogroman emocionalni naboj koji u sebi donose mnogobrojni hodočasnici, svatko pomalo, ponekad i stoljećima i tisućljećima, onda su ta mjesta uistinu posebna, čak i ako zanemarimo priču o ukazanjima koja je za mnoge, vjerujem, i te kako istinita.
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana


Other / Decline to state
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 61
Registration date : 22.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimened ruj 28, 2008 8:05 pm

ali ove gore prikaze ili tulpe su negativne kad se kotmu kontroli. zašto misli
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimened ruj 28, 2008 8:17 pm

floridana je napisao/la:
ali ove gore prikaze ili tulpe su negativne kad se kotmu kontroli. zašto misli

Kako mi u sebi imamo dosta negativnosti, vjerojatno ih nehotice projeciramo na njih pa se one kasnije pokažu jer u početku prevladavaju one intenzivne pozitivne misli. Općenito su naše negativne misli jače, zato i nisam baš uvjerena da teorija štima kod ukazanja. no

Negdje sam pročitala termin nemrtvo stvorenje, u priči o tamnom vilenjaku, mislim. To je stvorenje koje stvara čovjek - od tijela koje mu je na raspolaganju - nešto kao zombi. Tulpa je također neka vrsta zombija. Čovjek nije Stvoritelj na način da bi mogao stvoriti neko kompetentno i napredno biće...
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimened ruj 28, 2008 8:19 pm

Btw, Tibetanci imaju jezivu priču o tijelima pokojnika koja oživljavaju ako na njih budno ne paze svećenici. Takvo čudovište zove se, mislim, chod ili chad ili tako nekako i vrlo je jako, ako svećenici koji čuvaju tijelo zaspu, ono ih može ubiti jer ga u tom slučaju ne mogu zaustaviti određenim molitvama i postupcima strah
[Vrh] Go down
arhont
PraGlodavac
arhont


Male
Aries Horse
Broj postova : 579
Age : 34
Location : Slavonski Brod
Registration date : 06.06.2008

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimened ruj 28, 2008 8:33 pm

Pa valjda se otmu kontroli upravo zbog negativnih osjecaja, pa se ponasaju u skladu s time.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimened ruj 28, 2008 8:49 pm

arhont je napisao/la:
Pa valjda se otmu kontroli upravo zbog negativnih osjecaja, pa se ponasaju u skladu s time.

Pa to sam i rekla. Ili nisam misli
[Vrh] Go down
arhont
PraGlodavac
arhont


Male
Aries Horse
Broj postova : 579
Age : 34
Location : Slavonski Brod
Registration date : 06.06.2008

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimened ruj 28, 2008 9:19 pm

Svjetloisjena je napisao/la:
arhont je napisao/la:
Pa valjda se otmu kontroli upravo zbog negativnih osjecaja, pa se ponasaju u skladu s time.

Pa to sam i rekla. Ili nisam misli

Ma ja sam taj post napisao ranije, odmah poslije floridaninog pitanja, samo ne znam zasto je postan tako kasno. lol!
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimened ruj 28, 2008 9:20 pm

Nema veze, samo gledam u čemu je problem, činilo mi se da sam upravo to rekla ali se ponekad loše izrazim...
[Vrh] Go down
arhont
PraGlodavac
arhont


Male
Aries Horse
Broj postova : 579
Age : 34
Location : Slavonski Brod
Registration date : 06.06.2008

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimepon ruj 29, 2008 12:39 am

:) ma ja sam kriv. lol!
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimepon ruj 29, 2008 1:10 am

arhont je napisao/la:
:) ma ja sam kriv. lol!

Pa ako već inzistiraš roll :)
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha


Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 45
Registration date : 30.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimepon ruj 29, 2008 4:26 pm

tomo_z je napisao/la:
Tako sam i ja mislio, da ljudi dobe kao neku utjehu i nadu u teskim vremenima i ratu iz tih projekcija koje prikazuju neke svete likove, no onda mi je jedna osoba rekla da tako moze samo netko reci tko nikad nije bio u Medjugorju, Lourdesu ili Fatimi...

Ali ako tamo postoji neka energija stvorena vjerom onda i onaj koji ne vjeruje mozda moze to osjetiti. A kamoli ne onaj koji vjeruje. Hocu reci bas taj pojam Tulpa to i kaze...da se dolsovno moze vidjeti/osjetiti nesto cega nema.

Nisam bila u Medjugorju pa ne mogu govoriti ali mislim da je to subjektivni dojam i dozivljaj. Neki su kazali kako su osjetili neku energiju, neki su kazali da je bilo bezveze da je to samo hrpa kamenja, neki su pak samo komentirali kako ti vidioci imaju vile i tako to sto je cudno za ljude koji prakticki vide Boga...tako da ima puno prica i dozivljaja...

Svjetlo kaze da neka podrucja na Zemlji nose posebnu energiju. Vjerojatno je to istina. Neka mozda sama po sebi, neka pod utjecajem energije koju su stvorili sami ljudi ali mislim da gotovo svako mjesto se moze u nekom trenu nekom pojedincu ili skupini ciniti i dozivjeti kao sveto. Vjerujem da to ovisi o situaciji, kontekstu, duhovnom stanju...o puno toga...

Sigurna sam da je vecina nas u nekom trenu, u nekoj situaciji osjetila nesto sto bi netko nazvao Bozjim dodirom. Nesto sto neki dozive i na tim svetistima... Ponekad je dovoljan vjetar na licu ili pogled na potpuno mracno, nocno nebo sa milionoma zvijezda da imas dojam kako je upravo taj tren, to mjesto, ti i sve na svijetu - sveto.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimepon ruj 29, 2008 8:50 pm

Imam ja takvih mjesta nekoliko. A nećeš vjerovati, kroz jedno posebno smo prošle zajedno kad smo se upoznale, slučajno :)
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana


Other / Decline to state
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 61
Registration date : 22.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimepon ruj 29, 2008 9:41 pm

ti i alpha?
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimepon ruj 29, 2008 9:42 pm

floridana je napisao/la:
ti i alpha?

Da.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha


Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 45
Registration date : 30.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimeuto ruj 30, 2008 10:46 am

Svjetloisjena je napisao/la:
Imam ja takvih mjesta nekoliko. A nećeš vjerovati, kroz jedno posebno smo prošle zajedno kad smo se upoznale, slučajno :)
Jelte? cerek hug hug hug
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitimesri lis 01, 2008 12:07 am

Alpha je napisao/la:
Svjetloisjena je napisao/la:
Imam ja takvih mjesta nekoliko. A nećeš vjerovati, kroz jedno posebno smo prošle zajedno kad smo se upoznale, slučajno :)
Jelte? cerek hug hug hug

Aha ljubi
[Vrh] Go down
Sponsored content





Tulpa Empty
PostajNaslov: Re: Tulpa   Tulpa Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Tulpa
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Parapsihologija-
Forum(o)Bir: