|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
grof Višestanični organizam

Broj postova: 39 Age: 27 Registration date: 15.10.2007
 | Naslov: Lice s Marsa pon lis 15, 2007 4:19 pm | |
| http://www.youtube.com/watch?v=PDP6w-qOZ-0 Sta vi mislite o tome? |
|
 | |
Aleksandar Veliki Čovjek

Broj postova: 6274 Age: 104 Location: E11T Registration date: 20.09.2007
 | Naslov: Re: Lice s Marsa pon lis 15, 2007 4:33 pm | |
| Kako što mislimo?
Dok ne vidim svojim očima niš ne vjerujem. Mogu samo predviđati. |
|
 | |
malena Moderator

Broj postova: 2633 Age: 26 Location: Split Registration date: 18.09.2007
 | Naslov: Re: Lice s Marsa pon lis 15, 2007 4:40 pm | |
| Interesantno, kao i mnoga interesantna lica na Zemlji... |
|
 | |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4

Broj postova: 29065 Age: 47 Location: Zagreb Registration date: 15.09.2007
 | Naslov: Re: Lice s Marsa pon lis 15, 2007 8:55 pm | |
| Prije svega mislim da bi autor teme osim linka na youtube koji može i ne raditi, trebao napisati barem nekoliko rečenica o toj vrlo zanimljivoj temi. Rie je bio već postavio ovu temu na jednom drugom forumu, pa bih ga zamolila da barem uvodnio dio premjesti ovamo, ako već nije.  |
|
 | |
Rain Admin

Broj postova: 2808 Age: 27 Location: In tha Leteći tanjer Registration date: 15.09.2007
 | |
 | |

| |
 | |
Rain Admin

Broj postova: 2808 Age: 27 Location: In tha Leteći tanjer Registration date: 15.09.2007
 | Naslov: Re: Lice s Marsa pon lis 15, 2007 9:39 pm | |
| Možeš i ti ako želiš  |
|
 | |

| Naslov: Re: Lice s Marsa pon lis 15, 2007 9:40 pm | |
| Moram otići za nekoliko minuta, na žalost  |
|
 | |
Aleksandar Veliki Čovjek

Broj postova: 6274 Age: 104 Location: E11T Registration date: 20.09.2007
 | Naslov: Re: Lice s Marsa pon lis 15, 2007 9:40 pm | |
| |
|
 | |

| Naslov: Re: Lice s Marsa uto lis 16, 2007 7:18 pm | |
| Priča o licu na Marsu može se u osnovnim crtama i na hrvatskom jeziku pročitati OVDJE. Da samo ukratko kažem o čemu se radi. Prije 25 godina na Marsu je snimljena fotografija brda koje je neodoljivo podsjećalo na ljudsko lice. To je kao zanimljivost podastrto jafvnosti, a izazvalo je znatiželju koja nije jenjala do dana današnjeg. Ta prva davna fotka izgledala je ovako:  Čitala sam o tome u knjizi Grahama Hancocka Tajna Marsa koja je objavljena u izdanju Starog Grada. Moram priznati da mi je ta prva informacija bila prilično jeziva. "Lice" se nalazi na platou Cydonia na kojem postoje i druge neobične građevine koje podsjećaju na piramide i na ljudskom (ili nekom drugom inteligentnom) rukom građene objekte: Stara fotka s jednom od interpretacija:  Novija snimka na kojoj bi se trebalo vidjeti da umjetnih građevina ondje nema:  Također se na novim fotografijama dokazuje da je lice s Marsa zapravo obično brdo koje je prije 25 godina zbog igre svjetla i sjene i slabije fotografske tehnologije dobilo izgled zbog kojeg je ušlo u povijest:  Ta je posljednja fotka, a mogu se vidjeti i brojne druge varijante na google-u, prikazana i u filmiću kojim je započeta ova tema. Zanimljivo je da je i Zacharia Sitchin Marsu dodijelio specijalnu ulogu u svojim teorijama koje se temelje na prijevodima i interpretaciji starosumerskih tekstova. Navodno je Mars relativno nedavno u sudaru s velikim objektom izgubio veći dio atmosfere i postao pustinjski planet s golemim ožiljkom sa strane, pa su tom prilikom bile uništene i umjetno sagrađene baze koje su se ondje nalazile - čini seda se radilo o ekspoloataciji zlata iz zemljine kore od strane pridošlica s planeta Marduka koji ioma vrlo ekscentričnu putanju oko sunca i trenutno je izvan dosega naših pogleda. Ne sjećam se točno te teorije pa neću dalje o njoj da ne napišem neku glupost, a mnogi već i same te teorije i priče o licu s Marsa i piramidama u Cydoniji smatraju tlapnjom sanjara i luđaka. No mislim i vjerujem da svaka hipoteza ima pravo na život dok se ne dokaže da je netočna. U filmi9ću kojim je započeta ova tema nalazi se jedna zanimljiva novost, zapažanje autora o kamenim strukturama koje u pravilnim razmacima na ovalnoj krivulji okružuju "lice". Radi li se uistinu o slaboj tehnologiji i slučajnosti na prvim snimkama, ili su nam servirane novije fotografije obrađene u kakvom sofisticiranom photoshopu? Nedostatak pravog odgovora na ova pitanja pruža široko polje skepticima, ali i pristašama teorija zavjere. A mi znatiželjni čekamo - što će se dalje naći 
Zadnja promjena: svjetloisjena; čet svi 15, 2008 12:51 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
 | |

| Naslov: Re: Lice s Marsa uto lis 16, 2007 7:20 pm | |
| Ispričavam se zbog široke fotografije u gornjem postu, no isplati je se pogledati. |
|
 | |
silver Majmun

Broj postova: 1439 Age: 22 Registration date: 25.10.2007
 | Naslov: Re: Lice s Marsa pet lis 26, 2007 9:51 pm | |
| ma meni se sve cini da ljudska masta ovdje nadilazi sve granice.. Igra svjetla i sjene, mutni oblici - a ostalo ide nama na mastu! Samo je trebalo reci da je to lice covjeka i svi ga odmah vide.. |
|
 | |
zvezda Guardian

Broj postova: 3201 Age: 30 Location: Gore Registration date: 23.09.2007
 | Naslov: Re: Lice s Marsa sub lis 27, 2007 7:52 am | |
| Koliko ja znam, ako jos uvek i nije, Mars je bio naseljen... * |
|
 | |
Blizzard Superforumaš CE-4

Broj postova: 14532 Age: 22 Registration date: 01.10.2007
 | Naslov: Re: Lice s Marsa sri svi 14, 2008 9:12 pm | |
| Da, lice s Marsa... U zadnje vrijeme želja za otkrićem drugih civilizacija jako je porasla, toliko da u svemu neobičnom se vidi mogućnost života. Da oluja na Jupiteru poprimi ljudski oblik, vjerski fanatici će misliti da je došao smak svijeta, a novinari će pisati kako su oblaci na Jupiteru živi. |
|
 | |
Tutankhamon Pračovjek

Broj postova: 2109 Age: 36 Location: Hrvatska sahara Registration date: 22.12.2007
 | Naslov: Re: Lice s Marsa čet svi 15, 2008 11:11 am | |
| Potrazite negdje na Youtube-u ima negdje snimka mislim iz 2004 gdje se Nasa ispricava i priznaje da su slike Lica na Marsu bile u PS prepravljane tako da se lice ne vidi. Izgleda ipak da to lice tamo stoji. |
|
 | |
|