Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Uskršnji otok

Go down 
+16
Mediterano Blanco
bros
arhont
mivaman
Legionar
MisteryManiac
floridana
meli
zvezda
silver
Sigmund Freud
danyf5
(CroM)Flash
siskara
Svjetloisjena
Rain
20 posters
Go to page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Registration date : 15.09.2007

Uskršnji otok - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimečet lip 26, 2008 8:52 am

meli je napisao/la:
silver je napisao/la:
ja mislim da to ima veze s lemurijom. ili nekom sličnom civilizacijom. :)

Lemurijom?

Civilizacija koja je navodno postojala u isto vrijeme kad i Atlantida a stanovnici su bili duhovno visoko razvijena bića...
[Vrh] Go down
meli
Pračovjek
meli

Female
Pisces Dragon
Broj postova : 3492
Registration date : 15.02.2008

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimečet lip 26, 2008 8:52 am

Hvala, sjeno :)
[Vrh] Go down
silver
Majmun
silver

Male
Pisces Horse
Broj postova : 1439
Registration date : 25.10.2007

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimečet lip 26, 2008 9:36 am

zapravo, ne nužno kad i Atlantida, već možda čak i prije. navodno se nalazila negdje u današnjem indijskom oceanu, a ruševine yonagunija kraj japana mnogima upućuju na potvrdu njenog postojanja (pogledaj temu yonaguni).
evo, napisao sam u toj temi o nekim zanimljivostima vezanima uz lemuriju, odnosno, civilizaciju "Mu", kako se pravilno zove, lemurija je europski izraz.

Citat :
Prema legendama, prvi imperator Japana se zvao
Jimmu, a njegovi nasljednici Kamu i Temmu. U sjevernom Japanu se nalazi
sveta rijeka pod imenom Mu rijeka. U prijevodu na japanskom i na
korejskom, “mu” znaci ono sto vise ne postoji.
Na drugoj strain
pacifika, na Havajima, odrzala se legenda o nestaloj pra-domovini
covjeka Mu, odakle je “covjecanstvo posijano sirom svijeta”. Najstarija
pjesma na otoku Kumulipo govori o velikim poplavama i prirodnim
katastrofama koje su unistile svijet nekada davno. Praotac stanovnika
Havaja se zvao Kuamu i on je prezivio katastrofu.
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Other / Decline to state
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Registration date : 22.09.2007

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimečet lip 26, 2008 6:41 pm

prvo šta pomislim kad pogledam te glave je da su lijevane.
kao da su hvatali lavu u nekakve kalupe
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Registration date : 15.09.2007

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimečet lip 26, 2008 8:48 pm

floridana je napisao/la:
prvo šta pomislim kad pogledam te glave je da su lijevane.
kao da su hvatali lavu u nekakve kalupe

Da, ali mislim da taj dojam dolazi od starosti. Znaš kako izgledaju i naši kipovi i kamena pročelja nakon stoljeća-dva, a ove glave su puno starije, mislim najmanje 1500 godina.
[Vrh] Go down
MisteryManiac
Dinosaur
MisteryManiac

Male
Capricorn Pig
Broj postova : 381
Registration date : 05.10.2009

PostajNaslov: Otkrivena tajna Uskršnjeg otoka?   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimepon lis 05, 2009 9:43 pm

Dvoje britanskih arheologa vjeruju da su na tragu rješenja misterija velikih kamenih glava na ovom polinezijskom otoku, točnije crvenih šešira koji su na njih bili postavljani.

Arheolozi vjeruju da su otkrili tajnu famoznih glava s Uskršnjeg otoka.

Ovaj otok udaljen preko 4000 km od obale Čilea spada među najizoliranija naseljena područja na svijetu.

Prije 1000 godine stanovnici ovog otoka na glave divovskih kamenih lica počeli su stavljati ogromne crvene šešire.
Tim istraživača sa Sveučilišta u Manchesteru i Londonu smatraju da su šeširi postavljani tako da su ih njihovi tvorci spustili niz padinu prastarog vulkana.

Colin Richards i Sue Hamiltons su prvi britanski arheolozi koji su radili na ovim otoku od 1914. godine. Njih dvoje našli su niz dokaza koji su ih doveli do određenih zaključaka.

Alatke, cesta i stari vulkan doveli su do zaključka da su šeširi proizvedeni pored vulkana te da je za njihov transport korištena prirodna padina.

''Znamo da su šeširi rolani niz cestu od nabijene crvene, vulkanske prašine'', kaže Richards.

Svaki šešir, težak nekoliko tona, izrađen je od vulkanskog kamena i postavljen na glavu kipova diljem otoka.

No kako i zašto su šeširi postavljeni još uvijek je zagonetka.

''Ovi šeširi nalazili su se cijelim putem od vulkana do obale i bili su pažljivo poslagani. Što ste bliže vulkanu njihov broj se povećava. Kao da se približavate oltaru'', rekao je Richards za BBC.

''Polinežani su doživljavali prirodu kao živi organizam i vjerovali da su duhovi ušli u njih nakon što su izdubili stijene''.

Richards i Hamilton ostat će na otoku narednih pet godina i nadaju se da će njihova otkrića izmijeniti polinezijsku povijest.
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimepon lis 05, 2009 9:48 pm

Postoji li ikakva geometrijska pravilnost u postavljanju tih kipova?

Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimepon lis 05, 2009 9:50 pm

Uskršnji otok - Page 2 Uskrsnji_otoci
Evo slika tako da se približno dobije uvid u to o kakvim se dimenzijama radi. :)

Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Registration date : 23.09.2007

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimeuto lis 06, 2009 12:08 am

meli je napisao/la:
zvezda je napisao/la:
"Gore" 32 statue, "dole" 21... *

Misliš da to nešto znači?

Oba broja su veoma važni u ezoteriji i smatraju se veoma moćnima... Dakle, mislim... :) *

Sad da pripojimo... *

Stanica
mivaman

Male
Leo Dragon
Broj postova : 12
Registration date : 12.09.2009

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimesri lis 07, 2009 3:13 am

pozdrav svima :) evo jedna zanimljiva knjiga, posto mislim da uskrsnji otoci imaju veze s atlantidom, za download

http://www.scribd.com/doc/20720259/Brennan-Enigma-Atlantide

Uzivajte u citanju (ja je jos nisam procito al budem)
[Vrh] Go down
silver
Majmun
silver

Male
Pisces Horse

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimepet lis 09, 2009 9:26 am

meni se cini da, cak i ako su postoji objašnjenje za način izrade tih kipova, makar bilo dosta nategnuto, ipak je pitanje odakle se uopće stvorila ta civilizacija na uskršnjim otocima. Ako su mogli takve kipove radit, bez obzira na to kako su ih radili, bili su bar do određene mjere napredni. Imali su i svoje pismo, razvijene religijske običaje, cijelu jednu kulturu koja očito nije nastala od ničega. Uostalom, nevjerojatno je to poklapanje tih struktura s nekima na drugim krajevima svijeta.
[Vrh] Go down
arhont
PraGlodavac
arhont

Male
Aries Horse
Broj postova : 579
Registration date : 06.06.2008

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimepet lis 09, 2009 3:36 pm

Citao sam negdje, da ti kipovi predstavljaju Nefile, jednu vrstu izvanzemaljaca, njima u cast su dignuti ti kipovi, a mozda su i oni ih podigli, ne sjecam se, davno sam to citao
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimesub lis 10, 2009 12:14 am

Nefili su, bar koliko se ja sećam, mešanci dobijeni ukrštanjem sa ljudima... :) *

PraGlodavac
arhont

Male
Aries Horse

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimesub lis 10, 2009 12:26 am

da tako nesto, uglavnom njih su valjda napravili reptili, da budu nesto kao cuvari nasi, nesto tako, davno sam to citao
[Vrh] Go down
silver
Majmun
silver

Male
Pisces Horse

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimesub lis 10, 2009 1:59 pm

arhont je napisao/la:
da tako nesto, uglavnom njih su valjda napravili reptili, da budu nesto kao cuvari nasi, nesto tako, davno sam to citao

a jel ima ikakvih praktičnih dokaza za takvu teoriju?
[Vrh] Go down
arhont
PraGlodavac
arhont

Male
Aries Horse

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimeuto lis 13, 2009 12:50 pm

vjerovao il ne, mislim da nema niti jedan, hehe
[Vrh] Go down
MisteryManiac
Dinosaur
MisteryManiac

Male
Capricorn Pig
Broj postova : 381
Registration date : 05.10.2009

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimesri lis 14, 2009 10:30 am

ako nema dokaza ne znaci da nije istina
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimečet lis 15, 2009 6:01 pm

Da, a ako ne vidiš dušu ili um, nema ni njih. *

Majmun
silver

Male
Pisces Horse

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimepet lis 16, 2009 12:59 am

MisteryManiac je napisao/la:
ako nema dokaza ne znaci da nije istina

jesam ja to mozda rekao? ne, to ne znaci da nije istina. ali ni da je. To samo znači da jedino preostaje vjerovanje u nešto, ali onda to nije nikakva teorija, bar ne znanstvena. To je onda jednostavno vjerovanje u nešto.

Kao što i postojanje duše nije pitanje znanosti ili neke teorije, to je pitanje religijskog uvjerenja. Ili, da se bolje izrazim, vjerovanja. Vjerovanja koje ima neku svoju podlogu - zašto baš vjerujemo u to.

Isto tako bi trebale i te "teorije" o izvanzemaljcima trebale imati nekakvu podlogu, iako je ja baš i ne vidim. Bilo tko može nešto reći, nešto što se ne može provjeriti, a na nama je hoćemo li vjerovati toj osobi ili ne. A ako vjerujemo toj osobi, čak i bez dokaza, obično postoji neka podloga za to povjerenje.
[Vrh] Go down
bros
Majmun
bros

Male
Leo Tiger
Broj postova : 1348
Registration date : 01.12.2009

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimepet pro 04, 2009 1:29 am

siskara je napisao/la:
Mislim da su se jako bojali nekih svojih bogova i da im izraze poštovanje dali su sve od sebe

Ako su ogromn kipovi svuda oko otoka cini mi se kao da sluze da otjeraju ili uplase nekoga, ali imaju nekako cudne izraze i mogli bi bit biti znak za nekog:
`Ovdje smo`.
[Vrh] Go down
waldox
Majmun

Male
Virgo Broj postova : 1780
Registration date : 18.03.2014

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimečet tra 09, 2015 8:08 pm

pa to nisu sagradile civilizacije nego ljudi s uskršnjeg otoka, rongo rongo jezik je njihov. popc
[Vrh] Go down
Mediterano Blanco
Majmun
Mediterano Blanco

Male
Leo Snake
Broj postova : 1172
Registration date : 18.06.2015

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimened lip 21, 2015 11:02 pm

Po svemu sudeci,najverovatnije ti kameni stubovi sa Uskrsnjih ostrva,ilite Ognjene zemlje poticu od drevne-mitske-zaboravljene civilizacije Lemurije,ili Mu. ;) .

[Vrh] Go down
waldox
Majmun

Male

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimened lip 21, 2015 11:09 pm

može biti i to sam ja pomislio ,ali rongo rongo jezik je s uskršnjeg otoka,mu bio nekoć dio i uskršnjeg otoka face
[Vrh] Go down
Mediterano Blanco
Majmun
Mediterano Blanco

Male
Leo Snake
Broj postova : 1172
Registration date : 18.06.2015

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimened lip 21, 2015 11:54 pm

Pa dobro,moguce je da je taj rongo-rongo jezik jedna od modifikovanih varijacija nekadasnjeg jezika Lemurije/Mu,spekulise se da je nekada u ne tako davnoj proslosti-Istoriji u toj oblasti,blizu Uskrsnjih Ostrva/Ognjene zemlje postojalo jos par danas izumrlih jezika,koje su bile veoma slicne s tim rongo-rongo jezikom.Pre ce biti da su Uskrsnja ostrva bili deo nekadasnje Lemurije/Mu,nego da je Lemurija/Mu bila deo Uskrsnjih ostrva. ;) .
[Vrh] Go down
waldox
Majmun

Male

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitimened lip 21, 2015 11:59 pm

http://www.cosmiq.de/qa/show/869617/Was-ist-Mu/ ev o karta mu ako je postojao obuhvaćao je iuskršnji otok, 70 posto pacifika je bio mu?otišao u noći u dubine ,i opet nitko nije 100 posto siguran,ali istraživanja nisu urodila plodom, bar još ne drunken
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Uskršnji otok   Uskršnji otok - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Uskršnji otok
[Vrh] 
Stranica 1 / 3.Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Ukleti otok Alcatraz