Početna stranicaPortalFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29066
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   pon vel 08, 2010 12:38 pm

Stručnjaci koji su radili s 9-godišnjom Jagodom očajni su jer je potresno svjedočenje silovanog djeteta zanemareno. Sud je pedofila oslobodio jer je djevojčica sa 6 godina dala 'nekonzistentan i nevjerodostojan iskaz'.

"Nesretna sam kad u školi dobijem jedan. Kad sam s tatom, onda sam isto nesretna jer ne volim kad me tata dira. Ne volim kad me tata mazi. Tata se skine gol i veli da moram spavati s njim ili će me zavezati vani kao psa. Kad idemo spavati, ja spavam, a tata skače po meni i radi nešto prosto. To mene boli. Ja kažem da to mene boli, a on ništa. Tata dugo skače po meni, dok mama ne kaže da je ručak gotov. Mama je vidjela što mi radi i rekla mi je: 'Žao mi je, dušo, ne znam od policije broj.' Braco se skriva od tate. Šapnuo mi je da i njemu radi isto."

Te rečenica je ispisala devetogodišnja Jagoda, tijekom banalnog razgovora kod psihologinje, koja ju je upitala kad je sretna, a kad nesretna. Šutke je pisala i ispisala četiri stranice papira. Na potpitanja nije podizala glavu prema psihologinji i nije nikoga gledala u oči.

Jagodin slučaj stručnjaci su 2006., kada je izdvojena iz biološke obitelji, proglasili "vrištećim slučajem seksualnog zlostavljanja". Zašto je djevojčica odlučila progovoriti, stručnjaci nisu sigurni.

Sigurno je da Jagoda ne zna da bi je država već ovog mjeseca mogla vratiti upravo njezinu ocu! Upravo joj ovog mjeseca istječe odluka o njezinu smještaju kod udomitelja, Jagodine tete Ljubice, piše Jutarnji list.

Naime, zbog "nekonzistentnog i nevjerodostojnog iskaza" koji je Jagoda dala na sudu kao šestogodišnja djevojčica otac je u rujnu prošle godine pravomoćno oslobođen svih optužbi! Iako je sudski vještak napisao da dijete "nedvojbeno ima osobna seksualna iskustva". Za sud nije "dovoljno jasno verbaliziralo" s kim je ta iskustva steklo.

Jagodino potresno pismo, koje je šokiralo i iskusne stručnjake, za sud i pravo potpuno je nebitno. Jer - njezin je otac oslobođen i ne može biti dvaput suđen za isto djelo!

"Svi smo očajni. Jednostavno se ne možemo pomiriti s činjenicom da će djevojčica natrag k ocu i da njezino pismo, njezin život, ništa ne znači, da ćemo je mi, koji smo odgovorni za nju, poslati natrag", kažu stručnjaci koji su proteklih godina radili s Jagodom.

Priča poznata je svim nadležnim institucijama. Svi se zgražaju, odmahuju glavom, ali zaključak je isti: rješenja nema!

Jagoda je slučajno spašena i slučajno ponovno osuđena. (Izvor)


Ovo je tragedija koju svi zajedno moramo spriječiti. Mi namjeravamo poslati dijete natrag silovatelju! Što bi se još moralo dogoditi da sustav zaštiti djevojčicu i da joj konačno povjeruje?, pita se pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić.

Slučaj zlostavljane djevojčice Jagode, koja bi uskoro trebala biti vraćena na skrb svom ocu zlostavljaču, šokirao je javnost. Nadležni centar za socijalnu skrb tražit će od Općinskog suda produženje smještaja kod udomitelja zbog "nedovoljne roditeljske kompetencije" i nada se da će ga sud uvažiti, te da djevojčica ipak neće biti vraćena ocu. Jedina je nada da sudac Općinskog suda, koji bude odlučivao o Jagodinom povratku u biološku obitelj, povjeruje Centru za socijalnu skrb i odobri nastavak smještaja u udomiteljsku obitelj, ali i da obitelji oduzme i drugo dijete, Jagodinog četverogodišnjeg brata Ivicu.

Podsjetimo, Jagodin iskaz (koja je u vrijeme zlostavljanja imala šest godina) sud je procijenio nedovoljno konzistentnim, pa je otac pravomoćno oslobođen optužbi, piše Jutarnji list. Otac sad traži skrbništvo i napominje da prima braniteljsku mirovinu u visini prosječne plaće, da je oslobođen svih optužbi i da želi "nastaviti brinuti o svojem djetetu".

"Ovo je tragedija koju svi zajedno moramo spriječiti. Mi namjeravamo poslati dijete natrag silovatelju! Što bi se još moralo dogoditi da sustav zaštiti djevojčicu i da joj konačno povjeruje? Što očekivati od prestrašenog i posramljenog šestogodišnjeg djeteta? Konzistentan, savršen iskaz?", ogorčeno je izjavila pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić.

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba psihologinja dr. Gordana Buljan-Flander ne želi komentirati konkretan slučaj s kojim nije dovoljno upoznata, no upozorava da se već godinama bori da se dječji iskaz uzme odmah, čim se dijete prvi put uputi stručnjaku.

"Protekom vremena i brojnim ispitivanjem djeteta dolazi do kontaminacije iskaza, odnosno dijete se ili još više zatvori ili dopunjava i dodaje detalje kako bi popunilo rupe u sjećanju. Stoga struka smatra da dijete treba za sud ispitati odmah, od strane stručnjaka educiranog za rađenje forenzičnog intervjua, koji neće postavljati sugestivna pitanja. Takav intervju treba obaviti u prisutnosti odvjetnika i državnog tužitelja, koji sjede iza dvosmjernog ogledala, i snimiti ga te koristiti na sudu", kaže dr. Buljan-Flander.

Ističe kako kod dječjeg iskaza treba imati na umu da je dijete posramljeno, da je zbunjeno, vezano za osjećaje prema zlostavljaču, kojeg, kad se radi o ocu, istovremeno i voli i mrzi, da zlostavljači najčešće prijete žrtvi te da je dijete često prestrašeno za vlastitu dobrobit ili dobrobit majke ili braće.

"Imala sam slučajeva da se dijete otvori tek nakon nekoliko godina, kad stekne povjerenje u terapeuta i sigurnost u okolinu", izjavila je psihologinja za Jutarnji.

Jagoda je bila ispitivana u više navrata – vještačena je u bolnici u kojoj se otkrilo da je zlostavljana, u domu u kojem je boravila, u Poliklinici za zaštitu djece i, na kraju, kod sudskog vještaka. Svojoj dugogodišnjoj psihologinji otvorila se tek tri godine nakon odlaska od oca, kad je emocionalno ojačala i u sebi riješila konfuzne osjećaje prema mami i tati. Osim toga, iz pisma u kojem je otkrila zlostavljanje evidentno je da se izrazito boji za svojeg malog brata.

"Tragično je da sustav više vjeruje zlostavljaču nego djetetu. Ono što je ova djevojčica napisala mora biti trenutni alarm svima!", poručuje pravobraniteljica Mila Jelavić. Ističe kako je sad ključno zadržati dijete podalje od oca zlostavljača i majke koja je zlostavljanje prikrivala te hitno provjeriti što se događa s bratom. (Izvor)

I sad...jel bi trebalo suca koji je vodio ovaj slucaj na neki nacin prijavit tako da ga se izbaci sa te funkcije jer, ocito, nije bas normalan.
Isto tako...zasto nigdje ne daju ime, prezime i sliku briznog oca...moze i adresa isto

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Armin od Irima
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1091
Age : 28
Location : Zagreb
Registration date : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   pon vel 08, 2010 1:33 pm

Na žalost, sudac mora zaključiti slučaj hladna srca, kao da nema savjesti, jer mu tako nalaže posao. S druge strane, radi se o obitelji iz Zagreba pa mislim da će "rekla-kazala" sistem profunkcionirati kad-tad te da će procuriti informacija o tome što se događa i o kome se radi...

Ovo je čista tragedija i dovodi me da se pitam: Koliko su ovakvi tipovi bolesniji od "običnih" pedofila kad siluju vlastitu djecu?
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29066
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   pon vel 08, 2010 2:42 pm

Molim? Evo, citam ja hladne glave i zakljucujem da debila i suca treba obisit za niku stvar da lelujaju na buri.

Jel taj sudac metnalno retardiran (naravno da nije, samo je podmicen) kad su mu argumenti da je iskaz curice od 6 godina nekonzistentan i da nije dovoljno jasno verbaliziran !?!?! I kao radi toga je ovaj oslobodjen...a boze sveti...

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Armin od Irima
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1091
Age : 28
Location : Zagreb
Registration date : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   pon vel 08, 2010 2:48 pm

Ne bih tako srljao i rekao da je podmićen. Pa tko bi si dozvolio takvo što? Nije to politika...

A što se tiče tog tipa, kad-tad će on doći na sud, ako ne pravni, onda moralni, ali tu mu neće suditi pravnici nego netko kome će biti dežurna kuja...
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29066
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   pon vel 08, 2010 3:25 pm

Dobro, mozda nije podmicen...onda mu je garant u nekom rodu ili je ozenio nekog tko ovome jeste u rodu ili... :P

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
avatar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Age : 23
Location : Negdje u mislima
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   pon vel 08, 2010 6:40 pm

Ne vidim problem. Tip je odležao svoju kaznu i platio dug društvu*. Sada kada je napokon** na slobodi bilo bi lijepo da otac i kćer budu zajedno***. :)


*platio dug društvu???? Time što je tri i pol godine ležao u zatvoru i čituckao knjige?
**napokon???? Ja bih tom tipu doživotnu opizdio. Ajmo reći da je otac jednom silovao kćerku i nikad više ponovio i kajao se zbog toga i plakao noćima prije nego je bio oslobođen, onda bih ga mooožda pomilovao nakon 20-30 godina.
***doslovno i metaforički... sramota! Tako naš sustav funkcionira? Tako sud funkcionira?? Tako pravda funkcionira???!?!?!
Znate šta mi je najodvratnije? To što odvjetnik ima pravo znati je li mu štićenik kriv ili ne i da ga ima puno zakonsko pravo braniti, iako zna da je kriv!

_________________
"Learn what is true in order to do what is right."
[Vrh] Go down
Armin od Irima
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1091
Age : 28
Location : Zagreb
Registration date : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   pon vel 08, 2010 6:48 pm

Sudski sistem Zapada funkcionira tako da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno...
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
avatar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Age : 23
Location : Negdje u mislima
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   pon vel 08, 2010 6:52 pm

Jbg, zato imamo preko 1000 psihopata na slobodi.
I kakve su to kazne??? Kakvi mrtvi zatvori za silovatelje, ubojice, psihopate, masne lopove????? Ajmo nešta korisno! U tešku industriju i rudnike radit!

Uostalom, ako i zatvore čovjeka zbog djela koje nije napravio većini bi se u prošlosti našlo nešto za što bi ga se moglo optužiti pa je ta kazna neutralizirala ono za što je možda prije trebao biti osuđen, a nije :P

_________________
"Learn what is true in order to do what is right."
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
avatar

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8385
Age : 41
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   pon vel 08, 2010 11:29 pm

Ma kod nas je problem u korumpiranom i neobrazovanom sudskom kadru. S time da ne znam što je gore korumpirani sudac ili sudac neznalica.

U ovo konkretnom slučaju, ovaj otac barem ima neko opravdanje, čovjek je lud, tj. psihički bolesnik. No koje je opravdanje suca da takvu osobu ili ne zatvori u instituciju koja se bavi tim osoba ili pak u zatvor. Taj sudac je ne samo sramota za svoju struku nego i opasnost za cijelo društvo, možda i veća opasnost od tog silovatelja. Tko zna kakve on sve presude donosi koje nisu toliko poznate javnosti, a opet pogađaju ljude koji sudjeluju u tim postupcima. Trebalo bi i njegovo ime i prezime objaviti, a po mogućnosti i sliku

A što se tiče presumpcije nevinosti to je dobra stvar i ustavna kategorija, pod uvjetom da svi od tužiteljstva, policije i sudstva dobro odrade svoj posao, no ne da mi se o tome, možda jednom drugom prilikom

_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
Armin od Irima
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1091
Age : 28
Location : Zagreb
Registration date : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   pon vel 08, 2010 11:31 pm

Znaš ono kad vlasnik tvrtke uzima novce i koristi ih za vlastite potrebe, a nigdje to papirima ne možeš potvrditi niti postoje svjedoci koji to konkretno mogu potvrditi? Eto, to ti je to isto...
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
avatar

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8385
Age : 41
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 12:59 am

Uuuu pa to je odluka Vrhovnog suda, pa zar je moguće da je vijeće od tri ili pet sudaca i to sudaca Vrhovnog suda donijelo ovakvu sramotnu odluku

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/54739/Silovanu-djevojcicu-necemo-vratit-ocu.html

_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
avatar

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12332
Age : 33
Registration date : 09.09.2009

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 1:13 am

Djevojčica je imala seksualno iskustvo sa šest godina, ali ne zna se s kim? shock

Stvarno sramotna, nebulozna presuda. Kako će građani imati povjerenja u institucije kad se donose ovakve presude. confused

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
Armin od Irima
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1091
Age : 28
Location : Zagreb
Registration date : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 1:17 am

3 od 5? To je sramota...
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29066
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 11:09 am

Armin od Irima je napisao/la:
Sudski sistem Zapada funkcionira tako da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno...
A u Kini, recimo, te ubiju, posalju obitelji racun za metak, a kasnije ako se ispostavi da si bio nevin nema veze jer si primjer drugima da ocito nisi bio dovoljno nevin gica

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29066
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 11:12 am

Legionar je napisao/la:
Jbg, zato imamo preko 1000 psihopata na slobodi.
I kakve su to kazne??? Kakvi mrtvi zatvori za silovatelje, ubojice, psihopate, masne lopove????? Ajmo nešta korisno! U tešku industriju i rudnike radit!
...

To mi je tak bezveze sto vise nema tih korisno drustveih odradjivanja kazni. Recimo i Rusi su dobri kad ih teraju da u Sibiru tuku kamen za kurcevo zdravlje. Ups :P

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29066
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 11:15 am

Chakotay je napisao/la:
Uuuu pa to je odluka Vrhovnog suda, pa zar je moguće da je vijeće od tri ili pet sudaca i to sudaca Vrhovnog suda donijelo ovakvu sramotnu odluku

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/54739/Silovanu-djevojcicu-necemo-vratit-ocu.html

A jbt Chak, pa od svih da se ti cudis tome? Ko da nisi nikad naseg suda vidio. Meni se cini da suce biraju na isti princip ko i tete u referadama - sa mentalnim problemom i blagim zaostatkom u razvoju


Svi znamo kako kod nas "pravda" funkcionira. Dosta je da si dobar s nekim na poziciji i gotovo.
Zato mi je zao sto nema neke vrsti javne osude. Eto, samo ime, prezime, slika i adresa. Zar trazim previse? raspa

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29066
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 11:16 am

Athena je napisao/la:
Djevojčica je imala seksualno iskustvo sa šest godina, ali ne zna se s kim? shock

Stvarno sramotna, nebulozna presuda. Kako će građani imati povjerenja u institucije kad se donose ovakve presude. confused

Da, ko zna s kim. Mozda je s kvakom od vrata kava

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29066
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 4:43 pm

Evo jedan clanak koji sagledava stvari iz drugog kuta:


Moralna panika: Kako ste postali dio mahnite rulje, željne krvi

Ovo sam počeo pisati kao komentar uz dnevnik na pollitika.com: A gdje je pravda za Jagodu?, ali kako je opsegom dugo, a tema vrlo važna, odlučio sam objaviti kao poseban dnevnik.

Čitajući danas niz tekstova u jutarnjem, plasirane kao vijest dana (vidi: Pomozite i vi maloj Jagodi...), poplavu bjesomučni komentara na raznim sajtovima te s druge strane presudu Vrhovnog suda o kojoj je riječ, koju je na pollitika.com prenijela griotta, zaključujem da je moja prvotna sumnjičavost bila opravdana: riječ je o masovnoj histeriji, zasnovanoj na moralnoj panici ("Moral panics": ima niz literature na tu temu - dajem link na jedan prikaz na hrvatskom).

Proučit ću malo više i pisati o ovom užasavajućem slučaju pretvaranja normalnih ljudi u krvoločnu rulju željnu linča. Izgleda nevjerojatno da isti ljudi, koji će inače žestoko pljuvati po novinama, novinarima i medijima u cjelini, ovako bez minimuma kritičnog odmaka prihvate pisanje jednih dnevnih novina, poznatih po senzacionalizmu. Jutarnji je evidentno zlonamjerno pogrešno citirao dijelove presude, da bi stvorio željeni emotivni učinak i reklamu za sebe, povećanje tiraže i povećanje prihoda od reklama. I uspjelo je fantastično.

Presuda, koju naravno nitko ne čita, objavljena je na mrežnom sjedištu Vrhovnoga suda; međutim ako niste navikli morat ćete se mučiti neko vrijeme s pretraživačem, jer vam ne otvara jedostavno novu stranicu):

VSRH Kžm 8/2007-6 /
KAZNENI ODJEL
Vrsta predmeta : Kazneni - drugostupanjski maloljetnički predmeti , Vrsta odluke : Presuda ,
Datum odluke : 10.09.2009
Pregled | Tekst odluke | Tekst odluke (PDF)

Županijski sud donio je oslobađajuću presudu 21. prosinca 2006.. Vijeće za mladež Vrhovnoga suda (petočlano, četiri žene) odbilo je žalbu državnog odvjetnika gotovo tri godine kasnije.

Vrhovni sud Republike Hrvatske, kao drugostupanjski sud, nalazi da su u pobijanoj presudi argumentirano i valjano ocijenjeni svi izvedeni dokazi, te je činjenično stanje ispravno utvrđeno, uz ispravni zaključak prvostupanjskog suda da nije dokazano da su optuženici počinili terećena kaznena djela.

Oštećenica (djevojčica koju je Jutarnji nazvao "Jagoda", iako se u presudi navode inicijali V.L) je dala iskaze "o radnjama seksualne zlostave", te je sud trebao utvrditi
radi li se o događajima koji su se doista zbili i jesu li počinjeni upravo po optuženicima.

Tu je jedna tipična reakcija prosječnog čitatelja: "Pa nije moguće da dijete izmišlja!" Moguće je, takve se stvari događaju, psiholozi to znaju; fantazija o spolnom odnosu s roditeljima nije nimalo rijetka. Pritom naravno obično nije slučaj da dijete naprosto "laže", tj. da govori nešto što zna da je neistina. Granica stvarnosti i mašte djeci nisu tako jasne, kako bi nama odraslima trebale biti. Zato se obavlja ispitivanje, koje naravno mora voditi psiholog specijaliziran za rad s djecom.

U presudi se navodi da je oštećenicu ispitivao psiholog S.P., te navodi da ona prvo tvrdi da se nešto dogodilo, a kasnije to poriče.

stručna osoba, psiholog, zaključuje da je oštećenica bila nekonzistentna, nepostojana, a među ostalim i da je prisutno ispreplitanje realiteta i fantazije.

Ispitana je sudska vještakinja za psihijatriju, prof. dr. D.K.H., koja kaže

da su tijekom obrade dobili jasnu sliku da je majka tukla oštećenicu, no o seksualnim manipulacijama nije dobivena slika, jer verbalno nije ništa iskazivala, a da li se nešto takvo dogodilo može se samo ostati kao mogućnost (list 347-348 spisa). Osim toga i u pisanom nalazu i mišljenju navodi se da je u nekim izjavama oštećenica kontradiktorna zbog čega ne ostavlja dojam vjerodostojnosti (list 197 spisa), tijekom psihijatrijske obrade, kada je oštećenica pokazivala spolni odnos na lutkama, na upit vještaka je li se to njoj događalo, ili je niječno odrekla glavom ili je šutjela, dok konfrontirana sa pitanjem o istini i laži tvrdi da istinu govori kada kaže da joj to nitko nije radio (list 199 spisa), a među ostalim se u zaključku vještačenja navodi da je kod iznošenja događaja u obitelji prisutna disocijacija i povremeno mašta (list 200 spisa).

Prvostupanjski sud je također pregledao video snimku ispitivanja oštećenice, u kojoj ona prvo tereti optuženike za radnje seksualne zlostave, a zatim poriče: „ovo sa tatom nije istina, to nije istina“.

Naravno, ginekologinja je pregledala djevojčicu.

iskaz svjedoka dr. N. Š. D., ginekologa kojoj je oštećenica prilikom prvog pregleda rekla da joj nitko ne dira spolovilo, da bi na ponovljenom pregledu teretila oca, opt. R. L. za bludne radnje. Osim toga, ginekološki je nalaz bio uredan, primjeren dobi oštećenice tada staroj 6 godina, odnosno nije pronađeno znakova koji bi ukazivali na oblik seksualne zlostave koju oštećenica opisuje u postupku dijagnostičke obrade u Poliklinici za zaštitu djece grada Z. kada primjerice navodi da „osjeća pimpeka u pičici“

Navedena vještak, prof. dr. D. K. H., navodi

da je oštećenica morala imati osobna seksualna iskustva,
ali
se ni vještak nije mogao izjasniti o obliku zlostave i njenom počinitelju

Dakle, dokaza nema, i sud je oslobodio optužbe oca i majku. U međuvremenu, djevojčica je već tri i pol godine kod udomitelja, i naravno sad roditelji traže da im se dijete vrati. Jutarnji pak objavljuje priču pod naslovom Silovana djevojčica (9) mora natrag ocu zlostavljaču, stavljajući u naslov tvrdnju koju su dva suda porekla, te zatim, vidjeći zadovoljoavajuću reakciju čitatelja, dolijeva ulje na vatru šireći histeriju nizom novih tekstova.

U tom prvom tekstu novinarka Kristina Turčin citira nešto što je djevojčica napisala uoči nove godine, dakle četiri godine nakon navodnih događaja, i tvrdi da je ona "sad odlučila progovoriti". Međutim, iz gore navedenih citata je očito da je ona govorila cijelo vrijeme, i da su njeni navodi bili i jedini povod, da se postupak pokrene. Novinarka i urednici lagali su, prekršivši elementarnu etiku novinarske profesije. Svi, koji su reagirali bez razmišljanja, pozivajući na premlaćivanje, kastriranje, smrtnu kaznu itd, nadam se da će s vremenom ohladiti i shvatiti da su bili žrtva podle manipulacije njihovim diubokim strahovima, da su postali dio klasičnog "lova na vještice", dio bjesomučne rulje koja urla i traži krv - na sreću, zasad, bez neposrednih posljedica. (IZVOR)


Ajmo kazat da je sve ovako kako pise autor...ajmo kazati da je curica lagala/izmislila/mastala ili nesto trece...ali...prosle su tri godine, a da ona sama nije pokazala zelju da se vrati roditeljima. Nije li i to nekakakav pokazatelj da tamo ipak nesto nije u redu...

_________________
Respect
[Vrh] Go down
gloria_g
Čovjek
avatar

Female
Leo Tiger
Broj postova : 4131
Age : 43
Location : Zagreb
Registration date : 16.11.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 5:07 pm

svi već znam da nam je sistem društva i funkcioniranje pravne države upitno - al pitam se kakva je to mama, koja šuti i to dozvoljava.
kaj je u njenoj glavi???

da se to meni dogodi, mrtva hladna bih ga ubila na spavanju, s unaprijed hladnokrvnom odlukom da ću ga odležati, al taj živio nebi više sigurno....

(uvijek sam mislila da nisam u stanju ubiti čovjeka, al u ovoj situaciji, sigurna sam da bih mogla)
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29066
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 5:10 pm

Zasto na spavanju? Zar ne bi bilo zabavnije dok je budan pa da vidi sto ga stize :P

_________________
Respect
[Vrh] Go down
gloria_g
Čovjek
avatar

Female
Leo Tiger
Broj postova : 4131
Age : 43
Location : Zagreb
Registration date : 16.11.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 5:14 pm

možda je jači... zato...
da sam sigurna da će mi uspjeti ;)
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
avatar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Age : 23
Location : Negdje u mislima
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 5:15 pm

Super, i onda još nekim slučajem ona nastrada, a on se doživotno nastavi brinuti za dijete :P

E, sad bismo mogli smišljati kazne za muža... ali za to imamo jednu drugu temu na pdf Razno :P

@Alpha, ma to lomljenje kamenja mi uopće nije jasno? Zašto, ako već rade, ne rade za državu nešto korisno conf1

EDT:
@Glo, vidiš kako isto mislimo ;)

_________________
"Learn what is true in order to do what is right."
[Vrh] Go down
gloria_g
Čovjek
avatar

Female
Leo Tiger
Broj postova : 4131
Age : 43
Location : Zagreb
Registration date : 16.11.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 5:30 pm

[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29066
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 5:36 pm

@Glo i Legi...e moji jeste za nista. Eto nek je ne znam koja mrga od covjeka...ima nacina da ga se prvo omami al da je i dalje budan...eh, nikad nista od vas :P

@Legi...to mlacenje kamena mozda i ima neku svrhu. Ne znam ja. Al ako i nema, svejedno...nekako ti je satisfakcija da guli kamen na -20 gica

_________________
Respect
[Vrh] Go down
gloria_g
Čovjek
avatar

Female
Leo Tiger
Broj postova : 4131
Age : 43
Location : Zagreb
Registration date : 16.11.2007

PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   uto vel 09, 2010 5:56 pm

nema iskustva u ubojstvima ;)
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju   

[Vrh] Go down
 
Silovanu djevojcicu zele vratiti ocu silovatelju
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
 ::  Svijet oko nas :: Društvo-
Forum(o)Bir: