Početna stranicaPortalFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 Svemir

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14  Next
Autor/icaPoruka
Blizzard
Superforumaš CE-4
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 28
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   čet stu 15, 2007 11:53 pm

indigocakra je napisao/la:
crne rupe nisu nikakvi prolazi...
jednostavno to su kalijuge materire...
totalno unistenje materije koje se izbacuje na krajevima galaksija...
nema tu previse tajni sa njima..:)

Wrong. Neznamo niti jeli one postoje,a sve je vjerojatnije da postoje.

I odakle znaš da to nebi bili prolazi?
Everett-Wheelerova teorija svjetova govori da se zapravo unutar hipersvemira nalazi više paralelnih svemira,a crne rupe bi bile poveznice među njima. Isto tako, nebi u svim svemirima vladali isti fizikalni zakoni.

Odakle znaš da mi ne živimo unutar crne rupe? To je tvrdnja Kipa Thorpea (barem mislim da se tako piše).

Einstein-Rosenov most - ovdje se tvrdi isto kao i u Everett-Wheelerovoj teoriji svjetova, da je zbog izobličenja 4D prostora moguć prolaz materije do jako udaljenog mjesta u svemiru, ili da je to prolaz u druge svemire.
Kada materija izađe na drugom kraju crvotočine, ona se ponovno pretvara u običnu materiju i pritom emitira elektromagnetsko zračenje i to je zapravo energija koja je bila zarobljena u crnoj rupi. Ta pojava je tzv bijela rupa. Bijele rupe mogu biti kvazari, neki fizičari pretpostavljaju da kroz njih crne rupe emitiraju energiju.

I ako iz horizonta događaja ništa ne može uzaći,kako to da crne rupe emitiraju x-zrake? To je objasnio Hawking i zove se Hawkingovo zračenje.
On smatra da na području horizonta događaja kvantnomehaničkom fluktuacijom nastaju po 2 čestice, jedna pozitivne energije druga negativne energije. Ova s negativnom energijom padne na crnu rupu i poništi dio njene energije i zato se kaže da crna rupa isparava. A ona pozitivne energije se emitira kao x-zraka. Iskreno meni nije jasno zašto baš čestica negativne energije padne na crnu rupu (E=mc^2, dakle m <0) jer na toj čestici djeluje odbojna sila pa bi bilo logično suprotno,ali kod crne rupe neki fizikalni zakoni ne vrijede, barem sam našo takvo objašnjenje.
Kako ni iz čega nastaje dodatna energija? Heisenbergov princip neodređenosti omogućuje kršenje zakona očuvanja energije na kratko.

I zašto svjetlost i ništa drugo ne može pobjeći iz horizonta događaja? Svi znate da je odgovor zbog jake gravitacije. Ali što je gravitacija? Svinutost prostorvremena. Crna rupa svija prostorvrijeme (4.dimenziju) kao i svako tijelo s masom, samo što nijedno drugo tijelo ne svija prostor pod pravim kutem (na toj točki počinje horizont događaja i iz te točke sve okolne ''točke'' padaju u jednu ''točku'',pa zato svjetlost ne može napustiti crnu rupu, recimo da se foton nastoji gibati do najbliže ''točke'' u prostoru i zato se svjelost širi pravocrtno,a ovdje ima puno točaka jednu do druge pa se tako i giba,a sve to je unutar crne rupe).
Ewo, malo slikovitog objašnjenja.

Dakle crne rupe nikako nisu lagane za shvatit, shvatit ćemo je tek kada se spoje kvantna mehanika i Einsteinova teorija relativnosti u jednu opću teoriju. Postoji na temelju toga teorija struna,ali to nebih znao da objasnim kak spada pa malo potražite na internetu koga zanima.
[Vrh] Go down
indigocakra
PraGlodavac
avatar

Male
Leo Monkey
Broj postova : 600
Age : 37
Registration date : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 12:15 am

napisao si dosta pametnoga samo sto mislim da je u svemu pogreska sa dimenzijama..kao sto pise bat x

znaci nema 4 dimenzije vec beskonacno.
znaci ako se nesto tamo svija onda su to beskonacno sve dimenzije..vrijeme nije dimenzija i ne postoji..
ono je u nasim glavama tako da bilo koja teorija svemira koja sadrzi vrijeme pada u vodu...
to je moje misljenje da me opet ne bi popljuvali i ne tvrdim da je tocno..


i nisam naveo bijele rupe jer o njima nije bila rijec,teoriju sam zavrsio apsolutnim unistenjem materije a o ostalom nije bilo rijeci...

no posto je cijeli svemir vaga logicno je da ta unistena materija ima i stvaraoca a to su bijele rupe...

uglavnom moramo izbaciti vrijeme iz aksioma da bi poslozili kockice..tada ce rjesenje biti jednostavnije i realnije...

a sto se tice einstaaina koliko znam njegova teorija i nije teska za shvatiti...tice se vremena a ne previse crnih rupa koliko ja znam,,,

pusica ;)
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 28
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 12:19 am

Da napišem nešto i o širenju svemira. Svi znate da se pretpostavlja da je nastao iz velikog praska. No veliki prasak ne možemo potpuno razumijeti jer je u njemu vladala nepoznata sila (4 u 1). Dakle to ćemo shvatit dok se spoje kvantna mehanika i Einsteinova teorija relativnosti koja bi ''ujedinila'' sve sile u jednadžbu. E tada ćemo shvatit većinu toga kako spada.

Isto tako izvan svemira ne postoji kao što ne postoji veća brzina od svjetlosne za čestice s masom. Normalno ako teorija hipersvemira nije točna...

Svemir nema središta niti granica, svaka točka može biti središte svemira (ako se pretpostavi svijenost svemira u ''krug'', tj kada bismo mi putovali u jednom smjeru, možda bismo opet došli do iste točke odakle smo krenuli)

A sada malo o sudbini svemira.
Sudbina svemira ovisi o masi materije koju sadrži.
3 su mogućnosti.
1) Ako mase ima dovoljno da svine prostor toliko da zaustavi širenje, tada je svemir ''zatvoren'' i širit će se do određene granice i tada će se sažimati. Sudbina takvog svemira je ovako: Rast će pozadinska temperatura svemira, preživljavat će crne rupe. Kada temperatura okolnog svemira postane veća od temperature zvijezda, tada da kažem zdravo seljački će one ispariti u prostor, tada će na tom mjestu ostati samo atomi. Tada će nastupit stapanje crnih rupa, dok na kraju temperatura ne bude tako visoka da atomske jezgre postanu nestabilne i raspadnu se u subatomske čestice. Na kraju sve se crne rupe stope u jednu i tada je završeno veliko stezanje, slijedi nova koja će sve raspršiti i moguće nastati novi svemir.
2) Moguće je da mase materije ima toliko da ona svojim svijanjem prostora uspori širenje svemira,ali to bi bilo sve...
3) Ako je masa materije premala, tada se radi o ''otvorenom'' svemiru koji će se širit do beskonačnosti. Zvijezde se više neće rađati,a supermasivne crne rupe u središtu galaksija će sve posisati. Tada slijedi njihovo urušavanje. Preživjet će nešto neutronskih zvijezda te bijelih patuljaka. Na posljetku će se i oni urušiti i eksplodirati te će nakon toga svemir biti samo more subatomskih čestica...

Ima toga još, ali ovo je glavno.

Također ima više teorija svijenosti svemira,ali neda mi se više pisat, bole me prsti cry
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 28
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 12:29 am

Naravno,nezna se koliko dimenzija postoji. Mi smo naučeni na 3 + 1 ,ali na teoriji stringova se govori o 10-11 tako da...

No zašto je to pomalo zanemarivo? Svaka dodatna dimenzija je veoma mala s obzirom na prijašnju. Ewo ti primjer. Kada npr ja držim žicu dosta daleko od tebe, tebi bu se činila kao 1D,a kad je približim, skužiš da je zapravo 3D. Slično je i ovdje. Mi ostale dimenzije ne možemo vidjeti jer nismo toliko sposobni,ali uz veliko,ali fakat veliko povećanje mogli bismo vidjeti svih tih 10-11
dimenzija da imamo mozak za to. Čak niti ne vidimo 3D, samo mi to zamišljamo i naučeni smo na to,ali realno gledano mi vidimo 2D sliku,tako se to ''očita'' u mozgu.

Ono što on radi su geometrijske više dimenzije.

A sada zašto su predpostavili baš 10-11 dimenzija? Stvar je u matematici koja ih dokazuje na temelju svojstva tvari koliko ih točno ima, nije to bezveze pretpostavljeno,ali ih ne vidimo...

I da,vrijeme nije dimenzija,ali postoji. Već sam nekoliko puta to napiso, vrijeme definiram na temelju pomaka energije u prostoru,a to nije instant jer je brzina svjetlosti maksimalna brzina (ovog svemira)
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29068
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 12:39 am

Iscrpno, nema sta. Svaka cast.

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 28
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 12:44 am

Također vidim da neki pišu o cikličkom ponavljanju svemira. Da kažem svoju teoriju o tome,a radi se sa hipersvemirom.

Hipersvemir sadrži određen broj svemira, i kada jedan nestane, drugi nastane zbog ravnoteže. Mala je vjerojatnost da nastane svemir s istim fizikalnim zakonima. Zašto? Ewo recimo da je nuklearna sila jača makar i za 2%, tada bi bio potpuno drugačiji razvoj svemira.
Tada na početku nebi nastao procij, pa deuterij pa tricij nego bi se sve odmah stopilo u helij zbog te jake sile i vodik nebi niti nastao na početku. Pitanje je kako bi se takav svemir razvijao. Ipak je vodik osnovno gorivo u nuklearnoj fuziji u zvijezdama. Neznam bi li se neki prostor mogao dovoljno zagrijati da se odmah započne fuzija helija (možda bi, ipak jača je nuklearna sila pa bi možda se lakše stvorile tvorevine većih masa koje bi svojim pritiskom to omoućile)
[Vrh] Go down
indigocakra
PraGlodavac
avatar

Male
Leo Monkey
Broj postova : 600
Age : 37
Registration date : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 6:13 pm

svaka cast!!!
sve lijepoznanstveno napisano i nemam sta reci pametnoga..
osim..

cijelo vrijeme se govori o brzinama cestica i brzina svjetlosti je najveca brzina sto se materije tice..e sada da bi u sve to
slijepo vjerovao moram se pomiriti sa time da je ovaj nas svemir nista osim materije...
jer ako ima nesto vise od materije teorije lagano odumiru jer se sve mora sastavljati iz pocetka...
puno su mi draze znanstvene teme od nekih duhovno vizualnih ali opet ne mogu a da se ne zapitam koje su brzine misli(beskonacne) i da li one imaju ikakav utjecaj na stanje svemira?
ne zelim se izvlaciti sa pitanjima na koja odgovori jos nisu definirani no i okorjelom znanstveniku nije svejedno pregaziti taj cimbenik u svojim racunicama...
pustimo misli postoji li jos kakav signal koji je brzi?
ako postoji onda nije materija jedina koja odredjuje svojstva...


jedino sto se moze sa sigurnoscu reci je da se trenutno siri,ostalo su sve nagadjanja....naravno vrlo zanimljiva nagadjanja...
[Vrh] Go down
indigocakra
PraGlodavac
avatar

Male
Leo Monkey
Broj postova : 600
Age : 37
Registration date : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 6:16 pm

i nakon svega ishod experimenta ovisi o osobi koja
ga definira...i taj cimbenik ne treba zanemarivati...

znaci koja je brzina radio signala recimo?
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 28
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 6:56 pm

Radio valovi putuju brzinom svjetlosti kao i ostali elektromagnetski valovi.

A ovo o materiji svemira... Neznam puno o tome,ali sve u svemiru što bi otkrili, nazvali bi valom ,materijom ili antimaterijom. Imaš i virtulane čestice koje su kao zamišljene da budu odgovorne za silu.
Uostalom 95% svemira čini nepoznata tvar koja je nazvana tamna tvar,a njezine čestice su nazvane WIMPovi. Ne može biti detektirana zasad jer ne stvara elektromagnetsko zračenje niti ga reflektira,a opet dokazana je na temelju mase.

Čestica bez mase može putovati brže od svjetlosti,ali takva još nije otkrivena. Tahion je poseban slučaj, on nije zapravo brži od svjetlosti u svom sustavu, ali ''siječe'' prostor što svjetlost ne može pa se čini bržim.

Uostalom da je nešto brže od svjetlosti, tada bi po logici to moglo izaći van svemira budući da se on širi brzinom svjetlosti, ali naravno možda opet i nebi... Stvar je u svijenosti prostora, pitanje je kako je svijen. Ali ako ta čestica siječe prostor, tada može izaći van svemira,i zato je moj zaključak da ako i postoji nešto brže od svjetlosti,to nikako ne može izaći van ovog 3D+1 prostora (recimo da je 3D+1),tj ne siječe prostor.

O mislima neznam pa neću niti komentirati.

Jbg, ove dane sam znanstveno raspoložen pa ''ubijam'' vrijeme
Nadam se da nisam nešto pogrešno napiso,ako jesam ispravite me
[Vrh] Go down
indigocakra
PraGlodavac
avatar

Male
Leo Monkey
Broj postova : 600
Age : 37
Registration date : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 7:02 pm

lijepo nema sta...skidam kapu...
da zapravo buduci da se svemir siri brzinom svjetlosti a to je jos i najlakse izracunati po brzini kojom se planete odmocu jedna od druge(al opet gdje je centar da bi to bilo tocno)ispada da ne postoji nista brze od svjetlosti barem u domeni prostora..ili?
[Vrh] Go down
indigocakra
PraGlodavac
avatar

Male
Leo Monkey
Broj postova : 600
Age : 37
Registration date : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 7:12 pm

e sada se postavlja pitanje:
koliko domena postoji?
nekako mi se namece odgovor beskonacno.
znas i sam da svi aksiomi padaju u vodu kada se proucavaju vrlo mali prostori.znaci oni koji teze ka beskonacno malima...
no i oni su dio prostorne domene,mislim da i brzina svjetlosti ima neke preinake u takvim uvjetima..tako da ono sa crnim rupama
i maksimalnoj prostornoj brzini i ne drzi vodu 100%tno..
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 28
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pet stu 16, 2007 7:27 pm

Pitaš nešto na što nitko nezna odgovor, mogu ti samo govoriti o svojim teorijama,a to ako je makar i 10% pouzdano, iznenadio bih se.
Istina je da unutar ovog prostora ništa s masom ne može biti brže od svjetlosti,a opet da bi nešto bez mase imalo brzinu svjetlosti, treba imati energiju 0 (E=mc^2),a ako ima energiju 0, tada takva čestica zapravo ''ne postoji'',barem ne unutar ovog našeg prostora. A kakvo je stanje u nazovimo to ''paralelnom prostoru'' nezna nitko. I nezna se postoji li i koliko ih ima.
Pretpostavki ima (Einstein-Rosenov most, Everett-Wheelerova teorija svjetova ...).

A kako ja to gledam ima veze s teorijom struna. Smatram da je sve sastavljeno od tzv elementarnih čelija unutar kojih se nalazi samo energija. Različitim titranjem energije slagale bi se elementarne čestice i sve ostalo što postoji. Dakle ono što nema energiju nebi postojalo, zato ona tvrdnja da čestica bez energije nije dio ovoga prostora.
A što bi bio taj drugi prostor? Pisao sam to na forum.hr i netko je to nazvao teorijom osmice pa neka tako i ostane

Ako bi (uzmimo kao primjer) neki prostor bio svinut i da izgleda poput osmice,ali kojoj se linije ne prekrštuju nego se na sredini približe,a onda opet udalje. Sad po vanjskom djelu te linije smo mi i sve što vidimo i tim područjem putuje i sama svjetlost. Ako nekako skužimo kako ''presječi'' prostor oko sredine gdje su linije najbliže, tada bismo došli na ''donji'' dio osmice,dok bi svjetlost morala svuda uokolo da dođe do nas.
E sad ako su te linije spojene,tada bismo mi na drugi kraj tog prostora došli skoro u trenu. Ali ne vjerujem da bi to bila beskonačna brzina. Moguće je da je sve sastavljeno od nazovimo to ''elementarnih čelija'' koje su zaslužne za prijenos energije. Sad te čelije bi bile svuda na liniji te osmice. A mjesto gdje smo mi presjekli prostor, tamo bi bile slične ''elementarne čelije'',ali ne unutar ovog našeg prostora,nego bi bile dio drugog prostora. I te čelije prenose energiju jedna do druge,a to se nemože događat beskonačno brzo, već maksimalno brzinom svjetlosti jer je to granična brzina. I u tim sekundarnim čelijama ne prenosi se energija na isti način kao u primarnim, nego je energija drugačije raspoređena i baš zato se ne vidi ništa sa tog ''drugog'' prostora gdje su te čelije... Po tim čelijama bi se odvijala teleportacija.
Eto, to je neka moja teorija...
Gotov sam s pisanjem, jeeeeee!
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
avatar

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 36
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pon stu 19, 2007 1:53 pm

Meni (naglasavam, meni) bi bilo logicno postojanje beskonacno mnogo dimenzija, iako znam da se neki teoreticari ubise da ih izbroje, meni je sasvim nebitno koliko ih je...
Vreme razlikujem od vremenskih odrednica... Pitam se samo kako bih se dogovorila za vreme sastanka sa nekim ko nije sa ove planete??? *
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29068
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pon stu 19, 2007 2:41 pm

Slazem se...na koncu nije ni bitno koliko dimenzija uopce ima. Recimo da je beskonacno. Zasto ne. Koliko god beskonacno bilo tesko za pojmit zvuci najlogicnije nekako...

_________________
Respect
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
avatar

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 36
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   pon stu 19, 2007 2:44 pm

Pazi, kad savladam ove o kojima spekulisemo ovde ( :) ), mislicu o jos nekim... *
[Vrh] Go down
vedran
Stanica


Male
Cancer Dog
Broj postova : 26
Age : 35
Registration date : 28.10.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   uto stu 20, 2007 3:45 pm

Neznam da li je netko to rekao, ali možda smo mi i cijeli taj svemir dio nekog bića, kao što i mi imamo krvna zrnca, kao što imamo neke dobre bakterije (pa pijemo jogurt sa AGG-om, šala naravno), jer ipak kada se pogleda ljudski organizam, dan danas se ne zna što je mozak, što je svijest u mozgu i vjerujem da će proći još jako jako puno dok se ne rodi neki totalni cykofreak koji će doći do takvih saznanja, a svemir je toliko ogroman, da je pitanje da li uopće postoji kraj, jer možda se baš kada dođeš do takozvanog ruba, jednostavno stvoriš na drugom kraju, kao naprimjer kada bi strelicu miša na kompu (monitoru) odvukao prema gore, i kada bi došao do gornjeg ruba on bi se nastavio kretati (kada bi ga naravno dalje povlačio po podlozi) opet sa donjeg ruba monitora!
Vrlo je relativno što je svemir, pa sam tako i došao do zaključka, a to je, da znam, da nemam jebeno pojma što je svemir, iako bi volio znati, a opet i kada bi znali što je svemir, onda bi vjerojatno opet bilo nešto što je poslje tog svemira, kao što je atom najmanji, ali koliko se sjećam negdje sam čitao da su otkrili i manju ćesticu od atoma, točnije da su atom rascijepili na još manje čestice, tako da, tko zna, izgleda da nema kraja, to je kao pravac (za one koji ne znaju što je pravac, to je obična beskonačna linija) :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
avatar

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 53
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   uto stu 20, 2007 4:00 pm

Još jedan filozof na forumu! :cheers: :cheers: :cheers:

Dobro došao! whee
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
avatar

Female
Aries Goat
Broj postova : 29068
Age : 39
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   uto stu 20, 2007 4:29 pm

Upravo tako :)

Join the club ;)

_________________
Respect
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
avatar

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 36
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   uto stu 20, 2007 6:02 pm

Da sam dobila novcic svaki put kada mi je neko rekao da sam filozof...
A i sta bih sa njima?... :) *
[Vrh] Go down
silver
Majmun
avatar

Male
Pisces Horse
Broj postova : 1439
Age : 28
Registration date : 25.10.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   sub pro 01, 2007 1:38 am

vjerujem u teoriju velikog praska, samo sto je pitanje sto se dogodilo prije toga i odakle uopce ta materija..
A sad, sto se tice paralelnih svjetova.. vjerujem donekle, iako ce to pitanje vjerojatno zauvijek ostati pokriveno velom tajne, kao uostalom i mnoga druga..
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
avatar

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 36
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   sub pro 01, 2007 11:22 am

Mislim da je paralelne svetove mnogo lakse i pojmiti i posetiti, nego Big Bang... *
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
avatar

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 53
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   sub pro 01, 2007 4:48 pm

@silver, nikad ne reci zauvijek... confused
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
avatar

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 36
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   ned pro 02, 2007 11:34 am

Never say never - My name is Bond, James Bond, 007, licence to kill... :) *
[Vrh] Go down
silver
Majmun
avatar

Male
Pisces Horse
Broj postova : 1439
Age : 28
Registration date : 25.10.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   ned pro 02, 2007 12:24 pm

rekao sam vjerojatno :P
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
avatar

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 53
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

PostajNaslov: Re: Svemir   ned pro 02, 2007 3:31 pm

silver je napisao/la:
vjerujem u teoriju velikog praska, samo sto je pitanje sto se dogodilo prije toga i odakle uopce ta materija..
A sad, sto se tice paralelnih svjetova.. vjerujem donekle, iako ce to pitanje vjerojatno zauvijek ostati pokriveno velom tajne, kao uostalom i mnoga druga..

Mislila sam na ovo boldano zauvijek, a vjerojatno valjda nisam primijetila lol!
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Svemir   

[Vrh] Go down
 
Svemir
[Vrh] 
Stranica 3 / 14.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
 ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Astronomija i misterije svemira-
Forum(o)Bir: