| | Papa- iza velikog praska bio je bog?! | |
|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
whitelady PraGlodavac

Broj postova: 541 Age: 36 Location: topusko-banovina Registration date: 17.10.2010
 | Naslov: Papa- iza velikog praska bio je bog?! ned sij 09, 2011 10:50 am | |
| http://www.24sata.hr/komentari/papa-iza-velikog-praska-bio-je-bog-to-nije-bila-slucajnost-205082
Što vi mislite o tome ?! I jel papa doista takav veliki učenjak i znanstvenik da i o tome može govoriti-tvrditi i uvjeravati ljude, ili se boji gubitka svojih ovćica pa mu treba novi materijal da ih ponovo privuće u svoje stado... |
|
 | |
primitive101 Majmun

Broj postova: 1066 Age: 24 Registration date: 20.10.2010
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! ned sij 09, 2011 11:14 am | |
| Papa zna mnogo toga,zaista mnogo toga.Mozda poznaje i rezultate fizike i kvantne mehanike bolje nego 90 posto ljudi u svjetu...Ali ni to ne znaci da treba biti toliko arogantan...Jer to koci dalji napredak...A sto se tice ovcica,naravno da si u pravu...Jer crkva bi htjela da je njihova rjec zadnja,te da im se ljudi potpuno prepuste i predju u ropstvo...Ako bog i jeste kreator big benga,a ja mislim da jeste( ali naravno moje vidjenje tog boga je jako drugacije od njihovog i imam apsolutno pravo kao bozje bice da to mislim),on definitivno nije stvorio svemir da mi postanemo robovi njegovih zelja.... |
|
 | |
Green PraGlodavac

Broj postova: 642 Age: 26 Location: Zagreb Registration date: 26.12.2010
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! ned sij 09, 2011 11:20 am | |
| |
|
 | |
MoW Čovjek

Broj postova: 4477 Age: 29 Location: Zagreb Registration date: 26.05.2009
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! ned sij 09, 2011 3:34 pm | |
| Lijepo je to reći: "Bog je stajao iza velikog praska." Na svoj način, i ja u to vjerujem jer kao i Green, ne vjerujem u slučajnosti. Pitanje je međutim na koji način to papa shvaća. Nadam se da ne misli na djedicu koji je zamahnuo svojom rukom.  _________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
|
|
 | |
Star Riba

Broj postova: 110 Age: 22 Registration date: 13.04.2010
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! ned sij 09, 2011 9:05 pm | |
| Crkva izumire polako jer sve manje ljudi guta ono što oni prodaju. Kao što tvrtka sa određenim potencijalom mora modernizirati svoj proizvod kako profit ne bi pao isto i papa mora unaprijediti proizvod. Crkva mora ići dalje inaće joj je sljedeča rupa na cesti ponor.
Što se tiće samog komentara...sama mehanika koju bi "bog" upotrijebio da stvori svemir je vrlo vjerojatno veliki prasak. |
|
 | |
Blizzard Superforumaš CE-4

Broj postova: 14532 Age: 22 Registration date: 01.10.2007
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! ned sij 09, 2011 9:37 pm | |
| Baš sam si s guštom pročitao neke komentare na linku. Takve vjerničke teme su uvijek zanimljive za čitati, što se sve piše  |
|
 | |
Chakotay Guardian

Broj postova: 7877 Age: 35 Location: Zagreb Registration date: 28.12.2007
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! ned sij 09, 2011 10:05 pm | |
| Hm a od kada je Papa tako veliki znanstvenik. On već zna sve i o Big Beng teoriji. I ne samo da zna sve, nego zna i više od vodećih znanstvenika. Šteta da ne unovči to svoje znanje, možda bi mogao držati neka predavanja ili pak pisati neke članke u časopisima. To bi sigurno bilo jako čitano i slušano _________________ Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
|
|
 | |
Zona Pračovjek

Broj postova: 2259 Age: 37 Registration date: 17.07.2010
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! ned sij 09, 2011 10:19 pm | |
| Ja mislim da Papa ima znanje, veliko znanje, jer šta drugo ima da radi osim da cijeli život proučava knjige iz famozne Vatikanke knjižnice, a isto mislim i da su on i njegova ekipa unovčili puno toga. |
|
 | |
Chakotay Guardian

| Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! ned sij 09, 2011 10:26 pm | |
| Pa možda oni i imaju veliko znanje, ali opet ne znaju o Velikom prasku koliko znaju znanstvenici koji to proučavaju. No ovdje se i ne radi o tome, nego se ta izjava dala iz razloga što će se iz toga zaključiti da su znanstvenici dokazali postojanje Boga, jer eto veliki prasak je točna teza, a iza nje stoji Bog, što je naravno isto točno, pa je onda i točno da su upravo znanstvenici to dokazali. _________________ Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
|
|
 | |
Star Riba

Broj postova: 110 Age: 22 Registration date: 13.04.2010
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! ned sij 09, 2011 11:35 pm | |
| Ta famozna vatikanska knjižnica je po meni samo puna starih prašnjavih knjiga iz stoljeća poslije krista i jedino što bi se iz njih moglo otkriti je vjerojatno magla kao i cijela crkva i vjerojatno o tome kako krist nije u stvari postajao. Zato što je ljudima zabranjeno ući u nju i zato jer je bila u knjizi "Anđeli i demoni" ljudi pretpostavljaju da se u njoj skriva veliko blago.
Sveopče znanje je svima dostupno i svima poznato i ono je za sve jednako. |
|
 | |
Chakotay Guardian

| Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! pon sij 10, 2011 8:51 am | |
| Ta tajnovitost crkve je još jedno mjesto gdje se oni razilaze sa Isusom, on nije imao ni kuće ni stana, a kamoli tajne prostorije u kojima je držao tko zna što. Tko zna možda bi se ipak neka od tih tajni mogla iskoristiti za napredak cijelog čovjećanstva. _________________ Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
|
|
 | |
Alpha Admin

Broj postova: 27612 Age: 33 Registration date: 30.09.2007
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! pon sij 10, 2011 10:17 am | |
| Prvi problem s Papom tj. s onim sto on prica ovcama, pardon ljudima, jeste - sto je za njega Bog. _________________ Respect
|
|
 | |
Blizzard Superforumaš CE-4

Broj postova: 14532 Age: 22 Registration date: 01.10.2007
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! pon sij 10, 2011 2:34 pm | |
| Iza velikog praska najvjerojatnije je bio dobar grah. |
|
 | |
whitelady PraGlodavac

Broj postova: 541 Age: 36 Location: topusko-banovina Registration date: 17.10.2010
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! pon sij 10, 2011 5:34 pm | |
| zanimljivi komentari ,ima puno istine u svim vašim komentarima. al naj orginalniji mi je ovaj s grahom  . e da al glupo mi je i dosta sam o tom razmišljala ako papa ima toliko silno znanje i zna tko stoji iza velikog praska i to je sad dao izjaviti u 2011 godini, a zar mu je toliko dugo godina trebalo kao i njegovim predhodnicima da tu teoriju iznesu u javnost ? zašto do toga nije došlo puno godina prije ? što se čekalo ? ja sam još uvijek onog mišljenja da mu se stado razilazi i da su mu to očajni potezi da ih natrag privuče k sebi. jer davnih godina su ljudi bili puno više religiozni nego u današnje vrijeme ,i puno više pod utjecajem religije i crkve(al najviše pod utjecajem crkve) mislim da tad nije bilo potrebe da ljudima išta odaju ,al pošto vide da ljudi polako dolaze k zdravom razumu ,pokušavaju tj. poduzimaju korake, možda i oćajnićke korake da ljude vrate pod kapu crkve . tko zna možda se vatikan odluči na još koji očajniji korak pa ljudima iznese neke dugo čuvane tajne koje su stoljećima bile čuvane . mada ćisto sumnjam u to ,al ...i te tajne bi oni bili u stanju izvrnuti u svoju korist i uvjeriti mase zašto je to tako zašto su bile u tajnosti ,itd itd. jer narod kakav je opet bi se dali ubjediti u nešto što nije, i što drugom paše da narod tako vjeruje. |
|
 | |
biga Pračovjek

Broj postova: 2754 Age: 25 Registration date: 27.08.2009
 | Naslov: Re: Papa- iza velikog praska bio je bog?! pon sij 10, 2011 9:12 pm | |
| | Green je napisao/la: | | Bog u kojeg papa vjeruje sve stvorio. | a u kojeg Boga papa vjeruje?
| MoW je napisao/la: | Nadam se da ne misli na djedicu koji je zamahnuo svojom rukom. 
| ne, crkva je davno razjasnila to sa velikim praskom. mislim kako oni to objašnjavaju. toliko su išli da su čak popustili u njihovu stajalištu. otprilike ide ovako: to što piše da je Bog stvorio svijet u 7 dana ne treba to tako doživljavati. možda je to bilo 7 etapa po tko zna koliko godina.... itd itd...
| Star je napisao/la: | | Crkva izumire polako jer sve manje ljudi guta ono što oni prodaju. |
a zašto onda ne izumire institucija države?? i oni prodaju m*da pod bubrege.
| Chakotay je napisao/la: | | Hm a od kada je Papa tako veliki znanstvenik. |
Chak prijatelju, ooo da, on zna o čem govori. Vatikan nije samo država u kojoj je jedini posao držati mise i čestitati blagdane preko TV-a. ako ste se ikad pitali tko ima najbolju obavještajnu službu... rusi??? ameri?? neeee, daleko od toga. Vatikan. zašto se ne zna?? tako da tamo postoje i brojni znanstvenici i te knjižurine koje ste spominjali u kojima tko zna šta piše što se drži dalje od očiju javnosti. ne govorim sad ja da je Bog(kao što MoW kaže) neki djedica koji je pucnuo prstom i sve stvorio, al mislim da većina ovog foruma vjruje u neko biće koje upravlja svime ovim. samo neki ljudi ga zovu jednim imenom a neki drugim.
| Chakotay je napisao/la: | | Ta tajnovitost crkve je još jedno mjesto gdje se oni razilaze sa Isusom, on nije imao ni kuće ni stana, a kamoli tajne prostorije u kojima je držao tko zna što. Tko zna možda bi se ipak neka od tih tajni mogla iskoristiti za napredak cijelog čovjećanstva. |
ihhh pa to je država. nisu ludi da puste nešto što im možda daje prednost nad drugima...
p.s. nemojte me sad proglasiti vjerskim fanatikom, al neki ljudi obično reagiraju na način: 'ta će oni. moćna je to država, nemojte se zavaravati... |
|
 | |
| | Papa- iza velikog praska bio je bog?! | |
|