Početna stranicaPortalFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 Sve je zapravo san

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Autor/icaPoruka
leont
Dinosaur
avatar

Male
Libra Monkey
Broj postova : 447
Age : 36
Registration date : 16.12.2011

PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   uto svi 23, 2017 10:16 am

"Staza traži vas u potpunosti. Ona nije zadovoljenje Identiteta kao što je to slučaj sa religijom i spiritualnošću. Staza traži Svjesnog pojedinca koji je Jasan i Odlučan a prije svega Odgovaran u odnosu na sebe i svijet u kojem se nalazi. Identitet nije ono što razvijate na Stazi, jer on nije Temelj vašeg Života.
PROMATRAČ je ono što je u najintenzivnijem odnosu sa Temeljem vašeg Života. A on se mora razviti i svakodnevno osnaživati, jer bez njega vi ste samo mašina, ili leš kako bi se to u Tantričkom Učenju nazvalo.

adult image

Onaj koji se ustabili u Sebi, ili Svijesti o Sebi, sa jasnim znanjem da ono što percepira nije on, da on Sam ne može da Djeluje doli da bude Temelj Djelovanja, ili onaj koji se ustabili u Apsolutu, ne može biti omeđen robstvom. Znati to, i dostići to Esencija je Oslobođenja." BhK
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
avatar

Male
Capricorn Broj postova : 1314
Age : 2016
Location : suhatinta
Registration date : 07.10.2015

PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   sri svi 24, 2017 10:50 am

postoje i ljudi koji se boje spavanja i koji boluju od klinofobije, intenzivnog straha od odlaska u krevet, ali i samostalnog spavanja i noćnih mora, dok se neki pojedinci boje spavati jer misle da bi tako mogli utonuti u smrt
Citat :
san je smeli silazak pod tle
gde slepe ptice pevaju u tami.
U svakoj ima jedna šuma

posle velikog sna poduzeh put tužan
Tražim početak sjaj i sate stale
Da žive moj život i da ga vaskrsnu

sve što prođe večnost jedna biva.
Sen koja beše drvo koje traje. Budan
Ispod svoga imena koje budi

Mojoj oholosti more do kolena
Nad mojom glavom opasnost simetrije
Svetova poređanih umom u privid.

Završiće se putovanje ostaće tiha brda,
Siva praznina vetar koji bludi,
Mesto koje nema mesta u želji
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
avatar

Male
Libra Monkey
Broj postova : 447
Age : 36
Registration date : 16.12.2011

PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   pon svi 29, 2017 2:05 pm

Djordje
20. мај 2015. ·

"BUĐENJE.... se odvija istovremeno na svim nivoima bića...traje tačno toliko koliko probuđeni može da podnese u tom trenutku...probuđeni više nikada nije isti...u nemerljivo kratkom trenutku večnosti biva katapultiran u bezvremenost i bezprostornost u kome ima direktno iskustvo JEDNOSTI i uviđa" da sve što je do tada poimao NIJE, a da on JESTE...sva dotadašnja uverenja, verovanja, stavovi, predstave, emocije itd. se prepoznaju kao vrisak straha malog ograničenog bića utamničenog u fizičko telo i um... a po svojoj sopstvenoj volji i nameri... iz bezvremenskog i bezprostornog kontiniuma osoba postaje svesna sebe kao režisera sopstvene predstave, kao podijuma na kome se predstava igra, kao glavnog glumca i kao publike .... SUOČENJE sa sopstvenom kreacijom i raspoistovećivanje je strašna i bolna bitka u kojoj je jedini siguran ishod SMRT , PRESTANAK i NESTANAK igrača koji je do tada igrao svoju igru i postojao u tom obliku... i buđenje ... buđenje..."
[Vrh] Go down
bodhisattva
Riba
avatar

Male
Pisces Goat
Broj postova : 139
Age : 50
Registration date : 15.12.2016

PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   čet lip 01, 2017 1:26 pm

Ovaj forum spava...ustvari trga se svim naporima da se probudi.
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
avatar

Male
Capricorn Broj postova : 1314
Age : 2016
Location : suhatinta
Registration date : 07.10.2015

PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   pon lip 05, 2017 2:49 pm

pa i ti si zaspao na izmišljanju teme za fotoigricu
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
avatar

Male
Libra Monkey
Broj postova : 447
Age : 36
Registration date : 16.12.2011

PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   čet lip 15, 2017 1:13 pm"Sve dok ste vi taj koji Uči i želi da se mijenja, želi da bude duhovan ili religiozan ili ezoteričan to ne može da se desi. Sve dok ste vi “jedno” sa sobom vi ste uspavani jer ne Vidite.
Čin Viđenja je Čin Svjesnosti. Ako ste već “svjesno ljudsko biće” ili “spiritualno biće sa iskustvom čovjeka” ili neka nebuloza tog tipa život je preuzeo ulogu “učitelja” i uspavljuje vas, degradira vas. Ne zaboravite, Đavo nije naivan lik, jer je on vi. Sve što vi naučite kao Osobnost i imitirate, on to radi.
Na kraju vam da i “iskustvo” prosvijetljena kao “šlag na tortu”. I sa vama je završeno." BhK
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
avatar

Male
Libra Monkey
Broj postova : 447
Age : 36
Registration date : 16.12.2011

PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   sub lip 17, 2017 12:22 pm

"Nisi ti zarobljen svijetom, ti si zarobljen silama koje ne poznaješ i koje ti daju dojam da si to ti. Nisi ti zarobljen zakonima ovog svijeta već nepoznavanjem istih u sebi. Tvoj zatvor si ti sam sebi i nitko te ne drži zarobljenim do ti sam sebe. Tvoj svijet nije svijet čula koji primjećuješ nevezano za svoj unutarnji svijet. Tvoj svijet, koji te zarobljava je svijet koji je u tebi i koji se reflektira putem čula na vanjski svijet, putem značenja na vanjske objekte, putem unutarnjeg ropstva na vanjsko ropstvo. Nisi ti zarobljen od nekoga, niti itko može da te kontrolira. Ti sam sebe kontroliraš onim što ne poznaješ o sebi, ali i onim što poznaješ o sebi. Jedno je suprotno drugom a drugo osnažuje prvo. Nemaš ti veze sa drugima ti imaš veze sa svojim slikama, idejama, kompleksima, strahovima, emocijama koje projiciraš, vitalnim silama koje te nagonski tjeraju da sam sebe zatvaraš. Nisi ti Ti. Ti si različiti pokreti sila u tebi koje ti daju dojam da si ti.Ja ne mogu biti ono što mijenjam, i ono što mijenjam nije moje, niti sam ja. U riječi ili IDEJI o "mijenjanju sebe" morate razumijeti obe riječi. Ali ne razumijeti kako to razumijete sve u svom životu. "Mijenjati" je tendencija promjene stanja stvari, pozicije stvari, pozicije reakcije, osobina. "Sebe" je skup osobina, procesa, memorije, navika, potreba, vitalnih (emotivnih) kretnji ili emocija kako to volite nazvati, reakcija sa kojima ste poistovjećeni, itd.
SADA razumite Ideju "mijenjati sebe". Ako nemate mučninu od uvida u ovo što sam napisao, a uvid je VIDJETI TO U SEBI DIREKTNO BEZ POSREDNIKA, onda ne razumijete šta sam rekao.

A onda, ako ste vi, to što mijenjate, nek vam je Bog u pomoći."BhK
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
avatar

Male
Libra Monkey
Broj postova : 447
Age : 36
Registration date : 16.12.2011

PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   sub lip 17, 2017 3:04 pm"Mali ja-ovi"/identiteti/ stvoreni su u svetu i za svet.
JA nije od sveta ali  je svet u njemu.
[Vrh] Go down
leont
Dinosaur
avatar

Male
Libra Monkey
Broj postova : 447
Age : 36
Registration date : 16.12.2011

PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   uto lip 20, 2017 4:14 pm

Zbog čega se kaže da je Kundalini smotana u tri ipo kruga dok spava?

"To je ogromna tema. I pojašnjenje jednog dijela bez cjeline vodi zabludi, ili mišljenju da razumijemo šta je rečeno.
Prvo šta je to Kundalinii Shaktii? Da li je to energija, kako nam prevode, kako nam tumače (uvijek oni koji su Kundalinii shvatili samo kroz krajnost ili djelić svog učenja) ili je ona nešto mnogo više od toga, koja prolazi kroz sve slojeve te time svatko, tko je u jednom ograničenom sloju, tumači u skladu sa slojem gdje se nalazi.
Shaktii je izraz kojim se tumači manifestacija, funkcija, izražaj kretnje Svijesti, Svijesti kao sjemena ili pasivnog stanja. Kada se djelovanjem Sila ili Guna ili Tri Shakti sjeme stavi u kretnju, tada pričamo o Shaktii kao Sili, kao funkciji, kao kreativnoj sili koja prožima i ispunjava sve slojeve manifestacija ALI UVIJEK u skladu sa centrom svijesti u svom izvorištu i centrom svijesti u sloju u kojem se ona manifestira. Tantričko učenje u ovom slučaju usmjereno je na manifestaciju svijesti, kroz slojeve svijesti - duboki san, san, budno stanje i četvrto, ili objektivno stanje svijesti. Tri namotaja Shaktii označava tri stanja svijesti, tri razine krutosti svijesti, ti razine uspavanosti svijesti, tri sloja djelovanja puruše ili sjemena svijesti u svakom sloju, te o pola namotaja, koje predstavlja četvrto stanje svijesti, transcendentnu prirodu koja ne može biti cijeli namotaj već početni pola a ostali, da tako kažem, nevidljivi namotaj je beskonačnost izvora kojeg ne možemo ograničiti niti odrediti. Ovo ne govori o spavanju, već o njenoj manifestaciji kroz ta "četiri" stupnja, sloja svijesti, tj. gustoći supstance svijesti, ili o evoluciji svijesti. Ne postoji nikakva kundalinii u mooladhari. To je SIMBOL gustoće. S tim da Kundalinii nije energija, ali je energija dio manifestacije, funkcije, te uspavane sile. Reći da mi imamo kundalinii shaktii koja je uspavana u mooladhari (prvoj) čakri (a i čakre su simbol svijesti) temelj je neznanja jer MI JESMO TA USPAVANA SILA U TIJELU kao izrazu najčvršće manifestacije. Mi nemamo Kundalinii već MI JESMO ona. Naš način razmišljanja, naše funkcije, naše misli i emocije, tijelo, procesi umova i tijela, SVE TO JE KUNDALINII SHAKTII. Mi smo uspavani u četiri različita potencijala - ili da kažem u tri i pol potencijala - manifestacije. Ona nije mistična energija u našem tijelo u području naše prve čakre ili po tantričkom učenju u području treće čakre. S tom fantazijom povezana je sva fantazija i laži u vezi te sile. MI JESMO taj duboki san, san, budnost i objektivna svijest. Kada se kaže da je ona uspavana govori se da smo mi uspavani. Kada se kaže da je ona u procesu buđenja govori se da smo mi u procesu buđenja. Kada se kaže da je ona probuđena govori se da smo mi probuđeni. Odvojiti Shaktii od sebe, temeljna je zabluda i upravo to se dešava jer je ona "kriva" za naš san, ili mi kao ona ili ona kao mi smo SAN, USPAVANI. Mi ne budimo shaktii jer bi onda mi bili drugačiji od nje (ovo ima još dublje pojašnjenje, al za sada je ovo dovoljno). Ne može usnulost, zabluda, laž, osobnost koja je sam uzrok sna, buditi kozmičku silu. To je ta laž i iluzija koja kundalinii radi na nama, ili da kažem, iluzija koja smo mi i koja umišlja da budi shaktii. Kada se radom ili procesom razbuđivanja dođe do budnog stanja tada se to prepoznaje. Tada se razumije da smo mi uspavana kundalinii shaktii, da smo mi san, iluzija, mi kao ljudsko biće, kao um, kao osobnost sa svim procesima te razine bića. I to je početak njenog istinskog buđenja, proces razbuđivanja kundalinii shaktii. Jedno od tumačenja, za kraj, jeste da je KUNDA posuda a Shakti manifestacija ili funkcija božanske svijesti. Tada, kada to protumačimo dobijemo da je Kundalini Shaktii Božanska svijest uspavana u posudi (uma i tijela) čovjeka. Smotana tri i pol puta ukazujući na četiri stanja svijesti, četiri sloja manifestacije svijesti, četiri sloja gustoće svijesti a time i funkcije ili sile ili energije ili manifestacije (shaktii)." BhK
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Sve je zapravo san   

[Vrh] Go down
 
Sve je zapravo san
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 11 / 11.Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
 Similar topics
-
» Razumijemo li noževe zapravo?
» KOLIKO ZAPRAVO VRIJEDI BEAR GRYLLS ULTIMATE KNIFE

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
 ::  Svijet oko nas :: Duhovnost-
Forum(o)Bir: