Početna stranicaPortalFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 WICCA

Go down 
Go to page : Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33, 34, 35  Next
Autor/icaPoruka
MegaMind
Stanica


Male
Virgo Dog
Broj postova : 15
Age : 24
Registration date : 09.07.2012

PostajNaslov: Re: WICCA   ned kol 05, 2012 8:35 pm

evo nekih načina bacanja glamura koje sam pronašao:

You'll need at least one candle in the color you want to change your eyes to. You also need a pentacle. You can draw a pentacle if you don't have one. A pentacle is a star inside of a circle (see example below. All the fuzzy/glowy stuff is not necessary.)

Light the candle(s) and sit in front of it/them and chant the following three or more times:

"One, two, three, eyes change for me,
One, two, three (color you have now) to (new color) I see."

Take a deep cleansing breath while you envision yourself with the new eye color, then chant this three or more times:

"By the power of three, so mote it be."

Again visualize your eyes changing from their original color to the new color, then check the mirror.

Note: This spell may only last a day or so if only using one candle. And the color of the candle will be the new eye color!
_____________________________________________________________________

Relax and become conscious of every part of your body. Feel your skin. relax and feel the photons of light hitting your skin, a rain of warmth over your entire body. Now start repeating to yourself. "Light pass through and around me, nobody will see me. Light pass through and around me ..." and as you chant (out loud or in your head) feel the rain of photons passing around and through you until you don't feel them any more. Bang! you are effectively hidden.

I have done this in class then raised my hand to answer questions and have the teacher look straight at me and say "You mean nobody will even try" and people looking for me look right past me. I will say that the invisibility is fairly fragile meaning that if you make yourself noticed people will notice. I assume that you could do a similar things for other objects. I have never actually tried it but I believe it would work

preuzeto sa: http://www.everythingunderthemoon.net/spells.htm
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
avatar

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 41
Registration date : 19.10.2011

PostajNaslov: Re: WICCA   pon kol 06, 2012 4:44 pm

Citat :
evo nekih načina bacanja glamura koje sam pronašao:

You'll need at least one candle in the color you want to change your eyes to. You also need a pentacle. You can draw a pentacle if you don't have one. A pentacle is a star inside of a circle (see example below. All the fuzzy/glowy stuff is not necessary.)

Light the candle(s) and sit in front of it/them and chant the following three or more times:

"One, two, three, eyes change for me,
One, two, three (color you have now) to (new color) I see."

Take a deep cleansing breath while you envision yourself with the new eye color, then chant this three or more times:

"By the power of three, so mote it be."

Again visualize your eyes changing from their original color to the new color, then check the mirror.

Note: This spell may only last a day or so if only using one candle. And the color of the candle will be the new eye color!Samo par riječi o nekoliko postova koje sam vidio a koji su recentnijeg datuma, citirao sam ovaj gore posljednji sa ove teme jer mi je stršao u oči, ali odnosi se općenito na sve postove tog tipa.
Ovdje ću se probati osvrnuti na sve vas koji u sebi nosite fascinaciju i motiv koji j eneizbježan za bilo kakv rad ili uspjeh u Branši o kojoj pričamo.
Dragi ljubitelji Misterija (nepoznatog dijela Sebstva), drevnih Mudrosti, prastarih tehnika ili "Ljubičastih" Atanor-a.
Ukoliko se budete zanimali za nešto od stvarnih Znanja i drevne ostavštine čut' ćete strašno mnogo Instant tehnika za ovo ili za ono, jako puno brzih tečajeva, bezbroj inicijacijskih seasni za samo 9.99$ ili svašta slično...
... medjutim dok god ne sretnete prvog pravog posvećenog Adepta (ili ako budete imali puno sreće već razvijenog Magičara neke tradicije) ili dok ne naletite na ozbiljnu, ne prepravljanu i ne-editiranu literaturu, može vam se desiti da ostanete na nivou uvjerenja kako neke obojene svijeće ili razni stihovi u rimi na engleskom imaju veze sa privremenom promjenom boje vaših očiju ili sa uspjehom polaganja ispita u školi.
S druge strane možete zagrebati površinu malo dublje i shvatiti da je bilo kakvo ritualno čarobnjaštvo ništa drugo doli otvaranje mentalnog tunela prema odredjenoj Afirmaciji pa tako vremenom naučiti raditi čitavu stvar i bez smiješnog rituala i šarenih predmeta, ali to će još uvijek biti samo grebanje površine i daleko od prave stvari.
Moramo shvatiti prvenstveno da se pravi put Okultiste, magičara pa čak i u ovom slučaju inicijata u Wiccu ne može okarakterizirati kao put popločan "bacanjem" ovoga ili onoga, čaranjem ili skidanjem uroka i tko god da u Čarobnjaštvo poistovjeti sa bilo čim od navedenog ili čak uključi bilo što navedeno kao sastavni di neizbježni dio Teurške prakse potpuno je krivo razumio sa čime se ove tradicije bave.
Dodao bih još i to da je 95% moderne literature koja spada pod Wiccu zapravo uopće nije Wicca nego više liči na blijedi pokušaji 'self-help' literaturice koju novim inicijatima u mojoj tradiciji nebi dali niti kao roman za prije spavanja a nekmoli savjetovao raditi te tehnike...
kada smo kod toga cijela Wicca kao takva je samo mini-mali dio cijele Teurško-magijske doktrine u kojoj osim naše 'bazične literature' mi u svojoj tradiciji svrstavamo i čitavu Antropozofiju i Teozofiju.

Sve što danas najčešće izlazi na površinu od drevnih doktrina su jako masakrirani i potpuno obezvrijedjeni textovi i tehnike u kojima se vidi da su nekada davno imali neke veze sa pravim tehnikama ali se vremenom to do te mjere hybridiziralo da je postalo neprepoznatljivo:
Tako u prethodnom postu recimo, usput spomenuti Pentakl zaista ima svoju svrhu u gotovo svim ozbiljnim tradicijama, medjutim tim se bavi čitava grana Teurgije i za izradu Bilo kakvog Impregniranog (čarobnog) predmeta potrebno je Ogromno predznanje, jako uvježbana koncentracija, potpuno usavršena vizualizacija, potpuno ovladane sve tehnike magnetizacije i impregnacije i Magijsko uvježbavanje čula vida i sluga dovedena do 3 stupnja po F.Bardonu.
Da bi Adpet bio u stanju učiniti bilo što prvo mora znati gdje je on sa sobom i potrebno ja da do kraja zgotovi praksu magijskog ogledala koja dakle nikakve veze nema sa fizičkim ogledalom nego sa rekapitulacijom njegovih mana i vrlina sa dvije strane, iz dva kuta gledanja i iz njegovog što objektivnijeg promatranja sebe i svojih postupaka do današnjeg dana.
Samom ovakvom praksom Adept se uči temeljitosti, jakoj Namjeri i sve što sebi prizna (najbolje uz mentora) kao grešku ili manu iz prošlosti materijalizira se u vidu oslobadjanja odredjenog kvantiteta energije sa kojom sada slobodno raspolaže jer više ne zaokuplja dio njegove podsvijesti.
Praksa Magijkog ogledala radi se u samim počecima i prvim koracima i može trajati mjesecima ili čak godinama, istu tehniku rade i shamani Južne Amerike i Vračevi Shaka Zulu plemena.. svugdje na planeti, sve inicijacijske ceremonije zahtjevale su od kandidata da prvenstveno "oprosti sebi na svemu što on misli da je učinio loše".
Tijekom ove tehnike i nakon prvih energetskih višaka oslobodjenih na ovaj način te akumuliranih na posebne načine Adept tj. Inicijatu je mnogo lakše pokušati usmjeriti i focusirati tu energiju na neku tehniku, a prva je najčešće Jasnovidnost ili Jasnočujnost .. ovisno od preferiranja Inicijata i njegovih fascinacija.
Adpet ne prelazi i ne preskače ni slučajno ni jedan korak i svaki onaj tko to čini otežava rad i sebi i ljudima koji mu nastoje pomoći u samorazvoju. Izrada osobnog Pentakla ne nastupa sve do 8 stupnja do kojeg je Adept ovladao raznim bazičnim vještinama za koje su najtalentiranijim i najvrijednijim Inicijatima potrebne najmanje 1.5- 2 godine.
Dakle:
"Nacrtani Pentakl, sa svijećom u boji, ispred ogledala i afirmacija izrečena u rimi" i "take a deep cleansing breath" je toliko banaliziran, masakriran i trivijalan proces pravljenja budale od samog sebe prije nego bilo kakva mogućnost prave promjene boje očiju ili ozbiljne tehnike i molim vas da ne mislite da se Magičari ili Magija kao drevna doktrina bavi ičim ovako plitkim.
Čak ni Wicca z akoju nikada nisam smatrao da je preduboka nij eotišla ovoliko plitko i ograničeno kao ova potpuna nebuloza navedena utom textu.
Objavio sam nekoliko puta na forumu nekoliko kvalitetnih autora i ukoliko želite pitajte i pokazat ću vam gdje da idete ili barem što da čitate ali nemojte se puniti ovakvim budalaštinama i misliti da se bavite Teurgijom, Magijom ili Wiccom.


[Vrh] Go down
MegaMind
Stanica


Male
Virgo Dog
Broj postova : 15
Age : 24
Registration date : 09.07.2012

PostajNaslov: Re: WICCA   pon kol 06, 2012 5:50 pm

Shvačam što ste mislili reči ovim postom i naravno da ne vjerujem svemu što sam pročitao na internetu ali imam 17 god i od nekud moram početi, ne namjeravam se za sada toliko uvuči u cijelu ovu filozofiju, a isto tako mislim da je vježbanje 15 do 20 god nepotrebno za bacanje jednostavnih čini. Ove sam čarolije postavio ovdje kao primjer ali ih ne namjeravam koristiti jer mislim da su najbolje čarolije one iz srca, prava magija proizlazi iz srca i da to znam ne treba mi 100 god meditacije i vizualizacije :) (to je samo moje mišljenje). Ako se sada ograničim takvim mislima neču nikamo stiči, sam ću sebi napraviti mentalnu barijeru i brzo ću odustati ako me shvačate. Naravno da ne mislim da je moguče promjeniti boju očiju ali vjerujem da je moguče proizvesti kratkotrajnu iluziju. Nemojte se uvrjediti ali vi ste u ovom postu opisali magiju kao dosadnu i suhoparnu, a ja mislim da magija mora biti zabavna (ne igra) oslobađajuča i da mora doči prirodno iz našeg srca.
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
avatar

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 41
Registration date : 19.10.2011

PostajNaslov: Re: WICCA   uto kol 07, 2012 4:00 pm

U nijednoj rečenici nisam dao niti naslutiti da je dosadna a pogotovo ne suhoparna, ja ne znam po čemu si ti to uspio zaključiti pa te molim da obrazložiš kako si došao do takve konkluzije.
Druga bitna stvar koju navodiš je "naravno da ne vjerujem da se može promjeniti boja očiju.." što ja nisam nigdje rekao da je nemoguće, samo da se to ne radi na taj način i da je za bilo što da radiš potreban jak razlog. Napomenuo sam da u Teurgiji ne postoji nikakvo "Bacanje" ničega, niti se pravi Magičari bave Činima, gledanjem u grah ili skupljanjem kose i noktiju. Nisam takodjer nigdje napomenuo da se moraš ičim baviti 15 godina, ja se tim bavim dugo iz razloga što nalazim da je to najzanimljivije na što sam naišao i najautentičnije. Nema licemjerja i nema lupanja prazne slame kao u raznim drugim duhovnim tradicijama ili filozofijama.
Takodjer nisam napisao svoj post da bih nekoga ograničio već samo da bi ogradio pravi i autentični put Magičara odonih gluposti koje si od negdje prepisao koje su jako daleko od ozbiljnog bavljenja Magijom.
Ako te zanimaju "kratkotrajne iluzije" idi i bavi se nekim mađioničarskim trikovima i puno ćeš lakše i jednostavnije doći do toga, ako se želiš baviti Mudrošću i samospoznajom onda se posveti tome do kraja.
Oklutizam, Teurgija ili Magija ne bave se privremenim moćima niti se bave kojekakvim alterniranjima stvarnosti zato da bi oduševili publiku niti zato da bi zapanjili curu/dečka kako su oni posebni, već je to Put za kojeg se živi i kada se pojave odredjene sposobnosti tada je Magičar potpuno svijestan i odgovoran kada ih koristiti i u koje svrhe.
Magija je za mene Fascinacija bez premca i da se nisam sa njom susreo nebi danas bio živ.
"Čini" koje spominješ u svojim postovima pripadaju pučkom vračanju i kojekakvim priučenim naturščicima koji improviziraju raditi na stvarima. Ja sam školovani Magičar iz ozbiljne tradicije i kada se nešto ovako plitko pojavi (pa taman to bilo i na temi Wicca) ja moram odreagirati.
Nemoj uskakati u bilo šta što vidiš, a ako želiš od nečega početi, počni od Magijskog uvježbavanja čula i u vrlo kratko vrijeme (oko dva tjedna) iskusiti ćeš senzacije koje nisi nikada prije i koje će te zasigurno fascinirati.
Vrijeme provedeno u bavljenju ovim svetim vještinama ne broji se kao "izgubljeno" ili "potrošeno" ili "nepotrebno", ono je jednostavno Put kojim Magičar hoda da bi se sjetio da je Svet i da je prosvijetljen, da bi se sjetio Tko je, ne da bi mjenjao boju očiju.

P.s. Igra (Lila) najsuptilnijia je pojava do koje su došli drevni magičari. Lila je u tom kontextu i dimenziji svijesti objašnjena i viđena kao svrha postojanja. Lila je igra sa samim sobom ili vječni ples Tebe i tebe. Jedan aspekt boga Shive imenom Nataraja pleše, on predstavlja ples izmedju konačnog Sebstva sa privremenim odvojenim sobom.
Spoznati da je smisao ovog tonalnog-fizičkog života Igra, puno je naprednije od vjerovanja u Boga koji kao moralna vertikala čeka da usereš pa da te zato može mučiti kroz vječnost. Pakao je zato kao takav najodvratnija ucjena i nagora moguća licemjerna sprava za ucjenjivanje ljudi da kroče nekim putem i da budu poslušni velikom Biskupu/popu/papi/svećeniku. TO je najgora vrsta ljudi, crkveni dripci.
Vidim da e čitaš baš cijele postove kada su duži pa ne očekujem ni da si ovof pročitao, ali ako ćeš pisati neki reply molim te pročitaj i shvati sve pa onda reagiraj. Nije bitno imaš li 17, 35 ili 70 godina, bitno je tvoje Razumjevanje ili NeRazumjevanje.

[Vrh] Go down
Gea
Moderator
avatar

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 28
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

PostajNaslov: Re: WICCA   uto kol 07, 2012 4:43 pm

Pa započetak velika magija dolazi iz srca ali ona odlazi svagdje ako nije dobro vizualizirana. To znam iz prve ruke.
Slažem se Kahalijem i njegovim postovima, bar večinom.
Problem Wicce danas je da je prepopularna samim time ima previše oportunista. Koliko ljudi znam koji su ušli iz nečeg drugog tada modrnog tipa. Hare Krišna u nju i pucnuli prstima i sad su oni prosvjetljeni i tako pišu knjige Boink
Mladi dolaze i pišu o Charmed i Harry Potteru i što znam čemu tražeči laka riješenja i još lakše putove. Stvar Wicce čak i nije Okultizam i Magija, već vjera uz koju te stvari mogu ići. Bar ja tako doživljavam i iskreno ja itekako još učim, svakim ritualom nešto novo, svakim korakom kroz život i ono što mogu reči da nema laganih putova i oni koji ih traže Wicca to nije, Wicca nije vještičarenje. Ona je vjera i filoziofija.

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
avatar

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 41
Registration date : 19.10.2011

PostajNaslov: Re: WICCA   uto kol 07, 2012 9:22 pm


Citat :
Pa započetak velika magija dolazi iz srca ali ona odlazi svagdje ako nije dobro vizualizirana

Magija ne "dolazi" od negdje, Magija je i u zadnjoj i u najosnovnijoj svojoj biti Gnoza, Spoznaja ili duboki Uvid u Sebstvo.
Takodjer ne možeš reći da se "magija vizualizira", ne možeš vizualizirati nešto što je stanje svijesti, što je zapravo skup suptilnih Znanja i doktrina i sama Mudrost kao rezultat takve prakse.
i kao treće ne postoji Velika ili Mala Magija, postoje veći ili manji koraci, dublji ili plići Uvidi...

Citat :
. Stvar Wicce čak i nije Okultizam i Magija, već vjera uz koju te stvari mogu ići. Bar ja tako doživljavam i iskreno ja itekako još učim, svakim ritualom nešto novo, svakim korakom kroz život i ono što mogu reči da nema laganih putova i oni koji ih traže Wicca to nije, Wicca nije vještičarenje. Ona je vjera i filoziofija.

mislio sam da vi iz Wicce imate otprilike uvid u to što je to Magija ali vidim da i vi svrstavate to u neki koncept-kalup koji su vam servirali. Ovo govorim radi prve rečenice iz ovog tvog gore.
Rekla si "Stvar Wicce čak i nije Okultizam i Magija" a ako u tu rečenicu umjesto termina Magija uvrstiš termine Mudrost ili Spoznaja (što ona jest i sam ranije objašnjavao i na više mjesta na ovom forumu), a umjesto Okutizam uvrstiš Tajnovitost ili Tajna (što okultizam jest) tada dobijaš izjavu koja nije baš točna a nije baš ni pohvalna za Wiccu.
Moraš shvatiti da je Magija otprilike skup više različitih Znanja i tehnika i zapravo svojevrstan hibridni system koji se stalno razvija i nadopunjuje, a gradjen i sastavljen je od raznih Istočnih i Zapadnih Ezoteričkih škola, tako da Magija kao takva nikako ne može biti podskup Wicce, može eventualno biti obrnuto.
Mi se ne sramimo priznati kako smo usvojili dijelove drevnih Tantričkih praksi ili kako smo prepisali i usvojili kompletnu Kabalističku terminologiju kao sistem sporazumjevanja i šifriranja Magijskih korespodencija. Mi smo takodjer usvojili kompletnu literaturu Antropozofa i bavimo se Impregnacijom i sadjenjem ljekovitog bilja upravo po Antropozofskom sjetvenom kalendaru koji je izvrsno i nevjerovatno precizno oruđe. Teozofski spisi i spisi indijskih Sadhua takodjer su sastavni dio moje Magijske tradicije a usvojili smo i 'zakon ne-lokalnosti' do kojih su oficijelni zapadni znanstvenici došli.
Ovo sam malo nabaco neke okvirne točke i stvari kojima se jedna Magijska škola može baviti, tako da probaš razumjeti što je to Magija. Magija kao Znanost i kao Znanje nad Znanjima, a ne kao neki ritualčići za utjecanje na neku osobu ili za dobijanje na lutriji. Dali me shvaćaš ?
"Wicca je stvar vjere i filozofije" kao što ti kažeš je tako samo kod onih praktikanata Wicce koji nisu preduboko u njoj. Nijedan ozbiljan Magičar (a bogami niti Wiccan) neće reći da ima jaku Vjeru.
Njega Vjera uopće ni najmanje ne zanima. Razlika izmedju puta Mistika i puta Magičara je u tome što se Magičar bavi Iskustvenom spoznajom i Magijskom praksom da bi (d)oživio neko jako Iskustvo, a time i Spoznaju nekog neznanog dijela Sebe.
Mi mislimo da je 'vjera' samo nedostatak Znanja, da je Vjerovati u nešto samo nedostatak Iskustvene Spoznaje tog nečega.
Pričao sam sa nekim curama iz Wicce kada sam zadnji put đirao po Europi i one se potpuno slažu samnom u vezi tih stvari. Oni mi ni u jednom trenutku nisu spomenuli nikakvu Vjeru, a i nisam nigdje drugdje naišao na Vjeru u Wicci.
SLožili smo se da je njihovo Žensko načelo - božanstvo ili Feminine aspect samo Jak simbol koji predstavlja (u konačnici) jedinstvo sa Muškim aspektom, to jest u posljednjoj konzekvenci sa Prirodom. U prirodu nemaš što vjerovati ili ne vjerovati. One je tu htjela ti to ili ne i "vjera" u nju ničemu ne služi. Ti možeš vjerovati u neizmjenu Stvaralačku snagu spajanja ta dva Arhetipa ali to ništa ne mjenja u tebi, to je samo informacija u tvom Umu, a um nema veze sa Spoznajom ovakvih suptilnih stvari. Um se štoviše mora zaustaviti da bi se ovakvo nešto doživjelo.

p.s. Želim ti puno sreće na tvom putu u Wicci, ali ti isto tako napominjem kako je Wicca prilično liberalna "religija" i pozdravlja bavljenje Mudrošću ili bilo kojim drevnim tehnikama koji ti mogu pomoći razumjevanju Prirode tj. Sebe tj. Božice etc.
Wicca je za mene bezopasna što se tiče braiwashinga i moguće je čak da ponekad može nekoga pokrenuti i fascinirati da se zaista počne baviti Sobom, ako ti se to desi i počneš grebati po drevnim Magijskim tehnikama znat ćeš što je Magija. Do tada probaj ju ne trpati u svoje pretpostavke jer su krive.
[Vrh] Go down
MegaMind
Stanica


Male
Virgo Dog
Broj postova : 15
Age : 24
Registration date : 09.07.2012

PostajNaslov: Re: WICCA   uto kol 07, 2012 11:37 pm

Za jednu mudru i produhovljenu osobu moram vam reči da ste jako egoistični, ne možete gledati na druge ljude s visoka i govoriti im da je sve što kažu krivo. Samo sam postavio pitanje, a vi ste me oprali kao da hulim boga ili tko zna što....svatko ima pravo napisati svoje mišljenje ali na lijep i pristojan načina, a ja vaš post nisam doživio baš prijateljski. Magija se uči kroz praksu, a ako ja želim pokušati "promjeniti" boju očiju onda ću upravao to i učiniti jer smatram da ću time doživjeti neko novo iskustvo (od nekud moram početi). Također ste rekli da čaranje i bacanje čini nema veze s magijom, a što ima veze s magijom po vašem mišljenju? Koliko ja znam bacanje čini je niska magija što znači da itekako spada u magiju. Tko je rekao da magija nema veze s wiccom? Wicca je vjera, religija.... (i samo da znate čitam vaše postove do kraja). A sada bih završio raspravu s vama (jer uopče niste odgovorili na pitanje koje sam prvotno postavio) i spreman sam poslušati savjete onih koje me neče izvrjeđati kad postavim pitanje. Hvala.

Pozdrav!
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1753
Age : 30
Registration date : 20.10.2010

PostajNaslov: Re: WICCA   sri kol 08, 2012 12:51 am

jbg,Kahali ti je kao Marpa koji cheka svoga Milarepu koji je spreman ici do kraja u Samospozanji sebe kao Apsoluta u Relativnome,uprkos udaranju stapom po glavi,izbacivanja iz kuce,vrjedjanjem,omalovazavanjem,tjeranjem da se sagradi kula iz temelja koja se potom srusi itd ;))))

zapravo,meni je Kahalijev nacin izrazavanja JAKO pomogao da razbijem dosta astralnih larvi u podsvjesti,jer bih tacno locirao djelove *sebe* koji se totalno nepotrebni,ustogljeni,u mraku i u iluziji...

Medjutim,mnogi ljudi su prema meni imali slicne *bahate* stavove kao Kahali,ali NISU imali transformirajuci efekat na moju Svjest,dok Kahalijevi JESU imali...Zato jer NISU imali Istinu i Stvarnost u sebi,vec samo jako napuhanu LAZ umotanu u *ljubav*,ali ta vrsa ljubavi veze,ne Oslobadja...


Naravno,taj *moj* nacin gledanja na te stvari i mjenjanje Svjesti i Uma na specifican nacin,makar bilo jako bolno,da bi izrezonirao sa Stvarnoscu u vecoj mjeri,JESTE MAGIJA,JESTE YOGA,JESTE TRANFSORMACIJA licnosti ka vecem skladu i znanju ;)

Hocu reci,opet se pokazuje da te silne price o egu NEMAJU nikakvu bitnost...Bitno je da li je necija licnost izgradjena iz Stvarnosti ili iz lazi,mraka i neznanja...Jer u svakom slucaju I jedan i drugi lik ce se *kurchiti* sa svojim stavovima,samo sta ako se neko predano otvori jednome dobice suzenje svjesti,odlazak u mrak,iluzije i lazi a drugi ce spoznati Stvarnost.bitno je sta stoji iza toga Ja,a ne da li je to ja fino,njezno,ugodno i puno *ljubavi*...

uvjek treba birati Istinu o stvarnosti a ne ljubav ciji rezultat bude veca nestvarnost...

Samo malo razmisljanja na tu uvjek prisutnu temu ega vs istine...

Ego nije kad sretnete UZIVO prosvjetljenog Majstora koji kad osjeti u vama sansu da spoznatu Njega(tj Samog Sebe) krene da prica iz Prvog Lica,Apsolutnog Subjekta,iz Samadhija na foru :

*druze daj da ti nesto kazem...Jedino Ja Jesam,shvatas li ti to magare jedno ? Ne postoji nista sem Mene,Jednog bez drugoga..Mnostvo koje vidis i za koje se vezuje tvoj um zapravo ne postoji ili bolje reci lazno postoji,jer Jedino Ja postojim.to je uzrok tvoje patnje kretenu jedan degenerisani,a ne to jesu li ti pukle akcije na berzi,jeli te vara zena,ide li ti karijera i da li si napucao desni biceps,i da li jebes dobro.Glupane glupi,ti si jedno bice u iluziji koje nije svjesno Samog Sebe,jer kad bi nasao Sebe nasao bi Mene,jer Apsolut je Jedan u svim tjelima,zapravo sva tjela i sve stvoreno,ukljucujuci i sve svemire kao i prostor i vrjeme su samo kreacije u Meni,jer ja sam taj Apsolut.*

Ovaj govor je ISTINA,a ne nekakav ego ili preseravanje jer njega ne govori nekakva licnost,nego Svjest,nedualna,Jedna bez drugoga,Svjetlo koje sija sa druge strane ove mracne iluzije koja stvara nas vezujuci Um...

Ipak,u svemu tome je bitno ko je taj slusalac dok gleda tog Majstora u oci..Kako ce se definisati u odnosu na Boga...Onaj koji se potpuno preda,dozivjece jako mocno iskustvo stapanja sa Stvarnoscu,prosirenje Svjesti,smirenje uma i slicno,a ona koji se bude pravio bahat zabolice ga glava...[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1753
Age : 30
Registration date : 20.10.2010

PostajNaslov: Re: WICCA   sri kol 08, 2012 1:00 am

MegaMind je napisao/la:
Za jednu mudru i produhovljenu osobu moram vam reči da ste jako egoistični, ne možete gledati na druge ljude s visoka i govoriti im da je sve što kažu krivo.

Jebote zivot koliko ljudi ima ovakav naivan stav...Pa zamisli da podjes profesoru u srednjoj ili na faksu govoriti da treba da ispostuje neke nebuloze koje neko prica,pa daj,lik bi te oborio i jos bi zvao komisiju da ti ispita jesi li u redu psihicki...Profesor zna istinu o nekom predmetu,i ako se tvoja prica ne slaze sa njegovom(koja je utemeljena u istini) vjerovatnije je da si u zabludi i BOLJE je po tebe da ti profesor kaze istinu,a istina je da si u lazi,barem sto se tog nekog predmeta tice.I naravno da ce te gledati sa visoka,sta treba da samog sebe izdebilizira i spusta na nivo studenta koji tek uci,a on je doktor nauka npr.On jeste visi u odnosu na tebe i mudriji i kao takav bi trebao da od tebe napravi istog mudraca...

Ali problem je taj kako reagovati kad si mudrac..Da li biti ostar ili dodati malo ljubavi...Ali ljubav je sranje koje emulira i dava zamjenu za Istinu,jer ljudima je *istina* ono sto im godi,a ne ono sto je Istina sama po sebi,i na taj nacin to je kontraproduktivno...
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1753
Age : 30
Registration date : 20.10.2010

PostajNaslov: Re: WICCA   sri kol 08, 2012 1:10 am

MegaMind je napisao/la:
evo nekih načina bacanja glamura koje sam pronašao:

You'll need at least one candle in the color you want to change your eyes to. You also need a pentacle. You can draw a pentacle if you don't have one. A pentacle is a star inside of a circle (see example below. All the fuzzy/glowy stuff is not necessary.)

Light the candle(s) and sit in front of it/them and chant the following three or more times:

"One, two, three, eyes change for me,
One, two, three (color you have now) to (new color) I see."

Take a deep cleansing breath while you envision yourself with the new eye color, then chant this three or more times:

"By the power of three, so mote it be."

Again visualize your eyes changing from their original color to the new color, then check the mirror.

Note: This spell may only last a day or so if only using one candle. And the color of the candle will be the new eye color!
_____________________________________________________________________

Relax and become conscious of every part of your body. Feel your skin. relax and feel the photons of light hitting your skin, a rain of warmth over your entire body. Now start repeating to yourself. "Light pass through and around me, nobody will see me. Light pass through and around me ..." and as you chant (out loud or in your head) feel the rain of photons passing around and through you until you don't feel them any more. Bang! you are effectively hidden.

I have done this in class then raised my hand to answer questions and have the teacher look straight at me and say "You mean nobody will even try" and people looking for me look right past me. I will say that the invisibility is fairly fragile meaning that if you make yourself noticed people will notice. I assume that you could do a similar things for other objects. I have never actually tried it but I believe it would work

preuzeto sa: http://www.everythingunderthemoon.net/spells.htm

nije mi jasno sta ce nekome da mjenja boju ociju...;) al ajde i to je neka praksa...a ova druga vjezba valjda treeba da omoguci nevidljivost ;) ma daj...znas koju vlast nad Umom(ciji je temelj isti kao i temelj materije) mora imati neko pa da to uradi po volji...ne da mi se kopat sad po spisima williama bodrija,ucenika od Budhe Nan-a,koji kaze u tacno kojoj fazi se javlja ta mogucnost)sposobnost,siddhi),ako Kahali zna neka kaze...
[Vrh] Go down
MegaMind
Stanica


Male
Virgo Dog
Broj postova : 15
Age : 24
Registration date : 09.07.2012

PostajNaslov: Re: WICCA   sri kol 08, 2012 1:20 am

ljubav=istina

ovo nije čarolija da se uistinu postane nevidljiv nego da se na neki način stopiš s okolinom i da prođeš nezamječen, tako djeluju čarolije te vrste, kao što na primjer ovo mjenjanje boje očiju nije "mjenjanje boje očiju" nego stvaranje iluzije da se boja očiju promjenila. Ja to zamišljam kao jedan sloj energije kojeg stavljamo ispred naših očiju recimo to tako.

nije mi jasno sta ce nekome da mjenja boju ociju...;) al ajde i to je neka praksa . a što je magija bez malo zabave :)
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1753
Age : 30
Registration date : 20.10.2010

PostajNaslov: Re: WICCA   sri kol 08, 2012 1:43 am

Istina je svjest-postojanje-blazenstvo,Ja Jesam,Sopstvo(na stranu sad dharmakaya i Temelj Uma o kojoj govori Budhha kao mjestu utrnuca vezanosti Uma za karmicki agregat),Zivot u svim bicima,Bitak...

Taj isti bitak prosijava kroz razne djelove kreacije(prirode) i manifestuje se u covjeku na razlicite nacine,u zavisnosti od toga gdje se nalazi Um toga covjeka, preko mjesta rezoniranja Uma sa fizickim,pranickim,astralnim,mentalin,kauzalnim,atmickim,paranirvanickim energetskim tjelom..Kad se taj bitak manifestuje kroz astral-mental npr,dakle anahata cakru,tj srce,to je ono sto ljudi uglavno uspiju da iskuse u svome zivotu i naivno misle da je prosijavanja Sopstva kroz srce puni spektar tog prosijavanja i tu ljubav iz srca smatraju kao nesto najljepse,najdivnije i konacno...

to je totalna zabluda...Vec je prosijavanje Sopstva kroz Grlo(visudha cakru),nizi kauzal,tolika razina Stvarnosti-Svjesti-Blazenstva-Stvarnosti-Moci-Istine-Sklada da ljubav iz srca tu nema sta da trazi...Npr neka je kapacitet ljubavi u srcu 4W...ljubav iz grla ima kapacitet 10MW...Dakle 10 miliona puta veci intenzitet prosijavanja Sopstva-Apsoluta ide kroz Grlo npr...I onda se to tako penje kako se praktikantov Um oslobadja vezanosti za nize djelove Kreacije i penje se ka visim...

Dakle Istina je Svjest,Apsolut,a mjesto njegovog prosijavanja moze biti razlicito..To razna bica tumace na razlicite nacine..neko ko ima definicije Licnosti,Uma na astralu ne moze shvatiti da njega neko bice nizeg kauzala vidi kao govno,bezvrjedno...tome bicu nizeg kauzala je TOTALNA PATNJA I SMANJENJE SVJESTI kad bi ga neko prebacio na tu razinu astrala i ljubavi na toj razini...Nekome bicu na atmickoj razini bi to bila jos veca trauma...

Tako da ono sto je tebi ljubav,meni je patnja,iluzija i mrak,a ono sto je meni ljubav,tebe bi na mjestu ubilo,tvoje tjelo-svjest-psiha to ne bi mogla izdrzati ;)

sta je magija bez malo zabave kazes ;) sve je to ljepo,valja istrazivati,ali majke mi da bi se zajebavao sa tim stvarima i na njih gledao kao na zabavu moras biti vec na ogromnom stanju svjesti a tada se i ne bi bavio tim stvarima iz zabave nego iz predanog sluzenja svim bicima i sirio bi sklad i pravednost svuda gdje se nadjes...
[Vrh] Go down
MegaMind
Stanica


Male
Virgo Dog
Broj postova : 15
Age : 24
Registration date : 09.07.2012

PostajNaslov: Re: WICCA   sri kol 08, 2012 12:20 pm

Nisam mislio na ljubav samo u smislu one ljubavi koje možemo osjetiti kroz srce. Smatram da je svjest-postojanje-blazenstvo,Ja Jesam,Sopstvo također ljubav, kao univerzalna sila koja sve povezuje.

A ono što sam rekao što je magija bez malo zabave, nisam mislio u smislu sad ću baciti uroke na sve koji me živciraju i neču snositi nikakve posljedice. Možda bi bilo bolje reči da u magiji treba uživati zubi
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1753
Age : 30
Registration date : 20.10.2010

PostajNaslov: Re: WICCA   sri kol 08, 2012 12:53 pm

pa jeste,ali onda je sama rjec ljubav dosta neprecizan pojam,koji moze znaciti svasta u sirokom luku.....

:)
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
avatar

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 41
Registration date : 19.10.2011

PostajNaslov: Re: WICCA   čet kol 09, 2012 2:29 pm

Citat :
Za jednu mudru i produhovljenu osobu moram vam reči da ste jako egoistični, ne možete gledati na druge ljude s visoka i govoriti im da je sve što kažu krivo. Samo sam postavio pitanje, a vi ste me oprali kao da hulim boga ili tko zna što....svatko ima pravo napisati svoje mišljenje ali na lijep i pristojan načina, a ja vaš post nisam doživio baš prijateljski

Ne znam zašto misliš da sam egoističan, ali takva razna mišljenja o meni i ne smatram toliko bitnim da bih se oko njih zamarao. Probaj obrazložiti ako hoćeš tu moju egoističnost.
Kao drugo ja ne gledam na ljude sa visoka ali je istina da nimalo ne cijenim niti respektiram izjave pojedinaca kada pišu o nekoj temi o kojoj ne znaju ništa ili jako malo a i to malo što znaju obično je pogrešno. 90% što si ti tamo napisao (ili prepisao) stvarno i je krivo i da je pravo tj. točno ja ne bih tako reagirao niti bih za točne stvari rekao da su krive.
Detaljno sam objasnio koji dijelovi su pokupljeni (tj. preostali) od pravih tehnika, a koje stvari nemaju veze s vezom u tom text-u. Opisao sam što i kako Magičari rade da bi napravili Pentakl (ako želiš mogu ti iznjeti točne materijale od kojih se izradjuje i kako nastaje) dok ti tamo u textu pišeš kako se Pentakl može nacrtati i kako ti trebaju svijeće u boji....
.... oprosti ako je tebi zbog moje neposrednosti i iskrenosti zatitrao ego pa ti se sada to nekako ne sviđa, ali ja (a ni ti sam kada i ako budeš napredovao) neću ostati po strani kada vidim da netko počne pisati stvari (koje će čitati drugi ljudi i možda ih probati raditi) za koje znam da su krive, da mogu imati neželjene posljedice i da nemaju uporišta u autentičnim tehnikama i koracima.
I zato da, imaš pravo, svatko ima pravo napisati svoje mišljenje ali jedno je stručno mišljenje čovjeka koji se bavi načim svaki dan većinu života a drugo je mišljenje nekoga tko je pitao pitanje o nečemu i onda copy-paste-ao nešto što mu se čini da bi moglo bit' u redu kao odgovor i onda kada čuje da taj odgovor i nije baš u redu počne se meškoljiti njegov teenejdžerski ponos i hormoni.
Imam i pravo i odgovornost reagirati na takve stvari i to reagirati na precizan, jak, uvjerljiv i snažan način i to prvenstveno zato da bi odaljio što više ljudi od ideje da krene u nešto tako što će ih na kraju ili jako razočarati ili čak rezultirati vrlo neugodnim posljedicama.
Lijepe i pristojne načine iznošenja mišljenja ostavljam tebi, tvojoj mami, curi, profesorici i ostatku tvoje okoline koja te tako lijepo i pristojno odgojila ali iz mog iskustva takav način ne dopire do ljudi i to pogotovo ne kada se radi o ovim stvarima. Što su pristojniji, ti današnji razni "gurui" koji danas vode i uče ljude "svetim znanjima" to se spremi na na veća razočarenja i licmjerja i takodjer se spremi na veću cifru koju će tražiti za svoje "skromne usluge".
Ja ponekad uspijem pa malko uzmeškoljim Um-Ego ponekom pojedincu koji dopusti sebi da čuje... ... ....razjebati sebi sigurnost u sebe i svoje koncepte najmoćnija je stvar koju možeš dopustiti sebi ili inicirati da ti se desi.
Općenito te anglo-saxonske, bon-tonovske i ine pristojne navike, gade mi se u samoj srži, a i tebi će kada shvatiš što je zapravo Kultura kao takva (najveći neprijatelj Suštine i Sebstva i najgore moguće orudje manipulacije radi koje su izmedju ostalog i zbrisana većina drevnih Znanja kojima se ovdje bavimo), a što je Umjetnost (koja nema nikakve veze sa Kulturom i koja je u svojoj suštini jedna od osnovnih pokretača prave Evolucije čovjeka, to jest Bića i to u Antropozofskom smislu riječi Biće)


Citat :
Magija se uči kroz praksu, a ako ja želim pokušati "promjeniti" boju očiju onda ću upravao to i učiniti jer smatram da ću time doživjeti neko novo iskustvo (od nekud moram početi).

Da, istina Magija se uči kroz Praksu, ali ta praksa ima svoje korake i većinu stvari (tehnika i Vježbi) ne možeš uopće izvesti prije nego što savladaš osnove i ono što ide prije njih.
Ovo nije zato što ti ja to nedam ili zato što ti to može netko zabraniti nego zato što nećeš uspjeti ukoliko nemaš uvjete, odredjene sposobnosti (koje se 90% odnose na čula) i naravno pravu i neizmjenjenu tehniku.
Mnogo je slučajeva u kojima su te iste stvari dokazivane i objašnjavane Inicijatima željnim "zanimljivih" naprednijih tehnika koje su željeli raditi prije nego što su mogli i trebali...
... u par slučajeva su razvijeni Adepti-Magičari odveli takve inicijate negdje i pitali ih zašto bi recimo želio kontaktirati neko odredjeno biće (entitet) i vidjeti ga, kada bi Inicijat odgovorio zašto oni bi mu rekli u redu i poslali ga da ode. Nakon toga Inicijatu bi rekli da je taj Entitet bio sa njima za vrijeme razgovora u sobi ali ga Inicijat nije mogao ni vidjeti ni čuti.
Magijsko uvježbavanje čula TEMELJ je za svu ostalu praksu, kao i vježbe koncentracije, vizualizacije i supstitucije imaginacije.
To ti je moj i savjet i odgovor na pitanje iz prvog post-a o "Glamour-u" i razlog zašto ne možeš početi gdje ti misliš da trebaš ili gdje god želiš.
Kada bi htio ja bi ti pisao i o tome koje se posljedice mogu desiti ukoliko preskačeš odredjene korake ali kako vidim da je tebi važniji način pisanja od sadržaja pisanja možda je bolje da to ostavimo za nekoga koga bude zanimalo.


Citat :
Također ste rekli da čaranje i bacanje čini nema veze s magijom, a što ima veze s magijom po vašem mišljenju? Koliko ja znam bacanje čini je niska magija što znači da itekako spada u magiju.

Bacanje čini ima veze sa Pučkim primitivnim čaranjem koji koriste niz raznih naučenih ritualčića i obično predmete koji zapravo služe uvjeravanju (fokusiranju.. koncentriranju) osobe koja "baca čini" da će se neka posljedica dogoditi negdje na fizičkom planu (obično nekoj drugoj osobi).
Kako to osoba ponavlja neko vrijeme i obično za takve rituale potrebno je više dana ta osoba polako počinje otvarati Mentalni tunel prema toj drugoj osobi i moguće je da se neki efekt stvarno i desi, ali to (ponavljam po 10-ti put na ovom forumu) Nikakve veze nema sa Magijom !!!!
to je dakle pučko (obično seosko-ruralno) trangijanje raznih baba koje su to naučile od svojih baba i oni zapravo niti znaju zašto to radi samo po sebi, niti imaju ikakva znanja o Kozmičkim mehanizmima niti imaju ikakav dodir sa autentičnim Magijskim Tradicijama i Doktrinama Istoka ili Zapada !!
Kako si rekao da čitaš moje postove, ja ovdje neću ponavljati u detalje jer sam u zadnja tri svoja posta barem na dva mjesta precizno i detaljno objasnio što je to Magija i sa čim ima veze.
No da bi ti skratio vrijeme ima veze sa drevnim Znanjem nad Znanjima, sa samo-spoznajom, sa Mudrošću, sa poštivanjem Misterija tj. Spoznajom nepoznatih dijelova Sebe kroz Magijsku praksu.
I na kraju ponavljam iznova: ne postoji niska ili visoka Magija, velika ili mala, ružna ili lijepa, crna ili bijela Magija. Ne postoji takodjer "bacanje magije" ili "čaranje sa Magijom".. postoji podjela Magije i to vrlo precizno, ali ništa od gore navedenog se može se spojiti sa nijednom Magijskom tradicijom i tko god vam kaže da se bavi Magijom a da je prije nje rekao crna, bijela, crvena, velika, niska .. nema pojma što je to Magija.


Citat :
Tko je rekao da magija nema veze s wiccom? Wicca je vjera, religija....

Ne znam tko je to rekao tj. ne znam gdje si to pročitao. Ja sam rekao da Wicca kao takva kompletna može biti dio jedne velike Magijske tradicije ili škole... medjutim neka Magijska škola nikada kompletna ne može biti dio ili podskup Wicce.
Teurgija (Magija) je kudikamo komplexnija, mnogo puta obimnija i detaljnija i sadrži nebrojeno mnogo puta više literature i skupljenih doktrina od Wicce... Magija ima neke dodirne točke sa Wiccom jer je Wicca preuzela neke iste stvari i ideje koje su preuzele i neke Magijske škole, ali to je vrlo malo uzevši u obzir sva skupljena Znanja koja su sadržana u Magiji (od Kabalističkog šifriranja do Antropozofije)
Wicca je vrsta religije ali kako sam i napomenuo nema previše veze sa Vjerom.. Vjera je nedostatak Znanja ili iskustvene spoznaje i nijedan ozbiljan Wiccan neće pričati o vjeri već o praksi i o doživljaju, iskustvu.. unutarnjem Uživanju u Spoznaji Jednosti itd.
Sa druge pak strane Magija nema nikakve veze sa religijom ili sa vjerom niti nas ijedno od toga zanima. Mi smo više znanstvenici nego što smo neki sektaši, vjernici ili sljedbenici, jedino što nas nazivaju Ezoteričarima ili duhovnjacima...

[Vrh] Go down
Star
Dinosaur
avatar

Male
Broj postova : 391
Location : Zagreb
Registration date : 13.04.2010

PostajNaslov: Re: WICCA   čet kol 09, 2012 11:01 pm

Vidim da će i ova tema otići baj-baj, počelo je rigo
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1753
Age : 30
Registration date : 20.10.2010

PostajNaslov: Re: WICCA   pet kol 10, 2012 12:55 am

Star je napisao/la:
Vidim da će i ova tema otići baj-baj, počelo je rigo

nije josh,cekamo presvjetle Hriscane koji su krsteni po duhu svetome da se prikljuce hug
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
avatar

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 1980
Age : 26
Location : Hrvatska
Registration date : 22.03.2011

PostajNaslov: Re: WICCA   pet kol 10, 2012 1:10 am

Ne provociraj primitive. Ni ti kao ni kršćani i muslimani ne možeš dokazat da je to u što već vjeruješ istina tako da nemaš nikakav materijal za prigovaranje nekom što je kršćanin amen

_________________
Like the fella says, in Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love - they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock. So long Holly.

- The Third Man
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1753
Age : 30
Registration date : 20.10.2010

PostajNaslov: Re: WICCA   pet kol 10, 2012 1:17 am

ja sam ovo napisao kao sarkazam u poz smislu,sto se da zakljuciti jer sam stavio zagrljaj na kraju ;)

ne prigovaram ja kriscanima,nego u kontekstu Stara i Kahalija sam to mislio,zapravo osjecam da sam uzeo kahaliju rjeci iz usta...


drugo ja se ne bavim vjerovanjem,nego imam Spoznaju svega onoga o cemu pisem,pa samo prenosim iskustvo i govorim kako neke stvari stoje...To sad moze imati raznorazne tacke presjeka sa raznim tradicijama ili ucenjima ili sa iskustvima drugih Mistika...Dakle nema ti to veze sa vjerovanjem...

Mogu ja svasta dokazat,ali pitanje je kome i kako...jer nacin dokazivanja Transcendentalih iskustava,sidhija,i pranickih transformacija tjela,celija i hormonskog aparata ide malo drugacije nego neke druge nauke...

[Vrh] Go down
Wolf_Moon
Stanica
avatar

Male
Pisces Goat
Broj postova : 13
Age : 27
Location : Sarajevo
Registration date : 30.06.2012

PostajNaslov: Re: WICCA   sub kol 11, 2012 7:01 pm

ovo maratonsko pisanje :Omlati
[Vrh] Go down
Velebitkinja
Višestanični organizam
avatar

Female
Leo Goat
Broj postova : 50
Age : 27
Registration date : 12.08.2012

PostajNaslov: Re: WICCA   ned kol 12, 2012 11:25 am

Zanimljivo. Toliko o toleranciji i pravima drugih da vjeruju u sto zele vjerovati.
Nema nitko pametniji od vas (doticni se pronalaze). :)
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
avatar

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 41
Registration date : 19.10.2011

PostajNaslov: Re: WICCA   uto kol 14, 2012 8:25 am

Citat :

ne prigovaram ja kriscanima,nego u kontekstu Stara i Kahalija sam to mislio,zapravo osjecam da sam uzeo kahaliju rjeci iz usta...

skoro da jesi, ali išlo je nešto tipa "rodjen ponovo u duhu svetom po Isusu Kristu" ili neka slična provala ...
i eto ga sada malo na Wicca-i, jer kad znaš Bibliju podrazumjeva se da znaš sve pto je ikada napisano o svemu i bilo čemu naravno.. ne znam dali si to znao Primitive ? to ti je kao da si stalno konektan sa Kauzalnim Raportom kužiš....
Citat :
Ne provociraj primitive. Ni ti kao ni kršćani i muslimani ne možeš dokazat da je to u što već vjeruješ istina tako da nemaš nikakav materijal za prigovaranje nekom što je kršćanin

A i ovaj je genij čisti ... zašto se ti primitive opravdavaš takvim "pacerima" koji tako lupaju ??
Ignoriraj to.. čim vidiš da počne lupati ispod nekog pristojnog nivoa ..."ignore"...
aahah, evo gle'aj ovo : "namaš materijal za prigovaranje nekom što je kršćanin" .. ahhah, joooj .. Heavy nebuloza ...
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
avatar

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 1980
Age : 26
Location : Hrvatska
Registration date : 22.03.2011

PostajNaslov: Re: WICCA   uto kol 14, 2012 11:38 am

JA nepristojan?????
Šta govoriš ti šabane jedan? Evo, sad sam nepristojan ali da izvineš, ono je zvučalo kao provokacija i ja imam svako pravo da upozorim nekoga kad provocira. No ne, ti si spoznao neke energije, neke karme, pi*ke materine, šta ja znam kak ti to zoveš i ti znaš da je kršćanstvo laž i tako stječeš pravo reć meni da lupam i ironično me nazivati genijem, aj boga ti ne serendaj.
Ja ti mogu reć da nisam neki kršćanin, pre lijen sam za to ali ti mogu i reć da sam ponekad u životu živio kršćanski i da su to naj sretniji, najispunjeniji, najuspješniji, općenito najbolji dani u mom životu; eto toliko od mene.

a ti si budi druid, boli me briga samo ne seri po kršćanstvu jer nemaš argument; odnosno, ti očito misliš da imaš ali zapravo nemaš.
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
avatar

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 28
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: WICCA   uto kol 14, 2012 12:29 pm

Dragi gledatelji, vodi se neizvjesna borba do kraja, postaje sve napetije. Svi koji se volite kladiti imamo za vas specijalne ponude. Izaberite i mudro uložite svoj novac, zarada garantirana! Moja naravno. Prilažemo svemoguće koeficijente:

500 da Korplikan počne prakticirati Wiccu
50 da Dinamo osvoji ligu prvaka
30 da Blizzard napokon odraste i prestane provocirati
15.5 da će Kahali priznati da je u krivu
15 da će Primitive napisati svima razumljiv post
14.5 da će se Archangel priključiti fajtu
12 da će Star napisati post nevezan za Bibliju
5.5 da će Gea doći i natamburati sve ovdje
2.5 da će Alpha premještati postove sa teme
1.05 da će se fajt nastaviti

Ulažite i dobite, jedinstvena prilika, dragi moji!
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
avatar

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1753
Age : 30
Registration date : 20.10.2010

PostajNaslov: Re: WICCA   uto kol 14, 2012 1:44 pm

Velebitkinja je napisao/la:
Zanimljivo. Toliko o toleranciji i pravima drugih da vjeruju u sto zele vjerovati.
Nema nitko pametniji od vas (doticni se pronalaze). :)

sta znam,tolerancija jeste zanimljiva pojava i valjda bi trebala znaciti da svako ima pravo da vjeruje u sta hoce,ali kada se to vjerovanje krene pretvarati u praksu na fizickoj razini ili jos cesce na astralnoj razini onda se energija tih istih ljudi krene manifestovati na tim razinama na ovaj ili onaj nacin,manje ili jace intenzivno,sa vecom, manjom ili cak nikakvoj Svjesti iste osobe o tome sta on zapravo manifestuje(i da li to on uopste manifestuje ili je izgubio bitku sa pritiskom kolektivnog nesvjesnog pa to prica i djeluje kroz njega ili svakakvi entiteti sa svojim namerama,sto zapravo nije lose u zavisnosti o kakvim se entitetima radi,tj bolje je prodati dusu nekome andjelu neko praviti sranja)a sve to skupa onda vise NE CINI NIKAKVO VJEROVANJE nego cistu stvarnost,realnost, i praksu,tj (ne) znanja...

npr globalni astral je toliko uprljan glupim zakljuchcima,konceptima,nacinima reagovanja ili osjecanja na te iste koje ljudi nesvjesno instaliraju u sebe da to NIJE NASTALO slucajno,nego su ljudi hranili te iste astralne tvorevine hiljadama(ili ti tisucama) godina shodno svojim vjerovanjima i osjecajima.Te tvorevine su STVARNE,i donose razne posljedice na covjecanstvo...e sad,npr postoje bica koja su svjesna svega toga i koja znaju sve o tome,manje ili vise,i mogu biti ljudi ili ne,i shodno svojim ZNANJEM a ne vjerovanjem mogu tu energiju iskoristiti za sve i svasta,shodno svojim namjerama...mogu takodje i dalje manipulisati vjerovanjima i osjecajima ljudi koji dosta vjeruju a malo znaju o svemu tome,te tako i dalje vrsiti svoje planove(koje mogu biti totalno suprotni onome sto vjernici zele postici u svojoj vjeri)...

poenta svega je da ono sto radimo definise nas,koliko god mi pokusavali to nekako racionalizovati,i ako zbog vjerovanja koje nije utemeljeno u znanju i praksi vrsimo praksu svaki dan,pa u najmanju ruku mozemo reci da je mala sansa da cemo postici ono sto zelimo i u sta vjerujemo...

neam ja nista protiv vjerovanja u smislu predanosti,otvorenosti i vjere(povjerenja) u Stvarnost ne bi li je sto vise istrazili,shvatili i onda vrsili praksu na optimalniji nacin,ali ono sto prilicno veliki broj -vjernika- radi je upravo SUPROTNO ,zacementiraju sami sebe,zatvore se u svoje koncepte,ukoce um i pranu i onda sve i da hoce ne mogu tu istu uvuci u sushumnu,poci u samadhi i spoznati Apsolut...dakle,njima je spoznaja Apsoluta u Njima,njihove duse,sopstva onemogucena zbog njihovih silnih vjerovanja koja su zamaskirana kao znanja,a nisu....

znanje(iskustvo) oslobadja...vjerujte mi ;)))))))

vjera ne oslobadja,znam ;))))

tek kad se vjerovanje poklopi sa znanjem,to ima smisla i cilj je ispunjen...

e sad,to sto vecina monoteistickih religija prica o zivotu nakon smrti pa se stice utisak da se tu radi o sferi vjerujem ili ne vjerujem to je opet naivno gledanje jer mozda smrt ili zivot ne znace ono sto ljudi MISLE o tome,nego je mozda zivot nesto totalno drugacije nego ono sto ljudi imaju u iskustvu,pa neko npr moze umrjeti a i dalje biti u fizickom tjelu,tj lazno umrjeti...e to onda mjenja stvari,jer to onda prelazi u sferu stvarnosti na fizickom planu a ne na nekom drugom nakon -smrti-...

Hitler je isto imao neko svoje vjerovanje,ali oni koji su znali posljedice svega toga najradje bi ga odma zatvorili i sprjecili sve to...Znalci...Ali i hitler je bio znalac zapravo,znao je on posljedice koje ce izazavati ali to je njemu bilo ok...

valjda ima smisla ovo sto pisem confused
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: WICCA   

[Vrh] Go down
 
WICCA
[Vrh] 
Stranica 32 / 35.Go to page : Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33, 34, 35  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
 ::  Svijet oko nas :: Duhovnost-
Forum(o)Bir: