Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

 

 Soja je otrovna i ubija želju za seksom

Go down 
+3
bravehart
Svjetloisjena
Alpha
7 posters
Autor/icaPoruka
Alpha
Admin
Alpha


Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 45
Registration date : 30.09.2007

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimesri tra 29, 2009 2:34 pm

Iako se propagira kao jedna od najzdravijih namirnica, sve su glasnija upozorenja o njezinoj štetnosti.
Većina “alternativnih” ali i “mainstream” medija godinama preporučuju soju i njezine proizvode (tofu, mlijeko, umake, pudinge...) kao dobru zamjenu za meso jer sadrži pravo bogatstvo visokovrijednih proteina, nezasićenih masnih kiselina, vlakana, izoflavona i drugih tvari koje obećavaju zdravlje i vitalnost.

Potrošački bum je nastao nakon što je 1999. američka agencija FDA odobrila oznaku “dobro za srce” za sojine proizvode. Štoviše, preporučili su da se svaki dan pojede 25 grama sojinih proteina (čaša sojina mlijeka ili jogurta), jer će ta količina sniziti razinu kolesterola. Preporuku je poslušalo 85 posto Amerikanaca koji vjeruju da je soja hrana vitalnosti i svaki treći je koristi.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, potrošnja soje se u Europi u ovom desetljeću svake godine udvostručuje, no o njezinim štetnim učincima u medijima se gotovo i ne piše, a među stručnjacima postoji značajno neslaganje o korisnim učincima soje.
Izazvala menstruaciju kod 4-godišnjakinje!?

Tako je Američko udruženje za srce 2006., nakon što je proučilo 22 studije o soji, utvrdilo da ona ne može spriječiti srčani infarkt, pa je FDA povukla preporuku “dobra za srce”, a njemačko udruženje za dječju medicinu upozorava da davanje sojina mlijeka djeci može narušiti hormonalnu ravnotežu.

Nedavno je australski magazin “Nexus” objavio zastrašujuću priču Elaine Hollingsworth o štetnim učincima soje na zdravlje, ali i o obmanama velikih korporacija, lošoj znanosti, makinacijama u donošenju propisa... što je bacilo ozbiljnu sumnju na ovu sveprisutnu grahoricu. Autorica tvrdi da dugotrajno konzumiranje soje izaziva rak i druge za život opasne bolesti, uništava hormonalni sustav, kako ljudi, tako i životinja, te potiskuje seksualni nagon.
Dječak postao - cura!

Navodi svjedočenja roditelja čije su četverogodišnje djevojčice dobile menstruaciju, mladića kojima su u pubertetskoj dobi narasle dojke veličine ženskih, ili im se nisu razvili spolni organi, a navodno sve zbog povećane konzumacije sojina mlijeka.

Najgore je svjedočenje šokirane majke koja je opisala tragično djetinjstvo svojega sina kojega nije mogla dojiti, pa ga je hranila pripravkom sojina mlijeka za dojenčad koje joj je preporučila njezina liječnica. Kao rezultat dječaku se nisu razvili spolni organi, ali su mu zato narasle dojke, pa je odbijao ići u školu dok mu nije obavljena obostrana mastektomija.

Ne znajući što je uzrok zdravstvenih problema, ta je obitelj nastavila piti sojino mlijeko, pa sada njezin sin (21) mora otići na još jednu obostranu mastektomiju. Estrogen sadržan u soji je isti onaj koji se prepisuje ženama u menopauzi, kako bi se utjecalo na razinu njihovih hormona, što se čini nelogičnim, upozorava Hollingsworth, a mnogi dobro obaviješteni znanstvenici tvrde da je kontinuirana upotreba soje u pripremanju dječje hrane oblik genocida.
Opasni aluminij

Jedan od glavnih krivaca zašto je soja toliko opasna krije se u činjenici što njezino zrno sadrži velike količine aluminija (u majčinu mlijeku ima od 4 do 65 ng/ml aluminija, dok dječja hrana napravljena od soje sadrži između 600 i 1300 ng/ml).

Druga opasnost proizalzi iz visoke koncentracije mangana (sojino ga mlijeko sadrži 80 puta više nego majčino) koja povećava rizik od izraženih problema u ponašanju poput ADHD-a, tvrdi prof. dr. Francis Crinelle, profesorica pedijatrije sa Sveučilišta u Kaliforniji. Za sada su samo vlasti u Velikoj Britaniji počele ozbiljno shvaćati upozorenja nezavisnih znanstvenika i razmišljati o zabrani prodaje dječje hrane na bazi soje.

Da bi se dobilo sojino mlijeko, potrebno je provesti cijeli niz postupaka tijekom kojih se radi lakše probave proizvoda dodaje 12 kemikalija, od kojih je većina opasna, pa čak i smrtonosna, piše Hollingsworth. Ona navodi da se kao nusproizvod ovog postupka dobiva lecitin koji je uvijek užegao, sadrži veliku količinu otapala i pesticida, a taj se “toksični otpad” naziva “zdravim dodatkom hrani” iako izaziva oštre bolove u zglobovima i teški oblik gihta.

Za komentar ove tvrdnje zamolili smo doc. dr. sc. Dubravku Škevin s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.

- Lecitin kao sastojak većine ulja, pa tako i sojina, u prehrambenoj industriji se koristi kao emulgator u proizvodnji čokolade ili margarina, u pekarskoj industriji, te u medicini kao lijek jer ima važnu ulogu u strukturi živčanog sustava - kaže dr. Škevin.

- Osim toga, lecitin ima sinergističko djelovanje s drugim antioksidansima. Najčešće se proizvodi metodom hidracije dodavanjem vode ulju, pri čemu sluzne tvari nabubre i odvoje se od ulja. Tako dobiveni talog se osuši i standardizira dodavanjem ulja. Iz ovoga je jasno da lecitin ne sadrži nikakva otapala. Današnja prehrambena industrija radi na osnovama modernih znanstvenih spoznaja i cilj joj je prozvodnja kvalitetne i zdrave hrane. I nema mjesta tvrdnji da je lecitin soje uvijek užegao, niti da je toksičan - kaže dr. Škevin.
Fermentacija smanjuje rizik

Mnogi ponavljaju da Azijke imaju izuzetno malo problema s menopauzom i osteoporozom. No, soja ne predstavlja najveći dio azijske kuhinje i nije genetski modificirana, tvrdi Hollingsworth. Azijci konzumiraju soju u vrlo malim količinama - 7 do 8 grama dnevno - a većina te soje je prethodno fermentirala da bi se iz nje djelomično uklonili toksini. Japanci jedu male količine tofua i misoa kao dio juhe bogate mineralima, nakon čega slijedi meso ili riba, što neutralizira dio opasnosti. Osim toga, Azijci jedu puno manje industrijski obrađene hrane.
Demencija

Dr. Raymond Peat je u opsežnom istraživanju na uzorku od 8000 američkih Japanaca s Havaja pokazao da je konzumiranje tofua povezano s demencijom i moždanom atrofijom u kasnijim godinama života, a na autopsiji je kod ispitanika koji su obilno jeli tofu čak otkriveno oteknuće moždane šupljine i smanjenje težine mozga. (Izvor)


Mozda bi se GMO soja mogla koristit umjesto operacije promjene spola :P
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimesri tra 29, 2009 2:50 pm

To su tako mali uzorci da je teško reći. Iskreno mislim da je svako pretjerivanje štetno, pa tako i u konzumiranju prerađevina od soje. Taman sam htjela spomenuti lecitin kao uobičajeni sastzojak čokolade i mnogih jela, ali već piše gore.

Nisam sigurna kako mogu ispravno povezati nekakav atipičan slučaj problema s dojkama ili uranjenom menstruacijom sa sojom. Te stvari se povremeno događaju i događale su se i prije nego što su zapadnjaci počeli masovnije tamaniti soju.

Kao što ne bi trebalo pretjerivati s mlijekom, mesom, jajima, ribom, zapravo s ničim, tako ne bi trebalo ni soju smatrati nekakvom superzdravom namirnicom i trošiti je u velikim količinama. Zna se što je zdrava i uravnotežena prehrana - puno povrća, voća, žitarica, onda tek meso i njegove zamjene te mlijeko i mliječni proizvodi. Ako se toga netko drži, mala je šansa da mu nmaškodi soja kojom bi eventualno zamijenio umjerene količine mesa ili mlijeka, osobito ako se pripazi da je soja organskog porijekla i što čišće prerađena.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha


Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 45
Registration date : 30.09.2007

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimesri tra 29, 2009 3:27 pm

Je. Istina zivili Makar mislim da ovdje nije problem kolicine konzumacije nego genetske modifikacije.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimesri tra 29, 2009 3:32 pm

Da, soja je bjelančevina i možda može aktivirati neke procese u našem tijelu koje se također sastoji pretežno od bjelančevina. Inače je već dugo poznato da konzumiranje soje olakšava ženama prolazak kroz menopauzu.

Ja jedem soju umjereno i prema deklaracijama organskog porijekla, pa ako za pet ili deset godina još budem(o) ovdje, javim kakvi su rezultati cerek

Uistinu mislim da je stvar u količini, možemo se otrovati i čajem od kamilice ako ga previše popijemo (obično se kod čajeva ljudi truju onim dodatnim tvarima za koje i ne znaju da ih ima u čaju, ima takvih slučajeva, nažalost)...
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha


Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 45
Registration date : 30.09.2007

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimesri tra 29, 2009 4:02 pm

Je, neki su umrli i od konzumiranja puno vode odjednom...pa cak se i zrakom mozemo otrovati... Svakako je vazna kvantiteta ali definitivno i kvaliteta toga sto unosimo u organizam.
[Vrh] Go down
bravehart
Prašina



Male
Capricorn Rat
Broj postova : 2
Age : 39
Registration date : 18.04.2009

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimečet tra 30, 2009 12:08 am

lol! lolcina
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea


Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 34
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimečet svi 14, 2009 11:28 pm

ne znam, ja doma radim proizvode od biološki uzgojene soje i iskreno ne vidim razliku u ponašanju osim što se ona veže uz zdravu hranu što mi daje polet
ali ipak uz sve bi trebala stajati etiketa - ne pretjerivati
[Vrh] Go down
Comi
banned



Male
Scorpio Monkey
Broj postova : 188
Age : 31
Location : Space, Earth, Balkan...
Registration date : 16.05.2009

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimepon svi 18, 2009 12:21 am

Alpha je napisao/la:
Iako se propagira kao jedna od najzdravijih namirnica, sve su glasnija upozorenja o njezinoj štetnosti.
Većina “alternativnih” ali i “mainstream” medija godinama preporučuju soju i njezine proizvode (tofu, mlijeko, umake, pudinge...) kao dobru zamjenu za meso jer sadrži pravo bogatstvo visokovrijednih proteina, nezasićenih masnih kiselina, vlakana, izoflavona i drugih tvari koje obećavaju zdravlje i vitalnost.

Potrošački bum je nastao nakon što je 1999. američka agencija FDA odobrila oznaku “dobro za srce” za sojine proizvode. Štoviše, preporučili su da se svaki dan pojede 25 grama sojinih proteina (čaša sojina mlijeka ili jogurta), jer će ta količina sniziti razinu kolesterola. Preporuku je poslušalo 85 posto Amerikanaca koji vjeruju da je soja hrana vitalnosti i svaki treći je koristi.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, potrošnja soje se u Europi u ovom desetljeću svake godine udvostručuje, no o njezinim štetnim učincima u medijima se gotovo i ne piše, a među stručnjacima postoji značajno neslaganje o korisnim učincima soje.
Izazvala menstruaciju kod 4-godišnjakinje!?

Tako je Američko udruženje za srce 2006., nakon što je proučilo 22 studije o soji, utvrdilo da ona ne može spriječiti srčani infarkt, pa je FDA povukla preporuku “dobra za srce”, a njemačko udruženje za dječju medicinu upozorava da davanje sojina mlijeka djeci može narušiti hormonalnu ravnotežu.

Nedavno je australski magazin “Nexus” objavio zastrašujuću priču Elaine Hollingsworth o štetnim učincima soje na zdravlje, ali i o obmanama velikih korporacija, lošoj znanosti, makinacijama u donošenju propisa... što je bacilo ozbiljnu sumnju na ovu sveprisutnu grahoricu. Autorica tvrdi da dugotrajno konzumiranje soje izaziva rak i druge za život opasne bolesti, uništava hormonalni sustav, kako ljudi, tako i životinja, te potiskuje seksualni nagon.
Dječak postao - cura!

Navodi svjedočenja roditelja čije su četverogodišnje djevojčice dobile menstruaciju, mladića kojima su u pubertetskoj dobi narasle dojke veličine ženskih, ili im se nisu razvili spolni organi, a navodno sve zbog povećane konzumacije sojina mlijeka.

Najgore je svjedočenje šokirane majke koja je opisala tragično djetinjstvo svojega sina kojega nije mogla dojiti, pa ga je hranila pripravkom sojina mlijeka za dojenčad koje joj je preporučila njezina liječnica. Kao rezultat dječaku se nisu razvili spolni organi, ali su mu zato narasle dojke, pa je odbijao ići u školu dok mu nije obavljena obostrana mastektomija.

Ne znajući što je uzrok zdravstvenih problema, ta je obitelj nastavila piti sojino mlijeko, pa sada njezin sin (21) mora otići na još jednu obostranu mastektomiju. Estrogen sadržan u soji je isti onaj koji se prepisuje ženama u menopauzi, kako bi se utjecalo na razinu njihovih hormona, što se čini nelogičnim, upozorava Hollingsworth, a mnogi dobro obaviješteni znanstvenici tvrde da je kontinuirana upotreba soje u pripremanju dječje hrane oblik genocida.
Opasni aluminij

Jedan od glavnih krivaca zašto je soja toliko opasna krije se u činjenici što njezino zrno sadrži velike količine aluminija (u majčinu mlijeku ima od 4 do 65 ng/ml aluminija, dok dječja hrana napravljena od soje sadrži između 600 i 1300 ng/ml).

Druga opasnost proizalzi iz visoke koncentracije mangana (sojino ga mlijeko sadrži 80 puta više nego majčino) koja povećava rizik od izraženih problema u ponašanju poput ADHD-a, tvrdi prof. dr. Francis Crinelle, profesorica pedijatrije sa Sveučilišta u Kaliforniji. Za sada su samo vlasti u Velikoj Britaniji počele ozbiljno shvaćati upozorenja nezavisnih znanstvenika i razmišljati o zabrani prodaje dječje hrane na bazi soje.

Da bi se dobilo sojino mlijeko, potrebno je provesti cijeli niz postupaka tijekom kojih se radi lakše probave proizvoda dodaje 12 kemikalija, od kojih je većina opasna, pa čak i smrtonosna, piše Hollingsworth. Ona navodi da se kao nusproizvod ovog postupka dobiva lecitin koji je uvijek užegao, sadrži veliku količinu otapala i pesticida, a taj se “toksični otpad” naziva “zdravim dodatkom hrani” iako izaziva oštre bolove u zglobovima i teški oblik gihta.

Za komentar ove tvrdnje zamolili smo doc. dr. sc. Dubravku Škevin s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.

- Lecitin kao sastojak većine ulja, pa tako i sojina, u prehrambenoj industriji se koristi kao emulgator u proizvodnji čokolade ili margarina, u pekarskoj industriji, te u medicini kao lijek jer ima važnu ulogu u strukturi živčanog sustava - kaže dr. Škevin.

- Osim toga, lecitin ima sinergističko djelovanje s drugim antioksidansima. Najčešće se proizvodi metodom hidracije dodavanjem vode ulju, pri čemu sluzne tvari nabubre i odvoje se od ulja. Tako dobiveni talog se osuši i standardizira dodavanjem ulja. Iz ovoga je jasno da lecitin ne sadrži nikakva otapala. Današnja prehrambena industrija radi na osnovama modernih znanstvenih spoznaja i cilj joj je prozvodnja kvalitetne i zdrave hrane. I nema mjesta tvrdnji da je lecitin soje uvijek užegao, niti da je toksičan - kaže dr. Škevin.
Fermentacija smanjuje rizik

Mnogi ponavljaju da Azijke imaju izuzetno malo problema s menopauzom i osteoporozom. No, soja ne predstavlja najveći dio azijske kuhinje i nije genetski modificirana, tvrdi Hollingsworth. Azijci konzumiraju soju u vrlo malim količinama - 7 do 8 grama dnevno - a većina te soje je prethodno fermentirala da bi se iz nje djelomično uklonili toksini. Japanci jedu male količine tofua i misoa kao dio juhe bogate mineralima, nakon čega slijedi meso ili riba, što neutralizira dio opasnosti. Osim toga, Azijci jedu puno manje industrijski obrađene hrane.
Demencija

Dr. Raymond Peat je u opsežnom istraživanju na uzorku od 8000 američkih Japanaca s Havaja pokazao da je konzumiranje tofua povezano s demencijom i moždanom atrofijom u kasnijim godinama života, a na autopsiji je kod ispitanika koji su obilno jeli tofu čak otkriveno oteknuće moždane šupljine i smanjenje težine mozga. (Izvor)


Mozda bi se GMO soja mogla koristit umjesto operacije promjene spola :P
kasno ja sam vec sexualno neutralan lol! lol! lol!
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW


Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 41
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimened pro 06, 2009 9:21 pm

U redu, napominjem da ću u ovom odgovoru govoriti uglavnom o negativnim stranama konzumiranja soje i sojinih proizvoda.
Treba se imati na umu da je pozitivnih učinaka u prosjeku više od negativnih, ali ovdje ću govoriti samo o opasnostima od njezinog konzumiranja.

1. Direktni alergenski učinak
2. Fitinska kiselina
3. Nadutost
4. Hormonalna uloga
5. Mangan
6. Kumulativni učinak

1. Soja sadrži dosta oksalata i goitrogena i time potencijalno može dovesti do alergije ako se konzumira u većim količinama.
Koliko je to veća količina nije jasno određeno, no donekle sigurna razina za odraslu osobu može se uočiti ako se promatra konzumiranje soje kod zdravih Japanaca.
Radi se tipično o količinama od 5-7 dekagrama na dan. Za prehranu djeteta, sigurna doza je manja, ali nije jasno koliko iznosi.
Goitrogeni mogu izazvati problema u radu štitnjače (inhibiraju tiroidnu peroksidazu), ali nije jasno koliki je točno utjecaj. Tu se u literaturi napominje sigurna granica od 23 dekagrama tofua tjedno, ako je zdravlje štitnjače već narušeno.
Stručnjaci se slažu da samo velike količine soje i ostale goitrogene hrane (brokula, prokulica, kupus, cvjetača, kelj, korabica, špinat, rotkvica, breskve, jagode, repa, proso, kikiriki) mogu uzrokovati poremećaj rada štitnjače.
Oksalati mogu smanjiti apsorpciju kalcija, no konzumiranje samo soje to ne bi izazvala, nego tek u kombinaciji s puno povrća koji imaju mnogo oksalata.

2. Većina grahorica sadrži fitinsku kiselinu. Učinak fitinske kiseline je da smanjuje apsorpciju, primarno željeza, sekundarno i nekih drugih minerala iz hrane.
Istraživanja po ovom pitanju su prilično kontroverzna, jer se čini da postotak smanjene apsorpcije UVELIKE ovisi od čovjeka do čovjeka.
Kod nekih, ako normalno redovno konzumiraju grahorice, taj iznos se kreće oko 3-4% smanjenja apsorpcije. Kod drugih pak 45-50%!
Posredno, iako vjerojatno ne i direktno, fitinska kiselina može smanjiti i apsorpciju bjelančevina iz same soje.

3. Soja i ostale mahunarke uzrokuju vjetrove i nadutost jer većina ljudi ne može probaviti oligosaharide (šećere) koji se u njima nalaze.
Namakanjem (i bacanjem vode od namakanja) te pažljivim kuhanjem (s kombu algom) ovaj učinak se donekle smanjuje.
Dodatno se ovaj učinak smanjuje jačim začinima: kurkumom, komoračom i đumbirom.
Isto tako, fermentirani proizvodi (tofu, tempeh) uzrokuju manju nadutost nego zrna soje.

4. Soja sadrži fitoestrogene, biljne ženske hormone za koje se pokazalo da imaju uglavnom zaštitnički karakter i za žene i za muškarce.
Ne postoji studija koja bi ukazivala na to da normalne količine soje (koje sam prije naveo) povećevaju rizik za hormonalne poremećaje kod muškaraca ili žena.
Međutim, neke studije ukazuju na potencijalni problem s konzumacijom soje u menopauzi, gdje se pokazalo da genistein i daidzein, najpoznatiji fitoestrogeni u soji mogu biti potencijalno štetni i promovirati rak.
Za razvoj djeteta po tom pitanju nema neke poznate opasnosti, no ne treba zanemariti pojedinačne slučajeve koje neki autori knjiga navode po tom hormonalnom pitanju.

5. Novija istraživanja potvrđuju da velike količine soje u obliku mlijeka ili tofua značajno povisuju razinu mangana u organizmu.
Što se tiče normalne konzumacije od 15 dag soje u nekom obroku, količina mangana zadovoljava 50% dnevnih potreba za tim elementom. Međutim, prehrana bazirana na soji značajno povisuje opasnost od nepoželjnih neuroloških poremećaja.
Općeniti zaključak studija je da se NE SAVJETUJE korištenje zamjenskih formula za djecu na bazi soje.

6. Treba se napomenuti da postoji i kumulativni učinak. Naime, ako se nešto sporo i slabije probavlja, kao što je to soja, onda se automatski i dulje probavljaju ostale namirnice koje se uz nju konzumiraju.
Time naravno može doći do problema nedostatka energije zbog prespore apsorpcije.
Istraživanje učinaka konzumacije kombinacije više proizvoda je još uvijek u znanosti u svojoj beba-fazi , tako da se treba pouzdati u ono što su isprobane metode naših starih.
[Vrh] Go down
Aurora Borealis
Dinosaur
Aurora Borealis


Female
Scorpio Cat
Broj postova : 474
Age : 36
Location : Split/Sovinjak
Registration date : 25.06.2009

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimened pro 20, 2009 11:29 pm

baš sam o soji razglabala s jednim vegetarijancem jer i sama mislim preć na vegansku ishranu a sve se stvarno svodi na to da li pretjeruješ u nečemu,sve je zdarvo u određenim količinama a u pretjeranim i ona najzdravija hrana postaje otrov. A da je soja toliko loša, do sad bi svi vegani i vegetarijanci imali grdnih problema sa zdravljem ;)
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW


Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 41
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimened pro 20, 2009 11:55 pm

Molim te da budeš izuzetno oprezna s konzumacijom soje, pogotovo ako misliš biti veganka. Moja teta, koja je veganka i živi u SAD-u si je zeznula zdravlje upravo konzumacijom većih količina soje.
Zbog smanjene apsorpcije tvari i alergenskog učinka postala je nakon nekog vremena alergična na sve sojine proizvode, a zatim je dobila i fibromijalgiju, vrlo grdu bolest od koje se tek nedavno oporavila zahvaljujući lijekovima.

Dakle, soju samo u malim količinama, do 25 dag tofua tjedno!

Ako trebaš izvor proteina, preporučam rađe pšenični gluten (seitan), lagane grahorice kao što su grašak i bijeli grah te veće količine zelenog povrća.

Soju, ako već ti konzumiraš, nemoj davati djeci, ako ju imaš.
[Vrh] Go down
Aurora Borealis
Dinosaur
Aurora Borealis


Female
Scorpio Cat
Broj postova : 474
Age : 36
Location : Split/Sovinjak
Registration date : 25.06.2009

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimepon pro 21, 2009 3:00 am

pa napisala sam: "sve je zdravo u određenim količinama a u pretjeranim i ona najzdravija hrana postaje otrov. "
a ti kažeš da je tvoja teta konzumirala veće količine soje.
ničeg previše-ničeg premalo- to je moj moto.
i da, zato i nisam još uvik veganka,prvo se treba dobro informirat tek onda krenut s takvom prehranom ;)
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW


Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 41
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimepon pro 21, 2009 5:11 pm

Ako je to tako kao što kažeš, dakle: "ničeg previše, ničeg premalo", onda niti nećeš biti uspješna veganka. :D
To je zato što oni konzumiraju previše bilja, a nimalo životinjskih proteina, željeza i vitamina.
Veganskom prehranom se ne mogu svi baviti. To zahtjeva probavni sustav koji je vrlo snažan i u stanju je procesirati integralne žitarice na način da iz njih iskoristi većinu proteina, da ima visoku toleranciju na fitinsku kiselinu iz grahorica kao i to da mu ne trebaju vrlo dugo lančane masne kiseline iz mesa i ribe, već da ih može sintetizirati iz biljne hrane.
Ima još puno toga što su preduvjeti za vegansku prehranu, no ostavit ću to tebi da se dovoljno informiraš o tome.
U svakom slučaju, dok pesce-ovo-lakto (riba,jaja i mliječni proizvodi) vegetarijanstvo podržavam, veganstvo ne preporučam.
[Vrh] Go down
Aurora Borealis
Dinosaur
Aurora Borealis


Female
Scorpio Cat
Broj postova : 474
Age : 36
Location : Split/Sovinjak
Registration date : 25.06.2009

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimesri sij 13, 2010 3:36 am

ja se premišljam što bi odabrala veganstvo ili vegetarijanstvo. mislim da će ipak biti ovo drugo jer je jednostavnije,ali iskreno,prvi put čujem da moraš imati preduvjete za postat vegan? Poznajem ih puno i nitko nema problema sa zdravljem. Naravno,tu ne ubrajam ljude koji već imaju želučane i crijevne bolesti nego one koji su zdravi prešli na veganski ishranu.
I nije istina da ne mogu biti vegan uz moto "ničeg previše ničeg premalo" jer sam pod tim mislila da sigurno neću za ručak pojest pola kila soje a sutra pola kile seitana itd,već sam ciljala na umjerenu prehranu- od svega pomalo.
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW


Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 41
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitimečet sij 14, 2010 1:58 am

Baš me zanima što bi to značilo od svega pomalo? :)
Naime, organizmu treba minimalno 20% hranjivih tvari dolaziti iz proteina. Ako nećeš jesti puno seitana i tofua, to ćeš jako teško skupiti. Čak i najhranjivije žitarice nemaju više od 15% proteina, a u povrću ima često i puno manje od toga.
Drugi problem je željezo, koje se puno lakše apsorbira iz životinjske hrane, točnije mesa i ribe.
Zanima me koliko vegana poznaješ i koliko dobro ih poznaješ? Da li se puno kreću, aktivni su, rade intenzivno mentalno ili fizički?
Zanima me kako se sad hraniš i jesi li zadovoljna sa zdravljem? Ako želiš bolje upoznati zdravu prehranu, preporučujem ti da kreneš čitati moju temu Škola zdrave prehrane na ovom podforumu. :)
[Vrh] Go down
Sponsored content





Soja je otrovna i ubija želju za seksom Empty
PostajNaslov: Re: Soja je otrovna i ubija želju za seksom   Soja je otrovna i ubija želju za seksom Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Soja je otrovna i ubija želju za seksom
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Dozvao demona da u crkvi ubija vjernike

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Svijet oko nas :: Zdravlje-
Forum(o)Bir: