| Princip rada NLO-a | |
|
+9Saroman Martisan Aleksandar Veliki zvezda Goxxi silver Blizzard Alpha Tutankhamon 13 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Tutankhamon Pračovjek
Broj postova : 2109 Age : 49 Location : Hrvatska sahara Registration date : 22.12.2007
| Naslov: Princip rada NLO-a čet srp 10, 2008 7:26 pm | |
| Evo naletio na opis kako radi NLO koji su Ameri zarobili u Roswellu 47. Tvrdi se da u bazi S4 eksperimentira sa diskovima koji imaju tehnologiju vanzemaljaca kod koje se letjelice ne krecu linearnim metodom. Umjesto toga, letjelice stvaraju gravitaciono polje koje sazima prostor izmedju dvije destinacije. To sazimanje mozemo predstaviti ribarskom mrezom na kojoj se nalazi mnostvo odredista. Ako zelimo putovati do neke tacke na drugom kraju mreze necemo se kretati po mrezi. Jednostavno cemo privuci taj kraj rukom. Mreza ce se saviti. Umjesto putovanja mi cemo nas cilj dovesti sebi. A da taj proces ne bi trajao predugo mi sazimamo i vrijeme. Sve traje djelic sekunde! Jednostavan koncept. Ali kompliciran tehnicki problem. Ipak, svaki problem je rjesiv ako postoji ulaganje, vrijeme, zajednicki umni napor. Ocito, kljuc je u gravitaciji. Znam da ce se mnogi pozvati na Newtonovu teoriju staru cetiri stoljeca. Ona je sa Einsteinom, a pogotovo sa novijim radovima iz kvantne fizike prevazidjena. Opcte prihvacene teorije jos nema. Gravitacija je, po vecini, val. Po nekima, takodje, i cestice, gravitoni. A sta ona moze da napravi? Vjerovatno nemamo dovoljno maste da pretpostavimo razlicite scenarije. (Sazimanje prostora i vremena je jedan od njih.) "Cinjenica je da gravitacija sazima vrijeme i prostor. Zamislimo da smo u svemirskoj letjelici koja moze stvoriti mocno gravitacijsko polje. Sjedimo u bilo kom djelicu prostora, upalimo gravitacijski generator, presavijemo vrijeme i prostor. Iskljucimo generator i nadjemo se na drugom kraju svemira, a da se vrijeme nije ni pomjerilo... Ljudima je to, naravno, tesko da "progutaju" i prihvate. S obzirom na tvrdoglavost nase naucne zajednice, vjerovatno oni to nece nikada ni prihvatiti mada je, u stvari, rijec o cinjenicama..." "...Pojacala su uvijek ukljucena na 100%. Na taj nacin proizvode maksimalne gravitacione valove... U biti dolazi do privlacenja i odbijanja, i nulto podesavanje je negdje na sredini. Sistem je vrlo jasan. Vise nalici na parnu masinu, negu na sofisticiranu visokoteholosku napravu..." "... Dva su specificna tipa gravitacije: gravitacija A i gravitacija B. A radi na mikro skali, a B na makro. Primjer gravitacije B je gravitacioni pojas koji drzi nasu Planetu, ostale planete i mjesece u kretanju oko sunca, ili satelite u kretanju oko Zemlje... Gravitacija A nam je nedovoljno poznata. Rijec je o mikro gravitaciji koja je glavna sila koja odrzava masu protona i neutrona. Moderna fizika je naziva "Jakom nuklearnom silom". Ono sto je nepoznato je cinjenica da ova gravitacija moze dovesti do distorzije vremena i prostora i omoguciti medju-zvjezdano putovanje... ...Energetski izvor za ovo putovanje je element 115. Samo 223 grama ovog elementa moze se koristiti 20-30 godina... Tacka topljenja je na 1740 stupnjeva Celzijusovih. Proces raspada je jako spor..." 1. Anti-materijalni reaktor, ploca od 45 cm duzine, sa kuglom na sredini. Unutra je komadic elementa 115. 2. Element 115 je super-teski elemenat kojega nasa nauka jos ne poznaje. (Cini mi se da smo u Mendeljevom sistemu elemenata stali na broju 106. Zapravo sve iznad 95-og su vjestacki stvarani elementi dobijani u laboratorijskim uslovima, bombardiranjem /dodavanjem atomskih cestica. Smatralo se da su iznad 100-og broja elementi isusvise nestabilni. Ipak, Lazar tvrdi da je vidio element 115 koji je u cvrstom stanju i stabilan.) 3. Element 115 stvara gravitaciono polje oko vrha anti-materijalnog reaktora. To polje se prenosi i pojacava u donjem dijelu letjelice-diska. 4. Anti-materijalni reaktor stvara vrlo mocnu reakciju tokom koje se 100% materije pretvara u energiju (podsjetimo, nuklearna reakcija dovodi do konverzije manje od 1% materije u energiju). 5. Stavljanjem elementa 115 u anti-materijalni reaktor inicira se reakcija. (Nema dugmadi ni komandnih tabli u letjelici.) Element se bombardira sa protonima i izbacuju se anti-materijalne cestice. 6. Anti-materijalne cestice reagiraju sa materijom oko sebe. (Treba li govoriti da, ono sto mi zovemo naukom, o ovome nema nikakvih eksperimentalnih znanja.) Oslobadja se toplota. 7. Unutar sistema je 100% efikasni generator koji toplotu pretvara u struju. Ogromnu kolicinu struje. 8. Struja = (gravitacioni) valovi. 9. Gravitacioni valovi se formiraju oko diska. Na donjem dijelu su tri gravitaciona pojacala. Oni pojacavaju i usmjeravaju gravitacione valove. 10. Ovi valovi stvaraju vlastito gravitaciono polje. 11. Gravitacija sazima vrijeme i prostor. A disk, imajuci vlastitu gravitaciju, moze ciljano mijenjati prostor i/ili vrijeme i tako uticati na svoju "brzinu kretanja". (Prisjetimo se Einstein je definirao nas limit u kretanju. Kaze da je najbrzi put izmedju dvije destinacije, linearni metod. Na primjer, od Sarajeva do Bune kraj Mostara, najbrze bi isli ako bi povukli crtu izmedju ta dva mjesta. A zatim zracnim putem isli ravno po toj crti. I sletjeli negdje kod izvora Bunice. Dakle, ne zaobilaznim putem preko Madjarske ili Nevade. A maksimalna brzina je brzina svjetlosti. Preko toga dolazi do dez-integracije nasih molekula 12. Na dnu diska su tri gravitaciona generatora. Kada se zeli putovati, letjelica se okrene na stranu. Gravitacioni generatori proizvode gravitacioni snop. 13. Gravitacioni snop se usmjerava u odredjenu tacku u svemiru i privlaci je prema disku. 14. Sam disk se kaci za tu tacku i vraca se s njom nazad u prostor. 15. Ovaj proces se desava u trenutku kada se sazima i vrijeme (dakle, nema protoka vremena). 16. Ovim se zaobilazi Ajnstajn. Brzina nema limita. Kretanje iz bilo koje dvije tacke u svemiru je trenutno! 17. Toplotna radijacija se ne stvara tokom rada generatora (ovo je dosta sokantna tvrdnja, jer se protivi nasem prvom zakonu termodinamike). 18. Vozilo se ne krece prema naprijed, nema pogonskog motora. Letjelica je, naime, privucena. | |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a čet srp 10, 2008 7:30 pm | |
| Po ovome gore to je ujedno i vremeplov?! _________________ Respect
| |
|
| |
Tutankhamon Pračovjek
Broj postova : 2109 Age : 49 Location : Hrvatska sahara Registration date : 22.12.2007
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a čet srp 10, 2008 7:40 pm | |
| U jednu ruku da, ali ne da moze ici u proslost ili buducnost. Jednostavno savija prostor tako da vrijem ne igra ulogu (moglo bi se reci da vrijeme stane kod putovanja) To bi ovako nekako trebalo izgledati. | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a čet srp 10, 2008 7:46 pm | |
| Hmmm...onda oni koji putuju ne stare...jel tako? _________________ Respect
| |
|
| |
Tutankhamon Pračovjek
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a čet srp 10, 2008 7:57 pm | |
| Tako nekako | |
|
| |
Blizzard Superforumaš CE-4
Broj postova : 15088 Age : 34 Registration date : 01.10.2007
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a sub srp 12, 2008 1:06 pm | |
| - Tutankhamon je napisao/la:
16. Ovim se zaobilazi Ajnstajn. Brzina nema limita. Kretanje iz bilo koje dvije tacke u svemiru je trenutno!
Moguće, ali samo pod uvjetom da vrijeme doista stane pri putovanju, a ne da teče makar i jako sporo. Ovaj brod bi možda mogao proći 10 milijardi svjetlosnih godina u roku od jedne sekunde, ali gledano po 3D prostoru. Prava je istina da bi se takav brod kretao višim prostorom, a ne 3D prostorom. Ako sam dobro shvatio, tada bi brod, koju god udaljenost da prelazi u 3D prostoru, uvijek bi prošao samo svoju duljinu u višem prostoru kojim se kretao. Ako vrijeme doista stane, tada Einstein jest pobijen. Ako vrijeme teče veoma sporo (ali teče), tada Einstein možda nije pobijen. - Alpha je napisao/la:
- Po ovome gore to je ujedno i vremeplov?!
Ne, ne bi bilo. Ovakav brod bi svijao prostor i vrijeme, ali ne bi putovao niti u prošlost niti u budućnost. U biti može proći u 'prošlost' što se svjetlosti tiče. Ovakvim brodom je moguće zauvijek pratiti neku eksploziju supernove ili puno puta vidjeti sudar asteroida sa planetom. | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a sub srp 12, 2008 3:45 pm | |
| Ipak u neku ruku jeste...mislim vremeplov...makar za one unutar broda...valjda... _________________ Respect
| |
|
| |
silver Majmun
Broj postova : 1439 Age : 34 Registration date : 25.10.2007
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a ned srp 13, 2008 2:45 pm | |
| pa, koliko sam ja shvatio, nije vremeplov jer ne putuješ u prošlost niti budućnost već "samo" trenutno prelaziš sa bilo koje točke u svemiru u bilokoju drugu. U tom slučaju, valjda bi oni unutra starili, jer nakon što dođu negdje, vrijeme uopće nije prošlo, ili je prošlo vrlo malo vremena, ali oni tu onda stoje i vrijeme teče, ne mogu se stalno kretati tim hiperprostorom ako se radi o trenutnim putovanjima! Mozda nesto nisam dobro skuzio, nisam ja neki fizicar al eto, laicki receno tako. | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a ned srp 13, 2008 6:19 pm | |
| Ja sam to nekako gledala kao manipulaciju vremenom pa zato vremeplov. Ne bas da odes vidjet Hitlera. Hocu reci da ako ovi iskrive vrijeme i recimo dojdu na Zemlju i onda opet iskrive vrijeme i vrate se na svoj planet...da li ce oni na njihovm planetu biti stariji od ovih koji su putovali? _________________ Respect
| |
|
| |
Goxxi Prašina
Broj postova : 9 Age : 39 Location : Beograd, Srbijaaa Registration date : 03.06.2008
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a ned srp 13, 2008 7:32 pm | |
| nemoguce je manipulisati vremenom, jer vreme ne postoji kao fizicka velicina, ono svaki dan je isti sunce izlazi i zalazi i zemlja se vrti, a racunanje vremena su izmislili ljudi kako bi se bolje organizovali......jer bili bismo prilicno dezorganizovani kad ne bi bilo racunanja vremena.
Znaci oni jedino mogu prostorom da manipulisu. Sto rece onaj prave gravitaciono polje oko sebe, ili ispustaju neki gravitacioni snop koji samo privuce tanjir, i na taj nacin prelaze ogromne razdaljine u sekundi i stede vreme | |
|
| |
silver Majmun
Broj postova : 1439 Age : 34 Registration date : 25.10.2007
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a ned srp 13, 2008 11:01 pm | |
| pa ako ne postoji vrijeme ni protjecanje vremena, onda bi pogotovo trebalo biti lako zanemariti ga i putovati s jednog kraja svemira na drugi u trenutku. | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a ned srp 13, 2008 11:19 pm | |
| Mislim da bi trebalo definirati pojam 'vrijeme' kako bi se o tome moglo raspravljati... _________________ Respect
| |
|
| |
zvezda Guardian
Broj postova : 3245 Age : 42 Location : Gore Registration date : 23.09.2007
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a pon srp 14, 2008 1:27 am | |
| Hmmm.... Svojevremeno sam o tome pokusala otvoriti temu... Nije se bas proslavila... * _________________ "...ja sam Bog, ja sam junak, ja sam filozof, ja sam Đavo i ja sam svet, a to je zamoran način da se kaže da ne postojim."
| |
|
| |
Aleksandar Veliki Čovjek
Broj postova : 6274 Age : 116 Location : E11T Registration date : 20.09.2007
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a pon srp 14, 2008 10:21 am | |
| - Goxxi je napisao/la:
- nemoguce je manipulisati vremenom, jer vreme ne postoji kao fizicka velicina, ono svaki dan je isti sunce izlazi i zalazi i zemlja se vrti, a racunanje vremena su izmislili ljudi kako bi se bolje organizovali......jer bili bismo prilicno dezorganizovani kad ne bi bilo racunanja vremena.
Znaci oni jedino mogu prostorom da manipulisu. Sto rece onaj prave gravitaciono polje oko sebe, ili ispustaju neki gravitacioni snop koji samo privuce tanjir, i na taj nacin prelaze ogromne razdaljine u sekundi i stede vreme Ne slažem se. To su prije Kristofora Kolumba govorili za prostor, da je ploča koja kad dođeš na kraj padneš u "nešto". Pa se uspostavilo da ni prostor nije nepromjenjiv, kao ni vrijeme kao ni sve. Skraćeno sve je to "svemir". | |
|
| |
Martisan Prašina
Broj postova : 3 Age : 46 Registration date : 28.07.2008
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a pon srp 28, 2008 8:01 pm | |
| Ma iskrivljenje vremena i prostora traje neku sekundu a ta sekunda prodje svugdje u svemiru.Nitko tu nije stariji ni mladji.Samo to shvatite kao teleportaciju. | |
|
| |
Blizzard Superforumaš CE-4
Broj postova : 15088 Age : 34 Registration date : 01.10.2007
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a pon srp 28, 2008 10:37 pm | |
| - Goxxi je napisao/la:
- nemoguce je manipulisati vremenom, jer vreme ne postoji kao fizicka velicina, ono svaki dan je isti sunce izlazi i zalazi i zemlja se vrti, a racunanje vremena su izmislili ljudi kako bi se bolje organizovali......jer bili bismo prilicno dezorganizovani kad ne bi bilo racunanja vremena.
Znaci oni jedino mogu prostorom da manipulisu. Sto rece onaj prave gravitaciono polje oko sebe, ili ispustaju neki gravitacioni snop koji samo privuce tanjir, i na taj nacin prelaze ogromne razdaljine u sekundi i stede vreme Pazi, svaka brzina uzrokuje takozvanu dilataciju vremena. To znači kada se tijelo brže kreće, tada mu vrijeme sporije prolazi s obzirom na tijelo koje se ne kreće. Posljedice povećanja brzine je odlično objasnio Einstein. Pri malom povećanju brzine efekti promjene nisu niti uočljivi koliko su mali. Ako se pak neko tijelo giba veoma brzo, tada se može primjetiti više efekta: Dilatacija vremena, kontrakcija duljine i povećana tromost tijela... Sve se to može opisati jednadžbama, potreban je Lorentzov faktor (Y) Y = 1 / korijen iz (1 - v^2 / c^2)v - brzina gibanja c - brzina svjetlosti (3*10^8 m/s) Sada se pomoću tog Lorentzovog faktora može računati: - dilatacija vremena: t' = Y * t- kontrakcija duljine: L' = L / Y- i povećana tromost tijela: m' = Y * mDrugim riječima, kada se neko tijelo brže giba, tada s obzirom na mirujućeg opažača: 1. Tom tijelu vrijeme sporije teče 2. To tijelo izgleda kraće (manje) 3. Tijelo s čini tromije (masivnije) Pri ovom opisanom principu rada NLO-a, vanzemaljci ne postižu velike brzine, već kroz viši prostor dođu do udaljnog mjesta u svemiru za trenutak. Na ovaj princip bi trebao raditi i teleporter, tako da je njihov efekt dilatacije vremena u biti zanemariv. | |
|
| |
Saroman Žaba
Broj postova : 291 Age : 44 Registration date : 29.07.2008
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a uto srp 29, 2008 12:40 am | |
| ipak je to trošenje vremena,morate pritisnut dugme start i treba vam vrijeme za to.makar da i u jednoj tisucinki predjete 10 milijuna svijetlosnih godina trebala vam je jedna tisucinka.TO je samo jedna super brza makinja | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a uto srp 29, 2008 7:48 pm | |
| Hmmm...da...spada li u princip rada pritiskanje dugmeta _________________ Respect
| |
|
| |
Saroman Žaba
Broj postova : 291 Age : 44 Registration date : 29.07.2008
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a uto srp 29, 2008 7:55 pm | |
| spada,aj ga startuj,treba ti vrijeme,a i nisam mislio na to vrijeme nego na vrijeme za koje dodje s jednom mjesta na drugo.u jednom tisucinki 10 milijuna svijetlosnih godina,ipak to je trošenje vremena. | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a uto srp 29, 2008 8:08 pm | |
| Pa nek i spada ipak je zanemarivo, zar ne? _________________ Respect
| |
|
| |
Hapa Riba
Broj postova : 140 Age : 37 Registration date : 07.12.2008
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a uto pro 16, 2008 7:02 pm | |
| ja kolko znam, ispravite me ako sam pogriješio Einstain je reko da se ne može putovatu većom od brzine svjetlosti, ali je isto on došao do ideje o zakrivljenju vremena i prostora | |
|
| |
PEPE-Top Secret Žaba
Broj postova : 229 Location : Na kraju svemira... Registration date : 10.12.2008
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a pet pro 26, 2008 12:43 am | |
| - Hapa je napisao/la:
- ja kolko znam, ispravite me ako sam pogriješio Einstain je reko da se ne može putovatu većom od brzine svjetlosti, ali je isto on došao do ideje o zakrivljenju vremena i prostora
ja mislim da je točno kad se nešto kreče brže od brzine svijetlosti da se vrijeme i prostor u tom trenu prekidaju ili tako nešto | |
|
| |
Black Angel Riba
Broj postova : 132 Age : 31 Location : Dubrovnik Registration date : 30.09.2008
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a ned pro 28, 2008 12:50 am | |
| Sila koja bi nastala pri putovanju brzinom nekoliko puta većom od brzine svjetlosti bi čak i ljudski kostur doslovice rastopila. Tu bi trebale silne tehnologije da se to sprijeći. Teorija o zakrivljenju vremena i prostora tako da toćka A i toćka B postoje u istom vremenu i prostoru mi se ćini nekako realistićnija i lakše izvediva. Sad kad znanstvenici nauće više o atomima u onom novom ogromnom akceleratoru čestica, donekle će skontati kako je svemir nastao i bolje će razumjeti crne rupe. To znanje nam može uvelike pomoći pri razvoju tehnologije za zakrivljenje vremena i prostora. | |
|
| |
tuby Višestanični organizam
Broj postova : 62 Age : 34 Registration date : 06.12.2008
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a čet sij 15, 2009 12:08 am | |
| Ovo je divna stvar jos da je to kako ostvariti. Sa nasim sadasnjim materijalima i znanjem tesko. kako bi bilo sa gravitacijom u samom tom svemirskom brodu.ako je ometa i ponistava napolju kako bi se odrazilo na unutrasnjost? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Princip rada NLO-a | |
| |
|
| |
| Princip rada NLO-a | |
|