Čula sam nešto o tome ali nisam probala

Da zvuk ima ogroman utjecaj na čovjeka zna se od davnina, uostalom, hinduisti vjeruju da je Bog stvorio svijet svojom riječju OM ili AUM, mislim da je slično i kod budista a i u Bibliji piše kod sv. Ivana evanđelista "U početku bijaše riječ..." - to se tumači kao da se odnosi na Isusa i njegovo rođenje i djelovanje, no pitanje je što je zapravo u osnovi toga...
Postoji terapija glazbom, pa terapija zvukom jednako kao i terapija bojama npr. gdje se u svakom slučaju radi o nekakvim vibracijama iako ne vibrira ista tvar.
S istoka nam dolaze i mantre, riječi koje imaju posebnu vibraciju kad se izgovore pa se koriste u dobre, ali ponekad i u loše svrhe (poznat jerat između bogova i demona koji se vodio moćnim mantrama). Opet malo uvijenije i mi na Zapadu imamo nešto slično - magijske riječi za koje se danas popularno koristi engleska riječ
spell, a zanimljivo je da se čaranje ili bajanje često provodi pjevušenjem. U tom kontekstu imamo i latinsku riječ
cantare koju poznajemo sa značenjem
pjevati, ali je ona zapravo prvobitno značila
bajati - dakle
čarati. Složenica
incantare zadržala se sa značenjem čarati u nekim romanskim jezicima, npr. tal. incantare, fr. enchanter.
Nakon svega gore rečenog ne bih sebi ili drugima radila štetu nekakvim specijalno dizajniranim zvukovima, iako ne mislim da bi me začarali, ali neku štetu bi mogli napraviti...