|
|
| Pisma Nikole Tesle | |
|
+10Chakotay Remke GALAKTIKOS Matrix Hapa kety6 Alpha gloria_g floridana Svjetloisjena 14 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Pisma Nikole Tesle sri lis 01, 2008 10:41 pm | |
| Ovo je kopipejst s jednog foruma. Ne znam jesu li autentična, ali po onome što znam o Tesli vjerujem da jesu. Isplati si uzeti malo vremena i pročitati, jako je lijepo Srijeda, 18. Novembar Majko, Pri pomisli na tebe osjecam se nekako tesko i turobno, Ne znam kako, ali osjecam da nisi dobro. Volio bih da sam kraj tebe sada i da ti prinesem vode. Sve ove godine moje sluzbe covjecanstvu nisu mi donijele nista do uvreda i ponizenja. Jutros sam ustao prije nego je svanulo jer sam cuo nesto sto vec duze vrijeme kroz san cujem u svojoj sobi. Cuo sam glas koji ko da moli. Jutros sam otjerao san sa ociju i pritvrdio da glas dolazi odsvakud i da nemogu odrediti da li je svana ili iznutra. Bojim se da nisam razum izgubio. O ovome nesmijem pricati DR. Layonelu jer ni njemu vise ne vjerujem. Cuo sam da je posjecivao gospodina Edisona prije dvije sedmice. Cetvrtak, 19. Novembar Opet mislim na tebe, majko. Opet imam onaj nemir i tugu u tijelu. Danas cu pisati u ured za patente da moj javni eksperiment pomjere za jednu sedmicu ranije, jer ja moram krenuti kuci u domovinu krenuti tebi. Znam sada sigurno da nisi dobro, jer onaj glas, onu tuzbalicu sam ponovo cuo sasvim budan i svjestan. Jos sam razuman. Petak, 20. Novembar Nisam pisao u ured za patenete, dosao je njihov agent da mi donese potvrde i rekao sam mu licno svoje naume. Rakao je da zali, ali da se termini nemogu pomjeriti s obzirom da su kongresmeni iz oko 20 saveznih zemalja jedva uskladili termin. Otisao sam do vodopada i rekao svijim momcima da okrenu turbine da provjerim jeli sve spremno. Ja sam odlucio da covjecanstvu dadnem ono sto mu pripada i vracam se u Evropu, tebi majko. Vlade zemalja su iste ovdje kao i kod kuce. Shvatio sam sad na kraju da je covjecanstvo ovisno o vladama i da pojedninac ne moze sam podijeliti svijet. Ali onaj cudni glas me brine. Znam da nesto znaci i da ima veze sa tobom, sa mojim eksperimentom, sa necim trancendentalnim. Subota, 21. Novembar Majko, sutra polazim za Jugoslaviju. Gospodjica Nora je otisla po mome nalogu u lucku kapetaniju i obezbjedila mi kartu do Lisabona, Odatle idem vozom do Ciriha, pa onda direktno do kuce. Racunam da mi treba oko deset dana ili dvije nedelje najvise. Danas sam usao u kongresnu zgradu i na sjednici sentaora zamolio za par minuta paznje. Nije im bilo po volji, ali dozvolili su mi. Trazio sam telefon i da me spoje sa laboratorijom na Nijagarinim vodopadima. Momci su na moj nalog postili turbine u pogon i Kongresna sala se obasjala mojom strujom, deset puta jacom od obicne, upravo onako kako sam najavio. Izasao sam odmah napolje, jer nisam ovo radio za njih vec za covjecanstvo. Samo sam u momentu kada sam pogledao u svijetiljke i ceka da «moja» bezicna struja dodje sa turbina, osjetio da nisam ja tvorac ovog svega. Osjetio sam da struju neko ili nesto nosi od Nijagare do Kongresne sale i da je u tom zakonu koji sam smatrao «mojim» otkricem, nesto sto je oduvijek postojalo, a da je asmo meni dato nadahnuce da to uokvirim i covjecanstvu objasnim. Umjesto srece i trijumfa, pojavila se neka praznina. Shvatio sam da sam nesto veliko u zivotu propustio. Nesto kao da sam izostavio, kao da nisam nesto ponudjeno spoznao. Neka je formula bila tako blizu moje spoznaje, a ja je nisam nasao ili nisam htio da je nadjem. To ima veze sa onom maurskom tuzbalicom, siguran sam sada. Nedelja, 22. Novembar Ovo pismo neces nikada dobiti majko. Neznam zasto ga pisem tebi koja ga vise nikada procitati nemoze. Neka ti je lahka zemlja majko moja, i oprosti mi sto su me moji putevi odveli od tebe, pa ti nemogu doci ni na sahranu. Ovi ljudi nisu bili spremni jos prije dvije godine da shvate da struja moze da se prenosi i bez zica. Mozda bi tada proveli nesto vise zajednickih trenutaka. Sada su eto vidjeli da moze, ali opet je nece stoljecima znati koristiti, jer neko je spalio moj laboratorij u centru grada do temelja, sa svim spisama i nacrtima. Rekli su mi da se sumnja na Gosp. Edisona. Tako sam ravno dusan da ne prepoznajem sam sebe. Prije bih se mozda i jedio, ali sada vise ne, jer znam dobro da neko ionako sve to drzi pod kontrolom i da je «moje» otkrice jos prerano doslo za covjecanstvo. I ustvario ono uopste nije «moje». Znam da to neko nadzori sve i da ima plan, pa sam mozda i zato ravnodusan. Moj brod u Lisabon polazi u 10 sati. Kola me napolju cekaju. Ovo pismo cu ostaviti na grob, majko, kad stignem u Miovac, nase seosko groblje. Sad vjerujem u ono u sto nikada nisam, da si tamo negdje jos uvijek «ti» i da tvoj zivot nije zauvijek prestao. Sad mi je i zao sto nisam htio nikad da se druzim sa Turcima, jer oni su iste onakve tuzbalice pjevali kao ona iz mojih praskozorija. Sada se sjecam da su oni znali puno vise nego ja o svim ovim stvarima koje tek sada spoznajem. Zalud moje godine provedene u nauci, kad ona bijese jalova. Moli tamo za mene, majko, ako mozes, tom maurskom tuzbalicom za izgubljenu dusu svoga sirotog neukog sina. | |
| | | floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sri lis 01, 2008 10:49 pm | |
| | |
| | | gloria_g Čovjek
Broj postova : 4131 Age : 50 Location : Zagreb Registration date : 16.11.2007
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle čet pro 11, 2008 6:09 pm | |
| ne znam dal su pisma identična, u svakom slučaju su prekrasna. ali moguće da jesu s obzirom da znam veliku emotvnu vezanost Tesle sa svojom mamom. naime, tata Nikole je bio seoski učitelj u nekoliko sela oko Gospića, uključujući i Smiljan od kuda potječe i moj pradjed, koji mu je bio učenik, pa mi je pričao o velikoj tuzi te obitelji, odnosno roditelja Nikole. imali su 2 sina, brat Nikole je umro kao klinac, ne mogu se više sjetiti od čega, i nismu nikada to prebrodili, a Nikola ode u svijet. roditelji su starost dočekali sami.... mogu vjerovati da su patili jako jedni za drugima.... | |
| | | Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle čet pro 11, 2008 6:27 pm | |
| Os rec autenticna? Wow...kak je fora cuti o tako cemu skoro iz prve ruke...mislim...ono...da nije iz knjiga... | |
| | | gloria_g Čovjek
Broj postova : 4131 Age : 50 Location : Zagreb Registration date : 16.11.2007
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle čet pro 11, 2008 6:31 pm | |
| da, i još uz to, reče mi djed da mu je otac bio predivan, strašno se prijateljski i naklonjeno ponašao prema klincima. a uzmi u obzir da su u to vrijeme popovi i učitelji mlatili i maltretirali djecu. (takvog su popa imali) | |
| | | Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle pet pro 12, 2008 12:08 am | |
| | |
| | | kety6 Višestanični organizam
Broj postova : 79 Age : 30 Registration date : 14.09.2008
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sri pro 31, 2008 2:49 pm | |
| | |
| | | Hapa Riba
Broj postova : 140 Age : 37 Registration date : 07.12.2008
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle čet sij 22, 2009 12:56 am | |
| Tesla je bio uspješan u nauci jer je imao nevjerovatnu vezu sa prirodom, sve svoje eksperimente koje je radio, radio je tako da ne škode prirodi, pisma jesu lijepa, svako biće ima posebnu vezu sa majkom, kad mu je majka umrla Tesla je sanjao anđele i čim se probudio znao je da mu majkra više nije među živima, rekao je da čovjek sa čovjekom može komunicirati bez riječi ako su im mozgovi na istoj frekvenciji, taj svoj san o anđelima je predstavio sebi kao takvu komunikaciju, zaista smatram da je Tesla bio najpametniji čovjek koji je hodao ovim planetom, fakat mu se divim | |
| | | Matrix Žaba
Broj postova : 215 Age : 44 Registration date : 26.11.2009
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 1:14 am | |
| - gloria_g je napisao/la:
- ne znam dal su pisma identična, u svakom slučaju su prekrasna.
ali moguće da jesu s obzirom da znam veliku emotvnu vezanost Tesle sa svojom mamom. naime, tata Nikole je bio seoski učitelj u nekoliko sela oko Gospića, uključujući i Smiljan od kuda potječe i moj pradjed, koji mu je bio učenik, pa mi je pričao o velikoj tuzi te obitelji, odnosno roditelja Nikole. imali su 2 sina, brat Nikole je umro kao klinac, ne mogu se više sjetiti od čega, i nismu nikada to prebrodili, a Nikola ode u svijet. roditelji su starost dočekali sami.... mogu vjerovati da su patili jako jedni za drugima.... Nikola Tesla nije njegov sin. Našao ga je u šumi. | |
| | | Matrix Žaba
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 1:19 am | |
| there were five children in the Tesla family: Dane, born in 1848, Angelina in '50, Milka in '52, Nikola in '56 and Marica, born that year. http://www.serbnatlfed.org/Archives/Tesla/tesla-father.htmNikola Tesla (Smiljan, 10. srpnja 1856. Mora da mu je mater bila supermen kad je rodila dvoje djece u razmaku manjem od devet mjeseci. | |
| | | Matrix Žaba
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 1:26 am | |
| Inaće je to selo Smiljani u osnovi Hrvatsko selo a ima tridesetak Srba tamo. Nikad ih nije bilo puno. I nije bio seoski učitelj nego pravoslavni pop i doselili su iz zapadne Srbije kad su Turci osvojili ova podrućja. Milutin Tesla was born in Raduc, county Medak, Lika, on February 19 (OS), 1819. The Serbs came to Raduc from around Knin in the 1690s, having arrived there from western Serbia, via Hercegovina. The name Tesla denotes either a trade, as tesla is Serbian for adze- a small axe with a blade at right angles to the handle - or a physical characteristic, such as protruding teeth, prevalent in the Tesla family. The name Tesla is also found in Ukraine. Stanovništvo * 2001. - 446 * 1991. - 555 (Hrvati - 520, Srbi - 18, Jugoslaveni - 4, ostali - 13) * 1981. - 605 (Hrvati - 553, Jugoslaveni - 30, Srbi - 17, ostali - 5) * 1971. - 761 (Hrvati - 677, Srbi - 41, Jugoslaveni - 19, ostali - 24) http://hr.wikipedia.org/wiki/Smiljan | |
| | | Matrix Žaba
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 1:44 am | |
| Sam Tesla nije bio ni Srbin ni Hrvat nego humanoidni vanzemaljac. Odgojio ga je Milutin.
Kakvo je on mišljenje imao o njemu dovoljno se vidi iz ovoga :
Milutin was a man of faith, a man who always preached the love to God, a man that although he lived to grow up, he also lived for the others; he loved and he was loved by his wife and although he was respectful of the laws as a good military man.
The doctor Fardek, intimate friend of the family, signed a birth certificate and the boy that is to say, myself, appeared that I was born in Serbia in a town called Smiljan the 10th day of July, 1856.
He abandoned the military career and he became a priest of the Orthodox Church in Serbia.
The one who was my foster mother, didn't have a formal education, but she had a brilliant spirit, an exceptional memory and she was the one who supported me in my physical, spiritual and intellectual growth.
Milutin loved me as if I were his own son, but in the same time, he saw me like a sign of God; for that reason he abandoned the military career, for that reason he made the vows as a priest of the Serbian Orthodox Church.
He told Mother, my foster mother that he had found me in the fields. Obviously, the same thing was said to the doctor. That is to say for Mom I was always a terrestrial boy.
My father Milutin was very bad psychically. He was thinking "If my son survives cholera he will be enroled in the army".
He would make the impossible so that I continue a religious career. At times my tone scale lowered, I felt very badly, I hardly had strength to get up of my bed, I was even with bad temper, it was as if something was taking me out of the traced plans that I didn’t know in fact, what my spiritual part had traced, but as I had certain instinct.
My father saw me so bad that he told me:
- Do you want to study electrical engineering? Do it, Do it! Please. he sent me to a rest place so that I could recover. The green, the trees, the fresh air.
And Milutin, since he had some friends left in the Force, he used his influences to avoid that I make the military service.
Otac mu je bio malo zadojen srpstvom. Izgubio je jednog sina a dobio drugog. Sam Milutin je u osnovi bio srpski nacionalista. Zato se Tesla i maka s ovih prostora. | |
| | | Matrix Žaba
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 1:51 am | |
| Nit su njega zanimali ni Hrvati ni Srbi. Bio je vanzemaljac i imao razvijeniji mozak od ovih ovde. # Vaša mržnja, pretvorena u električnu energiju,mogla bi osvjetljavati gradove i gradove (Srbima i Hrvatima početkom drugog svjetskog rata) http://hr.wikiquote.org/wiki/Nikola_Tesla | |
| | | GALAKTIKOS Prašina
Broj postova : 9 Age : 31 Location : Banja Luka Registration date : 08.11.2010
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 5:25 am | |
| „У мени има нешто, што може бити и обмана, као што обично бива код младих, одушевљених људи, али ако будем срећан да остварим бар неке од својих идеала, то ће бити доброчинство за читаво човечанство. Ако се те моје наде испуне, најслађа ће ми мисао бити, да је то дело једног Србина.“ (Београд, 21. мај 1892.) Samo sam kopirao ako treba pisacu i na latinici, licno mislim da je bio Srbin. ugl. bilo kako bilo bio je veliki covjek i daleko ispred svog vremena | |
| | | Matrix Žaba
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 10:18 am | |
| Našao ga je kao bebu i uzeo pod svoje al nije mu biološki sin. Normalno da je Tesla sebe po pripadnosti gledao kao Srbina jer je došao iz takve obitelji al ono biološki on nije bio niti homo sapiens sapiens već humanoidni vanzemaljac. Nije sa Zemlje porijeklom. Nešto manje poznato i u osnovi uopće nepoznato o tom detalju Teslinog života kojeg je Milutin držao u tajnosti cijeli život : NOVINAR: Gospodine Teslа, jedаn pesnik je govorio o svemirskom brodu, koji se spustio u Smiljаnu i čestitom seoskom svešteniku i njegovoj ženi ostаvio muško dete, koje su oni nаzvаli Nikolа. TESLA: Pesnici bolje tumаče pojаve ovogа svetа od drugih ljudi. NOVINAR: Pre nego što će se to dogoditi, nаd Likom se pojаvio meteor, svetionik zvezdаnom brodu. TESLA: Tаj meteor je opisаo i moj otаc. On gа nаzivа usijаnim nebeskim telom. NOVINAR: Ako je jedno dete tаko rođeno, zаr nisu i svа decа nebeskog poreklа? Nikola Tesla – Intervju http://dovla.net/2011/03/nikola-tesla-intervju/ | |
| | | Remke Pračovjek
Broj postova : 3399 Age : 29 Location : Osijek Registration date : 05.07.2009
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 10:42 am | |
| - Matrix je napisao/la:
- Nit su njega zanimali ni Hrvati ni Srbi. Bio je vanzemaljac i imao razvijeniji mozak od ovih ovde.
# Vaša mržnja, pretvorena u električnu energiju,mogla bi osvjetljavati gradove i gradove (Srbima i Hrvatima početkom drugog svjetskog rata)
http://hr.wikiquote.org/wiki/Nikola_Tesla zasto je onda htio yugoslaviji besplatno obranu dizajnirat? adrugima ne? | |
| | | Matrix Žaba
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 10:48 am | |
| Pa vjerovatno zato jer je bio s ovih prostora. Rekao sam ti da je kao beba došao ovamo. Naslućiva je nešto al nije znao da je u osnovi vanzemaljac. Nije mu otac rekao da ga je našao u olupini svemirskog broda koja se skršila u Liku.
Praktički moglo bi se pričati i o prvom Roswellu uopće. U Lici. 1856.
In 1856, a military man called Milutin watched in the sky a trail of fire that would change his life. A trail of fire in the area known as Serbia that he followed with his eyes going toward the place. He found a flying apparatus with a very small baby and a mother who didn't show signs of life.
Milutin was a man of faith, a man who always preached the love to God, a man that although he lived to grow up, he also lived for the others; he loved and he was loved by his wife and although he was respectful of the laws as a good military man, he didn't denounce the event of the flying object.
He took the baby in his hands and with two reliable men at his service, Slavic and Vortic, men of his intimate confidence, he made the apparatus disappear. These two men were characterized to be not very bright; they asked Milutin what had happened. And since the apparatus was so deformed, he told them that it was a terrestrial apparatus of the enemy and apparently a spy woman was driving it. Since he didn't want to foment more hostility, he asked to his comrades not to communicate it to the high command. The apparatus was “dissapeared” and the woman was buried.
The young Milutin took the baby, the one whose existence in that apparatus, his comrades never knew. | |
| | | Remke Pračovjek
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 11:03 am | |
| Jeli moguce da su Teslu poslali iz buducnosti? Sigurno je bio neki cilj, on je bio pametan, a zasto onda nije htio zaradu kad je znao da bez nje se nemoze? Mozda je htio besplatnu struju zato da se covjecanstvo bolje razvija, a i cesto govori kako to nije njegovo ("moje") jeli moguce da je to donjeo iz buducnosti? A nije bio siguran samo je osjecao, zato jer je bio beba i vjerojatno su nekako "usadili" tu ideju u njegov mozak. | |
| | | Matrix Žaba
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 11:05 am | |
| Nije iz budućnosti. Samo iz drugog sistema.
Nisu mu ništa usađivali u mozak nego je on takvi kakvi je. Majistor za elektriku. Genije za struju. | |
| | | Remke Pračovjek
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 11:07 am | |
| zasto si toliko siguran? pokazi neke dokaze, ako nemas dokaze poslusaj druge... | |
| | | Matrix Žaba
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 11:16 am | |
| Rekao bi ti da je bio iz budućnosti. Npr Nostradamus je bio vremenski putnik. Tesla nije.
Tesla je genijalac na podrućju energije , struje i toga dakle elektrićna struja. Nije on pisa o budućnosti niti se time bavija nego znanstvenim radom jer mu je to profesija.
Tesla ka Tesla gdje god se inkarnira uvijek će biti strućnjak za struju jer to ima u malom prstu. Čovijek nije samo tijelo nego i duša a neke duše su jednostavno stručnjaci za neke stvari. Npr u Teslinom slućaju to je elektrićna struja i to.
Pitanje odakle njemu to znanje leži u tome da se on već životima i životima time bavi i jednostavno to mu je specijalnost.
Ne želim biti iskljućiv. Možda je dobro da sami malo razvijate moždane vijuge i razmatrate druge opcije. Smatrajte sve ovo što sam vam napisao samo kao : sve to može biti ali i ne mora i to je to. | |
| | | Matrix Žaba
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 12:07 pm | |
| Bez obzira na sve i šta je Milutin bio malo zadojen srpskim nacionalizmom ipak je riječ o čovijeku koji je u ono vrijeme bio pismen i ćak pisao i knjige iako su te knjige opet bile malo ono Srbi vamo Srbi tamo al to ne negira činjenicu da se radilo o čovijeku koji je bio pismen. Sad njemu se rađa dvoje djece 1856 a Nikola u septembru i Marica iste godine. To je tehnički nemoguće. Bio Tesla iz budućnosti il pala kapsula tu dole sve jedno je. Tesla nije bio njegovo dijete. Našao ga je u šumi. By 1859, there were five children in the Tesla family: Dane, born in 1848, Angelina in '50, Milka in '52, Nikola in '56 and Marica, born that year. "Our priest has children above all children," the Smiljan Serbs said. The first-born, Dane, in the words of his younger brother, was "gifted to an extraordinary degree." http://www.johnsanidopoulos.com/2010/05/nikola-teslas-father-fr-milutin-tesla.htmlIstodobno postoji zapis o nekakvom meteoru. Vremenski stroj ne radi na šemu da pada s neba nego se pojaviš na nekom mijestu bez nekog vatrometa il meteora. I namjerno dajem linkove koje su Srbi radili o Tesli a ne Hrvati. To je zato da nebi netko rekao da Hrvati nešto izmišljaju. Piše lijepo crno na bijelo kad je Nikola Tesla rođen a kad Marica i da taj Milutin nije bija seljo beljo pa nije zna kad su mu se djeca rodila. Tehnički nemoguće da mu jedno dijete bude rođeno u septembru a drugo iste te godine. Jedino šta su Srbi falili u ovom tekstu je da su Smiljani srpsko selo. Nisu uopće. Bilo je četrdesetak Srba tamo i to uglavnom obitelj Tesla i još par njih. Doselili tu. Srpska wikipedija na ćirilici : # # 1991. - 555 (Хрвати - 520, Срби - 18, Југословени - 4, остали - 13) # 1981. - 605 (Хрвати - 553, Југословени - 30, Срби - 17, остали - 5) # 1971. - 761 (Хрвати - 677, Срби - 41, Југословени - 19, остали - 24) http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D0%B8%D1%99%D0%B0%D0%BD | |
| | | Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 3:30 pm | |
| - Citat :
- Sad vjerujem u ono u sto nikada nisam, da si tamo negdje jos uvijek «ti» i da tvoj zivot nije zauvijek prestao. Sad mi je i zao sto nisam htio nikad da se druzim sa Turcima, jer oni su iste onakve tuzbalice pjevali kao ona iz mojih praskozorija. Sada se sjecam da su oni znali puno vise nego ja o svim ovim stvarima koje tek sada spoznajem. Zalud moje godine provedene u nauci, kad ona bijese jalova. Moli tamo za mene, majko, ako mozes, tom maurskom tuzbalicom za izgubljenu dusu svoga sirotog neukog sina.
Tužna pisma, iz njegovim pisama i njegovih poruka se vidi da uopće nije bio shvaćen. Tada ga ljudi nisu razumjeli, a bojim se da niti danas ne razumiju o čemu je Tesla govorio | |
| | | Matrix Žaba
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle sub tra 30, 2011 11:59 pm | |
| Da , nije bio. Bio je daleko ispred svoga vremena. Zato nije ni čudo šta je nekima primaljiva teorija da je bio iz budućnosti. Ok nema veze. Praktički kad se pogleda šta je lik radio neka vam bude. Kako god hoćete. Nije ni bitno. The Federal Bureau of Investigations (FBI) was the first one that took my things. I always had a precarious health, malaria, cholera, but it was because of my body, since I had not been born here (in that life), my defenses were not prepared. If you saw me in my last years, I was practically bones and skin, I didn't eat, I kept my lucidity intact, but practically all my pictures were took at a young age. Some have been hidden, when I was 50 or 60 years old, some have been altered, but almost nobody knows the last pictures they took from me. You would get truly scared if you saw my picture, practically after the 40s of the XX century. Riječ je u svakom slučaju o velikom mozgu da skratimo priču. | |
| | | Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle ned svi 01, 2011 3:34 pm | |
| Da baš staro izgleda, a ovaj tekst na engleskom je kao njegov, ali mi je najasno kada ga je ispričao, kao da je to ispričao nakon svoje smirti | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pisma Nikole Tesle | |
| |
| | | | Pisma Nikole Tesle | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|