| Što je za vas Bog? | |
|
+44involved Einar Dada289 2pac Blackness Marko88 Guardian silmarien Fantom Tonks zvezda Kahali Madonna Adam Weishaupt Peka Dapčević Lyra Morn orca kika13 MoW primitive101 Melkior Chakotay flory Mama bonesy tomi nino_kvisko Michael Wittmann Cylon gothic45 Viktor-x Berny_Sinara Casper Neo Goran floridana Alpha Aleksandar Veliki gloria_g Stripy Blizzard Svjetloisjena Legionar 48 posters |
|
Što je za vas Bog? | Neshvatljiva svijesna energija koja se rasprostire cijelim Svemirom | | 19% | [ 19 ] | Energija koja je pokrenula Svemir prije Velikog praska | | 11% | [ 11 ] | Bog se nalazi u nama samima, čovjek je dio Boga | | 29% | [ 28 ] | Bog je svugdje i nigdje, i ne znam što je | | 9% | [ 9 ] | Bog je nekakvo biće koje nas sve promatra, ali ja ga nikada nisam osjetio/la | | 2% | [ 2 ] | Boga osjećam i to mi je dovoljno | | 13% | [ 13 ] | Bog ne postoji | | 8% | [ 8 ] | Ništa od navedenog | | 8% | [ 8 ] |
| Ukupno glasova : 98 | | |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? pon stu 24, 2008 5:56 pm | |
| ...da opet koja nocna mora za nju bez sluha | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| |
| |
gloria_g Čovjek
Broj postova : 4131 Age : 50 Location : Zagreb Registration date : 16.11.2007
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? pon stu 24, 2008 6:28 pm | |
| nadam se da ste u pravu.... | |
|
| |
gloria_g Čovjek
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? pon stu 24, 2008 6:28 pm | |
| samo da mi se još taj djedica ukaže u dnevnom boravku.... | |
|
| |
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? pon stu 24, 2008 6:45 pm | |
| ...za mene je on još uvijek djedica i to pun energije | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 12:25 am | |
| Flo...to ti nesto u stilu Djeda Mraza zamisljas? :zicboleti: | |
|
| |
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 12:41 am | |
| zašto ne? ako on može biti i to ja ću tu mogućnost iskoristiti :zicbozub: | |
|
| |
Stripy Pračovjek
Broj postova : 2514 Age : 51 Registration date : 04.04.2008
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 11:01 am | |
| - Alpha je napisao/la:
- Nacin je zapravo posve nebitan kad covjek uvijek hoce dokaze
čovjek skroz dobiva dokaze ali ih ne vidi, ne bi skontao ni da ga Bog ritne u guzicu. sto se tog pitanja tice svi smo mi pomalo licani.. ide licanin ulicom i cuje iza sebe au, au okrene se a ono nista nastavi dalje, a ono iza njega opet au, au. okrene se opet i opet nista ne primjeti. nastavi dalje i opet iza njega au, au. opet se okrene i onda skonta da ono njega tuku. | |
|
| |
Stripy Pračovjek
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 11:02 am | |
| Djeda Mraz.... vidim da vi zenske sanjate o onom dedici cija se slika pojavila na forumu | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 11:25 am | |
| @Flo...a, e...zasto ne @Stripy...je, dokazi su nam najvjerojatnije ispred nosa...i to za sve... Samo su valjda tako blizu da ih bas zato ne vidimo... To po onoj narodnoj 'od sume ne vidi(mo) drvo' | |
|
| |
Stripy Pračovjek
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 2:00 pm | |
| možda skontamo ako se nabodemo na granu | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 2:17 pm | |
| Zavisi di se nabodemo...mislim na koji dio tijela | |
|
| |
Stripy Pračovjek
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 3:16 pm | |
| djevojčica brala jagode..... na to misliš | |
|
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 3:28 pm | |
| A, e...tako nekako | |
|
| |
gloria_g Čovjek
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 3:35 pm | |
| joj, joj, zar u svakoj temi vas dvoje skrenete na ..... | |
|
| |
Stripy Pračovjek
| |
| |
gloria_g Čovjek
| |
| |
Alpha Admin
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 4:07 pm | |
| Je, to ja sama sa sobom pricam Al ajmo nazad na temu...dakle...lupi te grana posre cela...i...mislis da onda skuzis? Hmmm...ne znam... Evo primjer...meni je nevjerojatno kako neki ljudi nemaju nikakav 'strah od Boga'. Recimo kada je ovom Hodaku ubilo kcer (sto je, prakticki, sam na vuko na obitelj jer je u mafiji) on se jos vise poceo inatit i tvrdit da je onaj njegov Zagorac (i ko sve ne) nevin i sto ja znam... Mogo je isto tako tvrdit da je nebo zeleno... Ne bih htjela da sad netko ovaj primjer shvati doslovno pa krene analizu istog...to je samo da ilustriram poantu... Dakle...ili neki ljudi zbilja ne razlikuju dobro od loseg (barem u okvirima onog sto ljudi definiraju kao dobro/lose) ili su toliko puni sebe da im nista (sem svoje guzice) nije sveto...niti ce takvi ista shvatit/pojmit pa da se citav drvored sruci na njih... | |
|
| |
Stripy Pračovjek
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 4:20 pm | |
| | |
|
| |
Stripy Pračovjek
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 4:22 pm | |
| - Alpha je napisao/la:
- Je, to ja sama sa sobom pricam
samozadovoljavaš se i to bez mene Bog će te kaznit dobro dosta zafrkancije evo ja ću od sada biti ovdje opet ozbiljan | |
|
| |
Alpha Admin
| |
| |
Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 5:59 pm | |
| - Alpha je napisao/la:
- Ako postoji energija preko ovog sto poznajemo...ako nismo samo tijelo...ako postoji...a postoji li? Ili se samo zavaravamo da postoji jer se bojimo konacnosti smrti?
Ova izreka koju je Stripy naveo...cesto je se sjetim...ali da li je dovoljna da nas gura dalje?
Pitam se kako smo se doveli (mi, ljudi) na ovaj nivo tako odvojen od Prirode, od Boga... I zasto je tako tesko vratiti se nazad...tako tesko da je gotovo nemoguce...
Ako postoji nesto...ako ima neceg u prvom zakonu termodinamike da je energija neunistiva...onda mozda postoji jos nesto osim tijela...dusa mozda...a onda je Bog u svemu...Sve je Jedno... Druga varijanta koja takodje postuje prvi zakon je da energija jednostavno zbilja prijedje u neku drugu ali nimalo 'produhovljenu' u vidu duse koja napusta tijelo vec mozda samo toplina koja prelazi dalje...nista vise...
I sad...to su te dvije varijante...jedna da je sve slucajnost...Svemir, Zivot...sve...i da nakon fizicke smrti nema svjesnosti ni u kakvom obliku...a po tome nema ni Energije koju bi mogli nazvati Bogom... Druga je da je Sve - Jedno...a onda...jasno je sto onda... hej, mnogi se na taj zakon oko duše pozivaju i to im je glavni razlog za vjeru, ja inače šutim na to. Ne želim ovdje ikome kvariti vjeru, ali prvi zakon termodinamike stvarno nema veze sa životom nakon smrti Pa kako bi se ljudi mogli vratiti na onaj stari nivo nakon toliko novog znanja i novih mogućnosti danih za objašnjenje svijeta bez potrebe za Stvoriteljem? Kako bi se ljudi mogli vratiti kada su ostali bez duhovnosti i emocija u ovome svijetu i postali materijalom za materijal? Kako sada isprogramirati samoga sebe da se vratiš nazad? Povratka nazad nemaMože se otići samo naprijed, možemo samo s ovog stajališta otići, skrenuti od materijalnog - ne potpuno izbaciti materijalno i okrenuti se nečemu ''apstraktnom'' - to apstraktno bi nam zapravo trebalo biti bliže od onog materijalnog, a to apstraktno - znate što je. Ne želim vam gurati riječi. Što bi zapravo bio Bog? Pa da znamo odgovor ne bi bilo zanimljivo! Valjda ni sam On ne zna tko je On zapravo - ma zna, svjestan je On beskonačno mnogo, no isto je toliko velik, pa uvijek ima onu beskonačnost prožetu gomilama Svemira, cijelim Univerzumom, i najmanjim atomom u našem tijelu, toliko beskonačno, a ta beskonačnost ne seže u gomile velikih Svemira, ta beskonačnost je najveća u najmanjim i najjednostavnijim stvarima . kao ljudsko ili kao osjećaj, misao, namjera. Ma nemojmo niti biti toliko EGOistični. Recimo da ta beskonačnost najviše seže u razumjevanje najmanje stvari kao što je to npr- - kvark. Mislim da je čak i malo licemjerno uspoređivati Boga, ogromno, s 1. zakonom termodinamike, ma to je više SMIJEŠNO, simpatilčno, isto kao što i mi gledamo s dražesnim podsmijehom psa koji ne može shvatiti da ne može proći kroz prozor kao moj bivši pas ! - gloria_g je napisao/la:
- Alpha je napisao/la:
- gloria_g je napisao/la:
- ja samo znam jedno.
onaj dan kada sam shvatila da Bog nije sijedi čičica, koji sjedi na oblaku i od gore motri na nas, pazi i čuva....bio je to jedan od najnesretnijih dana u mom životu Zasto? a zato što sam tada shvatila, da ću ga puno, puno teže spoznati i razumijevati..... Pa u čemu je onda čar ako razumiješ Boga, u čemu je bit tvog postojanja? Tada ''jedino'' možeš postati Jedno s njim, ali htio bih da do tada prođe još dosta vremena... - Svjetloisjena je napisao/la:
- Ali slažem se, Bog je i djedica na oblaku, s kuglom ili sa žezlom u ruci - svakome po izboru i trenutnim željama
Upravo tako. Bog će postati onakvim kakvim ga mi zamišljamo, jer On je prevelik da bih Ga mi ikakvim, čak i Šestim, Sedmim i Dvadesetim čulima vidjeli, prikazati će nam se u nama razumljivom obliku- oni koji Ga se boje, ublažit će im se, oni koji se srde, smilovat će im se. Imao sam prije jednu misao o Mojsiju, koja mi je pala na pamet, kada mu je Bog rekao da se okrene dok će se On pojaviti u svome pravom obliku jer ako Ga vidi- ako se okrene, da će ga vječno staviti u pakao,. Ne znam je li točno bio Mojsije, ne znam je li taj navod uopće istinit, no hipotetski sam odogovrio na to no ne mogu se nikako sjetiti na što sam tada mislio :boink:!! Pomozite mi- možda kažete nešto slično | |
|
| |
Stripy Pračovjek
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 6:46 pm | |
| mislim da je nauku glupo uplitati u objašnjenje što je BOG. ako ćemo pravo netko da nekakav odgovor u nauci i onda nakon nekog vremena netko drugi pobije tu tezu. možemo reći kako su odgovori ponekad u nauci nepostojani. ponekad sama nauka služi da bi se zadovoljio ljudksi ego o njegovoj veličini pa zato danas imamo ljude koji rade na kloniranju i čudesima misleći da su dostigli Boga, a dosta njih nije svjesno da niti jedan čovjek, ama niti jedan nikada ama baš nikad neće moći stvoriti ŽIVOT. a Bog je to uspio. Bog je nešto apsolutno postojano ali neobjašnjivo..... evo i moje ozbiljnosti malo... jel tako alphice (zagrizi..... ) | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? uto stu 25, 2008 6:48 pm | |
| U Boga treba vjerovati, može ga se tražiti, ali dokazivati... Bravo, stripy | |
|
| |
Goran Majmun
Broj postova : 1550 Age : 43 Registration date : 21.11.2008
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? pet sij 02, 2009 4:35 pm | |
| Bog je pozitivno stanje duha, možemo teoretizirati do smrti, ako ga ne osjetino u sebi, ne možemo biti ni svjesni njegovog pravog oblika. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Što je za vas Bog? | |
| |
|
| |
| Što je za vas Bog? | |
|