Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Nepoznanice o Einsteinu i Tesli

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
mEN_iN_WHite
Dinosaur
mEN_iN_WHite

Male
Gemini Rooster
Broj postova : 483
Age : 27
Registration date : 10.09.2009

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimečet oľu 03, 2011 1:11 pm

Gore je neko rekao da je einstajn imao pomocnike koji su mu pomagali a da je on skupljao slavu.... Nije imao pomocnike vec mu je zena sve radila. Sve sto nije mogao on radila je njegova zena koja je bila poreklom srpkinja sad ne mogu da se setim kako se zove, znam da je na M. Ali je u to vreme bilo zabranjeno zenama da uce pa je tako on kupio sve zasluge. Mozda niste znali ali su njih dvoje imali dete. Koje je bilo, kako da kazem, retardirano. Ne bas u smislu te reci nego je bilo kako da kazem nekako glupo(znate vac na sta mislim....).

I da neko je rekao da je Tesla bio siromasan tj da nije imao para da zavrsi neke svoje radove i da je jedva ziveo u svojoj hotelskoj sobi. Ako niste znali on je jednom prilikom na krstarenju dobio ponudu od Edisona za cak 1milion dolara. Edison mu je dao cek da on zavrsi neka proracunavanja ili sta vec. Tesla je uzeo cek i pocepao ga pred njim i rekao mu da ce da mu uradi iz dosade. Posto je Edison hteo njega da ismeje i da mu da veliku sumu novca, tesla je ismejao njega jer on to nije mogao da zavrsi sam nego je dao njemu da proracuna.

Ovo je sve od profesora fizike sto sam sad napisao. Nemam nikakav link ali vam mogu reci da je sve verovatno istina posto je on bio bas zaludjen za teslu :)
[Vrh] Go down
ciefp
Stanica
ciefp

Male
Sagittarius Rat
Broj postova : 12
Age : 47
Registration date : 26.07.2008

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimesub oľu 05, 2011 6:18 pm

Legionar je napisao/la:
Sibirska eksplozija cerek Koliko sam čuo, zadnja istraživanja su dokazala da se radilo o meteoru. Ne znam detaljnije...

Dokumentarac na tu temu :

[Vrh] Go down
Floridain
Dinosaur
Floridain

Male
Aries Horse
Broj postova : 384
Age : 30
Registration date : 23.02.2011

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimesub oľu 05, 2011 10:20 pm

Tesla, da njega nije bilo ne bi mi danas pisali na ovom forumu.
[Vrh] Go down
Wsmack
Višestanični organizam
Wsmack

Male
Libra Monkey
Broj postova : 30
Age : 27
Location : Beograd
Registration date : 02.09.2010

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimesub oľu 05, 2011 11:39 pm

Da nije bilo Tesle sad bismo na ovom forumu pisali u mraku
[Vrh] Go down
Floridain
Dinosaur
Floridain

Male
Aries Horse
Broj postova : 384
Age : 30
Registration date : 23.02.2011

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimened oľu 06, 2011 12:15 pm

BIOGRAFSKI PODACI

Nikola Tesla je rođen 10. 7. 1856. u Smiljanu, Lika. Njegov otac Milutin, bio je pravoslavni sveštenik. Majka Đuka, bila je poreklom iz svešteničke porodice, nepismena, pametna i plemenita žena. Nikola je osnovnu školu završio u Smiljanu, nižu realnu gimnaziju u Gospiću, a višu realnu gimnaziju u Karlovcu. Od ranog detinjstva je pokazao sklonost ka pronalazaštvu. Dosta je čitao, provodeći mnoge časove u očevoj biblioteci. Zadivljen opisom Nijagarinih vodopada pomišljao je da tu sagradi veliku turbinu koja će stvarati električnu struju. Dvadesetak godina kasnije, ta želja će mu se i ostvariti. Nakon mature vratio se kući i oboleo od kolere. Posle godinu dana oporavka 1876. odlazi u Grac da studira elektrotehniku. Radio je preterano, od 3 - 22 časa, i već prve godine, položio je sve ispite sa najvišom ocenom. Profesori su ga voleli i cenili. Nakon očeve smrti, tražio je stipendiju od Matice srpske, koju nije dobio. Napušta studije u Gracu i nastavlja studije politehnike u Pragu, koje nije nikad završio. Zapošljava se u Telegrafskom zavodu u Budimpešti, i posle godinu dana 1883. godine prelazi u Edisonovu Električnu kompaniju u Pariz. Nakon godinu dana dobija ponudu da pređe u sedište kompanije lično kod Edisona u njegovu laboratoriju da se bavi pronalazačkim radom. U Njujork stiže 1884. Vrlo brzo Tesla dolazi do epohalnih otkrića u oblasti fizike i elektrotehnike: otkriva obrtno magnetno polje, indukcioni motor, naizmeničnu struju, transformator visokofrekventne struje, bežicni prenos radio-talasa itd. Zbog neslaganja, razilazi se sa Edisonom i prelazi u Vestinghausovu kompaniju koja će finansirati gradnju prve električne centrale na naizmeničnu struju na Nijagarinim vodopadima. Sa preko 700 patenata smatra se, uz Faradeja, najvećim pronalazaćem u istoriji nauke. U njegovu čast jedinica za jačinu magnetne indukcije nosi njegovo ime - tesla (T). Umro je 7. januara 1943. godine u hotelskoj sobi u Njujorku. Sahrana je obavljena o trošku naših iseljenika. Njegova zaostavštvina i urna sa pepelom nalaze se u Teslinom muzeju u Beogradu. Svet će još dugo čekati dok se ne pojavi genije ravan Nikoli Tesli u pogledu imaginacije i otkrića.NIKOLA TESLA POD PRISMOTROM FBI

TAJNA U DOSIJEU "TESLA"
Nikola Tesla je jedan od najblistavijih umova čovečanstva, uz sva svoja priznata dostignuća (elektrifikaciju, radio i mnoga druga), u nasleđe je ostavio mnogo nepoznanica. Za celokupnu javnost najzanimljivije su tri tajne. Da li je njegov neostvareni koncept bežičnog prenošenja energije kroz Zemlju ipak moguć? Šta je, u stvari, radio kada je eksperimentisao sa svojim, razornim zracima smrti? I, na kraju, šta se zapravo dogodilo sa njegovim nepatentiranim radovima i zabeleškama posle njegove smrti?
Odgovori na ova pitanja nalaze se u knjizi "Tesla - dosije FBI", u izdanju Beoknjige. Autor ovog štiva Aleksandar Milinković, novinar istraživač, priredio je dokumente kojima se dokazuje da je Federalni istražni biro SAD pomno i u stopu pratio Nikolu Teslu do njegove smrti 1943. godine, ali i mnogo godina kasnije svaki papirić iz njegove zaostavštine morao je da završi na stolu sefa FBI Edgara Džona Huvera.
Ko je Huveru naložio da Teslu drži pod prismotrom, do danas je ostala tajna. On to nikada nije priznavao. Ali, posle Huverove smrti, kada je pod pritiskom Amandmana o slobodi informisanja obelodanjen i deo dosijea "Tesla", jasno je da u FBI nisu smeli da dozvole da Teslini genijalni pronalasci slučajno dospeju u ruke njihovih neprijatelja.

CENZURA AGENATA
Da sve bude još zapetljanije, Tesla je za sobom ostavio tone papira, ali nikakvu oporuku o tome koga ovlašćuje da ih preuzme i čuva. Njegov nećak Sava Kosanović na kraju je sakupio sve do čega je mogao da dođe i dopremio u Teslin muzej. Ali, kao što sve nije zapečaćeno posle Tesline smrti, tako ni mnogo toga što je spakovano nije stiglo u Beograd. Kako slavni naučnik nije mnogo mario ako mu neko uzima papire, a dvaput su mu obijali hotelske sobe u kojima je živeo. Postoji sumnja da u nekim tajnim depoima još stoje njegove genijalne zamisli i čekaju da ih neko iskoristi. Pojavljivanje novih dokumenata, kao što je 256 FBI izveštaja, samo podgreva nadu da će i ono ostalo - uskoro biti obelodanjeno.
FBI istina o Tesli izgleda da će još biti tajna, jer veliki deo dokumenta koje su javnosti stavljene na uvid je prilično "cenzurisan".

MOĆ KONTROLE UMA

Novi svetski poredak koji je velikim delom naučno i tehnološki koncentrisan oko projekata kakav je, na primer, "Harfa", danas raspolaže najmoćnijom tehnologijom za kontrolu uma. I ovaj deo famoznog vojnog američkog projekta, koji je koncentrisan na Aljasci, proističe iz Tesline "bezazlene" ideje o kojoj je govorio u poznijim godinama - da je moguće napraviti projektor misli. Istorija mehanizma kontrole uma počela je od trenutka kada je CIA započela projekat "Pandora", piše Aleksandar Milinković u knjizi "Teslino tajno oružje".
Po autoru ove knjige, osnovni cilj ovog projekta bilo je: istraživanje uticaja precizno moduliranih mikrotalasnih zračenja na funkcije mozga, a šef tog projekta, je na početku bio dr Ros Edi.
Njegova istraživanja na Institutu za ispitivanja mozga, pri Kalifornija univerzitetu, pokazivala su da je moguće kontrolisati ljudsko ponašanje i reakcije uz pomoć elektromagnetske (EM) radijacije. Za ove talase se vezuju svi eksperimenti kontrole mozga, jer modulirane emisije mikrotalasa najefikasnije prolaze kroz koru mozga, inače veoma otporne na EM zračenja niskog nivoa. To praktično znači da će EM talasi sa podešenom frekvencijom odlično poslužiti za prenos signala i poruka do mozga, na sličan način kao što su radio-signali prilagoćeni da prenesu muziku ili govor do radio-prijemnika.

RIZIK EKSPERIMENATA
Delovanje ELF tehnologijom može da se usmeri i na čitave organizacije ili zemlje koje ne pokazuju "podobno" ponašanje. U preduzećima ili agencijama sistem se razmešta po svim prostorijama, tako da izaziva nepovoljnu radnu atmosferu, slično zgradama lociranim na izvorima štetnih zračenja. Jedan od stručnjaka za parapsihološke fenomene, sa sopstvenom agencijom u Beču, Minhenu, Ženevi - poznat samo pod pseudonimom Rasa - lično je pratio neke eksperimente americke vlade koji su se odnosili na manipulacije ljudskim ponašanjem. Njegova priča potvrđuje frapantnu bezobzirnost u radu sa ljudskim "materijalom".
"Imao sam priliku da razgovaram sa ljudima koji sarađuju u projektima NATO za VND (viđenje na daljinu). U jednom od njih učestvuje i general major Albert Stablbajn. Rekli su mi da i oni koriste slične modele, pa sam ih pitao da li su im poznate i negativne posledice VND. Moja saznanja su govorila da u slučajevima kada se postigne potpuno fizičko razdvajanje, kao u čuvenom "filadelfijskom eksperimentu", to može da traje samo dva-tri minuta. Pitao sam ih da li znaju šta se događa kada se vratite sa takvog putovanja, jer time oštećujete elektromagnetsko polje oko sebe i za kratko vreme gubite pamćenje. Kada sam im rekao kakvu štetu takav proces može da nanese centralnom nervnom sistemu (imate utisak kao da su uključeni svi automobilski alarmi u gradu) i pitao, da li znaju kako takvo oštećenje može da se popravi, rekli su mi da ne znaju, a ti ljudi rade za vrhunsku armiju sveta!"

VIĐENJE NA DALJINU
Nedavno je objavljena knjiga Džima Nabela, "Viđenje na daljinu", u kojoj je detaljno opisano ko za koga radi i pod čijom kontrolom. Nabel tvrdi, da se sva istraživanja u vezi sa izmenjenim stanjem svesti, pa i VND, obavljaju na Monro institutu u Virdžiniji. To pomalo plaši i podseća na neke eksperimente CIA sa LSD, pre 40 godina. Međutim, izgleda da se od toga odustalo i da se sada primenjuju drugačije metode.
"Tačno je", kaže Rasa, "da postoji način da se sposobnost VND izazove i nekim hemijskim sredstvom, ali najbolje pomoćno sredstvo za razvoj ove sposobnosti je zvuk. Oni to rade tako što oba uva stimulišu sa dva različita izvora muzike i podstiču bi-neuralnu aktivnost centra za zvuk, što postepeno aktivira i one delove mozga koji se u svakodnevnim situacijama nikada ne koriste. Poznato mi je da je polovina ljudi koji su učestvovali u ovim eksperimentima, a bili su potpuno neobučeni i nepripremljeni, doživela ozbiljne mentalne poremećaje, jer u vojsci i sličnim tajnim laboratorijama ne znaju ni notornu činjenicu da ovakve "igre" po pravilu vode ka promenama stanja svesti, nešto slično psihodeličnom iskustvu, ali bez upotrebe hemijskih stimulansa. To se na jednostavan način može proveriti i malim eksperimentom. Ako stavite prst na levu stranu čela pritisnite vrhom nokta i lagano pomerajte. Kada pronađete pravu tačku to će vas naterati da kinete".

VREMENSKI TUNEL
Prema Bielekovoj knjizi, o ovom događaju, sledeći rezultate ostvarene u "Projektu duga", od 1963. su započeli radovi na stvaranju vremenskog tunela, koji bi omogućio usmereno kretanje napred i nazad kroz vreme. Njegova priča dalje liči na naučnu fantastiku.
Sa manjim prekidima, eksperiment sa vremenskim tunelom je nastavljen, sada pod imenom "Projekat Montouk", na Long Ajlendu, kod Njujorka, sve do 1983.
Bielek i Preston Nikols, naučnik koji je neposredno bio uključen u realizaciju "Montouka", tvrde da je već tada bila potpuno osvojena mogućnost bezgraničnog putovanja u prošlost, ali se u budućnost moglo putovati samo do 2011. godine. Posle ovog perioda putovanja su moguća, samo u stanju izmenjene svesti.
Zanimljivo je da smo u jednom drugom istraživanju, takođe došli do 2011. kao granične godine. Jedno italijansko udruženje koje se godinama bavi projektom izgradnje vremeplova, tvrdi da je za sada putovanje u budućnost moguće samo do - 2011. godine.

NEVIDLJIVI BROD
Ono što, navodno, nije pošlo za rukom Tesli i Ajnštajnu u "Filadelfijskom eksperimentu", uspelo je kompaniji "Vosper Tornikroft" iz Sautemptona, Engleska. Posle nekoliko godina, oni su priveli kraju dizajn broda na kome je primenjena ista stelt tehnologija kao na poznatom F117A, bombarderu - već"viđenom" u Buđanovcima.

BESPILOTNE LETELICE
U Teslinim dokumentima nalazi se i njegov opis bespilotnih letelica, koje su vojske velikih sila usavršile mnogo godina kasnije. Jedini problem, zbog kog Tesla nije dalje odmakao u svojim zamislima, je taj što za većinu svojih pronalazaka nije imao odgovarajuće lake i jake materijale.
O bespilotnim letelicama Tesla piše:
- Na izvestan nesavršen način mogućno je, pomoću današnjih radio-električnih uređaja, odbaciti avion, primorati ga da leti približno jednim određenim pravcem i da izvrši izvesne radnje na daljini od više stotina milja. Mašinom ove vrste, može se upravljati na više načina, i ja nimalo ne sumnjam da se ona može pokazati korisna u ratu. Ja sam posvetio godine rada proučavanju te stvari i pronašao sam sredstva kojima se na lak način mogu postići ova i još veća čudesa.

GOSPODAR MUNJA I GROMOVA

O Teslinim istraživanjima u Kolorado Springsu još uvek ne postoji potpuna slika, iako je, dnevnikom svojih eksperimenata iz tih dana ostavio dokumentaciju kakvu bi naučnici poželeli da imaju. Istina se verovatno nikada neće saznati. Svojim asistentima se nije poveravao, a sve drugo što je ostalo nezabeleženo u dnevniku, ostalo je sačuvano u njegovom nepogrešivom pamćenju.
Na mestu gde je Tesla 1899. obavio jedan od svojih najznačajnijih eksperimenata, u Kolorado Springsu oko 100 kilometara južno od Denvera, danas je sedište nekoliko kompanija koje se bave optičkim inženjeringom i naravno, NORAD, američka komanda protivvazdušne odbrane, koja je smeštena u utrobi planine Čejen.
Ono što se događalo u Teslinom laboratoriji u Kolorado Springsu i danas zanima naučnike širom sveta. Ljudi koji su imali prilike da posmatraju šta se događa na vrhu drvene građevine od 60 metara sa visokom bakarnom antenom, pričali su kako su na sve strane skakale varnice, čak i do njihovih nogu i prolazile kroz njihove cipele! Jednom dečaku se dogodilo da varnica iskoči iz hidranta na ulici u gradu i napravi luk od deset centimetara do zavrtnja koji je držao u ruci. Ponekad je sva trava oko laboratorije bila okupana metalnoplavom svetlošću. Niko, međutim, nije znao da je čovek u laboratoriji tek samo podešavao aparate, da bi se pripremio za najspektakularniji i jedan od najvećih eksperimenata svih vremena - piše Aleksandar Milinković, u knjizi: "Teslino tajno oružje".
- Kao sporedan efekat eksperimenta, postavljen je do sada neprevaziđen rekord: najveća munja koju je čovek stvorio, dužine oko 40 metara.

MUNJE U TALASIMA
Teslina želja bila je da proizvede električni impuls velike snage i da ga usmeri ka Zemlji, jer je tlo odličan provodnik. Očekivao je da bi struja usmerena ka tlu mogla da putuje bez prekida, kao radio-talasi, i to brzinom svetlosti. Kada bi talas stigao do suprotnog dela planete, vratio bi se nazad, kao što se vodeni talas odbija ka izvoru kada naiđe na prepreku.
Slično je učinjeno 1950. godine, sedam godina posle Tesline smrti, kada su prvi radarski talasi upućeni ka Mesecu i zatim primljeni u povratku. Sedamdesetih godina na ovaj način je napravljena prva mapa Venere. Ova nebeska tela su milionima kilometara daleko od nas. Otuda je slanje elektromagnetskog talasa kroz Zemlju, svega oko 5.000 kilometara u prečniku, prava igra.
Naravno, Tesla nije proveravao svaku svoju misao. Ipak, nije odoleo da 3. jula 1899, kao pravi moderni haker, "odvrne" transformator do kraja i vidi šta će se dogoditi. O tome je pisao u svom dnevniku.
Taj dan nikad neću zaboraviti - pisao je Tesla kasnije. Transformator je bio dobro uzemljen, antena postavljena i pouzdanim kablovima obezbeđena direktna veza sa elektranom. Tesla je izašao napolje da bi pratio promene, na cipelama je imao osam centimentara debete gumene izolatore, a zatim dao znak svom pomoćniku Kolmanu Situ, da uključi transformator. Svi vraćeni talasi su jedan za drugim dodirivali antenu, a zatim se odbijali od nje praveći munju. Prve munje su bile duge oko metar, a kasnije pet, pa i 15 metara. Kada su dostigli 25 metara počela je i grmljavina. Posle 30 i 35 metara, grmljavina se čula i u obližnjem gradu koji je udaljen čak 40 kilometara. Kada je nastala tišina, Tesla je ljutito pozvao elektranu da pita zašto su ga prekinuli usred eksperimenata, ali je dobio odgovor da je upravo njegov eksperiment kriv što u gradu ne gori nijedna sijalica.
Zbog toga su ga, čim je ova priča stigla do Pentagona i CIA, proglasili najvećim hakerom u istoriji.
Ova priča samo je delić istine o Tesli, mitovi su mnogo veći. Iz svih nagađanja o Teslinim ostvarenim i neostvarenim projektima, nastala je i teorija o tome da je on možda ubijen, jer nije bio kooperativan sa nastojanjima velikih sila da njegove pronalaske koriste u ratnoj mašineriji. Kao najpreči povod za gotovo neverovatnu tvrdnju, navodi se njegovo odustajanje od projekta "Duga".

VEČITA ENIGMA
Zanimljivo je, da ni agenti FBI, koji su Teslu i njegove prijatelje pratili u stopu, nisu sa preciznošću mogli da tvrde kada je Nikola Tesla tačno umro. Agent FBI, u izveštaju direktoru, u dokumentu od 12. 1. 1943. kaže:
- Naknadno istraživanje je pokazalo da je Tesla umro 8. januara a ne u četvrtak, 7. januara, kao što je navedeno u teleksu od 9. januara!?
Ovaj podatak naveo je "optimiste", da Tesla zauvek nikada nije ni otišao. Među njima su i sledbenici čuvene "Unarijus" akademije iz San Dijega u Americi, koji tvrde da imaju stalnu komunikaciju sa Teslinim zvezdanim bićem koji se nalazi u kosmosu. Iako su mnogi skloni da pomisle, da je to čista glupost, činjenica je da su "vanzemaljci" sa "Unarijusa" svojevremeno uspešno sarađivali sa mnogim vladama sveta, čak i sa nekim nasim državnim organima.
Tesla je svojim projektima i idejama posle Kolorado Springsa - o čemu svedoče tragovi Tesline misli danas u svetu - ostavio u nasleđe i materijal kome jos naučnici nisu dorasli. Na njegovim zamislima zasnivani su i zasnivaju se bezbrojni pokušaji naučnika i laika da se ostvare značajni naučni i pronalazački prodori. Generalno, danas se ipak nedovoljno zna ko je i koliko uspeo da ostvari Tesline zamisli. Da polje interesovanja laika za Teslu raste direktno srazmerno stalnim praktičnim ostvarenjima ideja koje je Tesla još davno postavio: od televizije i globalnih komunikacija do bezičnog prenosa i neiscrpnih izvora besplatne energije. Tome u prilog govori i šokantan podatak da o Tesli na Internetu postoji preko 70.000 sajtova, što je više nego što zauzima nekoliko vodećih holivudskih zvezda zajedno!

TESLA I MARSOVCI

Pronicanje u tajne kosmosa, je verovatno bio jedan od prvih i najdužih Teslinih snova. Maštao je, da jednoga dana uspostavi vezu sa vanzemaljskim civilizacijama. Pre više od sto godina, 1899. tvrdio je: da je primio neke "inteligentne" radio-poruke iz vanzemaljskog izvora i stalno je ponavljao, da "marsovci statistički postoje". Još davne 1893. godine, je napravio nacrt svemirskog broda na električni pogon.
Njegov izum, sve do ove decenije niko nije uzimao za ozbiljno. Ali od 1997. počeo je da leti i prvi avion sa do sada delimično ugrađenom Teslinom idejom. Taj avion, bio je jedan od najopasnijih bombardera nad našim nebom u toku NATO napada na Jugoslaviju B-2, vredan koliko i četiri njegove težine u zlatu - kaže Milinković. - To je prvi vazduhoplov, koji za pogon ne koristi samo aerodinamički uzgon već i fenomen elektromagnetne gravitacije.
Trenutno se radi sa prototipovima ovog aviona koji bi za rad trebalo da koristi i jonosferski električni potencijal, da bi u budućnosti bio potpuno zamenjen klasični pogonski sistem aviona. Tek tada ostvariće se Teslina ideja o električnom avionu - kakav je i prvi Teslin "kosmički brod".

Izvodi feljtona: NIKOLA TESLA POD PRISMOTROM FBI
(Večernje novosti, autor: Dragana Savic)NOVINARSKE ZABELEŠKE

Razgovor profesorom dr Velimirom Abramovićem, autorom projekta "Tesla neshvaćeni genije"

- Da li je Tesla ostvario bežični prenos energije i šta je zapravo radijantna energija?

Tesla je pošao od stanovišta da je sav prenos sile u kosmosu odvija isključivo bežičnim putem, jer osnovna sila je gravitacija i ne postoje antene između Sunca i Zemlje. Radijantna energija je niz vibracija gornjih slojeva atmosfere i same stratosfere, koje je moguće hvatati specijalnim antenama i konvertovati u običan elektricitet. Izvor ove energije je neiscrpan, jer Zemlja neprestano rotira i nabija atmosferu električnom energijom, na isti način na koji to čini i običan elektrogenerator. Pred kraj života Tesla je odricao neophodnost proizvođenja generatora uopšte i govorio o tome, da se mi nalazimo u okeanu energije i da treba samo istaći antene koje bi tu energiju hvatale. Tesla ne samo da nije bio shvaćen u svom vremenu, već je pitanje da li i naše vreme razume njegovu naučnu inspiraciju.

- Govori se da je 1935. god. Tesla proizveo automobil koji je išao bez benzina i akomulatora?

Da, to je tačno, iako mnogi smatraju, da je neverovatno da se taj princip pogona još uvek ne primenjuje.

- Znači, nije bio u pitanju ni benzinski, ni električni pogon?

Nije. Tesla je zamislio neku vrstu perpetuum mobila i uspeo je donekle da ga ostvari. Dok god se Zemlja obrće kao planeta, govorio je on, ima i vibracija koje se mogu pretvarati u rad mačina.

- Zašto to i drugi naučnici ne primenjuju.

Zato što ne shvataju etarsku prirodu kosmičkih procesa. Etar je sveprožimajuci materijalni elemenat, čije se odlike mogu meriti i učiniti delatnim u smislu pokretanja mašinskog sveta ljudske proizvodnje. Iz etra, govorio je Tesla, materija nastaje i nestaje po jednostavnim matematičkim zakonima.

- Koji su to zakoni?

To su zakoni vremena. Naša civilizacija mora da upozna vreme i da ga primeni kao faktor kontrole u fizičkim procesima, inače ni korak neće dalje napredovati. Radi se o shvatanju vremena i beskonačnosti kao osnove naših novih naučnih saznanja, koja su neporecivo "teslijanska".

- Šta je sa prostorom, da li je on odgovarajuće shvaćen i upoznat u nauci?

Ni govora! Ima tri beskonačnosti, koje kao osobine prostora nikako ne mogu da koegzistiraju: beskonačne su i dužina i širina i visina, a beskonačnost, ako logično gledamo, može biti samo jedna. To je realna fizička beskonačnost ili fizički kontinuum u kome se raslojavaju konačne pojave i postoje svi fizički događaji. Beskonačnost nema nikakvu fizičku granicu i zato su svi konačni događaji stvar unutrašnjeg kosmosa.

- Znači li to, da je Tesla shvatio i inžinjerski primenio i saznao tajnu vremena?

Više od toga. Tesla je uspeo da sintetiše materiju iz energije i praveći svoje vatrene lopte da demonstrira fuziju, koju niko nije pre toga uspeo da postigne. A ni posle Tesle, nije bilo rešenja za fuziju. Tesla je usamljeni genije, cije je ideje razumevao i uspeo da ostvari samo on sam.

- Zašto on nije ostavio teoriju koja bi konačno objasnila svemir?

Teoriju nije ostavio, jer je želeo da samo oni čiji je način mišljenja identičan njegovom razumeju šta je on hteo da saopšti čovečanstvu. "Radim za budućnost", govorio je, "i savremenici me neće razumeti, ali jednoga dana prevladaće naučni zakoni prirode čije sam tajne otkrio i sve će se izmeniti, kao dlanom o dlan, sve će se promeniti. Nastupiće nova era čovečanske mudrosti, čije će glavne odlike biti razumevanje vremena, otkriće izvora beskrajne energije i oblikovanje materije po volji naučnika. Ljudska svest pomeriće granice života i biće moguće razgovarati sa dušama umrlih odvojenim od tela. Ova saznanja dodatno će pomeriti naše shvatanje o razlici života i smrti". Jer, kako kaže Tesla, prema saznanju engleskih fizičara Kruksa i Olivera Lodža, duša je emanacija elektriciteta i u trenutku smrti izručuje se energija jednaka masi od jedanaest do dvadeset pet grama, koja se gubi na vagi, trenutno. Duša je električna pojava koja se može kontrolisati i čije se sve reakcije mogu predvideti. Jer, čovek je automat kosmičkih sila.

- Verujete li Vi Tesli u svim njegovim zaključcima?

Tesla je bio vizionar. On je jasnim vidom, nepoznatim običnom čoveku uspevao da razume šta je suština prirodnog zakona i da ga odredi matematički. Potom je pristupao razumevanju fizičkog, tj. gradio je model koji bi u prostoru i vremenu demonstrirao ono što je on imao u umu.

- U čemu je buducnost Tesline nauke?

U konzervaciji životnog sistema bez vremenskog ograničenja. Svaki čovek treba da bude u stanju da se u toku samo jednog svog života, potpuno razvije kao duhovno biće. Teslina nauka, potpuno suprotna od relativističke teorije Ajnštajna i kvantne mehanike Nilsa Bora, omogućava da se desi čudo moderne tehnologije i naučnog mišljenja, voljno biranje predmeta koji će nastajati iz energetskog sloja etarskih pojava. Drugim rečima, moć preobražaja materije je u pravom odnosu vremena i prostora koji moraju da se odrede i prema ljudskoj duši. Nema fizike bez duševnosti i duhovnosti, kao što nema ni čoveka bez električnih događaja koje je Tesla tako dobro poznavao. Čitav život čoveka je samo električni tok, kaže Tesla, a njegova duševnost, to je svetlost.
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8408
Age : 43
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimened oľu 06, 2011 3:06 pm

ciefp je napisao/la:

Dokumentarac na tu temu :

Zanimljiv je ovaj dokumentarac, ne znam koliko je točan, ali pričica je jako zanimljiva :)

_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
Floridain
Dinosaur
Floridain

Male
Aries Horse
Broj postova : 384
Age : 30
Registration date : 23.02.2011

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimened oľu 06, 2011 7:25 pm

Da i ja sam malo pogledao,Tunguska eksplozija o tome je pisao Arthur C. Clarke u jednom poglavlju svoje knjige Misterije svijeta.
[Vrh] Go down
matko22
Riba


Male
Sagittarius Goat
Broj postova : 103
Age : 28
Registration date : 14.09.2009

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimepon ruj 17, 2012 10:50 pm

evo nekih njegovih citata!
Dar mentalne energije dolazi od Boga, vrhunskog bića i ako mi koncetriramo naše misli o toj istini
postajemo skladni s ovom velikom moći. Moja majka me naučila da treba svu istinu tražiti u Bibliji.

Onoga dana kada nauka počne proučavati nefizikalne (duhovne) pojave, u deset godina napredovat će više nego u ranijim stoljećima svoje povijesti

Držim da prostor ne može biti zakrivljen iz jednostavnog razloga da ne može imati svojstva. To je moglo bi se reći da i Bog ima svojstva. On nema svojstva, jedini njegovi atributi su naše vlastite izrade. O svojstvima možemo samo govoriti kada je gledamo kao materiju ispunjenu prostorom. Reći da u prisustvu velikog tijela prostor postaje zakrivljen je ekvivalentno navoditi da nešto može djelovati na ništa.

Najveći ljudi su oni koji promiču i žive najviša moralna postignuća.


z ovog rata najvećeg u povijesti mora se roditi novi svijet. Svijet koji će opravdati žrtve koje čovječanstvo podnosi. Taj novi svijet mora biti svijet u kojem neće biti iskorištavanja slabih od jakih, dobrih od zlih, gdje neće biti ponižavanja siromašnih od silovitosti bogatih. Gdje će djela uma, nauke i vještine služiti zajednici za olakšanje i uljepšavanje života. A ne pojedincima za sticanje bogatstva. Taj novi svijet ne može biti svijet poniženih, pogaženih već svijet slobodnih ljudi i naroda jednakih u dostojanstvu i poštovanju čovjeka.Jednog dana cijela zemljina kugla pretvoriti će se u jedan mozak. Čuti ćemo i vidjeti ćemo jedan drugoga kao da smo lice u lice i ako će nas razdvajati na hiljade milja.”


Borio sam se s ovim problemom nekoliko godina. To je bilo pitanje života i smrti. Znao sam da ću umrijeti ako ga ne riješim. Moj um je bio zategnut do krajnih granica, i u nekom trenutku nezamislivo se dogodilo. - Čuo sam kucanje sata tri sobe dalje od mene, slijetanje muhe na stol, tup udarac se ponavljao u mojim ušima, u mraku sam imao osjetljivost slijepih miševa i bio u mogućnosti da pronađem predmet zahvaljujući posebnim trncima u čelu. Sunčeve zrake, tako su pritiskale moj mozak da sam skoro pao u nesvijest. Prolazeći u daljini kočija je protresala moje tijelo i iznenada sam vidio bljesak, kao minijaturno sunce. I u jednom trenutku istine otkrio sam sebe. To je bilo stanje apsolutne sreće. Misli su išle beskrajnim tokom, a ja sam jedva uspijevao da ih fiksiram.


Velika misterija našeg postojanja tek treba da se otkrije, može se pokazati da čak i smrt nije kraj.


Bio sam dva bloka od kuće, gdje je ležala moja bolesna majka. I odjednom sam vidio oblake s anđeoskim likom. Jedan od njih je postepeno dobivao crte moje majke. Iznenadnim uvidom shvatio sam da je upravo umrla. I to je bila istina.

[Vrh] Go down
2pac
Majmun
2pac

Male
Virgo Broj postova : 1053
Age : 1019
Location : 4life
Registration date : 10.04.2012

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimesub ruj 22, 2012 11:05 pm

Svaki put kada pročitam neki citat koji je napisao izumitelj Tesla, zastane mi dah. Za takvog izumitelja reći, da je bio izvan svog vremena, pa čak, rekao bih, da je pre malo. S godinama shvatio sam, osobno, neke Tesline duboke tajne. Jedno je, jako, bitno. Nikola Tesla je imao izuzetno veliku ljubav u pravoga BOGa, a to je ono što nedostaje vrhunskim znanstvenicima!!! Do takvog stadija vjere, kao što je Tesla imao, jako se teško dolazi!
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 43
Registration date : 19.10.2011

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimeuto ruj 25, 2012 8:26 am

Citat :
Do takvog stadija vjere, kao što je Tesla imao, jako se teško dolazi!

Kakve veze ima vjera sa Teslom ? Tesla sa svim sa čim se bavio radio je sa namjerom da Spozna, radio je iz fascinacije prema nepoznatom, iz poriva prema otkriću, iz revolta njegovog proročkog duha da se izdvoji iz ustajale žabokrečine mediokriteta koji slijede ovu ili onu vjeru.
On nije vjerovao u Boga kako ti to zaključuješ, on se želio približiti Suštini postojanja tj. Istini i spozanti je i uspio je u tome mnogo više nego što bi uspio da je ostao samo na vjeri ili pretpostavci.
Vjera čovjeka uspava, napravi mu vremenom ograde preko kojih ne želi preći, od Boga mu napravi koncept i to onakav kakav su mu servirali i nacrtali, a ne kakav je zapravo...
Tesla nije nimao nikakav "stadij vjere" Tupače, on je imao stadij Spoznaje. Vjera nije jednaka Znanju/ Spoznaji. Uvid nije jednak sumnji ili skepsi.
Vjera je slaba, krhka i privremena i traje samo dok se ne desi Iskustvena Spoznaja, tada vjera prestaje jer za nju nema ni mjesta ni potrebe zato jer tada Znaš.
Nikola Tesla bio je istraživač, znanstvenik i izumitelj a ne vjernik. On jest imao nade, slutnje, koncepte i pretpostavke pa čak i privremena vjerovanja, ali zasigurno se nikada nije ni na jedno od njih čvrsto oslanjao kao na konačne istine već samo koristio kao pogonsko gorivo da ih dokaže točnim ili netočnim.
Zašto se ljudi toliko pozivaju na vjeru kao nešto pozitivno kada ona to nije.
Vjera je servirani recept-koncept ili barica u kojoj se kupa kravica jer joj je tamo toplo i nebi htjela da izadje na hladno i nepoznato pa se grčevito bori da joj netko ne uzme ono u što cijeli život vjeruje.
TO je upravo prava snaga Tesle što se upustio u ono što nije znao, izašao iz bare, vjere, on je imao jak "stadij SUMNJE" a ne "stadij Vjere" Tupače, iz sumnje se radja genij, iz 'svete nesigurnosti' u sve što vjeruješ, a ne iz servirane vjere.
Past' će sve maske među četiri crno lakirane daske gdje Kraljevi i Hulje u crno bulje.
Snaga Spoznaje dešava se kada sve u što vjeruješ padne u vodu, raspe se kao kula od karata i tada iz ništavila i praznog uma počinje sijati unutarnji i neukaljan oganj koje daje odgovore na tvoje Fascinacije i dolazi do Iskustvene Spoznaje. To unutarnje svijetlo jedini je Učitelj koji ne laže, jedini svatac koji vodi do pravog Boga.. ne Biblija, ne svećenici nemojte biti smiješni i brkati "kruške i pičke" već se uzdajte u to, taj unutarnji oganj-Učitelj najjače je što imate, nepogrešivo i nikada ne laže.
Kada netko prihvati recept i vjeru u Boga kao gotovu stvar i to pripiše nekoj vjeri kao nečemu pozitivnom i konačnom tim gore, nijedan riječima opisani koncept Boga ne može biti ispravan samim tim što je ograničen definicijama i privremeno važećim zakonima izrečenim preko našeg nesavršenog jezika, objašnjavanja nečeg beskonačnog našim konačnim Umovima i ograničenim orudjima komunikacije/verbalizacije.
Tesla nije imao nikakav stadij vjere, već stadij sumnje i stadij fascinacije - motivacije ako već pričamo o tome i zato je i hodao putem Istraživača i Izumitelja. Dali se zato približio Isitini više nego drugi ? Jest. Dali to znači da ga je do tamo dovela 'vjera' ? Ne.
Stupio je u kontakt sa suptilnim dijelom Sebe, napravio je paktove i stekao saveznike na suptilnijim nivoima Svijesti tj. postojanja i mogao vući kakva god znanja je htio iz beskonačnih knjižnica svih Zemaljskih Znanja i Ideja i što je najbolje nije ni prvi ni zadnji takav, a i danas postoje i Zemljom hodaju ljudi istih pa čak i viših kapaciteta i Znanja nego ih je imao Tesla. Razlika izmedju njega i njih je razlika u ciljevima i motivima.
Odredjeni ljudi znaju i kako je došao do ovakvih mogućnosti i stupanja u kontakt sa tim saveznicima, ali to sada nije tema.
Nikola Tesla bio je Velik, ali daleko od najvećeg (i on je to jako dobro znao), bio je takodjer oprezan i znao što smije reći, kada to smije i kome reći.
Kada smo već kod toga, nemali broj Sibirskih Shamana (primjerice, iako ima i raznih drugih) ima vrlo slična obilježja i sposobnosti kakve je imao on i bili bi u stanju i znati i iznjeti sve što je on ostavio u nasljeđe u jednom mikro trenutku vremena usmjeravanja pažnje na te stvari.
Ovo je zato jer imaju pristup istoj kolektivnoj subsvijesti i Znanjima kao i Tesla, kao i svi drugi koji su osvijestili taj dio Astralnog Univerzuuma. Većini medjutim nikada nije ni na pamet palo da objelodani nešto od takvih Izuma ili inovacija jer to niti je njihova želja, niti zadaća ili misija.
Ako se već bavimo Teslom kao Genijem i nepoznanicama o njemu, hajmo probati kopati po tome kako je došao do znanja da otvara vrata u knjižnice podsvijesti (višeg Astrala) iz kojih je kanalizirao Znanja, dešifrirao ih i realizirao na Zemlji, a ne svrstati takvog velikog Meštra Magičara u neku vrstu OVCE od vjernika... to je smiješno.
[Vrh] Go down
2pac
Majmun
2pac

Male
Virgo Broj postova : 1053
Age : 1019
Location : 4life
Registration date : 10.04.2012

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimesri ruj 26, 2012 1:58 am

Prijatelju Kahali, ti si duboko zalutao i to u krivom smjeru! Zapamti jednu stvar od mene, a to je, smrtonosna je kombinacija biti dobar znanstvenik i imati jedinstvenu ljubav prema svevišnjem BOG-u! Pritom kada sam napisao -svevišnjem BOG-u- nisam mislio da to mora biti neka vjera kao što je Kršćanstvo, ili ostale vjere... Ovo što ti dalje pišeš, da on nije vjerovao u BOG-a kako ja to zaključujem i vjera čovjeka usporava, ne mogu jednostavno čitati, glupost! Tesla je itekako vjerovao u BOG-a i nije ga ništa vjera usporavala, naprotiv vjera mu je davala dublji pogled, koje ostali vrhunski znanstvenici nisu jednostavno imali. Naravno da se izumitelj Tesla nije držao na teorijama vjerskih zajednica, (kao što su to Kršćanstvo i ostale vjere), jer je imao dublji uvid u vjeri i dolazio je do različitih stadija znanja vjere zašto stadija vjere, jednostavno jer niti jedan živući čovjek ne može spoznati cjelokupnog BOG-a i zato se stalno nadopunjuje znanje, kao što je to Nikola Tesla radio, glupane! Ti stalno pričaš o nekakvoj spoznaji, a što je to spoznaja nego vjera u jedinstvenog BOG-a. Shvačaš, vjerske zajednice, kao Kršćanstvo, su tu za one ljude koji nisu duhovno jaki da krenu, osobno, istraživati Božje duboke tajne. Zato im Crkva služi da se spase, to je malo plitko znanje, ali temeljno! Upravo to temeljno znanje je Tesla imao, i dalje je gradio stadije vjere, osobno je dublje ulazio u Božje svijetle puteve. Takvi, znanstvenici su uvjek sami i neshvaćeni (ćudaci), jer su pre daleko se odvojili od našeg stvarnoga svijeta i uvidjeli su spajanje vjere i znanosti.
Ovo što si spomenuo, -radio je iz fascinacije prema nepoznatom-, haha, prijatelju dragi, što je to nepoznato i tako fascinantno negoli BOG. BOG=Svevišnji prirodni i nadprirodni sustav prepun energije, koja se napaja iz dana u dan.
Haha, sada čitam dalje, -stadij sumnje-, iskreno ne znam što bih komentirao, a da ne ispadne ružno, ali ovo što si napisao dalje u svojem tekstu, je totalka krivo!!! Ti totalno ideš u krivom smjeru, i ovaj post treba smjesta biti izbrisan, jer ovo samo širi laž ljudima! Čovjeće, kada sagledamo realnije, Tesla je imao veliku ljubav prema bijeloj golubici i do kraja života je gajio ljubav prema njoj, golubica simbolizira Duh Sveti, znači Duh Sveti, jer postoje Otac, Sin i Duh Sveti što je izuzetno bitno. Imao je jedan vrlo bitan dio, Božje prisutnosti, još je sam napisao kada mu je uginula da je vidio najveće bijele zrake svijetlosti iz njezinih očiju. Tesla je imao vizije anđela, bio je vođen Božjom rukom, nikakvom glupom sumnjom! Bio je učen kao mali, temeljima vjere, (što sam prije spominjao), jer mu je otac bio veliki vjernik i još ga je majka učila da iz Biblije može pronaći sve tajne. Naravno da je Tesla bio puno dalje od toga, ali je imao te vjerske temelje. Ti pričaš, da je Tesla hodao kao istraživać i izumitelj, da se približio istini, to je sve u potpunosti točno, no što je istina nego BOG. Sve formule prirodnih sustava, jest, BOG! Tesla je htio dobro za naš svijet, kako nahraniti gladne, kako eliminirati energije zla i patnje... Zato sam i komentirao da je bio vođen Božjom rukom, jer je bio Božji miljenik, radio je upravo one stvari koje je BOG htio.

Prijatelju, BOG je beskonačna nepoznanica, u tu kombinaciju ulaze Sin, Otac i Duh Sveti. Veliki znanstvenici vračali su se BOG-u i Božjim kreacijama, jer su sve više spoznavali, (stadij vjere). Malo je takvih i nepoznanica su svijetini...
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
primitive101

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1763
Age : 32
Registration date : 20.10.2010

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimesri ruj 26, 2012 2:23 am

I just cant wait for a reply from the user Kahali ;)

@2pac...pa sto se ne dogovoris sam sa sobom sta je to tebi Bog(sa naglaskom na tebi).Prvo kazes da to ne mora biti neka vjera.Pa Ga onda definises sa :-BOG=Svevišnji prirodni i nadprirodni sustav prepun energije, koja se napaja iz dana u dan-,gdje ti zapravo definises Boga kao nesto sto se napaja sa necim sto je van njega te samim tim on zavisi od tog napajanja a takodje definises Boga kao nesto sto je podlozno vremenu.Onda kazes da je ipak u vezi Boga bitan Sin i Duh sveti aludirajuci ocigledno na Hriscanstvo.Onda kazes da su sve formule Bog a formule zapravo opisuju razine kreacije koje su smrtne i podlozne vremenu i prostoru.Onda pak kazes da je Bog (tebi valjda) beskonacna nepoznanica te opet naglasavas da se uz rjec Bog veze samo Isus kao sin,njegova djelatna energija Duh sveti i Otac(gdje zapravo ne pravis razliku izmedju Boga kao temelja stvarnosti i mogucnosti da je Isusov otac nesto drugo,Relativni Bog a ne Apsolut).

Nekako mi tu previse paradoksa ima.

takodje slazem se sa Kahalijem da vjera nema veze sa znanjem i nije mi jasno 2pac sta mislis pod -znanjem vjere-...Vjera znaci da vjerujes u nesto.ali je bitno tvoje djelovanje na osnovu te vjere.Vjera bez djelovanja je zapravo nista.Ako ti vjerujes da Bog kao temelj stvarnosti(a samim tim i temelj tebe) postoji,onda znaci da Bog JESTE temelj stvarnosti,tj da je On jedini stvaran,stvarnost sama,a da je sve ostalo iluzija,nestvarno nesto.To onda znaci da ti zapravo plivas u Stvarnosti(Bogu) ali i u Nestvarnosti,te na osnovu vjere mozes ici da spoznas sta je Stvarnost Sama Po Sebi,nerodjena i nepromjenljiva.Ti imas vjeru ili povjerenje da je to sto mislis i vjerujes istinito,ali TEK kad iskusis temelj Stvarnosti,tj Boga,postajes ZNALAC,jer si Boga vidio(s tim sto se tu ne radi o gledanju,tj o postojanju subjekta i objekta,nego o nedualnom stanju svjesti gdje Ja Jesam tj kada nestanes ti koji si lazan a ostane Svjest koja je Bitak-Bog).

Vjera bez prakse je NISTA u smislu da ta osoba ne zna da li to u sta vjeruje da postoji zaista i postoji.Vjera sa praksom je takodje NISTA u istom tom smislu.TEK kad vjera i praksa daju rezultat,tj spoznaju toga u sta se vjerovalo da postoji,onda je vjera ispunila zadatak i toj osobi vjera nije potrebna jer ona ZNA i na osnovu toga znanja DJELUJE i zna da djeluje Ispravno jer djeluje iz Znanja a ne iz sljepog vjerovanja.

[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 43
Registration date : 19.10.2011

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimečet lis 11, 2012 2:00 am

Kakav maleni frustrirani prosječno isprani um ima ovaj Tupak..
Nazvao mali balavac mene Glupanom i rekao da moj post treba biti "smjesta izbrisan" (hahah), a kao razlog tome naveo kako je vjera u BOGa jedini put i jedina istina.
Sama ta rečenica je toliko zatupljena i plitka da je smiješno razgovarati ili se uopće upuštati sa dječacima-jajoglavcima u bilo kakvu ozbiljnu raspravu kada dječarac ne može shvatiti razliku izmedju Vjere i Spoznaje, izmedju Znanja o nečemu i vjere o nečemu, izmedju Iskustva nečega i razmišljanja o tom nečemu.
To su ogromne razlike i upravo o tome i govorim ovdje. Put kojim se kreće vjernik je put koncepata i put privremeno važećih Zabluda u koje one vjeruju sve dok ne shvate da to niej (ili je) ono u što su do tada vjerovali, Iskustvo ili spoznaja tog nečeg je nešto drugo i to je jedino RELEVANTNO !!!!
Ja što je najbolje nisam rekao da imam apsolutno Spoznaju i Iskustvo konačnog Jastva, konačnog Apsoluta ili na kraju krajeva konačnog BOG-a, i to je najveća razlika izmedju Mudraca i ovakvih malenih hoštaplera, Mudrac zna što ne zna i za ono što ne zna ne želi uskakati u predrasude, u uvjerenja, u Vjeru samu ili zaključivati na temelju neke stupidne ili naučene ideologije servirane mu od strane organizacija, krivo tumačenih i stotinama puta preradjivanih textova kao što je Biblija.
Tesla je sa Biblijom i biblijskim tumačenjima svijeta imao veze kao što ih imam ja dok čitam dnevne novine na wc školjci prilikom velike nužde.
Mali, molim te idi bavi se nečim, pročitaj ponešto, rafiniraj svoju logiku i još više svoju retoriku koju toliko plitko plasiraš da je uvredljiva za čitanje svakom čovjeku osrednjeg obrazovanja i zdravog razuma, a nekmoli meni koji sam proveo život baveći se proučavanjem Misterija Sebstva i fascinacijom unutarnjeg Ognja za spoznajom da bi me neki balavac ovdje prozivao glupanom koji nije u stanju napisati jednu jedinu rečenicu bez da ne uleti u potpuno nebuloznu i apstraktnu terminologiju uskačući pritom samom sebi u usta barem 2 puta tijekom iste.
mali brain washed 2Pac ti si stvarno Tupak bez premca i tvoje postove nebi trbelo izbrisati već otvoriti jednu temu samo sa tvojim Biserima da ljudi vide koje su najgore i najizraženije greške ljudi koji misle da nešto znaju kao rezultat pranja Uma od malih nogu.
Ti si zreo za jedan Vritnjak od kojeg bi završio u Astralu zajedno sa tvojom vjerom i "bogom" kojeg su kreirali ljudi, a ne taj "bog" njih pa da se sa njim lijepo dogovoriš da ne širite dalje te isprazne tlapnje po javnim mjestima nego zadržite to u svojim ogradjenim kinder-garden dvorištima i tamo gradite kućice od nemušte dedukcije i krivih uvida.

Vjera = uvjerenje = privremeno = koncept,
Spoznaja = Znanje = Istina = Uvid = Suština;

Dakle Tupakčiću ne pričam ja o "nekoj Spoznaji" (kako ti kažeš) nego pričao o jedinom što je relevatno i bitno, Vjera je potpuno nebitna, ona je trenutno važeća zabluda, najčešće proširena kao orudje kontrole nad ljudima koji se lako manipulairaju (kao ti).
U slučaju kada to nije onda se radi o drevnim autentičnim Misticima i tada kada vjera zasita vodi do Suštine i kada postoji neprekinut lanac 'Pečata svijesti' prenošenog sa Učitelja na učenika, tada je ona i bitna i može voditi do Apsoluta (ili ako već hoćeš Bog-a), ali u tvom slučaju jedino što je kroz stoljeća prenošeno je gomila preradjenih i prepisivanih kontradkcija koja nemaju veza sa suštinom, još manje sa Sviješću, a čak ni te kontradikcije ti nisu pozante kako vidim. Da jesu znao bi se barem malo bolje potsaviti u konverzaciji sa nekim tko je upućen u obe strane. Sreo sam više od nekoliko Svećenika koji su čak preko takve iskrivljene verzije Istine došli do vrlo lijepih Spoznaja i Nivoa Svijesti,
ali ovo što ti plasiraš i kao frustrirani teenajdžer neprestano ponavljaš je ništa drugo nego uznemireni Um-Ego jadnog malog pogubljenog dječaćića koji se grčevito drži za ono što ga najviše i koči da se razvije, a to je ta tvoja idiotska papagajska vjera-Bog-Vjera-bog-vjera-Bog bez da si se iakda pitao postoji išta dalje, kako je sve to nastalo, zašto je nastalo i tko si ti u cijeloj toj priči i stotine drugih pitanj koje bi te navele na SVETU nesigurnost u gomilu pizdarija u koje vjeruješ kao da su konačne istine nemajući pritom nikakvog Iskustva (ni životnog ni duhovnog), a još manje obrazvanja ili informacija o tome o čemu pričaš.
Može te biti sram i možeš se pokriti ušima radi ovog zadnjeg texta kojeg si objavio jer je to nešto najjadnije što sam pročitao od kada čitam ovaj forum i jer si svoje jadna i bijedna uvjerenja stavio na pijedastal na kojem je Tesla radio i djelovao.
[Vrh] Go down
matko22
Riba


Male
Sagittarius Goat
Broj postova : 103
Age : 28
Registration date : 14.09.2009

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimečet oľu 26, 2015 1:43 pm

Kahali...ako se tupac bude drzao toga sta govori,prica,vjeruje dozivit ce spoznaju sa vječnim.i kao takav imat ce iskustvo i znanje vece nego sto je bilo tko na ovom forumu imao ,mozda i sire..dalje necu pisat da nebi pogrijesio.
[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster
Broj postova : 1881
Age : 26
Registration date : 16.11.2011

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimečet oľu 26, 2015 5:59 pm

Odgovaraš na post star 3 godine
[Vrh] Go down
matko22
Riba


Male
Sagittarius Goat
Broj postova : 103
Age : 28
Registration date : 14.09.2009

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimečet oľu 26, 2015 11:37 pm

kakve to veze ima?
[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster
Broj postova : 1881
Age : 26
Registration date : 16.11.2011

Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitimečet oľu 26, 2015 11:46 pm

Ljudi su se promjenili u te tri godine. Tupac ne lupa gluposti i tako to, pa ne treba mu odgovarati.
[Vrh] Go down
Sponsored content
Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Nepoznanice o Einsteinu i Tesli   Nepoznanice o Einsteinu i Tesli - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Nepoznanice o Einsteinu i Tesli
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Alternativna povijest-
Forum(o)Bir: