Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Iluminati i novi svjetski poredak....

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Autor/icaPoruka
Constrictoria
Prašina
Constrictoria

Female
Aries Horse
Broj postova : 8
Age : 42
Location : Belgrade
Registration date : 26.06.2009

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimesub lip 27, 2009 2:29 am

Pa, ja sam se bavila malo istraživanjem što se TajnihDruštva u Srbiji tiče. I došla sam do zanimljivih otkrića. Preneću deo bloga koji sam napisala, a koji se nalazi na ovom linku:

Citat :
Što se Masonerije na našim prostorima tiče, pa može se reći da se neki prvi zapisi o istoj javljaju sa kraja 18. veka. Među prve članove masonske lože u Srbiji se ubrajaju Hadži Mustafa Paša, mitropolit Metodije, Janko Katić, Petar Ičko, mitropolit Stratimirović, Aleksa Nenadović, kao i Riga od Fere. Kako se zvala ova loža - nije poznato. Pretpostavlja se da je ova grupa Masona odgovorna i za I srpski ustanak. Kada su dahije preuzele vlast u beogradskom pašaluku 1801. godine, ubili su Hadži Mustafa Pašu. Petar Ičko prelazi u Zemun (tada u sastavu Austrougsarske) i traži pomoć od BraćeMasona (pretpostavlja se lično od mitropolita Stratimirovića. Mitropolit Stratimirović je pružio nesebičnu podršku i povezuje Petra Ička sa BraćomMasonima: Aleksom Nenadovićem i Jankom Katićem. Oni se povezuju i sa Đorđem Petrovićem Karađorđem. Zanimljivo je da Karađorđe nije bio Mason (ali jedan njegov potomak jeste, ali o tome kasnije). Kako su dahije saznale za planiranje ustanka protiv njih, 1803. se desila SečaKnezova… Do ustanka je došlo 1804. godine, a Karađorđe je i postavljen za prvog gradonačelnika slobodnog Beograda (na urgenciju Petra Ička). Pretpostavlja se da je pripadnik Masona bio i Dositej Obradović (pretpostavka je da je on iniciran u Trstu), koji je svojim vezama i delovanjem, takođe, mnogo pomogao srpski narod.

Međutim, neuspeh ustanka iz 1813. godine dovodi do toga da Masonerija malo zamre u nas. Već 1848. godine se javljaju prvi pisani tragovi o MasonskojLoži pod nazivom „Ali Koč”. Članovi ove lože su bili i Turci i Srbi, a kao najpoznatiji srpski predstavnik se navodi Simo Milutinović Sarajlija. Pretpostavlja se da je i knez Mihailo Obrenović bio Mason. Kao dokaz za ovu tvrdnju se navode redovni kontakti našeg kneza sa Garibaldijem i Macinijem koji su bili osvedočeni Masoni.

1876. godine u Beogradu se formira prva srpska loža pod nazivom „Svetlost Balkana”. Ova loža je bila pod direktnim patronatom italijanske lože „Veliki Orijent Italije”. Postoje podaci o još jednoj srpskoj loži (koja je, takođe bila pod patronatom pomenute italijanske lože), a koja se zvala „Srbska zadruga”. Međutim, zbog Timočke bune obe lože se gase. Već 1883. pod patronatom pomenute italijanske lože formira se nova srpska loža „Sloga, Rad i Postojanstvo”. Ovu ložu su činili mahom članovi prethodne dve srpske lože. Ali, kako neki članovi ove lože nisu bili zadovoljni italijanskom potporom, oni se obraćaju za pomoć „Simboličkoj Velikoj Loži Ugarske” i formiraju novu ložu „Pobratim” 1890. godine. Osnivači lože „Pobratim” i njeni prvi članovi su bili: Đorđe Vajfert, Stevan Mokranjac, Andra Đorđević, Tihomir Đorđević, Đorđe Milovanović, Svetomir Nikolajević i Maksa Antonijević. 1892. formirana je i prva masonska loža u Nišu pod nazivom „Nemanja”.

Tako stižemo i do Majskog prevrata 1903. kada su ubijeni kralj Aleksandar Obrenović i supruga mu Draga Mašin. Ne postoje čvrsti dokazi da je Dragutin Dimitrijević Apis bio član ijedne masonske lože, ali (uvek neko ali) se pouzdano može reći da je budući kralj Petar I Karađorđević bio (iniciran je u TajnoDruštvo tokom svog boravka u Francuskoj). Pretpostavlja se da su Majski prevrat inicirali i organizovali neki članovi lože „Pobratim”, a u korist kralja Petra I Karađorđevića.

Konačno, 1909. godine u Srbiji se formira prva velika i samostalna masonska loža pod nazivom „Ujedinjenje”, a koja je bila pod patronatom lože „Velikog Orijenta Francuske”. Loža “Pobratim” se otcepila od “Velike Lože Ugarske”. Loža “Pobratim” je bila i matica za osnivanje udruženja “Ujedinjenje ili smrt”, odnosno udruženja “Crna ruka”, kao i nove lože “Šumadija” (koja je formirana 07.07.1910. godine). Loža “Pobratim” je bila bez patronata neke velike lože, a “Šumadija” pod patronatom lože iz Hamburga. Ove tri lože, “Pobratim”, “Šumadija” i “Ujedinjenje” bude ponovo ložu “Sloga, Rad i Postojanstvo” , a loža “Ujedinjenje” prelazi pod patronat grčke vrhovne lože.

09.05.1912. godine predstavnik vrhovne grčke lože, Cefalas, uzdiže na 33. stepen vlasti Đorđa Vajferta, Svetomira Nikolajevića, Jovana Aleksijevića, Milutina Perišića, Dimitrija Jankovića, Petra Šrepalovića, Manojla Klidisa, Petra Pačića, Dimitrija Mijalkovića i Pavla Horstiga; a loža „Šumadija” traži otpust od “Velike Lože Hamburga” (da bi prešla pod patronat “Velike lože Srbije”), a loža „Pobratim” prelazi pod patronat Velike srpske lože koja je konačno formirana 11.05.1912. godine.

Kasnije formiranjem države Srba, Hrvata i Slovenaca, te Jugoslavije, šire se i masonske lože… Do drugog svetskog rata bilo je preko 1000 članova raznih masonskih loža na teritoriji bivše Kraljevine Jugaslavije. Ove lože su se bavile i dobrotvornim radom: u Beogradu je osnovan dom za siročad, obrazovni centar za decu iz južne Srbije “Sveti Sava Geselschaft”, ustanova za gluvonemu decu “Kralj Dečanski”, fondacija “Sveti Đorđe” za pomoć deci i ratnim invalidima, dom za slepe, obrazovni centar za omladinu, savezi za borbu protiv prosjačenja, za borbu protiv tuberkuloze… Organizovana je akcija pomoći nezaposlenima pod nazivom “Hleb nasušni”. Pred početak II svetskog rata, vrhovna loža Jugoslavije se odlučila na samouspavljivanje, čime su prekinule delovanje sve ostale lože na teritoriji pomenute države.

Rad Masona u nas je obnovljen 1990. Kao jedan od istaknutijih članova se navodi naš preminuli slikar Tapi…

U Kragujevcu se, recimo, u staroj crkvi može videti delovanje masonske lože „Šumadija”. Postoje indicije da su ktitori te crkve bili Masoni. U toj crkvi se može videti SvevidećeOko.

E, sad ne znam kako stoje stvari u ostalim delovima bivše SFRJ, a volela bih da znam... Pa, ako neko zna nešto o tome, molila bih da napiše.

p.s.
Nadam se da nisam bila preopširna...
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 38
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened lip 28, 2009 2:17 am

Zar Svevideće Oko ne postoji u svakoj crkvi?... *

_________________
"...ja sam Bog, ja sam junak, ja sam filozof, ja sam Đavo i ja sam svet, a to je zamoran način da se kaže da ne postojim."
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 38
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened lip 28, 2009 6:48 pm

@constrictoria zanimljiv post. koliko je meni poznato, a moram priznati da u smislu tajnih društava nemam neko veliko znanje cerek, u Hrvatskoj djeluje masonska loža, a od ostalih tajnih društava valja izdvojiti rozekrucijance koji također tu djeluju.
Mora se reći da iako su ta tajna društva donekle jaka i u njih se dospijeva uglavnom samo po pozivu, katolička crkva još uvijek uspijeva u kontroli njihovog djelovanja. Oni su oduvijek bili u sukobu, ali koliko znam nikad otvorenom.
Stvar je u tome da ne bi trebalo sva tajna društva trpati u isti koš. Primarno, iluminati kao poznato tajno bavarsko društvo nastalo je krajem 18. stoljeća i u 19. stoljeću nestalo je s pozornice poznate povijesti. To je bilo doba prosvjetiteljstva u Europi. Masonstvo i rozekrucijanstvo nisu vezani uz racionalizam i prosvjetiteljstvo već su mnogo starijeg datuma.
Naravno, kao što zvezda kaže, oko jednoga Boga poznato je u svim (ili barem svim monoteističkim) religijama i nije vezano samo uz tajna društva. :)

_________________
"Let food be thy medicine" - Hippocrates
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 55
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened lip 28, 2009 7:32 pm

@Constrictoria, ne znam gotovo ništa o tajnim društvima u našim krajevima. Kad bih znala, ona bi bila javna, ne tajna. Ono što se zna vjerojatno se može naći na stranicama koje se bave takvim temama.

Nego, imam jedno pitanje na rečenicu koju si napisala na blogu - vjeruješ li stvarno da članstvo u ovakvim organizacijama nosi i mnogo novca sa sobom, a mnogo novca nosi mnogo lep život ? Osobno mislim da takva članstva kao i javna članstva u nekim organizacijama restriktivnog tipa dodose postepeno "prodavanje duše vragu", jer ona za taj novac traže doživotnu poslušnost ili barem solidarnost i mogu biti jako neugodna ako se naknadno
želiš povući iz njih, osobito ako si na višem nivou, a moraš biti na višem nivou da bi se materijalno okoristila članstvom. Kao drugo, ne vjerujem da je ljepota života povezana s novcem, barem ne s mnogo novca (neke potrebe moraju biti zadovoljene kako bismo mogli biti sretni) iako njegovo posjedovanje donosi mnoge stvari koje su nam barem u početku ugodne i privlačne :)
[Vrh] Go down
Constrictoria
Prašina
Constrictoria

Female
Aries Horse
Broj postova : 8
Age : 42
Location : Belgrade
Registration date : 26.06.2009

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened lip 28, 2009 9:00 pm

@Svjetloisjena

Tek se upoznajemo, pa je prirodno da ne znamo neke stvari jedni o drugima. Ovo je malo off topic, ali tek da kažem da su moji blog postovi prilično šaljivi (kad se ne radi o ozbiljnim temama, kao što su recimo deca koja žive na ulici, a za koju se borim na mnogo načina, al' da ne gušim sad).
Članstvo + keš u ovom blogu su čista šala. Obzirom da imam malu firmu i da sam PreduzetnicaPočetnica, onda se često šalim na svoj račun i pravim MasterMindPlanove kako da što pre zgrnem što više novca, jer mi je cilj da kupim Microsoft (kako bi Linux zavladao svetom, itd.). :) U tom kontekstu je i napisano da želim da budem ČlanTajnogDruštva...
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 55
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened lip 28, 2009 9:04 pm

Pa tome sam se i nadala, ali post je intoniran ozbiljnije, a stavila si i link u ozbiljnijoj temi i tako. Hvala na objašnjenju :)
[Vrh] Go down
gagi_
Višestanični organizam
gagi_

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 75
Age : 31
Location : Planet Earth
Registration date : 03.09.2008

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened lip 28, 2009 11:29 pm

A čekaj, zar iluminati nisu bili neka protuteža crkvi u vrijeme prosvijetiteljstva ?? od tud im i ime iluminati što znači prosvijetljeni mislim ??
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 55
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened lip 28, 2009 11:33 pm

Mislim da OVDJE ima dosta toga, relativno kratko i jasno.
[Vrh] Go down
gagi_
Višestanični organizam
gagi_

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 75
Age : 31
Location : Planet Earth
Registration date : 03.09.2008

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened lip 28, 2009 11:39 pm

da,da ima nešto i u onom filmu zeitgeist o iluminatima onda, ako si gledala :) samo dosta površno ..
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 55
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened lip 28, 2009 11:42 pm

Moram priznati da još nisam gledala. Vjerojatno je nešto zbrda zdola, takav mi je dojam kad kažu čega sve ima u tom filmu. Budem pogledala :)
[Vrh] Go down
gagi_
Višestanični organizam
gagi_

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 75
Age : 31
Location : Planet Earth
Registration date : 03.09.2008

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened lip 28, 2009 11:44 pm

Aha, mozda bi bilo bolje da su snimili seriju, jer sve su površno obradili, zapravo samo spomenuli, ali zanimljiv je film :)
[Vrh] Go down
gothic45
Dinosaur
gothic45

Male
Gemini Monkey
Broj postova : 359
Age : 28
Location : Ploče
Registration date : 02.11.2008

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimesri srp 01, 2009 11:25 pm

gagi_ je napisao/la:
Aha, mozda bi bilo bolje da su snimili seriju, jer sve su površno obradili, zapravo samo spomenuli, ali zanimljiv je film :)

Pa i nisu baš površno, al jbg daju ti osnovne činjenice na kojima gradiš svoje teorije a onda je na tebi da potražiš dodatne podatke o tim temama study
[Vrh] Go down
WEISHAUPT
Riba
WEISHAUPT

Male
Aries Dragon
Broj postova : 110
Age : 44
Location : Novi Sad, Republika Vojvodina
Registration date : 06.09.2009

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: ILLUMINATI   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimepon ruj 07, 2009 1:05 am

Izveštaji u svetskim medijima često navode, u osnovi tačnu tvrdnju, da svo zlo sveta proizlazi od onih ljudi koji poseduju globalnu kontrolu nad svetskim kapitalom, kao i moć da odlučuju gde će i kada on biti uložen.

Govori se o Svetskim Bankarima. Međutim, reč koja se vrlo retko spominje, a još manje i razume su - ILLUMINATI - intelektualna, ekonomska i politička elita čiji je plan uspostava potpune kontrole nad čitavim svetom. Pripadnici Illuminata ljudi su visokog obrazovanja, eksperti na svom području, podučavani da efikasno deluju na svim nivoima i u svim strukturama svetskih vlada. Njihov je zadatak infiltracija politike čiji su tvorci ljudi koji stoje na čelu tajnih organizacija, od kojih je najpoznatija već spomenuta grupa Bilderberg.

Po pravilu, pripadnici Illuminata deluju iz senke, a osim izuzetaka i kada to nalaže potreba, vrlo su retko eksponirani u javnim medijima. Njihova politika „divide et impera” (zavadi pa vladaj) dobro je poznata još iz vremena Starog Rima, a u efikasnost te politike možemo se uveriti, između ostalog, i na primeru našeg balkanskog prostora unazad poslednjih desetak godina.

Illuminati su kreatori vojnih sukoba koji nastaju gde i kada to oni žele, a njihov je osnovni cilj politička i ekonomska kontrola svih svetskih regija, što postižu i postavljanjem marionetskih vlada u državama koje uskoro ekonomski gotovo u potpunosti postaju zavisne od kredita i stranog kapitala. Mnoge od novonastalih državica srozanih ekonomija i još sumnjivijih demokratija, u kojima cveta siromaštvo najširih slojeva, privredni kriminal i korupcija vladajućih struktura, vrlo dobro svedoče o rezultatima pomno planirane politike Illuminata.

Recept je jednostavan i vrlo efikasan - dovesti na vlast vladajuću strukturu koja, po pravilu, brine isključivo o svojim interesima, a istančanim smislom za pljačku državne imovine za nekoliko godina bezobzirno i u potpunosti ekonomski upropasti vlastitu zemlju. Tada se za sopstvene greške i kriminalne radnje pronalaze fantomski krivci koji ne postoje, ekonomski kolaps putem kontrolisanih medija šminka se i pokušava prikazati kao ekonomski procvat, ali ta kratkoročna politika ne daje rezultata, jer realnost je sasvim drugačija a ekonomski zakoni neumoljivi.

U grčevitim pokušajima očuvanja vlasti i hitne potrebe za novcem, preostala imovina rasprodaje se stranim kompanijama (uključujući delimično i onu već preotetu), sa stranim preduzećima zaključuju se „poslovi veka” (često u korist vlastite štete) i slično. Kada vladajuća struktura dovede zemlju na rub egzistencije, a time konačno ugrozi i svoj vlastiti položaj, na sceni se pojavljuju pravi gospodari.

Tada se, zavisno od potrebe, vlada ili ruši (ima nekoliko načina), ili se zemlji odobravaju simbolični krediti kojima vlada nastoji da sanira ono najnužnije, istovremeno putem medija prikazujući te kredite kao predznak još boljih vremena koja uskoro treba da nastupe. No, zapravo, vladajuća struktura pretvorena je u poslušnu marionetu koja je u svetskim političkim krugovima beznačajan faktor, koja po svaku cenu želi da zadrži vlast, pa stoga pristaje na sve ustupke koji se od nje zatraže, i kojom upravlja strani kapital koji kontrolišu Illuminati.

KO SU ILLUMINATI I KADA SU NASTALI

U senci svake vlade Sjedinjenih Američkih Država već duži niz godina deluje manja grupa ljudi čiji je jedini i isključivi cilj - zagospodariti svetom i uspostaviti „Jednu Svetsku Vladu”. Da bismo dobili potpuniju predstavu o toj velikoj zaveri, potrebno je da se vratimo unazad sve do sredine XVIII veka, kada je i nastala ideja čija se realizacija bliži svom kraju

Pojam Illuminati (Prosvetljeni) uveo je 1760. godine katolički sveštenik Adam Weishaupt. Nedugo zatim napustio je Katoličku Crkvu i osnovao pokret istomišljenika (1. maja 1776. godine) pod istim imenom, koga su finansirali internacionalni bankari.

Od tada, počevši s Francuskom revolucijom, iza svakog svetskog sukoba stoje Illuminati i njihov kapital. Budući da su uskoro postali previše poznati i zbog svojih ideja i planova ozloglašeni, Illuminati započinju delovanje pod raznim drugim imenima, no suština njihovih aktivnosti ostaje nepromenjena. Reč Illuminati Weishaupt je odabrao, kako je i sâm objasnio, zbog toga jer je ta reč izvedena iz pojma Lucifer (Svetlonoša), te da ona označava ljude koji su „nosioci svetla”.

Weishauptov generalni plan bio je kontrola vladajućih struktura u većini zemalja i uništenje svih religija. Inspiraciju je crpeo iz luciferskih tekstova i učenja koja je prihvatio još kada se nalazio u redovima Katoličke crkve. Smatrao je da svoj cilj može postići isključivo ako se narodi pretvore u suparničke tabore koji bi se razlikovali politički, socijalno i ekonomski. Kada bi to bilo postignuto, bilo bi potrebno isprovocirati sukobe, istovremeno naoružavajući obe strane. Ratni sukob iscrpeo bi sve učesnike, a postupno bi slabile i njihove vlade kao i verske institucije.

Današnje aktivnosti Illuminata u svojoj osnovi nimalo ne odstupaju od Weishauptove ideje.

PLAN OPERACIJE

Osnovna obeležja aktivnosti Illuminata:

1. Podmićivanja i ucene uticajnih političara i ostalih ljudi na visokim položajima, u svrhu postizanja potpune kontrole nad njima. Jednom uhvaćena u mrežu Illuminata, osoba je primorana da postupa kako joj se naredi, jer u protivnom sledi kazna - finansijska ili politička propast, diskreditacija u javnosti, fizička pretnja (uključujući i članove porodice), pa čak i smrt.

2. Pripadnici Illuminata koji obavljaju dužnost profesora na raznim Univerzitetima, odabiraju studente s natprosečnim intelektualnim sposobnostima, kao i one koji dolaze iz bogatih i uticajnih porodica. Njima se poklanja naročita pažnja i oni se usmeravaju prema Internacionalizmu. Dodeljuju im se posebne stipendije, odvajaju se od ostalih studenata u nameri da steknu svest o sebi kao o izuzetnim osobama čije je pravo da vladaju onima koji su manje nadareni od njih.

3. Sve uticajne osobe koje potpadnu pod kontrolu Illuminata, uključujući i posebno obučavane studente, u vladama i crkvenim organizacijama odabranih zemalja, deluju „iz senke”, najčešće kao raznorazni savetnici. Na taj način, dugoročno, prihvaćeni od onih koji odlučuju, sprovode tajni plan Illuminata.

4. Nad velikim novinskim izdavačkim kućama potrebno je uspostaviti kontrolu, stoga se odabrani pripadnici Illuminata promovišu za njihove vlasnike. Isti je slučaj i sa nacionalnim TV stanicama.

Uzevši u obzir ove četiri navedene tačke i situaciju koja vlada u masovnim medijima i svetskim političkim strukturama, mora se priznati da su Illuminati u ostvarivanju svog plana vrlo uspešni. Iako prosečni konzument vešto zapakovanih informacija toga nije svestan, svetski mediji su, uključujući i Internet, gotovo u potpunosti kontrolisani. Isti je slučaj i sa vladama gotovo svih zemalja. Baš kako je daleke 1760. Weishaupt i planirao.

Vratimo se počecima Illuminata.
[Vrh] Go down
WEISHAUPT
Riba
WEISHAUPT

Male
Aries Dragon
Broj postova : 110
Age : 44
Location : Novi Sad, Republika Vojvodina
Registration date : 06.09.2009

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimepon ruj 07, 2009 1:05 am

Budući da su Velika Britanija i Francuska na izmaku XVIII veka bile najveće svetske sile, Weishaupt je naredio Illuminatima da podstaknu i izazovu kolonijalne ratove, u nameri da se što više oslabi Britanska Imperija. Francuska revolucija imala je istu svrhu - slabljenje Francuske Imperije. Francuska vlada odbila je da poveruje u postojanje Illuminata i njihov plan o početku revolucije koja je trebala da započne 1789, mada je još 1784. godine videla tajni dokument u kome se to navodi i koga joj je Bavarska vlada dala na uvid. Priča je interesantna.

1784. godine Weishaupt je Illuminatima izdao naredbe za početak Francuske revolucije. Nemački pisac Zwack te je naredbe, uključujući i celu priču o Illuminatima i ostalim Weishauptovim planovima, pretočio u formu priče i napisao je knjigu. Kopija te knjige poslata je francuskim Illuminatima na čijem je čelu bio Robespierre, koga je Weishaupt odabrao da započne revoluciju. Čoveka koji je iz Nemačke u Francusku nosio kopiju knjige, izvesnog Lanzea, ubila je munja, a policajci koji su pronašli mrtvo telo i knjigu, odneli su je nemačkim vlastima.

Nakon pažljivog proučavanja sadržaja knjige, bavarske vlasti naredile su policiji pretres Weishauptove novoosnovane lože Veliki Orijent, uključujući i domove najuticajnijih članova. Svi pronađeni dokazi govorili su u prilog tome da se u pronađenoj knjizi nalaze planovi o budućim ratovima i revolucijama.

Godine 1785. bavarska vlada stavila je Illuminate van zakona i zatvorila ložu Veliki Orijent. Godine 1786. javno su objavili detalje zavere u knjizi „Originalni rukopis sekte Illuminati”. Kopije knjige poslate su svim poglavarima evropskih crkava, kao i svim vladama. Međutim, uticaj i moć Illuminata bili su vrlo veliki, tako da je upozorenje bilo uglavnom ignorisano. Bez obzira što su Illuminati stavljeni van zakona, nastavili su sa svojim delovanjem.

U to vreme Weishaupt je naredio Illuminatima da se infiltriraju u Masonske lože, jer je smatrao da su se jedino Masoni pokazali kao pravi internacionalisti. Budući da je dobro poznavao Johna Robinsona, profesora filozofije na Edinburg University i škotskog masona visokog stepena, odlučio je da ga upozna sa svojim idejama i planovima.
Robinson je u Weishauptu prepoznao suparnika, obzirom na planove koje je ovaj imao, ali odlučio je da ćuti i da započne saradnju s njim. Francuska revolucija započela je 1789. godine, baš kako je Weishaupt i odredio. Ali tada je Robinson odlučio da upozori ostale vlade šta im Weishaupt sprema. Iduće godine objavio je knjigu „Dokazi o zaveri protiv vlada i religija”, ali knjiga nije pobudila previše pažnje jer je malo ko verovao da se u tekstu iznose stvarne činjenice. Naravno, Weishauptu je to išlo u prilog.

NAPOLEONOVI RATOVI

Ljudi koji su upravljali Francuskom revolucijom odlučili su da krenu dalje, stoga su započeli sukob širih razmera - Napoleonove ratove. Iskoristili su situaciju u kojoj je jedan deo bankara finansirao Napoleona, dok su drugi finansirali Britaniju, Nemačku i ostale zemlje, ali ono što je bilo ključno bila je činjenica da su svi bankari primali naredbe od Illuminata.

Neposredno nakon početka Napoleonovih ratova, Illuminati su uvideli da će sve zemlje učesnice ratova ubrzo početi da razmišljaju o primirju, jer sukobi su bili ekonomski vrlo iscrpljujući. Odlučili su da organizuju sastanak koji je postao poznat pod imenom „Bečki Kongres”. To je, zapravo, bio njihov prvi pokušaj uspostavljanja jedne svetske vlade, odnosno saveza naroda. Njihova pretpostavka da će prezaduženi vladari pristati na njihove uslove i zajednički dogovor bila je tačna, no Ruski car se žestoko usprotivio bilo kakvom savezu. Besni bankari zakleli su se da će jednog dana uništiti I Cara i celu njegovu porodicu, što je i učinjeno 1917. godine.

Ovde treba napomenuti da su ciljevi Illuminata bili dugoročni i pomno planirani. Zavere bilo koje vrste najčešće su kratkoročne i njihov se cilj ostvaruje u relativno kratkom roku, no to pravilo za Illuminate ne važi. Pripadnici Illuminata u potpunosti su predani svom cilju koji mora biti postignut, nezavisno od toga koliko je za to potrebno vremena.
Ruski Car i njegovi protivnički stavovi na Bečkom Kongresu nisu nimalo pokolebali Illuminate. Shvatajući da se, trenutno, ideja jedne svetske vlade ne može ostvariti, odlučili su da uspostave još jaču kontrolu ekonomija svih evropskih zemalja.

Nakon konferencije u Beču, internacionalni bankari su (odredbom Illuminata) prisilili Britaniju da osnuje novu „Bank of England”, koju su u potpunosti kontrolisali, a koja je pod njihovom kontrolom još i danas.

Weishaupt je umro 1811. godine, a neposredno pre smrti pripremio je plan koga su Illuminati uspešno sprovodili u delo.

REVOLUCIONARNI PROGRAM

Karl Marx je 1848. godine napisao „Komunistički Manifest”, na zahtev i pod kontrolom jedne grupe Illuminata, dok je Karl Ritter, profesor na Frankfurtskom Univerzitetu, napisao anti-tezu, takođe na zahtev i pod kontrolom jedne druge grupe Illuminata. Ideja je bila sledeća - iskoristiti različitost ideologija i time svrstati čovečanstvo u dva suprotna tabora, te potencirati međusobne razlike koje bi dovele do sukoba širokih razmera.

Nakon što je Ritter preminuo, njegov rad nastavio je nemački filozof Friedrich Wilhelm Nietzsche. Njegov zadatak bio je razvijanje ideje rasizma i nacizma, što je kasnije iskorišćeno u Prvom i Drugom Svetskom Ratu.

Godine 1834. italijanski revolucionarni vođa Giuseppe Mazzini bio je odabran od strane Illuminata da predvodi revolucionarni program širom sveta. Nekoliko godina pre nego što je preminuo (1872.), Mazzini je u Illuminate uveo američkog generala Alberta Pikea, koga je fascinirala ideja o jednoj svetskoj vladi. Uskoro je postao ključna figura pokreta Illuminati, te je sastavio nacrt budućih svetskih ratova i revolucija.

SVETSKI RATOVI

Prvi Svetski rat trebalo je, između ostalog, da sruši ruskog Cara, kako su Illuminati i planirali. Prema planu Illuminata, Rusiju je trebalo pretvoriti u ateističku i komunističku zemlju. Kada bi to bilo postignuto, Komunizam bi se postupno širio, slabeći crkvene institucije širom sveta.

Drugi Svetski Rat trebalo je da izbije kao sukob između fašističke ideologije i ostatka sveta. Internacionalni Komunizam trebalo bi da postane snažan isto kao i ostatak hrišćanskog sveta. Kada bi to bilo ostvareno, manipulacija obema stranama ne bi predstavljala problem za Illuminate.

Treći Svetski Rat trebalo bi da izbije između Muslimana i ostatka sveta. Sukob bi bio vrlo iscrpljujući - fizički, psihički, ekonomski i duhovno. Po njegovom završetku, pozornica na koju bi nastupila Jedna Svetska Vlada bila bi pripremljena.

JEDNA SVETSKA VLADA

U posljednjoj fazi zavere, Jedna Svetska Vlada sastojala bi se od nekoliko diktatora - članova Ujedinjenih Nacija, Veća za Inostrane Poslove (američka grupa Illuminata), nekolicine najbogatijih ljudi sveta, i naučnika koji su svojim radom dokazali odanost Illuminatima. Ostatak sveta bio bi organizovan u saveze pod totalnom kontrolom Jedne Svetske Vlade.

Neposredno nakon Prvog Svetskog Rata, Illuminati su u SAD-u osnovali Veće za Inostrane Poslove kojim upravljaju još i danas. U Velikoj Britaniji deluje Britanski Internacionalni Institut, takođe zasnovan i vođen od strane Illuminata. U sklopu tih organizacija postoje i neke manje, no Illuminati upravljaju svakom od njih.
[Vrh] Go down
Berny_Sinara
Pračovjek
Berny_Sinara

Female
Sagittarius Snake
Broj postova : 2704
Age : 30
Location : Zagreb :D
Registration date : 24.02.2009

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimepon ruj 07, 2009 9:51 pm

mislim da ima ta tema
[Vrh] Go down
Remke
Pračovjek
Remke

Male
Libra Pig
Broj postova : 3399
Age : 25
Location : Osijek
Registration date : 05.07.2009

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimepon ruj 07, 2009 9:52 pm

previse tema ko ce to procitat
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 30
Registration date : 01.10.2007

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimepon ruj 07, 2009 9:53 pm

Spojeno
[Vrh] Go down
matko22
Riba


Male
Sagittarius Goat
Broj postova : 103
Age : 29
Registration date : 14.09.2009

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimeuto ruj 15, 2009 11:14 am

Pojedinac nikako, jedino velike mase ljudi, ali problem je u tome sto vecinu ljudi nije briga za nista sto se događa oko njih, bitno je da su cijeli dan ispred tv-a koji ih je zatupio do krajnjih granica. pametno si to reko ili rekla

a prije svega na taj nacin i na nacin kroz skolovanje nas najlaksi moguci nacin kontroliraju nedaju nam da mislimo svojom glavom skolu nam toliko namecu a samo 30 % mozda i manje ce nam trebati u daljnjem zivotu
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 30
Registration date : 01.10.2007

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimečet ruj 17, 2009 2:52 pm

Ionako je sve kontrola i pokušaj iste...
[Vrh] Go down
sb
Prašina


Male
Leo Broj postova : 2
Age : 164
Registration date : 24.09.2009

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimečet ruj 24, 2009 11:20 am

dobro a sta je toliko sporno u iluminatima cak i da je to istina?
kako drugacije kontrolisati 6-7 milijardi primjeraka ljudske stoke? kad bi svako radio sto zeli onda bi zivjeli u anarhiji. uvijek se znalo da postoje ljudi koji uticu na druge, manipulisu i kontrolisu druge, i 95% ostalih, koji nemaju nikakve ambicije vec samo da zive svoje zivote onako kako ih na to nagoni primoravaju.
[Vrh] Go down
Jaykof
Pračovjek
Jaykof

Male
Gemini Goat
Broj postova : 2477
Age : 29
Location : Na temi za odbrojavanje do 21.12.2012.
Registration date : 30.07.2008

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimepon lis 12, 2009 10:46 pm

Onda ću vam skrenut pažnju na ovo ...

hint: slika grba grada (gore lijevo)
LINK
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Age : 26
Location : Negdje u mislima
Registration date : 27.07.2008

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimeuto lis 13, 2009 12:45 am

Evo, Legi se potrudio naći veću sliku miga

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Hr)zg-sn

_________________
"Learn what is true in order to do what is right."
[Vrh] Go down
tomi
Pračovjek
tomi

Male
Libra Goat
Broj postova : 2381
Age : 29
Location : Zagreb
Registration date : 22.08.2009

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimeuto lis 13, 2009 2:00 am

Kako djecje :D Ja sam u 3. razredu ljepse crtao :D
[Vrh] Go down
Jaykof
Pračovjek
Jaykof

Male
Gemini Goat
Broj postova : 2477
Age : 29
Location : Na temi za odbrojavanje do 21.12.2012.
Registration date : 30.07.2008

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimeuto lis 13, 2009 11:15 am

too Legi hug
[Vrh] Go down
Jaykof
Pračovjek
Jaykof

Male
Gemini Goat
Broj postova : 2477
Age : 29
Location : Na temi za odbrojavanje do 21.12.2012.
Registration date : 30.07.2008

Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitimened sij 17, 2010 1:34 pm

6 velikih sila IZA ZATVORENIH VRATA na kojem (su dogovorili sa Iranom o njihovoj A-bombi i provođenju ostatka plana) nisu postigli sporazum oko odgovora na iransko odbijanje ponude UN-a za obogaćivanje uranija u inozemstvu zubo

Normalno, iza zatvorenih vrata.
Prenosi zamjenik ruskog MVP (Ministar vanjskih poslova)

"Dvosatni sastanak je održan u misiji Europske unije na Manhattanu, na poticaj SAD koji predlaže uvođenje novih sankcija Iranu, a nazočili su mu predstavnici stalnih članica Vijeća sigurnosti UN - SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Rusije i Kine, plus Njemačke, koji čine tzv. skupinu P5+1. Kina, koja nije pokazala spremnost da podrži nove, oštrije sankcije protiv Irana, na sastanak je poslala diplomata nižega ranga, dok su ostale zemlje zastupali politički direktori ministarstava vanjskih poslova.

Cilj je povećati pritisak kako bi Iran prihvatio provedbu sporazuma postignutog pod okriljem UN-a, o obogaćivanju većine njegovog uranija u inozemstvu, za uporabu u medicinsko-istraživačkom reaktoru u Teheranu. Zapadne zemlje strahuju da Iran tajno proizvodi materijal za nuklearno oružje, iza paravana svoga programa obogaćivanja uranija, dok Teheran insistira da njegov nuklearni program ima isključivo mirnodopsku namjenu, proizvodnju električne energije za stanovništvo."

(Drugim riječima, cilj je natjerati javnost da misle da Iran radi atomsku bombu. Recimo da rade bombu. Ameri se boje (ne znam čega). Iran baci bombu (negdi, 98% da ide u SAD). Ameri napadaju Iran. Iran radi rupu u svijetu na mjestu Izraela. Svjetske sile napadaju Iran (mirovne misije, ko ono sa Irakom i Afganistanom), nemiri, muslimani se pobunjuju, počinje WW3. zubo. Pitam se kolke su šanse za to ... hekla).

Hvala, čitajte između redova ;)
[Vrh] Go down
Sponsored content
Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Iluminati i novi svjetski poredak....   Iluminati i novi svjetski poredak.... - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Iluminati i novi svjetski poredak....
[Vrh] 
Stranica 2 / 5.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Manipulacija-
Forum(o)Bir: