| Hrvatsko-slovenski spor | |
|
+3Svjetloisjena floridana Goran 7 posters |
Hrvatsko-slovenski spor riješiti će se: | Zajedničkim sporazumom | | 14% | [ 1 ] | Arbitražom | | 29% | [ 2 ] | Pred nadležnim sudom | | 14% | [ 1 ] | Neće biti riješen još godinama | | 43% | [ 3 ] |
| Ukupno glasova : 7 | | |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Majmun
Broj postova : 1550 Age : 43 Registration date : 21.11.2008
| Naslov: Hrvatsko-slovenski spor pon vel 02, 2009 7:30 pm | |
| Hrvatsko-slovenskom sporu oko granice i još nekih pitanja se ne nazire kraj. Slovenci ustraju u svojim nebuloznim zahtjevima i blokiraju hrvatske pristupne pregovore s EU. Ne pristaju ni na arbitražu, ni na izlazak na neki od nadležnih sudova, ne prihvačaju činjenićno stanje. Dio krivice za trenutno stanje je i na dosadašnjim hrvatskim vladajućim garniturama koje nisu učinile ništa konkretno po tom pitanju, ali i na EU koja bi trebala imati jasnija pravila igre i sankcionirati Sloveniju zbog ovakvog ponašanja. Evo današnje izjave predsjednika RH Stjepana Mesića (prenesene sa index.hr) vezane uz to: "HRVATSKU nije moguće prisiliti na nešto što je u suprotnosti s međunarodnim konvencijama", kazao je Stjepan Mesić u razgovoru za slovenski "Reporter" u kojem je ponovio stav da će Hrvatska pristati na svaku arbitražnu presudu o graničnom sporu, ali neće prihvatiti ultimatum Slovenije. "Slovenija će snositi odgovornost za blokiranje hrvatskih pregovora s EU", istaknuo je Mesić, te pozvao Slovence da prekinu blokadu pregovora.
"Mi ćemo nastaviti s reformama kojima ćemo postići europski standard i ispuniti uvjete za ulazak u Europsku uniju. No, Slovenija u slučaju nastavka blokade mora snositi odgovornost za zaustavljanje procesa europeizacije u koji je potrebno uključiti čitavu jugoistočnu Europu", kazao je hrvatski predsjednik. | |
|
| |
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: Hrvatsko-slovenski spor pon vel 16, 2009 10:08 pm | |
| ovaj...ako je Slovenija u EU, a jeste, zar to nije spor između Hrvatske i EU? EU ima pretenzije na naš teritorij | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: Hrvatsko-slovenski spor pon vel 16, 2009 10:52 pm | |
| Misečina je u pravu To bi se trebalo sad ticati svih njih tamo. Inače vjerujem da će se riješiti dogovorom kad obje strane budu spremne na dogovor. Trenutno nisu. Očito i oni imaju razloge zašto traže to što traže, a ja ne bih znala koji su to razlozi. Mislim da i oni svoje ljude jednostrano informiraju. I tako cijeli cirkus služi nekakvoj manipulaciji... | |
|
| |
josip21 banned
Broj postova : 4822 Age : 51 Location : Kerumovo city Registration date : 15.12.2008
| Naslov: Re: Hrvatsko-slovenski spor uto vel 17, 2009 8:33 pm | |
| Vjerujem da Slovenci imaju razloga zasto ustraju u svojim takozvanim nebuloznim zahtjevima........kao mi smo uvijek u pravu i drugi su u krivu.... | |
|
| |
zlatna ribica Stanica
Broj postova : 10 Age : 45 Location : Zagreb Registration date : 02.03.2009
| Naslov: Re: Hrvatsko-slovenski spor uto oľu 03, 2009 11:47 am | |
| - josip21 je napisao/la:
- Vjerujem da Slovenci imaju razloga zasto ustraju u svojim takozvanim nebuloznim zahtjevima........kao mi smo uvijek u pravu i drugi su u krivu....
Nemaju nikakav valjani razlog. Ovaj put smo stvarno MI u pravu, a drugi u krivu... Slovenija jednostavno koristi svoj položaj članice EU kako bi nas ucijenila i malo se proširila na naš račun. Zato nas i ucjenjuju, jer normalnim putem (na sudu) nemaju baš nikakve šanse dobiti to što žele, a to jako dobro znaju i oni sami, pa im jedino preostaje ucjena sad kad su oni u EU a mi nismo. Ako Hrvatska postane članica EU i NATO prije nego si oni ostvare svoje teritorijalne pretenzije, neće ih nikad ostvariti. Zato neće oni nikad popustiti sa blokadom, dok ju god mogu produživati. A Hrvatska će ući u EU onda, kad počne vrijediti Lisabonski ugovor. Njega je Slovenija već ratificirala, još su ostale Irska i Češka. Po tom ugovoru odluke se više neće donositi konsenzusom svih članica (kao sad), nego 2/3 većinom. | |
|
| |
Galileo Galilei Superprašina
Broj postova : 11032 Age : 52 Registration date : 26.12.2007
| Naslov: Re: Hrvatsko-slovenski spor čet oľu 05, 2009 1:52 am | |
| - floridana je napisao/la:
- ovaj...ako je Slovenija u EU, a jeste, zar to nije spor između Hrvatske i EU? EU ima pretenzije na naš teritorij
trebate li moju pomoć :patrolira: | |
|
| |
Galileo Galilei Superprašina
Broj postova : 11032 Age : 52 Registration date : 26.12.2007
| Naslov: Re: Hrvatsko-slovenski spor čet oľu 05, 2009 1:56 am | |
| je, uvijek nas netko mrzi, ali u ovom slučaju su ga stvarno pretjerali. postoji neko međunarodno pravo, i njihove nebuloze o cijelom piranskom, koji bi trebao biti samo njihov, je veeeelika nebuloza.
uostalom, na kojim su projektima slovenci radili dok su presjedali sa EU. gledali svoje interese i njih stavila na vrh prioriteta, a ostali problemi EU su nebitni.
a i ovo sa NATO savezom bi ja lako riješio da sam glavni tajnik NATO-a. Rekao bih, OK gays, nećete HRV u NATO, nema problema, povlačimo ih iz svih misija, a vi ćete popuniti ljudstvom sve te pozicije. | |
|
| |
einstein20 Višestanični organizam
Broj postova : 49 Age : 37 Location : Vinkovci Registration date : 05.11.2008
| Naslov: Re: Hrvatsko-slovenski spor čet oľu 05, 2009 5:55 am | |
| ma slovenci misle da sad posto su u eu da smiju radit sta god hoce!! malo su se precijenili i sad im EU daje packe zbog toga!!! zbog toga su nam i dopustili ulaz u nato ali se onaj kreten javio sa referendumom koji nece proc nikako!! Tako ce bit i sa deblokiranjem pregovora, srat ce dok budu mogli, a kad onom barrosu i glavesinama dopizdi slusat slovence, sterat ce ih u matreinu ljepu i naredit da potpisu nastavaka pregovora!!! i to je po meni cijela prica.. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Hrvatsko-slovenski spor | |
| |
|
| |
| Hrvatsko-slovenski spor | |
|