Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici

Go down 
+3
dawson
stella
Svjetloisjena
7 posters
Autor/icaPoruka
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Registration date : 15.09.2007

Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Empty
PostajNaslov: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimened vel 15, 2009 6:54 pm

Ovo se događa u Virovitici, očito su im se neke stvari poklopile pa sad imaju stvarno neuobičajen broj maloljetničkih trudnoća. No pojava je sve češća i drugdje, uza svu dostupnost kontracepcijskih sredstava...

ČLANAK:

Citat :
Maloljetnička trudnoća i majčinstvo u školskim klupama su problem o kojem se ne govori dovoljno, unatoč činjenici da virovitičke škole pohađaju trudne učenice i mlade majke.

Mladi su o toj temi progovorili nakon što je prošle školske godine samo u Strukovnoj školi u Virovitici šest učenica postalo majkama, u prvom polugodištu ove godine djecu su rodile još dvije učenice, a tri učenice su trudne, piše Večernji list.

U Industrijsko-obrtničkoj školi nastavu pohađa jedna trudnica, a majka će postati i jedna učenica virovitičke Gimnazije Petra Preradovića.

Pojedine učenice koje su zatrudnjele bile su u dvogodišnjim vezama, neke od njih vjenčale su se ili zaručile te imaju potporu svojih supružnika i njihovih obitelji.

Pojedine djevojke tvrde da su ostale same, da ih je partner u međuvremenu napustio, jer su on i njegova obitelj zbog sramote željeli da pobace, na što nisu pristale.

''Djeci danas nije lako i to se vidi iz ovih priča. Maloljetnička trudnoća naša je svakidašnjica, no o tome škole rado ne govore. Mi smo odlučili drukčije, djevojke postaju majkama, govorili mi o tome ili ne'', kazala je ravnateljica Strukovne škole Pavica Biondić.

Dodaje kako su mnoge učenice iznimno su hrabre i većina ih jako ozbiljno shvaća svoju situaciju, pa nakon trudnoće i porođaja i brže završe školu od svojih kolega.

''Mi im izlazimo maksimalno ususret'' kazala je ravnateljica Biondić.

Na porast maloljetničke trudnoće u posljednje tri godine upozoravaju i u virovitičkoj bolnici, u kojoj je ovaj tjedan rodila i jedna 15-godišnjakinja, piše Večernji list.
[Vrh] Go down
stella
Majmun
stella

Female
Pisces Rat
Broj postova : 902
Registration date : 06.02.2008

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimened vel 15, 2009 11:42 pm

Svaka čast curama što su se , usprkos godinama odlučile roditi tu dječicu, ali majko moja, zar nisu čule za kontracepciju ( i njihovi momci)?
Uostalom, gledajući sebe u tim godinama, nama je "hodanje" bilo platonsko, rjetko koja je stupila u odnose u tim godinama.
Ali, iako možda zvučim staromodno, mislim da su to još djeca i da se ne bi smjela olako i bez zaštite upuštati u spolne odnose.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimened vel 15, 2009 11:50 pm

Imala sam jednu kolegicu koja je u drugom srednje zatrudnjela, ali je pobacila. Ostale su dobrim dijelom ulazile u spolne odnose, osobito u višim razredima, ali su koristile zaštitu. Ovo mi je bez veze... A jadni klinci no
[Vrh] Go down
stella
Majmun
stella

Female
Pisces Rat

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimepon vel 16, 2009 11:54 am

To ti je tako kad djeca imaju djecu. Nisu sposobni brinuti se za sebe pošteno, a nisu svjesni koju odgovornost nosi odgajanje djece.
Ali, u svakom slučaju, mislim da je bolja opcija roditi to dijete, ako se već začelo, nego pobaciti i tako si moći zakomplicirati zdravlje da poslije nikad više ne ostane u dugom stanju...
Uvijek su tu i djedovi i bake koji će, sigurna sam, poslije početnog šoka pomoći djeci oko unučeta. lovely
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimepon vel 16, 2009 7:39 pm

Pa ta cura koja je pobacila i nema dijete, a starija je godinu dana od mene. Bilo mi je neugodno pitati što je posrijedi jer sam je poznavala - mislim da bi ona pristala i na vanbračno dijete samo da ga ima tuzni
[Vrh] Go down
stella
Majmun
stella

Female
Pisces Rat

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimepon vel 16, 2009 11:43 pm

Da, no sad je prekasno... cry
[Vrh] Go down
dawson
Prašina
dawson

Male
Aquarius Rooster
Broj postova : 2
Registration date : 17.11.2011

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimečet stu 17, 2011 5:11 pm

Drage moje dame!
Ja sam učenik iz te škole. Danas smo imali razgovor o toj temi, te smo se prisjetili okršaja sa Večernjim listom za krivi prikaz naše škole.
Ta tema NIJE načeta kao problem, već kao činjenica. Trudnoća im možda i nije bila planirana, no odlučile su zadržati djecu, te su unatoč porođaju odlučile nastaviti školovanje, i završile su ga. Dakle, NE TREBA IH OSUĐIVATI! Ponajmanje od ljudi koji ih ni ne poznaju. Ja se s tim djevojkama družim svakodnevno, i nisu ništa drugačije, niti imaju neke privilegije kod kolega učenika i profesora zbog toga što su tako rano ostale majke. Da ih vidite, nikada ne biste rekli da su to one. Školovanje su sretno završile svojim trudom i marljivošću. A najbitnije od svega, jako su dobre prijateljice.

Hvala! :)
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimečet stu 17, 2011 6:07 pm

Dobrodosao Dawson... :)

Sto se tice vasih ucenica...to je svakako problem... Djeca ne bi trebala imati djecu. Moze se svakome desiti i u redu je sto su cure odlucile ne pobaciti ali u danasnje doba nije trebalo ni da se desi. Postoje tablete, postoji kondom, postoji svasta nesto. Kao sto rekoh, moze se dogoditi ali statisticki gledano u vasoj skoli je to preko prosjeka pa prakticki ne spada u "svakom se moze desiti" nego "desava se malo precesto" no
[Vrh] Go down
dawson
Prašina
dawson

Male
Aquarius Rooster
Broj postova : 2
Registration date : 17.11.2011

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimečet stu 17, 2011 8:03 pm

Ali kada realno sagledamo situaciju, događalo se i prije, i uvijek će se događati. Strah me i pomisliti kakva je situacija u zagrebačkim srednjim školama. Jedini problem u cijeloj toj priči je što se o tome šutilo, a kada smo mi odlučili progovoriti o tome, izazvali smo čuđenje javnosti, osude i sl. Kao da su napravile neznam što. Ovo definitivno nije problem. I iza toga čvrsto stojim. Koja bi uopće bila dobna granica za stupanje u spolne odnose? Kada ima i cura od 20-25-30 godina, koje su udane, pa su svejedno "balavije" nego "balave" srednjoškolke. Pogreška je, ali problem ne.
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 2002
Registration date : 22.03.2011

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimečet stu 17, 2011 8:36 pm

dawson iz virovitice, ista smo županija zubi
Što se tiče ovoga, imam dosta prijatelja iz virovitice pa znam od prilike kakva je situacija. Virovitica je neka vrsta bermudskog trokuta, čudo od grada. Grad u kojem radio loše radi, zvučnici hvataju neke nerazumljive radiosignale (nisu mađarski, ne znam čiji su), 0 praznih radnh mjesta, ima područja sa vrlo naglom promjenom temperature, , djeca imaju veće sise nego glavu i što mi je najgluplje i najiritantnije, 60% djece je u nekakvoj dugogodišnjoj vezi pop

Nanerviram se svaki put kad se toga sjetim, al neka im; sami se upropaštavaju
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimečet stu 17, 2011 10:33 pm

rofl2

Jebiga, meni je smiješno kako te sve živo nervira, već si za jedno 50 stvari to napisao.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimečet stu 17, 2011 10:46 pm

@Dawson...hmm...ja sam isla u gimnaziju i niti jedna cura na mojoj godini i godini mladjoj od mene (znaci ajmo rec jedno 6 razreda sa po 40 djaka na svakoj godini od cega su 80% cure), a nisam cula ni za bilo koju generaciju blizu mojoj, da je neka cura ostala trudna. A zamisli masu njih je imalo decke i odrzavalo spolne odnose.
Nije stvar dobne granice (uostalom i to se zna) vec je stvar nezrelosti u glavi. I slazem se (ponovno) da se to moze dogodit ali u slucaju koji je ovdje opisan nije bas da se dogodilo jednoj ili dvjema. To znaci da su cure utjecale jedna na drugu po pitanju sigurnog sexa. Da li nisu znale ili su mislile da su cool ili nesto trece...ne znam...ali sto god bilo pokazuje nezrelost i needuciranost.
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimepet stu 18, 2011 1:30 am

Znaju, nisu glupi (mislim, jesu glupi ali ne po pitanju neznanja o zaštiti) i ne misle da su cool nego jednostavno.... citirat ću: "hoće osjetiti k***c" i "neće se to meni desit". Kod muških ista stvar. A pilule neće gutat da im mama ne zna da se karaju.

Jesam reko da me to nervira?

[Vrh] Go down
Mama
PraGlodavac
Mama

Female
Taurus Goat
Broj postova : 569
Registration date : 05.11.2009

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimepet stu 18, 2011 11:41 am

@Korplikan, stvarno me zabavljaju ovi tvoji postovi rofl2

U Virovitici se to više događa. Trebalo bi napraviti opću edukaciju o zaštiti prvo roditeljima, a onda i djeci.
[Vrh] Go down
Korplikan
Pračovjek
Korplikan

Male
Pisces Monkey

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimepet stu 18, 2011 12:40 pm

Ma nema potrebe za edukacijom kada svi sve znaju samo se ne drže toga. Isto ko i sa drogama, ko da ima smisla educirati o štetnosti istih kad svi već znaju da to ne valja. Umjesto toga treba ukazati one gadosti kako izgledaju narkomanske ruke, mozak i svi ostali truli organi.

Jedini problem je što ne možeš potencijalnim trudnicama pokazati ružne slike nečega zubi
[Vrh] Go down
Mama
PraGlodavac
Mama

Female
Taurus Goat
Broj postova : 569
Registration date : 05.11.2009

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimepet stu 18, 2011 1:59 pm

Da, neki znaju, a neki pak ne. Znam ja rješenje za ovu misteriju - oni koji znaju vjerojatno tijekom seksa drže palčeve da koji spermić ne pobegne. Obzirom se tak teško seksati, koncentracija pada i dečkima "se omakne" :P . A oni koji ne znaju - samo po sebi jasno.
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Registration date : 01.10.2007

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitimepet stu 18, 2011 2:47 pm

Ne znam baš da li djeca znaju o tome, možda misle da znaju i možda znaju više-manje samo nataknuti kondom i čemu služi, ili progutati pilule, ali ne bih rekao da znaju nešto više o tome od toga. Čak i da znaju, uvijek će se pouzdati u onu "meni se to neće dogoditi". I pušači znaju kako pluća izgledaju na slikama, pa neki kažu da je to neki ekstreman primjer uzet samo zato da drugima zgadi cigaretu.
Čak dok se teorija i zna, uvijek se stvori neki vlastiti dodatak teoriji kako bismo nastavili raditi to što radimo, pouzdajući se u postotke ili što li već. Razlika između prije i sad je možda ta što su djeca prije bila svjesnija što će se desiti ako nešto krene po zlu, danas ko da ih nije briga dok ih ne zadesi.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici   Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici Icon_minitime

[Vrh] Go down

Srednjoškolski 'baby boom' u Virovitici
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.