Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji

Go down 
+59
Waris 68
Aniin
Jedi Mind Tricks
Korplikan
ficoom666
Prometheus
Dantalion
Novus ordo seclorum
Arlena3004
jeruzalem
Vinterlandet
Iris_666
LJUBAV
CELICNI ALHEMICAR
SkywardSword
Kahali
Isabela
misunderztood
Foto
Akasha
tiadora
saturn
Star23
Lyra
Bobby
orca
biga
Sadb
Zona
maiko
linda
wanderer8
Dada289
lady_starstruck
mirela2608
flory
guitar_master
hrvooo
ukiss
maki976
Chakotay
ANTEA65
MoW
Athena
Eternity
Aurora Borealis
Legionar
Skulptura
schmizzl
djurdjica
Flamezar
morian
Hexenkind
Gea
Berny_Sinara
Svjetloisjena
zvezda
Blizzard
Alpha
63 posters
Go to page : Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35  Next
Autor/icaPoruka
Aniin
Stanica
Aniin

Female
Capricorn Rat
Broj postova : 21
Registration date : 12.03.2013

Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Empty
PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto oľu 12, 2013 3:22 am

Pozdrav svima! Mene zanima ono sto su poceli prodavati deagostini kristale, jesu li pravi, vrijedi li to kupovati, ili je to mućka samo? Inace sam pocetnik u sakupljanju. :)
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse
Broj postova : 2222
Registration date : 08.09.2010

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto oľu 12, 2013 4:11 pm

Kristali su pravi. Vrijedi kupiti. Ali bez obzira na sve, ako ćeš se baviti sa njima, potrebno ih je očistiti čim uđu u kuću sa tobom. Barem ja tako radim, jer ne znam tko ih je sve dirao i kakva je energija u njima, i želim da budu čisti tako da mogu pokupiti energiju mene i mojeg okruženja. Ali da, vrijedi ih kupovati.
[Vrh] Go down
Aniin
Stanica
Aniin

Female
Capricorn Rat

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto oľu 12, 2013 5:08 pm

Hvala na odgovoru! :) Dovoljno za ciscenje je da budu u zemlji 48 sati ili mozda neki drugi nacin preporucate? I ciste li se svi kristali na isti nacin?
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto oľu 12, 2013 5:14 pm

Ne čiste se svi na isti način. Neki vole vodu, neki ne, neki se čiste sa zemljom. Meni je najdraže očistiti sa mirisnim štapićem i to dok ne izgori cijeli štapić. Većinom čistim više komada kristala od jednom.
[Vrh] Go down
Aniin
Stanica
Aniin

Female
Capricorn Rat

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto oľu 12, 2013 5:16 pm

Sandalwood?
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto oľu 12, 2013 5:18 pm

Ja koristim Darshan, ali da, i sandal nije loš
[Vrh] Go down
Aniin
Stanica
Aniin

Female
Capricorn Rat

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto oľu 12, 2013 5:34 pm

Hvala, pronaci cu ga.
[Vrh] Go down
Aniin
Stanica
Aniin

Female
Capricorn Rat

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto oľu 12, 2013 11:13 pm

Jos jedno pitanje, (mozda malo cudno) ali kako to izvesti, moraju biti skroz od dima, onako blizu stapica ili kako? Hm.. confused
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto oľu 12, 2013 11:35 pm

Ja imam jedno staro cijedilo u koje stavim kamenje. Stavim ga iznad stapica i kroz rupice prolazi dim i kadi kristale.
[Vrh] Go down
Aniin
Stanica
Aniin

Female
Capricorn Rat

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto oľu 12, 2013 11:43 pm

Hvala! Tako sam si i zamislila nekako da bi islo. :)
Jedanstapic je dosta? Koliko cesto to prakticirate? (Ono- jednom mjesecno ili....?)
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimened tra 07, 2013 10:13 pm

Kontam da je dovoljno prije nego hoćeš nešto radit s kristalom. Mislim da se kristali ne onečištćuju tek tako tj. da nije tako jednostavno utjecat na njihovu frekvenciju pa da ih se treba stalno čistit.

[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimepet tra 19, 2013 9:54 pm

Ne znam jel se što komentirao prestanak izdavanja časopisa Blago Zemlje. Zamijenili su ga s nekim novim. Prilično su naprasno prestali s Blagom Zemlje na 75 broju. Mogli su barem na 80 da se popuni ta kutija. Bezveze.
[Vrh] Go down
Waris 68
Višestanični organizam
Waris 68

Female
Aquarius Monkey
Broj postova : 59
Registration date : 04.07.2013

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimened srp 14, 2013 9:41 pm

Alpha je napisao/la:
Kristale, minerale i (polu)drago kamenje ljudi koriste u razne svrhe. Jedna od najcescih je ona dekorativna. Njima se, isto tako, ponekad iskazuje status (u danasnje doba najcesce samo imovinski). Koliko su ljudi koji nose kristale/minerale/(polu)drago kamenje svjesni djelovanja odredjenog kamena na sebe. Naime, oni se, isto tako, mogu koristiti u kristaloterapiji tj. lijecnju kristalima. Kristali utjecu na nase tijelo i psihu. Zato je dobro znati djelovanje vibracija pojednih kristala/minerala/(polu)dragog kamenja koje nosimo.

Obicno ih biramo po estetskoj vrijednosti tj. nasem osobnom ukusu. Ponekad po pridruzivanju nekog od njih nasem horoskopskom znaku iako to nema neko cvrsce uporiste. Neke dobijemo na poklon ili ih naslijedimo.
Mozda je najbolji nacin pustiti da nas odredjeni kamen privuce. Dakle, nepoznavanje kamenja, kristala i minerala, nije mana i nedostatak, jer je nas instinkt najbolji vodic u njihovom odabiru.

Evo neki podatci o kristalima prema bojama (Izvor)

ŽUTI KRISTALI
Planet, koji vlada ovim kristalima je Merkur, pa se koriste u svim ritualima i zivotnim situacijama, gdje je potrebno povecati i usavrsiti nase komunikacijske sposobnosti. Takoder, ove kristale nosimo uz sebe onda kada zelimo poboljsati svoje pamcenje, sposobnosti ucenja, pisanja, jasnog saopcavanja svojih ideja, govorenja u javnosti, za uklanjanje treme itd. zuta boja povezuje se i sa Suncem pa ove kristale upotrebljavamo i za osnazivanje svoje samosvijesti, ali ih koristimo i za razvijanje svojih vizualizacijskih i kreativnih sposobnosti.

NARANČASTI KRISTALI
Povezuju se s individualnom snagom i njima takoder vlada Sunce. Veoma su dobri u svim vrstama zastitnickih rituala, te povecavaju nase samopostovanje i privlace pozitivnu energiju.

CRVENI KRISTALI
Njihov je elemenat vatra i nalaze se pod vladavinom Marsa. Osnažuju duh i tijelo, uzemljuju energiju, povečavaju osobnu moć i štite od agresivnih uticaja iz okoline. Preporučuju se za nošenje osobama, koje su često izložene različitim stresovima na poslu i u svakodnevnom životu. Dobri su i korisni kod svih stanja anemije i pomanjkanja željeza u krvi, srčane bolesti, probleme sa cirkulacijom, očnih bolesti, artritisa, reumatizma, multiple skleroze, kod raka i kod različitih mentalnih smetnji, a deblokiraju i seksualnu energiju, te ublažavaju različite tegobe na reproduktivnim organima.
Pravi izbor:  rubin, koralj, ahat, jantar...

RUŽIČASTI KRISTALI
Njima vlada planet Venera. Povecavaju princip unutrasnje ljubavi, pomazu nam da zivimo u harmoniji sami sa sobom i svojom okolinom. Takoder se koriste u svim ritualima ljubavne i seksualne magije, te pomazu u iscjeljivanju emotivnih trauma,a koje su nastale zbog gubitka ljubavi.

ZELENI I PLAVI KRISTALI
Upotrebljavaju se za iscjeljivanje, povecavaju nase samoiscjeliteljske sposobnosti,ali i moc intuicije, koja bi nam trebala otkriti pravi lijek i nacin lijecenja koji je najkorisniji za nas i nase stanje.

LJUBIČASTI I INDIGO KRISTALI
To su tzv. duhovni kristali, te su povezani sa planetima Jupiterom i Neptunom. Koriste se u meditaciji, povecavaju nase sposobnosti unutrasnjeg videnja i svjesnog sanjanja, te nam pomazu da se povezemo sa svojim osobnim simbolima i energijama iz podsvijesti. Koriste se i protiv svih vrsta ovisnosti te smanjuju depresiju i poboljsavaju san.

BIJELI KRISTALI
Njima vlada Mjesec. Imaju veliku zastitnicku moc, djeluju na intuiciju, te se koriste u svim vrstama lunarne,samanisticke magije - jer njezno iscjeljuju podsvjesne traume i pomazu u transformaciji bolnih emocija.

CRNI KRISTALI
Simboliziraju energije zemlje i stabilnost. Njihov vladajuci planet je Saturn, pa ovi kristali povecavaju moc samokontrole i sposobnost da se prihvate vlastita ogranicenja.
Pozdrav!Zanima me djelovanje žada,smije li se nositi istodobno s gorskim kristalom,kako se žad pročišćava i puni,smeta li mu sunce'
[Vrh] Go down
Anabell
Prašina
Anabell

Female
Capricorn Horse
Broj postova : 7
Registration date : 16.08.2013

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimesub kol 17, 2013 12:10 am

lovely
[Vrh] Go down
Anabell
Prašina
Anabell

Female
Capricorn Horse

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimesub kol 17, 2013 12:23 am

jel bi mi netko mogao pomoć oko dešifrancije -koji bi ovo mogao bit kamen,imam ja takvog "blaga" više,ali evo za počet ako mi može bilo tko pomoć oko ovoga :)
Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Sw2o
Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 G9dy
[Vrh] Go down
Waris 68
Višestanični organizam
Waris 68

Female
Aquarius Monkey
Broj postova : 59
Registration date : 04.07.2013

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimesub kol 17, 2013 3:30 pm

Anabell je napisao/la:
jel bi mi netko mogao pomoć oko dešifrancije -koji bi ovo mogao bit kamen,imam ja takvog "blaga" više,ali evo za počet ako mi može bilo tko pomoć oko ovoga :)
Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Sw2o
Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 G9dy
Pozdrav Anabel!Za ovaj donji tj.na lančiću ja bih rekla da je gorski kristal!lol! 
[Vrh] Go down
Anabell
Prašina
Anabell

Female
Capricorn Horse

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto kol 20, 2013 5:46 pm

ali...nekak mi je prozirniji (stakleniji),možda mrvicu tamniji,imam 2 gorska i vidi mi se da to nije to???-usput na ove obje slike je isti privjesak :) tak da zatom i jesam u velikoj dilemi nezna 
[Vrh] Go down
Anabell
Prašina
Anabell

Female
Capricorn Horse

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto kol 20, 2013 7:04 pm

Evo za primjer-sliknula sam svoje dva gorska,i ovaj upitan kamičak,pa vidite...jel bi možda mogao bit nekako svjetliji čađavac scratch 
evo pa ako može mišljenje :)
Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Xkwl
Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 T8kp
Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 T9fk
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimečet ruj 05, 2013 1:49 pm

Čađavac, rekla bih...
[Vrh] Go down
Anabell
Prašina
Anabell

Female
Capricorn Horse

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimened ruj 08, 2013 2:02 pm

Alpha je napisao/la:
Čađavac, rekla bih...
HVAALAA!! ljubi 
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimečet ruj 12, 2013 1:46 pm

Ima li tko kakvih novih Kristala? Da li ste bili na ovogodišnjem sajmu Kristala koji se održavao u proljeće? :)
[Vrh] Go down
Anabell
Prašina
Anabell

Female
Capricorn Horse

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimepet ruj 13, 2013 4:52 pm

imam ja cijelu zbirku što je dosad izašla sa Deagostinijevim časopisima-Kristali i dragocjeno kamenje... i mogu reć da sam poprilično zadovoljna sa kristalima koji su dosad izašli :)

[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimeuto ruj 17, 2013 11:11 am

I ja sam to skupljala (onu prvu) ali sam prestala kad su promijenili način skupljanja tj. završili su s onom originalnom serijom i to na, čini mi se, 72. Kristalu. Kutije imaju 20 utora i mislim da su mogli izdavat to makar do 80. da se popuni zadnja kutija. Na početku su najavljivali preko 100 primjeraka a o onda su stali i to tako blesavo nekako. Uglavnom, nakon toga više nisam htjela skupljat novu kolekciju.
[Vrh] Go down
zaba
Prašina

Female
Gemini Rooster
Broj postova : 2
Registration date : 18.09.2013

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimesri ruj 18, 2013 4:12 pm

Pozdrav! Nova sam na forumu. Počela sam se zanimati za kristale prije nekog vremena, no svaki puta kada krenem istraživati o njima čitam stalno nove i zbunjujuće informacije te jednostavno odustanem jer ne zanm što bih zbilja trebala i što je ispravno. Prije koji mjesec kupila sma si gorski kristal (poveći privjesak) na stranici lotos nakit.. i iako sam čitala kako rukovati s njime nigdje nisam vidjela da ga se prije početka nošenja treba staviti u sol, zemlju i sl. stoga to nisam učinila... samo sma ga praznila vodom i punila na suncu.. nosila sam ga neko vrijeme i bilo je ok... no onda kao da mi je počeo manje odgovarati, tj smetati, a i tada sam saznala to da sam ga trebala staviti prvo u sol te sam ga prestala nositi dok ne saznam što bih trebala napraviti, na žalost opet nisam uspjela doći do nekakve pouzdane informacije, te je tako stajao u papirnatoj vrečici u kojoj sam ga i dobila... nedavno sma ga pogledala te vidjela da je na papirnatoj vrećici ostao trag na mjestu di je kristal, kao masnoća tj. taj dio je tamniji. sada sam opet htjela uzeti novi kamen no i dalje imam peviše nedoumica i za to koji da uzmem i za to kako da ga pravilno održavam, čak sam htjela uzeti za nekog drugog kamen no ne znam bih li pogrješila s tim? ...nedavno sam pitala na jednoj stranici koja prodaje nakit s kristalom mogu li se više komada nakita, sa različitim kristalima naravno, nositi odjednom i dobila sam odgovor da se može, no sada vidim tu kada sam čitala da neki kristali neidu zajedno te da neki mogu i negativno djelovati, a također sam pročitala da za vremena navikavanja na kristal treba ga čistiti jednom tjedno i da se možemo osječati lošije zbog toga navikavanja i promjene... kako onda razlikovati to navikavanje od mogučeg negativnog učinka nekoga kristala? Hvala lijepa :)
[Vrh] Go down
Neo
Majmun
Neo

Male
Capricorn Tiger
Broj postova : 1051
Registration date : 02.08.2008

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitimesri ruj 18, 2013 10:20 pm

Imam dva gorska kristala za izbacivanje loše energije,i nažaolst neznam puno o tome,prijateljica me naucila samo koliko je potrebno da ga punim i praznim,pa ti neću savjetovati jer nisam siguran da znam pravilno.
Preporučio bih ti da posaljes mail nekome kristalologu (neznam kako se kaze roll )

Međutim,zaba,dobrodošla na forum :)
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji   Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji - Page 34 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Kristali, minerali, (polu)drago kamenje i njihovi utjecaji
[Vrh] 
Stranica 34 / 35.Go to page : Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35  Next
 Similar topics
-
» Drago kamenje
» Drago kamenje
» TAJANSTVENO KAMENJE IZ IKE