Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Mjesec

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next

moj Mjesec je u
Ovnu
Mjesec Icon_vote_lcap7%Mjesec Icon_vote_rcap
 7% [ 2 ]
Biku
Mjesec Icon_vote_lcap4%Mjesec Icon_vote_rcap
 4% [ 1 ]
Blizancima
Mjesec Icon_vote_lcap7%Mjesec Icon_vote_rcap
 7% [ 2 ]
Raku
Mjesec Icon_vote_lcap18%Mjesec Icon_vote_rcap
 18% [ 5 ]
Lavu
Mjesec Icon_vote_lcap21%Mjesec Icon_vote_rcap
 21% [ 6 ]
Djevici
Mjesec Icon_vote_lcap7%Mjesec Icon_vote_rcap
 7% [ 2 ]
Vagi
Mjesec Icon_vote_lcap0%Mjesec Icon_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Škorpionu
Mjesec Icon_vote_lcap7%Mjesec Icon_vote_rcap
 7% [ 2 ]
Strijelcu
Mjesec Icon_vote_lcap11%Mjesec Icon_vote_rcap
 11% [ 3 ]
Jarcu
Mjesec Icon_vote_lcap0%Mjesec Icon_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Vodenjaku
Mjesec Icon_vote_lcap11%Mjesec Icon_vote_rcap
 11% [ 3 ]
Ribama
Mjesec Icon_vote_lcap7%Mjesec Icon_vote_rcap
 7% [ 2 ]
Ukupno glasova : 28
 

Autor/icaPoruka
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Female
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 58
Registration date : 22.09.2007

Mjesec Empty
PostajNaslov: Mjesec   Mjesec Icon_minitimepon svi 04, 2009 8:42 am

Mjesec je simbol djetinjstva, materinstva, plodnosti, ženstvenosti. U natalnoj karti indikator je ženskog: žene, sestre, supruge, ljubavnice. Mjesec predstavlja temperament, slika je i prilika čovjekove ćudi i karaktera. On je odgovoran za naša raspoloženja. Po svojoj prirodi Mjesec je nesvjestan, intuitivan, emotivan, iracionalan i nelogičan. Tamo gde vam je Mjesec u Natalnom horoskopu, podložni ste emocionalnim usponima i padovima. Položaj Mjeseca najsenzitivnija je točka horoskopa i pokazuje gde smo nesigurni i nestabilni.
Mjesec u muškom horoskopu opisuje tip žene koja je zanimljiva i interesantna za muškarca. Opisuje duboku emotivnu i duševnu potrebu, kao i želju svakog muškarca prema određenom tipu i karakteru žene.
U ženskom horoskopu pokazatelj je kako se osoba odnosi prema potomstvu.
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 38
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimepon svi 04, 2009 11:18 pm

Moj je u Raku, u VII kući... *

Evo iz mog "astrološkog fajla"... :)

Pored Sunca, Mesec ima najjači uticaj u natalnoj karti. On gospodari noćnim aktivnostima, snovima, intuicijom i tajanstvenošću. Vlada podsvešću i osećanjima. Svojim kretanjem kroz zodijak i promenom mena utiče na naše emotivno stanje i ponašanje i menja ih. Znak u kom je Mesec određuje način emocionalnog reagovanja na svet oko sebe. U horoskopu predstavlja majku, suprugu, porodicu, dušu, narod, popularnost... Opisuje koliko ste promenljivi, prilagodljivi, nežni, osećajni i intuitivni.
Kuća Meseca opisuje oblast života u kojoj reagujete najinstinktivnije. Emocionalno stanje i ravnoteža u velikoj meri zavise od onoga na šta se odnosi ta kuća. Na psihološkom nivou, on opisuje materinstvo, ljubav prema porodičnom životu, osećaj za formu i pamćenje. Takođe on opisuje nasledna svojstva i karakteristike ličnosti.

Mesec u VII kući:
Ovaj položaj često ukazuje na to da imate pažljivog i nežnog partnera, istina na momente dosta ćudljivog. Imate jaka osećanja za svog partnera, ali u bračnom životu vas očekuju kolebanja i promene. Probirljivi ste i neodlučni, a znate da budete i kapriciozni. U javnosti ste popularni i volite društvenost. Svoja osećanja iskazujete na živahan način. Predusretljivi ste, uravnoteženi i imate potrebu za harmonijom i ljubavlju.

Mesec u Raku:
Vi ste izuzetno senzibilna osoba i imate boemsku narav. Volite romantiku, noć, vodu, druženje i pesmu. Ipak, vi se često povlačite u sebe i depresivni ste. Oči vam se lako napune suzama. Promenljivog ste raspoloženja, kroz vas struji neprekidni tok emocija i niste dovoljno istrajni. Želite da vodite računa o svemu i svakom, lako apsorbujete raspoloženje drugih i znate kako da na njega odgovorite. Vaša psiha je previše komplikovana i za vas, a kamoli za vašu okolinu. Volite decu i vezani ste za porodicu i dom. Zanima vas prošlost i ide vam od ruke proučavanje istorije. Ponekad znate da budete histerični bez razloga, hipohondrični i brbljivi...

Sa Mesecom u Raku, pokazujete izuzetnu osetljivost za emocije, osećanja i ponašanje drugih ljudi. Zbog ovog možete biti introvertni i introspektivni ( posmatrate sebe ) i često vas mogu zaboleti postupci drugih kada im to nije bila namera. Emotivno zdravlje je direktno povezano sa sigurnošću u domu; možete pokazati mnogo truda da unesete mir u neorganizovane domove i brakove. Morate se čuvati da ne postanete rame za plakanje na koje svi prijatelji i rođaci svaljuju sve svoje probleme i očekuju da ih vi rešite.
Mesec u opoziciji sa Suncem indicira konflikt između svesnih i podsvesnih misli , pa se nekad čudno ponašate i teško vam je da imate harmonične odnose sa drugima. Možete imati loše zdravlje.
Mesec u kvadratu sa Saturnom - skloni ste samoći i nesigurnosti, što prouzrokuje ćutljivom i negativnom ličnošću. Postajete fiksirani za prošlost – ponekad bežeći od problema sa majkom – i postajete socijalno nespretni. Mesec u kvadratu sa Plutonom označava duboko emocionalne ljude koji retko slušaju savete drugih. Možete biti nestrpljivi i mrzeti da se smarate trivijalnostima ( sitnicama ). Veoma ste nezavisni iI možete biti oholi ( zapovednički ) u odnosima.

Eto... *

_________________
"...ja sam Bog, ja sam junak, ja sam filozof, ja sam Đavo i ja sam svet, a to je zamoran način da se kaže da ne postojim."
[Vrh] Go down
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimečet svi 07, 2009 11:32 am

MJESEC PO KUĆAMA

MJESEC NA ASCENDENTU ILI 1. KUĆI (Život)

Ascendent predstavlja, u stvari, sintezu ili prirodu jedne individue: njenu fizičku konstituciju i ličnost. To je kao fasada kuće. Prisustvo Mjeseca na ascedentu obilježava vrlo jak psihički utjecaj na fizičku stranu i osobine. Osoba će biti vrlo maštovito, sanjalačko biće, lunarnog izgleda, često okruglog lica i očiju, blijede i vlažne kože, rijetke kose i dlakavosti, naročito ako se ascedent nalazi u vodenom znaku, što pojačava njenog limfatični temperament ili u zemaljskom, naglašavajući emotivnost i nervozu, i neke težnje koje ovi znaci, inače, ne posjeduju. U drugim znacima, fizički utjecaj je slabiji.

Inače, u svim slučajevima utjecaj Mjeseca u trenutku rođenja otkriva vrlo osjetljivu prirodu, koja brzo prima impresije i prenosi ih, ranjivu na sve iz okoline, kod koje su san, mašta, poezija, umjetnost iznad i izvan realnosti. Unutarnja (utrobna) bitna psihička privrženost majci uvjetuje ponašanje ličnosti tijekom cijeloga života, što može imati dobre ili loše posljedice, i sve prema harmoničnim ili disonantnim aspektima koje Mjesec formira sa Suncem i drugim planetima.

MJESEC U 2. KUĆI (Imovno stanje)

Ovdje on ističe stav ličnosti prema radu, profesionalnim aktivnostima i novcu, zaradi i imanju kojim raspolaže ista. Mjesec ni ovdje nije faktor stabilnosti, već pokazuje smisao i želju za promjenama mjesta, posla, užas od rutinskog rada, izvjesnu materijalnu bezbrižnost, možda zato što je to ličnost uvjerena da se kotač neprestano i neumorno okreće, i da se periodi izobilja smjenjuju sa fazama oskudice, gladi ... Uostalom, ova pozicija može donijeti izvjesne financijske dobitke, kao i profesionalni renome, sa povremenim eklipsama ... Ona favorizira poslove vezane za publiku (glumci, animatori, demonstratori, politički orgnaizatori), kao i one za more, pa i za djecu ...

MJESEC U 3. KUĆI (Boginja, rodbina)

Ova osoba će biti vrlo osjetljiva po pitanju braće i sestara. Njeni psihički odnosi i kontakti s njima posebno će biti intenzivni, ali i promjenjivi: čas intimni, čas hladni, ali uvijek važni, povoljni ili ne, zavisno od prirode planetanih aspekata koje trpi Mjesec. U ove odnose spada i svakodnevna okolina, od čega zavise relacije sa rodbinom, pue varijacija, česte i jake. Ovakva ličnost još najmanje poprima i unosi san i maštu u svakodnevni život ...

MJESEC U 4. KUĆI (Dom, roditelji, kraj neba, završen ciklus)

Obiteljska privrženost, naročito majci ili njenoj obitelji, često uvjetuje psihičko stanje ove osobe, koja se neprestano osjeća vezanom za svoje porijeklo, i koja bi imala mnogo nevolja i poteškoća ako bi se jednog dana od svega toga udaljila ... čak i oženjen (udata) ona želi da se vrati kući... da živi i reagira prema nasljednim i stečenim osobinama, na svoju sreću ili nesreću. Mogućnosti mnogobrojnih premještanja i promjena, da bi se pronašla atmosfera prvog ognjišta, majčine utrobe, to je začeće ...

MJESEC U 5. KUĆI (Dobra sreća, djeca, sjaj)

Obično ovdje simbolizira osjećaj za zadovoljstva, igru. Često smo fascinirani izvjesnim rizicima, iznenađenjima, svuda vidimo simbole i snove, imaginarne, zamišljene svjetove, radosti, čarobnosti i ljepote, naročito na sentimentalnom planu. Djeci se pripisuju osobine kojej bismo mi željeli, poistovjećujući se s njima. Odnosi s njima su jaki, ali često ne i stvarni, pa bi trebalo ozbiljnije proanalizirati planetarne aspekte, koji se sada završavaju sa mjesecom, da bismo korisnije posavjetovali osobu u njenom odnosu prema svojim ljubavima i djeci, jer njena potreba da vjeruje u svoje snove nije bez opasnosti ...

MJESEC U 6. KUĆI (Zdravlje, poslovi)

Osoba investira puno energije, psihičke i fizičke u svoje svakodnevne obaveze, u svoj posao. Njene su preokupacije često na zemlji, ali ona želi i da bude korisna, iako racionalna, da uzvrati, pa nekad i pretjeruje u svom osjećaju odgovornosti prema drugima, a na svoju štetu. Kod nje postoji jaka interakcija između fizičkog i psihičkog, odakle i sklonost psihosomatskim tegobama, ponekad i nekim nasljednim psihološkim tegobama, ili pak, urođenim anomalijama...

MJESEC U 7. KUĆI (Šansa, ljubav, brak, javnost)

Želja za partnerom (početak altruizma, otvaranja), traženje srodne duše, to je najčešći psihološki lajt-motiv ove osobe, i svaki njen odnos prema drugima obilježen je time. Preosjetljiva na utisak koji ostavlja u svemu, ona će predahnuti tek kad ostvari taj svoj cilj: nađe kompanjona koji će nadopunjavati iusrećiti. To može duže potrajati, može biti teško i završiti se negativno, od čega će ta osoba biti umorna i razočarana, ali ipak neće odustati od daljeg traženja srodne duše, makar do posljednjeg dana svog života ...

MJESEC U 8. KUĆI (Najviša vrata, smrt)

Psiha je svemoćna kod ove osobe, koja ne prestaje da vidi simbole, da ulazi u dušu, da tumači svoje snove, misli, impulse. Život, smrt, stvaranje, rađanje (ponovno), praiskonsko porijeklo života, zagrobni život, neobjašnjivo, nesaznajno i nepoznato čine obavezno teme - motive, kao i seksualne želje i parapsihološke moći. Priroda planetarnih aspekata, koju će imati Mjesec ovdje, omogućit će razliku između dobra i zla, tj. da li postoji opasnost ili ne.

MJESEC U 9. KUĆI (Bog, religija, putovanja)

Želja za putovanjima u strane zemlje, gdje će i živjeti, naročito u drugoj polovini života. U drugim sllučajevima, može se vidjeti katkad strah od putovanja, mržnja prema inozemstvu, neprijateljstvo prema strancima (ksenofobija). Rođeni filozof, ova osoba isto tako je puna ukusa za intelektualne spekulacije, za velike psihičke i psihološke sisteme, beskrajne diskusije; nije isključeno da ista prodre i u tajne nesvjesnog, sanjajući čudne snove, pa čak i "u boji", velike nedostižne snove, bar više od drugih ljudi ...

MJESEC U SREDINI NEBA (MC) ILI 10. KUĆI U ZENITU (Karijera, sudbina, podne, vrhunac neba)

Ovo je najjača pozicija za Mjesec, kao i njegov položaj u ascedentu. Međutim, ona ovdje uvjetuje posebno društveni život, vanjski život ličnosti. Njene psihičke snage su skoro isključivo orijentirane prema postizanju cilja, renomeu, ali su i potčinjene stalnim promjenama. Najveći "kiksevi" mogu pratiti najveće uspjehe, ali podanik će nastaviti privlačiti pažnju na sebe: on nikad ne ostavlja druge indiferentnim, bilo u užoj ili široj okolini. I, polako, on sam će početi cijeniti i tražiti taj interes ili će ga možda izbjegavati, ako zbog njega trpi. To znači da ima duboke veze sa psihom ili kolektivnim nesvjesnim. Njegova prevelika mašta poslužit će mu za neke uspjehe, ili će pak, dovesti do izvjesnih nepogoda.

MJESEC U 11. KUĆI (Dobri duh, prijatelji)

Ovdje osoba posjeduje simpatije, koje joj mogu olakšati izvjesna dragocjena prijateljstva, kao i istinsku psihičku suradnju, a to je u slučajevima kad Mjesec ima (prima) povoljne planetarne utjecaje, tj. kad je pravilno položen, dok nasuprot tome, u slučaju disonance, osoba će imati muke i problema u uspostavljanju kontakta, zbog čega će duboko patiti...

MJESEC U 12. KUĆI (Zao duh, neprijatelji, patnja)

Ovdje osoba ima samo želju da ponovno pretrese (provjeri) svoje neuspjehe, poteškoće. Rado prihvaća osjećaj nemoći i krivice, gajeći, njegujući jednu užasnu samoću, osuđujući druge zbog svojih stavova. Moguće je postati svjestan toga i uvidjeti sav rizik, konzultirajući nekog dobrog psihoterapeuta, koji će u tome mnogo pomoći. Ova se lunarna tema nalazi katkada kod osoba koje su izabrale poziv, žrtvujući se za druge, kao što su: vjernici, misionari, umjetnici, društveni radnici itd.

(Olja Bakić)
[Vrh] Go down
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimečet svi 07, 2009 11:35 am

MJESEC PO ZNAKOVIMAMJESEC U OVNU

Možete smatrati da vam je mašta vrlo razvijena, uvijek budna, kreativna, entuzijast ste i egzaltiran, imate smisla za avanturu, kao i viteštvo, mnogobrojne planove, sve to vrlo intenzivno, ali i kratkotrajno. Vaša žestina je više interiorizirana nego izražena, ali se može opasno eksteriorizirati u trenucima nekih kriza. Međutim, ovaj položaj čini vas opreznim.

MJESEC U BIKU (gem)

Kod vas sentiment i želje prilično uvjetuju psihičko stanje i maštovitost, Vi duboko osjećate potrebu da volite i budete voljeni, željeni, da imate vjernih i trajnih ljubavi, jer je to vrlo važno u vašem životu. Vi ste istrajni i prijemčivi, privrženi, u vječnom osluškivanju onoga što se događa u vama i oko vas. Mašta vam je tako jaka da može da se prenese i na fizičke utjecaje, na konkretne senzacije, pa vam je ponekad teško da razgraničite maštu od stvarnosti. Čak vam je i memorija "fizička". Vi se sjećate ne samo okolnosti, već i topline, hladnoće, mirisa, buke, kao i osjećaja koja ih prate, što znači da tu fizičko i psihičko čine cjelinu, da se spajaju ...

MJESEC U BLIZANCIMA

Kod vas su intelekt i psiha u tijesnoj korelaciji. Vi želite da objasnite, da analizirate svoja duševna stanja, da opravdate i shvatite ono što se zbiva u vama, da svjesnim učinite nesvjesno kod vas, kao i kod drugih, vi uvijek imate objašnjenje za sve, bez obzira koliko nešto izgledalo neobjašnjivo, vi znate razriješiti najsuptilnije paradokse, vaše ideje crpe izvore iz vaše psihe, imaginacije, a te iste ideje donosite vrlo lako i konkretno. I, obrnuto: vaša psiha i mašta se katkada pothranjuju vrlo vještačkim (lažnim) receptima i koncepcijama.

MJESEC U RAKU (Ira)

Sada je mjesec u svom znaku, i u svojoj formi, "par exellance". U stvari, svaki zodijački znak ima izražen ton i boju jedne od zvijezda ili planeta, koja poprima posebnu važnost kada "prolazi" kroz svoj vlastiti znak. Mjesec je, dakle, svemoćan u znaku Raka, označavajući psihičko stanje i njegove najdublje korijene, najjaču i najizraženiju maštovitost (posebno kod stvaralaca), biće potpuno prijemčivo na okolinu, raspolažući fenomenalnom memorijom, mada krhkom, ranjivom, hipersenzibilnom. Odnosi s majkom i obitelji su vrlo jaki, i mogu škoditi osobnom razvoju, samostalnosti i bračnom životu.

MJESEC U LAVU

Ovaj položaj mjeseca u solarnom znaku samo ističe dualitet psiho-fizičkog stanja subjekta: on može utjecati posebno na osjetljivost, psihosomatske tegobe, psihičku napetost, izazivajući napetost i bolesti, i obrnuto, fizičke tegobe mogu izazvati nemire, strahove i strepnje. Tada uvijek postoje problemi vezani za odnos s roditeljima (Rak - začeće, Lav - rađanje), posebno s ocem. Zato je ovdje često osjećaj psihičke usamljenosti, mističnog ludila, poteškoća u nalaženju srodne duše.

MJESEC U DJEVICI

I ova lunarna pozicija često definira prejaku emotivnost, neosnovane strahove i strepnje, zbog kojih se ovaj podanik žali. On se želi uhvatiti u koštac s brigama, komplicirati život, pridajući previše važnosti detaljima, sitnicama, trpeći, čak i fizički strah, iako neopravdan, što dovodi do želučanih poremećaja i superemotivnosti. Važno je da nauči vladati sobom, kao i svojom imaginacijom, tada pojačanom, kao i emocijama. On će to naučiti i navići se na to, samo ako primjenjuje izvjesne tehnike relaksacije, meditacije, joge i pravilnog disanja. Kad to bude postigao, kad time praktično zagospodari, on će moći koristiti svoje psihičke snage pomažući drugima. Jer je rođeni terapeut i savjetodavac.

MJESEC U VAGI

Obdaren jakim i dinamičnim psihičkim stanjem, pripadnik Vage će moći istovremeno vršiti miroljubivu i pomirljivu ulogu u odnosu na druge, svjestan svoje misije. Suprotno ležernosti i nervnoj labilnosti koje mu se obično pripisuju, to je borac (pozitivan - kardinalan zračni znak) za slobodu, koja se rađa upravo pod lunarnim utjecajem. Mašta je kreativna i može se orijentirati prije prema umjetnostima, nego k nekom društvenom idealu. Utjecaj na druge (Vaga - 7. znak, altruizam poslije individualizma) može biti značajan, u dobru kao i zlu, prema aspektima Mjeseca. Bračni život predstavlja psihičku ravnotežu ili poremećaj, a što se može pažljivo prostudirati iz trenutka rođenja (kozmogram), zavisno od lunarnog položaja.

MJESEC U ŠKORPIONU

Psihičko stanje pripadnika ovog znaka tada je jako uvjetovano mislima o smrti i rađanju, kao i raznim seksualnim fantazijama. Ako se primijete dublji psihički poremećaji kod osobe rođene u Škorpionu, upravo kad je Mjesec u znaku, tad treba potražiti moguće uzroke i izlaze u prenatalnoj traumi ili rođenju, ili bolnim seksualnim iskustvima, pa čak i šokovima, vezanim za smrt ili strepnju od zagrobnog života; maštovitost morbidna, čest strah od vode. Ali, kada jednom prebrodi te strahove, ta osoba može postati izvrstan psihijatar, psihoanalitičar, specijalista i stručnjak, posebno umjetnik!

MJESEC U STRIJELCU

Mašta uzlijeće visoko i ide daleko, plemenita i široka, čak pretjerana. Psihička mobilnost je velika: sa najdelirantnijeg optimizma prelazi se u najdublji pesimizam, katkada zaista bez razloga. To sve može dekoncentrirati okolinu. Mašta ove osobe tjera ju sanjati o dugim putovanjima, dalekim zemljama veselih i vedrih boja i vedrijeg života. Često podsjeća na Don Kihota. Kao neki mađioničar riječi, zna i druge potaknuti na takva maštanja, da ih potjera u akciju, dok će se zadovoljiti time što će ih gledati. Svjesna svog dualizma, svojih kontradiktornosti, ova osoba zna mudro iskoristiti ih, što neprestano stvara i jača njenu fantaziju ...

MJESEC U JARCU

Isuviše se često spominje Mjesečev položaj u Jarcu, koji to biće čini krajnje pesimističnim i deprimiranim. To je ponekad točno, prije svega u trenucima krize, a u stvari, ta konfiguracija determinira i označava želju, potrebu, napor da se reagira protiv depresije i pesimizma; hrabrost suočavanja s poteškoćama, želju za pobjedom, prevazilaženje istih; potrebu za oslobođenjem od obiteljskih sukoba - posebno materijalnih teškoća, društvenih također. Pripadnik znaka je emotivac i senzitivac, iako naizgled hladan, onaj koji se boji da pokaže svoju ranjivost, stvarajući tako, planetarne konfiguracije, pa da ne uspije ostvariti svoje planove. On pobjeđuje i pored ogromnih prepreka i najjačih opozicija do postizanja cilja i uvijek ide do stvaranja jednog solidnijeg unutrašnjeg svijeta, zida psihičke otpornosti, iza kojeg će se osjećati jačim i zaklonjenim od svakog vanjskog utjecaja.

MJESEC U VODENJAKU

Čini osobu psihički slobodnom, otkačenom, dok se ipak plaši izgubiti tu svoju slobodu. Svom snagom dolazeći do svoje nezavisnosti, ističe koliko važnosti pridaje odnosima s drugima. Brani se od svakog dubljeg vezivanja, ali isto tako osjeća potrebu za provjeravanjem svog utjecaja na druge, "isprobavanja" svog šarma, privlačenja pažnje; čim osjeti pomanjkanje nezavisnosti, on stvara nova prijateljstva, koja brzo razbija svojim ponašanjem. Tako otkriva jednu vrstu zabrinutosti, uvijek drugačiju, novu, koja mu remeti unutarnji mir; ako ga ikad pronađe, to bi nesumnjivo za njega bio novi motiv za stvaranje poteškoća, zbog duboke nestabilnosti i razigrane mašte koje su mu u prirodi.

MJESEC U RIBAMA

Ovdje Mjesec stvara neku vrst odsjaja najdublje maštovitosti i nesvjesnog. Podanik ovog znaka ne živi samo za sebe, već kroz sebe, kao i za druge. Senzibilan i receptivan, sa "antenama" na sve strane, pun impresija koje prima i prenosi; on opaža sve, osjeća, pogađa najskrivenije želje. Ima potrebu za mističnim dubinama, stvarajući svijet svoje imaginacije i legendi. On može podjednako da živi, u svojoj konfuziji, kao i u ekstazi, alternativno. To je rođeni medij sa svim sposobnostima i opasnostima koje su za njega karakteristične.

(Olja Bakić)
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Female
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 58
Registration date : 22.09.2007

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimepet svi 08, 2009 2:48 pm

bravo Lullaby hug
daklem imamo dvoje forumaša s Mjesecom u Raku i jednog u Lavu. šta ostali nemaju Mjeseca conf1
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 30
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimepet svi 08, 2009 10:48 pm

moj mjesec je u vodenjaku u 1. kući, dobro me opisuje u ovom sanjarskom djelu

Lullaby- o kud ti sve ove zadivljujuće informacije o horoskopu i kućama?, ja sam našla samo na nešto malio i to je izvučeno iz sanjarice/horoskopa

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimepet svi 08, 2009 11:15 pm

Gea je napisao/la:
moj mjesec je u vodenjaku u 1. kući, dobro me opisuje u ovom sanjarskom djelu

Lullaby- o kud ti sve ove zadivljujuće informacije o horoskopu i kućama?, ja sam našla samo na nešto malio i to je izvučeno iz sanjarice/horoskopa
E sad se ne sjecam odkud mi taj text, ne sjecam se koji link, ali bar sam navela autora texta. Imam negdje dosta linkova ..evo par zasad:

Kod:
http://www.energija-ljubavi.com/Astrologija.htm
http://www.astrologija-tarot.com/
http://horoskop.hr/
http://www.astro.com/
http://www.astrologyforsoul.com/
http://www.astro-art.net/

za izradu natalne sa čak sažetim tumačenjem:
http://horoskop.hr/natalna-karta/
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 30
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimepet svi 08, 2009 11:19 pm

hvala lovely

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Age : 25
Location : Negdje u mislima
Registration date : 27.07.2008

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimesub svi 09, 2009 12:51 am

Kako znati gdje je moj mjesec ?

Inače, u svakom astrološkom sustavu koji sam sreo do sada imam veze s Mjesecom.

_________________
"Learn what is true in order to do what is right."
[Vrh] Go down
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimesub svi 09, 2009 12:55 am

Legionar je napisao/la:
Kako znati gdje je moj mjesec ?

Inače, u svakom astrološkom sustavu koji sam sreo do sada imam veze s Mjesecom.
http://horoskop.hr/natalna-karta/ ili na http://www.astro.com/cgi/ade.cgi?
tu uneses podatke , bitan je sat i mjesto rođenja.
Imaces ispis planeta u kucama i podznak.
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Female
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 58
Registration date : 22.09.2007

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimesub svi 09, 2009 5:58 am

ovdje sam nišla na jedan dobar opis Mjeseca u Vodenjaku

Po svojoj prirodi Mjesec je nesvjestan, emotivan, iracionalan i nelogičan, a Vodenjak ne samo da nije ništa od toga, već je upravo suprotno.
Ono što ovdje dobijemo jest Mjesečeva promjenjiva i nestabilna osjećajnost pod vladarstvom nepredvidljivog i ekscentričnog uma - Urana.
Reklo bi se - vrlo zanimljiv spoj.

Ova kombinacija s jedne strane može dati genijalnu sposobnost imaginacije, nepogrešivosti predosjećaja (gotovo do stupnja predikcije), sposobnost da individua sasvim slobodno i nesputano izražava vlastitu unutarnju prirodu, bez ikakvih ograničenja i inhibicija (može djelovati "nastrano" ili "perverzno" zbog toga, ovisi naravno s kakvog je stajališta promatran), ili s druge strane, bespomoćnog "buntovnika bez razloga" koji se ne snalazi u vlastitom zbrkanom i nepredvidljivom svijetu emocija, nerazumljivom i njemu samome, i koji će između vrlo oscilirajućih raspoloženja uvijek pokušavati promijeniti čitavi svijet, umjesto da krene prvo od sebe.

Prepun je ideja o slozi i jednakosti. Često donosi neka nova, drugima možda nerazumljiva (ili čak neprihvatljiva) iskustva iz vlastite unutrašnje transcendencije emotivnog bivstvovanja.
Mjesec u Vodenjaku uvijek je otvoren prema novim iskustvima, otvoreno slijedi svaki novi podražaj, sve novo ga fascinira. Ali, svemu pristupa prvenstveno na mentalnoj razini, i to onoj "visoj mentalnoj", vlastitoj intuitivno-mentalnoj.
Osjećaje često pokusava logički razložiti i objasniti. Dobro promisli prije svake reakcije te zatim reagira u skladu s vlastitim razumom i logikom. Doduše, to je uvijek ona viša, uranska logika, uglavnom jasna njemu samome i - nikome drugome.

Zbog takvih iznenadnih i nepredvidljivih reakcija koje drugima često djeluju objektivno i promišljeno, osim što je rijetko shvaćen i prihvaćen, daje dojam "cjepljenosti" protiv istinskih, dubokih emocija.
Najčešče djeluje odsutno i odvojeno, kao da ga ništa ne moze doista dirnuti iznutra. Ništa kad su u pitanju njegove osobne potrebe. Sav njegov rad uvijek je na dobrobit - drugoga.

On sam osjeća se ugodno i sigurno kada može slobodno ispoljavati vlastite ideje i potrebe, slobodno se i bez straha (samo)izražavati.
Sebe smatra prvenstveno slobodnim, jedinstvenim, altruističnim i društveno osvještenim bićem, ničime određenim i ničime sputanim.

Potrebna mu je interakcija s okolinom (pogotovo većim skupinama), da bi se osjećao ugodno i zadovoljno. Uvijek teži dobrim i ugodnim odnosima, gdje se svaka nesuglasica može jednostavno i brzo riješiti zajedničkim dogovorom bez suviše komplikacija i dramatiziranja.

Ovaj Mjesec želi veću obitelj s puno djece. Iako ponekad i prijatelje smatra dijelom obitelji. Ne zahtjeva nužno "propisane" odnose, potpise na papiru i krvnu potvrdu srodstva. Bitnije je kako se u ljudi slažu u ponašanju i međusobnom suživotu.
Voli se brinuti za prirodu i životinje pa njih također zna smatrati svojom "dječicom".
Nerjetko će izabrati zapušteni komad zemlje, obraditi ga i zasaditi šumicu, postavljajući svoje nove "prijatelje" na vlastitoj ljestvici vrijednosti daleko ispred uobičajenih modernih autoriteta poput posla, karijere i sl.

Koliko cijeni vlastitu slobodu, toliko je svjestan da drugome treba i želi pružiti isto, stoga svoje najbliže (a Mjesecu u Vodenjaku i prolaznik u tramvaju u trenu može postati najbliži) isto tako podsjeti, djelima češće nego riječima, da su slobodni biti što jesu. Potiče i podržava slobodu drugih u svim pogledima, njihovo individualno izražavanje i ponašanje, svakome priznaje pravo na jedinstvenost i originalnost, jer smatra da sve što on zaslužuje vrijedi i za druge.
To je njegov način "brige" za druge - želi im omogučiti i poticati ih da bez straha, slobodno i nesmetano izraze vlastitu prirodu, instinkte i unutarnje potrebe, pritom ih neupitno podržavajuci, jer sve je za njega normalno i ljudsko.
Prvi će dići ustanak ukoliko primjeti da je nekome uskračeno to pravo.

Dakle, to bi bila majka koja će svoje dijete uvijek podržavati u njegovom vlastitom razvoju, uvijek ga poticati da ima svoje mišljenje - neovisno o drugima, da bez straha ili pritisaka ispolji ono istinsko iz sebe. Razumjeti će i njegove propuste, čudne ideje ili neobične reakcije bolje nego bilo tko drugi. Ne nužno njihov smisao ali svakako njih kao takve.
Učiti će ga da poštuje ljude kao ravnopravna bića neovisno o fizičkom određenju ili bilo kakvoj razlici u mišljenju, ponašanju, vjeri i drugome te da se s jednakim poštivanjem odnosi prema prirodi koja ga okružuje.
Ona će svome djetetu uvijek u prvom redu biti prijatelj.

Ne vrši pritiske, sve može razumjeti i za sve će pronaći dogovor ili kompromis, a slobodu i razumijevanje koje pruža drugima jednako neupitno očekuje i zauzvrat. Mjesec u Vodenjaku tada se osjeća najsretnije, najopuštenije, najprirodnije.
I on sam u svojoj nevezanosti traži na neki način sigurnost i dom. Stvar je u tome da se on najsigurnije i najbolje osjeća kada mu se daju "slobodne ruke", kada ga se ni na što ne primorava i kada ga se ni za što ne pokušava vezati.

Ne može podnijeti ograničavanja, osuđivanja i iščuđavanja, čega bi s Mjesecom u Vodenjaku moglo biti na pretek, osobito ukoliko se uz njega nađe osoba sklona tradiciji i robovanju stereotipima, a najgore što mu se može dogoditi jest da ga netko stavi pod "stakleno zvono" utapajući ga u beskrajnim nejasnim emocijama nad kojima nitko nema kontrolu.

Njegova snažna potreba za emotivnom neovisnošću može djelovati kao da uvijek djeluje s distance, može stvoriti dojam "zida", hladnoće, nevezanosti, odsutnosti, kao da ne posjeduje istinski duboke i snažne "ljudske" osjećaje.
Također, često ostavlja bližnje frustriranim jer ne odgovara u ključnim trenucima na njihove unutarnje potrebe. Kao da taj tren ne hvata njihove frekvencije, kao da ih ne razumije (što se od njega očekuje).
On zapravo bježi od svega što "mora" ili "bi trebao", od svih konvencija i uobičajenosti. Želi se izražavati neovisno o ikomu i ičemu, kada on hoće i kako on hoće. Želi da se njegova unutarnja priroda manifestira neovisno o vanjskim podražajima, te da sam bude prihvaćen upravo takav kakav jest, bez obzira odgovara li trenutno zahtjevima ili ne. Ljudi oko njega to često ne razumiju, a kad se radi o Mjesecu u Vodenjaku ovo je ključna stvar. Naime, od njega je najbolje ništa ne zahtjevati, ništa ne očekivati (odnosno, ne stavljati mu to na znanje). Jer veliki su izgledi da će on napraviti upravo obrnuto. Sposoban je toliko daleko otići u svojoj samovolji da će čak i zatomiti trenutne porive samo zato jer su oni očekivani te radije pričekati kako bi ih tek naknadno iznio. Slobodno i bez pritiska.

Zbog nerazumijevanja na koje nerijetko nailazi u svojoj okolini sklon je upasti u stanja depresije, osjećajući se trajno neshvaćenim te je nerijetko u potrazi za nekim unutarnjim, vlastitim emotivnim (samo)ispunjenjem.

Ipak, budući je on povrh svega veliki idealist, širokih pogleda na svijet i čovjeka kao biće u njemu, nije mu teško izroniti iz takvog stanja. Njegova vjera u ljude je snažna i zbog toga on uvijek daje nove prilike. Kada se njega pita, svi su zaslužili oprost nakon greške i nitko u svojoj biti nije zaista "zao". A opet - nitko nije niti savršen.

Više od svega uživa u toplom prijateljskom ozračju, a iznimno su mu bitni skladni i ugodni odnosi na prijateljskoj razini. Prema drugima je uvijek prijateljski raspoložen, komunikativan, pristupačan, ali nikada napadan ili pretjerano intiman.

On je pravi primjer društvenjaka koji voli biti dio zajednice, uvijek radije među ljudima, kako bi između ostalog i na taj način mogao ispoljiti svoju individualnost.
Bez obzira na njegovu pobunjeničku i pomalo ekscentričnu prirodu, osobito u pogledu intimnijih kontakata, on želi biti članom neke zajednice. Jer jedino na taj način on ispoljava svoju pravu progresivnu prirodu.

Kada je sam, tada ide u jednu njemu sasvim neprirodnu krajnost, ispoljava svoju negativnu stranu - pretvara se u kroničnog mizantropa i odmetnika koji ne poštuje nikakve autoritete, ne osjeća nikakvu pripadnost, ni za što se ne veže, ništa ga ne zanima i ničemu se ne pokorava. U toj tvrdoglavosti ljut je i na samoga sebe i na cijeli svijet.

A to definitivno nije njemu ugodno stanje.

Uvijek vođen idealističkom vizijom društva i zajednice u kojoj obitava, potpuno je predan pomaganju bližnjih, na način svojstven samo njemu. Pa, iako nikada ne želi zlo, često iz nekog nesporazuma nenamjerno povrijedi drage osobe. Njemu samome dovoljan je "dokaz ljubavi" bezuvjetno poštivanje i neograničavanje u bilo kojem pogledu, dok drugome to nekada nije dovoljno.
Nažalost, on često ne uviđa o čemu se tu radi pa se jednako tako s druge strane osjeti necjenjenim i neprihvaćenim.

Onome tko razumije principe Urana, tko je lišen nebuloznih i sputavajućih zahtjeva lako je uspostaviti slogu i dogovor s ovim Mjesecom.
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Female
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 58
Registration date : 22.09.2007

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimesub svi 09, 2009 6:13 am

Mjesec u Lavu

Mjesec u Lavu je simbolicki - puni mjesec - kao da sunceve zrake (zrake svjesnog ega) jasno osvjetljavaju i isticu mjesecevu povrsinu psihe (svih nesvjesnih reakcija). To znaci da je cijela mjeseceva domena nesvjesnih emocija, instinkata i raspolozenja izbacena na svjetlo dana, u prvi plan te se jasno iskazuje.

Kod Mjeseca u Lavu tesko da ce postojati neke zatomljene i zaboravljene emocije ili dozivljaji, najcesce ce oni vrlo brzo isplivati na povrsinu. Tako on jasno daje svima na znanje kako se osjeca, sto zeli i za cime cezne. Svoje emocije prozivljava "na van", jasno i glasno, uz mnogo rike, buke i energije.

U suprotnome, ako se svjesno ne bavi svojim unutarnjim stanjima, ako ih zanemari ili potiskuje, pretvara se u tesku i napornu osobu koja svojim karakteristicnim melodramatskim stilom nemilosrdno iscrpljuje i gusi sve oko sebe.

U kontekstu ovog Mjeseca s punim se pravom upotrebljava izraz "drama queen".
U prirodi im je da vole biti zamjeceni, u centru paznje, vole se pokazivati, izvoditi, zabavljati, pa ponekad i malo odglumiti. Trebaju svoju publiku jednako kao sto i publika treba njih.

Ono sto je zajednicko svim mackama je njihova ceznja za time da im se drugi dive, da ih obozavaju, da ih se (po)stuje - Mjesec jos i vise nego Sunce u Lavu, jer je Mjesec primarni instinkt, potreba koja mora biti zadovoljena da bi osjecali unutarnju stabilnost, sigurnost i zadovoljstvo.
Iz istog razloga, Mjesec u Lavu je lakse uvrijediti i povrijediti.

Iako im njihov ponos i dostojanstvenost rijetko dopustaju da pokazu svoju ranjivost, iznutra su zapravo krhka bica, djecije naivnosti i njezna srca. Romanticari i idealisti, tesko podnose razocaranja i napustanja, iako ponekad sami postavljaju previsoke kriterije.

Poput svake macke, vole da se za njih brinu, da ih se pazi i mazi, da im se uvijek podilazi , dok oni zadovoljno predu, no cesto ispada da, takodjer poput macke, nakon sto dobiju svoju dozu paznje, mirno i samozadovoljno odsetaju u svome pravcu bez obzira na potrebe drugih.

Tesko da bi se to moglo pripisati njihovoj sebicnosti, jer Mjesec u Lavu je sve samo ne sebican, osobitno kod izrazavanja naklonosti i topline. Naprotiv, on velikodusno daje sve od sebe, tezi plemenitosti i odanosti. No, on je sam sebi uvijek na prvome mjestu, sa svim svojim potrebama. Nakon toga je velika praznina, pa zatim dolaze svi drugi. Tako ga ponekad ta samousredotocenost moze zaslijepiti i naizgled uciniti neobazrivim na tudje potrebe.

Ipak, u njima je nesto tako toplo i suncano, djetinje, srdacno i saljivo da se na njih tesko naljutiti ili im nesto uzeti za zlo. Ljudi ih vole i zele u svome drustvu jer su uvijek najsvjetlija tocka, zrace pozitivnom energijom i sigurnoscu, donose radost i veselje, ali ako pretjeraju djeluju razmazeno, inatno, sebicno i nezrelo. Uvijek traze pozitivne strane u drugima, inspiriraju ih, poticu na samoizrazavanje, daju toplinu i zanos, a svojom velikodusnoscu vracaju nadu u medjuljudske odnose (naravno, sve dok su oni u sredistu svakog zbivanja).

Mjesec u Lavu uziva u emotivnom izmjenjivaju energija, primanju i davanju a istinski se prepusta nekom odnosu samo ako mu je srce potpuno ukljuceno i "zagrijano". Ne voli povrsnost i ispraznost, tezi uistinu plemenitim i uzvisenim odnosima i osjecajima, necemu idealnom i vrijednom divljenja. Daje najbolje od sebe a (barem) toliko trazi i zauzvrat. Trazi da ga se postuje, cijeni i smatra vrijednim, te da mu se to konstantno i pokazuje, a ako to ne nalazi, usprkos svojoj urodjenoj vjernosti, ici ce to traziti negdje drugdje.

Majka s ovim Mjesecom je bas kao i prava Lavica - borac i zastitnik, ali nerjetko i sama vece dijete od svog vlastitog. U svome domu osjeca se kao prava kraljica i uvijek ce se truditi da je atmosfera pozitivna, na neki nacin uzvisena i dobar primjer drugima.

izvor
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Female
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 58
Registration date : 22.09.2007

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimesub svi 09, 2009 6:14 am

moj Mjesec je u Lavu. daklem divite mi se zubi
[Vrh] Go down
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimesub svi 09, 2009 9:57 am

Evo jer čak dvoje imaju u raku stavicu i za njih:

Zar ima ljepšeg mjesta na ovom svijetu od vlastitog doma? Znate onu.....” svugdje lijepo, doma najljepše”

Mjesec je ovdje kućedomaćin. Element vode došao je do punog izražaja.

Ta voda nesebično dijeli svoje srebrne kapljice na sve strane, tople, meke, nježne, kao da žele iz sebe razdijeliti svu ljubav svijeta.

I što više dijele, to je više imaju.

Taj dom je utočište za sva promrzla srca. Ali..svaka naša emocija ima dvije strane, onu koju priželjkujemo i onu koju bi najradije sakrili pod neki tepih.

Kao što sam Mjesec ima svoje faze, tako i osjećaji mjesečevih rakova osciliraju, od ushita do tuge, od smijeha do plaća.

Plima i oseka vodenog elementa u nama i te kako dolazi do izražaja.

Zamislimo sada onog vodenog račića, koji na nekoj prekrasnoj plaži, među zrncima srebrnoga pijeska, gradi svoj dom.

Upravo kad je stekao toplinu i sigurnost, najednom dolazi oseka i lišava ga svega onog što je tako mukotrpno gradio.

U paničnom strahu kreće se unazad prema vodi koja život znači samo da je ne izgubi. Tek što ju je sustigao, ona nabuja i ponese ga svojom silinom tik do mjesta sa kojeg je i krenuo, ili možda koji korak dalje.

Eto, tako mu život prolazi u mijenama dobra i zla, sve dok se jednog dana nije sjetio one srebrne majčine kutijice, koja mu je uručena uz topli osmjeh kada se rađao.

Zaviri u nju.... kad tamo, riješenje za sve njegove brige!

Dijete, nemoj živjeti na površini gdje te nose nepredvidljive struje, uvuci se malo dublje, tamo je vječni mir, ljubav i sigurnost.

Tamo nema ni previše, ni premalo.

Tamo je sklad.

izvor


------

za Geu link odkud sam donijela prva 2 texta:
klik
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Female
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 58
Registration date : 22.09.2007

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimesub lip 06, 2009 8:52 pm

Mjesec u Ribama
je zrtva, ali zrtva uslijed velikog emotivnog stapanja i snaznih struja koje poremete osjecaj za vlastite potrebe.
Radi se o spoju Mjeseca i vode, odnosno Mjeseca i oceana, ogromnog podrucju emocija, snova, fantazija, nesvjesnog, u koje utjecu i medjusobno se stapaju svi drugi emotivni tokovi, mjesto gdje se oni susrecu i medjusobno mijesaju, gube pojedinacne sebe, stvarajuci jednu veliku duboku cjelinu, brisuci sve granice.
Tako se istovremeno u tom oceanu ogledaju lica svih Mjeseca, odnosno mjesecevih principa, svi nacini njegovog ispoljavanja, utopljeni i integrirani u Neptunovo kraljevstvo koje ih sve objedinjuje.

Zbog toga, osobe s ovim smjestajem Mjeseca na neki nacin mogu osjetiti tudje emocije kao da su njihove vlastite, reflektirajuci ih, ali postoji opasnost da u tom procesu naprosto izgube sami sebe u tocki gdje vise ne znaju osjecaju li svoje potrebe ili necije tudje.

Ono sto je dobro kod Mjeseca u Ribama jest da su izrazito njezne, (su)osjecajne, empaticne, intuitivne, nenametljive individue, teze nekim duhovnim visinama i unutarnjim plovidbama prostranim morem, savrseno hvataju vibracije iz okoline, prepoznaju raspolozenja drugih ljudi, bas zbog cinjenice da u sebi sadrze istovremeno sva emotivna stanja, sve poznaju i sve osjecaju, spremne su jako puno dati, no isto tako, cesto se vrlo lako izgube izmedju svog vlastitog i necijeg tudjeg pogleda na svijet, buduci se snazno mogu uziviti u tudja emotivna stanja, ne razaznajuci vise sto sami zele.

Ta njihova 'zrtva' radja se upravo iz tog stapanja, odnosno poistovjecivanja s drugima na tom unutrasnjem, podsvjesnom nivou, uslijed cega potpuno zanemaruju sebe, gubeci iz vida svoje vlastite potrebe i osjecaje, dodir s vlastitom prirodom, preuzevsi sve to od onog drugoga. Nakon toga slijedi nesebicna zrtva. Ljudi ce to cesto iskoristiti, a ona ce do iscrpljenja davati i davati uvjerena kako je dovoljno da usreci druge jer misli da tako usrecuje sebe.
No, njene vlastite potrebe ostaju neizrazene i nezadovoljene, a osoba neispunjena.

Te njihove potrebe i emocije cesto inace znaju biti neizravno i nejasno iskazane, na prvi pogled mutne, nenametljive, kao da su manje vrijedne od tudjih. Zbog toga je osoba takodjer cesto uzimana zdravo za gotovo, a sklona je i zastranjivanju u svom neptunovskom svijetu u pravcu depresije, utapanja tuge i nezadovoljstva prepustanjem nezdravim porocima.

Ziveci istovremeno u svakodnevnici, Mjesec u Ribama ima jedan svoj unutarnji imaginarni svijet kojim paralelno plovi, a koji cesto zna potpuno zamijeniti onaj realni u kojem zivi, sto je ponekad dobro, osobitno u nekim teskim situacijama kroz koje ove osobe mogu proci bez tezih posljedica i povreda, naprosto jer su toliko odvojeni i neuzivljeni u njih.

U ljubavi, davanju i primanju, moraju biti posebno oprezni, jer buduci su spremni na velike zrtve i samoodricanja, takodjer postoji opasnost od gubitka sebe, a time i propasti odnosa, jer koliko god da je more veliko i siroko, cak i ono ima obale. Zato mora nauciti postavljati neke granice i ogranicenja, svoje stavove i potrebe, barem ponekad usuditi se raditi po svojoj volji i u svoju korist, kako joj ljubav ne bi plutala bespucima, bez da ju i dodiruje. Tako se vrlo lako dogodi da joj isklizne iz kontrole prije nego se snadje i nasuce se na hladne obale nepovrata.

U suprotnom, kada uskladi tudja i svoja osjecanja, izrazito je ugodna i topla osoba, spremna na veliku emotivnu predanost i povezanost, cak, kroz izrazenu empatiju, na razini pomaganja, savjetovanja itd. Brizna majka koja razumije svoje dijete, zna kako mu pristupiti i kako se postaviti. Razumije ga intuitivno i pruza mu svu potrebnu paznju i ljubav. Njena ljubav je 'ocean-deep'.

To su osobe koje su sposobne snazno i dubinski voljeti, osjecati i predati se.
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 38
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimened pro 06, 2009 12:47 am

U Raku:

Sve ono što će običan čovek imati kao asocijaciju na „mesečinu“, sva zanesenost, romantika, duboka stidljivost od sopstvene nežnosti i još dublja potreba za stapanjem u ljubavi sa voljenom osobom, potreba da se mašta, nagon maltene jedan poseban za konstantnim sanjarenjem kome je užasno teško odoleti, od koga kada se prene i sam se čovek namah zacrveni ako ga je neko u tom trenu spazio, sve to sada živi u jednom biću i sa 15 kao i sa 60 godina… Te svaki pogled ovih ljudi što imaju Mesec položen u Raku, čije su oči neretko krupne i sanjive, koje se cakle u mraku od silne vode koju nose, jer suze su ovde i u prošlosti ženske genetike tekle u rekama, i najmanje emocije i osećanja lako odaju. Samo ovde pogled može magnetski snažno da odbije ili privuče nekoga, da asimilira predmet želje, ispitivački ali ne radoznalo, već više empatički i stapajući se sa pogledom druge strane, pa ovi ljudi – inače vrsni psiholozi i poznavaoci ljudske duše, samim tim i pisci i pesnici, vešto i nenametljivo poniru u vaše skriveno, prepuštajući se potpuno intuiciji u koju veruju i ne začudite se zato ako ste ih tek upoznali a oni krenu priču o vašim najvećim slabostima ili opsesijama. Oni nisu maliciozni. Oni su dobri, ali ne poput Meseca u Strelcu koji će dobrotu pokazati uzvišenim plemenitim činom, pravdom i moralom, ili Meseca u Vodoliji koji će nahraniti sve gladne, već je njihova dobrota „dobrota spontanosti“, onaj nepisani kodeks Planete Zemlje koji kaže da sva ljudska bića treba da poštuju jedni druge, da poštuju i životinje, i biljke, šume, prirodu, nebo, vode, da sve što život u sebi nosi jedno poštovanje i potrebu za brigom, a pre svega toga milost. Otuda baš, pre nego što bi se od njih očekivalo da pritrče u pomoć, oni pomoć celom svetu daju širenjem ljubavi, topline, pažnje, kao nekakvi misionari ljudskosti i utehe kroz neuništivu moć saosećanja i opraštanja. I baš zato imate li Mesec u Raku, što pre svima sve oprostite, zaboravite, jer tada će se duša vaša osloboditi zloduha i mraka, koji uvek baš ovde, dobro nastanjen u oklopu, samo vreba čas da maštu zameni crnim mislima, da ožiljke stvorene uvek od najbližih, od onih kojima se najviše verovalo, u koje se uzdalo, sada preinači u agresivnost i strah, i stvori jedno otudjenje i gotovo potrebu za asocijalnim.

Zato je mladost najteži period ovde, jer jadan je Mesec u Raku koji hoće da se sveti kada svesno vredjajući bilo verbalno il ma kako on uvek samo sebe najviše vredja, posmatrajući druge kako se ne menjaju, kako su i dalje prema njemu isti, a on ostaje sve više okrnjene duše i sa pitanjem: „Gde su nestali svi dobri ljudi?“ I tada, ako podrške koja je uslov za pravilan razvoj ove dece dok su mala ipak nema, ako njihova dobrota i nežnost još samo u mašti uspevaju da žive, mladost vuče u porok, vuče u to jezero poroka, zvao se on alkohol, ili ma kakav narkotik koji će maštu pustiti da u njoj ogorčen, razočaran, otudjen od svih, on – jedini istinski filantrop, poželi čak i da umre. Jer bol u duši tada postaje nepodnošljiv, a poverenje u ljude nedosanjani san. I samo ako ima malo agresivnosti u ostatku horoskopa, eto problema, eto dobre dece što nastradaše, eto želje sa kažnjavanjem sebe, eto nesigurnosti i stida, milion kompleksa što mu oni kojima je on trebalo uzor da bude sada njemu stvaraju dok ih gleda kako zadovoljni i reklo bi se srećni životom idu. Nesposoban da ljubomoran bude, nesposoban da mrzi iskreno, nesposoban da se takmiči, on se povlači, odustaje, stvara svoj oklopni svet u kome će još jedino on sam pred sobom iskren biti. Lažni svet nije njegov svet. Lažna dobrota nije njegova dobrota. Svaka njegova suza je puna bola, i kada plače zbog sebe on negde zapravo uvek plače i zbog vas, i zbog celog sveta, jer besan još samo što nikako ne prestaje da voli ljude, progonjen potrebom da bude sa ljudima, sve nadajući se, nešto će se promeniti.

Lirika je u duši ovih ljudi, pesme su njihova uteha, muzikalni i veliki kolekcionari koječega, a često i muzike, biraju takve ljude oko sebe, umetnike pre nego pragmatike, duševne pre nego racionalne, zaljubljeni u prošlost i uspomene, brižno čuvaju sve, pažljivo barataju tajnama, poštuju tudju intimu ne otkrivajući lako svoju, zaljubljeni u boje, ljubitelji filma, režije i fotografije, slikarstva. Jaka mašta ako je poduprta pravilnim usmerenjem i obrazovanjem može doneti vrsne arhitekte i pronalazače, literate i humaniste.
Kao deca emotivni i ranjivi, ali neretko baš u kući, u porodici njihova najveća briga živi, bilo u liku oca alkoholičara, razvedenih roditelja ili nemuštih da čuju svoje dete, a ako pak ima sreće pa su odnosi dobri opet duša drhti najviše zbog najbližih, strepeći sa svakim razdvajanjem da će se nekome nešto loše desiti. Kasnije postaju maksimalno posvećeni roitelji, posebno žene sa ovom pozicijom kojima majčinstvo bukvalno postaje cilj i prilika da stvore Čoveka. I zato nikada nemojte reći da ne želite decu, kada ćete ih pre ili kasnije u snovima prizivati i moliti se da taj dan što pre dodje.
U braku je bitno da i muškarci i žene sa ovom pozicijom imaju partnera koji nije ni malo agresivan, jer buka, agresija, netolerancija, bahatost samo će vas povrediti i ostaviti u dubokim ranama.

I za kraj, mala prognoza: Od kraja septembra 2007 pa sve do maja 2008, Mars će biti u Raku i svi koji tu imaju Mesec sigurna sam da će proći kropz vrlo emotivne situacije, nova zaljubljivanja ili raskide, odlučivanja na brak ili decu ili kućenje, selidba će biti najviše, a prilika da svoje znanje i veštine pretočite u delo na pretek – samo se ne prepuštajte previše snovima, koji vas u lenjost kao porok mogu odvesti

_________________
"...ja sam Bog, ja sam junak, ja sam filozof, ja sam Đavo i ja sam svet, a to je zamoran način da se kaže da ne postojim."
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12345
Age : 35
Registration date : 09.09.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimened pro 06, 2009 12:58 am

I ja imam Mjesec u Raku i dosta se pronalazim u karakteristikama. :)
Ne znam gdje je pronađen link, ali je svakako vrlo iscrpno, lijepo opisan. muha

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 38
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimened pro 06, 2009 1:01 am

Ne mogu da se setim imena astrologice, isti sajt sa koga je Flo stavljala ove poslednje linkove na temi o Lilith... *

_________________
"...ja sam Bog, ja sam junak, ja sam filozof, ja sam Đavo i ja sam svet, a to je zamoran način da se kaže da ne postojim."
[Vrh] Go down
Indigo Angel
Stanica
Indigo Angel

Female
Virgo Pig
Broj postova : 10
Age : 36
Registration date : 01.12.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimened pro 06, 2009 11:27 pm

I ja imam mjesec u Raku Mjesec 158397
[Vrh] Go down
Lyra
Majmun
Lyra

Female
Leo Snake
Broj postova : 1398
Age : 42
Registration date : 09.06.2011

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimeuto pro 13, 2011 11:20 am

Athena je napisao/la:
I ja imam Mjesec u Raku...

I ja 5

Po tvom pisanju nisam skužila da ti je u toj poziciji... Onda i ti imaš puno toga za reći što se tiče empatije ;)

_________________
南無 妙法 蓮華 経
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12345
Age : 35
Registration date : 09.09.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimeuto pro 13, 2011 12:37 pm

Lyra je napisao/la:

Po tvom pisanju nisam skužila da ti je u toj poziciji... Onda i ti imaš puno toga za reći što se tiče empatije ;)
Aha, znači djelujem previše rezervirano i pomalo ironično. suspect
zubi

Teško je prepoznati neke osobine kod nekih ljudi, dosta toga ovisi o tome i kako se prezentiraju prema van.
Mislim da nisam baš inačica raka koji se crveni u tami zubi, ali pronašla sam se u dosta opisanih karakteristika, iako su pisane u pomalo žalopojnom tonu.

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
Lyra
Majmun
Lyra

Female
Leo Snake
Broj postova : 1398
Age : 42
Registration date : 09.06.2011

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimeuto pro 13, 2011 4:12 pm

Athena je napisao/la:

Aha, znači djelujem previše rezervirano i pomalo ironično. suspect
zubi
Kikikiki zubi ...
Ma ne, nego se baš osjeća Djevica tj. Merkur (on ti je vladar i znaka i podznaka). Pa mi djeluješ stabilno (zemljani znak), svaki post je pedantno napisan, analitična si, elokventna itd. Samo valjda za ovo vreme koliko sam tu, nisam naletila na simboliku Mjeseca u Raku kroz tvoje pisanje. zubo

Athena je napisao/la:
Teško je prepoznati neke osobine kod nekih ljudi, dosta toga ovisi o tome i kako se prezentiraju prema van.
Mislim da nisam baš inačica raka koji se crveni u tami zubi, ali pronašla sam se u dosta opisanih karakteristika, iako su pisane u pomalo žalopojnom tonu.

Je, u pravu si. Neke stvari se ne vide ni prilikom fizičkog kontakta neko vreme, a kamoli ovako. Posebno kada se radi o novim poznanstvima, pa se ljudi još nisu niti opustili. Ma ko bi meni provalio Mjesec u Raku, a još i Veneru u istom znaku, haha. Ja biti poker face. zubo

P.S. mislila sam ti reći i da si duhovita, ali ne ide da te hvalim toliko ...

_________________
南無 妙法 蓮華 経
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12345
Age : 35
Registration date : 09.09.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimeuto pro 13, 2011 4:46 pm

Meni se isto čini da sam premirna za blizanku, kao da veću dominaciju trenutno imaju osobine zemljanih znakova (možda djevice), koja mi je u podznaku.
Lyra je napisao/la:
P.S. mislila sam ti reći i da si duhovita, ali ne ide da te hvalim toliko ...
Naravno, da se još ne bi krivo shvatilo. :P
Ne brini, zato je tu Chak da me spusti na zemlju i da kaže po n-ti put kako su zračni znakovi površni zubi, ovakvi i onakvi, a to se jednom škorpionu ne sviđa.

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
Lyra
Majmun
Lyra

Female
Leo Snake
Broj postova : 1398
Age : 42
Registration date : 09.06.2011

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimepon vel 13, 2012 4:07 pm

Evo @Athena, sada ćemo te testirati zubi .
Žene sa Mo u Raku su jako brižne, onako na majčinski način. Obitelj im je jako bitna, i život bez djece ih baš ne ispunjava. Dosta su emotivne, i podložne čestim promjenama raspoloženja. Kada su povrijeđene znaju se duriti. To su osobe koje vole topli dom, jako su vješte u kulinarstvu i ne vole promjene. Ovo su žene sa krupnim vodenim očima, i lijepim dekolteom zubi .

Onda, jesi ili nisi?


_________________
南無 妙法 蓮華 経
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12345
Age : 35
Registration date : 09.09.2009

Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitimepon vel 13, 2012 4:30 pm

zubi

Da vidimo...
Što se tiče brižnosti, vrlo sam brižna prema svom psu, prema klincima poznanika...Zapravo, nekad ispada da sam majčinski brižna i prema vršnjacima. :P
Obitelj mi je bitna, ali po pitanju djece...ne vidim se baš kao majka niti udana žena.Mjesec Confused0024 Ne znam da li ću se uopće vidjeti u takvoj ulozi.

Znam se dobro duriti, u kulinarstvu nisam vješta, ali se usavršavam, ne volim promjene.
Oči jesu krupnije, vodenaste ne baš toliko (srednje svijetle), a po pitanju ovog zadnjeg :P pa neću sama za sebe reći da imam 'dobre sise' i predio iznad njih. rofl2
To bi trebali procijeniti objektivniji, usputni promatrači. zubi

Uglavnom, u većini točaka se nalazim, osim u onoj prilično bitnoj (zasad), po pitanju osnivanja obitelji i ne znam je li to za 'prolaz'. miga

Btw. nadam se da se ti nalaziš u svim točkama. :)
Eto, sad sam bila ogoljena, na tapeti. znojko

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
Sponsored content
Mjesec Empty
PostajNaslov: Re: Mjesec   Mjesec Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Mjesec
[Vrh] 
Stranica 1 / 3.Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  CE-4 prošireno :: Astrologija-
Forum(o)Bir: