Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimečet svi 07, 2009 6:18 pm

Transkulturalna psihijatrija je opisala u pojedinim kulturnim zajednicama specifične poremećaje koji se ne viđaju u zapadnoj civilizaciji, te ukazala na kulturološke specifičnosti u nastanku i očitovanju pohjedinih duševnih poremećaja koji su prisutni u svim kulturama i zajednicama. Pojedini specifični kulturološki čimbenici mogu imati patogeni, patoselektivni, patoplastični, patoelaborirajući, patofacilitirajući i patoreaktivni učinak u nastanku i oblikovanju duševnih poremećaja. Iskrivljene i štetne religiozne predodžbe o Bogu, iskrivljene predodžbe o sebi i traumatska iskustva igraju bitnu ulogu u nastanku specifičnih disocijativnih poremećaja u različitim kulturama.

Bolest vračanja (stregoneria) i čaranja (maleficium)

U raznim kulturama bolesti se objašnjavaju kao posljedica bacanja čini, uroka, vračanja ili zlim utjecajem neke osobe. Simptomi mogu uključivati opću anksioznost i probavne smetnje kao što su mučnina, povraćanje i proljev, zatim opću slabost, vrtoglavicu, strah osobe da je otrovana, a katkada i da će umrijeti odnosno biti ubijena ("voodoo smrt"). Ovakva stanja se javljaju u kulturama u kojima se vjeruje da "uroci", "čini" ili "vradžbine" mogu biti bačene na svaku osobu što uzrokuje različite emocionalne, psihološke i tjelesne probleme.

"Ureknuta" osoba plaši se smrti ili nekih drugih negativnih posljedica sve dok se "urok" ili "vradžbine" ne skinu od strane vrača ili iscjelitelja. Posljedica vračanja i čaranja uglavnom se događaju praznovjernim osobama, osobama ekstrinzične i iskrivljene religioznosti, psihički labilnim osobama te osobama koje se bave okultnim i zazivanjem zlih sila.

Ovdje se ubrajaju i proklinjanja. Prokletstva su posebice teška ako su izrečena od strane bliskih osoba, ako se odnose na egzistenciju ili ako su izrečena u nekim posebnim okolnostima, primjerice na dan vjenčanja.

Bolest duhova ("ghost sickness")

Očituje se zaokupljenošću smrću i pokojnicima, a simptomi se pripisuju djelovanju duhova, a katkada i čaranju. Simptomi uključuju ružne snove, osjećaj opasnosti, gubitak apetita, slabost, nesvjesticu, vrtoglavicu, gubitak svijesti, strah, tjeskobu, halucinacije, konfuznost, osjećaj krivnje, osjećaj ispraznosti. Susreće se u različitim kulturama. U Americi je često prisutna među članovima mnogih indijanskih plemena.

Đavolje oko (mal de ojo)

Ova pojava raširena je u mediteranskim kulturama, ali i po cijelom svijetu. Sastoji se u vjerovanju da neka osoba zlobno đavolski djeluje preko pogleda. Katkada se radi o vjerovanju da neke osobe donose nesreću ako te krivo pogledaju, ali je obično riječ o nakani da se nekoj osobi naškodi preko đavla. Posebno su pogođena djeca. Simptomi uključuju isprekdano spavanje, plakanje bez vidljiva razloga, povraćanje, proljev, groznicu u djeteta ili dojenčeta. Ovakva se stanja mogu javiti i u odraslih, češće u žena.

Opsjednuće duhovima (zar)

Zar je naziv koji se rabi u Iranu, Egiptu, Sudanu, Somaliji, Etiopiji i drugim sjeverno-afričkim i srednje-istočnim zemljama za opsjednutost osobe duhovima. Opsjednuta osoba zapada u disocijativne epizode koje uključuju pjevanje, smijanje i/ili plakanje, vikanje, udaranje glavom u zid. Obično je prisutna apatija i povučenost, opsjednuti odbijaju jesti i obavljati uobičajene poslove i izvršavati svoje obveze. Mogu razviti dugotrajnu povezanost s duhom koji ih opsjeda. U lokalnim zajednicama ovo se ponašanje ne smatra patološkim.

Opsjednuće duhovima predaka (shin-byung)

Radi se o sindromu koji je opisan u Koreji. U početku se opsjednuta osoba žali na anksioznost i brojne somatske tegobe kao što su opća slabost, vrtoglavica, strah, anoreksija, nesanica, probavne tegobe, a potom slijedi disocijacija i osjećaj opsjednutosti duhovima predaka.

Opsjednuće lisicom (kitsune-tsuski)

Ovaj sindrom opisan je u Japanu. Japanci su tradicionalni panteisti koji vjeruju kako su životinje, biljke, kamenje, planine i sve što postoji povezano s duhovima. Prema japanskim legendama duh lisice može poprimiti ljudsko obličje, najčešće kao mlada djevojka, koja se poigrava s ljudima. Kada se neka osoba počne neobično ponašati to se tumači kao da je postala opsjednuta duhom neke životinje, najčešće lisice, ali nerijetko i psa ili mačke. Vjeruje se kako se takvi duhovi prenose brakom i održavaju u pojedinim obiteljima koje treba marginalizirati. Postoji vjerovanje da takve duhove šalju šamani u označene obitelji.

Bolest gubitka duše (susto)

Sinonimi su još espanto, pasmo, tripa ida, perdida del alma i chibih. Bolest je opisana u Meksiku i drugim državama Latinske Amerike, ali i u SAD-u kod stanovnika koji su doselili iz Srednje i Južne Amerike. Susto je bolest koja se povezuje s nekim zastrašujućim događajem zbog kojega duša napušta tijelo pa tako dolazi do bolesti i nesreće. Simptomi poremećaja mogu se pojaviti odmah nakon zastrašujućeg događaja ili pak nakon nekoliko godina. Tipične smetnje su poremećaj apetita, nesanica ili pretjerano spavanje, zastrašujući snovi, osjećaj manje vrijednosti i gubitak samopoštovanja, osjećaj prljavosti, tuga, gubitak motivacije uz brojne tjelesne simptome kao što su glavobolja, bol u mišićima, proljev, bolovi u trbuhu itd.. Vjeruje se kao u teškim slučajevima susto može dovesti i do smrti. Ritualno liječenje sastoji se u prizivanju duše da se vrati u tijelo i čišćenju osobe kako bi povratila tjelesnu i duševnu ravnotežu.

Arktička ili polarna histerija (pibloktoq)

Iznenadna disocijativna epizoda izražene uzbuđenosti u trajanju do 30 minuta, često praćena konvulzijama i komom u trajanju do 12 sati. Tijekom napadaja osoba trga odjeću sa sebe, vrišti, plače, izvikuje proste riječi, lomi sve oko sebe, jede feces, izlazi iz skloništa, valja se po snijegu ili bjesomučno trči, pokazuje razna iracionana i opasna (homicidalna ili suiciadna) ponašanja. Prije napadaja osoba može biti povučena ili blago razdražljiva više sati, a nakon napadaja obično je prisutna potpuna amnezija. Poremećaj je opisan u arktičkim i subarktičkim eskimskim zajednicama, obično pogađa žene. Pokušava se objasniti kao izraz bazične eskimske osobnosti, ali strahom od gubitka sigurnosti i emocionalne podrške. Neki autori poremećaj povezuju s hipoglikemijom, hipokalcemijom i smanjenom koncentracijom vitamina D.

Amok

Disocijativni poremećaj koji se susreće na Malajima, a sama riječ znači "ući u furioznu borbu". Sinonimi su cafard ili cathard (Laos, Filipini, Polinezija), mal de pelea (Papua, Nova Gvineja, Portoriko) i iich'aa (Navajo indjanci). Poremećaj se očituje povlačenjem nakon kojega dolazi do iznenadnog napadaja homicidalne agresivnosti, pri čemu oboljeli napada svakoga tko mu se nađe na putu. Napadaj traje nekoliko sati dok bolesnik ne bude svladan ili ubijen. Ako preživi, bolesnik zapada u duboki san ili stupor nekoliko dana. Prisutna je potpuna amnezija za razdoblje napadaja. Epizode su obično praćene idejama proganjanja i automatizmima. Gotovo po pravilu ovaj poremećaj pogađa muškarce. Drži se kako su epizode amoka uzrokovane prezirom ili uvredama, te da je češći u muškaraca. U malajskim bolnicama najčešća dijagnoza za slučajeve amoka jest shizofrenija, a u pojedinim slučajevima depresija, akutni moždani sindrom, disocijativni (histerični) poremećaj. U većini slučajeva nema dijagnoze mentalne bolesti, a napadajima prethodi interpersonalni sukob, ozljeda ili osobni gubitak te društveno konzumiranje alkohola.

Latah (amurakh, irkunii, ikota, olan)

Disocijativni poremećaj specifičan za zemlje jugoistočne Azije. Sinonimi su još bah tschi, bah-tsi, baah-ji (Tajland), imu (Ain, Japan, Sahalin), te mali-mali i silok (Filipini). Susreće se i u Sibiru (Rusija) pod nazivom menkeiti ili myriachit. Poremećaj je češći u žena, a očituje se stanjima akutne prepasti sa simptomima dezorganizacije, hipersugestibilnosti, automatske poslušnosti, ehopraksije, eholalije i koprolalije, odnosno disocijativnim ponašanjem ili ponašanjem nalik na trans.

Windigo psihoza

Disocijativni poremećaj koji je specifičan za sjeverno-američke (kanadske) Indijance. Očituje se sumanutim doživljavanjima opsjednutosti kanibalističkim monstrumom windigom s napadajima agitirane depresije i oralnim sadističkim strahovima i impulsima. Ovaj poremećaj se pripisuje depresiji, shizofreniji, histeriji ili anksioznosti.

Sindrom kargo kulta (sindrom milenijarne sumanutosti)

Kargo kult pojavio se u Melaneziji u prošlom stoljeću kao ritual zadobivanja robe, oružja i dobara koje su posjedovali europski zavojevači. Ne znajući da se roba proizvodi u Europi, lokalno stanovništvo razvilo je vjerovanje kako bijelci sve to dobivaju od svojih moćnih predaka izvodeći rituale. Mnogi od njih su vidjeli avione kojima se dovozi raznovrstan teret (cargo). Stoga su počeli oponašati rituale bijelaca (npr. marširanje koje oponaša američke vojnike, pravljenje križa i klanjenje pred njim) s uvjerenjem da će i njima njihovi preci početi slati ista dobra. Sindrom kargo kulta označava magične i grandiozne ideje pojedinih osoba da mogu komunicirati s bogovima i tako dobiti kargo.

Izvor

autor:
Prof. dr. sc. Miro Jakovljević, dr. med.

Klinika za psihijatriju, KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12
[Vrh] Go down
castrumrider
Višestanični organizam
castrumrider

Male
Virgo Horse
Broj postova : 34
Age : 54
Location : Castrum Novum
Registration date : 06.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimečet svi 07, 2009 11:42 pm

Interesantna tema. Zapravo, sve je daleko istinitije nego što bi čovjek i pomislio. Sve se uglavnom svede samo na razgovor o tome ko koliko zna o takvim stvarima i to je postala tema za uz kafu. Ipak, iskustvo kroz koje sam prošao, može se ispričati samo onome ko je to doživio. Kad jednog dana shvatiš da apsolutno ne upravljaš svojim životom ma koliko se trudiš, da se stvari, ljudi i štošta odvija mimo zdravog razuma... E...tad je meni "kliknulo"..
Ovo je stvarno tema za otvoreni razgovor. U traženju izlaza otišao sam dalje nego što sam i mogao naslutiti. Na kraju, Istina je da sve ovo UOPŠTE Nije kako izgleda.
[Vrh] Go down
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepet svi 08, 2009 1:36 am

Zapravo kad sam čitala text palo mi napamet kako različite stvari se mogu gledati iz različitog kuta.

Dok su nekima iskustva iz početnog posta duhovno stanje i misticizam, drugima je samo bolest koju treba liječiti. Lijekovima.


I još šta mi je zanimljivo ta podijeljenost bolesti po regijama.


castrumrider je napisao/la:
Kad jednog dana shvatiš da apsolutno ne upravljaš svojim životom ma koliko se trudiš, da se stvari, ljudi i štošta odvija mimo zdravog razuma... E...tad je meni "kliknulo"..
Ovo je stvarno tema za otvoreni razgovor. U traženju izlaza otišao sam dalje nego što sam i mogao naslutiti. Na kraju, Istina je da sve ovo UOPŠTE Nije kako izgleda.

E, sad je pitanje šta je zdravi razum. Ono sto su rekli oni neki , ili ono sto mi sami osjecamo i zivimo. Hoću li ikad bit sigurna da sam normalna i zdrava. Ko to zna?

Primjer: osoba koja ima moći (bilo kakve) jel to samo ludost ili ipak uzvišeno stanje svijesti, dar, mistika, ... ?
[Vrh] Go down
castrumrider
Višestanični organizam
castrumrider

Male
Virgo Horse
Broj postova : 34
Age : 54
Location : Castrum Novum
Registration date : 06.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepet svi 08, 2009 2:02 am

Svi mi vrlo dobro znamo šta je zdrav razum. Oni koji to ne znaju, misle da znaju, a zapravo su pod apsolutnom vlašću vrlo moće sile.
Postoje osobe koje imaju "moć". Neke su te moći svjesne a neke ne. Pitanje moći je slijedeće. Šta činiti kad imaš MOĆ. Moć je ista za svakoga. Zavisi samo u čijim je rukama. Neko pomoću šibica naloži vatru, skuha hranu i ugrije dom. Neko pak taj isti dom spali do temelja. Uticaj sila gore spomenutih nije nikakav "misitcizam" već svakodnevna pojava. Kad to počnemo uvažavati kao takvo, onda nećemo liječiti ljude kojekakvim sedativima u miligramima i gramima ili ih zatvarati u ustanove tipa "Kukavičijeg gnijezda" Slobodno podignite glave i pogledajte u oči svima oko sebe. Posmatrajte i primjetićete. Ovo govorim iz svog i iskustva bliskih mi osoba. Kad smo stvarno spoznali da smo nečijom manipulacijom dobili "poklon" u vidu extremno "nestašnog" bića, počeli smo se liječiti. Put je vrlo trnovit. Čim liječenje počne, zamke i napadi stižu sa svih strana.
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Age : 26
Location : Negdje u mislima
Registration date : 27.07.2008

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepet svi 08, 2009 1:00 pm

castrumrider je napisao/la:
...

Morao sam iskomentirati da mi je cijeli tekst jako poznat. Slažem se.

@Lullaby, što se tiče podijeljenosti prema regijama, možda su vračari na određenim lokacijama znali samo za te određene uroke. Isto tako, ako damo ''Tajni'' maha možda je zapravo cijela regija svojom snagom misli djelovala tako da onaj koji misli da je ''uklet'' zaista počne osjećati simptome ovih bolesti.

_________________
"Learn what is true in order to do what is right."
[Vrh] Go down
castrumrider
Višestanični organizam
castrumrider

Male
Virgo Horse
Broj postova : 34
Age : 54
Location : Castrum Novum
Registration date : 06.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepet svi 08, 2009 6:39 pm

Vidim da se tema vrzma oko podijeljenosti po regijama pa da kažem nešto po tom osnovu. Vradžbine, uroci, bajanje, magijske sile, ... jesu na izvjestan način podijeljenje po regijama. Tiče se podijele vlasti među bićima koja su u tim regijama "nastanjena" još prije nas. U pricipu, regije su njihove već jako dugo. Kako se "ljudska" rasa naseljavala tu i tamo na planeti Zemlji, tako su i oni među sobom dijelili područja gdje će ko vladati. Za razliku od nas, oni se u svojim "podjelama vlasti" jako dobro slažu i samo su formalno razdvojeni po regijama. Mi..ljudi...navodno civilizirani, međusobno se ubijamo počev zbog sitniša u novčaniku pa preko borbe za vlast nad komadićem parcele, zbog sexualno frustriranih žena i muškaraca...itd. Sami znate da je spisak predugačak. Davno smo od nekih drugih bića dobijali poruke poput "takmičite se u dobrim djelima". Ali ne, mi volimo jedni drugima pokazati pripadnost u tamnim namjerama. I tako i mi brišemo regionalne podjele, ali onako kako odgovara onima koje ne vidimo. Naravno, oduvijek je đavolov najveći trik bio da ubiijedi čovjeka da ne postoji. Tako je pola posla gotovo, a pola ćemo mi sami obaviti.
Sad razmislimo pa se upitajmo šta zapravo znače riječi poput- stanja disocijacije, shizofrenije, duševni poremećaji, razne egzotične bolesti sa prefiksom patološkog...
Ono što treba svi da znamo, je to da se sve ono što smo čuli od bake, rođaka, priča, legendi, vidjeli dosta toga i filmovima...zasniva na istini, odnosno na stvarnosti u kojoj živimo.
POSTOJE osobe koje su zbog vlastitog koristoljublja, učinile korak prema tami, data im je moć komunikacije i vlast nad nižim bićima s one strane. Tako ljudi sa niskim pobudama odlaze kod takvih osoba po "pomoć" i onda se razvode brakovi, rastavljaju veze, naglo obogaćuje ili naglo ili sistematski dovodi do egzistencijalnog uništenja,,narušava se fizičko i mentalno zdravlje, vrše samoubistva...
[Vrh] Go down
castrumrider
Višestanični organizam
castrumrider

Male
Virgo Horse
Broj postova : 34
Age : 54
Location : Castrum Novum
Registration date : 06.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepet svi 08, 2009 7:00 pm

"Zlo" kako ga mi nazivamo, se širi i preuzima vlast ALI samo uz naš pristanak. Zapamtite, sve je slobodna volja. Oni koje mi vidimo kao zle, sami sebe ne vide tako. U suštini, oni to i nisu. Oni samo čine ono što je svrha njihovog postojanja, ništa više i ništa manje od toga. kad vuk pojede milog nam bambija, onda je on zao, samo je učinio ono što jeste u njegovoj suštini da čini. Ništa više. A ni manje. Mi ne činimo ono što je naša suština. Odatle ovoliko zla i nepravde na svijetu, asve je u rukama ljudi-sluga onoh koje mi ne vidimo. Pored raznih obreda u mračnim prostorijama u svrhu dozivanja nižih bića iz svijeta tame, danas imamo i vrlo lijepe primjere novina, televizije i interneta koji čovjeka koji nema svjesno izgrađenu zaštitu, svakom perverznom slikom i textom sve više korak po korak bacaju u ropstvo i propast. U textu kojim počinje ova tema započeta od Lullaby, Prof. dr. sc. Miro Jakovljević, dr. med., je dosta toga nabrojao a da možda ni sam ne zna koliko je sve to drugačije od stava koji medicina ima prema tome. Ali to ne znači da gosp. profesor nije jedan dobar čovjek. Naprotiv, to samo pokazuje da svi sve pokušavamo izliječiti inekcijama ili tableticama ili dužim ili kraćim boravkom u " Centrima za duševno zdravlje ".
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 55
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimened svi 10, 2009 2:01 pm

@castrumrider, postoji li šansa da o vlastitom iskustvu napišeš nešto više od onoga što si natuknuo? Nemoj, naravno, ako ne želiš.

Psihijatrija je posebna grana medicine gdje se tjelesno uvelike križa, nadopunjava, nadovezuje s duhovnim ili duševnim, odakle i izraz duševno zdravlje, premda bi duhovno zdravlje bilo ono za čime treba težiti. Promjene u mozgu (fizičke i biokemijske) uzrokuju dio navedenih problema. No često se na toj fizičkoj razini ne može ništa naći. Zato i kaže da je recimo u podlozi amoka česta shizofrenija, ali se najčešće uzrok ne zna. Svatko može ponekad upasti u patološka duševna stanja. Stanje u kojem netko potpuno bezrazložno mlati i ubija oko sebe, udara glavom o zid, trga odjeću, jede vlastite izlučevine i slične gadne stvari sigurno nije normalno stanje. Sigurna sam da postoje načini kako dovesti nekoga do takvih stanja i možda dijelom to i jest cilj raznih manipulacija. I dobro je to znati. Osim toga, postoji jedno dobro poznato stanje koje nije fizička bolest ali je medicinski neizlječivo, a to je psihopatija. To su duboki poremećaji ličnosti koji se kod fizički zdravog čovjeka razviju pod utjecajem okoline i, možda, zbog nekog genetskog faktora. U transkriptrima Kasiopejaca i literaturi koja se s njima povezuje nazivaju se OPS (okrenuti prema sebi) ili čak bionički portali kad se radi o teškim psihopatima, nešto kao ljudi bez duše, dok su oni drugi OPD (orijentirani prema drugima). Njih se u ekstremnim slučajevima može jedino izolirati kako ne bi bili opasni po okolinu, no kako su inače zdravi i često vrlo inteligentni, oni šeću među nama i iz tih redova se regrutiraju mnogi masovni ubojice, pa i vođe poput Hitlera i njemu sličnih koji možda samo nisu imali prilike napraviti toliku štetu. Da se radi o nečemu što nije genetski uvjetovano vidi se po potomstvu koje, ukoliko ih se makne od njihovog izravnog utjecaja, sasvim normalno funkcioniraju.

Osobno sam protiv tovrsnih podjela jer su opasne, mogu dovesti do zaluđenosti i mržnje druge vrste prema ljudima koji se malo razlikuju od svoje okoline, pa se tako može dogoditi da proradi zakon linča i da strada netko za koga se vjerovalo da je nekoga urekao ili za koga se misli da u svom podrumu izvodi rituale prizivanja moćnih zloduha. Svi ljudi su putnici kroz život i dok ne učine nešto uistinu loše imaju pravo tražiti svoje vlastite putove na sebi svojstven originalan način.

A duševne bolesti, da još jednom ponovim, postoje. Od blagih poremećaja do vrlo teških i smrtonosnih stanja.
[Vrh] Go down
castrumrider
Višestanični organizam
castrumrider

Male
Virgo Horse
Broj postova : 34
Age : 54
Location : Castrum Novum
Registration date : 06.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepon svi 11, 2009 1:21 am

Što se tiče mog iskustva, da...prilično sam natuknuo. ali prvo malo o psihijatriji koja tek treba da u bliskoj budućnosti preuzme brigu za zdravlje čovjekovog tijela i bića. Ali na sasvim nove načine, odnosno stare-nove načine, davno zaboravljene. Svi znamo, ali to znanje zanemarujemo, da psihijatrija jednostavno "voli" ljude liječit na njima tako drage načine u što spadaju medikamenti, terapije, ustanove, razna "promatranja i analize...a čovjek koji je "obolio" i dalje je u istom stanju. Eventualno malo mirniji zbog raznih sedativa. Naravno, postoji sve veci broj pojedinaca psihijatara koji su presli konvencionalne granice i na svojim i iskustvima drugih došli mnogo bliže samom Biću Čovječijem. Da, duševne bolesti postoje, slažem se sa Svjetlomisjenom.
Duševna bolest označava bolest duše,zar ne. A zašto je duša oboljela, ŠTA je UZROK. I na izvjestan način sam u gornjem tekstu spomenu i OPS i OPD. O...itekako znam kako OPS funkcioniše. Moj prijatelj i ja, koji smo svaki na svoj način dobili "poklon" , nazvali smo to djelovanje "SAVRŠENO LOŠE". Vjerujte, tako i djeluje, SAVRŠENO. Jedan preduslov da čovjek koji je pod uticajem OPS bića, zaista ne oboli duševno, je prethodni nazovimo ga jak lični stav prema životu i njegovim istinama. Zdrav duh koji sam već posjedovao, u mnogome me je sačuvao kad sam bio u stanju vrlo lične drame u kojoj sam sebi izgledao kao da JESAM LUD, a znam da NISAM. Glasovi-odjednom neko izgovori moje ime, ili kaže nešto što nekada razumijem a nekada ne. Ispočetka sam znao nekoga ako sam u društvu upitati,"šta si rekao" ???!!! Samo me pogleda dignutih obrva, tipa, "o čemu ti pričaš" Mislio sam da je šala, ali NIJE. Kad sjedim i npr. čitam knjigu, odjednom čujem... "samo čitaj"... ili me zovne po imenu, ili čujem razgovor kao da je u drugoj prostoriji.... Znate, to je VRLO teško progutati i praviti se da je sve u redu. Nije u redu. Jer shvatio sam da mi se ne pričinjava već da ČUJEM to što čujem. Zatim...primjetim neku sjenu koja kao da "šmugne" npr. kroz hodnik u drugu prostoriju. Ustanem i pogledam...naravno, nema nikoga. A da sve bude ljepše...moja bivša...je to isto primjećivala ali mi nije govorila jer je mislila da joj se učinilo. A to nam se znalo desiti u istom trenutku. Kad sam jednom ustao i pogledao u drugu sobu i rekao šta mi se "učinilo" a pričali smo i pili kafu, onda je rekla da je i ona to primjetila. Dakle...nisam bio sam u svom..."ludilu". MI nismo bili sami, da se bolje izrazim. To je bio početak. Onda smo počeli osjećati tjelesne manifestacije. Kod nje je to bilo izraženije. Npr. lupanje srca...bez ikakvog razloga..sjediš mirno i počne udarati tako da se vidi na grudnom košu kako udara kao da hoće van. Zatim, počinje trnjenje i neka kao obamrlost tijela i udova. Slijedi još...jaki trzaji u fazi prelaska u san, i u stanju dubokog sna. Do te mjere sam se znao "trgnuti" da sam se budio i sjedio ne znajući šta se dešava. Osjećaj da te neko prati, tik iza...Ma to više nije bio "osjećaj", to je bilo hladno ljepljivo prisustvo na samom vratu. Toliko puta sam se okrenuo...ništa, nigdje nikoga. STRAH. Kako je to bilo gadno osjećati da nisi sam kada si sam. Onda počinju razne paranoje. Svađe bez ikakvog razloga. Ja ih nisam često počinjao, ali ona jeste. I nakon sat vremena svađe, kada ja lijepo i argumentovano smirim situaciju, i kažem joj da mi nije trebala reći to i to...ona meni "iznenađeno" kaže "ja to nisam tebi rekla" Jednom sam našu svađu krišom snimio na kasetu i kad sam joj poslije pustio da čuje, tvrdila je da to nije rekla, kao jeste to moj glas ali ja se ne sjećam da sam to rekla. Tad baš i nisam mogao da joj povjerujem, ali danas, nakon svega, znam da na neki način i nije Ona rekla to što je izgovorila. Poslije se to i meni događalo, pa sam i ja nekada tvrdio da nešto nisam rekao, pa čak i ako je više osoba to čulo. Da, kao što sam već rekao u par navrata riječ "bivša"...razveli smo se. Poslije se sve pretvorilo u pakao. Došle su scene koje ću uvijek pamtiti. MI doslovno NISMO Znali šta radimo. Uništavali smo jedno drugo. Priča je duga, ima toga još, mogao bih Vam negdje uz kafu pričati i pričati... O samim simptomima i pojavama ovoga što bi neko nazvao "duševni poremećaj", a zapravo je zaposjednutost od strane, da se precizno izrazim, nižih bića-sluga "viših" bića koja su njihovi gospodari, a ti gospodari te svoje sluge "instaliraju" u čovjeka onda kad je naše eterično tijelo zbog nečega slabo i otvoreno. A tome uglavnom i ne znajući sami doprinosimo time što ne poštujemo sebe ni univerzum u kojem smo postali i u kojem jesmo. Ta bića u zavisnosti gdje živimo, imaju različita imena, a izraz vamzemaljci....napokon mi je jasan. Kad sam počeo shavtati da sa mnom "nešto nije u redu", nedugo nakon toga počeo sam sa liječenjem. Kako je vrijeme odmicalo, ja sam se vraćao sebi. Nije mi lako čak ni sada dok ovo pišem. Život mi je "spaljena zemlja". Umalo zaboravih. Pojave, poput slučajnih događaja, kad apsolutno sve ne ide u bilo kom normalnom pravcu, kada na svoje oči ostaješ bez društva, okrećeš leđa bližnjima, a znaš da činiš nešto što nije u redu i ipak to činiš a ne znaš zašto. To čovjeka smrvi. Dakle, da se vratim svome putu ka liječenju. Long time ago...prije braka, krenuo sam u tada nejasnu potragu za odgovorima kojima nisam baš ni znao pravo pitanje, ali sam osjećao da je to nešto gdje treba da idem. Tome sam se vratio. I ZAHVALJUJUĆI ovome kroz šta sam prošao i kroz posljedice čega prolazim, ZNAM...napokon Znam. Znam ko sam, Znam odakle sam, Znam gdje idemo i ja i svi MI. TO stanje...taj...Osjećaj...TO je neizrecivo. I Sada, Ovog trenutka...najviše što vam mogu reći da vam to približim, jeste da mi je na licu osmjeh i da osjećam jedno lijepo stanje Ljubavi prema svemu. Nekako sve razumijem. I ono što mi je nekad bilo "Zlo" sada i njega razumijem. Razumijem ga jer sam saznao ko sam JA. I napokon, Napokon...osjećam Zahvalnost. Više od toga se ne može izreći. ZAHVALNOST.

Možda sve ovo nije tema za ovdje ili ondje, ali...bio sam zamoljen...i odgovorio sam.
Sve je Svjetlo i Sjena. HVALA.
[Vrh] Go down
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepon svi 11, 2009 9:31 am

Impesivan text. Čitala sam ga u jednom dahu ne odmičući pogled sa slova.
Dok sam čitala prolazilo kroz glavu svašta; i o autoru i o sebi, o mom znanju ili neznanju prishologije, o iskustvu mom koji je u nekim stvarima sličan kao u postu ili jednak u pojedinim crticama... i onda sam pomislila kako cu napisati odgovor koji ce objasnjavati da to nisu vanzemaljci vec sami mi ali van zemlje. Onda sam se ipak predomislila, jer ako znam da smo to mi van zemlje, ako sam shvatila vise onda vrlo vjerojatno postoji i jos neka druga istina mozda a da je ja ne znam.

Kratko cu se osvrnut na tikove (tako cu sad nazvat spomenute manifestacije):
**Lupanje srca bez uzroka, snažni trzaji tijela, sjene oko nas, "nisam ja to rekla" ,..itd.. ma skoro skoro 100% sigurno mogu rec da tu nema parapshilogije vec sa je to cista da ne kazem obicna psihologija. ( o iskustvu pisem)

Gle.. postoje razlicite reakcije nas i nase glave u nekim novim teškim situacijama. Ponekad znaju bit zapanjujuce, ali zapanjujuce nama samo jer nam se dogadaju prvi put ili zato sto se one dogadaju rijetkima ili bas nama na taj specifican nacin. Rečenica pod ** sam imala i ja. I vise od toga. Imali smo i mi. Stres, slijed situacija, nemogucnost nasih pshiha da se bori sa nekim losim stvarima kako treba itd. nas dovode u situacije neobicnih rekacija. Trzaji tijela u prelazu u san ili snu su znali biti tako jaki, snažni i ucestali u jednom satu da bi me znali zaboliti svi misici u tijelu ... i prejak nemir. Iz cista mira, kad sam vec bila mirna i spokojna zaspala u udobnom krevetu.
"Nisam rekla"..eh..to je posebna prica ali i to se da objasniti. Puno posla za pisati ovako ali probacu ukratko u par recenica. U bijesu, jakoj tuzi (treba znat da svi ljudi nisu isti i da svi isto ne dozivljavaju tuge, bijes, tjeskobu) glava se zna ponasati posve drugacije i drgacije reagira cak i u duzim vremenskim periodima. Ne da sam u trenucima zaboravljala sta sam rekla vec i vece i vaznije stvari. Za ne povjerovati kako je to ludo. A nisam bila luda, da se razumije, vec samo umorna, isrcpljena i isisana u svakom pogledu. To je kad tijelo, glava i duh dođe na rezervu.
Ono sto sigurno znam je da malo znam. I tu su moji odgovori.
Zatim prelazi euforije u tjeskobno stanje su posebna prica. Dogodi se odjednom. U par sekundi.

I da.. da ne zaboravim : ovakve i slicne manifestacije vode za sobom jedan fenomen a to je da cesto jedna osoba vuce za sobom drugu iz njegove blizine ako ta druga ima predispozicije za to. I postaju slicne ili iste. (imam za ovo vise primjera). Osobito ako su nekako vezani jedno za drugo (partneri, braća). Kad se to dogodi onda jedno drugom pogorsavaju situaciju, kao zacarani krug. I ode daleko. Predaleko. (jedan od primjera koje imam je zavrsio jako lose, izgubili su oboje svaki kontakt sa stvarnoscu). Ovo je bio osvrt na recenicu "unistavali smo jedno drugo".

Imala sam priliku razgovarati sa prisnom osobom o slicnim stvarima,... kod njega su bile specificne rekacije. Takoder neko stresno razdoblje zivota, jako stresno i bezizlazno a moralo se funkcionirati normalno, nije se smjelo stat. Tu sam se naslusala prica o glasovima koje su ga navodile na suicid. Posve normalan momak, jasan i glasan, dogodio mu se u jednom periodu zivota da je morao rijesiti dosta nekih bitnih stvari u zivotu u malo vremena sam. Jak pritisak ga je doveo do neocekivanih rekcija njege psihe. Evo nekoliko recenica da bude jasnije:

-"Lezim u svojoj sobi, miran i spokojan, citam knjigu, otvoren prozor, proljece, ptice, sunce, cvijece i razmisljam kako je zivot divan i jednostavan .. i onda u jednom trenu, kliku sve postaje drugacije i neki glas u glavi je, tocno znam da nije u sobi vec u mojoj glavi mi kaze da se ubijem. Da skocim s prozora . I pocinje mi se svidati pomisao na let prema dole. Prejaka zelja..prejaka zelja sa pasti dole. Ustajem se, drzim za okna i potpuno miran i svjestan to radim, bez osjecaja da je to lose. Okrenem se oko sebe, u sobi vidim neku stvar (mozda igracku djeteta i sl) i znam da nije to u redu. I pocinje borba da prekinem naum. Jedva. "

-"Vozim doma i pjevusim glazbu sa radija. Volim voznju i uzivam, nasmijan. Zadovoljan. Miran. I onda s neba samo klik i sve postaje drugacije. Prejaka tjeskoba u mom tijelu. Ruke i noge kao olovo, prsa bez zraka, tezina cijelog zivota na ramenima i zamisljam hladnu cijev pištolja na vratu, tocno osjecam da mi je zahladilo na tom dijelu, i godi. Godi kao nikad nista do sada. I da sam ga imao tu i tada opalio bi bez razmisljanja. Toliko stvarno da sam dotakao vrat da vidim sta je tu tako hladno i progledao se na ogledalo. Cijev je bila tu a ne vidim je.".

Itd...
(prica s njim je zavrsila da je otisao na razgovor(e) kod svećenika-pshiloga, radio na sebi i sad je dobro).

Ima jos prica i zanimljivih situacija. Ali sve se svode na jedno: cudnovati su putevi nase psihe. Neke smo otkili, neke nismo jos, a neke necemo vjerojatno nikad.
Dobro je samo ako iz svega ovoga se izide sa spoznajom i pametniji i jaci, a kao takvi smo spremniji na nove uzroke, trigere na neocekivane i čudne rekacije nase glave.
[Vrh] Go down
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepon svi 11, 2009 9:58 am

castrumrider je napisao/la:
"Zlo" kako ga mi nazivamo, se širi i preuzima vlast ALI samo uz naš pristanak. Zapamtite, sve je slobodna volja. Oni koje mi vidimo kao zle, sami sebe ne vide tako. U suštini, oni to i nisu. Oni samo čine ono što je svrha njihovog postojanja, ništa više i ništa manje od toga. kad vuk pojede milog nam bambija, onda je on zao, samo je učinio ono što jeste u njegovoj suštini da čini. Ništa više. A ni manje. Mi ne činimo ono što je naša suština. Odatle ovoliko zla i nepravde na svijetu, asve je u rukama ljudi-sluga onoh koje mi ne vidimo. Pored raznih obreda u mračnim prostorijama u svrhu dozivanja nižih bića iz svijeta tame, danas imamo i vrlo lijepe primjere novina, televizije i interneta koji čovjeka koji nema svjesno izgrađenu zaštitu, svakom perverznom slikom i textom sve više korak po korak bacaju u ropstvo i propast. U textu kojim počinje ova tema započeta od Lullaby, Prof. dr. sc. Miro Jakovljević, dr. med., je dosta toga nabrojao a da možda ni sam ne zna koliko je sve to drugačije od stava koji medicina ima prema tome. Ali to ne znači da gosp. profesor nije jedan dobar čovjek. Naprotiv, to samo pokazuje da svi sve pokušavamo izliječiti inekcijama ili tableticama ili dužim ili kraćim boravkom u " Centrima za duševno zdravlje ".
Potpuno se slazem da je zlo slobodnja volja, kao i sve drugo pa i dobro. Ali ima iznimaka i slucajeva da to i nije bas tako.
Isto tako slažem se da je suština vuka da cini tako i cini to kad pojede bambija... ali..ALI čovjek je druga priča. Suština čovjeka je da čini i dobro i zlo. Tu sad nastupa slobodna volja, izbor. Tu je kvaka: izbor i volja!
Zasto izabiremo ovako ili onako to je druga priča. Koji su uzroci, razlozi, način i na kraju posljedice je za svaki slučaj priča za se.
Trentno sam u stanju da svaki čin nađem opravdanje, skoro pa baš svaki. Ne osuđujem.
[Vrh] Go down
castrumrider
Višestanični organizam
castrumrider

Male
Virgo Horse
Broj postova : 34
Age : 54
Location : Castrum Novum
Registration date : 06.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepon svi 11, 2009 12:09 pm

Riječ Parapsihologija, onako kako je ja nekome i sebi tumačim,jeste "Neobjašnjivo u Psihologij (običnoj). Ta obična psihologija, se zasniva na učenjima i tumačenjima običnih ljudi koji su poznatu nam psihologiju razvijali na sebi svojestven način, a što je opet u mnogome ovisno od ponaosob svakog od njih tj. u kolikoj mjeri su oni sami bili razvijena Ljudska Bića. Psihologija mi je bila literataura kao nekome sportske strane, čak i sa većim žarom i ljubavlju za znanjem sam pristupao toj oblasti. Počeo sam još u osnovnoj školi, vrlo rano čitati i primjećivati nelogičnosti ili osvijetljene staze, u zavisnosti od aotora do autora. U tom periodu počinje prihvatanje i odbacivanje, što je normalno, jer kako jedan Sufi mudrac reče: "Na put kreni s dvjema torbama, jednu stavi naprijed, a drugu pozadi. Sve što ti je jasno, kad je riječ o znanju, i što možeš upotrijebiti stavi u prednju torbu, i neka ti to posluži kao vodič. Ono što ti je nejasno stavi u torbu pozadi. Doći će vrijeme kada ćeš iz jedne torbe prebacivati u drugu, i ono što je pozadi stavljati naprijed , i obratno. Nikad ne znaš kada će se u tebi upaliti svjetiljka spoznaje." Inače, toplo svima preporučam knjigu " Mudrost Sufija" od J. Fadimana i R. Frager-a. Otvoriti srce i čitati.
Jer samo kroz srce, može čovjek doći do svoga bića i spoznati Istinu o sebi.
JA SAM onaj koji je uzrok svoje patnje ili sreće pa čak i kada ta patnja ili sreća, po našem mišljenju, dolaze od nekoga drugoga. Shvatio sam da uzrok, korijen nečega što mene ili bilo koga drugoga čini sretnim ili nesretnim, leži u meni samom, u svakoj mojoj misli i djelu. Zato trebamo živjeti SVJESNO i odgovorno za svoje postupke.
I nije lako doći do toga, ali je put lijep i onda kada smo na tom putu gladni, umorni i žedni.
Sada, danas, nakon svega što mi se događalo, nakon što Znam da djelimo ovaj Svemir sa drugima, koji nisu nužno "dobri" po našim mjerilima, kao i sa onima koji to jesu, osjećam do određene mjere poštovanje prema tim istim bićima koja su na neki paradoksalan način "zbog mene samog bila uzrok moje patnje".
Samo Znanje nas štiti. Znanje je mudrost. Znanje nam daje Moć.

U slijedećem pisanju pričaću o samom liječenju.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 55
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepon svi 11, 2009 7:31 pm

Preduhitrio si me, castrumrider. Upravo sam željela pitati o kakvoj se vrsti liječenja radi. I mene od malih nogu zanimaju ljudska psiha i duhovnost, no kako su moji roditelji bili na neki način znanstveno orijentirani, i ja sam uvijek stvarima nastojala pristupiti što je moguće više racionalno i logično. Imam vrlo malo osobnog iskustva sa stvarima koje si opisao, ali sam to ponegdje znala vidjeti na djelu pa mi se možda zato nekako čini da čitam priču koja mi je odnekud poznata. Čudni su putevi onog našeg dijela koji nije materijalan ili ga barem ne doživljavamo takvim. I jako je važno tražiti ono bitno, jer mislim da se ono čovjeku prije ili kasnije ukaže, samo je pitanje hoće li ga moći i znati prepoznati. To prepoznavanje, dublje shvaćanje barem dijela stvari koje se oko nas događaju smatram blagoslovom zbog kojeg i ja osjećam duboku i trajnu zahvalnost.
[Vrh] Go down
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepon svi 11, 2009 7:36 pm

Ono sto mene, evo reću, ljuti je to što se svaka imalo neobična stvar tumači kao mistika, utjecaj više i strane sile. A to je zato, mislim, što smo premali da shvatimo mnoge stvari koje su posve normalne (makar one bile neobične i jako čudne) i čuče skrivene u nama. Kao da je lakše nazvati to "duh", "vanzemaljac",.. i sl..nego objasniti pravo stanje situacije.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 55
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimepon svi 11, 2009 8:05 pm

Pa ja sam sklona najprije preispitati sva moguća logična rješenja. I uvjerena sam da su mistične pojave koje spominješ na nekom nivou savršeno logične. Stvar je dakle u nivou našeg gledišta, možda našeg trenutnog stanja svijesti. Jer postoje stvari koje se naprosto ne mogu objasniti samom logikom i znanjem koje trenutno posjedujemo. Možda je potrebno vrijeme. Sjećam se kako sam ne tako davno pomislila da mlada žena koja razgovara sama sa sobom na ulici ne može biti sasvim čitava u glavi, dok nisam vidjela da u ruci drži spravicu manju od tokivokija koje sam poznavala, bio je to moj prvi susret s mobitelom prije šesnaest ili sedamnaest godina. No da se netko iz dalje prošlosti, recimo iz 17. st. našao na mom mjestu, on to sebi nikako ne bi mogao objasniti. Tu se radi dakle o određenom tehničkom predznanju, no možda nešto slično postoji i na manje opipljivim područjima. Mislim da mi zbog evolucije koja se, tako barem izgleda, ubrzava, sad vidimo i čujemo i doživljavamo više neobičnih stvari nego naši prethodnici koji su živjeli u nekakvom stabilnijem svijetu bez obzira na ratove i ostala sranja koja su ih morila. Možda se razvija novi senzibilitet, sad kad mnogi od nas polako priznaju sami sebi da svijet i nije sasvim takav kakvim smo ga zamišljali. S druge strane, zbog razvoja znanosti izgubili smo osjećaj za čuda, dakle za nadnaravno, koji su naši preci imali ugrađen, mislim da su bili manje skeptični i njihova psiha je učinila čuda i nadnaravne pojave normalnim dijelom svakodnevice. Mi smo ih svrstali u slične pregledne tabele kakva je ona u uvodnom postu. Ja zapravo vjerujem takvim tabelama i vjerujem da su one barem 95% ako ne i više točne. Velika većina stvari se može i mora dati objasniti, inače mislim da se radi o samozavaravanju, traženju neobičnog pod svaku cijenu. Ali me sve više zanima onaj mali ostatak koji istraživanja i klasifikacije ne pokrivaju. Sad sam svašta napisala i nisam sigurna može li se pratiti što sam mislila, pa da pričekam :)
[Vrh] Go down
castrumrider
Višestanični organizam
castrumrider

Male
Virgo Horse
Broj postova : 34
Age : 54
Location : Castrum Novum
Registration date : 06.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimeuto svi 12, 2009 1:54 am

Ne znam kako, ali večeras oko 20:00 sam napisao jedan txt i morao otići privatnm poslom što sam i naveo, ali...texta nema.

No...sada ću polako nastaviti. Liječenje od stanja disocijacije i opsjednutosti. Takva je tema. Pa da se prilagodim. Sam naslov teme spominje opsjednutost, a zapravo disocijacija je čista posljedica. A pravilno liječenje traži da se liječi uzrok a ne posljedica, mada je danas suprotno u praksi.
Kada sam već dobro očajan i slomljen, odlučio potražiti način/lijek za svoje stanje, nisam očekivao ništa a očekivao sam nešto, ne znam ni sam šta. Kad sam sa jednim prijateljem koji je takođe imao isti slučaj kao ja, razgovarao o sebi i životu, odmah mi je rekao: "...to što se tebi dešava, dešava se i meni i ti se moraš liječiti." On je bio prva osoba kojoj sam rekao svoje sumnje i strahove. I tako...počinje.
Nisam nikada ni u snu pomislio da ću tri puta dnevno piti po malu čašu vode na koju su izgovorene riječi moltve i da će to imati neki učinak u mom životu. A jeste. počelo se nešto mjenjati. Kao što sam već naveo u textu od večeras a kojeg ne vidim ovdje, osobe s kojima sam i sam ne znam zašto gubio vrijeme i dolazio zbog njih u loše situacije, i osjećao se loše u njihovom prisustvu, jednostavno su počele odlaziti iz mog života. Neki drugi, da tako kažem normalni ljudi, a s kojima prije nisam imao doticaja, čak su mi se oni činili bezvezni, postali su mi bliski i to na njihovo insistiranje, a neki su mi rekli da sam im prije izgledao neki čudan i odbojan a da sada vide sam sasvim o.k. I ja sam se osajećao O.K. nakon dugo vremena. Nije to bilo ništa spektakularno, ali ipak znatno bolje od krajnosti koju sam poznavao. Sada mala digresija. Voda pamti informacije, o tome možete na net naći dovoljno da počnete razmišljati malo drugačije.
počnite npr s ovim:

https://www.youtube.com/watch?v=ccCsSXuMlLY
https://www.youtube.com/watch?v=lkbpXRSIUnE&feature=related

Još prije nego što sam napravio ovaj korak, u "Na rubu Znanosti" sam gledao temu o tome kako voda prenosi informacije različitih vibracionih energija, u što je uključena i frekvencija molitvi koje voda pamti. I to mi je sada sinulo kada sam shvatio da ta vrsta frekvencije, ima uticaja na frekvenciju onog što vrši taj pogubni utjecaj na moj život. Za mene je to postala vrsta naučne duhovnosti ili produhovljene nauke, kako vam više odgovara.

Takođe možete pogledati utjecaj različitih zvučnih frekvencija:
https://www.youtube.com/watch?v=oCmGjD9j9bU&feature=related

Ukratko rečeno, ja sam "pio frekvenciju" koja liječi. Znate onaj izraz, nismo na istoj frekvenciji, ili imamo iste frekvencije, pa se snekim baš lijep razumijete, jenostavno, vibriramo u skladu sa nma odgovarajućom frekvencijom.
Nema ovdje nikave mistike, kako se možda nekima može učiniti na prvi pogled. Dobijao sam moltve u vrlo kvalitetnom prirodnom medu i maslinovom ulju. Zbog veće specifične gustoće efekat je izraženiji jer se duže rastvara u organizmu. U razgovoru sa dotičnim koji je moje izlječenje preuzeo na sebe, rekao mi je da je kod mene vrlo jako i prilično moćno biće koje se nalazi u mom tijelu. Tada mi to još nije bilo najprihvatljivije za shvatiti, ali...došao je dan nečega što ste gleali kao "egzorcizam". Stajao sam, ruku opruženih niz tijelo, opušten i zatvorenih očiju. Tek nakon nekih 15-tak minuta slušanja molitvi koje nisam razumio ja, ali je razumio onaj kome je bilo namjenjeno, počela je da mi se polako, vrlo polako diže lijeva ruka, dok niije dosegla visinu skoro horizontalno sa ramenom, a zatim je počela da mi se snažno trese lijeva noga, i desna ruka. Tada, doka sam tako stajao zatvorenih očiju, sa sterilnom iglom za vađenje krvi, napravio mi je ubode na toj dignutoj ruci baša kao kada se vadi krv kod liječnika, na svakoj jagodici, i tražio od dotičnog da me napusti i prestane sa uzrokovanjem nevolja. To sa probijanjem jagodica na prstima zove se "otvaranje puta za izlaz". Nekome sve ovo sada možda zvuči već slutim kako, ipak...ja sam sad tu..."pred vama" i sposoban sam zdravorazumski sve ovo izgovoriti znajući da sam bio korak do ko zna kakvog kraja. O svemu u vezi samog, liječenja, iako bih ja to nazvao povratka zdravom stanju duha i tijela, ima još mnogo toga što bih mogao reći. Najbolje bi bilo da slijedeći put ako nekoga bude interesiralo, nastavim pričajući o manifestacijama tog stanja i pojavama u raznim fazam liječenja.
Sad mislim da ću na spavanje. Bude li pitanja bilo kakve prirode rado ću odgovoriti u okviru onoga što znam. Laku noć svima na planeti CE-4
[Vrh] Go down
castrumrider
Višestanični organizam
castrumrider

Male
Virgo Horse
Broj postova : 34
Age : 54
Location : Castrum Novum
Registration date : 06.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimeuto svi 12, 2009 2:00 am

Ne znam kako, ali večeras oko 20:00 sam napisao jedan txt i morao otići privatnm poslom što sam i naveo, ali...texta nema.

No...sada ću polako nastaviti. Liječenje od stanja disocijacije i opsjednutosti. Takva je tema. Pa da se prilagodim. Sam naslov teme spominje opsjednutost, a zapravo disocijacija je čista posljedica. A pravilno liječenje traži da se liječi uzrok a ne posljedica, mada je danas suprotno u praksi.
Kada sam već dobro očajan i slomljen, odlučio potražiti način/lijek za svoje stanje, nisam očekivao ništa a očekivao sam nešto, ne znam ni sam šta. Kad sam sa jednim prijateljem koji je takođe imao isti slučaj kao ja, razgovarao o sebi i životu, odmah mi je rekao: "...to što se tebi dešava, dešava se i meni i ti se moraš liječiti." On je bio prva osoba kojoj sam rekao svoje sumnje i strahove. I tako...počinje.
Nisam nikada ni u snu pomislio da ću tri puta dnevno piti po malu čašu vode na koju su izgovorene riječi moltve i da će to imati neki učinak u mom životu. A jeste. počelo se nešto mjenjati. Kao što sam već naveo u textu od večeras a kojeg ne vidim ovdje, osobe s kojima sam i sam ne znam zašto gubio vrijeme i dolazio zbog njih u loše situacije, i osjećao se loše u njihovom prisustvu, jednostavno su počele odlaziti iz mog života. Neki drugi, da tako kažem normalni ljudi, a s kojima prije nisam imao doticaja, čak su mi se oni činili bezvezni, postali su mi bliski i to na njihovo insistiranje, a neki su mi rekli da sam im prije izgledao neki čudan i odbojan a da sada vide sam sasvim o.k. I ja sam se osajećao O.K. nakon dugo vremena. Nije to bilo ništa spektakularno, ali ipak znatno bolje od krajnosti koju sam poznavao. Sada mala digresija. Voda pamti informacije, o tome možete na net naći dovoljno da počnete razmišljati malo drugačije.
počnite npr s ovim:

https://www.youtube.com/watch?v=ccCsSXuMlLY
https://www.youtube.com/watch?v=lkbpXRSIUnE&feature=related

Još prije nego što sam napravio ovaj korak, u "Na rubu Znanosti" sam gledao temu o tome kako voda prenosi informacije različitih vibracionih energija, u što je uključena i frekvencija molitvi koje voda pamti. I to mi je sada sinulo kada sam shvatio da ta vrsta frekvencije, ima uticaja na frekvenciju onog što vrši taj pogubni utjecaj na moj život. Za mene je to postala vrsta naučne duhovnosti ili produhovljene nauke, kako vam više odgovara.

Takođe možete pogledati utjecaj različitih zvučnih frekvencija:
https://www.youtube.com/watch?v=oCmGjD9j9bU&feature=related

Ukratko rečeno, ja sam "pio frekvenciju" koja liječi. Znate onaj izraz, nismo na istoj frekvenciji, ili imamo iste frekvencije, pa se snekim baš lijep razumijete, jenostavno, vibriramo u skladu sa nma odgovarajućom frekvencijom.
Nema ovdje nikave mistike, kako se možda nekima može učiniti na prvi pogled. Dobijao sam moltve u vrlo kvalitetnom prirodnom medu i maslinovom ulju. Zbog veće specifične gustoće efekat je izraženiji jer se duže rastvara u organizmu. U razgovoru sa dotičnim koji je moje izlječenje preuzeo na sebe, rekao mi je da je kod mene vrlo jako i prilično moćno biće koje se nalazi u mom tijelu. Tada mi to još nije bilo najprihvatljivije za shvatiti, ali...došao je dan nečega što ste gleali kao "egzorcizam". Stajao sam, ruku opruženih niz tijelo, opušten i zatvorenih očiju. Tek nakon nekih 15-tak minuta slušanja molitvi koje nisam razumio ja, ali je razumio onaj kome je bilo namjenjeno, počela je da mi se polako, vrlo polako diže lijeva ruka, dok niije dosegla visinu skoro horizontalno sa ramenom, a zatim je počela da mi se snažno trese lijeva noga, i desna ruka. Tada, doka sam tako stajao zatvorenih očiju, sa sterilnom iglom za vađenje krvi, napravio mi je ubode na toj dignutoj ruci baša kao kada se vadi krv kod liječnika, na svakoj jagodici, i tražio od dotičnog da me napusti i prestane sa uzrokovanjem nevolja. To sa probijanjem jagodica na prstima zove se "otvaranje puta za izlaz". Nekome sve ovo sada možda zvuči već slutim kako, ipak...ja sam sad tu..."pred vama" i sposoban sam zdravorazumski sve ovo izgovoriti znajući da sam bio korak do ko zna kakvog kraja. O svemu u vezi samog, liječenja, iako bih ja to nazvao povratka zdravom stanju duha i tijela, ima još mnogo toga što bih mogao reći. Najbolje bi bilo da slijedeći put ako nekoga bude interesiralo, nastavim pričajući o manifestacijama tog stanja i pojavama u raznim fazam liječenja.
Sad mislim da ću na spavanje. Bude li pitanja bilo kakve prirode rado ću odgovoriti u okviru onoga što znam. Laku noć svima na planeti CE-4
[Vrh] Go down
Lullaby
Višestanični organizam
Lullaby

Female
Capricorn Monkey
Broj postova : 93
Age : 99
Registration date : 01.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimeuto svi 12, 2009 2:31 am

Baš kad sam posla leć pročitam ovaj post. Umorna ne mogu puno pisati ... ali samo sam htjela reć da mi je sad jako zao sto taj neuspjeli post ne mogu procitati (moze biti do greske na stranici ili trenutnom serverskom pauzom).
I naravno..ovo je prezanimljivo. Interesira me svaki detalj.
Ovo sa frekvenicama me podsjeca na aure različitih ljudi koje se međuskobno (ne)poklapaju...

Mene sad, prije ostalih pitanja koje cu postaviti naknadno, zanima kakav je to liječnik, koja metoda i koje molitve, odnosno jesu li vezane za neku religiju i koju konkretno? Katolički svećenik?
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Other / Decline to state
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 58
Registration date : 22.09.2007

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimeuto svi 12, 2009 7:31 am

Svjetloisjena je napisao/la:
...Sjećam se kako sam ne tako davno pomislila da mlada žena koja razgovara sama sa sobom na ulici ne može biti sasvim čitava u glavi, dok nisam vidjela da u ruci drži spravicu manju od tokivokija koje sam poznavala, bio je to moj prvi susret s mobitelom prije šesnaest ili sedamnaest godina....
dobar ti je ovaj primjer s mobitelom. čuda su čuda dok se ne objasne. a moramo priznati da imamo veliki potencijal kojeg još uvijek ne znamo iskoristiti, ja bi rekla da nije sazrilo da ga u potpunosti iskoristimo. mislim uglavnom na moralne vrijednosti.
zanimljiva tema, iskustva i razmišljanja.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 55
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimeuto svi 12, 2009 9:24 am

@castrumrider, forum ti pokaže tekst koji si upravo objavio i dobro je pričekati da se to dogodi jer inače je moguće da tekst iz nekog razloga nestane. Ja svoje važnije postove kopiram da bih ih mogla ponovo pejstati ako se to dogodi. Jučer poslijepodne i navečer je i meni pucala veza i s forumom, i sa serverom pa je moguće da je to bio neki vanjski razlog. U takvim slučajevima je dobro spremiti tekst u word ili notepad jer je šteta duljih tekstova, čovjeku se ne da ponovo pisati. Na blogu recimo gdje se to ponekad zna dogoditi pišem i spremam tekstove u wordu jer oni koji ih pišu u editor imaju gadna iskustva. A na forumu ne prakticiramo uopće brisanje tekstova nego ih, ako nisu prikladni, izdvojimo i stavimo u kantu/arhivu iz koje se uvijek mogu vratiti na mjesto ili nekamo drugamo, i to uz obavijest autoru teksta. :)

Voda može prenositi informacije i liječiti na opisani način. Ovdje je u pitanju molitva, a voda može ojačati i nekom drugom metodom, recimo prirodnim silama kao kod bachovih kapi ili usklađivanjem neke vrste kao kad se radi o tekućim homeopatskim pripravcima kod kojih se razrjeđivanjem izgubi svaki trag tvari koja je stavljena u vodu i ostane samo energizirana voda. Imamo negdje topic o vodi koja liječi, samo ne znam hoću li ga sad stići potražiti jer sam u žurbi. Vrlo zanimljivo pišeš, castrumrider, voljela bih čitati i nastavak.

Još da dodam - u knjizi Emmanuel od Pat Rodegast i Judith Stanton duhovno biće koje Pat "kanalizira" na pitanje o liječenju spominje da će se ljudi u budućnosti liječiti samo vodom, ali da to vrijeme još nije došlo.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimeuto svi 12, 2009 2:16 pm

Kako tocno funkcioiraju OPS entiteti? Sto oni dobivaju opsjedanjem ljudi? Primjecuje se kako se obicno nesto sto mi nazivamo 'zlom' desava prilikom tih stanja. To bi onda znacilo da je pojam 'zla' univerzalan. Ali, kao sto je Castrumrider rekao, priroda vuka je priroda vuka i on po njoj nije zao. Bas kao sto covjek nece reci ni misliti za sebe da je zao ili skrt. Sve je to energija. Ako se OPS-i na neki nacin hrane nasom energijom zasto je uvijek nuzno da je ta energija dobivena nekim losim djelovanjem. Da li je takva energija jaca od dobre ili nesto?

Castrumrider je spomenuo kako je njegova bivsa tvrdila kako nje nesto rekla i cak da to na snimci ne govori ona. Imam takvih iskustava s nekim ljudima i nisam znala niti povezala da bi to moglo biti to sto Castrumrider govori. A opet, ima jako puno podudarnosti. Znaci li to da smo svi mi potencijalno napadnuti nekim entietom? I kako lijeciti nekog za koga vidimo da je napadnut ali on to ne zeli/ne moze/nije u stanju spoznati? Ima li nekih metoda 'na daljinu'?

Kako smo danas dosta zapali pod utjecaj zapdne kulture koja ne priznaje duhove i sl. desava se da ljudi itekako paze da ne pomenu nista takvoga kako ih se ne bi smatralo ludima. Ali vjerujem da su mnoge stvari koje se danas spominju kao paranormalne ili tako nesto zapravo prilicno uopbicajene. Medjutim, obzirom su duhovi, NDE, AP i td. neprihvatljivi u nasoj kulturi tako i oni koji ih dozive uvjere sami sebe da su halucinirali ili tako sta.
Valjalo bi puno vise pricati o takvim pojavama i ne nazivat ih para-ovo ili para-ono. Jer sve je to normalno i svakodnevno i objasnjivo kao i Svjetlin primjer s mobitelom koji mi se jako svidio. Primjer mislim :)
Ljudi puno gube trudeci se sve labaratorijski dokazati. Da ne spominjemo zanemarivanje i zataskavanje svega sto ne ide u prilog nekoj aktualnoj teoriji conf1 Naravno, ne zelim reci da se treba stvari prihvacati odreda i napamet vec samo to da ako nesto nije moguce dokazati u labu ne znaci nuzno da to ne postoji.

_________________
Respect
[Vrh] Go down
castrumrider
Višestanični organizam
castrumrider

Male
Virgo Horse
Broj postova : 34
Age : 54
Location : Castrum Novum
Registration date : 06.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimeuto svi 12, 2009 7:27 pm

Danas ću malo "skakutati" do svakog od učesnika jer vidim da imate vrlo interesantnih pitanja i razmišljanja. Pokušat ću to uskladiti sa nečim što mi je već na umu da ispričam.
Počinjem sa Alphinim mišljenjem o OPS entitetima. Njima je potrebna energija koju Ljudska Bića emituju u stanju straha, duboke tuge, nekontrolisane sexualne požude, euforičnog stanja "sreće", jake duševne boli, ili čak "uživanjem" u nečijoj patnji ili nesreći. Takva energija, to stanje koje se pri takvim osjećajima stvara, je opet frekvencija za sebe, i upravo kao što mi smatramo hranu za ono što nas hrani, jer smo ograničeni ovim levelom postojanja, tako oni dobijaju svoje energetske porcije od onoga što oni vole jesti. Prije nekog vremena, kada sam razmišljao o uzročnostima i povezanostima između svjetova, pala mi je na pamet rečenica koju sam često znao od nekoga čuti ili pročitati : "...a da zlo bude veće..." Primjer: neko opisuje situaciju u kojoj je došlo do nekog dramatičnog toka događaja, npr. " pukla nam je guma na autu, sletjeli smo s ceste, a da zlo bude veće, ostali smo i bez goriva." Ovo je samo banalan primjer te uzrečice koju čujem često a oni koji je izgovaraju nisu u cjelosti svjesni suštine izgovorenog i toga da je to zaista tako. "Zlo" zaista želi da bude veće. Da bude zdravo i jako sa svog aspekta postojanja. Kao i "zli" vuk i kao i mi sami. Pa.. čime se hranimo. Onim što nas čini onakvima kakvi želimo da budemo. Sad...ako ne znamo ko smo zaista u suštini našeg bića, a to je kod Ljudskih Bića čest slučaj, da ne kažem redovna pojava, onda se hranimo svim i svačim pa postajemo ono što jedemo. Za razliku od nas, pripadnici OPS vrste, su - a što je paradoks - svjesni sebe i svoje suštine. Oni Znaju šta je njima za opsatnak potrebno i žive, tj. postoje u skladu s tim. Oni se hrane slabijima i njihovim slabostima jer su level svjesnosti iznad nas. Jednako tako kao što smo mi iznad poimanja krava ili kokošiju koje uzgajamo i koristimo za svoje potrebe a oni o tome nemaju pojma. Da vam kažem, možda nekome ne baš prihvatljivu činjenicu, prilično smo "krivi" za ono što nam je onako kako jeste, pa bilo to ono što zovemo Loše ili Dobro. Sami znate, a ja to stvarno dobro znam, da nas neki nama stran, a zna biti vrlo "zavodljiv" i "argumentovano" ubjedljiv glas, u nekim situacijama jednostavno "tjera" da učinimo nešto za što osjećamo u samom startu da nije dobro, ali eto, glasić nam to konstantno racionalizira, situacije ka ostvarenju tog "nevaljalog" čina se - gle čuda, same lijepo namještaju, i mi tako poneseni nekom od pobuda to i učinimo. Mali primjer: Imam dečka/curu, lijepo nam je, u svemu se slažemo, planiramo zajednički život...eto nas npr. na rođendanu kod NN, i odjednom pojavljuje se rođak ili prijateljica od domaćina, neobična, pomalo tajanstvena osoba i pogledi se počinju sve češće susretati... U stomaku dobro poznati osjećaj. Počinje komunikacija pogledima, kratko zadržavanje, pa malo izbjegavanja da drugi ne primjete... I tako, odemo svojim toplim domovima u kojima odjednom ne primjećujemo neke drage nam detalje, već...lik lebdi pred očima... Nakon par dana, nadaš se prolazi, eto nje/ga u recimo supermarketu. "Ćao šta ima..riječ dvije..ajmo na kafu. Nastavaka ima različitih, ali većina nas zna gdje to sve vodi. I nađemo se negdje gdje više nema nje/ga u nečemu što smo dobili ( a to smo i tražili) a nema ni onog lijepog toplog doma ni onoga skim smo taj dom tako lijepo uredili. Očaj. Crnilo. Gorčina. Bijes. Tuga.
UVIJEK, imamo prisutne OPS koji Znaju kako nas kondicionirati, tj, šta nama "treba" ( jer sami ne znamo ) da bi od nas dobili ono što žele, tj hranu i energiju. Tako da odgovaram Alphi, ne moramo nužno biti "napadnuti" od bića koje je OPS, ali MORAMO ZNATI I NIKADA NE ZABORAVITI, da je stalno prisutno i da nas napada najviše kada smo na ispravnom Putu.
Utjecaja ima različitih. Jedne sam ja doživljavao prema drugima, a drugi prema meni. Kada ,recimo u gornjem primjeru, dođe do toga da se zdravorazumski kolebamo i počnemo braniti od takvih stranih misli, onda počinje plan B. ( sad sam se sjetio tako mnog toga što sam doživio i vjerujte da sam se ovog trenutka nasmješio ali odmahujući glavom ) Plan B, OPS odmah preduzima i kod osobe s kojom smo do tada bili u skladu, počinjemo iz nikakvog razloga tražiti mane i nedostake ( to je zapravo pokušaj da nas se ubjedi da treba da počinimo ono od čega smo počeli da se branimo ) Ako, nakon nekog perioda, pod uslovom da zdrav razum još uvijek prevladava, to što činimo shvatimo kao svoju grešku i ponovo se vraćamo u linearnost sa dragom nam osobom, slijedi još toga iz bogate ponude. Lično ja, sam svoju bivšu, odjednom, znao vidjeti tako izobličenog i ružnog lika, toliko odvratnu, da nisam mogao nikako komunicirati sa njom. E... i ona je mene tako vidjela. Odjednom,nema više one lijepe intime, na kraju nema nikave. Ćutanje, mučna tišina. Izbjegavamo se u dnevnom boravku. u Glavi mi vri. ŠTA SE DEŠAVA KOJEG Đ...... I da, baš kojeg đavola.
Preispitao sam se zadnjih godina, na teži način, i sa danasnjom nakon svega spoznajom i znanjem, izvrtio svoje filmove i ogolio sam sebe pred samim sobom, i "vidio" jasno kao na dlanu, sve u čemu sam učestvovao i čemu sam ne znajući doprinosio da se odvija.
Ja jesam nečijom namjerom, imao jako usmjereno i ciljano djelovanje bića koje je izvršavalo ono što treba da izvrši i pri tome dobija nagradu u vidu moje patnje. Već sam rekao, da postoje osobe, koje zbog nešto novaca ili druge koristi, a imaju mogućnost jer su tako izabrali, da učine nekoj trećoj osobi "uslugu" tako što će razoriti nečiji život. Postoji kod OPS svijeta, nešto što ja zovem spoljnom politikom, a koju sprovode tako da sami izaberu osobe koje već imaju preduslove u vidu duhovne nerazvijenosti i sklonosti pohlepi za materijalnim na niskom nivou, i stupe sa njima u kontakt i ponude im mogućnost da budu njihovi ""ambasadori" , ali u ovom slučaju "loše volje".
Kad sam došao do dna, bukvalno, i odozdo gledao negdje gore, nijemo tražeći i vapeći za pomoći, jednostavno osjećajući da neko ili nešto živi u meni i uništava moj život, pomoć je stigla u vidu obnavljanja jednog starog prijateljstva, i na kraju do razgovora i konačno nekoga kome mogu sve reći a da ne misli da sam lud. I počelo je, moj put ka izlječenju. ALI...onima koji dođu do toga da se odluče tražiti ovakvu vrstu pomoći, NAPOMINJEM, tražite u sebi da dobijete pomoć od takve osobe kojoj je to jedini cilj, da vam pomogne. Ja sam se u sebi molio da dođem do nekoga ko će mi stvarno iskreno pomoći, jer nisam više znao koliko ću izdržati u stanju u kakvom sam bio. Tako se i desilo. Iskrenost u namjerama je nešto što određuje naš put. Biti čist u namjeri. I ZNAJTE, kada liječenje, a uz pomoć onoga koji liječi i uz pomoć onoga koji se liječi, počne vraćati život u ruke onoga kome i pripada, tada MI stupamo na scenu, i naša dužnost je da se sada počnemo razvijati i brinuti sami za sebe, da postanemo zaista odgovorni za ono što pomišljamo, mislimo ili činimo, sebi i drugima. Da postanemo zaista OPD, i da se razvijamo tako što nam je stalo do drugih oko nas.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimesri svi 13, 2009 2:38 pm

Lijep post :)

Sto se OPS-ovaca tice, slicno razmisljamo. Super si objasnio, svaka cast. Kada covjek (sebe) promatra sa strane tocno vidi kako se ide opravdati s nekim argumentima tipa gledanja samo losih strana neke osobe i sl. kako bi se opravdao u nekim postupcima. Ono za sto se najvise zalazem jeste kako covjek mora preuzeti svoju odgovornost. Ne opravdavati se. Preuzeti taj teret. Naravno, svatko grijesi u zivotu ali nakon pogreske valja istu spoznati i...preuzeti odgovornost. Nazalost, to rijetko susrecem. Uglavnom sama opravdanja conf1
Nego htjela sam pitati/komentirati dio u kojem kazes kako OPS-ovci najvise napadaju kada izabiremo ispravan Put. To stoji ako se neki OPS-ovac bas nakelmio na neku osobu. Ali i ljudi sami od sebe izabiru neke druge (krive) Puteve. Sami od sebe su, da tako kazem, zli...ili ne bas dobri/pozitivni (makar to za sebe ne misle). U svakom slucaju ono sto hocu reci jeste da bi ovima bilo jednostavnije lovit 'laki plijen' nego trosit svoju energiju pokusavajuci zeznut nekog tko ide pravim Putem. Ili recimo napast nekog tko je krenuo krivo ili ima potencijal pa da ga navedu dalje tako. Ali covjek uvijek ima slobodnu volju da se ipak okrene i da spozna. Na koncu ako je i pokleknuo da se digne i preuzme, vec spominjanu, odgovornost.

Kada covjek dotakne dno ima dva puta. Jedan je da mu prosvijetli i krene prema gore, a drugi je da se dozivi kao zrtvom (koja nije nista kriva sto je tu gdje jeste) te da iz svega ne nauci nista nego ostane lutat po tom dnu.
Usudila bih se reci da covjek najvise nauci iz sranja (pardon na izrazu) koja mu se dogode u zivotu. Naravno, to pod uvjetom da gleda, a ne da se samosazalijeva. I cini mi se da ljudi kojima je sve nekako 'po loju' nece bas puno naucit ili razvit neki vid svjesnosti, znanja i sl. u ovom zivotu.

_________________
Respect
[Vrh] Go down
castrumrider
Višestanični organizam
castrumrider

Male
Virgo Horse
Broj postova : 34
Age : 54
Location : Castrum Novum
Registration date : 06.05.2009

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimesri svi 13, 2009 9:38 pm

Pa...Alpha, otprilike tako kao što si rekla, redovno opravdavamo svoje milsi i djela time da su nas drugi na to uslovili, tj. "mea culpa" je zbog tamo nekoga. Odgovornost se uglavnom ne preuzima jer povlači osjećaj krivnje a to ne želimo, zar ne. Sad...da li se OPS-ovac nakalemi na nekoga ako je na ispravnom putu, stvari stoje manje-više ovako: Neko ko je da se izrazim prilično "čist" u svojim djelima i namjerama, što bi se reklo, neporočan, je divan plijen, kao kad do srži prepreden, namirisan i slatkorječiv "frajer", izabere lijepu, nevinu ( u svakom pogledu) djevojčicu i učini od nje takve stvari da se ona sama ne može više sebe sjetiti kakva je bila i time uzrokuje kod nje patnju u kojoj uživa, naročito u društvu kretena poput njega. To je ono što ti kažeš da su ljudi (neki) sami od sebe zli. Koliko je to sami od sebe, to je za diskusiju poput ove, jer nekada mi je bilo teško shvatiti da se neko može roditi zao, ali sam poslije to ipak prihvatio jer sam shvatio kako funkcionira karmički princip. No...da se ne udaljim suviše, gornji primjer već poznat u našem društvu, opisuje i funkcije OPS entiteta. Kroz djela poput Starog i Novog Zavjeta, odnosno Biblije i Svetog Pisma, a na kraju i Kur`ana, pažljivo čitajući, može se reći da su neke Upute, prilično sakrivene, a opet tako očite. Uglavnom, govori se o Zlu koje stalno vreba, a najveći mu je uspjeh, sa Puta skrenuti iskrene vjernike. Zapravo, radi se o međusobnom ratu bogova. Da, sa malim "b" , koji se od davnina nadmeću za pravo nad Zemljom i vlast nad Ljudskim Bićima. Od kako su nas stvorili, među njima, bogovima, vladaju nesuglasice. Otuda danas među religijama mržnja i nesuglasice. Jer, mnogoboštvo jeste postojalo, ali zato što su davanašnji naši preci, zaista poznavali više "bogova" koji su među sobom imali podijeljene uloge i zaduženja. A monoteizam je stvaran tako što je onima kojima je dolazila "Objava", striktno rečeno da vjeruju u samo onoga koji im tu objavu šalje. I po uspostavljanju neke od monoteističkih vlasti, "oni drugi" njima suprotstavljeni, čine sve da sljedbenike svog suparnika navedu na krivi put. I pri tome ih stave pod svoju vlast i iskorištavaju kako njima odgovara. I sve ove religije i sve što znamo o tome, stvorili su bogovi sa malim "b". A njih su pak stvorili neki drugi, itd...sve do Kreatora Svega. On je Veliko "B". Najbolji izraz za Boga je Stvoritelj Svih Svijetova. Jer JESU stvoreni Svjetovi i svi su sadržani u Jednome. Možda se čini da sam odlutao od teme, ali sada pokušavam pojasniti da MI, OPS, OPD, nisu tek pokušaj imaginacije, već smo zajedno sa njima, u procesu stalnog stvaranja, i nekada tamo, doći će naše vrijeme da budemo toliko svjesni, razvijeni i moćni, poput onih koji su stvorili nas, da MI stvaramo druge svjetove. TO je naš cilj. I dužnost. Sada je tako kako jeste. I zato, mada teško pojmljivo iz ove dimenzije našeg postojanja, prihvatimo sebe, druge i SVE. Nema Dobro, nema ZLO. Svako čini to što čini. Zakon postojanja je takav, Slobodna Volja. Stvoreno stvara. I tako unedogled. Nekoga posmatramo kako rušilački djeluje oko sebe, a zapravo on stvara Svoj Svijet. Ta osoba ili biće to tako vidi. I treba to da znamo, razumijemo i prihvatimo. ALI, to ne znači da sjedimo i čekamo da nas neko svrsta u tu svoju "rušilačku" kreaciju. Mi treba da činimo drugačije i stvaramo ono što je suštinsko Dobro, Dobro koje i nas i "one druge" vidi jednako.
Stoga, da se vratim direktno na temu, ljudi "obolijievaju", odnosno padaju pod utjecaj nama nevidljivih i nepoznatih ne sila, nego Bića. Nama je "teško" i patimo zbog toga a oni se time hrane. Oni žele vlast nad ljudima i to je to. Zato, gledajmo se međusobno i prepoznajmo naše "bolesti" Kada shvatimo, da neko, mnogo, mnogo jači i moćniji od nas, MOŽE da se poigrava sa nama, da utiče na naše tjelesno zdravlje, da se poigrava našim umovima, životima...tada znamo s kim imamo posla. Oni su stvoreni poput nas i oni se Moraju pokoravati Zakonu Stvaranja koji je stvorio i njih kao i one prije njih. Tako sam se ja "liječio" onim čemu se oni pokoravaju. U "akademskim" krugovima sve ovo nazivaju primitivnim i zaostalim. Zvanične religije kriju mnogo toga od nas, jer znaju da bi prestala potreba za njima kad bi naučili ljude Zakonu. Postojanje drugih svjetova i njihov uticaj na Čovjeka, znači gubitak Njihove vlasti nad ljudima. Zato je egzorcizam tabu tema. Islam kao religija je u tome par koraka ispred ostalih, mada bi moglo i više od toga, kada sada znam o čemu se radi. A jednostavno je. Ljudima samo treba REĆI ISTINU. I kad znamo šta je, ko smo, gdje živimo, odakle smo, kako se se sve odvija...onda naša Slobodna Volja, dobija punu satisfakciju i Znamo je koristiti u skladu sa Zakonom Jednog. Da, islamski sveštenik je bio osoba kojoj sam se obratio za pomoć. Počeo sam razumjevati način djelovanja Riječi. I sad me je sramota kad shvatim, da MI, arogantni napuhani i "civilizovani" ljudi, sve neki "vjernici", ne poštujemo ono u šta "vjerujemo", a taj isti Zakon poštuju Bića za koja mi kažemo da su ZLA. Da, čak i OPS, Sotona, Vrag, Nečastivi, Lucifer...i ini...i svi ostali, pokoravaju se Stvoritelju i onom ko je iznad njih. A mi NE.
Da ne pomisli neko da je to tek tako, malo se liječiš, piješ vodu...i sad će sve da bude super. Već sam prije napominjao, pomozimo drugome da nam pomogne. I kad nam pomogne, pomozimo sami sebi. Budimo svakog dana bolji.
Nema mistike na ovome svijetu. Ljude samo drže u neznanju. Da bi lakše vladali. Ali ovo što sam do sad rekao postoji kao takvo i u bezbroj oblika.
Na različite načine može doći do izlaska bića koje nas je zaposjelo. Od slučaja do slučaja. Znam neke lakše, gdje je već nakon par dana došlo do reakcije povraćanja. Nekada se to dešava kroz stolicu. Nekada pak spontano i počnemo primjećivati da nam je nekako "lakše". Kod mene je potrajalo. Ne cvjetaju mi ruže. Ali sada VIDIM, ZNAM, ŽIVIM. I učim, svakoga dan nešto novo. I svakog trenutka stičem Znanje o nečemu što nisam znao. I svaki komentar i pitanje na ovom forumu za mene su istog trenutka odgovori. Zato sam zahvalan vama koji pitate, jer ja učim od vas. Vi meni takođe dajete Znanje.

Sufi mudrac kaže: " Na put kreni s dvjema torbama, jednu stavi naprijed a drugu pozadi. Sve što ti je jasno, kad je riječ o znanju, i što možeš upotrijebiti stavi u prednju torbu, i neka ti to posluži kao vodič. Ono što ti je nejasno, stavi u torbu pozadi. Doći će vrijeme kada ćeš iz jedne torbe prebacivati u drugu, i ono što je pozadi stavljati naprijed i obratno. Nikada ne znaš kada će se u tebi upaliti svjetiljka spoznaje. "
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 55
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitimesri svi 13, 2009 10:09 pm

Prekrasna je ova posljednja izreka!

Pomislila sam još kod tvog prvog posta kako islamski svećenici imaju veliko iskustvo s istjerivanjem džina, dakle duhova, očito zlih, iz ljudi. No kako se time bave i ostale religije, kasnije sam pomislila da je ipak riječ o rkt egzorcizmu. Uostalom, to je nevažno, bitan je učinak. Čitala sam jednom vrlo ozbiljnu knjigu o slučajevima opsjednuća i zaključila kako ih je uistinu teško dokazati. Ali također kako ljudi s očitim problemima te vrste užasno teško dolaze do rješenja istih. Ima i nekih metoda tipa Excallibur koji je prije desetak godina zaživio u Zagrebu i ubrzo nestao - tom se duhovnom metodom ljude moglo očistiti od dvodimenzionalnih entiteta koji dolaze iz astrala i lijepe se na auru čovjeka pa ne možemo funkcionirati kao slobodna Božja djeca dok ih se ne oslobodimo. Oni se sami odlijepe kad duhovno ojačamo na mjestu gdje se oni nalaze i odu tražiti novu žrtvu iz koje će moći nesmetano isisavati energiju, jer i oni se hrane našim negativnim emocijama. Najzanimljivije što sam naučila iz te knjige o excalliburu jest tvrdnja da nam naši duhovni vodiči, birajući manje zlo, često nalijepe takav entitet poput flastera kad nam se dogodi nešto tako strašno da to ne bismo mogli podnijeti i vjerojatno bismo fizički umrli. Posljedica prisustva takvog entiteta može biti neka od ovisnosti (alkohol, duhan) ili neka karakterna promjena koja nas onemogućava da kontaktiramo normalno s ljudima i slične stvari. Ima li taj opis kakve veze s tim kako si doživio svoje oslobađanje? Ili je tvoj opsjedatelj bio neko hijerarhijski više utjelovljeno zlo?
[Vrh] Go down
Sponsored content
Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Empty
PostajNaslov: Re: Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama   Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Stanja disocijacije i opsjednutosti u različitim kulturama
[Vrh] 
Stranica 1 / 3.Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Svijet oko nas :: Psihologija-
Forum(o)Bir: