Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: "Karta grijeha" ned svi 10, 2009 5:29 pm | |
| Radi se o zanimljivom istraživanju jednog američkog tima. Ne radi se o raspravi o grijehu kao takvom, nego su ljudi prebrojali ono što im se činilo pokazateljem grijeha. Recimo pokazatelj za bijes bi bio broj ubojstava u jednoj državi, za zavist broj lopova i krađa i slično. Zanimljiva ideja u svakom slučaju, izložena u ČLANKU: - Citat :
- Geografi sa Sveučilišta u Kanzasu pokušali su na osnovi statističkih podataka otkriti koliko je grešno stanovništvo SAD-a i kojem od smrtnih grijeha su se odali u najvećem broju. Rezultati su zanimljivi.
Geografi s Državnog sveučilišta u Kanzasu koristili su određena statistička mjerenja kako bi kvantificirali grijehe stanovnika Nevade, a kasnije su svoje ''istraživanje'' proširili na cijelu zemlju.
Pri izradi karte grijeha koristili su se okružnim statističkim podacima o broju ubojstava (gnjev), prihodima (pohlepa), zaraznim spolnim bolestima (požuda) i slično.
Kako sami geografi kažu, ovo je precizna zabavna smicalica – strogo unošenje besmislenih podataka.
Za svaki grijeh izrađena je posebna karta, što je zemlja bila tamnija, to je veći broj ljudi podlegao određenom grijehu.
Pohlepa je izračunata usporedbom prosječnog prihoda s brojem stanovnika koji žive na rubu siromaštva.
Zavist su izračunali uzevši u obzir ukupan broj lopova – pljačkaša, provalnika, kradljivaca...
Bijes je izračunat po broju nasilnih ubojstava, a požuda po broju zaraženih spolno prijenosnim bolestima.
Pretjerivanje u jelu izračunato je prebrojavanjem broja fast-food restorana po broju stanovnika.
Lijenost je izračunata usporedbom troškova za umjetnost, zabavu i rekreaciju sa stopom zaposlenosti.
I oholost, majka svih grijeha, izračunata je kombinacijom podataka za ostale grijehe kako bi se izračunala ukupna količina zla po državi.
Kad je pohlepa u pitanju, na vrhu ljestvice je Nevada, Teksašani se ističu u proždrljivosti, dok na Floridi vlada gnjev.
| |
|
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: "Karta grijeha" ned svi 10, 2009 5:33 pm | |
| mogli bi to proširiti i na ostatak svijeta da vidimo gdje smo mi šta mislite koje bi boje bila naša država? | |
|
| Naslov: Re: "Karta grijeha" ned svi 10, 2009 5:34 pm | |
| Tamno crvene? | |
|
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: "Karta grijeha" čet svi 14, 2009 11:53 am | |
| Ne kontam koja boja oznacava koji grijeh? | |
|
| Naslov: Re: "Karta grijeha" pet svi 15, 2009 12:34 am | |
| Moram priznati da je i meni karta prilično nejasna. Više sam gledala gustoću točkica nego boje. Ali crvena mi je logičan izbor za veći grijeh | |
|
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: "Karta grijeha" pet svi 15, 2009 11:47 am | |
| Ja sam kontala da je crvena za pozudu, a da su druge boje za nesto drugo...nemam pojma. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: "Karta grijeha" | |
| |
|