Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE

Go down 
Autor/icaPoruka
maradja
Prašina
maradja

Female
Pisces Cat
Broj postova : 3
Age : 45
Registration date : 25.06.2009

PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Empty
PostajNaslov: PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE   PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Icon_minitimepon lip 29, 2009 1:22 pm

Sunce

Upravlja: lavom
Egzaltacija: ovan
Egzil: vodolija
Pad: vaga

Grafički znak predstavlja Heliosov štit, ili beskonačni krug(točka simbolizira unutarnje ja)
Predstavlja: volju za moći, ličnost, ego
Ključna riječ: unutarnje ja
Anatomija: srce, gornji dio leđa, slezin, cirkulatorni sistem, sperma, desno oko muškarca i lijevo žene

Sunce je osnovni izraz čovjeka kao pojedinca. Ono predstavlja ego, način na koji želimo da se predstavimo svijetu. Ako je sunce dnevna svjetlost, onda ono i vlada dnevnim osobinama kao što su elan, volja, pokret, ujedno je i simbol svijesti. Ukazuje na sposobnost rukovođenja i uspješnost. Predstavlja muško načelo, oca, muža i muškarca u cjelini. Ono upravlja zdravljem, vitalnim načelima, autoritetom i rukovodećim mjestima, rangom, titulom, visokim položajem, napredovanjem, dostojanstvom, energijom, osjećanjem identiteta i sposobnošću za sticanjem iskustva. Takođe upravlja i djecom, očinstvom, ponosom, nakitom, zlatom, kockanjem, srcem... Njegovo djelovanje je osnažujuće i daje vitalnost.

Tamo gdje vam je sunce u horoskopu – tu su vam život i srce; tu želite da zablistate.

Mjesec

Upravlja: rakom
Egzaltacija: u biku
Egzil: jarac
Pad: škorpija

Grafički znak: Mjesec u prvoj četvti
Predstavlja: domaćinstvo, potrebu za njegovanjem
Ključna riječ: emocije
Anatomija: grudi, stomak, ravnoteža tečnosti u telu, probava, sekrecija žljezda sa unutarnjim lučenjem, lijevo oko muškarca i desno oko žene.

Uticaj mjeseca je veoma važan zbog toga što je to planeta najbliža Zemlji i zbog toga što se brzo kreće kroz zodijak. On obiđe svoju putanju za samo 28 dana i njegovo kretanje ima veliki uticaj kako na cjelokupnu prirodu tako i na covjeka.
Mjesec predstavlja žensko načelo: majku, suprugu i ženu u cjelini. Samim tim i plodnost. To su instinkti, raspoloženja, plima i oseka, faze, prijamčivost, fluktuacije, osjećanja, uobičajene naike i refleksno djelovanje. Mjesečevo djelovanje fluktuira i mjenja se. Ono upravlja ličnim interesima, željama, potrebama, magnetizmom, rastom, plodnošću, potrebom za dodirom, sposobnošću upliva na druge sviješću. On istovremeno upravlja i tekućinama, robom, prodajom, plovidbom, pivarstvom, njegovateljstvom, trgovinom i javnošću uzev u cjelini.
Mjesec je odgovoran za naša osjećanja, predstavlja naše kućno i intimno okruženje.
On je i planeta sanjarenja, imaginacije, ideja, samo je on cesto nesposoban za akciju(pasivan je). Govori o odosu prema majci i prema potomstvu. U horoskopima muskaraca on pokazuje kakvu ženu prizeljkuje.

Tamo gdje vam je mjesec u natalnom horoskopu podložni ste emocionalnim usponima i padovima. On predstavlja najsenzitivniju točku u horoskopu i pokazuje gdje nam nedostaje stabilnosti.

Merkur

Upravlja: Blizancima, djevicom
Egzaltacija: vodolija
Egzil: strijelac, ribe
Pad: lav

Grafički znak:krilati božanski šljem
Predstavlja: intelektualni poriv, način izražavanja
Ključna riječ: sposobnost promišljanja
Anatomija: nervni sistem, mozak, vid, usta, jezik, respiratorni sistem, ruke i šake, opći vladar svih hormona.

Nikada se ne nalazi na udaljenosti većoj od 28° u odnosu na sunce. Smatra se neutralnom planetom. Upravlja razumom, sposobnošću komunikacije, intelektom, sviješću, spretnošću, racionalizacijom, transmisijom, riječima, mišljenjem i čulnim percepcijama. Njegovo djelovanje je brzo, neizvjesno, kratkotrajno. Označava putovanja(posebno kraće puteve), braću i sestre, djecu, činovništvo, govor, pisanje, knjigovodstvo, sekretarske poslove, aktivnosti vezane za susjedstvo, pisma i poštanske komunikacije, saobraćajna sredstva, trgovinu, emotivni potencijal i tehniku.

Gdje vam je Merkur u natalnom horoskopu – to pokazuje gdje i na koji način najbolje komunicirate.

Venera

Upravlja: bikom, vagom
Egzaltacija: ribe
Egzil: škorpija, ovan
Pad: djevica

Grafički znak: ogledalce taštine boginje Venere
Predstavlja: društvenu afirmaciju, osjećanje vrijednosti
Ključna riječ: naklonost
Anatomija: grlo, brada, obrazi, čulo okusa, bubrezi, jajnici, unutarnji reproduktivni organi, venska cirkulacija, receptori u koži.


Nikad nije udaljena više od 46° u odnosu na Sunce. Venera je planeta ljubavi. Upravlja umjetnošću, kulturom, estetikom, posjedovanjem, partnerima, ljepotom, šarmom, dobrim ukusom, sentimentalnošću, šećerlemama i slatkišima, bojama, harmonijom, poezijom, slikama, nakitom, pevanjem, dramom i muzikom. Venerino djelovanje je nježno i harmonično. Ova planeta upravlja emotivnim kontaktima, nježnošću, moralnim karakterom, brakom i različitim savezima. Takođe upravlja društvenošću, sklonostima, luksuznom, zadovoljstvom, poštovanjem. Venera je planeta ljubavi i senzualnosti, a ne seksa.Tamo gdje vam je venera u natalnom horoskopu - govori u čemu stvarno uživate i na koji način.


Mars

Upravlja: ovnom
Suvladar: škorpije
Egzaltacija: jarac
Egzil: vaga, bik
Pad: rak

Grafički znak: koplje i štit boga Marsa
Predstavlja: akciju, agresivni poriv, inicijativu
Ključna riječ: energija
Anatomija: mišićni sistem, eksterni reproduktivni organi, glava i lice, crvena krvna zrnca, motorički nervi, bešika, nadbubrežne žljezde

Upravlja vašom animalnom prirodom, željom i seksualnom energijom. Ukazuje na ambiciju, snagu, moć, konstruktivnost, rad, težnju, takmičarski duh i smrt. Upravlja kirurgijom i operacijama, oružjem, ratom, nesrećama, zapaljenjima, ranama i posekotinama, opekotinama, nasiljenžm, alatom, željezom, i čelikom. U natalu, mars predstavlja vašu aktivnu snagu, način na koji se borite, suprostavljate ljudima ili stvarima. Na sentimentalnom planu često označava suparnike, a na društvenom konkurente. Djelovanje Marsa je iznenadno, samosvjesno i uznemirujuće. Mars se može koristiti destruktivno i ljutito, borbeno, ili pak sa hrabrožću i snagom.

Tamo gdje vam je Mars u natalnom horoskopu – tu ulažete najveću energiju.


Evidentirano
Jupiter

Upravlja: strijelcem
Suvladar: riba
Egzaltacija: rak
Egzil: blizanci
Pad: jarac

Grafički znak: prvo slovo grčke riječi koja označava boga Zeusa
Predstavlja: dobronamjernost i zaštitništvo
Ključna riječ: ekspanzija
Anatomija: arterijska cirkulacija, jetra, bedra, kukovi, stopala, desno uho, gornji dio čea, glikogen i masna tkiva, pankreas.


Jupiter je tradicionalno planeta sreće, prosperiteta, optimizma. Upravlja bogatstvom, slobodnim vremenom, velikim poslovima, višim umom, optimizmom, visinom, rastom, moralnošću, prosperitetom, prepuštanjem uživanju. Upravlja isto tako i visokim obrazovanjem, filozofskim razmišljanjem, aspiracijama, sportom, srećom, dugim putevima, lovom i naklonošću prema životinjama. Jupiter je sudija, zakonodavac i onaj koji pruža pomoć. Njegovo djelovanje je sređeno i podstiće zdravlje i rast.

Tamo gdje se on nalazi u natalu – tu često imate sreće i rado provodite slobodno vrijeme.


Evidentirano
Saturn

Upravlja: jarcem
Suvladar: vodolije
Egzaltacija: vaga
Egzil: rak
Pad: ovan

Grafički znak: srp Kronosa(boga vremena)
Predstavlja: poriv za sigurnošću i bezbjednošću
Ključna riječ: učitelj
Anatomija: koža, skeletni sistem(i zubi), ligamenti, koljena, lijevo uho, organi čula sluha, žučna kesa, paratiroidna žljezda, tjelesne bjelenčevine

Upravlja oblikom, disciplinom, odgovornošću, organizacijom, ambicijom, sposobnošću ostvarivanja karijere, ograničenjima, tugovanjima i zakašnjenjima. Saturn upravlja i teorijom i naučnim zakonitostima, starijim osobama, strpljenjem, utvrđivanjem termina, tradicijom, konvencionalnošću, ortodoksnošću i korisnim korištenjem vremena. Saturn predstavlja načela istinitosti, kontrakcije, učvršćivanja, mudrosti i starenja. Njegovo djelovanje je sporo i trajno. Saturn je naredbodavac horoskopa.

Tamo gdje vam je Saturn u natalnom horoskopu – tamo se osjećate ponajmanje sigurnim i nastojite to da prekomjerno nadoknadite.


Uran

Upravlja: vodolijom
Egzaltacije: škorpija
Egzil: lav
Pad: bik

Grafički znak: izvedeno slovo H, po Heršelu, astronomu koji je otkrio ovu planetu, 1781. godine
Predstavlja slobodarski poriv(sveto nezadovoljstvo)
Ključna riječ: onaj koji budi

Upravlja otkrićima, originalnošću, naukom, elektricitetom, magijom, okultnim, svjetlošću, astrologijom, psihologijom, rendgenskim zracima, avionima i uvidom u prirodne zakone. Ovo je futuristička, humanitarna, intelektualna, ekscentrična, boemska, egoistička i utopijska planeta. Takođe upravlja i stvaralačkom voljom, iznenadnim promjenama, revolucijom i diktatorima, individualizmom, ingenioznošću, pobunama i autonomnošću. Njegovo djelovanje je iznenadno, neočekivano i često nasilničko. Uran krši tradicije. Neutralan je i bespolan i mnogi smatraju da on predstavlja višu oktavu Merkura i da je prva transcedentalna planeta. Najnovija istraživanja povezuju Uran sa elementarnim nepogodama, prije svega sa zemljotresima.

Tamo gdje vam je Uran u horoskopu - tu nastojite da učinite nešto neuobičajeno.


Neptun

Upravlja: ribama
Egzaltacija: još nije utvrđena
Egzil: djevica
Pad: još nije utvrđen

Grafički znak: trozubac Posejdona
Predstavlja: duhovni poriv ili poriv za bježanjem
Ključna riječ: intuicija
Anatomija: kičmeni stub, nervna vlakna, stopala, hipofiza, telepatske funkcije, bijela krvna zrnca, kinestetičke funkcije


Upravlja morima i okeanima, tečnostima, muzikom, filmovima, pozorištem i televizijom, glamurom, snovima, iluzijom, razočarenjima, duhovnošću, idealima, mističnošću, predosjećanjima i svim onim što u životu uzimamo zdravo za gotovo, bez ikakvog razmišljanja. Upravlja maglom, naftom, unutrašnjim čulom, ljubavlju za poezijom, bojama, plesom. Neptun upravlja i drogama, narkomanijom, alkoholizmom, hipohondrijom, mjesečarstvom, transom, hipofizom, nematerijalizmom, abnormalnošću. Neptunovo djelovanje je suptilno, postepeno, a ponekad i pritvorno. On je viša oktava Venere i druga transcedentalna planeta.

Tamo gdje vam je Neptun u natalnom horoskopu – tu pokušavate da zavarate sami sebe i/ili druge, tu nastojite da pronađete ideal.


Pluton

Upravlja: škorpijom
Egzaltacija: još uvijek nije utvrđeno
Egzil: bik
Pad: još uvijek nije utvrđeno

Grafički znak: kombinacija izvedena iz slova L i P, po astronautu Persivalu Lovelu, koji je predvidio otkriće ove planete; druga oznaka predstavlja krst sa mladim mjesecom iznad koga lebdi beskonačni krug
Predstavlja: poriv za uništavanjem ili reformatorstvom, fuziju
Ključna riječ: transformacija

Pluton tradicionalno upravlja donjim svijetom i onim što je skrivveno od pogleda(uključujući tu i nepoznate svijetove u vama samima, vaše potisnuto ili nesvjesno ja). On takođe predstavlja sve procese replikacije, kao što su začeće, umnožavanje, štampanje i slično. Pluton upravlja masama, otpacima, subverzijom, atomskom silom i zločinom. On upravlja fobijama i opsesijama, sporim rastom, grupnim faktorima, transmutacijom, početkom i krajem, rođenjem i smrću, izolovanošću, prinudom, nestajanjem, kidnapovanjem, anonimnošću, bakterijama i virusima. On prestavlja generiranje, regeneraciju, degeneraciju. Izlaže sve ono što se tajnovito ili prikriveno razvijalo. Upravlja upražnjenim radnim mjestima, vodoinstalaterstvom, diktaturama, nepopularnim ciljevima i svim onim što je ekskluzivno. Njegovo djelovanje je sporo, oprezno i neminovno. On je posljednja i transcedentalna planeta i smatra se višom oktavom Marsa.

Tamo gdje vam je Pluton u natalnom horoskopu – tu nalazite složenosti, tu sami i bez ikakve pomoći morate rješavati problema.

Kirona i Lilith dodat ču naknadno....ja im uzimam veliku važnost.....
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Female
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 58
Registration date : 22.09.2007

PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Empty
PostajNaslov: Re: PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE   PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Icon_minitimesri tra 07, 2010 11:12 am

Jupiter je zvanično planeta blagostanja, simbol lepog života, putovanja.

Saturn planeta, druga po veličini u Sunčevom sistemu, šesta po redu od Sunca, sa sedam prstenova oko njega i brojnim satelitima, predstavlja za mnoge strah i trepet jer je na lošem glasu, malo s razlogom, a mnogo više bez razloga. Po veličini je odmah iza Jupitera, koji je po simbolici sušta suprotnost Saturnu. Saturn simboilzuje sirotinju, Jupiter bogataše, Saturn, nedostatak sreće, Jupiter, srećene okolnosti, Saturn odgovornost, Jupiter opuštenost, Saturn pesimizam, Jupiter optimizam.

Pozitivan uticaj
Jupiter je vladalac znaka Strelca suvladalac je znaka Riba, jak je u Biku i Raku,
Saturn je vladalac Jarca istovremno je suvladalac Vodolije, ima velikog uticaja na Vagu, gde je najjači.

Negativan uticaj
Jupiter ima na Blizance i Devicu, Škorpiju i Jaraca.
Saturn ima na Raka, Lava i Ovna.

Interesantno je da Saturn ima trideset satelita, onoliko koliko mu je potrebno da obiđe ceo zodijački krug ( 29,5 godina) tj. da pređe preko svih dvanaest zodijačkih znakova.
Mnogi su čuli da je Saturn planeta karme i smtraju je izuzetno lošom. Saturn je prvenstveno planeta koja simbolizuje kontinuitet, starost, vrednoću, i dobro postavljen horoskopu,u znaku kojim vlada ili u dobrim aspektima sa drugim planetama donosi uspeh.

Kada je u ličnom horoskopu Saturn u:

OVNU - osoba mora da nauči kako da kontroliše svoju narav, može biti nezgodnog temperamenta, nesigurna ili pak prividno preterano sigurna u sebe ali svakako osećaj za meru nema. Ego je naglašen, ali ne postoji dovoljna čvrstina duha i istrajnost, osim ako na to ne upućuju drugi momenti u horoskopu.

BIKU- doprinosi jako naglašenoj potrebi za dominacijom putem novca.Naglašena je velika ambicija ka sticanju materijalnih vrednosti i osećanje lične vrednosti preko društvenog statusa.Da bi život bio kvalitetniji treba se osloboditi preterane vezanosti za materiju i baviti se duhovnom nadgradnjom. Svojeglavost donosi probleme. Mogući problemi sa vratnim pršljenovima ili krvnim sudovima na vratu, tiroidnom žlezdom.

BLIZANCIMA - čini osobe previše strogim i kritici drugih, naglašena je principijelnost, logika, sposobnost rešavanja problema. Način komunikacije je otežan jer osoba ne odstupa lako od svojih principa i ubeđenja. Ponekada je koncentracja otežana i postoji naglašena uskogrudost. Sklonost ka saobraćajnim nezgodana je često naglašena zbog nedovoljne fleksibilnosti za volanom i nesposobnošću da se reaguje na veme.

RAKU- komunikacija sa najbližima, posebno roditeljima je otežana a potreba da se ne napušta imanje, rodno mesto i jako osećanje patriotizma mogu osobu da navedu na pogrešne odluke. Upravo bi trebalo da se napusti mesto, tj. zemlja i da se ode što dalje, da se raskinu veze koje previše opterećuju i emotivno inhibiraju i ograničavaju osobu da se oseća slobodonom. Stomačne tegobe i loše varenje može biti ozbiljan zdravstveni problem.

LAVU - postoje emotivne kočnice i potreba da se ljubavni život drži pod apsolutnom kontrolom i do te mere je naglašena požrtvovanost da se gubi svaki lični pečat kako u ljubavi tako i u svakom obliku kretaivnog rada. Često hobi postaje posao ili osoba prenebregava svoje obaveze dok u nekim slučajevima ide u totalnu krajnost i potpuno se lišava bilo kakvog zadovoljstva u cilju postizanja uspeha. Problem sa kičmom i srcem.

DEVICI - nezadovoljstvo radnim mestom stvara stoički karakter i potrebu da se izdrže sva iskušenja. Hronične zdravstvene tegobe usled stresa i velike iscpljenosti onemogućavaju osobu da uspe u životu na lak način ili da mlada sebe pronađe u okviru odgovarajuće profesije. Ako to i uspe, ulaže ogromne napore da bi zadovoljila zahteve radnog mesta i u suštini sebe potcenjuje. Traba načiti kako pristupiti poslu sa više radosti sa manje samokritičnosti. Takođe ne treba težiti perfekciji u svakom pogledu.

VAGI- komunikacija sa partnerima, poslobnim i ljubavnim znatno je otežena zbog despotske naravi i potrebe za dominacijom. Ubedljivost, upornost i svojeglavost ometaju pravilan razvoj ličnosti. Često su poremećeni bračni i partnerski odnosi jer se osoba postavlja autoritativno. Često postoji potreba za baveljenjem politikom i isticanjem sebe u javnosti, u suštini često dolazi do izolacije i povlačenje u sebe i svoj svet. Disfkuncija bubrega i problemi sa urninarsnim traktom, pankreasom mogu biti uzrok zdravstvenim tegobama.

ŠKORPIJI - opterećenost novcem, potrebama za fiannsijskom sigurnošću preko rizičnih novčanih transakcija, uzimanje kredita, zaduživanje i konstantan strah od siromaštva, nezavisno od relane situacije zagorčava život. Pristuno je nezadovoljstvo u sferi seksualnosti i potreba da se drži kontrola nad svojim nagonima, Treba biti realan u svojim očekivanjima kako u intimnoj sferi.Donji deo stomaka, genitalni organi mogu biti posebno osetljvi.

STRELCU - obrazovanje, posebno visoko i nerealni ciljevi, nedostatak samopouzdanja u pogledu ostvarivanja svojih ambicija donosi nezadovoljstvo i manjak optmizma. Često se bira lakši izlaz jer svaki oblik duhovne nadgradnje zahteva napor i osoba nailazi na teškoće. Mogući su problemi u konataktima sa strancima, na dalekim putovanjima i u kontaktima sa osobma iz društvenih struktura. Jetra i žuč mogu biti ugroženi.

JARCU- velika ambicija često donosi konflikte sa autoritetima, roditeljima i može osobu učiniti asocijalnom i nerealnom u pogledu svojih ciljeva. Osećaj otuđenosti i neprihvaćenosti od strane osoba na položaju, pretpostavljenih dovodi osobu u stanje frustriranosti i potrebe da se dokazuje na pomalo agresivan način. Neuspeh se doživljava samo prividno stoički, sujeta je jako naglašena. Sklonost ka povredama, problemi sa zubima, ekcemi, uganuća zglobova mogu predstaljati česte tegobe.

VODOLIJI - nesposobnost prilagođavanja timskom radu, potreba za nametanjem svoje volje, autoritativnost i zahtevnost od saradnika, prijatelja ili ljubavnih parntera uzrok je problema razne vrste. Sticanje društvene reputacije postaje prioritetno, i često postoji otpor prema promenama ili preterana želja da se bude lider u svemu pa i u sprovođenju nekih, prilično nerelanih ideja. Asocijalnosti i neiskernost doprinose malom broju prijatelja i smodovoljnosti. Zakrečenje krvnih sudova, skraćenje tetiva i neuralgični bolovi mogu biti povod tegobama.

RIBAMA- emotivna inhibiranosti i kontrola emocija stvara nesposobnost za realizaciju uspešne veze. Sklonost ka pothranjivanju strahova, često iracionalnih i nedostatak emotivnog angažovanja u vezi, u rodbinskim i prijateljski odnosima doprinosi osobenjaštvu.Što se zdravlja tiče mogući su problemi sa centralnim nervnim sistemom, srcem, krvnim sudovima, bubrezima, javljaju se često otoci nogu, bolovi u stopalima.


Kada je u ličnom horoskopu Jupiter u:

OVNU - osoba je pokretač događaja, pompezna, direktna, optimista i spremna da se bude lider, da se duhovno nadgrađuje, želi mnogo da putuje, važno joj je da bude cenjena i poštovana.Osoba drži do sebe i rukovođena je svojim ličnim ambicjama. U ljubavi može da bude velikodušna i strastvena ali ne mnogo požrtvovana, naprotiv postoji doza egocentrizma. Na zdravstvenom planu mogući su uplani procesi u predelu glave, povrede od vatrenog oružja,sklonost ka opekotinama, visokim temepraturama.

BIKU - veliki deo energije ulaže se u sticanje materijalne sigurosti i postoji velika upornost da se istraje u radu. Osoba je bez obzira što mnogo vremena posvećuje radu veoma okrenuta i drugim životnim zadovoljstvima, što može dovesti i do preterivanju svake vrste. Često dolazi do preterane sigurnosti u sebe pomalo bahatog ponašanja, može postojati nedostatak uviđavnosti i nespremnost na kompromise. Naglašeno je preterivanje u svemu kako u hrani, jelu, piću tako često i u sklonosti ka menjanju partnera.Nalašen hedonizam.

BLIZANCIMA - doprinosi nepotrebnom potcenjivanju sopstvenih sposobnosti i nedovoljno korišćenje intelektualnih potencijala. Postoji izvesna lenjost kako tela tako i duha ili osoba nije sposobna da se u kontinuitetu posveti nečemu i istraje. Kada se potrudi i prevaziđe svoje mane može stvoriti vrhunsa dela u domenu intelektualnih delatnosti, kako pisanja tako i u muzici. U ljubavi takođe postoji sklonost ka isticanju sebe, egoizam je naglašen, ulaženje u površne ili paralelne veze.Partner je dominantan i nesveno se i traži takav.Moguća je sklonost ka povredama u saobraćaju, uplani procesi na plućima.

RAKU - jedna od najboljih pozicija Jupitera jer donosi harmoniju u domu, bogatstvo, srećan porodičan život ali i sklonost ka preteranom hedonizmu, lenjost, nedovoljnu motivaciju, usredsređenost samo na životna zadovoljstva. Može, u zavisnosti od aspekata koje obrazuje sa drugim planetama da stvori lidere, vizionare, patriote, naučnike, posvećenost dobrobiti čovečanstva ili uspeh u umetnosti. U ljubavi postoji velika potreba za svakom vrstom zadovoljstva, nedovoljna angažovanost, prepuštanje svake odluke partneru, ekstrovertnost.Stomačne tegobe, višak težine mogu stvarati zdravstvene tegobe.

LAVU - može omogućiti veliku uspeh u svetu filma, umetnosti, daje viteški duh, ali i potrebu za isticanjem. Osoba radi i preko svojih mogućnosti kada ima cilj i rukovođena često sujetom i željom za uspehom.Entuzijazam nije uvek naglašen i nailaze faze lenjosti i opuštanja, svojeglavost i preterana potreba za luksuzom.Plemenitost dolazi do izražaja u odnosima prema deci. Ljubav služi kao inspiracija i postoji tendencija ka idealizovanju partnera i ljubavi uopšte, snažne emocije u mladosti.Moguće povrede u sportu, problemi sa kičmom, srcem i krvnim pritiskom.

DEVICI - samopoštovanje se stiče kroz rad, predanost poslu, stalno usvaršaanje, ali uvek postoji izvesna doza nesigurnosti. Sreću donose putovanja i novac se može steći preko rada na poslovima koji zahtevaju dobru komunikaciju sa drugima.Preterana iscrpljenost zbog rada ali i često loša komunikacija sa saradnicima zbog insistiranja na perfekcioznizmu doprinosi lošoj komunikaciji. Tenzije u domu i problemi sa nasledstvom, osećaj manje vrednosti, nedovoljna ambicija u pogledu sticanja obrazovanja.U ljubavi je naglašena posesivnost i neisgurnost. Sklonost ka srčanim oboljenjima, stomačnim tegobama.

VAGI - naglašava potrebu za javnim priznanjima, uspehu preko partnerskih odnosa. Ukazuju se sjajne šanse na polju karijere koje osoba uspešno koristi. Prisutna je izvesna doza snobizma. Društveni kontakti su veoma značajni za karijeru. Osoba deluje harizmatično i uspeva da fascinira okolinu. U ljubavi se traži idealna veza u svakom pogledu. Postoji sklonost ka partnerima koji su prisutni u javnosti, popularni, dobrog imovnog stanja. Moguće su paralelne veze,ljubavne veze sa strancima ili poznanstva na putovanjima. Upale bubrega, poremećaj rada pankreasa i tiroidne žlezde može stvarati zdravstvene probleme.

ŠKORPIJI - daje jak ego, naglašenu ambiciju, materijalno orijentisanu osobu koja ima velikog uticaja na druge, može biti manipulant ili sjajan finansijer.Upornost i jaka želja ka uspehom doprinose oscilacijama u karjeri. Osoba ima vrlo pronicljiv duh, rođeni je istraživac, traga za istinom, znanjima, voli da putuje, otkriva tajne, rešava teške probleme. Ne postoje prepreke koje se ne mogu prevazići, ali takav stav ne donosi uvek uspeh. Visoko se uspinje na društvenoj lestvici. U ljubavi je naglašena posesivnost, jaka erotika, potreba za uzbuđenjima. Slom živaca, pad imuniteta, problemi sa horomonima, stomakom su neka od oboljenja kojima je osoba sklona.

STRELCU - omogućava osobi da se duhovno uzdigne, ima sreće u životu, dosta putuje, stiče visoka zvanja, talenti dolaze do punog izražaja. Bez mnogo problema se dolazi do uspeh, donosi srećne okolnosti i sposobnost lakog učenja, posebno stranih jezika. Postoji smisao za film, umetnost. U ljubavi postoji izvesna doza površnosti i mogućnost nekoliko veza i brakova.Nesporazumi se lako rešavaju jer osoba pokazuje razumevanja za tuđe slabosti. Jetra i sklnost ka padu imuniteta, bolovi u predelu karlice i kukova, upalni procesi su uzrok zdravstvenim tegobama.

JARCU - jak ego koji traži odušku kroz društveni status, megalomanija i želja za finansijskom i političkom moći. Vrednoća je naglašena i stalna potereba za traženjem odgovarajućeg posla, potpuna posvećenost radu može dovesti do iscrpljivanja. Svojeglavost i želja za velikim bogatstvom često dovodi do nemogućnost da se sitaucija sagleda realno. Osoba sklapa veze sa uticajnim osobama i bavi se politikom.U ljubavi postoji izvesna doza neiskrenosti ili nemogućnost da se kontrolišu emocije, partneru se prepušta inicijativa. Porodica ima velikog uticaja na formiranje ličnosti. Upale nerava, ekcemi i remua, sistemske bolesti mogu narušiti zdravlje.

VODOLIJI - doprinosi popularnosti, omiljenosti u društvu jer je osoba ekstrovertna i ima veliki broj prijatelja. Naglašena humanost i potreba da se utiče na javno mnjenje, da se čine velika dela od optešeg interesa, posvećenost pitanjima iz domena metafizike, bavljenje parapsihologijom, alternatnivnom medicinom i nesebičnost čine osobu veoma interesantnom. U ljubavi postoji potreba da se kontrolišu emocije, da se analiziraju i često je pristuna sklonost ka polemici u odnosima sa partnerom. Nekoliko veza ili brakova je često kod ovih osoba. Razdražen nervni sistem, upala nerava, i vena može doprineti lošem zdravlju.

RIBAMA - daje osobama velku dozu požrtvovanosti i empatije ali nesposobnost da sebe postavi na pravo mesto ni u porodici ni u društvu. Nesposobnost da se iskažu emocije kompenzuje se kroz baveljnje umetnošću i jaku maštu, kreativnost. Postoji sklonost ka bežanju od stvarnosti, fantazijama, drogi i alkoholu, preterana osetljivost na spoljne uticaje. U sferi materijlanog osoba potpuno gubi kontrolu i često stekne mnogo a zatim i sve gubi jer nema smisla za biznis. Ambicija nije naglašena, izvesna flegmatičnosti i posustajenje pred preprekama čine osobu melanholičnom. Zadovoljstvo donose daleka putovanja i moguće su ljubavne veze sa strancima. Ove osobe biraju dominantne partnere. Pad imuniteta i nervne krize su česte kod ovih osoba.

izvor
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Female
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 58
Registration date : 22.09.2007

PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Empty
PostajNaslov: Re: PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE   PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Icon_minitimesri tra 07, 2010 11:16 am

na astro.com-u možete ubaciti svoje podatke i pogledati gdje vam se nalaze planete u vašoj natalnoj karti, dakle u trenutku rođenja.

moj Saturn je u Vodenjaku a Jupiter u Ribama. ne žalim se na opis kava
[Vrh] Go down
Kruno10
Višestanični organizam


Male
Cancer Buffalo
Broj postova : 42
Age : 22
Location : Neutronsa zvijezda
Registration date : 15.04.2010

PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Empty
PostajNaslov: Re: PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE   PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Icon_minitimesri svi 12, 2010 5:35 pm

JA SAM ZAKONNNNNNNN !!! Tnx very much !
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12345
Age : 35
Registration date : 09.09.2009

PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Empty
PostajNaslov: Re: PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE   PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Icon_minitimesri svi 12, 2010 9:21 pm

Meni je Saturn u Škorpiji roll , a Jupiter u u Vodenjaku.
Uglavnom, ne nalazim se u posljednjem, jer sam više introvertirana nego ekstrovertirana, a što se tiče Saturna, igram na sigurno, nisam za rizike. :P

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
Sponsored content
PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Empty
PostajNaslov: Re: PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE   PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
PLANETE I NJIHOVO ZNAČENJE
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  CE-4 prošireno :: Astrologija-
Forum(o)Bir: