Po mome kriterijumu poslije filma "Lovac na jelene" (o Spilbergovom "Spasavanje vojnika Rajana" nebih trosio rijeci,suvise platinasto i nadrealno) jedini film koji je na mene ostavio nevjerovatan utisak je ruski film "9 Rota - 9th Company" radi s o ratu u Avganistanu. Pogledajte ove najbolje scene filma pa presudite sami,jesam li u pravu ili ne.
Zadnja promjena: Fantom; čet ruj 03, 2009 3:55 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Fantom Superforumaš CE-4
Broj postova : 10363 Age : 53 Location : Salzburg Registration date : 23.06.2009
Je li ko pogledao ove scene meni najboljeg ratnog filma. Film je strava,pogledajte i recite da li mu jos koji film po vasem misljenju moze parirati. U nekim scenama mogu i sebe zamisliti,pogotovo onu gdje mudjehadini napadaju uz poklice "allahu ekber". U mom slucaju su prosli isto kao u ovom filmu samo smo bogami i mi dobro fasovali ali to je vec druga prica...
tomi Pračovjek
Broj postova : 2381 Age : 33 Location : Zagreb Registration date : 22.08.2009
Broj postova : 2861 Age : 37 Registration date : 28.08.2009
Naslov: Re: Najbolja ratna filmska ostvarenja sub ruj 12, 2009 12:19 am
naj film koji sam gledo ratne tematike...
Fantom Superforumaš CE-4
Broj postova : 10363 Age : 53 Location : Salzburg Registration date : 23.06.2009
Naslov: Re: Najbolja ratna filmska ostvarenja sub ruj 12, 2009 12:30 am
"Mi smo bili vojnici" je takodje odlican film biga...upravu si... Gledao sam ga vec par puta...
josip21 banned
Broj postova : 4822 Age : 51 Location : Kerumovo city Registration date : 15.12.2008
Naslov: Re: Najbolja ratna filmska ostvarenja sub ruj 12, 2009 8:12 am
gledao,gledao.....
ne znam da li spada u najbolje ali meni je dobar.....reziser je John Woo...on uvijek ima neke svoje fiks ideje kako bi akcija trebala izgledat i ovaj put je napravio dobar posao.....
Fantom Superforumaš CE-4
a i ta bitka za Staljingrad je nesto naj...naj...za sta sam cuo.....stvarno odraza snagu ljudskog duha,,,sta su ti ljudi sve prezivjeli...bez obzira bili oni vojnici ili civili.....Svabe ili Rusi..... nikad mi ne dosadi gledat o toj bitki....dokumentarce posebno....
Fantom Superforumaš CE-4
Spašavanje redova Rayana Bili smo vojnici Zastava ( korejski ratni film , ustvari je nešto više kao ratna-drama , ali je zato jednostavno fantastičan , bar meni ) !!!
Skulptura Guardian
Broj postova : 6015 Age : 39 Location : Earth Registration date : 05.09.2009
Jeste kada su mu stotine milona $ na raspolaganju... Kakvi se samo kod nas u bivsoj Yugi snimaju filmovi,boli glava sa samo stotinjak hiljada $ a da nasi redatelji imaju na raspolaganju sredstva kao Spilberg,gdje bi im bio kraj...
Konspirator Višestanični organizam
Broj postova : 56 Age : 32 Registration date : 17.05.2009
Naslov: Re: Najbolja ratna filmska ostvarenja pet ruj 25, 2009 10:42 am
Da , ali smo i mi imali i još uvijek imamo jedan od najskupljih filmova ikada napravljenih , a da nije na engleskom jeziku - "Bitka na Neretvi" je u pitanju ! Ustvari , evo vam i dokaz -
Sada je to peti film koji nije na engelskom jeziku , po skupoći ! A do 2008. godine bili su treći , odmah iza filmova Rat i Mir ( Rusija) , te njemačkog "Metropolisa" !!! Ali nakon 2008. i filmova "Asteriks na Olimpijadi" i kineskog "Red Cliffa" , padošmo na petu poziciju !
Što se tiče filmova na engleskom jeziku , mislim da se sa njima ne možemo ni porediti , pogotovo sa Amerima , koji nevjerovatno mnogo troše za pravljenje jednog filma !
Npr. na film "rat i mir" , dakle najskuplji neengleski film , utrošeno je "svega" $700,000 . Dok je najskuplji film na engelskom jeziku ikada "Pirati s Kariba" koštao - $300m !!!
Skulptura Guardian
Broj postova : 6015 Age : 39 Location : Earth Registration date : 05.09.2009
@Fantom: Slazem se, ima odlicnih "nasih" filmova, sta se tice ovdasnjih komedija, pisam na srpski humor u filmovima poput Rana ili slicno. Istina je da Spielberg ima budzeta za film koliko i Hrvatska za godinu dana ali isto tako mislim da i nije sve u novcu, vec u ideji i realizaciji iste pa i u glumcima koji odglume pojedinu ulogu. Od Spielberga posebno cijenim SF filmove jer sam veliki obozavatelj istih, pa mozda i zbog toga privlacim paznju na njega. Sta se tice najskupljeg filma ikad, to cemo vidjeti krajem ove ili pocetkom iduce godine kad izade Tron 2 koji se u stvari ponovno zove Tron. Procjenjuje se da ce po zavrsetku filma, njegova cijena preci mozda cak i $400,000,000 te prikazati do sada nevidene vizualne efekte, bas kao sto je to napravio i prvi nastavak Trona 1982 god.
gagi_ Višestanični organizam
Broj postova : 75 Age : 34 Location : Planet Earth Registration date : 03.09.2008
Eeee nedavno sam gledao odličan anti-ratni film, Leningrad se zove, ruski je, nije pun herojskih bitaka i ostalih stvari koje slave rat vec se radi ponajvise o međuljudskim odnosima u gradu pod opsadom, svaki dan je bitka za zivot, i bas je autentican na ruskom, samo ta engleska novinarka nikako nije trebala al eto.. isplati se pogledat
Broj postova : 2438 Age : 48 Location : split-solin-rim-los angeles...@ Registration date : 07.11.2010
Naslov: Re: Najbolja ratna filmska ostvarenja ned pro 04, 2011 3:59 pm
tesko se odluciti ali interesantni su mi apokalipsa danas, orlovo gnijezdo ,12 zigosanih a najjaci bijeg u pobjedu iako taj moze proci ikao sportska drama...@
Hladni Majmun
Broj postova : 1782 Age : 39 Location : I don´t know Registration date : 02.01.2012
Naslov: Re: Najbolja ratna filmska ostvarenja sub sij 07, 2012 8:38 am
Meni najbolji osobno: Živi i mrtvi Domaći film o ratu u Bosni i drugom svjetskom ratu