Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...

Go down 
+114
SororMystica
Mystique
Amalka
Korplikan
Einar
Foto
primitive101
Lyra
Magic
orca
Kahali
Legion
Green
Melkior
vickoo
whitelady
Miljan
hawara
Mama
InisMona
DrChaos
MACICA
lady_starstruck
mznida
Smokva7
Archangel
keala
JedanOdOnih
Armin od Irima
Vega_1.618
kirin the wannabe
ukiss
PathFinder
Maria Elena
blizanka
daughter_of_Sun
10th insight
mEN_iN_WHite
Truman
Dantalion
hromi
flory
AzrielofDeath
skin
Grinder
bros
dr.chaos0
Pux
didica14
Dragony
Cinderella
MoW
Fantom
schmizzl
Skulptura
Flamezar
Groinx
PrototypE_93
Black Angel
Absynthia
orange
brle
biga
Athena
Ofca
Chakotay
Tigon
tomi
Remke
stnatan
Aurora Borealis
Michael Wittmann
josip21
Alex84
Berny_Sinara
Gea
Cuppycake.Disaster
tuby
Legionar
meli
floridana
Jaykof
Saroman
Tutankhamon
Malkavian
stella
Martisan
Blizzard
Sigmund Freud
arhont
opasko
garfild
Pandora
Aleksandar Veliki
Sengrath
None
malenaivi
B&W
gloria_g
Merkurica
Galileo Galilei
Milab
silver
pocahontas
Alpha
vitrys
zvezda
Red_Dragon
Svjetloisjena
sanja
vladimir
Rain
malena
Alen@l5
118 posters
Go to page : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 34 ... 42  Next
Autor/icaPoruka
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6015
Registration date : 05.09.2009

Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Empty
PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimečet sij 21, 2010 3:51 am

Sanjariš. You are a daydreamer :P
Meni se to često dogodi :)

Majmun
Dragony

Male
Pisces Rat
Broj postova : 1048
Registration date : 16.12.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimečet sij 21, 2010 2:07 pm

I meni se to često događa... ali nije da baš gledam cijeli događaj, vidim samo slike...
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimečet sij 21, 2010 7:02 pm

Gea je napisao/la:
Kao da ste podvojeni conf1 To mi se baš jutros dogodilo i mislila sam da sam u tom stanju bila pola sata a prošlo je samo kojih 5 minuta
To mi se upravo jučer ujutro dogodilo. Još je i bio lucidan san! ;)

Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12351
Registration date : 09.09.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimečet sij 21, 2010 8:17 pm

Evo, meni se opet danas popodne dogodio, nekakav lucidni polusan.
Jako mi se spavalo i morala sam malo "ubiti oko" da bi bilo što mogla raditi. roll

Odspavala sam jedno dva sata.
Neposredno prije ustajanja, u nekom polusnu, bila sam svjesna da malo duže spavam, ali osjećala sam se nemoćnom, preumornom da ustanem.
Vikala sam u sebi "neka me nešto probudi!" i bila nemirna.
Opet sam nasilno htjela prekinuti san, svjesna svega.
Srećom, mama me nazvala pa sam se probudila. :P

Slični lucidni snovi mi se najčešće događaju ako malo legnem preko dana. confused

Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Registration date : 21.04.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimečet sij 21, 2010 10:24 pm

Legionar je napisao/la:
Gea je napisao/la:
Kao da ste podvojeni conf1 To mi se baš jutros dogodilo i mislila sam da sam u tom stanju bila pola sata a prošlo je samo kojih 5 minuta
To mi se upravo jučer ujutro dogodilo. Još je i bio lucidan san! ;)

Čitavu prošlu noć sam bila u tom stanju conf1 uopče nisam imala osjećaj da sam išta spavala više kao da sam živjela drugi život. Poslije se pretvorio u lucidni san i ponovno sam se probudila u nekoj panici i tako u krug.

I moji lucidni snovi su najčešći preko dana pogotovo ako je svijetla soba :)

Pračovjek
Berny_Sinara

Female
Sagittarius Snake
Broj postova : 2704
Registration date : 24.02.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepon sij 25, 2010 11:42 pm

Legionar je napisao/la:
Uf, sad si me sjetila na slično iskustvo od sinoć! :)
Možda si to ipak sanjala pa si se probudila?
Je li taj trzaj po koljenu bio jak? Ako nije, moguće je da je maleni propuh koji u takvom stanju možemo osjetiti jače nego inače?
bio je dosta jak kao da mi je macak skocio na krevet i oceseo se uz mene
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 1335
Registration date : 06.01.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimesri vel 10, 2010 5:57 pm

opet sam po ne znam koji put sanjala da imam dijete, bebu. A i nedavno sam nekoliko puta sanjala da sam trudna, ali se u snu nisam sjećala ni kada sam zatrudnila (ni s kim) zubi Non stop sanjam bebe, malu djecu, i uvijek mi je zadatak da ih spasim. Ili se naprosto zaštitnički odnosim prema njima.
Nije mi jasno zašto u tolikoj mjeri sanjam takve stvari, pošto imam (samo) 16 godina confused i nije baš da ubrzo planiram imati dijete roll
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimesri vel 10, 2010 9:57 pm

i ja želim znati što to znači... negdje tvojih godina sam non-stop imala iste takve snove. Bebe, djeca, trudnoća i osjećaj iznimne privrženosti i želje za zaštitom tih preslatkih stvorenja.
Sad se rijetko kad pojave... sva sreća prošla me faza sa sanjanjem vlastitog vjenčanja lol

Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimečet vel 11, 2010 12:02 am

Možda na nekin način vaša okolina odbija to da ustvari još imate onu dječju stranu koju, pak, svjesno ili podsvjesno njegujete i želite zadržati, iako ponekad i previše? :)

Ja se zadnjih dana ne sjećam niti jednog sna. Nula conf1

Majmun
flory

Female
Pisces Rooster

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimečet vel 11, 2010 7:25 pm

itekako svjesno želim zadržati svoju dječju stranu. Ali nisam primjetila da nekome to smeta. Ajmo reći da sam odgovorna osoba pa mi nemaju po tom pitanju za prigovoriti :P . Ali znam da se svaki put rastopim kad vidim malo dijete.. pogotovo su slatki sada kada su zabundani sa kapicama i šalovima i čizmicama, pa im se samo nosić i okice vide lovely

legi, pa zar se baš ničega ne sjećaš? misli popij toplo mlijeko prije spavanja.. ili još bolje, :) kakao... pa buš mirno spavao i možda ti pomogne da se sjećaš snova.. sleep
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8409
Registration date : 28.12.2007

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimečet vel 11, 2010 9:32 pm

Ako su teorije o reinkarnaciji točne, onda mi imamo puno, puno više godina od onoga što mislimo, pa nam se i ta iskustva o rađanju djeteta ponekad «vračaju» u snovima.

@Legi moždi si preumoran i premalo spavaš, pa jednostavno ne stigneš sanjati, to se meni ponekad dešava, probaj spavati malo više.

Majmun
bros

Male
Leo Tiger
Broj postova : 1348
Registration date : 01.12.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 12:38 am

Chakotay je napisao/la:
Ako su teorije o reinkarnaciji točne, onda mi imamo puno, puno više godina od onoga što mislimo, pa nam se i ta iskustva o rađanju djeteta ponekad «vračaju» u snovima.

@Legi moždi si preumoran i premalo spavaš, pa jednostavno ne stigneš sanjati, to se meni ponekad dešava, probaj spavati malo više.

Moje sadasnje misljenje o reinkarnacije je nesto drugacije.Moguce je i da smo mi kao osobe prvi put tu na zemlji, ali da se svijest i karakteri osoba zadrzavaju u prostoru, i da se ponekad sinkroniziramo s nekim ili necim.
Nekakva kolekttivna svjest mi se cini vjerovatnija od reinkarnacije jedne osobe u novom tjelu.
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 12:58 am

Da u pravu si moguće je i to da mi «pokupimo» iskustva, sjećanja, osjećaje... neke druge osobe i toliko se povežemo s time da nam se to javlja kao naša iskustva, sjećanja kroz snove ili meditaciju.

No s druge strane, ako smo svi mi povezani na jednom višem/dubljem nivou i ne postoji razlika između nas i ostalih onda mi možemo uzeti iskustva drugih osoba, no kako mi toga nismo svjesni onda niti sami ne znamo što uzimamo iz nazovimo to kolektivne svijesti i što je naše iskustvo, a što je iskustvo drugih.

Majmun
bros

Male
Leo Tiger

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 1:03 am

E i to isto mislim da postoji xd.
Bio je onaj projekt s majmunima kad jedan nesto novo nauci, izoliran na otoku i drugi to ubrzo pokupe na kopnu.
Istotako su napravili test s krizaljkama, davali su ljudima krizaljke stare jedan dan i nove (valjd su jedan dan bili u izolaciji ti ispitanici)
I puno su bolje rjesili krizaljke koje su vec izasle u novinama.

I neznam ako se to kome od vas dogodilo, da imate sjecanje na događaj koji vam je netko ispricao, a niste zapravo sudjelovali.
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 1:08 am

Chak, . baš mi je nedavno palo na pamet to da je moguće da u snu "vidimo" iskustva drugih osoba. Jer sam znala ponekad jako detaljno sanjati situacije u kojima se nikada nisam našla.. niti ičemu sličnome, a previše je detalja bilo smisleno i točno. Pa ako je moguće da upijemo duđe osjećaje, tada je valjda moguće i da upijemo tuđe doživljaje, pogotovo u stanju sna.
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 1:18 am

Da flory izgleda da je, u snu smo više povezani sa našim pravim ja, a manje sa našim racionalnim koji nam ne dozvoljava da proživimo stvari za koje postoji mogućnost da će nas fizički ugroziti na bilo koji način.

@bros to je eksperiment stotog majmuna, koji sa lakoćom radi stvari koje su majmuni prije njega teškom mukom radili, pogotovo oni prvi. Zamislite samo kako je prvom čovjeku koji je učio voziti bicikol bilo teško :)

Što se tiče sjećanja na događaj koji nisam proživio, ja baš i nemam samo sjećanje na taj događaj, ali mogu osjetiti što je i kako se ta osoba osjećala u tom trenutku, kao da sam i ja to proživio, ali bez samih slika tog događaja.
[Vrh] Go down
bros
Majmun
bros

Male
Leo Tiger

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 1:22 am

:) nisam bas na to mislio, ali mozda je ovo o cem govorim i samo posljedica nacina na koji mozak pamti.

Dogodilo mi se nekoliko puta da pricam nekom dogodovstinu, i sjecam se događaja, i onda kasnije shvatim, pa nisam ja to dozivio, onak sram me ikom sta rec, ko lovac neki xd.
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 1:30 am

Slažem se s vama da su mogući ti scenariji s kolektivnom sviješću ili reinkarnacijom, ali ajmo malo ''dole'' :)

Gea, flory, sada je vrijeme u kojem se u vama događaju velike biološke promjene. Gea, ti si te snove prije sanjala, znači, u istoj fizičkoj dobi kao i flory. Na vaš mozak utječe/je utjecalo puno hormona (ne mislim u frazi 'lupili te hormoni') te ste upravo u ovo doba sa 17 godina u potpunosti spremne imati dijete. I što priroda radi? Budi materinjske osjećaje koje ima i svaka ostala vrsta životinja na Zemlji.
Zapravo, mislim da su ti snovi upravo pokazatelj da je biološki sve OK s vama :)

Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 1:40 am

Zbilja me je začudilo što još netko ima takve snove iste tematike i još se ponavljaju... Legi, teorija ti uopče nije loša study

Majmun
bros

Male
Leo Tiger

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 2:01 am

Chakotay je napisao/la:
Zamislite samo kako je prvom čovjeku koji je učio voziti bicikol bilo teško :)
A moram nadodat sam da mu je posto je izmislio bicm sigurno bilo lakse naucit neg drugom. face
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 2:52 am

Legionar je napisao/la:
Gea, flory, sada je vrijeme u kojem se u vama događaju velike biološke promjene. Gea, ti si te snove prije sanjala, znači, u istoj fizičkoj dobi kao i flory. Na vaš mozak utječe/je utjecalo puno hormona (ne mislim u frazi 'lupili te hormoni') te ste upravo u ovo doba sa 17 godina u potpunosti spremne imati dijete. I što priroda radi? Budi materinjske osjećaje koje ima i svaka ostala vrsta životinja na Zemlji.
Zapravo, mislim da su ti snovi upravo pokazatelj da je biološki sve OK s vama :)

wo pa ko bi rekao da jedan 15-godišnji deckic moze napisati nesto tako. I slazem se s Geom, fakat ima smisla. A legi, tebi pohvala na zrelosti. :) Citajuci komentar, imala sam osjecaj da je to napisala odrasla osoba.
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 7:28 pm

Lijepo i pametno je to Legi objasnio, no mene to više ne čudi, on je zreliji i pametniji od većine odraslih koje ja poznajem.

Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepet vel 12, 2010 10:47 pm

Hvala, drago mi je ovo pročitati :) hug

Dinosaur
hromi

Male
Capricorn Broj postova : 360
Registration date : 24.01.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimened vel 14, 2010 11:23 pm

snovi su cudna stvar
evo ja npr sanjam svakakva cudesa , jedan period sam sanjao kako se mesec zapali , tako gori jedno vreme i onda se raspadne , dok sad sanjam vec 4. noc kako me neki polu celavi covek gusi..
A otkad znam za sebe svestan sam da sanjam i imam kontrolu nad snovima , ali u zadnjih par meseci mi izmicu kontroli :S
[Vrh] Go down
bros
Majmun
bros

Male
Leo Tiger

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitimepon vel 15, 2010 2:07 am

Tako je i meni, mislim ne sanjam mjesec, jos uvijek odsetam ak me ne u snu progoni il promjenim film,ali cesto sanjam stvari koje mi padaju na pamet ni odkud, katastrofe i slicno,da moram nes rjesit u snu i tak...

Mozda zbog ekonomske krize xdxd:P
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 26 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...
[Vrh] 
Stranica 26 / 42.Go to page : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 34 ... 42  Next
 Similar topics
-
» Heroj u snovima
» Rasprava o planetima