Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...

Go down 
+114
SororMystica
Mystique
Amalka
Korplikan
Einar
Foto
primitive101
Lyra
Magic
orca
Kahali
Legion
Green
Melkior
vickoo
whitelady
Miljan
hawara
Mama
InisMona
DrChaos
MACICA
lady_starstruck
mznida
Smokva7
Archangel
keala
JedanOdOnih
Armin od Irima
Vega_1.618
kirin the wannabe
ukiss
PathFinder
Maria Elena
blizanka
daughter_of_Sun
10th insight
mEN_iN_WHite
Truman
Dantalion
hromi
flory
AzrielofDeath
skin
Grinder
bros
dr.chaos0
Pux
didica14
Dragony
Cinderella
MoW
Fantom
schmizzl
Skulptura
Flamezar
Groinx
PrototypE_93
Black Angel
Absynthia
orange
brle
biga
Athena
Ofca
Chakotay
Tigon
tomi
Remke
stnatan
Aurora Borealis
Michael Wittmann
josip21
Alex84
Berny_Sinara
Gea
Cuppycake.Disaster
tuby
Legionar
meli
floridana
Jaykof
Saroman
Tutankhamon
Malkavian
stella
Martisan
Blizzard
Sigmund Freud
arhont
opasko
garfild
Pandora
Aleksandar Veliki
Sengrath
None
malenaivi
B&W
gloria_g
Merkurica
Galileo Galilei
Milab
silver
pocahontas
Alpha
vitrys
zvezda
Red_Dragon
Svjetloisjena
sanja
vladimir
Rain
malena
Alen@l5
118 posters
Go to page : Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 38 ... 42  Next
Autor/icaPoruka
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6015
Registration date : 05.09.2009

Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Empty
PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimened srp 11, 2010 7:49 pm

Ma prerasla je ona kakao gica

Stanica
kirin the wannabe

Male
Virgo Dog
Broj postova : 13
Registration date : 31.05.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimepon srp 12, 2010 3:34 am

Vega_1.618 je napisao/la:
Opa. Jesi imao kakve tragične događaje u tih prošlih godinu dana?
nope .... sve je zapravo jako jako dobro bilo... o.O
[Vrh] Go down
Armin od Irima
Majmun
Armin od Irima

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1091
Registration date : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimepon srp 12, 2010 8:32 am

Skulptura je napisao/la:
Ma prerasla je ona kakao gica
I što, trebamo joj uvaliti đikicu prije spavanja? ^^

@flory - ajde ti stavi potpuno objašnjenje toga svega kao što si to napravila Legiju, jerbo jedino sa svim informacijama netko može zaključiti o čemu se radi. Namjerno izostavljanje detalja jedino može značiti namjerno neprihvaćanje stvarnosti.
[Vrh] Go down
Armin od Irima
Majmun
Armin od Irima

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimepon srp 12, 2010 8:41 am

Posljednji put kad sam imao izražene lucidne snove sam imao oko 13-14 godina. Problem je što nikad nisam uspio upravljati snom, odnosno svjesno se kretati kamo god želim. Najčešće kad bih potpuno postao svjestan svega u snu bi se sve zaustavilo i sve osobe koje su me okruživale bi prestale govoriti čekajući moj potez.
Danas skoro svaki put kad sanjam postanem svjestan toga sna, ali ne više onoliko kao prije.

Što se tiče paralize sna, kao klinac sam doživljavao više puta da se probudim usred noći i ne mogu govoriti koliko god se trudio. Čak sam znao pokušati vikati, ali uzalud. Iako paraliza sna najčešće uvjetuje nemogućnost kretanja čitavog tijela, ja sam se mogao kretati i raditi što god sam htio, ali nikako nisam mogao govoriti. Isto se događalo mojoj sestri s kojom sam dijelio sobu, ali nikad nas nije pogodilo istovremeno.
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimepon srp 12, 2010 1:02 pm

To s govorenjem se i meni događalo. Nekad odvojeno, no kada bih imao snove s anđelima obvezno bi pratila ta pojava.

Majmun
Armin od Irima

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimepon srp 12, 2010 1:32 pm

Paraliza sna je zapravo poprilično uobičajena pojava koja zahvaća oko 50% ispitanika i često je popraćena halucinacijama. Zapravo, često ljudi imaju sjećanja da su se budili i bili tako paraliziranog govora, a tijelo im je bilo pokretno, a zapravo se čitavu noć nisu ni budili, a kamoli kretali iz kreveta. A oni koji su se probudili i vidjeli nešto "neobično", radilo se upravo o onim već spomenutim halucinacijama.
Paraliza sna može biti popraćena, osim halucinacijama, i osjećajem "opasnosti".

Najčešći su joj uzroci:
spavanje s licem prema gore,
nepravilan ritam sna (kratki odmori, spavanje i manjak sna),
povećan stres,
naglo buđenje iz lucidnih snova,
i dr.
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimepon srp 12, 2010 1:43 pm

i naglo buđenje iz REM faze?

Majmun
Armin od Irima

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimepon srp 12, 2010 3:04 pm

upravo tako.
[Vrh] Go down
Vega_1.618
Stanica
Vega_1.618

Female
Capricorn Snake
Broj postova : 12
Registration date : 04.07.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 13, 2010 7:03 pm

kirin the wannabe je napisao/la:
Vega_1.618 je napisao/la:
Opa. Jesi imao kakve tragične događaje u tih prošlih godinu dana?
nope .... sve je zapravo jako jako dobro bilo... o.O

affraid

Ja sam imala samo jedan takav događaj,sanjala sam da me netko vuče za ruku i probudila sam se sa ogrebotinama na desnoj ruci,a sama sam u stanu.

Meni je pomogao čaj od gospine trave,koji se zapravo koristi protiv depresije.

Jesi provjerio prošlost lokacije na kojoj živiš?
Jesi se igrao sa prizivanjima ili crnom magijom?
Si siguran da se nisi dan prije povrijedio negdje pa da te sjeba** u noći?

[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Registration date : 21.04.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 13, 2010 8:18 pm

Jedan od prvih postova na forumu je bio baš taj da sam nešto sanjala da me proganja i ujutro se probudila s crvenilom na desnoj ruci i onako blijedim otiscima prstiju...
Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_pale
već sam zaboravila na taj san

Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 13, 2010 8:21 pm

našla post :)
Gea je napisao/la:
[img]ja sam čudak što se tiće pripreme za spavanje i samog sanjanja.
sjećam se da sam sanjala da me proganja neki tip u crnom kroz kuću kojoj se sobe smanjuju, usred sna me je uhvati za ruku, ali sam se uspjela otrgnuti
ujutro na ruci mi je bila crvena mrlja....
a noćas sam zaspala i sanjala neki čudan san u jutro kad sam se probudila zid je bio ispisan s kratkom pričom sna. drugim rijećima usred noći sam se probudila bojči se da ću zaboraviti san, a na kraju sam zaboravila da sam se zabudila i zabilježila ga Boink sleep

Dinosaur
hromi

Male
Capricorn Broj postova : 360
Registration date : 24.01.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 13, 2010 8:37 pm

obicno zbog povreda i nastaju takvi snovi , a ne povrede zbog sna .
ili drugacije , ako se oceses u snu (o zid , orman , stolicu , ujede te komarac pa cesanjem napravis ranu) sanjas da te neko ogrebao , ujeo itd....
Ja sam odvalio glavom o zid u snu , nisam se probudio , al tad sam sanjao da me crni covek lupa maljem u glavu....kad sam se probudio cvoruga ko vrata :D
[Vrh] Go down
Flamezar
PraGlodavac
Flamezar

Male
Aries Broj postova : 695
Registration date : 07.05.2008

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 13, 2010 8:42 pm

hromi je napisao/la:
obicno zbog povreda i nastaju takvi snovi , a ne povrede zbog sna .
ili drugacije , ako se oceses u snu (o zid , orman , stolicu , ujede te komarac pa cesanjem napravis ranu) sanjas da te neko ogrebao , ujeo itd....
Ja sam odvalio glavom o zid u snu , nisam se probudio , al tad sam sanjao da me crni covek lupa maljem u glavu....kad sam se probudio cvoruga ko vrata :D

:D :D xD lol!
A ja sam se probudio jedan dan, i nisam nista sanjao. I po nogama sam imao neke cudno crvene "ozljede". Kaze mi frend da sam izgledao kao Isus :O
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 13, 2010 9:08 pm

xD ja imam drugačija iskustva.. ja se lupim i probudim
pošto sam osjetljiva na bol
zadnje je što sam bila.. neki nemiran san i naglo sam se uspravila i bum s glavom u otvoren prozor -.-
nisam ništa sanjala.. ali prilično sam sigurna da sam vidjela vatromet

PraGlodavac
Flamezar

Male

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 13, 2010 9:09 pm

Gea je napisao/la:
xD ja imam drugačija iskustva.. ja se lupim i probudim
pošto sam osjetljiva na bol
zadnje je što sam bila.. neki nemiran san i naglo sam se uspravila i bum s glavom u otvoren prozor -.-
nisam ništa sanjala.. ali prilično sam sigurna da sam vidjela vatromet

Al mene nista nie bolilo :O
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 13, 2010 9:26 pm

pa kao što sam rekla.. ja sam užasno osjetljiva na bol :)
tako da sve osjetim

Dinosaur
mEN_iN_WHite

Male
Gemini Rooster
Broj postova : 483
Registration date : 10.09.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimesri srp 14, 2010 12:49 am

e ovako nisam bio jedno 12dana na forumu i sad da kazem veoma cudan san...

ovako, sanjao sam da sam na nekom selu nemam pojma to mesto ali izgleda lepo i odjednom (znate vec kako ide u snu) moji roditelji drze farmu slonova. I tako je se jedna slonica (kako da kazem OSLONILA ili kako ) nebitno ona je rodila male slonice i tako je jedan uginuo i ja sam video da se brat igra sa njim i baz mi je bilo zao, zamislite da se dete igra sa mrtvim slonom i ja sam uzeo i poceo da mu masiram stomak i on je odjednom oziveo i ja sam odmah hteo da ga prodam jer bi umro jer nisam imao cime da ga hranim. Ja sam ga cuvao dok nije dosao taj covek sto kupuje slonove, ja sam hteo da ga prodam samo zbog toga sto nisam znao cime i kako da ga hranim. I odjednom dolazi majka i nosi slona u nekoj tegli a slon jede neke mrvice sa povrsine vode, i ja kad sam to video obradoavao sam se i nisam hteo da ga prodam i poceo sam da se svadjam sa onim kupcem i oterao ga. Pa se san odmah promenio. I tako sam bio napolju i igrao se sa slonom a on je vec porastao.. i Odjednom vec krece 3 san ja na nebu vidim lik kao boga i neke zene pored njega a tu lete andjeli i njima gore stopala..... ja kazem ocu slikaj slikaj i on kad je krenuo odjednom ti likovi krecu da se povlace ka nebu i samo vidim kako andjeli pocinju da napadaju neke zle likove koji su krenuli na boga, verovatno neki djavolji sledbecini. Ja odjednom cucnem i kazem i ja cu da pomognem da ih ne ubiju i kad sam skocio samo me je nesto ponelo u vis tj u nebo i znate kakav je osecaj kad letite - malo vas strah a u isto vreme extra dozivljaj. I tamo na nebu vidim boga i onog lika iz watchmena kako ih onaj plavi lik napada- dr.minhetn i ja dobijam kao moc od boga da letim i pocnem da se jurim sa zlikovcima i tako sam leteo ali jedino cudno je to sto sam se setio u snu da sanjam a nisam mogao da upravljam snom.I tad sam se cimnuo i poceo je 3 san necu detalje da vam govorim samo cu da kazem da sam imao sex sa onom iz serije sex i grad, ne znam odakle mi ona u glavi :D....

sad vi vidite ja sam sanjao da spasavam zivot, letim i dobijam dar od boga, i na kraju sex???? Sta ces bolje i zna li neko sta ovo sve znaci??????
[Vrh] Go down
Flamezar
PraGlodavac
Flamezar

Male

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimesub srp 17, 2010 9:22 pm

Hormoni xD :P
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 1335
Registration date : 06.01.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimesub srp 17, 2010 10:10 pm

rofl2

@MiW, znači imaš bujnu maštu i jako lijepo si sanjao zubi
.. mene samo zanima, kako ti je u snu izgledao Bog? napisao si da si ga vidio..
[Vrh] Go down
mEN_iN_WHite
Dinosaur
mEN_iN_WHite

Male
Gemini Rooster
Broj postova : 483
Registration date : 10.09.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimened srp 18, 2010 3:16 am

to necu reci, ali nije bio sam bio je sa zenskom osobom i ajde malo cu da opisem, imao je crnu bradu nije bila dugacka a sad se lica i ne secam
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 20, 2010 12:59 pm

Jučer navečer prije spavanja sam zaželio posjet Svemiru i pokušao sam inicirati lucidan san u kojem ću malo biti u Svemiru. I ostvarilo se conf1
Sanjao sam da sam pripadnik neke rase koja je slična po tehnologiji ljudskoj, samo malo nazadnija i "kamenija". I njih je napadala neka puno okrutnija, razvijenija rasa, ali nije htjela reći zašto. Samo su ih napadali i govorili da imaju opravdan razlog. A ova "moja" civilizacija je bila kao ljudi, s istim manama okrutnosti koje imaju ljudi, no i s istim umjetničkim i moralnim vrlinama. Za razliku od ljudi, imali su užasno oružje jer su i dalje međusobno ratovali na primitivniji način od nas (pritom je to i bolje što se tiče ljudskih života).
Ova napredna civilizacija je imala super brodove, no nekako smo ih uvijek uspijevali otjerati ili srušiti, samo što smo mi imali puno više gubitaka. Onda su oni nakon 3. rata poslali veleposlanika s kojim je nas nekoliko razgovaralo. Pokušao sam ga uvjeriti da nam barem kaže razloge zašto to rade i da ćemo možda mi htjeti pristati, ali on (inače puno manje veličine i drugačije građe tijela) je samo ponavljao da su tako odlučili i to je to. Onda sam doveo jednoga koji je izgubio cijelu obitelj u ratu. Njegova sestra je bila kao neka poznata glumačko-pjevačka ličnost u tom dijelu Svemira. Rekao mu je što mu se dogodilo i iznio je sve svoje osjećaje pred njega, a veleposlanik je hladno rekao da je šteta što je takva osobu koju je on jako cijenio umrla, no da ga uistinu nije briga za njegove osjećaje jer se takve stvari stalno događaju u ratu i da to nije ništa osobno. Na neki način sam bio ljut, ali shvaćao sam što želi reći. Poručio sam mu da sigurno postoje druge civilizacije koje gledaju što rade i da će nam sigurno uspomoći.
Zatim je moja civilizacija imala nešto naprednije, a to je da su mogli nekakvim sklopom podmornica na moru više oblika nekakvim meduzama uzrokovati neke morske mjene koje bi možda mogle potopiti brodove one napadačke civilizacije (ona inače dolazi iz Svemira na taj planet). Uglavnom, taman kada su vršili pokuse ona napadačka civilizacija ih je napala s nekom plovilicom inspiriranom oblikom zvijezde koja je dizajnirana baš da uništi te njihove podmornice. Uništila je ih je sve, a kada je došla do zadnje koja se nekoliko puta izmicala, taman kada je mislila da se izmakla je shvatila da su se sa tom "zvijezdom" zalijepili za njih. Zatim su im ušli u podmornicu.
E, sada, ove napade sam gledao iz trećeg lica. Odjednom sam ja, onda kada su ovi riješili sve u podmornici, došao tamo kao čovjek. Ova napadačka rasa je doslovno bila toliko mala nasprem mene da sam ih se jednostavno riješio, a čak i rasa na ovom planetu koji je sličniji ljudima i izgledom je bila slična ljudima, samo nešto manja. Odjednom je bilo više ljudi u toj kabini, i onda smo si skinuli majice da pokažemo da nemamo nikakvo oružje i da usporede koliko smo slični njima, samo malo veći. To je bilo kao neko upoznavanje. Tu započinje lucidan san. I ovaj dio s dolaskom mi je konfuzan jer sam prvotno mislio da su napadači pobili ove na brodu, no ipak nisu.
Krenuo sam prema tom njihovom gradiću na more i zahtijevao da pronađem jednog njihovog fizičara. Kada sam došao do njega taman se probudio. Ispitao sam ga sve što zna o nuklearnoj tehnologiji. Tada sam se sjetio da je jednom prilikom veleposlanik rekao da na planetu imaju nešto čega se boje, i da sam pomislio da su to bojne glave (što god to bilo), a kada sam postao lucidan, sve me asociralo na nuklearne bombe. Fizičar mi je rekao da su nekad imali takve slične nacrte, no da nikad nisu to realizirali i da nema pojma kako ih sagraditi. Ja također nisam znao. Zatim sam otišao do tog nekog u njegovu kamen kuću koja je slična našoj, samo puno otvorenija. Bez puno zidova. Jedva sam ušao u kuću i brzo izašao. Čuo sam da se govori da je ta rasa napala na drugim mjestima na planeti, a ja sam upozoravao da sada imaju nekoliko ljudi koji su mnogo jači i da možemo sagraditi brzo neki sustav obrane. Taman sam počeo nešto kopati u zemlji, kada sam izgubio lucidnost, a potom se jako brzo probudio. drunken

EDIT: I sjetio sam se da sam jednom na ulici tog grada vidio ženu kako je bezbrižna, mislim da je plesala. Upitao sam je li luda, zašto pleše po ratu, a ona mi je odgovorila je njoj svejedno jel rat ili ne, da ona to radi tako ionako.

Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 20, 2010 1:11 pm

Sada kada čitam, ovo izgleda tako brzo i uigrano, akcijski, no zapravo je uživo bilo jako suhoparno i zamorno. Niti sam ja osobno rušio te brodove niti sam ikako zapravo bio sudionik akcije, nekakav heroj. Svi dijalozi su trajali dugo, a skratio sam dijelove kada sam ja doslovno hodao po tom gradu od jednog do drugog mjesta.

Stanica
JedanOdOnih

Male
Libra Rooster
Broj postova : 16
Registration date : 16.07.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 20, 2010 4:43 pm

Vidim pišu se svakakvi snovi no ima 50+ stranica pa nisam htjeo sve čitati i možda nisam naišao baš na ono o čemu ću ja pisati.
Imao sam često snove kako nešto radim, ponajviše kako se ozljedim tokom hodanja, padnem, zabijem se u nešto i slično. Sljedeči dan ili za skoro vrijeme meni se događa situacija da počnem padati, odvrti mi se san kao deja vu i padnem kao po planu. Vidim isti kamenčić na koji sam se spotakao, isto razbijeno koljeno, istu prašinu na hlačama i jednostavno puknem se smijati. Nisam shvačao snove ozbiljno nikada no recimo da su mi spasili dvaput život u prometu. Kako sam ih počeo shvačati ozbiljnije, znao mi se odvrtiti deja vu prije samog početka čina i stime sam si spriječio nesreču.
Druga strana opet snova kakve sam doživljavao da su totalno besmisleni, samo jedan lik koji poznam, najčešće prijatelj i lica koja nikada nisam vidio, niti u filmovima niti su prolaznici koje vidim dok šečem negdje(inače imam jako dobro pamčenje, fotografsko, no da ne bi ispalo ne hvalim se napominjem),isto tako i grad ili određeno mjesto, nikada viđeno, izmišljeno, radnja besmislena, a znalo se i događati da mi se jedno te ista radnja ponavlja po par puta kao na repeatu. Komentari, objašnjenja, pomoć, savjeti?
[Vrh] Go down
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6015
Registration date : 05.09.2009

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 20, 2010 4:55 pm

Vjerojatno postoji dosta različitih odgovora, ali evo jedan racionalan.
Deja vu zapravo nije ništa neobično niti rijetko. Svi snovi su nam
pohranjeni negdje u podsvijesti i kad u stvarnosti naiđemo na neki
događaj koji nas podsjeti na neki san u kojemu se nešto slično
desilo, dobijemo dojam da smo ovo već jednom proživjeli prije.

Za ovo sa spašavanjem života nemam nikakav racionalan odgovor,
osim da se, također radi o deja vu ili da smo vjerojatno stvorili
osjećaj da će se nešto desiti. Osjećaj se također stvara podsvjesno,
kada centar za logiku u mozgu pokušava predvidjeti potencijalne
opasnosti i odrediti reakciju u slučaju takve. To "proračunava" na temelju
dobivenih informacija od osjetila. Sve se dešava na podsvjesnoj razini. To
predviđanje nas spašava u kriznim situacijama, kada se čini da u slučaju
iznenadne opasnosti reagiramo "bez razmišljanja".

Edit: WTF!?

Stanica
JedanOdOnih

Male
Libra Rooster
Broj postova : 16
Registration date : 16.07.2010

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitimeuto srp 20, 2010 6:02 pm

Skulptura ćemu WTF nakon tolikog odgovora.
P.S. Hvala na odgovoru!
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...   Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama... - Page 34 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Rasprava o snovima, lucidnim snovima, noćnim morama...
[Vrh] 
Stranica 34 / 42.Go to page : Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 38 ... 42  Next
 Similar topics
-
» Heroj u snovima
» Rasprava o planetima