Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Izložbe i kulturni događaji

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimepon oľu 15, 2010 1:09 am

EDO MURTIĆ - Rat

28.02.2010 - 11.04.2010
Umjetnički paviljon Zagreb

Izložba Rat tematski i formalno nastavlja se na veličanstven uspjeh
prezentacije Murtićeve ostavštine u sarajevskoj Vijećnici 2008. godine.
Pred njom je ambiciozan zadatak dostizanja i nadmašivanja kriterija i
mjerila uspostavljenih društvenim događajem par excellence, kojeg je u
Sarajevu kao operativnu razinu publici najavila, a sebi postavila
Fondacija Murtić u osnivanju.

ok je sarajevska izložba sadržavala i izbor ikoničkih ulja na platnu
velikih dimenzija, postav u Umjetničkom paviljonu predstavlja
isključivo Murtićev crtački opus. Domaćoj su publici po prvi put na
jednome mjestu, a u nekim segmentima izložbe i po prvi put uopće,
prikazani ciklusi nadahnuti razaranjima tijekom druge polovice prošlog
stoljeća, koje je Murtić, do sada nedovoljno eksponirano, nakon 1984.
godine sve intenzivnije stvarao. Na samim počecima djelovanja Fondacije
pokazuje se kako će tek studiozna obrada njegove ostavštine pod
njezinom paskom u potpunosti zaokružiti profil ne samo jednog od
najznačajnijih domaćih predstavnika modernizma, već i jedne od
najutjecajnijih društvenih figura dvadesetog stoljeća na domaćoj
kulturnoj sceni. Po općoj sklonosti jednodimenzionalnoj prosudbi
umjetničkog doprinosa, na razini kolektivnog sjećanja Murtić je sumarno
zapamćen kao izraziti kolorist mediteranske provenijencije i game boja,
vehementne energije i sposobnosti da istim intenzitetom izvodi
kompozicije u rasponu od malih do titanskih proporcija, a koje su uz
to, osim u slikarskom mediju, uspješno aplicirane na široko područje
umjetnosti, od ukrasnih objekata do monumentalnih dekorativnih mozaika,
namijenjenih korporativnim interijerima i spomeničkim eksterijerima.

PUNO VIŠE

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimepon oľu 15, 2010 1:26 am


Ivica Bednjanec - satiričar našeg doba


17.12 - 21.3.2010
Klovićevi dvori

Retrospektivna izložba velemajstora hrvatskog stripa Ivice Bednjanca (Zagreb 1934.) donosi novu valorizaciju njegovog golemog i raznovrsnog opusa s naglaskom na otkriće potpuno nepoznatog i ignoriranog djela grafičkog dizajna (1958.-1988.) na ilustraciju koja je jednako tako potrošna i masovna vrsta, te stripa, originalnih scenarija. Briljantno crtan i pisan, mudro koncipiran kroz razdoblje od 1951. do danas, Bednjančev strip sadrži povijesni strip i tinejđerski strip («Osmoškolci»), kojim je popunio praznine ne samo u hrvatskom stripu nego i u književnosti, društveno političku satiru («Nježni robijaš») i stripovsku grotesku («Nježni sportaš»). Stvorio je legendarne nacionalne anti/ junake za odrasle (Nježni dva puta) i djecu (Genij, Durica). Mnogo prije američkih «Simpsona», iza kojih stoji čitava galerija stručnjaka, Ivica Bednjanec je pišući i crtajući sam svoje stripove ismijao bezrezervno društvene mane i političko-birokratske prijevare, manipulacije i osudio raznovrsna licemjerja, sve u duhu crnog humora koji je sedamdesetih godina zavladao svjetskom scenom. Senzibiliziran za najfinije nijanse dječjeg ponašanja (a to znači temeljno ljudskog) Bednjanec je oštrim opažanjem svega vizualnog i socijalnog postao jedan od najoštrijeg satiričara našeg doba. Za Bednjančev opus bila je važna suradnja s satiričkim časopisom «Kerempuh» 1975. /1976. jer je unutar tog časopisa i tekstom i stripovima stvorio reprezentativni satiričko-humoristički opus koji je istodobno prelazio granice Hrvatske i publicirao se u vodećem njemačkom humorističkom strip- časopisu »Pardon».

Dizajn Ivice Bednjanca u potpunosti odgovara duhu vremena i blizak je vodećem talijanskom dizajnu toga doba pod čijim smo utjecajem bili. Uvođenjem helvetike (kreiranog pisma 1957.) Bednjanec je zajedno s drugim kolegama Vulpeom, Piceljem Palom itd. unosio u industrijski dizajn (koji mu je bio specijalnost) suvremenu estetiku. Nabrajanje klijenata za koje je radio Ivica Bednjanec (Alko Ljubljana, RIZ i Iskra, Ghetaldus, Serum Zavod Kalinovica, Kemijski kombinat Chromos Katran Kutrilin, Kemijska industrija Zagreb, Tvornica Duhana Zagreb, Đuro Bermanec, Jugoton, Farmaceutska industrija Yugoslavije, Prvomajska, MTČ, Zagrebački velesajam, Pik Vrbovec, Sljeme, Zagrepčanka, Ferimport, itd.) već samo po sebi govori da je ime Ivice Bednjanca nužno vezano uz povijest hrvatskog dizajna i da u toj povijesti zauzima važno i istaknuto mjesto. Ova izložba bi trebala ispraviti povijesnu nepravdu kojom Bednjanec izostavljen iz povijesti hrvatskog dizajna, potvrditi njegovu opće poznatu i prihvaćenu stvaralačku širinu i senzibilitet strip majstora bravuroznog crtača i scenariste, karikaturiste, ilustratora, dizajnera, ali bi mogla potaknuti i ozbiljne sociološko-antropološke studije o fenomenu hrvatskog antijunaka Nježnog koji je preko sebe prevalio sve nedaće ovoga svijeta. Mogućnosti višeslojnog iščitavanja, brojne aluzije i skrivene poredbe i indirektne poruke i autorova pronicljivost čini ga i danas kao i prije trideset i više godina ne samo aktualnim i smiješnim na crnohumoran način, nego kristalnim zrcalom društva i pojedinca koji, izgleda, tapkaju u mjestu ne obazirući se na opće promjene društveno-političkih okvira.

Link

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Bednjanec5

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimened svi 02, 2010 5:08 pm

GLASOVITA EDUKATIVNA SVJETSKA IZLOŽBA “BODIES” U ZAGREBU!
Klovićevi dvori
9.4 - 11.7.2010


Premier Exhibitions, Inc u suradnji s S2BN Entertainmentom te Gigartom ponosno objavljuju glasovitu izložbu ‘BODIES REVEALED’, koja je na svojoj svjetskoj turneji upravo stigla u Hrvatsku. Izložba, koja je izazvala pozornost milijuna posjetitelja širom svijeta, predstavlja Vam i u potpunosti razotkriva tajnu ljudskoga tijela. Izložba ‘BODIES REVEALED’ postavljena je u zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori.

Ova iznimna izložba prikazuje prava, cjelovito izložena ljudska tijela, kao i pojedine pomno secirane i sačuvane organe, omogućujući posjetiteljima, kao nikad dosad, uvid u složenost vlastitog organizma i sustava njegova funkcioniranja.

Projekt ‘BODIES REVEALED’ osmišljen je tako da posjetitelje ciljano vodi kroz niz izložbenih dvorana u kojima im se sukcesivno pruža uvid u skeletne, mišićne, reproduktivne, respirativne, cirkulacijske i ostale sustave ljudskoga tijela. Neka od izloženih seciranih tijela prikazana su u atletskim pozama, kako bi posjetitelji mogli uočiti promjene u odnosima pojedinih dijelova organizma prilikom različitih svakodnevnih aktivnosti.

Osim toga, prikazom pojedinih autentičnih ljudskih organa, izložba pruža mogućnost jasnog uočavanja njihovih oštećenja što nastaju zbog pretilosti i manjka fizičke aktivnosti ili pušačkih navika. Tako će, primjerice, zdrava pluća biti izložena pored pušačkih, kako bi ilustrirala štetnost pušenja.

Glavni medicinski director Dr. Roy Glover kaže: “Edukacijski utjecaj te izložbe je nemjerljiv. Stoljećima su medicinski stručnjaci, secirajući ljudska tijela, učili kako funkcionira unutrašnjost ljudskoga organizma, a sada se napokon to intimno stručno znanje predočava širokoj javnosti.”

Tu nesvakidašnju i atraktivnu Izložbu, koja posjetitelje ostavlja bez daha, do sada je vidjelo više milijuna ljudi diljem svijeta, od Južne Koreje to Sacramenta, Na njezinoj svjetskoj ruti sada se upisuje i Zagreb. Pruža Vam se jedinstvena prilika da je vidite u Klovićevim dvorima na Gornjemu gradu.

Izložba će se moći razgledati od 9. travnja do 11. srpnja 2010. Cijena ulaznica za odrasle iznosi 75,00 kn, osobe starije od 65 godina plaćaju 55,00 kn kao i djeca od 4 do 13 godina. Postoje također i popusti na grupe, a sve informacije možete dobiti na www. bodies-zagreb.com.hr.

Za sve daljnje informacije vezano za “Bodies Revealed”: www.bodies-zagreb.com

O Premier Exhibitions…
Premier Exhibitions, Inc vodeći je pružatelj kvalitetnih muzejskih izložbi u cijelom svijetu. Premier Exhibitions je prepoznat kao predvodnik u razvijanju i postavljanju neponovljivih edukacijskih izložbi, kao i onih zabavnog karaktera. Izložbe koje postavljaju, pružaju jedinstvenu priliku da doživite neodoljive priče kroz autentične objekte i artefakte u različitim sredinama. Izložbe su postavljene u muzejima, izložbenim centrima i drugim zabavnim dvoranama. Premier Exhibitions producira Titanic: The Artifact Exhibition, BODIES…The Exhibition, Bodies Revealed, Titanic Science, Star Trek: The Exhibition i Dialog in the Dark. Više o Premier Exhibitions, Inc. saznajte na www.prxi.com.

O S2BN Entertainment...
S2BN Entertainment je internacionalna tvrtka specijalizirana za prikupljanje, razvijanje i produkciju visoko kalibriranih putujućih izložbi, jedinstvenih glazbenih turneja i evenata, kazališne performanse, a i ponuđači su multimedijske opreme. Naš iskusni management aktivan je i iskusan na svim tipovima svjetskih mjesta zbivanja – od stadiona do kazališta. S2BN Entertainment ostvaruje solidan uspjeh pružajući iznimna iskustva našim klijentima i posjetiteljima.

LINK
Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Bodies1

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimened svi 02, 2010 5:15 pm

Međunarodna izložba sa zvijezdama suvremene europske umjetnosti

Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb

16. travnja – 30. svibnja 2010.

Što se krije iza naslova? Boris Buden u tekstu „U cipelama komunizma“, teze o posljedicama komunizma ilustrira podatkom o eksponatima budućeg varšavskog Muzeja komunizma. Naime, riječ je o paru lijevih cipela s objašnjenjem da su ih dobivali radnici varšavske čeličane sredinom pedesetih godina kao neku vrstu bonusa, pretpostavljamo kao nagradu za dobar rad. Na primjeru „para lijevih cipela“ moguće je o prošlom vremenu govoriti kao apsurdu komunističkog sustava i njegovu rigidnom odnosu prema pojedincu i zajednici. Moguće je, također, vidjeti „par lijevih cipela“ kao metaforu ekonomske proizvodnje u kojoj su mnogi prizvodi doista bili ogledalo nefunkcionalnosti, nezgrapnosti i besmisla koje je vladalo tim društvima. Međutim, da stvari nisu bile crno-bijele pokazuje banalna činjenica da je taj par lijevih cipela bilo moguće nositi i u njima, doduše neudobno, ali ipak hodati.

Ovaj izložbeni projekt želi se baviti upravo simptomom dvostrukog stanja, istodobno kritikom, ali i afirmacijom tog „utopijskog projekta“. Tema jest komunistička prošlost, ali ne njezini ostaci, nego provjera stvarnosti u postkomunističkim zemljama. Izložba govori o društvima, ali i o pojedincima – protagonistima prošlih vremena, prije i poslije pada Berlinskog zida, od Tita, Honeckera, Tuđmana, Miloševića i vlastitih očeva, pa sve do glazbenih pop ikona i Pape.... Ali i fiktivnih državnih paktova, utopijskih svemirskih projekata ili postkomunističkog raja divlje gradnje...

Izložena djela u tehnici fotografije, videa, slikarstva, instalacija i ambijenata nastala su tijekom nekoliko proteklih godina i direktna su refleksija stvarnosti, društvenih i individualnih stanja, povijesnih i recentnih događaja, ali ujedno postavljaju snažna pitanja o temeljnim pravima i slobodama.

LINK

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimesri lip 02, 2010 9:50 pm

ANIMAFEAT Zagreb
FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA

01.-06. lipnja 2010


Svjetski festival animiranog filma
Animafest, po tradiciji drugi festival animacije u Europi,
manifestacija je koja tijekom svoje tridesetogodišnje povijesti
sustavno prati svjetsku animiranu produkciju kroz niz natjecateljskih i
nenatjecateljskih programa. Izgrađen na tradiciji poznate Zagrebačke
škole crtanog filma, Animafest je svojom orijentacijom autorskom filmu
izgradio ime koje se veže uz jednu od najvažnijih svjetskih
manifestacija na području animiranog filma.
Odlukom ASIFA-e, Međunarodne asocijacije animiranog filma, a
osnivačkim aktom grada Zagreba i produkcijske kuće Zagreb film, prvi
festival animiranog filma održan je u lipnju 1972. godine, na čelu s
prvim ravnateljem i glavnom pokretačkom snagom festivala Želimirom
Matkom koji je na festivalu neumorno radio do svoje smrti 1977. godine.
Otad je festival ugostio mnoga renomirana imena animiranog filma i
stekao međunarodnu reputaciju za koju je velikim dijelom zaslužna
dugogodišnja organizacijska direktorica Margit Buba Antauer.
Godine 2005. Animafest uvodi program dugometražnog animiranog filma
te tako svoj dvogodišnji ritam prevodi u godišnje izdanje - neparnu
godinu posvećuje dugometražnom filmu, a parnu kratkometražnom. Odlukom
Vijeća festivala Animafest 2007. dobiva novo umjetničko i
organizacijsko vodstvo kako bi se festivalska tradicija nastavila kroz
razvijanje sadržaja koji će autorima i profesionalcima omogućiti
aktivno sudjelovanje u festivalu. Novim inicijativama poput utemeljenja
Regionalnog foruma za razvoj projekata tzv. Pitching foruma i
Animafestovog fonda, Animafest teži postati aktivni sudionik u
poticanju produkcije i distribucije animiranog filma.


LINK

Na ovo obavezno idem cerek

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimesri lip 02, 2010 9:56 pm

Izlodžba akademije studenata likovne umjetnosti sveučilišta u Zagrebu. :)
od 1.6-8.6 :)

Svoje radove izlažu studenti svih godina: Slikarstvo, Kiparstvo, Grafika na području glavne zgrade akademije u Ilici, Animatori u Zagorskoj ulici i Nastavnici na Jabukovcu

Lijepo je za pogledati kako radi "mladež" Hrvatskih umjetnika ima zbilja hvalitetnih radova, a možda i na mene naletite pošto sam zadužena za čuvanje vlastite klase ;)

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimepon srp 12, 2010 1:42 pm

Bila sam na Bodies revealed
i to tipično za mene - zadnji dan cerek
još sam vodila tatu pa sam tkao dobila i stručna objašnjenja cerek

Dojmovi:
Ovako... dosta sam gledala i istraživala o toj izložbi i mogu reči da je ova u Zagrebu bila trećerazredna.
Nije bila ni vizualno toliko kontroverzna, već činjenica da je sve stvarno.. što iskreno možeš mirne duše zamjeniti s lutkama jer tako je dobro napravljeno.
Čitav sadržaj je isključivo edukativne prirode.
Ako ništa u meni je ponovno izazvalo fascinaciju kompleksnosti tijela .
Malo je osjvetljenje bilo razočaravajuće.. pokušavali su imitirati pravu izložbu... ali problem je bio kad si stavio glavu da vidiš neki izložak sjena bi ti ga prekrila.. dobro to su Klovičevi dvori oni su nespreti u tom pogledu.
Posebno moram naglasiti jednu prostojiu gdje sam se Skulpa sjetila. Prostorija s plućima od pušaća i nepušaća i kutija između u koju su posjetitelji bacili svoje cigarete. Kod mene nije izazvale neku preveliku reakciju, više su me zabrinuli primjeri moždanog udara, srčanog udara i ciroza jetre Izložbe i kulturni događaji - Page 2 608596
I fascinirao me ljudski krvotok.... ne zato što je razgranat nego čisto iz moje umjetničke perspektive- kako dobro izgleda

Nije bilo kontraverznih položaja tijela koja su punila tabloide svijeta.
Jedino što je kontraverzno bilo bio je dio izložbe koji je bio naznačen i odvojen tako da se nije morao pogledati.

eto to je to od mene :)

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimepon kol 02, 2010 9:57 pm

Gilbert & George JACK FREAK PICTURES

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Gilbertgeorge460

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i British Council predstavljaju
izložbu Gilberta & Georgea pod nazivom Jack Freak Pictures. Izložba
će se moći pogledati od 10. lipnja do 12. rujna u MSU Zagreb.

GILBERT I GEORGE među najuglednijim su i najutjecajnijim umjetnicima
današnjice. Njihove slike, formatom monumentalne, nezaobilazno su
mjesto umjetnosti 20. i 21. stoljeća, a nalaze se u zbirkama
najznačajnijih svjetskih muzeja i galerija.

Slavni britanski umjetnici izlažu prvi put u Zagrebu i cijeloj regiji
najnoviju seriju slika pod nazivom JACK FREAK PICTURES. Riječ je o
60-ak slika na kojima se bave univerzalnim temama kao što su smrt,
religija, život, nacionalnost, seks, nada i novac. Ciklus JACK FREAK
PICTURES fascinantna je posveta svjetski poznatom motivu britanske
zastave (Union Jack Flag).

GILBERT I GEORGE uvijek su provokativniali, kako sami kažu, oni
stvaraju “umjetnost za sve”. Izravno se obraćaju najširem krugu
posjetitelja, ali zalažu se za odgovornu umjetnost koja ne daje gotove
odgovore nego pobuđuje pitanja.

Prema piscu Michaelu Bracewellu JACK FREAK PICTURESpripadaju među
„najikoničnije, filozofski najprodornije i vizualno najžešće radove“
koje su Gilbert i George stvorili.

Glavni slikovni element je Union Jack, britanska zastava. To je simbol
koji je međunarodno prepoznatljiv, apstraktan, geometrijskog uzorka, a
sadrži snažan društveni i politički naboj. Upravo stoga često se rabi –
u rasponu od suvremene umjetnosti do agresivnog isticanja nacionalnog
ponosa. Sve “Jack Freak Pictures“ i zamalo sve radove iz njihova opusa
povezuju jednako napadni sami Gilbert i George – u raznolikim
pojavnostima: kako plešu, krevelje se, zavijaju, promatraju, čekaju. Na
nekim su slikama njihova tijela čitava, na drugima su dijelovi ili su
pak iskrivljena. No, uvijek su u ulozi i subjekta i objekta,
umjetničkog djela i umjetnika; sami su glumci u epskoj i složenoj
slikovnoj drami koju su stvorili.

LINK

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Gilbert-George-CanCan-s

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Union-wall-dance-2008

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
floridana
Legenda foruma CE-4
floridana

Female
Aries Tiger
Broj postova : 27984
Age : 58
Registration date : 22.09.2007

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimeuto kol 03, 2010 12:05 am

nek mi Bog prosti ali ovo meni izgleda ko trash umjetnost conf1
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimeuto kol 03, 2010 12:08 am

to su Englezi, oni su vrhunski u toj umjetnosti xD
pokušaj šokiranja, ekstravagancije, pokretanja novih pravaca šarenilom kičem
samo se sjetim kako pravi punkeri izgledaju zubi

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimesub kol 07, 2010 8:01 pm

Bila sam na izložbi i na stručnom vodstvu
njihv život mi je zanimljiv.. pogotovo što su počeli u vlastitoj kuhinji raditi
slikati sebe kako jedu
jer su provokatori na temu politike, seksualnosti (homoseksualci) i religije

što se tiče njihovih radova... bole oči
ima nešto dobtih photoshopova.. ali sve u svemu bole oči
a i oni su bili jedni od smjerova koji su podržavali ( čak i formirali) engleski punk :)

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimepon ruj 27, 2010 10:34 pm


Upoznajte najbolje izume hrvatskog dizajna!


Muzej za umjetnost i obrt predstavlja Izložbu hrvatskog dizajna 0910 na kojoj možete razgledati vrhunska ostvarenja za koja su zaslužna domaća imena dizajnerske scene.


Na ovogodišnju izložbu prijavljeno je do sada najviše radova, čak 515. Odabir radova u profesionalnoj kategoriji obavila je selekcijska komisija u sastavu: Dejan Kršić, Marko Dugonjić, Zlatko Kapetanović i Nina Katarina Simončič, dok su selekciju studentskih radova obavili Davor Bruketa, Marko Dugonjić, Andrea Hercog i Martina Vrdoljak Ranilović.

Na izložbi će biti predstavljen 291 rad, od toga 219 u kategoriji profesionalnih i 72 studentska rada u kategorijama dizajna vizualnih komunikacija, dizajna elektroničkih/interaktivnih medija, industrijskog/produkt dizajna, postava izložbi, prostorne grafike i signalizacije, ambalaže, modnog i odjevnog dizajna te u kategoriji koncepta.

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 0614007.48

Već tradicionalno, kategorija dizajna vizualnih komunikacija obuhvaća najviše radova (124 profesionalna, 31 studentskih). Najbrojnija su rješenja iz područja grafičkog dizajna, svrstana u potkategorije plakata, vizualnih identiteta, dizajna knjiga, časopisa, kataloga i drugih promotivnih materijala, tipografije i ilustracije. Industrijski/produkt dizajn zastupljen je s 23 rada u profesionalnoj i 8 studentskoj kategoriji; dizajn ambalaže s 19 profesionalnih i 5 studentskih radova; dizajn elektroničkih/interaktivnih medija s 16 profesionalnih i 10 studentskih); modni i odjevni dizajn s po 5; te 16 profesionalnih i 13 studentskih radova u kategoriji koncepta.

Također je uočljivo veće prisustvo radova (16, samo u profesionalnoj kategoriji) iz područja postava izložbi, prostorne grafike i što je naročito značajno signalizacije, koji su ove godine uvedeni kao zasebna kategorija.

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 0616007.48

Na osnovi odluke Upravnog odbora HDD-a ove godine Nagrada za životno djelo posthumno će se dodijeliti Alfredu Palu za izniman doprinos hrvatskom dizajnu.

Izložbu možete pogledati od 21. rujna do 24. listopada.

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 0623007.48

LINK

Ovo se isplati pogledati :) Muzej umjetnosti i obrta ima definitivno najbolje postavljene izložbe koje se mogu rame uz rame s europskim ako ne i bolje :D

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimeuto ruj 28, 2010 11:29 am

La fidélité des images
René Magritte i fotografija


organizirali su Wallonie-Bruxelles International i Muzej za umjetnost i obrt.

Na izložbi je predstavljen izbor fotografija (61) Renéa Magrittea, jednog od najintrigantnijih nadrealističkih umjetnika 20. stoljeća. Fotografije prikazuju život i stvaralaštvo tog čuvenog belgijskog slikara (Lessines, 1898. - Bruxelles, 1967.). Likovnu akademiju upisao je u Bruxellesu 1916. godine, Georgette Berger postaje mu supruga 1922. godine, a trajno njegova inspiracija i model.

Od 1927. Magritte surađuje s francuskim nadrealistima, prvu izložbu u SAD organizira 1936., a prvu samostalnu u Parizu 1948. godine. "Svaka je stvar misteriozna", "Volim subverzivni humor", "Zaista sam čovjek sa sjevera", samo su neke od njegovih izjava koje nam sugeriraju kako je razmišljao slikar koji se koristio fotografskim objektivom kao kistom kako bi vidio drugačije... Birao je najbanalnije situacije, najobičnije predmete, kako bi iz njih iskrsnulo neobično, nevidljivo, kako bi dosegao područje mašte i snove.

Wallonie-Bruxelles International / Communauté française Wallonie-Bruxelles i Veleposlanstvo Belgije u Zagrebu pokrovitelji su izložbe "René Magritte i fotografija", organizirane u povodu belgijskog predsjedanja Europskom unijom, a u nazočnosti brojne publike izložbu je otvorio Marc de Schoutheete de Tervarent, veleposlanik Belgije u Zagrebu.

U Muzeju za umjetnost i obrt publika izložbu može razgledati do 17. listopada 2010.

LINK

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimepon oľu 07, 2011 9:48 pm

Mjesto održavanja: Arheološki muzej u Zagrebu, Trg N.Š. Zrinskog 19
Vrijeme trajanja: 19. veljače 2011. - 19. lipnja 2011.
Autor izložbe i postava: Piotr Buczkowski
Koordinator projekta: Maja Bunčić

Opseg: 54 predmeta uz popratne ilustracije i opise na hrvatskom i engleskom jeziku
Vrsta: tematskaTema: Izložene su rekonstruirane sprave za mučenje koje su se koristile u kaznenim postupcima od srednjeg vijeka sve do 18. stoljeća u svim krajevima Europe. Osim sprava koje su svojom primjenom dovodile do teških tjelesnih ozljeda te naposljetku i smrti, izložene su i one kojima su se kažnjavali manji prijestupi a mučenje se svodilo na moralnu razinu, odnosno ponižavanje. Neke od njih su poznata Nirnberška djevica, Razapinjač, Vještičji stolac te sramotne maske, pokorničke halje i sl.

Izložba proučava fenomen torture prikazujući ga kao problem koji je prisutan u europskoj civilizaciji, s ciljem da podsjeti na činjenicu da uporaba torture nije ograničena samo na srednji vijek te da nije povezana s određenim svjetonazorom ili religijom, već da je riječ o univerzalnom problemu. Ipak, tijekom srednjeg vijeka gospodarski i sociološki kontekst, kao i filozofska klima bili su mnogo različitiji od današnjega, što su svakako okolnosti koje su potaknule širu i okrutniju primjenu torture.

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Sprave-za-mucenje

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimeuto tra 05, 2011 4:46 pm

Ne znam koliko je ovo kulturni događaj ali u četvrtak i petak su dani otvorenih vrata na akdemiji :) možda želi se netko pridružiti našoj šašavoj obitelji i izviditi što u biti radimo iza tih zidova prilično nelijepih zgrada xD

Evo programa: :)

LINK

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimečet lip 30, 2011 2:12 pm

Još malo i zatvara se izvrsna izložba POMPEJI na klovićevim dvorima, na gornjem gradu :)
Ako je tko tamo izplati se pogledati dokumentarac, zbilja je izvrstan
Pa imaš izložbu i kino u cjeni jedne karte popc
Tko nije bio nek požuri ;)

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimečet lip 30, 2011 3:06 pm

Ja bih na ovu u arheoloskom. Taman bih ju mogla ulovit. A do kad su Pompeji?

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimečet lip 30, 2011 4:49 pm

mislim da su do 10.7, jesu ^^ 10.7

LINK


_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimepon oľu 12, 2012 12:24 am

EDGAR DEGAS skulpture

baletni iskorak u bronci
Galerija Klovićevi dvori
15. 3. – 13. 5. 2012.

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcQ26B6_GL7TYXO-hsgBpgYF_GKtecQrKxYt3D5SrHexRJm0YVPfJvQgFNYCkg

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimesub oľu 17, 2012 3:35 pm

Dijalog između zvuka i slike

“Plakat mora zvučati! Uvijek se trudim postići dijalog između zvuka i slike” piše Niklaus Troxler, koji je svjetsku slavu dobrim dijelom stekao zahvaljujući uracima u kojima je spojio svoje dvije strasti – jazz i grafički dizajn

Dizajniranjem plakata za jazz koncerte koje u posljednjih četrdeset godina organizira u svom rodnom gradu Willisau, stekao je prepoznatljivi stil, a neki od njegovih plakata zahvaljujući ponajviše nekolicini knjiga i izložbi u MoMA-i u New Yorku već su postali klasici. Među njima su McCoy Tyner Sextet (1980.), Dexter Gordon Quartet (1978.), Don Pullen Quartet (1978.), A Tribute to the Music of Thelonious Monk (1986) te plakat za Cecil Taylor (1989.). Troxler je za svoj rad dobio mnoge nagrade uključujući Cultural Prize of Central Switzerland (1982.) i 22 Swiss posters of the year, kao i višestruke nagrade švicarskog, njujorškog i europskog Art Directors kluba te njujorškog i tokijskog Type Directors kluba. Svoje plakate, osim u MoMA-i u New Yorku, izlagao je na mnogim izložbama te u galeriji Raeber u Luzerneu i galeriji Reinhold u New Yorku.

Samostalna izložba Niklausa Troxlera, dobitnika Grand Prix-a Zgrafa 10, bit će otvorena u galeriji No zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti 16. ožujka u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 5. travnja. Osim izložbe, 17. ožujka u 18 sati u dvorani Gorgona MSU-a Niklaus Troxler održat će predavanje Slika i zvuk. U sklopu istog programa Zgraf/Riječi održat će se i predavanja ostalih članova Međunarodnog ocjenjivačkog suda.

Zgraf 11 održava se od 15. ožujka do 5. travnja na nekoliko lokacija u Zagrebu: u Domu HDLU-a, MSU-u, Galeriji ULUPUH, galeriji Permanenta i SC-u. Detaljnije o programu Zgrafa 11 pronađite na stranicama www.zgraf.hr.

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 2000-Echoes-of-Techno

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 2011LINK

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimeuto oľu 27, 2012 12:04 am

Neću se hvaliti ali na sljedećem kulturnom događaju ću i ja izlagati nešto svoje

Moj doživljaj muke - izložba studenata ALU Zagreb u sklopu 21. SVEČANOSTI PASIONSKE BAŠTINE 2012.

29. ožuj. 18:00 - 04. trav.

Galerija Kristofor Stanković
Stara gradska vijećnica, Sv. Ćirila i Metoda 5., 10000 Zagreb

Ako hoćete slobodno posjetite ;)
Tko bi rekao da će jedna vještica završiti na ovakvoj izložbi

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimeuto oľu 27, 2012 12:30 pm

Posjecujem obavezno! :D

5

_________________
Respect
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 38
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimeuto oľu 27, 2012 1:07 pm

I ja ću navratiti. miga :)

Inače je poznato da se religije međusobno isprepliću i privlače, pa je eto i tebe vješticu privukla kršćanska pasija. zubi

_________________
"Let food be thy medicine" - Hippocrates
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimepet tra 06, 2012 2:17 pm

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 P3135615

Eto ovo je bila moja skulptura na izložbi :)

Zove se: "Kad napustim kožu"
I od pčelinjeg voska je ;)

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitimečet sij 24, 2013 9:36 pm

Noć muzeja


Izložbe i kulturni događaji - Page 2 -627480-nocmuzeja2013

Noć muzeja 2013. održat će se u petak, 25. siječnja od 18 sati do jedan sat iza ponoći, u više od 180 muzeja, galerija i ustanova u kulturi, u 100 hrvatskih gradova i mjesta. Ovogodišnji središnji događaj i simbolički početak Noći muzeja bit će otvorenje prve faze stalnog postava Gradskog muzeja Vukovar.

Program Zagreb

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Sponsored content
Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Izložbe i kulturni događaji   Izložbe i kulturni događaji - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Izložbe i kulturni događaji
[Vrh] 
Stranica 2 / 3.Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Svijet oko nas :: Art-
Forum(o)Bir: