Jeste to sve, ali tim pomicanjem se govori da nikad nije dosta, da nikad nisi dovoljno rob i da uvijek može još više... pa je zauvar i jedan sat, samo nek je više....
Ja neću ništa pomjerati. Previše je previše. Što je automatski prešlo kod mene na "novo" vrijeme vratio sam pa da vidim hoće li moći tako...
Znaš li možda koje su to države koje su prestale pomjerati sat? Čuo sam za Ruse ali zadnje što vele je da su i oni opet krenuli pomjerati...
A zbilja je to štetno. Što se tiče ljudi, to izaziva stres i to je jasno ali opet nekako se čovjek i privikne (iako preko*urca) ali životinje - to je malo drukčije. Npr. koliko sam čuo, Rusi su obećavali da će odustati od toga zbog krava. Kad krava navikne da se muze u 7 sati ona onda traži da je se muze redovno u 7 i nikako ne poslije. Ako je počneš musti u 8, ona onda malo-pomalo smanjuje proizvodnju mlijeka i tu su gubici i ekonomski ako se radi na velikim farmama. Krava je tako koncipirana da ako se ne pomuze na vrijeme onda se mlijeko može ukiseliti u vimenu i krava može i da ugine. A to je samo dio problema...