| Google u četvrtak predstavlja Chrome OS | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Skulptura Guardian
Broj postova : 6015 Age : 39 Location : Earth Registration date : 05.09.2009
| Naslov: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS sri stu 18, 2009 4:20 pm | |
| Pogodite što! Google je spreman predstaviti svoj Chrome OS. Bilo je i vrijeme, budući da i dan danas, tri mjeseca nakon što je najavljen, nitko sa sigurnošću ne zna o čemu se zapravo radi. U četvrtak će cijeli svijet konačno vidjeti kako izgleda Chrome OS. Ovo neće biti službeno lansiranje proizvoda, nego samo prilika da vidimo grubu prvu verziju i doznamo detalje o datumu lansiranja. Uz to, korisnicima će biti predstavljena i tehnička pozadina projekta, a vidjet ćemo i pokoji demo. U srpnju smo mislili da je najava Chrome OS-a samo novinarska patka da bi se skrenula pažnja s besplatne inačice Microsoftovog Officea, no Google se ozbiljno primio posla, i možemo se nadati gotovom proizvodu već početkom sljedeće godine. LINK | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS sri stu 18, 2009 4:24 pm | |
| E, a što je to? Zna itko? | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS sri stu 18, 2009 4:33 pm | |
| citao sam nesto o tome, ali neznam puno informacija. Novi operativni sustav od googlea... mislim da ce bit besplatan. | |
|
| |
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS sri stu 18, 2009 4:35 pm | |
| u kojem smjeru trebamo gledati kad ga lansiraju? | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS sri stu 18, 2009 4:38 pm | |
| Navodno prema istoku... Nisam siguran. Proguglaj malo | |
|
| |
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS sri stu 18, 2009 4:47 pm | |
| | |
|
| |
urbanaaa Čovjek
Broj postova : 3747 Age : 38 Location : Rijeka Registration date : 24.09.2007
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS sri stu 18, 2009 4:48 pm | |
| Strava! Koristim u XP-u Chrome browser i zadovoljna sam. Baš me zanima kakav će im OS bit!!! | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS sri stu 18, 2009 5:45 pm | |
| Evo upravo sam saznao da se radi o operativnom sustavu sa monolythic kernelom, kao u Linuxu. Baziran je na Unixu sto znaci da ce biti besplatan.
Neznam kakav ce OS biti, ali znam da ga ja necu koristiti. | |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS sri stu 18, 2009 6:20 pm | |
| - Skulptura je napisao/la:
- Evo upravo sam saznao da se radi o operativnom sustavu sa monolythic kernelom, kao u Linuxu. Baziran je na Unixu sto znaci da ce biti besplatan.
Neznam kakav ce OS biti, ali znam da ga ja necu koristiti. Moze na hrvatskom? | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS sri stu 18, 2009 6:48 pm | |
| Neznam, ali cim je Unix, vjerovatno ce nasi linuxasi prevesti na hrv. EDIT: Ako Google to vec nije napravio, a vjerujem da je. | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS pet stu 20, 2009 3:49 pm | |
| Google je objavio nešto više detalja o Chrome OS-u, malenom i brzom operacijskom sustavu namijenjenom netboocima. Već je poznato da je Chrome OS zasnovan na Linuxu u formi Internet preglednika, no postoje određene specifičnosti u odnosu na ponudu operacijskih sustava drugih proizvođača. Operacijski sustav korisnici neće moći "skinuti" i instalirati na vlastita računala. Sustav će dolaziti predinstaliran na novim prijenosnicima s malo drugačijim hardverom, a Google trenutno radi na konkretnim specifikacijama za same uređaje te surađuje s proizvođačima računala. Prijenosnici bi navodno trebali imati veće tipkovnice od netbooka te veće ekrane i trackpade. Računala neće imati ni klasične diskove, već će osnovne informacije zapisivati u integriranu flash memoriju ili manji SSD, dok će korisnici većinu podataka pohranjivati na Internetu. Aplikacije su također temeljene na cloudu, odnosno u online obliku bez potrebe za preuzimanjem i instalacijom. Premda će prvi uređaji u prodaju stići tek krajem sljedeće godine, Google je već sada objavio izvorni kod te pružio mogućnost i ostalima da sudjeluju na razvoju ovog operacijskog sustava. IZVOR: www.bug.hr | |
|
| |
Skulptura Guardian
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS pon stu 23, 2009 5:41 pm | |
| Googleov Chrome OS raspoloživ za preuzimanje Nakon što je Google konačno predstavio nove informacije o Chrome operativnom sustavu, Internetom je počelo kružiti mnogo skepse u pogledu mogućnosti koje nudi OS Internet giganta. No, ne slušajte druge - isprobajte Chrome OS sami. Iako je navedeno kako će Chrome OS biti raspoloživ tek krajem 2010. godine, možete isprobati ranu betu koja još uvijek boluje od raznih padova, smrzavanja i ostalih simptoma koji uglavnom dolaze uz rane verzije softvera, stoga upozoravamo kako Chrome OS koristite na vlastitu odgovornost. Download Chrome OS: http://discuss.gdgt.com/google/chrome-os/general/download-chrome-os-vmware-image/ | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Google u četvrtak predstavlja Chrome OS | |
| |
|
| |
| Google u četvrtak predstavlja Chrome OS | |
|