Kad ja razmišljam o tome kakav bi ja bio vladar svijeta: razmislivši o tome šta sve na ovom svijetu ide pogrešnim koracima i u pogrešnom smjeru, bilo bi suludo pretpostaviti da bih mogao biti neki novi Gandi ili Vojtila. Ne želio, nego mogao. Stara je vijest da danas stoka među ljudima vlada, a glas onih koji bi bili sposobni da vladaju i osiguraju prosperitet budućim pokoljenjima obično biva zaglušen mukanjem i blejanjem pomenute stoke.
Prve mjere koje bih uveo su:
1. Ukidanje ili drastična redefinicija demokratije.
Mislim da nije potrebno posebno objašnjavati zašto. Naposljetku, kad bi bilo današnje demokratije u mojoj vladavini, ja ne bih mogao napraviti ništa značajno i sve bi ostalo uglavnom isto (ako ne i gore!).
2. Poticaji i porezne olakšice za one kompanije koje u datom roku pređu na ekološki i energetski obnovljiv režim rada; a drakonske novčane kazne za one koje u tom roku ne smanje svoju emisiju štetnih gasova za dovoljan procenat. Novac od kazni bi bio sredstvo za provođenje mjere br. 3.
Ne sviđa mi se nimalo ovo kockanje sa našim planetom. To je glupost i nedalekovidnost tipa: „Daj mi danas, a sutra će biti nekako!“
3. Ulaganje i stimulacija razvoja obnovljivih vrsta energije.Da bi druga mjera dala željene rezultate, i da bi omogućila alternativu.
4. Ulaganje i stimulacija razvoja astronautike.Za slučaj da nam bude potrebna alternativa za mjesto prebivališta vrste, bilo bi lijepo da znamo za bar još jedan planet na kom bi, u najgorem slučaju, mogli da se nastanimo, i da možemo otići tamo u nekom realnom vremenu.
5. Brisanje svih zakona napisanih prije mene.
Neophodno za novi početak. Valja redefinirati šta je za čovjeka dobro a šta zlo. Neki bi se održali koji su se pokazali kao korisni kroz dugi vremenski period (više hiljada godina), a ostali moraju umrijeti, jednom zasvagda.
6. Prvi i najveći zakon koji bih uklesao u kamen i postavio na svakom gradskom trgu glasio bi:
Postoji samo jedan grijeh. Taj grijeh se zove slabost. Postoji samo jedna vrlina. Ona se zove snaga. Ostalo slijedi iz ovoga.
Bilo koji zakon koji bi bio suprotan ovome najvećem zakonu bio bi ugrožavanje vrste i smanjivanje čovjeka. Čovjek treba da raste, a ne da se smanjuje. Ovo je spartanski zakon koji ima veliki potencijal i već se dokazao u praksi. Čovječanstvu ne treba više patnika, čovječanstvu treba više junaka.
7. Kriminalizacija razvoja, proizvodnje i posjedovanja nuklearnog, biološkog i hemijskog oružja na Zemlji. Oni koji prekrše ovaj zakon biće spaljeni u visokoj peći. To uključuje i odgovorne visoke državnike i njihove sluge.
8. Osnivanje Savjeta Odgovornih.
Svi vođe naroda svijeta bi bili okupljeni u jedan savjet i morali bi da podnesu izvještaj o svojim postignućima u datom periodu u provođenju mjera zadatih od strane vrhovnog poglavara svijeta, mene. Ko se uhvati da krivotvori izvještaje ide u peć. Onaj ko ne ispuni određeni minimum zadataka u određenom periodu, biće smijenjen i biće mu oduzeta sva imovina. Saslušao bih njihove prijedloge i komentare, ali zna se čija je zadnja riječ.
9. Legalizacija poligamije.
Što se tiče naše vrste – monogamija je neprirodna. Biologija se slaže sa ovim. Ljudski instinkti su instinkti čopora, oblika društva u kojem su naši preci živjeli najduži vremenski period. U čoporu alfa mužjaci imaju prvenstvo rasploda a ostalima šta ostane. Nije pravedno da oni koji su najbolji budu izjednačeni sa slabima i izopačenima. Prvi žrtvuju sve a drugima to „sve“ pada kao dar s neba – to je opstanak slabih nauštrb jakih. Ludost! Ljudi superiorne volje, uma i snage (da, tim redoslijedom!) trebaju da imaju više potomaka od ovih drugih, na taj način će se sveukupna kvaliteta vrste polako ali sigurno povećavati.
10. Kriminalizacija svake neprirodnosti.
Svakog propovijedanja protiv čovjekove prirode, prakticiranja neprirodnosti, kvarenja instinkata. Tu se uglavnom misli na klerike (sveštena lica). Svi oni koji se bave tim i sličnim opačinama bili bi prognani na jedan arhipelag i prepušteni sami sebi. Kad postane moguće, lansirati ih na jedan udaljeni planet, nazvati ga Planet Nečistih, i zaobilaziti ga u širokom luku.
Ovo samo za početak. Manje-više ovim redom. Odavde tek kreću strogi zakoni i drastične mjere, ali o tome kasnije. Glavni cilj se da naslutiti – zaštita čovjeka od sebe sama i postavljanje temelja za dugoročni napredak kroz revoluciju uma i osnaživanje volje.