| ZDay (eng) | |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Skulptura Guardian

Broj postova : 6015 Age : 35 Location : Earth Registration date : 05.09.2009
 | Naslov: ZDay (eng) sub vel 20, 2010 1:41 am | |
| _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
 | |
Gea Moderator

Broj postova : 10254 Age : 31 Location : Iznad Oblaka Registration date : 21.04.2009
 | Naslov: Re: ZDay (eng) sub vel 20, 2010 3:33 am | |
| dižem ruku  _________________ I never lose myself because I never found me
| |
|
 | |
Chakotay Guardian

Broj postova : 8408 Age : 44 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
 | Naslov: Re: ZDay (eng) sub vel 20, 2010 2:23 pm | |
| | |
|
 | |
tomi Pračovjek

Broj postova : 2381 Age : 29 Location : Zagreb Registration date : 22.08.2009
 | Naslov: Re: ZDay (eng) ned vel 21, 2010 2:56 am | |
| Izgleda zanimljivo. Pogledao sam Zeitgeist movie-je i mogu reći da su dosta intrigantni. Iako, ako sam ja kao laik uspio uočiti nepravilnost u samom sadržaju filma koje autori koriste kao nepobitan dokaz i argument - onda sigurno pada autentičnost i pouzdanost ostatka sadržaja. | |
|
 | |
Skulptura Guardian

| Naslov: Re: ZDay (eng) ned vel 21, 2010 1:39 pm | |
| Koje su to nepravilnosti? :/ _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
 | |
tomi Pračovjek

| Naslov: Re: ZDay (eng) pon vel 22, 2010 2:38 am | |
| Najvise ih je bilo oko religije. Sva ona masa podataka koje su naveli o raznoraznim bozanstvima je smijesna. Pogledaj npr. sto internet kaze o Amon Rau. Poluistine i teorije navode kao aksiome.
Takodjer, ona prica o Federalnim rezervama je dosta pojednostavljena, bar koliko sam procitao po netu. Uz to, ne znam koliko je odgovorno tvrditi da je svaki ulazak SADa u rat bio isprovociran. | |
|
 | |
Skulptura Guardian

| Naslov: Re: ZDay (eng) pon vel 22, 2010 5:16 pm | |
| Za religiju me baš i nije nešto posebno briga jer sam mišljenja da bi svijet bio puno bolji bez nje. Ne znam na što točno misliš sa federalnim tj. narodnim rezervama, ali meni se u Zeitgeistu posebno dopalo upravo to što je sve jednostavno objašnjeno. Nema komplikacija, praktički je sve nacrtano.
SAD i ratovi :/ Kako god okreneš, od svakog rata u koji su ušli su imali nekakvu korist. Tako i sa WTC-om. Stvarno misliš da su ljudi iz pećine mogli organizirati nešto onakvo? _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
 | |
tomi Pračovjek

| Naslov: Re: ZDay (eng) uto vel 23, 2010 3:07 am | |
| - Skulptura je napisao/la:
- Za religiju me baš i nije nešto posebno briga jer sam mišljenja da bi svijet bio puno bolji bez nje. Ne znam na što točno misliš sa federalnim tj. narodnim rezervama, ali meni se u Zeitgeistu posebno dopalo upravo to što je sve jednostavno objašnjeno. Nema komplikacija, praktički je sve nacrtano.
SAD i ratovi :/ Kako god okreneš, od svakog rata u koji su ušli su imali nekakvu korist. Tako i sa WTC-om. Stvarno misliš da su ljudi iz pećine mogli organizirati nešto onakvo? Mene zanima i religija. Cak i ako te ne zanima, htio sam ti skrenuti pozornost na to da tamo ima rupa u prici i naprosto izmisljenih cinjenica. Ako su se time koristili u tom dijelu, ne vidim zasto ne bi u ostalima. Vjerujem da je bio filma istina, ali naravno da sam skeptican kad ima toliko "nevjerojatnih" "cinjenica". http://webskeptic.wikidot.com/zeitgeist-federal-reserveImas pod Projects vise toga: http://webskeptic.wikidot.com/ | |
|
 | |
Skulptura Guardian

| Naslov: Re: ZDay (eng) uto vel 23, 2010 5:56 pm | |
| Meni nije jasno gdje si iskopao tu stranicu... Mislim sve je to OK, ali ja se ne bi baš previše naklonio tako nečijem mišljenju. npr.: "The end result of this system is SLAVERY, for it is impossible for the Government, and thus the public, to ever come out of the self-generating debt."Zašto je to "False" na stranici od tog tipa? "This does not meet the definition of "slavery" where one person is owned by another person. (Perhaps this can be dismissed as a bit of hyperbole)."Mislim da se niti nije mislilo da će nas mlatiti bičevima  Ali robovi smo već sada... Ništa bez rada. Jednostavno moraš raditi inače umreš od gladi. "As it relates to the U.S: It is definitely possible for the Government to get out of debt. Since most T-bills mature in less than 10 years, the government could get out of debt by running a balanced budget for 10 years straight."Izvuku se svakih nekoliko godina sa nekim ratom. _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
 | |
tomi Pračovjek

| Naslov: Re: ZDay (eng) sri vel 24, 2010 4:41 am | |
| Tu sam ju nasao: http://www.google.com  Zasto je to false? Ropstvo kakvo propagira Zeitgeist je ovisnost ljudi o bankama; ako se u nekom trenutku dogodi da svi budu toliko duzni da ce morati raditi samo i iskljucivo da otplacuju dug i kamate koje se stvaraju na njega, to bi se smatralo ropstvom. Ropstvom se ne smatra samo mlacenje bicevima i tjeranje na teski fizicki rad. Duznicko ropstvo je jednako gadno. | |
|
 | |
Skulptura Guardian

| Naslov: Re: ZDay (eng) sri vel 24, 2010 5:07 pm | |
| Upravo i ja govorim da ropstvo nije samo mlačenje bičevima. Ali autor teksta se pozvao na to tj. nešto tome slično. "This does not meet the definition of "slavery" where one person is owned by another person."
Puno ljudi, uključujući mene, radi da otplati dug ili mu se uzima dio prihoda za otplatu nekog duga. To je što se tiče pojedinaca. Problem nastane kada cijela država "radi" da otplati dug. Hrvatska bi mogla biti jedan primjer. Tu nastaje još jedan problem. Da bi se taj dug otplatio, potrebno se još više zadužiti jer ponekad ništa drugo ne preostaje...
Anyways, mislim da autor Zeitgeista nema razloga izmišljati te sve stvari. Neke informacije koje su spomenute u Zeitgeistu možda niti nisu javno dostupne, tj. ne može se provjeriti njihova istinitost. Autor je bivši ne-znam-što u CIA ako se ne varam, pa je moguće da neke od takvih informacija zna "iznutra"... _________________ When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
| |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: ZDay (eng)  | |
| |
|
 | |
| ZDay (eng) | |
|