Da,naravno,Dekartes,ako ces uzeti u obzir zapadnjake i njihovu logiku.Buda i indijske vede su znali sve tajne epifize jos prije 5,6 hiljada godina,tj buda prije 2500 godina,a vede prije...
Pineal gland,od rjeci pine sto znaci pinjula ili sisarka.Sve religije u svjetu su opsjednute sisarkama
Vrh papinog stapa je sisarka.Najveca skulptura sisarke ti je ispred vatikana,6m visoka sisarka.Pogledaj na google image.Budina glava je cesto crtana da bude oblika sisarke.Svi oni znaju jedno te isto,samo je svako izmislio bajku za svoje narode.
Seratonin je kljucan za depresije,tj ako ga ima malo padamo u depresiju,te su svi ljekovi protiv depresije zasnovani na serotoninu.Melatonin je hormon vjecnosti,on ima mogucnost da produzi zivot,izljeci,maligne stanice itd...Melatonin se luci kod svih ljudi izmedju 22h i 02 h ujutro.Melatonin nas opusta i priprema za san.Zasto je bitno da se pripremamo za san? to izgleda kao da ce nas neko napasti,a ipak smo sami u sboi i krevetu...Hehe sto je najgore,itekako cemo biti napadnuti...Mi bivamo napadnuti svake jebene veceri.A napad ukupno traje oko sti ipo,dva sata.To je san,REM faza ili paradoksalno spavanje.Paradoksalno jer se tjelo trza,oci idu gore dole,dobijamo erekciju,srce lupa itd,kao da smo u sred rata a ne u krevetu.San je izlazak potisnute podsvjesti do nase svjesti.To je ogromna energija,sa kojom mi cesto nemamo snage svjesno da se borimo.
Medjutim snovi nam ne pokazu prave potisnute misli i zelje,traume i strahove,jer i u snu djeluje super ego,cuvar naseg morala.A nasa podsvjest je sve samo ne normalna.U podsvjesti zivi jedan ludak,koji samo hoce da jebe,musko,zensko,djete,zivotinje,zid,oce samo da jede i jede,da pije,da je posesivan,da se tuce,da je agresivan itd....Zbog naseg razuma i izgradjenog morala ili super ega,sve te zelje tog ludaka se duboko potisnu.Ali msto se vise potisnu dobiju vise energije.Jer vi kad nesto potisnete i dalje je to u vama i uzima vam energiju.
Zato epifiza luci melatonin,da nas smiri,jer san je jako tezak i naporan,barem oni sa strahom,koje izmedju ostalog Frojd nikako nije mogao da objasni.On je sve snove bazirao na potisnutim zeljama,uglavnom vezanim za seks...To je po meni,samo djelic snova.Frojd nikako nije shvatao sta ce strah covjeku,i tvrdio je da strah uopste ne treba da bi svi uzivali u zivotu.Mozda bi odgovor nasao u nekome od brojnih Buda ....
Seratonin je otkriven negdje oko 60tih a melatonin oko 80 tih.Danas iomate dodatak melatonina prehrani.
Kljuc za pravilno lucenje melatonina je SUNCE i spektar el.magn zracenja od crvene do ljubicaste.Naucnici su se iznenadili kad su otkrili da epifiza ima MREZNJACU !!!!
Ona je zaista kao oko,i u potpunosti je osjetljiva na fotone svjetlosti.Epifiza svjetlo koje dobija iz sunca,preko ociju,opticke hijazme i hipofize,salje dalje svakoj celiji u organizmu.
Solarna joga je najveci dar za covjeka.U potpunosti usaglasava vasu epifizu sa suncem,i ljeci sve u vama.Fizicki i psihicki.
Ali naucnici su se tek iznenadili kao su negdje tek prije 10 ili 15 godina otkrili jos jedan hormon kojeg luci epifiza.On isto spada u triptamin (valjda je ovo ispravan naziv) od kojih se grade melatonin i serotonin.Ta supstanca ima skracenicu DMT ili Dimethyltryptamine.
Ali prije nego sto kazem nesto vise o DMT-u,evo vam jedne pricice koja je mene odusevila.
Glavni lik price je a ko drugi nego Deda Mraz,njegovi leteci losovi i pokloni.
Mnogo prica ima o deda mrazu.Cinjenica je da on nema veze sa svetim nikolom,to je izmisljeno da je pojam o deda mrazu nastao zbog zivota nikole,koji je bio mrsav izmedju ostalog.Engleski pisac,ne znam sad koji je u 17 vjeku prvu uveo nekakav opis deda mraza.Nakon toga drugi pisac u SAD-u.Onda je koka kola to iskoristila za mega reklame sa crvenim deda mrazom.Ali nije mu koka kola dala crvenu boju,oni su samo pokupili bajku o deda mrazu.
Jos mnogo prije hrista,mozda cak i dok smo zivjeli u malim naseljima prije 7,8 hiljada godina pa sve do dan danas postojali su ljudi u sjeveru evrope,iz finske,islanda,grenlanda,rusije,sibira i mongolije koji su bili zatrpani snjegom vecinu godine.Tek krajem decembra,nakon zimskog solsticija pocinjalo bi sve toplije vrjeme.Snjeg bi se topio i ljudi bi izasli iz muke u kojoj su bili.Za vrjeme zime mnogo ljudi bi oboljevalo zbog hladnoce,manjka hrane,manjka svjetlosti (umanjuje se funkcija epifize sto uzrokuje depresiju i razne psihicke poremecaje) te su bili zeljni zdravlja i blagostanja.Sto se kaze pun im je kurac bio snjega i zime.
Taj predio pogotovo u finskoj i sibiru a to su tundre,su bile idealna klima za rast jedne jako zanimljive gljive Amarite Muscariie.Pogledajte na google kako izgleda ona.Stablo je bjelo,klobuk crven sa bjelim tackama.Ista deda mraz!
Naime nakon otopljavanja snjega ima dovoljno sunca da ove gljive izrastu.Tada na scenu nastupaju ljudi koji znaju sve o prirodi,zdravlju i ljudskoj psihi.Sve same Bude,samani i samanke.Oni su pravi vladari sela,oni ljece svoje ljude.Oni bi se skupili,obukli u crveno bjelu odoru i krenuli u lov na gljive.Crveno bjelo,jer je za njih ta gljiva bila direktna veza sa bogom.Oni su se klanjali toj gljivi.Zasto??????????????????????????????????
Ta gljiva je prepuna DMT-a.A DMT je NAJHALUCINOGENIJA DROGA U UNIVERZUMU KOJU SMO DO SADA NASLI! Pogledajte listu zabranjenih droga u nekim najvecim drzavam zapada,japan,sad,evropa kanada.Na vrhu liste,odmah do heroina i kokaina stoji DMT !!! DMT je zabranjen u svim drzavama,i njegova prodaja ili konzumiranje je strogo kaznjivo zakonom.Ali nase trece oko prozivodi DMT svako vece !!!! Mi smo dosad zasluzili 10 dozivotnih ako bismo se striktno drzali zakona.Mi se svako vece drogiramo ka sanjamo!I ne samo da se drogiramo,vec upadamo u najvece tripove.Kakva trava,speed,acid,lsd itd...To je sve smjesno za DMT.
A njega luci epifiza.Nakon sto bi ti samani ubrali dovoljno tih gljiva isli bi nazad u svoje selo.Cilj je ocigledan.Samani bi se najeli gljiva i zbog DMT bi svjesno upadali u trans stanja,snove i povezivali bi se sa nekom visom,bozjom svjesti.Tada bi slali pozitivne i ljecece misli ka bolesnima i svima u selu.Medjutim,kako je snjeg i dalje bio velik u nekim djelovima sela,oni nisu imali izbora nego da u kucu ljudi udju kroz ---DIMJNAK !!!!
nakon toga bi ostavili gljive namjenjene toj porodici da se suse na kaminu.Jer ove gljive se ne smiju jesti sirove,vec suve.Nakoin toga bi izasli iz dimnjaka te to isto ponovili u drugim kucama.Ujutro bi ljudi nasli ove gljive kao dar njihovih samana i mogucnost da upadanjem u trans ljece sebe i druge.
Jako me odusevilo kad sam procitao da losovi obozavaju ove gljive! A ti narodi svjevera su koristili losove kao mi bikove,konje ili magarce.Oni su im bili desna ruka.Pa sad vi zamislite samane,te ljude i losove kad se najedu tih gljiva! Ne znate ko je vise nadrogiran,u transu.Svi lete u vremenu i prostoru.Fora sa ovom gljivom je da DMT iz nje se ne apsorbuje u tjelu jer je jak,vec izadje vani kroz mokracu.Tada bi saman pio pisacu drugog i on bi padao u trans.Od litre pisoce bi moglo 5-6 ljudi da padne u trans.Kad bi isli u lov,i los se izgubi u sumi,oni bi poprskali malo te pisace na snjeg i losovi bi to namirisali te se vratili krdu!!!!
Ima jos i pricxa o jelki,ukrasima i zasto se stavlja zvjezda na vrha,te zasto je to deda mraz bas na Sjevernom polu.Ali i ovo je previse.
Naucnici su zadnjih 10 godina istrazivali ovaj DMT i zakljucili da je on taj koji ukljucuje slike i zvukove iz nase podsvjesti da dodju do snova.On nas teleportuje toliko realno u svjet snova...
Mogu vam ostaviti link za dokumentarni film doktora koji je ispitivao uticaj DMT na ljude.Pa prica dobrovoljaca sta im se desavalo pod DMT.Najveci kralj mi je tu neki saman,koji kad je vidio oglas da se traze dobrovoljci rekao sebi: "Ovi ljudi nisu normalni,oni ne znaju sta im se moze desiti ,idem ja da ih upozorim,ja sam iskusan sa tom gljivom!!!''
Nadam se da vam nije dugacko,i da ste naucili nesto vise...Pozdrav....
PS . Hvala tebi Melkior sto si procitao i prosirio svoju svjest....Samo naprjde,iznenadjenja tak sljede