Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels

Go down 
Autor/icaPoruka
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6014
Age : 34
Location : Earth
Registration date : 05.09.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimepet svi 07, 2010 6:07 pm

Jako, jako dobar tekst koji se tiće Hrvatske i koji se obavezno mora pročitati.


Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels
Iako principijelno ne objavljujemo materijale čiji su nam autori nepoznati, ovog puta radimo iznimku. Razlog tome je kvaliteta napisanog, važnost teme i kritično promišljanje. Evo teksta kojeg objavljujemo upravo onako, kako smo ga i primili na našu adresu:

Vozač kamiona iz Slovenije je negdje na TV-u rekao kako radi dnevno po 16-18 sati za golu plaću, bez plaćenih prekovremenih sati, bez plaćenog toplog obroka. Kad bi se pobunio, kaže, to njegov gazda jedva čeka, jer bi ga poslao na burzu i uzeo Rumunja koji bi mu vozio u pola cijene, ali gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki mjesec kupi novi kamion.

Bugarin (poslovni partner) priča kako je Bugarska živjela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok se država sve više zadužuje.

Mađari pričaju kako su postali najamni radnici u (do jučer svojim) vinogradima, jer su ih Francuzi najprije uništili s niskim (dampinškim) cijenama, da bi, kada Mađari nisu više mogli vraćati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac) nalaze u vlasništvu Engleza.

U Češkoj je EU prisilila vlasnike šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na burzi, a sve zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato jer ga EU uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada.

Njemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kyota, veliki dio prljave industrije prebacila u Češku.

Jedini čovjek koji je zbrojio dva i dva je češki predsjednik Klaus koji tvrdi da je ulazak Republike Češke u EU čisti promašaj i u znak protesta ne dozvoljava da se zastava EU izvjesi na njegovu rezidenciju.

Prošle godine u veljači sam jedne nedjelje u vijestima na radiju u osam sati čuo u špici krajnje uznemirujuću vijest - U Mađarskoj građani nezadovoljni s EU izišli su na ulice i krenuli prema parlamentu, policija napravila barikade, očekuje se ono najgore. Uključio sam radio da čujem vijesti, međutim Mađarska se nije više spominjala. Navečer sam s nestrpljenjem čekao dnevnik na TV, o spomenutom događaju ni riječi.

Znači da je saborska komisija za informiranje već reagirala. Nakon par dana stjecajem okolnosti sreo sam se s nekim Mađarima pa sam upitao što je to bilo. Najprije nisu shvaćali na što mislim, a kada sam im objasnio što je bilo na vijestima, odmahnuli su rukom i rekli "Ma kod nas su stalno neke demonstracije protiv EU".

E pa sada se pitam gdje je demokracija, gdje je sloboda štampe, kojom se toliko busamo u prsa.

Tvrdim da je to zato jer bi protiv EU bilo ne 50% građana RH, već 90%da ovakve vijesti prikažu na našoj televiziji. Bojim se da na kraju građani neće niti glasovati o ulasku u EU, već će do tog vremena Sabor promijeniti Ustav, pa će Sabor mjesto nas donijeti najbolje rješenje, a to je ulazak u EU, jer znaju da su im izgledi da narod glasa za EU veoma mali.

Tako je bilo u Nizozemskoj i Sloveniji, kada su kroz ispitivanje javnog mijenja shvatili da će narod biti protiv ulaska u EU.
Kada se puk pobunio što se nije izišlo na referendum, odgovor je bio:" Vi ste glasali za našu stranku, koja je u svom programu imala ulazak u EU i mi sada samo izvršavamo ono što smo vam u predizbornoj kampanji obećavali".

Nadalje, zašto Ustav EU nije prošao u Francuskoj i Nizozemskoj, zašto su pribjegli Lisabonskom sporazumu, zašto Lisabonski sporazum prihvaćaju parlamenti, zašto ga ne daju na referendum?

Zato jer bi prošli kao u Irskoj, a u Irskoj znamo nisu prošli.

Da li su naši političari svjesni toga što čine ovom narodu? Da li su svjesni toga da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra prijeći u vlasništvo bjelosvjetske mafije i da će naš narod biti najamna radna snaga, bolje rečeno robovi.
Oni nisu svjesni da kada vlasnik plati porez na dobit, ostatak dobiti završava van granica RH Samo ako je vlasnik Hrvat ta dobit se opet investira u RH.

Znam dobro o čemu pričam, jer sam donedavno radio u stranoj tvrtci i znam koliko novca je svake godine vlasnik odnosio iz RH.

Što je to potaklo sve naše stranke da u svojim programima gotovo svi (osim nekih malih stranaka) imaju ulazak u EU. Kao jedini logični odgovor nameće mi se misao da su kupljeni, jer bogatoj EU (s velikim osjećajem za pronalaženje zlatnog rudnika) nije problem podijeliti našim političarima stotinjak milijuna eura da bi ovi napravili sve što se od njih traži. Njima investirati taj novac je kao meni dati prosjaku 5 kuna.

Zar nitko ne vidi da su vodeće članice EU (Engleska, Francuska, Nizozemska, Portugal, Španjolska i Njemačka), sve od reda bile kolonijalne sile, da su kolonije osvojili ratom, da su u tim ratovima poubijali milijune ljudi i opljačkali sve što se opljačkati moglo. Ali sve što su oružjem dobili, oružjem su i izgubili. Sada imaju muzeje pune umjetnina, zlata, bjelokosti i dragulja, ali imaju i izdajnike (one koji su za njih ratovali u vlastitoj domovini protiv vlastitog naroda), koji su im sada problem (U Francuskoj: Marokanci, Tunižani, Alžirci, Mauri i.t.d.).

London ima preko 50% obojenog stanovništva, a da ne pričamo o tome na što sliči Nizozemska) i izvor su kriminala. Sada imaju i jedno veliko iskustvo, pa su poučeni Aljaskom, koju su SAD kupile od Ruskoga cara došle do zaključka: što se otme oružjem, oružjem se može vratiti, ali što se kupi, može se samo kupnjom vratiti, pa su sada krenuli osvojiti svijet na novi način: globalizacijom.

Pročitajte malu plavu knjižicu EU-a, koja se zove Ustav EU-a, u kojoj sve piše...

I sada su te zemlje lansirale priču o globalizaciji.
Što se to krije iza globalizacije? Globalizacija je kolonizacija bez ispaljenog metka.

I mi nasjedamo tim hohštaperima, koji nas uče što je to demokracija, što je dobro, a što je zlo, a do jučer su sijali smrt širom svijeta.

Istrijebili su cijele civilizacije. Najveći demokrati na ovome svijetu, SAD, donedavno su imali robove, a do jučer se nisu vozili u istim autobusima sa crncima, dok je Dubrovačka republika 1642. Godine donijela zakon o ukidanju ropstva, dakle u vrijeme kada je Sjeverna Amerika još bila engleska kolonija i nije postojala kao država (SAD su oformljene kao država 1776. godine).

I sada im je taktika da žrtvu najprije bace na koljena (najčešće kroz financijska zaduženja), a onda dolaze s kovčezima novca, odvjetnicima i ugovorima, pa sve vrijedno kroz kratko vrijeme promijeni
vlasnika, naravno za sitan novac, jer i kralj u pustinji, kada umire od žeđi, daje kraljevstvo za kap vode.

Ja jesam za EU, ali ne EU s ovakvom politikom, politikom koju vode kapitalisti, a ne političari.

Kakva je to politika kada su kapitalisti zbog svoje gramzljivosti, pohlepe i nepresušne želje za što većim bogatstvom svoj kapital radi veće zarade prebacili u Kinu (gdje radnik radi za 1 $ dnevno), a radnike uz čiju pomoć su stekli taj isti kapital šalju na burzu, da bi robu proizvedenu u njihovim tvornicama u Kini dopremili u EU da je prodaju svojim dojučerašnjim radnicima, koji sada žive od socijalne pomoći.

Tako su do sada uništili tekstilnu industriju u EU, obućarsku industriju, načeli drvno- prerađivačku industriju, automobilsku industriju i.t.d.

Tvrdim da ovakva politika EU nije dobra, da se bazira samo na kapitalu, a za čovjeka više nitko ne brine. Sada više nije dovoljno raditi radnim danom što bi rekli Zagorci od ve do ve, već je potrebno raditi i subotom i nedjeljom, ali to samo kod nas, dok ti isti centri u svojim matičnim državama nedjeljom ne rade (Austrija i Njemačka).

No, ta politika je politika rezanje grane na kojoj se sjedi, jer kada 50% radnika u EU završi na burzi, a druga polovica više ne bude mogla plaćati socijalu radnicima na burzi, ponovo će poteći krv potocima. Da li će se to krvoproliće zvati Oktobarska ili Francuska revolucija nije bitno, ali to je s ovakvom politikom EU neminovno.

Bogataše u EU kod nas najviše zanima Slavonska ravnica, izvori pitke vode i naša obala zajedno s otocima. Industrija ih ne zanima, to imaju kod sebe u Koreji, Kini, Vijetnamu, Turskoj i Indiji.

Njih naša industrija koja im konkurira smeta. Nju treba uništiti. Pogledajte samo kakav pritisak rade na našu vladu u vezi brodogradilišta. Naša brodogradilišta im smetaju jer konkuriraju Korejskima, koja su u njihovom vlasništvu. To opravdavaju slobodnim tržištem i zaštitom tržišnog natjecanja.

Kad smo već kod slobodnog tržišta, da kažem i to da je njihova teorija da sve što nije profitabilno, dakle što ne može na tržištu opstati, treba propasti.

Ali to pravilo važi samo za neke, iako tvrde da smo svi jednaki (sve svinje su jednake, samo su neke jednakije, Orwell), pa pitam se zašto onda sada u ovoj krizi nisu pustili da propadnu sve banke u EU i
SAD-u, jer su po toj logici trebale propasti, zašto su automobilskoj industriji dali financijsku injekciju, zašto je samo Amerika, da spasi svoje gospodarstvo, žrtvovala preko tisuću petsto milijardi USD?

Zar mi dotacijama ne spašavamo svoje gospodarstvo? Zar nije bolje da im pomognemo sa dva tri milijuna USD, nego da ti radnici završe na burzi, gdje će koštati proračun desetak puta više?

Dakle mi sve slijepo vjerujemo tim bjelosvjetskim lažovima. Možda ćete reći da sam pregrub u iznošenju svojih ocjena. Ne nisam pregrub, ja sam očajan, mogu ovo pismo poslati i u novine ali one ga neće objaviti.

Goebbels, Hitlerov šef propagande je za ove današnje managere propagande bio dječji vrtić. Ovi danas su učenici Američkog agresivnog marketinga rođenog u potrošačkom društvu (Marketing, što je to ustvari?

Jedna definicija kaže da je potrošačko društvo izgradilo marketing, koji je sposoban čovjeka uvjeriti da kupi nešto što mu ne treba, za novac koji nema-karticu). To pak znači da čovjeka treba nagovoriti da
se što više zaduži, jer je onda s njime lakše vladati.

Ako čovjek nikome ništa ne duguje, tada si može puno toga dopustiti, ali ako duguje, za auto, za kuću ili stan, dovoljno mu je priprijetiti otkazom i čovjek šuti, jer ako ostane bez posla, ostat će bez svega, a nitko ne želi ostati bez egzistencije i dobara koja je stjecao mukotrpnim radom, pogotovo kada iza sebe ima obitelj, koja je svakom radniku svetinja.

Koliko su lažljivi, sjetit ćete se i sami, kada Vas podsjetim na obećanja stranih banaka. Dok nisu imali pristup u RH, onda su nas uvjeravali da ako im otvorimo vrata, da ćemo imati kamatu istu kao i u
njihovim matičnim državama (kod njih je sada kamata 3%, a kod nas 13%).

Kada su ušli obećavali su tvrtkama, koje pređu k njima iz tadašnjeg SDK, da će im platni promet raditi besplatno. No naše tvrtke na to nisu nasjedale, pa su onda dr. Šošić i dr. Đodan javno popljuvali SDK, nazvavši SDK komunističkim mastodontom, koji treba ukinuti (jer takvo što ne postoji nigdje u svijetu), a poslovne subjekte prebaciti u poslovne banke. Napokon su donijeli zakon koji je tvrtke prisilio da račune i novac prebace u poslovne banke, ali tog časa više nijednoj banci nije palo na pamet održati obećanje o besplatnom platnom prometu, štoviše cijena platnog prometa je poskupjela otprilike pet puta.

U tim istim bankama danas možete dobiti kredit za auto, kamion ili bilo što drugo proizvedeno na zapadu u roku par sati do par dana, dok za recimo farmu krava kredit će naš seljak ganjati par godina.

Naša vlast je po meni učinila najveći propust 1992. godine, kada je u pretpristupnim ugovorima s EU potpisala da će otvoriti naše tržište europskim proizvodima i da će prodati banke. Tim potezom smo uništili domaću industriju, poljoprivredu i tržište novca - ili rečeno šahovskom terminologijom, poklonili smo protivniku kraljicu i topove.

Da nastavim sa šahovskom terminologijom: naša vlada igra šah s EU, a ima znanje početnika, koji zna samo kako se vuku figure, dok protivnik zna desetak poteza unaprijed i unaprijed zna gdje će nas navući na tanki led i matirati, odnosno postići sve ono što su naumili.

Za ulazak u EU najprije su nam uvjetovali suradnju s Haškim sudom. Zatim smo morali izručiti generala Gotovinu, pa smo morali prihvatiti ZERP, sada ćemo morati dati Slovencima 90% onoga što traže i tako malo po malo, najednom ćemo se naći na koljenima bez hlača.

Ako se samo malo suprotstavimo, izvući će asa iz rukava, a to je da će preko noći zatražiti povrat svih dugova, što je ovoga časa oko 50 milijardi USD.

I što mislite što nas onda čeka?

Čeka nas jedino moguće, a to je uvođenje maksimalnih poreza na sve moguće i nemoguće, od poreza na rogatu stoku za seljake, porez na višak stambenog prostora, porez na vikendice, aute (neke od tih poreza već imamo, ali će sada biti nekoliko puta veći), porez na porez - i do čega će to dovesti?

Dovest će do drastičnog pada cijena nekretnina i do općeg kolapsa u zdravstvu, školstvu i trgovini.

I sada je jasno zašto EU inzistira na brzom sređivanju gruntovnice i zemljišnih knjiga.

Prošle godine, naš bivši premijer je rekao da je Hrvatska jedna velika obitelj, s čime se ja u potpunosti slažem, samo se pitam da li je u njegovu malu obitelj dolazila policija i centar za socijalni rad raditi
reda ili je taj red radio sam, pa se pitam zašto mu u velikoj obitelji EU treba raditi reda?

Nadalje, mnogi besplatni programi EU su izmišljeni za to da pripreme teren za dan D. Npr. program po kojem emisari EU uče naše lumene kako gospodariti društvenom imovinom, a za to im trebamo dati popis društvene imovine s procjenom vrijednosti. Da li Vam to što govori?
DA LI NAS JE TKO PITAO HOĆEMO LI U NATO!!!!!!!

(tekst hrvatskog stručnjaka za gospodarstvo N.N. odbijen u hrvatskim medijima)

-
http://www.dayline.info/index.php?option=com_content&task=view&id=19072&Itemid=195

_________________
When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
[Vrh] Go down
konoko1
Riba
konoko1

Male
Virgo Dog
Broj postova : 102
Age : 37
Location : SL.BROD
Registration date : 24.01.2010

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimepet svi 07, 2010 6:45 pm

meni je to poznato nazalost,imam dobre odnose sa poljacima i česima i kod njih je takoder takva slicna slika
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8408
Age : 43
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimened svi 09, 2010 10:39 pm

Nažalost sve ovo gore što je napisano je točno, EU i SAD-a se predstavljaju kao veliki zagovornici demokracije, sloboda, ljudskih prava, slobodnog tržišta... no nažalost od toga nema ništa. Ono što mi možemo učiniti je isto što su učinili Norvežani i na referendumu glasati protiv ulaska u EU, ako nam naravno budu dopustili da svoje mišljenje iskažemo na referendumu, ja se nadam da budu, jer su uvjereni da će većina biti za ulazak u EU.

_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6014
Age : 34
Location : Earth
Registration date : 05.09.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 12:10 am

Chakotay je napisao/la:
...glasati protiv ulaska u EU, ako nam naravno budu dopustili da svoje mišljenje iskažemo na referendumu, ja se nadam da budu, jer su uvjereni da će većina biti za ulazak u EU.
Nažalost, mislim da su u pravu. Većina ljudi na takve stvari ne gleda kao na urotu, gubitak "osobnosti" države itd... Misli da će to doista popraviti stanje u državi i teže tome da budemo dio nečeg većeg. Mislim da, ako dođe do toga da će građani birati za ili protiv, većina bi mogla glasati za. Ako ne, bit će gusto...

_________________
When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12345
Age : 35
Registration date : 09.09.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 1:06 am

Mislim da nam je EU realnost koja je neizbježna.
Prije ili malo poslije nećemo sami moći ni financijski funkcionirati, tako da mislim da je taj scenarij jedini mogući.
Norvežani su po financijskim mogućnostima u sasvim drugoj poziciji.
Osim toga, vjerujem bi da bi prevagnulo "za EU" s obzirom na broj građana koji bi glasovali.

Jedino mi je drago da će se nešto pokrenuti po pitanju pravosuđa kad uđemo u EU, jer ovo je katastrofa. neides

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6014
Age : 34
Location : Earth
Registration date : 05.09.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 1:14 am

Mislim da bi bila katastrofa da uđemo u EU. Stanje bi se prividno popravilo... Ali plaće bi bile nekih petstotinjak eura, kava 5, cigarete 20.... Život bi bio duplo skuplji nego sada. Većina zemlja koje su članice EU bi sad najradije da to nikad nisu postale. Nije to bez veze.

_________________
When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12345
Age : 35
Registration date : 09.09.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 1:25 am

Apsolutno, ali mislim da će do toga sigurno doći, ali ne 2012. kako predviđaju. kava
Naposljetku, vjerojatno bi većina građana i bila za EU, jer im se suverenost i samostalnost Hrvatske dobro-debelo obila u glavu kroz njene posljedice, nezaposlenost, krizu.
Ljudi žele promjene, iako svjesno idemo negdje gdje ćemo davati više nego primati.
Ipak, možda se nas neće ni pitati, političari su ti koji imaju glavnu riječ i vode politiku, a sve se stranke zalažu za EU.

Ja sam donekle "za" isključivo radi stanja u pravosuđu koje je katastrofalno.
Žalosno je primjerice da svoju vlastitu nekretninu netko od građana Hrvatske može dobiti jedino na način da tuži RH europskom sudu, jer se kod nas ne zna "tko pije, tko plaća", suci su korumpirani ili iz ne znam kojeg razloga otežu postupak 10 i više godina.

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6014
Age : 34
Location : Earth
Registration date : 05.09.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 1:34 am

Ja nisam za EU. Siguran sam da bi netko sposoban mogao poboljšati stanje u državi i kroz jedno vrijeme ga vratiti u normalu. Mala smo zemlja, za sebe imamo i previše hrane, vode, pa čak i za izvoz. Imamo predivno more na kojem bi turizam cvijetao da se to sve malo uredi i odrede normalne cijene.
Samo nam fali netko tko će to sve napraviti. EU sigurno nije taj netko.

_________________
When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Age : 49
Location : Salzburg
Registration date : 23.06.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 1:50 am

Bas suprotno od misljenja mnogih,velike zemlje su na gubitku sa
clanstvom u EU a male zemlje mogu samo da dobiju mnogo ulaskom u EU.
Pratim desavanja u Njemackoj,vladajuca koalicija gubi na izborima u skoro svim pokrajinama a sve to radi ogromne pomoci Grckoj.
Naravno,Njemacka kao naj jaca ekonomija u EU mora podnijeti i naj veci teret pomoci od preko 22 milijarde evra za Grcku.
22 milijarde koje im mozda nikada nece biti vracene.
Obicni gradjani u Njemackoj se sa pravom ljute,njihove pare
posteno zaradjene odlaze u Grcku,zemlju u kojoj se po cijeli
dan sjedi uz gitaru,mezi i pije metaxa...

I ko je ovdje zakinut kao clanica EU,Njemacka koja zapinje i vuce cijelu EU ili
Grcka u kojoj je nerad i dobar provod zagarantovan...???Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels 888361
[Vrh] Go down
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6014
Age : 34
Location : Earth
Registration date : 05.09.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 1:56 am

Ali pogledaj što će se desiti u Sloveniji zbog toga. Slovenci sad ulaze u velik dug da bi isplatili tu pomoć Grčkoj. Da je hrvatska trenutno članice EU, ovo bi nas pokopalo do kraja i gurnulo u bankrot. Tada bi EU ponovno sakupljala novac za nas što bi uništilo neku drugu zemlju i tako unedogled. Mislim da postoji velika šansa da Grčka sada sruši euro.

Nas, Hrvatsku, kao zemlju sa puno potencijala bi EU samo iskoristila u svoju dobrobit. Već sada uvozimo nepotrebne stvari poput jabuka, tulipana, bumbara, mlijeka, žita i sl. Toga za sebe imamo, a naši poljoprivrednici propadaju i žive na kredit zbog uvoza iz EU. Ako ikad uđemo u EU, taj uvoz će se još povećati.

Pitanje je, od čega ćemo onda živjeti...

_________________
When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12345
Age : 35
Registration date : 09.09.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 2:02 am

Ma nas su već naši političari opelješili da bolje ne mogu i ne znam koliko bi bili sposobni participirati u pomoći drugim državama članicama.
Slovenci ipak imaju bolji standard nego mi u Hrvatskoj.
Pitanje je samo vremena kad ćemo trebati pomoć MMF-a.

Zadnje ankete ipak govore da je oko 53% Hrvata za EU.
Građani RH, kad se opredjeljuju za euro-opciju, na umu sigurno nemaju san svojih predaka da zadrže nacionalno blago, nego nažalost misle na činjenicu da smo sa cc.300 000 nezaposlenih potonuli da dublje ne možemo i očajno traže neki drugi izlaz pa i EU ako treba.
Realno, jako su male šanse da bi se sami mogli izvući iz krize, pogledajmo koliko iznosi samo vanjski dug Hrvatske, a uz to Hrvatska vodi lošu politiku.
Tekovine socijalizma su uništene, nema posla za ljude, u tehnologiji smo totalno zaostali, a samo pomoću turizma (koji je btw. u Hrvatskoj jako skup) teško da ćemo moći izići iz krize.

Naravno, EU nikad neće biti med i mlijeko. :P

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6014
Age : 34
Location : Earth
Registration date : 05.09.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 2:10 am

Ima posla, ali ne za Hrvate. Ne želim da ovo netko krivo shvati. Ali dobar dio ljudi koji rade u hrvatskoj, nisu hrvati. Većina ljudi na nekim vodećim pozicijama u politici i nekim državnim firmama i javnim ustanovama, nisu hrvati. Da li smo takve ljenčine da svi osim nas mogu pronači posao u Hrvatskoj, ili je problem u nečem drugom? Uzet ću za primjer firmu u kojoj radim. 70% zaposlenih je iz Bosne. Firma je u većinskom državnom vlasništvu sa bosancem na vrhu. Nije tajna da on radije zaposli "rođu" ili "zemljaka" nego nekog Hrvata. Ali eto to je tako i tako će biti.

(Ne želim raspravljati sada o Hrvatima i Bosancima jer protiv nikog nemam ništa. Samo sam dao primjer)

_________________
When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Age : 49
Location : Salzburg
Registration date : 23.06.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 2:14 am

@Skulp...to je vec stvar politike i gradjana doticne drzave,njihove odgovornosti,kako prema sebi tako i prema drzavi.

Balkanske drzave nisu jos spremne tj. nespremne su usle u EU.
Krivicu njihovog primanja u clanstvo snose naravno naj jace ekonomije EU a to sve iz razloga toga da osiguraju svoje vlasnistvo u doticnoj zemlji.
To ce im se jednog dana obiti od glavu,pitanje je samo vremena.

Svako carstvo ima svojih dobrih i losih strana pa tako i ovo
jer EU je upravo to...
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Age : 49
Location : Salzburg
Registration date : 23.06.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 2:30 am

Skulptura je napisao/la:
Ima posla, ali ne za Hrvate. Ne želim da ovo netko krivo shvati. Ali dobar dio ljudi koji rade u hrvatskoj, nisu hrvati. Većina ljudi na nekim vodećim pozicijama u politici i nekim državnim firmama i javnim ustanovama, nisu hrvati. Da li smo takve ljenčine da svi osim nas mogu pronači posao u Hrvatskoj, ili je problem u nečem drugom? Uzet ću za primjer firmu u kojoj radim. 70% zaposlenih je iz Bosne. Firma je u većinskom državnom vlasništvu sa bosancem na vrhu. Nije tajna da on radije zaposli "rođu" ili "zemljaka" nego nekog Hrvata. Ali eto to je tako i tako će biti.

(Ne želim raspravljati sada o Hrvatima i Bosancima jer protiv nikog nemam ništa. Samo sam dao primjer)

A da li si se ikada zapitao da su ti Bosanci mnogo vrijedniji i odgovorniji na poslu od domacih Hrvata....Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels 888361

Ovo kazem iz razloga toga sto to nije slucaj sa Hrvatskom vec sa svim zemljama pa tako i ovdje u Austriji.
Ovdje su stranci vrijedni,odgovorni i bez pogovora slusaju i izvrsavaju naredjenje nasuprot domacih Austrijanaca koji non stop nesto zvocaju,traze neka prava,zale se ovdje ondje itd...
Sto je jos interesantnije ti isti stranci koji su ovdje sve naj naj dolaze iz zemalja
u kojima je korupcije,nerad,neodgovornost svakodnevnica tj. normala.
Ja sam kao stranac ovdje svjestan da mi bez rada nema zivota a da sam kod kuce,bilo bi sigurno drugacije,ah lako cemo,kod svoje kuce,imam sve,nista neplacam,prijatelji,rodbina,svi su tu na usluzi..itd...

P.S. Nije uvjek sve onako kako se na prvi pogled cini,trebas stvar gledati i iz drugog ugla...Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Suspect
[Vrh] Go down
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6014
Age : 34
Location : Earth
Registration date : 05.09.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 11:56 am

Upravo sam zbog toga u postu i spomenuo ideju da smo možda ljenčine. Ne znam kako je u Bosni, ali ovdje rade stvari koje mi, "gospoda" ne bi niti pogledali. To je istina. No nećemo sad o tome da netko ne bi krivo shvatio ovu raspravu. Nema mržnje, sa svim kolegama sam si super :P

Vidim da si ti "za EU".
Zanima me koja su poboljšanja nastala u Austriji ulaskom u EU.
Znam to sve onako okvirno, ali ovako iz prvog lica, što bi rekao, jel bolje sada ili dok Austrija nije bila članica EU?

_________________
When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Age : 49
Location : Salzburg
Registration date : 23.06.2009

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimeuto svi 11, 2010 1:30 pm

Konkretno ovdje u Austriji i nema nekih velikih promjena prije EU i
sada kao clanica EU.
Austrija i nema neke velike koristi ali ni gubitka ulaskom u EU.
Naj vise smo profitirali mi stranci ulaskom Austrije u EU jer nam je sada cijela EU otvorena za naseljavanje,trazenje posla,nema vise viza za ovu onu zemlju itd...
Cijene su malo porasle ali i zarade pa se to toliko i ne primjeti.
Naravno i Austrija vise daje u zajednicku kasu EU nego sto iz nje izvlaci ali
vjerovatno i ona ima neke koristi koju mi obicni gradjani ne primjecujemo ili nas se uopste ne dotice...Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels 888361

Ali kao sto sam vec pomenuo,nije isto biti clanica EU za recimo Bugarsku,Rumuniju i slicne zemlje i biti clanica kao recimo Austrija,Njemacka koje su vec mnogo godina uredjene drzave,jake u svakom pogledu koje
na EU gledaju kao na neki ekskluzivni klub bez nekih velikih interesa i kojim
je dovoljna ulaznica za VIP lozu u Briselu na suprot nekih neozbiljnih zemalja koji gledaju samo da nesto izvuku i da neko drugi umjesto njih uredjuje njihovu kucu i da preko noci budu ono sto su druge zemlje godinama stvarale uz
puno muke i odricanja i ciji gradjani su savjesni i odgovorni clanovi drustva,
kojima je politika zadnja rupa na sviralu i koji skoro i neznaju ko im je predsjednik,ministar za ovo ili ono...

U svakom slucaju ja sam za EU ali ako ovako nastavi neozbiljno ponasanje
pojedinih zemalja kao sto je Grcka itd...EU ce se raspasti ali opet to
nece uopste pogoditi Austriju,Njemacku,Svedsku itd.. jer te zemlje ce i
dalje nastaviti da zive u blagostanju i visokom standardu kao sto su bile i prije
ulaska u EU a ove ostale mogu da se koprcaju u svojim kreditima i vrate se
tamo odakle su i dosle u EU tj. nazad na Balkan,bjedu i neimastinu..
[Vrh] Go down
konoko1
Riba
konoko1

Male
Virgo Dog
Broj postova : 102
Age : 37
Location : SL.BROD
Registration date : 24.01.2010

Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitimesri svi 12, 2010 6:19 pm

mozda je tebi fantom njemacka zemlja visokog standarda i blagostanja ali meni koji sam proveo tamo 5 god bas i nije,njemacka je u vecim govnoima nego sto zele priznati bas zbog stranaca. po mojoj procjeni buducnost radnika u njemackoj je zeit arbait firme a vidim da su krenule i kod nas a to nije buducnost za dobar standard radnika nego pretvaranje u robove a pitas li se zasto strajkaju malo malo. i ja ne zelim da hrvatska bude kao njemacka ne zelim da Hrvat bude manjina u svojoj zemlji mi trebamo ici k tome da budemo neovisni sa svojim gospodarstvom bili mi u uniji ili ne bez gospodarstva necemo imati nista osim stranih korporacija koje ce nas izrabljivati ja to ne zelim
[Vrh] Go down
Sponsored content
Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Empty
PostajNaslov: Re: Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels   Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Ujedini, pa vladaj : Robovi, globalizacija i Goebbels
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Manipulacija-
Forum(o)Bir: