Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Liječenje zvukom

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimeuto svi 18, 2010 4:25 pm

Već je odavno poznat uticaj zvučnih frekvencija na ljudsko tijelo i žive organizme no malo je poznato da se pomoću zvuka može i liječiti.

Što su Drevne Solfeggio Frekvencije?

Te su se izvorne frekvencije zvuka koristile u Drevnim Gregorijanskim Koralima, od kojih je najpoznatija velicanstvena himna svetom Ivanu Krstitelju, uz mnoge druge za koje crkvene vlasti kažu da su izgubljene prije mnogo stoljeća. Za napjeve i njihove posebne tonove, vjerovalo se da mogu donijeti izvanredne duhovne blagoslove kada se pjevaju u jednoglasju tijekom svetih Misa. Ove snažne frekvencije ponovno je otkrio dr. Joseph Puleo kao što je opisano u knjizi dr. Leonarda Horowitza 'Iscjeliteljski Kodovi Za Biološku Apokalipsu'.

Šest Solfeggio Frekvencija ukljucuju:

UT – 396 Hz – Oslobadanje Krivnje i Straha
RE – 417 Hz – Razrješavanje Situacija i Stvaranje Promjene
MI – 528 Hz – Transformacija i Cuda (Popravak DNK)
FA – 639 Hz – Povezivanje/Odnosi
SOL – 741 Hz – Budenje Intuicije
LA – 852 Hz – Povratak Duhovnom Redu

Primjerice, treca nota, frekvencija 528, odgovara noti MI na ljestvici i potjece od fraze 'MI-ra gestorum' što na latinskom znaci 'cudo'. Zadivljujuce, ovo je istovjetna frekvencija koju genetski biokemicari koriste kako bi popravili strganu DNK – genetski nacrt na kojem se temelji život!

Uticaj frekvencija na kristalizaciju (smrzavanje) vode može se vidjeti
na donjoj slici.

Liječenje zvukom Solfeggiowater


Kako na lak način pamtiti solfeggio frekvencije?

SOLFEGGIO FREQUENCIES

Liječenje zvukom Solfeggiofrequencies

Vrlo lako. Rasporedimo devet znamenki od 1 do 9 u kvadrat isto kao tastatura na vašim mobitelima. Odmah se može zamijetiti da su solfeggio frekvencije periodičke kombinacije po stupcima, te ih je tako najlakše zapamtiti. Dobivenih 9 frekvencija tada tvore jednu matricu frekvencija. U toj matrici središnja frekvencija je frekvencija od 528Hz (crveno na slici lijevo), a to je upravo ona frekvencija koju današnja znanost koristi u popravljanju DNA strukture.

Liječenje zvukom Solfeggiomatrica

Liječenje zvukom Solfeggiofrekv

(Izvor)


Dodala bih kako ovim frekvencijama takodje mozete programirati svoje kristale lovely


_________________
Respect
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimeuto svi 18, 2010 4:37 pm

Kada su Leonard Horowitz i Joseph Puleo sredinom 1999 godine objavili knjigu ’Healing Codes for the Biological Apocalypse’, vrlo brzo je usljedila reakcija mnogih duhovnih istraživača i iscjelitelja.

Puleo u knjizi piše o tome kako su ga u katoličkoj crkvi ignorisali kada je pokušavao saznati tačne frekvencije tonova solfeđo ljestvice. Nakon što je kontaktirao svog duhovnog vodiča, entitet Joshua, Puleo je dobio uputsvo da se tačne vrijednosti frekvancija nalaze ‘ukodirane’ u Bibliji kralja Jamesa i to u „Četvrtoj knjizi Mojsijevoj“, zvanoj „Brojevi“. Nakon detaljnog sljeđenja uputstava dobio je konačno odgovor:

Ime ---------------- Frekvencija (Hz) --------- Numerološka vrijednost

UT (ut queant laxis) ---- 396 ------------------- 3+9+6=18, 1+8 = 9
RE (resonare fibris) ----- 417 ------------------- 4+1+7=12, 1+2 = 3
MI (mira gestorum) ----- 528 ------------------- 5+2+8=15, 1+5 = 6
FA (famuli tuorum) ----- 639 -------------------- 6+3+9=18, 1+8 = 9
SO (solve polluti) ------ 741 -------------------- 7+4+1=12, 1+2 = 3
LA (labii reatum) ------- 852 -------------------- 8+5+2=15, 1+5 = 6


I kakva je konkretna primjena tog skrivenog, ponovo otkrivenog, znanja?

Ukratko ću napisati neke od osobina pojedinih tonova tajanstvene solfeđo ljestvice, a time će odmah biti jasan odgovor na prethodno pitanje.

Ton Mi je prva frekvencija koja je prepoznata u praktičnoj primjeni i njenih 528 Hz se najviše koriste. Tu frekvenciju koriste neki genetičari kako bi neutralisali efekte poremećaja u DNK kodu, a iscjelitelji zvukom je uzimaju kao baznu tokom terapije liječenja.
Znači Mi služi za vraćanje ljudske DNK u zdravo, originalno, izvorno stanje.
Vraćanje DNK u izvorno stanje dovodi do povećavanja životne energije, jasnoće uma, uspostavljanje unutrašnjeg mira, povećavanja kreativnosti, a ton Mi može se koristiti i kao okidač za postizanje dubokih duhovnih iskustava.

Ton Do (Ut) služi za ostvarivanje, materijalizaciju ciljeva ukoliko su pozitivni i etični. Njime se rastvaraju prepreke i dobija dovoljna energija prema manifestaciji željenog. Ovim tonom se jako dobro rastvaraju osjećanja krivnje.

Ton Re je koristan kod poništavanja negativnih iskustava i njihovog čišćenja, te zamjene istih sa izvornim zdravim kodom. Ovaj ton ima jaku rezonantnu osobinu koja može probuditi uspavane potencijale koji su iz nekih razloga neaktivni.

Ton Fa otvara osobu za uspostavljanje bolje komunikacije tako da pomaže kod liječenja oboljenja nastalih usljed loše komunikacije. Ovo se odnosi i na međućelijski nivo, a zna se da maligne ćelije ne komuniciraju sa okolinom tako da je povećavanje međućelijske komunikacije direktno vezano sa podizanjem imuniteta i boljom borbom protiv tumorskih oboljenja.

Ton So je ćelijski čistač. On čisti ćelijsku jezgru od toksina, ali i od nagomilane elktromagnetne radijacije. Duže slušanje ovog tona navodi osobu na prelazak u zdraviju ishranu, bez toksina.

Ton La omogućava bolju komunikaciju sa opštim Duhom, pa tako omogućava spoznaju istinske suštime pojama na materijalnom u nematerijalnom planu. On podiže svijest osobe i otvara put za dublja duhovnas iskustva.

Neki od pionira liječenja zvukom su: Joshua Leeds, Peter Hubner,
Jonathan Goldman i Sol Luckman. (Izvor)

_________________
Respect
[Vrh] Go down
ANTEA65
Žaba
ANTEA65

Female
Capricorn Snake
Broj postova : 295
Age : 55
Registration date : 30.03.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimeuto svi 18, 2010 5:07 pm

Eto, sad možeš i one moje gongove izrezat od onamo i nalijepit tute, a ja ću pronać još štogod o tome, ako naravno bude kakvog interesa od svekolikog forumaštva Liječenje zvukom 158397
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 1335
Age : 27
Registration date : 06.01.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 12:30 am

Oooo , baš zadnje vrijeme pretražujem o liječenju glazbom.. i sada osvane ova tema! Ali nisam dosad pronašla tu priču o frekvencijama...
Zanimalo me na koje se konkretno tonove u glazbi odnose te frekvencije, pa sam išla malo računati.. Dakle, općeprihvaćeno u klasičnoj glazbi je tzv. štimanje po tonu a1, a on iznosi 440 Hz. Išla sam sada računati koji bi ton tada iznosio 528 Hz (MI). Ispalo mi je da se radi o tonu c2, i dobije se točno 528 Hz, ali samo ukoliko se a1 štima na frekvenciji od 444 Hz. To znači da trebam naći nekog mehaničara za klavir i lijepo ga zamoliti da mi naštima te žice kako treba :D ... a kasnije to proširiti po ostalim glazbenim školama i koncertnim dvoranama. Tako će se ljudi lijepo moći iscjeljivati

Čekam izvještaj o gongovima!! :D I da li zna tko nešto o tibetanskim zdjelama?
Inače, harfa također djeluje iscjeljujuće... nije uzalud uvijek prikazivana kao glazbeni instrument anđela :)
Violina je idealna za rješavanje negativnih emocija.

Kako ja volim taj youtube.. nema šta nema.. pa evo, slušajte si frekvenciju 528 hz :)

https://www.youtube.com/watch?v=v2CvZ6MzMX0
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 2:43 pm

''Mistični OM je veliki gongov ton života.'' - Dane Rudhyar

Gong je starodrevni instrument, čiji se zvuk OM širio po Zemlji 4000-3.500 god.p.n.e., a koji su šamani davnih vremena upotrebljavali tisućama godina za lječenje i transformaciju svijesti.

Gong je pravljem kovanjem, udaranjem, tucanjem. Majstori gonga meditiraju, udaraju ga sve dok ne osjete pristutnost najrezonantnijeg tona. Nijhova namjera je stvoriti oruđe za inkarnaciju savršene kreativne inteligencije.

To je razlog da ni jedan gong ne zvuči isto kao drugi. Gongova energija ima univerzalne implikacije budući da simbolizira i oslobađa kozmičku rotacijku silu nazvanu AUM ili OM – mitska riječ za Početak, Svijetlo.

GONGOV ZVUK


Udaranjem pojavljuju se grupe nad tonova bez razmaka među tonovima. Zovemo ih živući ili organički tonovi , i oni su rezultat dva jednaka udarena tona. Da bi se ton smatrao živućim, mora imati moć regeneracije unutar sebe, mora rasti proizvoditi potomstva, razmnožavati se kao fizički organizam. Udaranjem gonga proizvodimno ton koji se odmah dijeli na dva jednaka (cel mitoza). Oni međusobno proizvode sonalne bukete rezultata ili ton potomstva. Oni se mogu nazvati rezultantni ili sumirajući tonovi. Oni su stanično oživljavanje osnovnog tona organske tvari, a to je jedino moguće zbog brončanog diska gonga, koja ima sposobnost moćnog dugog održavanja zvuka i dozvoljava buketima tonskih grupa da se rascvjetavaju unutar zvučnog polja akustičnog okruženja na cijeloj površini i u svim smjerovima.

Više od muzičkog instrumenta gong je veliki motor koji oslobađa odjekujuće tonove velike punoće i rezonance. Zvoneći gong šalje vibrirajuće valove energije koji pokrivaju omotač prostora sa slojevima zvučnih valova. Gustoća zvućnih valova je ključ gongove snage. Ovi neprekidni gong tonovi zbog svoje osjetilne kvalitete nazivaju se i osjetilni tonovi. Njih osjećamo unutar tijela – oni dodiruju našu kožu mišiće, kosti i tekućine, svaki organ i svako čulo, svaki atom našeg bića i postojanja. Oni su kozmička energija nošena pritiskom zvučnih valova kroz zrak i materiju.

Svi gongovi se zovu idiofoni . Stvaraju tonove vibrirajući u cijelosti za razliku od bubnjeva koji imaju akustičnu komoru i nazivaju membranofoni.

Živa bića u svojoj punoći zdravlja su također idiofoni kao i rezonantni gong. Holistički tonovi našeg tijela, emocija, uma, duha proizvode zajednički trud koji rezultira sretnim, obilnim, zdravimn životom. Tada rezoniramo u potpunosti. Reproduktivne čelije tijela funkcjoniraju punom intinuitivnom snagom i mi osjećamo sreću unutarnjeg mira. Kada se ova ravnoteža izgubi tijelo ne funkcojnira tom punom zdravom snagom i umjesto sreće i mira osjećamo, tjeskobe, strahove, nemir, bol.

KAKO GONG MOŽE POMOĆI URAVNOTEŽITI TIJELO

''Kada sreća dolazi istinsko lječenje nastupa''

Povijesno gledano, gong se koristio da odagna strah od smrti, da poveća individualnu moć, intuiciju i pomladi stanice tijela. Gong je najviše znan instrument lječenja snagom zvuka jer on je najveći proizvođač rezonantnog tona.

Zvučni ton je ljekovit i ozdravljujući akustični fenomen. Historijski to se zove Alfa muzika početka ljudskog života, kao i Omega muzika završetka istog ciklusa. Dok smo u majčinoj utrobi osluškujemo kinestetičke osjetilne tonove našeg biološkog gonga. To je prvo osjetilno slušanje koje doživljavamo iz vanjskog svijeta. Kada gong vibrira možete osjetiti njegove odjeke unutar svih stanica. Proizvodi duge kotrljajuće valove kontinuiranih tonova koji se nazivaju holistički , koji zgušnjavaju okolni zrak kombinirajući se međusobno da kreiraju punoću totalnog zvuka. Krajnji rezultat je zvučni omotač koji je pun rezonancije. Sonalne zrake oslobođene gongom pune prostor. Zabilježene su barometarske varijacijezračnog pritiska. Zvučni slojevi izgrađeni gonganjem, masa tonskih stanica postaje gusta u atmosferi i mozgu. Kad ova gustoća dosegne određenu točku javlja se dematerjalizacija fizičke svjesnosti i pomak u drugačije stanje.

Ranije, lječenje se smatralo ponovo pravljenje cjeline. Onaj koji prakticira holističko zdravlje zna da samo jedino objekt lječenja može lječiti sebe bilo to osoba ili Zemlja.

Kada slušamo gongov oceanski AUM možemo čuti uzvišenu riku univerzuma. Kažemo da čujemo kozmički orkestar.

GONG IMA MOĆ :

Dematerijalizacije – prestanak osjećaja fizičkog
Lebdenja – prestanak osjećaja gravitacije
Pomlađivanja – osjećaj ekstatične punoće, mekoće životne snage
Unutarnjeg mira – prestanak osjećaja protjecanja vremena
Besmrtnosti – osjećaj kontinuiteta, svjesnosti bez tijela, otklanjanje straha od fizičke smrti

ŠTO SE DOGAĐA NAŠEM MOZGU:

Zvuk gonga usporava moždane valove i vodi nas u stanje svjesnog sanjanja. Racionalnost je posao lijeve strane mozga, desna strana je mjesto kreativne energije i funkcijonira oslobođena racionalnosti. To je mjesto mašte i intuicije. Zvuk gonga usporava moždane valove i vodi nas u stanje svjesnog sanjanja.

Mi smo potpuno budni u trodimenzijonalnom svijetu kada smo u BETI (više od 13 Hz). U laganom smo sanjarenju, kad mentalno rezoniramo u ALFI (8-13 Hz). Ovdje mašta zamjenjuje logiku. Ovo se zove REM stanje ili brzo pomicanje očiju. TETA (4-8 Hz) je sljedeće stanje koja je unutarnji prostor intuicije i vizualizacije. DELTA (ispod 4 Hz) – duboko spavanje potpuno bezsvjesno stanje, urođena inteligencija može se vratiti izvoru. Kad se ovo dogodi, umna, emocjonalna i fizička tijela postaju super provodljiva i super regenerirana a ego indentiteta ne postoji. Rušenjem ega ruši se i faktor bolesti.
Brzo transformira psihičke blokade. Omogućava ekstazu jednote i dubokih duhovnih iskustava. (Izvor)

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 2:45 pm

PLANETARNI GONGOVI

Znanstvenik Hans Cousto izačunao je vibracijske frekvencije svakog planeta i dodao oktavni princip. Tako je omogučio slušanje vibracije svakog planeta kroz ton.

Gongovi sunčevog sustava usklađuju čakre i organe te poboljšavaju psihološko, fiziološko i duhovno stanje. Svatko lako prima oživljavajuće valove koji izviru iz našeg sunčevog sustava. Firma ''Paiste'' proizvodi planetarne gongove (Sunce, Zemlja, Merkur, Venera, Pluton, Mjesec – dvije vrste
a) povezan s vibracijama vrtnji Mjeseca oko Zemlje
b) povezan s vibracijama Mjesečevih mjena, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun).

ISTINSKA SNAGA GONGA - HOLISIČKO GONGOVO LIJEČENJE

Došlo je vrijeme promijena na svim razinama i u svim područjima, vrijeme za transformiranje i regeneraciju.
Svaki je pojedinac tako oblikovan da nesvijesno, na svoj osobni način, odgovara na nebo. Organski, funkcijonalni i neophodni dijelovi smo Zemlje, sunčevog sustava, svemira.
„Veliki, 6000 godina stari gong iz brončanog doba, nazvan je pjevačem pjesme duha i bio je inspiracija za nastajanje „pjesme nad pjesmama“. Ta pjesma ima obarajuće dijelovanje na ljudsku zajednicu svojim milosrdnim darovima istinske snage mudrosti.
Širi yogu iscijeljujućeg zvuka za čoviječanstvo.“ Don Conreaux
OM je osnovni zvuk gonga, veliki gongov ton života, živuća rezonancija unutar svega i zvuk svega što je. OM je zvuk atoma i zvuk univerzuma.

VELIKO ČIŠĆENJE DUŠE I TIJELA

Gong se od davnina upotrebljavao za podizanje i transformaciju svijesnosti, podizanje svijesti na viši nivo. Ubrzava se duhovna evolucija.
Traume na nivou duše najsnažnije su i najdublje (tuga, bol, jad, mržnja, zavist, ljubomora). Gong oslobađa od svim mogućih programa koji blokiraju naš razvoj, naš kvalitetan život. Mjenja najrazličitije negativne sklonosti, navike, ponašanja. Kroz moćne vibracije gongova nastupa transformacija na fizičkoj, emocijonalnoj, mentalnoj i duhovnoj razini.

KADA SREĆA DOLAZI ISTINSKO LIJEČENJE NASTUPA


Kada gong vibrira mogu se osjetiti dugi kotrljajući valovi kontinuiranih tonova koji se nazivaju holistički. Zgušnjavaju okoljni zrak, kreiraju punoću totalnog zvuka - zvučno polje, zvučni omotač koji je pun rezonancije. Pritisak zvučnih valova prolazi kroz zrak, materiju, kroz kožu u naše unutarnje organe, kosti, živce, mozak, u svaku molekulu našeg bića. Imamo osjećaj uronjenosti u zvuk kozmičkog orkestra.
Stari brončani gong i njegove čudesne tonske kvalitete, najsnažniji je instrument za liječenje (zvukoterapijom). Gong je više od zvučno muzičkog instrumenta. Gong oslobađa odjekujuće tonove velike punoće i rezonancije. Vibracijsko liječenje dolazi od Izvora ili Stvoritelja svega što jest.
Gong kupka kao duboki zvučni iscijeljujući događaj (45-60 min.), djeluje poput malih ispražnjenja od gravitacije i materijalnog svijeta. Rezultat zvučne kupke je pomlađivanje ljudskog duha i regeneracija fizičkog tijela.
Kada je fizičko tijelo u punom zdravlju tada ima holističku rezonanciju. Mišići, organi, žlijezde imaju dobar ton.
Nakon gonganja nastupa rezonirajući mir u kojem jedan glas unutarnje tišine postaje naše istinsko ja.
Tijekom zvučne kupke dolazi do smirivanja moždanih valova. Na BETI (više od 13 Hz) smo potpuno budni, na ALFI (8 - 13 Hz) smo u laganom sanjarenju, a mašta zamjenjuje logiku, THETA (4 – 8 Hz) je stanje u kojem silazimo u unutarnji prostor intuicije i vizualizacije. Moždani valovi lijeve i desne polutke se izjednačuju. Um je usporen. Pročišćava se srce od negativnih emocija i svega šta se na njemu nataložilo. Na THETA moždanim valovima spajamo se sa Stvoriteljem i On je taj koji iscijeljuje. DELTA (ispod 4 Hz) je besvjesno spavanje, urođena inteligencija je na djelu.

PLANETARNI GONGOVI – MJESEC, JUPITER, PLUTON i njihovo djelovanje

MJESEC – SIDEREAL A2 #, 227.43 Hz
Utječe na drugu čakru - spolna čakra (splone organe muškarca i žene – prostatični splet, ženski reproduktivni organi, regulacija menstruacije, uklanjanje impotencije i frigidnosti). Djeluje na bubrege i mjehur, kralježnicu, dijebetes. Otklanja strah, stres i ovisnost. Utječe na grleni centar (peta čakra). Uklanja anksioznost, stvara dobro raspoloženje. Potiče intuiciju djelovanjem na treće oko.

JUPITER – F# 183.58 Hz
Nije povezan sa određenom čakrom. Priziva stvaralačku snagu, daje poticaj i jača svaku aktivnost, bilo fizičku ili misaonu. Utječe na razvoj blagosti, velikodušnosti, optimizma, suosjećanja sa svime što postoji, pravde, predanosti, darežljivosti, zaštite, bogatstva – obilja na svim nivoima.

PLUTON – C# 140.25 Hz
Nije povezan sa određenom čakrom. Poništava loše utjecaje. Razgrađivač je negativnih energija. Plutom aktivira grupnu dinamiku. Obnavlja, transformira i povezuje energije u cijelinu. Ima sposobnost povezivanja sa duhovnim vodstvom. Djeluje na usklađivanje osobnih i unutarnjih osjećaja vlastitog identiteta.

DJELOVANJE GONGOVA U KOMBINACIJI

MJESEC – JUPITER aktivira

1. osjećaj osobne sigurnosti
2. osjećaj pripadnosti i uživanja u društvu
3. proučavanje drevnih učenja
4. skupljanje znanja i unapređivanje razvoja
5. osjetilnu intuiciju i idealizam
6. uvjerenje za potporu i zaštitu
7. sportske aktivnosti osobne i timske
8. razumjevanje smisla za humor kod partnera
9. širenje novih ideja i njegovanje sreće
10. instiktivno povezivanje i osjećajno razumjevanje
11. potrebu kontaktiranja s ljudima
12. potrebu za izražavanje mišljenja
13. motivaciju i nadahnuće
14. potporu u vjerovanju i zaštitu svojih uvjerenja

JUPITER – PUTON

1. otklanja i svladava loše navike koje upravljaju životom
2. potiće potrebu pomaganja drugima, prikraćenima i nemoćnima
3. pomagati drugima u izražavanju svojih mišljenja
4. jača snagu privlačenja za obostrane interese
5. čisti nečistoće i poboljšava nemoguće uvijete
6. omogućava stremljenje k velikom javnom ugledu
7. biti opažen u društvu svojim djelovanjem
8. iskusiti pustolovinu u aktivnostima na jednostavnom
9. izdržati kazne
10. održati nadzor
11. podupire promjene
12. povećava intezivnost
13. povećava strast
14. omogućava sretan završetak
15. omogućava nadzor i odstranjenje prisutnih uništavajućih snaga
16. daje slobodu otklanjanju potlačenosti i pristranosti
17. privlači velike publicitete

MESEC – PLUTON
- daje snagu za nadzor nad svakodnevnim aktivnostima u životu
- uspostavlja ravnotežu nad unutarnjim pobudama
- uspostavlja intuiciju u traženju skrivenih mogućnosti i stvari
- odbacuje elemente potkupljivosti (istina pravo vodstvo) daje dubinu osjećajima i
potrebe za romanikom
- povećava suosjećanje za druge i povećava strastvenu snagu, usklađuje intenzivne
ritmove
- umanjuje nepromišljenost i povećava spremnost za disciplinu
- daje intenzivnost osjećajnoj komunikaciji i izražavanju dubokih osobnih osijećaja

O SVIRAČU GONGA

„Postoji priča da nitko ne može učiti sviranje gonga. Samo gong sam može učiti. Misliš da sviraš , ali ustvari gong svira tebe.“ Don Conreaux
Svirač gonga je kreator izvedbe. Kvaliteta izražavanja ovisi o njegovoj osobnosti, o njegovom pristupu sviranju, o njegovim spoznajama i iskustvima, o njegovom duhovnom razvoju i stanju svijesti.

TI SI GONG JA SAM GONG (Izvor)

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 2:46 pm

TRETMANI TIBETANSKIM ZDJELAMA

U svijet je sve više tražena i cijenjena zvučna madsaža.Tib.zdjele se polažu na tijelo i
oko tijela u polju aure.Udaraju se nježno posebnim batićem i tada proizvode holistički zvuk i
vibraciju koja se širi od mjesta gdje je položena kroz cijelo tijelo.Putuje
nadijima,meridijanima,krvnim i limfnim žilama..Napuni i zavibrira svaku stanicu,svaki atom s
informacijom zdravlja,harmonije,ravnoteže..
Zato ovu zvučnu masažu zovemo stanična masaža.
Učinci ove masaže su duboko proćišćenje i regeneracija svih nivoa našeg bića.
-poboljšava cirkulaciju krvi i limfe
-briše stanična sjećanja starih trauma
-otklanja i olakšava stanja bolesti
-harmonizira energetske centre
-povećava životnu radost i energiju
-budi izvornu frekvenciju naših stanica
-pročišćava i regenerira sve nivoe našeg bića
-otklanja i razgrađuje sve što je nepotrebno zdravom tijelu
Upozorenje:zvučna masaža nije nadomjestak klasičnoj medicini Tibetanske zdjele nastale su prije otprilike 5 000 godina na Tibeto,odnosno južnim padinama
Himalaje.Kada se na njima svira proizvode holistički zvuk.Iscijeljitelji od davnina su ih
koristili za poboljšanje zdravlja,regeneraciju i pomlađivanje.
Polažu se na tijelo i udarajo nježno batićem.Prilikom tretmana zvučni terapeut ih pokreće
po tijelu koje trebaq biti odjeveno laganom odjećom. Pomlađivanje: upotrebljava se u kozmetici, minilifting za regeneraciju i pomlađivanje. (Izvor)

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 2:48 pm

A evo i slika koju je na jednoj drugoj temi stavila Antea :)

Liječenje zvukom Img5094gong

I Antein komentar:

Planetarni gongovi su dva zemljina lijevo (različiti su po frekvencijama) i gore desno merkur, a dole desno je simfonijski gong i ne znam što znače simboli na njemu, čini mi se da je vlasnica to spominjala ali ja zaboravila Liječenje zvukom 982158

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Age : 26
Location : Negdje u mislima
Registration date : 27.07.2008

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 3:01 pm

Imam pitanje za flory, tj. za sve.
Na youtubeu slušam ovih 528 Hz, no stalno se mijenja ton koji čujem. Što ne bi trebao biti uvijek isti ako pušta samo 528 Hz?

_________________
"Learn what is true in order to do what is right."
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 1335
Age : 27
Registration date : 06.01.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 3:13 pm

Hvala Alpha na puno teksta ^^.. a prije nego pročitam..
Legi, to je i meni bilo čudno prvi tren, al sam onda skužila da se u pozadini uvijek čuje taj jedan te isti ton kojeg vjerojatno ni ne doživljavaš.. nakon duljeg slušanja zvuči kao nekakvo zujanje.. Ostatak glazbe koja se lakše čuje (i mijenja) samo tvori razne akorde koje su uhu ugodne.. na tom principu fukncionira i mozart efekt, tj. Mozartova muzika.. uvijek je skladao po skladnim harmonijama.
glazbena mi se ipak isplatila miga
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 3:31 pm

Tocno, pozadina ti je uvijek isti ton :)

_________________
Respect
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 1335
Age : 27
Registration date : 06.01.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 6:31 pm

Alpha je napisao/la:
OM je osnovni zvuk gonga, veliki gongov ton života, živuća rezonancija unutar svega i zvuk svega što je. OM je zvuk atoma i zvuk univerzuma

Nadam se da neću otići previše offtopic, ali zapeo mi je za oko ovaj "OM". Neki dan sam pročitala u knjizi o starim egipatskim učenjima ovo: "Energije koje zrače iz centra visokih su frekvencija i visoko su produhovljene u samom centru. Što zračenja bivaju udaljenija od centra, bivaju sve više materijalnog karaktera, postupno se pretvarajući u materiju. Na taj način snaga zračenja ograničuje sebe. kada je najudaljenija od centra postaje kruta materijalna kora. Zbog toga je slika i ime Boga, koji se očituje u vidljivom svijetu, prikazana krugom. Krug, izraz visoke snage i moći, okružen krutim materijalnim prstenom ili korom.
Izraženo riječima simbol je OM.
Sva bića, od centralnog sunca pa do monocelularnih jedinki, izgrađena su po istom principu."

U hinduizmu slog "OM" predstavlja manifestirane i nemanifestirane aspekte Boga. često se koristi kao mantra u meditacijama. Ukoliko se ponavlja s pravilnom intonacijom, može rezonirati kroz tijelo tako da zvuk prožme i ispuni samo središte bića, dušu.

Pretpostavljam da odatle potječe kršćanski "amen". Sad mi je tek jasno zašto uvijek predlažu izgovaranje "Om" kada meditiramo. Žao mi je što sam samo na tv-u čula i vidjela gong. I tako me se već dojmio, a kako bi tek uživo! Za tibetanske zdjele sam čula baš vezano za te zvučne masaže. Planiram mamu otfurat na to :D

zdjele mi super zvuče, podsjećaju me na zvuk kao kada se vrti prstom po vrhu staklene čaše. Zdjele se ipak bolje čuju. Stvaraju mističnu atmosferu lovely
[Vrh] Go down
ANTEA65
Žaba
ANTEA65

Female
Capricorn Snake
Broj postova : 295
Age : 55
Registration date : 30.03.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 10:00 pm

Super si to sve povadila Alpha, eto sada se lijepo vidi povezanost tih instrumenata i zvuka-vibracije općenito sa postojanjem. I vidi se koliko je zvuk moćan i bitan u našem životu, a mi tako malo čujemo i obraćamo pažnju na to.
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 38
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesri svi 19, 2010 10:41 pm

flory je napisao/la:

Pretpostavljam da odatle potječe kršćanski "amen". Sad mi je tek jasno zašto uvijek predlažu izgovaranje "Om" kada meditiramo.

Mislim da OM ili AUM nije isto što i amen (ili aman, amun). Kod OM-a nedostaje suglasnik N, što znači da korijen riječi nije isti. Amen znači "uistinu" ili "to je tako" ili u hebrejskom značenju "biti čvrst (stabilan)".
Iako neki istočnjaci tvrde da je to ustvari jedna te ista stvar, većina stručnjaka se s time ne slaže.

OM ili AUM doslovno znači "jako se oglasiti", kao što se gong jako oglasi ili kao što se Stvoritelj jako oglasio - sjetimo se teorije Velikog praska.
Veliki prasak je stvorio kuljanje energije i vibracija po čitavom Svemiru. To je izvorni OM, izvorni glasni zvuk praska i početka Stvorenoga.

_________________
"Let food be thy medicine" - Hippocrates
[Vrh] Go down
ANTEA65
Žaba
ANTEA65

Female
Capricorn Snake
Broj postova : 295
Age : 55
Registration date : 30.03.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimečet svi 20, 2010 2:55 pm

MoW je rekao:
Veliki prasak je stvorio kuljanje energije i vibracija po čitavom Svemiru. To je izvorni OM, izvorni glasni zvuk praska i početka Stvorenoga.

I taj izvorni OM još se uvijek čuje on podržava našu kreaciju, veliki mistisci kad uđu u duboku meditaciju ga čuju. Kada on utihne nestat će i ove kreacije, do ponovnog praska i tako u nedogled. Mi smo samo slučajni prolaznici od jednog praska do drugog Liječenje zvukom 64487


Baš nađoh planetarne gongove:
Svemirska oktava Frekvencija Djelovanje
Zemlja-dan 194,18 dinamizam vitalnost
Zemlja-godina 136,10 opuštanje, balans
Platonska godina 172,06 veselost i jasan duh
Mjesec(sinidijski) 210,42 erotska kom., sex. energija
Sunce 126,27 osjećaj usredotočenosti i
čarolije
Merkur 141,27 intelektualna komunikacija
Venera 221,23 jačanje energije ljubavi,
žudnja za harmonijom
Mars 144,72 snaga uma i usredotočene
energje
Jupiter 183,58 moć kreacije i stalno
izgrađivanje
Saturn 147,85 koncentracija,
osvještavanje
Uran 207,36 snaga iznenađenja i obnove
Neptun 211,44 intuicija, iskustva sna
Pluton 140,25 čarobna dinamika grupe

Pa kaže da se cijela serija sastoji od 14 gongova različitog promjera i namjene kao što se vidi iz gornje tabličice. Gong mijenja zvučni spektar ovisno o jačini, mjestu udarca i tijekom istitravanja. I stoga se već s jednim ili dva gonga može postići identičan rezultat kao i sa cijelom serijom.
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 1335
Age : 27
Registration date : 06.01.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimepet svi 21, 2010 3:19 pm

@MoW.. ah, onda se ipak ne radi o jednom te istom. A baš sam se ponadala kako postoji još nešto zajedničko velikim religijama.

@Antea, jesam ja to krivo skužila, ili ti imaš kod kuće gongove? shock
[Vrh] Go down
ANTEA65
Žaba
ANTEA65

Female
Capricorn Snake
Broj postova : 295
Age : 55
Registration date : 30.03.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimepet svi 21, 2010 3:49 pm

Nemam još, samo sam bila na nekom seminaru pa sam ih uslikala tamo. Liječenje zvukom 158397
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimepet svi 21, 2010 3:56 pm

Kljucna rijec je "JOS" :D

Dok sam citala o ovoj temi u namjeri da ju otvorim moram reci da su me jako privukli gongovi :) Do sada sam znala nesto o ljecenju zvukom u smislu odredjenih frekvencija i tak ali o gongovima prije ove teme nisam znala. Nadam se da cu nauciti jos vise o njima i da cu mozda i ja doci u posjed jednoga...jednom... :)

_________________
Respect
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 1335
Age : 27
Registration date : 06.01.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesub svi 22, 2010 9:42 pm

Dok su mi dojmovi još svježi, željela bih ih podijeliti s vama.
Do maloprije sam meditirala. Sastavila sam playlistu s ovim frekvencijama, pocevsi od najnize, pa sve redom do one 852 Hz. Legla sam jer mi je tako lakse opustiti se. I krenula.
Kao prvo, te frekvencije su mi izvrsno potaknule ono "titranje" E sad, zanima me jel svaka od frekvencija izravno povezana sa jednom od čakri? Počevši od najniže, paralelno sa korijenskom čakrom.. pa sve do najviše solfeggio frekvencije koja odgovara krusnkoj čakri. Tako sam osjetila.
Prva frekvencija je potakla tijelo na titranje, kao da je uzemljivala energiju. Kako se nastavljalo, automatski bih osjetila snažne navale energije u pojedinim čakrama i pulsiranje. Frekvencije su se više penjale, a pulsiranje i osjećanje energije u onim nižim čakrama se nastavljalo, uz to da se uvijek pridružila slijedeća čakra.

Moram priznati da nisam nikada toliko jako i intenzivno osjećala svoju energiju. Preplavilo me to titranje, penjući se prema glavi. A kad je odšla zadnj frekvencija, ona 852 Hz.. osjećaj je bio tako savršen i skladan. Čim sam čula taj ton, bio je idealan završetak te nekakve ljestvice. Doveo je energiju u prelijepi sklad. i evo, sad još uvijek, dok ovo pišem, osjećam energiju na vrhu glave.. kao da mi netko pod tlakom napumpava vrh glave, pa osjećam energiju i iznad fizičkog vrha glave.

Eto, osjećam se kao da je netko nešto otvorio unutar mene.
Ah da,.. fantastično je kako valovi energije preplave tijelo. trebala bih ovakvu meditaciju češće primjenjivati. hmm
Toliko od mene. još sam pod dojmom
[Vrh] Go down
Flamezar
PraGlodavac
Flamezar

Male
Aries Broj postova : 695
Location : SpLiT
Registration date : 07.05.2008

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesub svi 22, 2010 9:44 pm

@flory jel imas za skinut tu melodiju u mp3 formatu?
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 1335
Age : 27
Registration date : 06.01.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesub svi 22, 2010 10:53 pm

Ja sam si to slušala prek youtube-a.. Al valjda ima i za mp3, .. potraži za početak 528 Hz
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesub svi 22, 2010 11:17 pm

Moze se izripati stvar s jutjuba u mp3 miga

_________________
Respect
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 38
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimesub svi 22, 2010 11:27 pm

flory je napisao/la:
@MoW.. ah, onda se ipak ne radi o jednom te istom. A baš sam se ponadala kako postoji još nešto zajedničko velikim religijama.

OM je Riječ kod kršćanstva ili logos u grčkoj filozofiji.

_________________
"Let food be thy medicine" - Hippocrates
[Vrh] Go down
flory
Majmun
flory

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 1335
Age : 27
Registration date : 06.01.2010

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimened svi 23, 2010 12:35 pm

Alpha je napisao/la:
Moze se izripati stvar s jutjuba u mp3 miga

bag ma joj, niš se ja ne kužim u to oops
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 38
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitimened svi 23, 2010 2:01 pm

Evo flory, pogledaj ovaj link koji mi je svojedobno poslala Alpha. Tu samo u onu kućicu kopiraš link od youtube snimke, odabereš prebacivanje u mp3 (audio only) i pokreneš.
Ništa lakše. :)

http://vixy.net/

_________________
"Let food be thy medicine" - Hippocrates
[Vrh] Go down
Sponsored content
Liječenje zvukom Empty
PostajNaslov: Re: Liječenje zvukom   Liječenje zvukom Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Liječenje zvukom
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Alternativna medicina-
Forum(o)Bir: