| "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu | |
|
+6urbanaaa vladimir Aleksandar Veliki floridana sanja grof 10 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
grof Višestanični organizam
Broj postova : 39 Age : 39 Registration date : 15.10.2007
| Naslov: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu sri stu 14, 2007 4:10 pm | |
| AP: Paravojna albanska grupa patrolira severnim Kosovom
Pripadnici zabranjene albanske paravojne grupe patroliraju gradovima severnog Kosova duž administrativne granice sa Srbijom ističući da su isprovocirani srpskim pretnjama i da će braniti Kosovo 'do poslednjeg vojnika', navodi agencija AP.
Komandant zabranjene Albanske nacionalne armije, koju je misija Ujedinjenih nacija na Kosovu proglasila terorističkom organizacijom, rekao je agenciji AP da su oni razočarani kosovskim političkim vođama i da smatraju da su pregovori o budućem statusu pokrajine uz posredovanje međunarodne zajednice propali.
Komandant koji sebe zove Preka i vodi grupu od 40 do 50 paravojnih snaga na severnom Kosovu, prihvatio je da razgovara sa novinarom AP-a pod uslovom da se ne otkriju ni lokacija ni njegovo ime. Njegovi borci su nosili skijaške maske i uglavnom crne vojničke uniforme i bili naoružani lakim naoružanjem uključujući i puškama AK-47. Rekli su da patroliraju svim severnokosovskim gradovima koji se graniče sa Srbijom da bi sprečili ulaz Srba u tu oblast.
'Branićemo ovu zemlju do poslednjeg vojnika', rekao je komandant Preka u intervjuu vođenom kasno u nedelju posle ceremonije primanja novih 'regruta' u planinskom delu severnog Kosova.
Ponašanje grupe i njihove smele izjave su pojačale tenzije u pokrajini, navodi agencija. Kosovsko albanski lideri kažu da su aktivnosti te grupe protivne kosovskim institucijama pod pokroviteljstvom UN i da štete naporima da se dovede do kraja proces određvanja statusa kroz pregovore i posredovanje međunarodne zajednice.
Francuska agencija AFP prenosi pisanje prištinskog dnevnika Ekspres da grupa Albanaca sa Kosova koja se povremeno javno pojavljuje na severoistoku pokrajine regrutuje nove članove. 'Nacionalna albanska armija je povećala svoje redove' navodi list i dodaje da je jedan od njihovih novinara prisustvovao ceremoniji na kojoj je primljeno 20 novih članova te grupe.
Predstavnici Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova saopštili su da je u selu Koš, između opština Istok i Rudnik, nedavno održan sastanak pripadnika Albanske nacionalne armije [ANA] na kojem je, između ostalog, planiran napad na severnu Kosovsku Mitrovicu.
Predsednik SNV-a Kosovske Mitrovice Nebojša Jović izjavio je Tanjugu da je na sastanku pripadnika ANA 29. oktobra razmatran plan napada ekstremista na severnu Mitrovicu.
Alternativa tom planu su, naveo je Jović, masovne demonstracije u cilju davanja podrške proglašenju nezavisnosti Kosova, a protest bi mogao da preraste u nasilje, slično onom iz marta 2004. godine.
Jović je kazao da ove informacije imaju i predstavnici regionalne policije na Kosovu. Prema njegovim rečima, na sastanku u Košu bili su Daut Uka, Hazir Haziri, Adem Feriti, Gzim Rama i Šeremet Jašari.
Predstavnik SNV-a je rekao da Srbi očekuju da na ovakve pretnje preventivno reaguju predstavnici kosovskih vlasti, kao i Kfor, od kojeg očekuju zaštitu.
SPECIJALNO ZA NOVOSTI SKOPLJE
UČESTALA oglašavanja i oružani incidenti, kako duž kosmetskog dela granice između Makedonije i Srbije, tako i unutar teritorije pokrajine Kosovo i Metohija, "deo su uvoda u neizbežan rat“, nagovestili su skopskim medijima neki od političko-vojnih vođa terorističke Albanske nacionalne armije (ANA). Jedan od njenih vođa je izjavio da je "novi `balkanski rat` deo plana rekonstrukcije postojećih granica za stvaranje velike Albanije“.
- Uvod u „neizbežan rat“ koji spremaju gerilci ANA potpalio bi sukobe u Makedoniji, Srbiji i na Kosovu, zatim u Crnoj Gori, Albaniji i delu Grčke, objavljeno je u petak u skopskom dnevniku „Špic“.
Pretpostavlja se da od kumanovsko–lipkovskog regiona pa sve do Debra, na zapadu i granice sa Albanijom, ponovo operišu dobro naoružane terorističke grupe. Prema nepotvrđenim informacijama iz okoline Tetova, šarplaninski granični pojas je prepun naoružanih ljudi, koji operišu u selima Vešala, Bozovce, Brodec, Selce. U Brodecu se navodno krije teroristička grupa odbeglog zatvorenika iz „Dubrave“ Lirima Jakupija Naciste, kao i otetog štićenika iz skopskog zatvora „Idrizovo“, Ramadana Šitija... Između sela Proj i Odri na putu Tetovo - Jažince, bila su registrovana četiri kontrolna punkta paravojnih grupa. Iz izvora ANA se, međutim, tvrdi da su na tim „tačkama“, ali i u nekim drugim delovima okoline Tetova, naoružani sledbenici lidera albanskog nacionalnog pokreta „Ilirida“ Nevzata Halilija i bivšeg agenta obaveštajnih službi Makedonije Envera Ademija. Reč je, kako se navodi, o „protivnicima koji rade za makedonske bezbednosne službe“.
Portparol MUP Makedonije Ivo Kotevski je u petak potvrdio da su pripadnici dela specijalnih jedinica „Alfe“, bili na saobraćajnici Tetovo – Jažince, „obezbeđujući nesmetan prolaz redovnoj policijskoj smeni“ za granični prelaz prema srpskoj pokrajini. | |
|
| |
sanja Čovjek
Broj postova : 5172 Age : 38 Registration date : 20.09.2007
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu sri stu 14, 2007 4:12 pm | |
| tooooooooooo! baš mi nekako čudan ovaj mir na balkanu | |
|
| |
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu sri stu 14, 2007 5:46 pm | |
| | |
|
| |
Aleksandar Veliki Čovjek
Broj postova : 6274 Age : 116 Location : E11T Registration date : 20.09.2007
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu sri stu 14, 2007 5:53 pm | |
| Ztvaraj ovo!
I Joško Joras i ezuli svaku godinu otvaraju novu frontu. | |
|
| |
vladimir banned
Broj postova : 10694 Age : 54 Location : Paris Registration date : 19.09.2007
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu sri stu 14, 2007 9:00 pm | |
| Ne zatvaraj! Ako je otvoreno sa tvoje strane,onda je racionalno. Nemoj se macko smejati jer to brzo moze preci i na ostale ex-yu republike.Gde su janjevci?Gde su moja polukrvna braca sa tih prostora koja nijesu ni prstom mrdnula a bila nakon proterana sa tih prostora? | |
|
| |
Aleksandar Veliki Čovjek
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu čet stu 15, 2007 10:18 am | |
| | |
|
| |
sanja Čovjek
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu čet stu 15, 2007 6:05 pm | |
| - vladimir je napisao/la:
- Ne zatvaraj!
Ako je otvoreno sa tvoje strane,onda je racionalno. Nemoj se macko smejati jer to brzo moze preci i na ostale ex-yu republike.Gde su janjevci?Gde su moja polukrvna braca sa tih prostora koja nijesu ni prstom mrdnula a bila nakon proterana sa tih prostora? ne smijem se ja od sreće, nego od jada... | |
|
| |
vladimir banned
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 2:54 pm | |
| 26/11 Veliku kolicinu oruzja,koju je makedonska policija pronasla u bunkeru iznad sela Pravce na sar-planini,gomilali su pripadnici albanske nacionalne armije ANA i njihov bivsi vodja,odbegli robijas iz kosovskog zatvora"dubrava",Dzavid morina poznat kao komandant Drenica. Specjalci su pronasli toliku kolicinu oruzja da bi se njime mogao naoruzati bataljon od 650 ljudi i osvojiti manji grad poput Tetova. | |
|
| |
urbanaaa Čovjek
Broj postova : 3747 Age : 38 Location : Rijeka Registration date : 24.09.2007
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 3:07 pm | |
| Meni u Tetovu živi cijela mamina familija...bijah tamo puno puta kad je bilo mirno, ali uvijek su ih jebali u zdrav mozak ti albanci... onda možete misliti što mislim o njima. :riga: | |
|
| |
vladimir banned
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 3:13 pm | |
| Ja sam 1988 sluzio vojsku u Kicevu gde je tada bilo 60%albanskog stanovnistva i na njihov dan drzavnosti(albanskog) bili smo jos tada naoruzani do zuba. Zive u tudjoj zemlji a dok dana iznose svoje zastave i setaju se gradom pa posle pricaju kako su ugrozeni i nemaju prava. | |
|
| |
Aleksandar Veliki Čovjek
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 3:13 pm | |
| Ne volim politiku. Ali je moram živjeti.
Dakle na našem Balkanu vrijedi odvajkada zakon: Tko je jači tlači. Što obično znači brojnost i brojnu nadmoć. Ako je više Hrvata, onda je to Hrvatska, ako više Srba, Srbija, više albanaca, albanija. Nije da mi je drago što Srbija gubi Kosovo, ali samo je jedan način da se to spriječi. A to je povećanje broja Srba-domicilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji. Jer inače će se pisati Kosovë. | |
|
| |
malena Moderator
Broj postova : 2633 Age : 38 Location : Split Registration date : 18.09.2007
| Ja stvarno nisam upućena i dok nisam ovdje pročitala neke stvari, uopće nisam znala što se događa tamo... A mišljenje o tome, nemam ga jer me se ne tiče, a i da me se tiče, kao što sam rekla nisam dovljno informirana da bi komentirala... | |
|
| |
vladimir banned
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 3:20 pm | |
| - Aleksandar Veliki je napisao/la:
- Ne volim politiku. Ali je moram živjeti.
Dakle na našem Balkanu vrijedi odvajkada zakon: Tko je jači tlači. Što obično znači brojnost i brojnu nadmoć. Ako je više Hrvata, onda je to Hrvatska, ako više Srba, Srbija, više albanaca, albanija. Nije da mi je drago što Srbija gubi Kosovo, ali samo je jedan način da se to spriječi. A to je povećanje broja Srba-domicilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji. Jer inače će se pisati Kosovë. Alex,uvijek gde albansko stanovnistvo postane vecina po natalitetu onda tvrde da je to njihova zemlja i to bilo gde,videces i sam sto ce biti u Makedoniji i nakon deceniju dve u Crnoj Gori. | |
|
| |
Aleksandar Veliki Čovjek
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 3:28 pm | |
| | |
|
| |
urbanaaa Čovjek
Broj postova : 3747 Age : 38 Location : Rijeka Registration date : 24.09.2007
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 6:43 pm | |
| ^^ ajde, tko će prvi??? Što je najgore ameri štite takve poput albanaca. | |
|
| |
Aleksandar Veliki Čovjek
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 7:29 pm | |
| Evo tu sam. Pošto sam ja otac ideje. | |
|
| |
sanja Čovjek
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 10:17 pm | |
| pa ko je vama kriv što se ne jebete? | |
|
| |
Svjetloisjena Legenda foruma CE-4
Broj postova : 29065 Age : 59 Location : Zagreb Registration date : 15.09.2007
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 10:47 pm | |
| - Aleksandar Veliki je napisao/la:
Dakle Slaveni.
MNOŽITE SE Što čekaš? | |
|
| |
vladimir banned
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 11:26 pm | |
| ceka da mu neko dodje u goste | |
|
| |
belongs to lovers banned
Broj postova : 4010 Age : 50 Location : Zagreb Registration date : 28.09.2007
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu pon stu 26, 2007 11:49 pm | |
| knga let jehoj knga let jehoj đd đ mnd jete rock and roll | |
|
| |
Karl Marx banned
Broj postova : 165 Age : 33 Registration date : 26.06.2008
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu ned lip 29, 2008 9:22 pm | |
| ako srbi ne smire te albance moglo bi njih oun kur...doč i nama u hrvatsku a ionako nam je svaka pekara i zlatarna njihova a još kad nam se nakote pa bude u svakoj firmi po 5 albanaca najebali smo ljudi... | |
|
| |
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu ned lip 29, 2008 9:25 pm | |
| a tko bi nam pekao kruh, pravio sladolede i izrađivao prekrasan nakit? | |
|
| |
Karl Marx banned
Broj postova : 165 Age : 33 Registration date : 26.06.2008
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu ned lip 29, 2008 10:49 pm | |
| naši ljudi a sigurno ne albanci...moja teta radi 5 puta bolji domaći kruh nego ovi u pekarama...zato psttttttttt | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu | |
| |
|
| |
| "ANA" preti novim balkanskim ratom u Prosincu | |
|