Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Nikola Tesla

Go down 
+13
takojesudjeno
Lyra
Grave Digger
LJUBAV
2pac
megawar888
Blizzard
Tornado
PathFinder
Archangel
MoW
Chakotay
Alpha
17 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 42
Registration date : 30.09.2007

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimesri lip 23, 2010 12:43 pm

Nikola Tesla 203pxtesla3

Nikola Tesla
(Smiljan, 10. srpnja 1856. - New York, 7. siječnja 1943.), znanstvenik i inovator svjetskog glasa. Radio je u području elektrotehnike i radiotehnike, te je izumio okretno magnetsko polje i višefazni sustav izmjeničnih struja. (wikipedija)

Evo sto je predvidio za buducnost telekomunikacije:

Genijalni američki Ličanin Nikola Tesla je još davne 1909. godine iznimno precizno predvidio budućnost tehnologije, ali i načine na koje će se ista primjenjivati u različitim situacijama.

U sedmoj godini svojeg izlaženja, Popular Mechanics je iz mnogo uglednijeg New York Timesa prenio izlaganje Nikole Tesle o budućnosti tehnologije.

Popular Mechanics uvijek je bio opsjednut napretkom i onom budućnosti koja samo što nije došla, a koja obuhvaća leteće automobile, ljetovanje na drugim planetima i slične stvari zamišljane u mnogo optimističnije doba. Ponekad su nešto i pogodili, a ponekad su čak bili premalo smjeli u svojim predviđanjima – 1954. je u Popular Mechanicsu objavljen članak u kojem je rečeno da bi računala u budućnosti mogla biti čak i samo tonu i pol teška, piše Večernji list.

No, genijalni američki Ličanin je iznimno precizno predvidio budućnost tehnologije, ali i način praktične primjene. Pisao je za ugledni New York Times, a verziju njegova teksta prenesenu u svojem časopisu Porges je predstavio na manifestaciji u New Yorku nazvanoj ''108 godina futurizma'''.

Evo tog Teslinog teksta u cijelosti, onako kako je prenesen u Popular Mechanicsu:

''Praktična primjena revolucionarnih načela bežičnog umijeća tek je počela. Ono što će u budućnosti biti postignuto teško je i shvatiti.

To zapanjujuće proročanstvo izriče g. Nikola Tesla. Govoreći o korištenju bežičnog prijenosa u bliskoj budućnosti on je rekao: Pažnju svijeta privukao je i zadržao bežični telegraf, a to je tek vrlo primitivno korištenja te vještine. Do sad su korišteni samo električni valovi, koje je vrlo brzo oslabio njihov prolaz kroz zrak. Moguće je, međutim, prenijeti električne struje ogromne jačine tisućama milja, ne umanjujući njihovu energiju. To nije nikakva teorija, već istina dokazana brojnim pokusima u praksi. Uskoro će biti moguće prenositi bežične poruke širom svijeta toliko jednostavno da će svaki pojedinac moći nositi vlastiti aparat i njime rukovati. Bežični prijenos struje preko oceana, na primjer, očito otvara cijelu novu eru u razvitku mehanike.

Uskoro će biti moguće, na primjer, da poslovni čovjek u New Yorku diktira upute koje će se istog trena otipkane pojaviti u Londonu ili nedgje drugdje. Moći će sjedeći za svojim stolom razgovarati s bilo kojim telefonskim pretplatnikom u svijetu. Bit će potrebno samo nositi instrument pristupačne cijene ne veći od sata, koji će svojem nositelju omogućiti da čuje bilo gdje na moru ili kopnu na udaljenosti od tisuća milja. Moći će se slušati ili slati govor ili glazba u najudaljenije krajeve svijeta. Milijunima takvih instrumenata moći će se upravljati iz jedne jedine postaje. Tako će biti krajnje jednsotavno najudaljenije krajeve svijeta održavati u međusobnom kontaktu. Pjesma nekog velikog pjevača, propovijed velikog proroka, predavanje znalca znanosti tako će moći biti preneseni publici raštrkanoj širom svijeta.

Još bitniji od toga, međutim, bit će prijenos struje bez žica na velike udaljenosti. Radio sam pokuse s modelom broda koji pokreće električna energija prenesena bez žica i rezultati su zapanjujući. Moguće je, ustanovio sam, u potpunosti kontrolirati kretanje broda iz središnje postaje bez električnih veza bilo kakve vrste. Ono što je učinjeno s malenim brodom na maloj površini vode na kraju će biti učinjeno i s najvećim parobrodima na bilo kojoj udaljenosti od kopna. Drugim riječima, prekooceanski brod može preko Atlanskog oceana velikom brzinom pokretati energija usmjerena iz bežične postaje na obali. Možemo s čvrstim uvjerenjem očekivati da će za nekoliko godina mnoga čuda o kojima ni ne sanjamo postati svakodnevica
''. (izvor)


Ovo je samo jedan od Teslinih predvidjanja za buducnost (ili sadasnjost, kako se uzme). Obzirom da nemamo samostanu temu ovdje na Znanosti gornji tekst je bio povod za otvaranjem iste :)
Dalje mozemo dodavati clanke slicne tematike i pisati generalno o Tesli kao jednom od najvecih ljudi u podrucju inovacija 19. i 20. stoljeca.

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8408
Age : 44
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimesri lip 23, 2010 1:54 pm

Odličan topic Alpha, baš mi je drago da imamo jedan topic posvećen Nikoli Tesli, velikom vizionaru, a opet malom i skromnom čovjeku.

Zapanjujuće je sa kakvom je preciznošću predvidio budućnost u nekim segmentima u ovom slučaju mobilne telefonije. Ono što meni nikako neće biti jasno je kako to da mi još uvijek nemamo bežični prijenos električne struje. Tesla je o tome pričao prije, sad već stotinjak godina, a mi još nismo niti blizu tako nečega. Čisto sumnjam da on nije znao o čemu govoru, a opet već smo tu tehnologiju mogli razviti i usavršiti u ovih stotinjak godina.

U jednom filmu on govori o prijenosu glasa, energije i na kraju doda, a zašto ne jednog dana i same materije. Nadam se da je on to doista i rekao, iako je moguće da je to dodano u film samo radi zanimljivosti. U tom slučaju je predvidio teleportacijski uređaj iz Star treka :)

_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 38
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimesri lip 23, 2010 7:24 pm

Meni je također posebno drago da se Tesla u znanstvenom smislu pojavio i na ovom forumu. Nezasluženo ga je manjkalo. Alpha, zivili
Što se prijenosa električne energije na daljinu tiče, stvari su tu dosta složene. U tom je području nedavno jedan naš mladi znanstvenik, Soljačić, objavio nekoliko radova. Pokazao je da se može prenijeti manje količine električne energije bežično na manje udaljenosti (recimo unutar prostorije) na siguran način. Soljačićev uspjeh je velik i o njemu se dosta govori u svijetu.
Što se pak tiče prijenosa velike količine električne energije na daljinu, to je moguće teoretski ostvariti korištenjem Zemljine ionosfere na rezonantnim frekvencijama kao medija za prijenos struje. Međutim, tu je puno toga još neriješeno. Skalarni valovi koji bi bili potrebni za takav prijenos koliko mi je poznato nisu potvrđeni. Tesla je tu bio na dobrom tragu, ali nažalost, nije imao više dovoljno resursa da se s time bavi.
Njegov toranj u Wardenclyffeu međuostalim, imao je za cilj i bežični prijenos električne energije, iako je u prvom redu imao za cilj bežičnu komunikaciju što je bilo puno lakše za postići. :)

_________________
"Let food be thy medicine" - Hippocrates
[Vrh] Go down
Archangel
Pračovjek
Archangel

Male
Leo Rooster
Broj postova : 2973
Age : 39
Location : Leonberg
Registration date : 15.08.2009

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimečet srp 01, 2010 7:21 pm

Tesla bi bio genije za većinu stvari koje se tiču tehnike, ali je podbacio u nekim drugim stvarima - nije bio dovoljno pragmatičan. Čitao sam da je on stalno samo ulagao u nova otkrića, u svoje radove, i da je zanemarivao ekonomsku stranu svega toga, za razliku od Edisona. To je imalo za posljedicu da su mnoga njegova djela na kraju ipak ostala nepoznata, neka su doduše otkrivena, iako decenijama kasnije, neka zauvijek izgubljena, druga opet pokradena ili stavljena pod kontrolu onih koji će je prije ili poslije zloupotrijebiti protiv čovječanstva. To što je on htio da bude skroman i što je skromnost cijenio kao vrlinu - danas mi, njegovi nasljednici, moramo da ispaštamo...

Onaj njegov bežični prenos energije nije se ostvario zato jer nije znao kako da privoli moćne korporacije i bogate financijere na svoju stranu i stranu svojih otkrića. Trebao im je obećati bogatstvo, pa makar lagao, i danas bi nam svima bilo mnogo lakše - jednom kad bi ta tehnologija izišla u javnost, bilo bi bogatunima kasno da se kaju...

Jeste li čuli da je on govorio da može uništiti i Zemlju pomoću oscilatora? Evo upravo preda mnom stoji knjiga "Teslino proročanstvo" i gledam i čitam šta piše:

Citat :
"Rascijepiti je, kao što dijete raspolovi jabuku, na dva dijela, i staviti tačku na čovječanstvo. Zemljine vibracije su periodične, i traju oko sat i četrdeset pet minuta. To jest, ako potresem Zemlju, talas kontrakcije prolazi kroz nju i vraća se za sat i četrdeset pet minuta, ali u stanju ekspanzije. Zemlja je, kao i sve ostalo, u permanentnom stanju vibriranja. Ona se neprekidno skuplja i širi!

Zamislite sada da, u trenutku u kome ona počinje fazu kontrakcije, ja zapalim tonu eksploziva. Kontrakcija se ubrzava, i poslije sat i četrdeset pet minuta stiže tako ubrzana. U času kada se talas eksplozije vraća, ja priredim eksploziju još jedne tone dinamita, pojačavajući tako njenu kontrakciju. Pretpostavite da ponavljam taj čin periodično. Da li možete da naslutite ishod? Ja, da: Zemlja će se raspoloviti na dva dijela. Prvi put u istoriji čovječanstva ljudsko biće posjeduje znanje koje mu omogućava da se umiješa u kosmičke procese."

Kada ga je Bergson upitao koliko mu vremena treba da raspoluti Zemlju, skromno je odgovorio: "Možda više mjeseci, godina, ili čak dvije". Ali već kroz nekoliko nedjelja Zemljina kora bi toliko vibrirala, da bi se podizala i spuštala i po nekoliko stotina metara, rijeke bi iskakale iz korita, čitava civilizacija bi bila praktično uništena.

U istoj knjizi, jedan engleski novinar, Chauncey Mc Govern iz lista Pearsons Magazine opisuje jednu od Teslinih javnih demonstracija i kaže:

Citat :
Zamislite jednu veliku dobro osvijetljenu prostoriju; vi sjedite, a oko vas su neke čudne mašine. Jedan mladić, visok i vitak, ide prema vama, i kad jednostavno zapucketa prstima, u tom trenu stvara jednu crvenu vatrenu loptu koju najmirnije na svijetu drži u rukama. Vi posmatrate tu loptu i zaključujete da mu nije opekla prste. On je kotrlja po svojoj odjeći kosi i najzad je zatvara u jednu drvenu kutiju. Vi ste zadivljeni što lopta nije ostavila nikakva traga i, istovremeno, trljate oči da biste bili sigurni da ne sanjate.

Samo da je bio malo praktičniji, kakva bi danas čuda hodala zemljom...

_________________
The meek shall inherit the earth, because the strong shall inherit the stars!
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8408
Age : 44
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimečet srp 01, 2010 9:37 pm

Pa Nikola Tesla je bio jedan od pragmatičnijih znanstvenika. Upravo mu mnogi odriču titulu znanstvenika jer je previše radio na tome kako nešto provesti u djelo, a premalo na samoj teoriji. Doduše nije bio kao Edison, no da je bio kao on, ja sam mišljenja da bi otkrio puno manje stvari, više bi se koncentrirao na zaradu, pa bi nakon par patenata gledao kako da ih što je više moguće eksploatira, a za daljnja znanstvena istraživanja ga ne bi bilo briga. Tako da najvjerojatnije mi nikada ne bi niti imali izmjeničnu struju, jer je to bilo prekomplicirano i preskupo za izvesti, a vjerojatnost uspjeha je bila jako malo, a samim time i potencijalna zarada.

Ne samo da nam je dao velika otkrića nego nam je dao i nadu da se može još puno toga napraviti.

Zato ću ja reći hvala ti Nikola što mi danas imamo sva ova čuda tehnike o kojima su naše bake i djedovi mogli samo sanjati. A vjerujem da će se ostvariti i njegova predviđanja pa ćemo imati još puno toga.

_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
PathFinder
Riba
PathFinder

Male
Libra Monkey
Broj postova : 170
Age : 28
Registration date : 16.06.2010

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimepet srp 02, 2010 12:55 am

mislim da su sa bezicnim prijenosom energije tek 2007 uspjeli upalit zarulju (oko 60 wati ja mislim) na oko 2 metra...
Sto se Tesle tice covjek je genije svog/naseg doba, nazalost mnogi njegovi izumi su pokradeni tako da je nakraju spao na prosjacki stap, jedino sto me uvjek zalosti je to sto ljudi uopce malo znaju o njemu, moj tata kad je bio u Japanu na jednom seminaru nijedan inženjer nije znao za Teslu ali većina je hvalila neke hjong pjong cjong tipove :(
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8408
Age : 44
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimepet srp 02, 2010 1:05 am

Tesla je bio iznad ili bolje reći izvan svog vremena. Ima jedna njegova uzrečica vezano za krađu njegovih izuma. Kaže on: "Nije mi žao što su ukrali moje ideje, žao mi je što nisu imali svoje."

_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
Tornado
Višestanični organizam
Tornado

Male
Aries Monkey
Broj postova : 60
Age : 41
Registration date : 25.06.2010

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimepet srp 02, 2010 11:41 pm

Teslin Transformator visoke učestanosti - visokog napona...

Muzej Beograd:Nikola Tesla Hft
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 31
Registration date : 01.10.2007

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimened srp 04, 2010 1:32 pm

Chakotay je napisao/la:
Pa Nikola Tesla je bio jedan od pragmatičnijih znanstvenika. Upravo mu mnogi odriču titulu znanstvenika jer je previše radio na tome kako nešto provesti u djelo, a premalo na samoj teoriji.

Točno, neki se pitaju oko toga je li Tesla bio po definiciji znansvenik ili nije. Svima je jasno da su to zamaranja oko detalja. Nema egzaktne definicije znanstvenika. Unatoč tome što je Tesla više izumitelj nego znanstvenik, svima je jasno kakve je stvari učinio, tko želi, može sitničariti oko toga je li bio znanstvenik ili ne, ali kao da je to bitno uopće.
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8408
Age : 44
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimeuto svi 17, 2011 9:48 pm


_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 42
Registration date : 30.09.2007

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimesri svi 18, 2011 10:54 am

Tesla malo spada u paranormalne fenomene. Ima neke izjave koje se kose sa dansnjom teoretskom znanoscu (kao sto je govorio kontra Einsteina i njegovih teorija). Pisali smo i o tome na jednoj temi. Nevjerojatno je zapravo kako ce se ljudi radije grcevito ulovit teorije i branit njenu vjerodostojnost nego otvorit um poput Tesle. I zato se pitam je li definicija znanstvenika zapravo malo pogresna? Sto to znaci Tesla je bio vise izumitelj? Ne bi li upravo to trebala biti glavna odlika svakog pravog znanstvenika? Mislim da bi. Ali je problem sto je malo ljudi sa danas sa novim idejama pa su kao pravi dansnji teoretski znanstvenici izbacili tu varijablu iz jednadzbe.

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8408
Age : 44
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimesri svi 18, 2011 11:10 am

Tesla je stvarno supe lik :) Ne znam koliko toga ste uspjeli pogledati, ali ima četiri videa, meni su štekali 1, i 3, pa sam pogledao tj. pročitao sam drugi i četvrti. Ali su mi super Teslina razmišljanja, pogotovo kad govori o vizualizaciji i o igri ili pak o prošlosti, budućnosti i sadašnjosti i o tome da može komunicirati sa osoba za koje mi mislimo da su mrtve ;)

_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
megawar888
Riba
megawar888

Male
Libra Horse
Broj postova : 196
Age : 30
Location : Zona Sumraka
Registration date : 30.04.2012

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimened svi 13, 2012 11:40 pm

Ako bi se napravio popis 100 najvažnijih ljudi Nikola Tesla bi morao biti u prvih 5!Da nije bilo njega ne bi bilo ni ovoga foruma.Šteta što nije patentirao bežičnu struju,i mnoge druge izume.najveća šteta je što je umro siromašan i što je Marconi uzeo Teslinu ideju(barem su Marconiu uzeli patentno prava i dali ga Nikoli.Je li istina što sam čitao u 24 sata da je Teslu ubio Hitlerov vojnik?
[Vrh] Go down
2pac
Majmun
2pac

Male
Virgo Broj postova : 1053
Age : 1020
Location : 4life
Registration date : 10.04.2012

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimepon svi 14, 2012 4:02 pm

megawar888 je napisao/la:
najveća šteta je što je umro siromašan


Zašto je to šteta kada ionako Tesla nije žudio za slavom od ovoga svijeta. Zapravo bih ga slava i promjenila!
[Vrh] Go down
megawar888
Riba
megawar888

Male
Libra Horse
Broj postova : 196
Age : 30
Location : Zona Sumraka
Registration date : 30.04.2012

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimeuto svi 15, 2012 1:29 pm

2pac je napisao/la:
megawar888 je napisao/la:
najveća šteta je što je umro siromašan


Zašto je to šteta kada ionako Tesla nije žudio za slavom od ovoga svijeta. Zapravo bih ga slava i promjenila!
Ako je tako onda mijenjam mišljenje.
[Vrh] Go down
LJUBAV
Žaba
LJUBAV

Female
Cancer Horse
Broj postova : 269
Age : 31
Registration date : 06.05.2012

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimeuto svi 15, 2012 4:56 pm

ste znali da je tesla bio vegi da je pajki 4 sata vježbao yogu proučavao vedske spise... bio u skladu s prirodom... nije ni čudo što je bio to što je bio... te da je on inkarnacije s neke planete al zabroravih koje... da da,,, kako nam se stalno zataškavaju istine pred očima. imao je sistem kako komunicirati sa životima na ost planetima,,, i naravno ukrdeni su od one strane ... onih svjetskih sila...
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8408
Age : 44
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimeuto svi 15, 2012 6:12 pm

Nisam znao da je Tesla radio Yogu i da je bio vegan. No ako je tako to me uopće ne čudi za njega.

_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 38
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimeuto svi 15, 2012 7:21 pm

@LJUBAV a jesi li ti znala da je jedna njegova inkarnacija navodno bila visokog svećenika na Atlantidi koji je bio jedan od glavnih krivaca za njezino uništenje? Navodno je ta visokonapredna duša bila ujedno i pod značajnim utjecajem mračnih sila i zapravo ga se može smatrati njihovim agentom?
Tako da nije sve odmah bijelo ako mi mislimo da je. :)
Inače, Tesla je zaista bio vegetarijanac, dok za ovo s vježbanjem yoge zaista nema nikakvih referenci. Ono što je poznato, to je da je komunicirao s jednim indijskim yoginom po pitanju svojih izuma, no ništa više od toga.


_________________
"Let food be thy medicine" - Hippocrates
[Vrh] Go down
Grave Digger
Višestanični organizam
Grave Digger

Male
Cancer Snake
Broj postova : 59
Age : 32
Location : Timespace
Registration date : 13.01.2012

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimesri svi 16, 2012 11:07 am

Evo jdan jako dobar film o tesli,ovo što LJUBAV kaže je točno tesla je bio vrlo produhovljena osoba shvaćao je kako struja kao i voda imaju određenu inteligenciju i puno su više od rasporeda atoma i molekula.
Preporučavam svima koji nisu da pogledaju film,možda prvih 10min. bude dosadan ali kasnije neće,tesla je govorio da živi paralelne živote u izmjenjenom stanju svijesti tamo ima prijatelje koji su mu jednako dragi kao i ovi vamo,vrijeme tamo drukčije protiječe,tamo može raditi pokuse isprobavati,ako bi mu tamo uspijelo znao je bez ikakvih nacrta i jednadžbi da će i ovdje, film je odličan

https://www.youtube.com/watch?v=ZpA-GunmlNs
[Vrh] Go down
Lyra
Majmun
Lyra

Female
Leo Snake
Broj postova : 1398
Age : 43
Registration date : 09.06.2011

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimesri svi 16, 2012 11:19 am

Po mom mišljenju, Teslina veličina i je u tome što je bio svijestan i tako puno okrenut duhovnom. Kada i drugi znanstvenici to shvate, sve će se puno brže događati i realizirati.

_________________
南無 妙法 蓮華 経
[Vrh] Go down
LJUBAV
Žaba
LJUBAV

Female
Cancer Horse
Broj postova : 269
Age : 31
Registration date : 06.05.2012

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimesri svi 16, 2012 4:00 pm

pa čuj svatko je u nekom od života bio i dobar i loš jer nema dobrog i lošeg... ko zna Mow možda si ti baš meni odsjecao glavicu sa sjekiricom... hehehe kad se čovjek malo udalji od neke situacije primjećuje da je svaka situacija i sve što se dešava za svakog i dobra i loša... kako odvjetnik (anđel)glanog junaka u filmu U obrani svog života kaže: nema takvog kao što je dobro i loše...
@Lyra, slažem se ... možda je baš neki koji je pobio milijune ljudi u sljdećem životu bio pas koji je razminiravao mine...mislim tražio... nema lošeg... di bi svi stigli kad bi gledali prošle živote koje kakav bio, a prošlih života bezbroj... jer život je vječan...
[Vrh] Go down
MoW
Čovjek
MoW

Male
Libra Dog
Broj postova : 6339
Age : 38
Location : Zagreb
Registration date : 26.05.2009

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimesri svi 16, 2012 9:30 pm

@Ljubav Možda i jesam, tko zna? zubi Bitno je što sam iz toga naučio i kako mogu taj postupak iskupiti u ovom životu. Zato sam ga i odabrao živjeti. Ja iskreno mislim da je Teslina duša odabrala ovakav život jer je imala puno toga za iskupiti. I mislim, odnosno nadam se, da je u tome i uspjela. Tesla je bio svjestan mnogo toga, ali je isto tako imao i neke čudne misli, razmišljanja i stavove. Barem sam vidio neke takve u Teslinoj spomen-kući u Smiljanu.
Ne sjećam se više detalja, ali su mi se činili u najmanju ruku čudni. No da, tko će razumjeti takav veliki um?

_________________
"Let food be thy medicine" - Hippocrates
[Vrh] Go down
takojesudjeno
Stanica
takojesudjeno

Male
Virgo Horse
Broj postova : 24
Age : 30
Location : Novi Sad
Registration date : 01.07.2012

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimened srp 01, 2012 3:35 pm

Nije bio vegan i nije radio jogu. Nije u redu da se šire takve dezinformacije, posebno kad i nemaju veze sa bilo čim...

Što se tiče Tesle, sve je već rečeno... tužno je samo što je umro kao poslednji klošar, al' jbg.
[Vrh] Go down
Prometheus
Stanica
Prometheus

Male
Sagittarius Buffalo
Broj postova : 26
Age : 23
Location : Men in Black HQ
Registration date : 07.02.2013

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimepet vel 08, 2013 11:38 pm

Čega mi je najvise zao je to da su mu nakon smrti ( u roku od jednog dana) savezni agenti (pazi to ) uzeli sve nactre,spise,i ideje za buduce projekte. Moguce je da je sva tehnologija kojim se danas sluzimo, a ima porijeklo is SAD-a upravo potekla od Tesle.
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 44
Registration date : 19.10.2011

Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitimened vel 10, 2013 1:37 am

takojesudjeno je napisao/la:
Nije bio vegan i nije radio jogu. Nije u redu da se šire takve dezinformacije, posebno kad i nemaju veze sa bilo čim...

Što se tiče Tesle, sve je već rečeno... tužno je samo što je umro kao poslednji klošar, al' jbg.

To što si ti napisao su dezinformacije takodjer (većim dijelom);
Istina je da je bio jako izbirljiv u hrani, imao je zapravo prilično iritantne prohtjeve kada je jeo po restoranima i uvijek koristio 17 toplih i vlažnih ručnika nakon jela..
Istina je da je imao točan koncept ishrane i predvidio je koliko dugo će živjeti prepisujući toliko dug vijek većinom raznolikoj vegeterijanskoj ishrani tako da nije bio Vegan ali većinom vegeterijanac jest.
Koliko ja znam istina je da nije radio Yogu, ali je takodjer itina da jest proučavao Ayurvedske manuskripte i imao mnogo znanja o Tantričkim zakonitostima Kozmosa.

Što se tiče Tesle ne samo da nije "sve rečeno" već je rečeno vrlo malo (posebice kada pričamo o 'sfernoj dinamici', 'zakonu konjugacije leće kao zakonu kontinuiteta' (i mnogim drugim sada da ne ulazim u čitavo more informacija koje niakda nisu dospjele do javnosti), pa zatim i o njegovom najvećem projektu na Long Islandu o kojem nije objavljeno ništa nigdje osim u romanima ili filmovima (fikcija dakle, ništa službeno) i do tih informacija se dolazi jedino jako upornim kopanjem od strane studenata iako ih se nikada i ni na jednom fakultetu ne ohrabruje niti spominje ikakav drugi Teslin rad osim njegovog rada na na Izmjeničnom motoru i odnedavno priznaje da je učestvovao u prvim projektima sa telegrafom i gramofonom takodjer (telegraf je zapravo upravo on izmislio a talijancin koji mu je cijelu stvar pokrao nije se udostojio niti spomenuti Teslu koji mu je bio i Učitelj i mentor i idejni začetnik cijele stvari).

Sve projekte, spise, ideje i patente koje je Tesla napravio mogli bi biti predavani tijekom cijele jedne fakultetske godine umjesto šturog spominjanja samo zato jer moraju.

Ljudi koji se nisu bavili Euclidom, sfernom dinamikom ili koji samo misle da razumiju kako zapravo bežični prijenos struje radi takodjer misle kako je o Tesli sve rečeno i sve poznato.
Ovo je zato što je većina ljudi na sam spomen Tesle vrlo samopouzdana misleći kako je pred njima tema o kojoj znaju puno ili sve, ali je istina daleko od toga.
Tesla je za 99% ljudi samo izumitelj izmjenične struje koji je bio "ispred svog vremena" ili neka druga od sličnih fraza koje se ponavljaju kada se spominje Tesla.

Citat :
MoW:
... ali je isto tako imao i neke čudne misli, razmišljanja i stavove...

stvarno ne razumijem zašto bi čudni stavovi ili čudne msili bila bilo kakva negativna indikacija nečije ličnosti ? Mislim da je jedna od najizraženijih kvaliteta Genija upravo to što mi nazivamo "čudnim".
Biti čudan po meni je nešto lijepo, nešto bitno i nešto što je od nužne važnosti za bilo kakvu vrstu pomaka, razumijevanja, otkrivanja, evolucije, raznolikosti ili obogaćivanja postojećih sustava bilo koje branše, žanra ili smjera.
Mimo toga MoW ne znam odakle ti priča o tome kako je Tesla bio potomak Atlantiđanskog zloćka koji je 'usro motku' tamo pa se došao ovdje iskupljivati ali to niti je provjerljivo niti bitno za priču o Tesli danas kod nas i na našem nivou razumijevanja i sposobnosti provjere nekih takvih informacija
(koje nažalost najčešće dolaze sa "moćnih channeling sessiona" u kojima neka srednjovjećna tetka obično kao "ode na Atlantidu" pa prenosi šta joj se dešava uživajući pritom pažnju svih prisutnih, a puštajući svoju imaginaciju sa lanca do mile volje.)
[Vrh] Go down
Sponsored content
Nikola Tesla Empty
PostajNaslov: Re: Nikola Tesla   Nikola Tesla Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Nikola Tesla
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Svijet oko nas :: Znanost i tehnologija-
Forum(o)Bir: