Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Fildelfijski pokus

Go down 
+21
josip21
kety6
Jaykof
mare
Orbit
Galileo Galilei
Karl Marx
Tutankhamon
Blizzard
Akhkharu
silver
sanja
Hybrid
Luksor
Milab
zvezda
malena
indigocakra
Alpha
Svjetloisjena
Aleksandar Veliki
25 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
Autor/icaPoruka
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 56
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimened pro 02, 2007 10:50 pm

Ovo gore zvuči užasno
[Vrh] Go down
Aleksandar Veliki
Čovjek
Aleksandar Veliki

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 6274
Age : 113
Location : E11T
Registration date : 20.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimened pro 02, 2007 10:52 pm

Čuo sam to od frenda koji je čuo od nekog druog i tako dalje.
A ne i samo to nego su se neki i krivo materijalizirali.
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 56
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimened pro 02, 2007 10:52 pm

Kako je moguće da o tome nema ničega?
[Vrh] Go down
Aleksandar Veliki
Čovjek
Aleksandar Veliki

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 6274
Age : 113
Location : E11T
Registration date : 20.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimened pro 02, 2007 10:56 pm

Čudno ali nema.
A čuo sam i da su ti jadni ljudi putovali kroz vrijeme. Tj. kad su se vratili bili su prestari za odsutstvo od vremena trajanja eksperimenta.

Tako da tu imamo 2 misterije.
1. Nevidljivost
2. Putovanje kroz vrijeme
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 56
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimened pro 02, 2007 10:58 pm

Pokušat ću malo pogledati na drugim jezicima. Ovo mi je stvarno nevjerojatno
[Vrh] Go down
Aleksandar Veliki
Čovjek
Aleksandar Veliki

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 6274
Age : 113
Location : E11T
Registration date : 20.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimened pro 02, 2007 11:41 pm

Nikola Tesla je tokom 1930 ih bio konzultant za američku mornaricu kroz NDRC (National Defense Research Committee). Slično kao i njegov rival Thomas Edison. Bio je angažiran na projektu broda koji bi bio elektronski nevidljiv neprijateljskim radarima. Inicijalna etapa je započeta u Čikagu 1931; dvije godine kasnije, 1933. projekat je prebačen na Princeton University (Institution for Advanced Studies). Nakon početnog uključivanja u Projekat 1931. Tesla je dvije godine bio odsutan. Na zahtjev prijatelja (i američkog predsjednika) FDR a ponovo se uključuje u Projekat sredinom 1930 ih koji dobija ime "Project Rainbow". Teslini specijalno dizajirani generatori i sistem radio frekvencije trebali su da izgrade moćno elektromagnetno i radio frekventno polje.

(Za gornjespomenuti Teslin angažman može se naći uporišta u vojnim arhivima. Sada slijedi priča iz pera Al Bielek a, kontroverzne osobe koji piše o ovom projektu vec desetljećima.)

"Tesla je postao vrlo zabrinut kada je saznao da će eksperimenti uključiti posadu brodova. Protestirao je govoreći da znanstvenici ne mogu ni pretpostaviti što se može desiti sa posadom tokom eksperimenta. Tražio je više vremena za istraživanja. Ali, rečeno mu je da zaboravi na to. Rat je počinjao. Dobio je nalog da započne sa testiranjem. I tako, jednog hladnog ožujskog dana 1942. godine, započeo je prvi pravi test. Generatori su uključeni na vojnom brodu. Pokušaj dostizanja nevidljivosti. I ništa se nije desilo. Test je predstavljao promašaj. To je dalo Tesli izgovor da napusti "Projekat Duga". Deset mjeseci kasnije, nađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi u New York u."

Može li išta proći bez Alberta u dvadesetom stoljeću?

Albert Einstein (1879 1955) je bio učesnik u nizu projekata Instituta na Princeton u. Eksperiment "Duga" je djelomično bio zasnovan na njegovoj "Ujedinjenoj teoriji polja". U svojim diskusijama sa dr. Rudolph Landenberg om, ekspertom u području mina i torpeda, Einstein je predložio upotrebu elektromagnetnih polja kao moguću zaštitu od podvodnih projektila.

Povežimo bizarni "Philadelphia Experiment" sa principima Ajnstajnove teorije.

Ajnstajn u svojoj Teoriji premošćava jaz između mikro i makro svemira.

Gledajući osnovne prirodne grupe kao energiju, materiju, vrijeme, prostor i gravitaciju, uočeno je da sve imaju nešto zajedničko: njihovi efekti se mogu pronaći i u atomu i u prostoru (svemiru). Ove grupe su jedinstvene sile, ali se znanstveno mogu podijeliti na elektromagnetne i gravitacijske.

Ajnstajn ih je počeo analizirati i povezivati u jednu teoriju još (u svojim mladim danima, 1905) sa svojom čuvenom "Specijalnom teorijom relativnosti". Teorija (sumirana u čuvenom E=mc na kvadrat) pokazuje da svi sistemi/elementi/grupe koji se kreću na unificiran način, imaju iste vladajuće zakone. Na svemirskom nivou, gravitacijsko polje dolazi do sunca i uzrokuje kretanje planeta oko njega. Na atomskom nivou, nukleus stvara elektromagnetno polje koje opet uzrokuje kretanje atomskih čestica oko njega. Sunce također ima elektromagnetno polje i svoje polove... kao što i atom ima svoje gravitaciono polje.

Znači, riječ je o ekvivalentima. I konceptima koji se prožimaju i prelamaju.

Deset godina kasnije, 1915, Ajnstajn je objavio svoju "Generalnu teoriju relativiteta". Po njoj, kada svijetlo (koje je elektromagnetna sila), uđe u gravitaciono polje, ono se savija. Stupanj savijanja zavisi od mase i brzine gravitacionog tijela.

Pretočeno u projekat "Duga", htjelo se postići slijedeće: ujediniti ove sile i promijeniti stanje jednog tijela/objekta. Ako bi se uspjelo stvoriti gravitaciono polje koje oscilira na elektromagnetnoj frekvenciji, onda bi sadržaj unutar polja ostao isti, ali bi se moglo utjecati na pojedine objekte, brisati ih ili učiniti nevidljivim.

Oni unutar polja bi vibrirali velikom brzinom i postali nevidljivi onima izvan polja. Elektromagnetno polje vibrira frekvencijom bliskom brzini svjetlosti i stvara gravitaciono polje koje spriječava gubitak mase unutar polja i pretvaranje u čistu energiju. (Jednostavnije, onemogućava objekat ili bića unutar polja da se dematerijaliziraju.)

Teorija pretočena u znanstveni pokušaj doista zvuči kao znanstvena fantastika. Ali, pokušajmo znanstveno objasniti principe rada uređaja kojima smo okruženi: laser, svemirske stanice ili obični TV. Rezultat će biti isti. Na teoriju će nam um reagirati skeptično. Ali, prisustvo samih uređaja nam se čini normalno, jer smo se navikli na njih.

Ako je teoretsko objašnjenje i mogućnost za "nevidljivi brod" postojala u prvoj polovini ovog stoljeća, onda je realizacija završila samo od ulaganja. A svjetski rat, gubici Saveznika na moru i postojanje kritične mase znanstvenog kadra, opreme i financiranja, dovelo je do inzistiranja na uspjehu ovog projekta.


Naturalizirani Mađar John Von Neuman (1903 1957): pionir na računalnom dizajnu, kibernetici i razvoju atomske i hidrogenske bombe. On je, uz Teslu i Ajnstajna, treći teorijski i organizacijski stub Projekta.


Razarač USS Eldridge (DE 173) porinut je u more 27. kolovoza 1943. Prvu godinu službe je proveo na Atlantiku ploveći od Bermuda, preko Karipskog Otočja do marokanske obale. Nakon toga je uslijedio transfer na Pacifik u blizinu japanske obale. Nakon rata, 1951. prodan je Grcima gdje se nalazi i danas (u Pireju, i čeka da bude prodan u staro željezo.). Službeni brodski dnevnici su javno dostupni. Međutim, za prva tri mjeseca (27.08.43. 1.12.43.) stoji obavjest: "...the deck logs missing and therefore unavailable...".

Slučajnost? Zapisnici "...nedostaju, i stoga su nedostupni..."?

Prema grčkim podacima, brod datira iz lipnja 1943, a na kolovoz. I, napokon, vojni magazin "Jane", koji inače daje točne datume porinuća svih americkih vojnih brodova, za "Eldridge" daje samo godinu (1943). To je jedini takav slučaj.

Čemu konfuzija oko datuma?

Vjerovatno leži u činjenici da su prvi testovi izvršeni u lipnju 1943, a onaj u kome brod stvarno nestaje, u kolovozu 1943. Pa ako vojni podaci pokazuju da je brod pušten u pogon u kolovozu, onda se lako eliminiraju pitanja o njegovom navodnom učešću u eksperimentima dva mjeseca ranije. Poznato objašnjenje je da tada broda nije ni bilo.


Vojni komandni brod "S.S. Andrew Furuseth" bio je na promatračkoj misiji uz "Eldridge" a. Brodski dnevnici vezani za spomenuti period "...have been destroyed by executive order!"

Uništeni!? Prema čijem nalogu?


Frederick Tracy, ratni veteran na vojnom brodu "USS Antietam" nalazio se u filadelfijskom doku tokom eksperimenta. On izvještava o službenom memorandumu kojeg je posadi njegovog broda pročitao kapetan. Memorandum je došao iz Ureda Ministra obrane i u njemu stoji da "...svako spominjanje događaja od 28. listopada 1943, u kome je "Eldridge" nestao, da bi se nakratko pojavio u Norfolk u, a zatim nanovo u Filadelfiji, biti će smatrano činom izdaje". Naravno, posada "Antietam" a se dobro zabavljala dok je slušala ovaj Memorandum. Nešto kasnije, Tracy je čuo od kolega mornara i nadređenih da je kompletna posada "Eldridge" a zadržana u mornaričkoj bolnici Bethesda Naval Hospital bez mogućnosti komunikacije sa svijetom.


Elektroničar i zapovjednik osiguranja Patrick Macey govori o epizodi iz 1945. kada su pregledani filmski materijali koji su prikazivali tri bojna broda. "Dva manja broda kao da su energijom hranili onaj veći. Nakon nekog vremena, centralni brod, razarač, polako je počeo da nestaje u magličastom oblaku. Mogao se vidjeti samo otisak na moru. Kada se polje ugasilo, brod se pojavio..."


Carl M. Allen, mornar sa "S.S. Andrew Furuseth" govorio je o efektima eksperimenta na posadu broda, tokom i poslije rata. "Ponekad bi trebalo i šest mjeseci da se mornari "odmrznu" od šoka. Nije riječ o psihološkom šoku, vec efektu Hiper polja."

Autor knjige "The Case for the UFO", dr. M.K. Jessup ističe da je "...eksperiment vrlo interesantan, ali poguban za ljude. Upotreba magnetne rezonance izmiče van kontrole. Riječ je, zapravo, o transferu materije u drugi nivo ili dimenziju i to bi moglo predstavljati prekretnicu, ako bi se moglo kontrolirati..."

U noći 20.04.1959. dr. Jessup je pronađen mrtav u svom vozilu. Prema policijskom izvještaju, auspuh je bio zatvoren tako da je ugljični dioksid ulazio u kabinu automobila. Autopsija nije nikada izvršena, nikakva poruka nije nađena, a slučaj se vodi kao samoubojstvo...


Pokušajmo, još jednom, sažeti priču o eksperimentu:

Originalna ideja je bila da se američki vojni brodovi učine nevidljivim za protivničke radare ili/i potpuno optički nevidljivim. Način da se to postigne bio je u korištenju ogromnog magnetskog polja oko broda koji bi uzrokovao odbijanje ili savijanje radarskih i svjetlosnih valova oko broda. Eksperiment je dao uspješne rezultate s tim da su se desile nepredviđene pojave... Brod je i stvarno, nakratko, nestao i zatim se vratio. Došlo je do de materijalizacije i teleportacije... Što nije bila nakana autora Projekta.

U lipnju 1943. tone eksperimentalne elektronske opreme nalazile su se na "Eldridge" u: dva masivna generatora po 75 KWA, magnetni navoji, transformatori i ostali hardware koji je generirao elektromagnetna polja. Dvadeset drugog lipnja, u devet ujutro, generatori su uključeni, i brod je nestao na 15 ak minuta. Na povratku, posada je bila dezorijentirana i u šoku.

Tri mjeseca kasnije, 28. listopada 1943. u 17:15, izveden je finalni test sa novom posadom. Prvih nekoliko sekundi brod je, uz magličast oblak, bio jedva vidljiv. Onda potpuno nestaje. Pojavljuje se u Norfolku, tamo nastaje uzbuna, lokalni vojni brodovi su u stanju pripravnosti. Nestaje iz Norfolk a, vraća se u Philadelphia u, dio posade je zauvijek nestao, neki su potpuno istopljeni sa željeznom ogradom na palubama, dio je nepovratno izgubio razum.

Zašto je bitna činjenica što je eksperiment elektronske kamuflaže prerastao u "slučajnu" teleportaciju? Odgovor u slijedećem postu.


A, da. Umalo zaboravih iznijeti poznato stajalište Mornaričkog ureda. Na učestala pitanja istraživača i novinara, odgovor je uvijek bio isti:"Nikakav Projekat Duga niti Philadelphia Experiment se nije izvodio tokom Drugog Svjetskog rata!"

Odgovor ne ostavlja nedoumice.


U filmu "Matrix" glavnom junaku se, u jednom momentu, nude dvije tablete: plava i crvena. Jedna predstavlja sliku svijeta koja se dnevno servira iz medija. Sve je krasno, pod kontrolom, sigurni smo pod političarima, problemčići su tu i tamo, ali imamo svoj posao, navike i takvu sliku ne treba remetiti. Druga tableta je poziv da se svijet sagleda ispitivački, zaviri iza poznate istine i nađu odgovori koje će mo sami moći potvrditi.

Koju tabletu uzeti?

Preneseno s jednog bloga
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 42
Registration date : 30.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimepon pro 03, 2007 12:29 am


_________________
Respect
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 39
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimepon pro 03, 2007 1:17 am

@alexander, my dear, pise li negde nesto o autoru ovog teksta????????? *
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 42
Registration date : 30.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimepon pro 03, 2007 1:43 am

Meni je tekst malo s brda s dola i tesko mi ga je bilo pratiti :P

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Aleksandar Veliki
Čovjek
Aleksandar Veliki

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 6274
Age : 113
Location : E11T
Registration date : 20.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimepon pro 03, 2007 12:12 pm

zvezda je napisao/la:
@alexander, my dear, pise li negde nesto o autoru ovog teksta????????? *

Si to ti??? scratch conf1
[Vrh] Go down
Hybrid
Riba


Male
Capricorn Horse
Broj postova : 125
Age : 42
Registration date : 15.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimepon pro 03, 2007 12:53 pm

Aleksandar Veliki je napisao/la:
Čudno ali nema.
A čuo sam i da su ti jadni ljudi putovali kroz vrijeme. Tj. kad su se vratili bili su prestari za odsutstvo od vremena trajanja eksperimenta.

Tako da tu imamo 2 misterije.
1. Nevidljivost
2. Putovanje kroz vrijeme

To je sve u jednom misteriju koji se zove : putovanje većom od brzine svijetlosti , oli ti ga paradoks blizanaca.

Ne znam točno šta je Teslica tu iskemija i na koju točno bazu ih je posla iz fiksne točke da budu u brzini večoj od brzine svijetlosti , ali to je napravia.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 42
Registration date : 30.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimepon pro 03, 2007 1:38 pm

Jel ko pokusao skinuti knjige koje sam postavila? Jel sve radi?

Pozz :)

_________________
Respect
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 39
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimepon pro 03, 2007 4:31 pm

@alexander
Ne, ne, ne... Ali ... nije ni bitno, samo me zanimalo... ;) Bas mi je drago sto si ga iskopao...

Inace, vec sam ga citala, pre no sto je poceo setati po blogovima, i SJAJAN mi je!!! *
[Vrh] Go down
Aleksandar Veliki
Čovjek
Aleksandar Veliki

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 6274
Age : 113
Location : E11T
Registration date : 20.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimeuto pro 04, 2007 6:14 pm

Namcor je napisao/la:
Jel ko pokusao skinuti knjige koje sam postavila? Jel sve radi?

Pozz :)

Skinuo sam prvu. I ide.
[Vrh] Go down
sanja
Čovjek


Female
Aquarius Buffalo
Broj postova : 5172
Age : 35
Registration date : 20.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimeuto pro 04, 2007 6:16 pm

otkad te nije bilo... cheer
[Vrh] Go down
Aleksandar Veliki
Čovjek
Aleksandar Veliki

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 6274
Age : 113
Location : E11T
Registration date : 20.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimeuto pro 04, 2007 6:28 pm

Od jučer. A tebe?
[Vrh] Go down
sanja
Čovjek


Female
Aquarius Buffalo
Broj postova : 5172
Age : 35
Registration date : 20.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimeuto pro 04, 2007 6:30 pm

isto, samo se nisam odvano čula s tobom...
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 39
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimesri pro 05, 2007 11:28 am

Hmmm, @alexander, primeti da sam rekla da sam post citala PRE no sto je poceo setati po blogovima... ;)

No, nebitno, posto nista vise necu reci o tome... My leaps are sealed... :)

Inace, mislim da je odlicna elaboracija o pomenutoj manipulaciji prostorvremenom, koja nikako nije bila i jedina... *
[Vrh] Go down
silver
Majmun
silver

Male
Pisces Horse
Broj postova : 1439
Age : 31
Registration date : 25.10.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimesri pro 05, 2007 11:57 am

ja sam davno gledao jedan film s ovom tematikom, tako da sam pretpostavljao da se ne radi o istinitom dogadaju.. hmm..
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 39
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimesri pro 05, 2007 10:41 pm

...Sto i jeste bio cilj onih koji takve filmove snimaju... da jednom kada "procuri" ljudi kazu - Da, kako da ne! Ma, to je bilo u filmu!!!... ;) *
[Vrh] Go down
Akhkharu
Stanica


Male
Virgo Monkey
Broj postova : 26
Age : 29
Location : To je tajna,ako vam kažem morat ću vas ubiti
Registration date : 22.12.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimečet sij 10, 2008 5:12 pm

Evo da vam postam i na ovu temu...hehe...Chitam prvu stranicu i vidim nestanci brodova,to je i nama nastavnica iz fizike prichala ali nakon toga nestanka broda tj podmornice ljudi bi zavrshili sprzeni tj nestali bi...I zato je onda Tesla obustavio pokuse poshto je vidio da ima mnogo gubitka u radu...U ostalo se ne uplichem samo khazem da sam chuo za to...:D
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 31
Registration date : 01.10.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimesub sij 12, 2008 1:46 am

Hybrid je napisao/la:
Aleksandar Veliki je napisao/la:
Čudno ali nema.
A čuo sam i da su ti jadni ljudi putovali kroz vrijeme. Tj. kad su se vratili bili su prestari za odsutstvo od vremena trajanja eksperimenta.

Tako da tu imamo 2 misterije.
1. Nevidljivost
2. Putovanje kroz vrijeme

To je sve u jednom misteriju koji se zove : putovanje većom od brzine svijetlosti , oli ti ga paradoks blizanaca.

Ne znam točno šta je Teslica tu iskemija i na koju točno bazu ih je posla iz fiksne točke da budu u brzini večoj od brzine svijetlosti , ali to je napravia.

Ovako. Vlastita brzina veća od svjetlosti nije moguća, dakle čestice koje je on koristio (fotoni) nisu bile brže od svjetlosti, bar ne realno gledano, bile su podjednako brze. No budući da polje titra jako jako brzo, ono stvara nevidljivu udubinu u prostoru (u 4. dimenziju), uostalom tako je i s gravitacijom, no ovo je bilo nekako drugačije, ili je koristio posebne čestice u pokusu.
Čestice koje bi mogle putovati i kroz višlje prostore, dok to svjetlost ne može, i zato se činilo da su te čestice bile brže od svjetlosti.

Isto tako brod nije putovao niti u prošlost niti u budućnost, nego je polje izazvalo dilataciju vremena. A zašto se brod mogao vidjet na drugom mjestu? Polje koje jako titra stvara tu udubinu u 3D prostoru, i zato se čini da se svjetlost svija. Svjetlost zapravo ide ravno, ko konj sa onim čudom na glavi, kreće se po zamišljenima geodetskim linijama, a te linije slijede svijenost prostora i zato se i svjetlost svinula. Zato se brod i mogao vidjet na nekom drugom mjestu, dok je za neka mjesta bio nevidljiv,a zapravo je cjelo vrijeme bio na mjestu, ili se možda kretao, ali nikako teleportacijom.
[Vrh] Go down
Aleksandar Veliki
Čovjek
Aleksandar Veliki

Male
Pisces Monkey
Broj postova : 6274
Age : 113
Location : E11T
Registration date : 20.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimesub sij 12, 2008 10:47 am

A zašto su se onda ljudi koji su bili na brodu stopili s dijelovima broda i brodskog inventara?
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3244
Age : 39
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimesub sij 12, 2008 4:49 pm

...a stopili su se, jos kako... :( *
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 31
Registration date : 01.10.2007

Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitimesub sij 12, 2008 5:44 pm

Aleksandar Veliki je napisao/la:
A zašto su se onda ljudi koji su bili na brodu stopili s dijelovima broda i brodskog inventara?

Zbog brutalno brzog titranja polja. Stvorio se sličan efekt kao u jake gravitacije (ne točno takav), + neznam kako tako brzo titranje polja djeluje na ljude
[Vrh] Go down
Sponsored content
Fildelfijski pokus - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Fildelfijski pokus   Fildelfijski pokus - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Fildelfijski pokus
[Vrh] 
Stranica 2 / 4.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Ostale misterije-
Forum(o)Bir: