Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

DNA analiza kraljice Nin Puabi

Go down 
+4
matko22
Chakotay
bros
Dada289
8 posters
Autor/icaPoruka
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse
Broj postova : 2222
Registration date : 08.09.2010

DNA analiza kraljice Nin Puabi Empty
PostajNaslov: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimesri lis 06, 2010 9:57 pm

Citiram jedan link sa engleskog...

"Puabini ostaci iskopani su iz grobnice u današnjem Iraku tijekom 1920-ih i 1930-ih godina prošlog stoljeća, otprilike u istom vremenskom okviru kao i otkrivanje i proučavanje Tutankamonove grobnice u Egiptu. Forenzički stručnjaci u londonskom Natural History Museum utvrdili su da je Nin Puabi imala oko 40 godina kad je umrla, a vjerojatno je i vladala kao kraljica u svom vlastitom pravu za vrijeme Prve dinastije Ura. Sitchin tvrdi ona je nešto više od kraljica - ". Božica"

On sugerira da je Puabi drevni polubog, genetski vezana za posjetitelje iz Nibirua. Što ako su se ti vanzemaljci miješali s našim DNK kako bi unaprijedili našu inteligenciju - biblijsko stablo spoznaje dobra i zla. Način na koji Sitchin vidi,iz drevnih mitova ukazuju na to da "onaj tko stvara nas namjerno održava leđa od nas određenu stvar - voće, gena, DNK, što god - ne da nam zdravlje, dugovječnost, te besmrtnosti, ono što u oni imali. Ako je tako, što je ona?

Sitchin želi da znanstvenici testiraju DNK iz Puabinih ostataka, samo u slučaju da njen DNA ima odgovor na to pitanje. "Možda uspoređujući njezin genom s našim, želimo saznati što su oni geni koji nedostaju, oni geni što oni ne žele da saznamo", rekao mi je. "Možda. Ne mogu jamčiti da, ali možda.""

Izvor

Loš prijevod sa engleskog, nadam se da će se shvatiti.

Znači, moj dojam je da je stvarno kraljica Puabi jedini dokaz da smo "stvoreni" od strane Annunakia, i naravno, da se to već zna, ali, ako ta analiza izađe na svijetlo dana, sve što smo znali do sada, sve sa čime su nas progamirali, postat će LAŽ!

Što vi mislite o tome?

[Vrh] Go down
bros
Majmun
bros

Male
Leo Tiger
Broj postova : 1348
Registration date : 01.12.2009

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimesri lis 06, 2010 10:47 pm

Znanstvene, a i vjerske cinjenice svaki dan mjenjamo za nove , tocnije, ne postaje ništa laž , nego mi ne shvacamo sve, i istrazujemo, a nasa znanost i nije toliko tocna i konacna, vec se stalno mjenja i nadopunjuje.

Bilo bi zanimljivo naci tako nesto, ali koj bi motiv oni imali za napraviti Puabi, i zasto bi je ostavili tu, jer po tim teorijama o anunakijima, i mi smo vec mjesanci.
Ima li mozda negdje nesto o njenoj vladavini iz tog vremena?
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8409
Registration date : 28.12.2007

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimečet lis 07, 2010 12:19 am

Hm zanimljiva priča, ja osobno ne vjerujem u to da smo hibridi koje su stvorili vanzemaljci. Ali tko zna, može biti, mnoge pričice upućuju na to. Ako je tako, šteta što nam nisu ostavili više dokaza, a možda se jedan dan i vrate ;)

@Dada jel te mogu zamoliti da postaš link od kuda si skinula i prevela ovaj tekst. Thanks mase
[Vrh] Go down
bros
Majmun
bros

Male
Leo Tiger

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimečet lis 07, 2010 12:21 am

Možda i ima dokaza, samo još neznamo citati :)
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimečet lis 07, 2010 12:24 am

Nisam toliko pametna da imam cijelu sumersku civilizaciju u glavi, pa ću još jedan dio citirati iz, ovaj puta, wikpedije.
"Sama pozicija Ura bila je strateški vrlo povoljna. Tu je bilo sjecište puteva prema Sredozemnom moru i Arapsko-perzijskom zaljevu te kopnenih puteva koji su vodili u Arabiju. Tada su nastale i mnoge kičene grobnice, uključujući i onu kraljice Puabi. Tu su također nađeni artefakti koji nose imena kraljeva Meskalamduga i Akalamduga. S vremenom, kraljevi Ura postali su kraljevima cijelog Sumera.
Godine 2375. pr. Kr. I. dinastija Ura započinje sumerski kraljevski red koji spominje kraljeve Mesenepada, Aanepada, Meskiagnuna, Elulu i Balulu.
Kraljevi II. dinastije nisu od naročitog značaja.
Ur-Namu, guverner grada Ura, uzurpirao je vlast svrgnuvši Utu-Kegala, te je postao osnivač najznačajnije sumerske dinastije - III. dinastije Ura. Prozvao se «kraljem Ura, kraljem Sumera i Akada» jer je ponovno ujedinio teritorij nekadašnjeg Akadskog kraljevstva. Vladao je 18 godina, od 2111. do 2094. pr. Kr. pretvorivši grad Ur u prijestolnicu svoje velike države. Treća dinastija Ura vladala je samo 100 godina, do 2003. i dala pet vladara od kojih su najznačajniji Ur-Nammu i njegov sin Šulgi koji je oca po mnogočemu nadmašio. Šulgijevi sinovi Amarsu‛ena, Šūsîn i Ibbīsîn bili su nesposobni održavati takvo kraljevstvo te su ga doveli do raspada."
izvor

To je povijest. Bitna je pisana povijest, da, naravno, ali je još bitnije ono što ta povijest skriva! Nikada nisam bila dobra sa činjenicama, koliko sam dobra sa intuicijom i znam da ima nešto više od pukih dokaza koje nam podastiru naši arheolozi, znanstvenici i drugi, koju tu istu povijest pišu onako kako oni misle da je najbolje za nas!

Eto jednos Sitchina, koji se cijeli život trudi dokazati postojanje druge rase, a ni jednom nije, od tih "ljudi" dobio dokaz. Jedini dokaz koji je on dobio, je taj koji je duboko uklesan u cilindrične "svitke" starih sumerana!

@Chakotay: http://www.monstrous.com/Monstrous_Literature/The_Alien_DNA_Case.html

Zaboravih pravila... scratch
[Vrh] Go down
bros
Majmun
bros

Male
Leo Tiger

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimečet lis 07, 2010 12:27 am

Pisu kako misle da znaju da je tocno . znanstvenici jel.
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimečet lis 07, 2010 12:31 am

Svašta se radi jer se misli da je točno, ili da je ispravno. Možda je moj pogled na svijet iskrivljen pa gledam drugačije na sve činjenice. A činjenica je, da se od nas "malih" ljudi svašta sakriva na ovome svijetu! Neki puta mislim da smo pijuni "velikih" kojima smo samo dio neke veće igre. Kad smo već na sumerskoj civilizaciji, uz Puabi, postojalo je puno više "bogova", koji su opisati na cilindričnim svitcima... Ali, to bi bila nova (ili stara) tema na forumu...

misli
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimečet lis 07, 2010 12:34 am

Cilindrični svitci- glinene pločice, da budemo točni... Ja ih tako zovem, jer mi tako imaju više smisla.
[Vrh] Go down
matko22
Riba

Male
Sagittarius Goat
Broj postova : 103
Registration date : 14.09.2009

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimeuto lis 19, 2010 5:20 pm

a tko je annunakie stvorio ...ako je prostor beskonačan onda je i Bog stvoritelj adonaj...ako je svemir vječan i to svatko sa zrncem logike moze svatiti onda mora da postoji jos nešto vječno ...
[Vrh] Go down
Skulptura
Guardian
Skulptura

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 6015
Registration date : 05.09.2009

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimeuto lis 19, 2010 5:39 pm

Tko je rekao da je svemir vječan? :)
[Vrh] Go down
konoko1
Riba
konoko1

Male
Virgo Dog
Broj postova : 102
Registration date : 24.01.2010

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimepon srp 25, 2011 10:32 pm

bros je napisao/la:
Znanstvene, a i VJERSKE cinjenice svaki dan mjenjamo za nove , tocnije, ne postaje ništa laž , nego mi ne shvacamo sve, i istrazujemo, a nasa znanost i nije toliko tocna i konacna, vec se stalno mjenja i nadopunjuje.

izvini ali vjerske činjenice ne možeš otkrivati nove a da stare nisu laž pošto su poznate činjenice iz vjerskog života obična riječ božja koje je rekao ljudima dok je još s njima komunicirao tako da to ne može biti laž ili loše shvaćena činjenica ako si vjernik
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimeuto srp 26, 2011 10:32 am

Recimo, ja sam prilicno uvjerena da su nas stvorili vanzici. Malo su koristili ono sto vec ima na Zemlji, a malo su modificirali. E, sad jesu radili genetsku modifikaciju u labaratoriju, jesu li se bavili umjetnom oplodnjom ili mozda prirodnom...o tome bi se dalo diskutirati. Ali od svih verzija vanzemaljska je najvjerojatnija. Koje jos teorije imamo u utrci? Jedna je kreacionizam gdje Bog iz malo zemlje stvori covjeka. Prakticki iz zraka. I postavi ga na Zemlju. Druga je darwinisticka gdje smo nastali slucajno. Treca je uplitanje vise inteligencije.
Prva je nemoguca. Druga je statitsticki isto nemoguca plus nema karike koja nedostaje. I onda ostaje treca. A tu trecu i mi danas koristimo i dobijamo biljke i zivotinje koje nisu prije postojale. Jedino pitanje koje se postavlja kod trece jeste - zasto? Zasto bi neka druga civilizacija se upetljala i stvorila nesto sto prije nije postojalo? Iz ljudske perspektive postavlja se pitanje koju su korist oni imali od toga? Naravno, ta perspektiva moze biti potpuno pogresna.
Na koncu konca mozda se zbilja radi o kreacionizmu. Zelji Vise sile da stvori bice poput covjeka. Samo sto taj kreacionizam nije ostvaren na nacin "nastali smo iz zraka" nego puno realnije.
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimeuto srp 26, 2011 1:12 pm

Kažu Sumeri (po Sitchinu) da je život nastao bliskim kontaktom prazemlje sa onjektom X. Time kontaktom je posijano sjeme života na Zemlji. Nakon toga su Annunakiji došli pa su nas malo doradili. E sad... U tom slučaju, Alpha druga i treća opcija se povezuju. Ako je, recimo tako, tada se tvoja druga i treća teza upliću jedna u drugu.
Prazemlja, mlada, neživa, sa svim molekulama potrebnim za stvaranje života, na nju pada meteor, ili nešto slično tome, vanzemaljsko, i milenijima kasnije eto nas.
U sve to mogu staviti i onaj dio o kreacionizmu čak. Bog je stvorio svemir, "napisao" je put stvaranja, odredio smjernice, postavio je na put vanezmaljski oblik u neki kamen koji je pao na Zemlju, i... eto nas opet. A mi, u prošlosti, kreaciju našeg Boga pojednostavnili smo, i jednostavno rekli da smo nastali od Božje ruke umočene u glinu.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimeuto srp 26, 2011 1:53 pm

Necu ulaziti u to kako je nastao prvi zivot na zemlji ali mislim da je ljude stvarlo vise od jedne vanzemaljske vrste.
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimeuto srp 26, 2011 2:33 pm

Može biti i to, ne odbacujem takvu predpostavku kao netočnu. Naše postojanje je prekriveno misterijom, kako smo nastali, zašto, i koja nam je svrha.... A svrha našeg postojanja postoji
[Vrh] Go down
Foto
Žaba
Foto

Male
Scorpio Tiger
Broj postova : 233
Registration date : 22.06.2011

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimeuto srp 26, 2011 8:48 pm

@Aplha, meni je zanimljiva ideja da su ljude "stvorili" ljudi, tj naše duše, kroz dugi niz generacija ljudskih bića koja su polagano mijenjali da su sposobna prihvatiti dušu, kako bi mogli koristiti tijela za svoje učenje.

Ali to je samo ideja koja mi se sviđa :D Uvijek mi je bilo zanimljivo kako smo brzo i odjednom postajali sve pametniji i pametniji i kako smo se brzo odvojili od ostalih vrsta. Nekako, ako je bilo prirodnim putem, mislim da ne bi bili jedini koji smo tu gdje jesmo, ok, bili bi najrazvijeniji, ali ne vidim prepreku u tome da su i neke druge vrste dosegle barem stupanj kamenog doba. Sve vrste životinja su jako daleko od toga i to je ono što mi je zanimljivo u cijeloj priči.
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimeuto srp 26, 2011 8:59 pm

Zar nije razlila izmedu nas i zivotinja zapisana u DNA? Svi mi imamo dusu i zivotinje i ljudi, tijelo je to koje je razlicito...
[Vrh] Go down
Foto
Žaba
Foto

Male
Scorpio Tiger
Broj postova : 233
Registration date : 22.06.2011

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimeuto srp 26, 2011 9:31 pm

@Dada da, tijelo je različito, to je jasno vidljivo, a geni su informacije po kojima će se tijelo graditi, ali sada u kojoj mjeri životinje imaju dušu, tu ne bi htio ulaziti jer ne možemo baš znati. Po jednoj knjizi di hipnoterapeut radi sa ljudima i ispituje ih o svijetu poslije ovog svijeta i skuplja informacije o tim stvarima, ispada, tj tako naše duše kažu, da životinje imaju osnovnu iskru života koja im je dana, kao uostalom sva živa bića, a da su ljudi isto kao i životinja, u svojoj suštini instinktivna bića sposobna razmišljati o uobičajenim stvarima. Tu pod ljudska bića mislim na tijelo. Ono što mi (sada mislim na dušu) radimo je ono nešto što aje ljudima kreativnost, duhovnost, težnju za boljim, za napretkom i uglavnom te stvari.

U neku ruku kao da si na konju, on je živo biće, ali sluša tebe, a u konačnici je i tebi i njemu bolje, tj bit će mu bolje nego da je prepušten na milost i nemilost prirodi. Naravno, ako se normalno gospodari sa tim živim bićem.

Isto tako po toj priči duše vježbaju stvaranje, što anorganskih što organskih sustava, i tako sve kompliciranije i kompliciranije, dok na kraju nisu sposobne mijenjati DNK, ali gledaj na to kao na jako napredne duše. I baš taj dio mi je zanimljiv, jer ako se vježba stvaranje i usmjeravanje razvoja živih bića, možda je to ono "vanzemaljsko" što nas je stvorilo. Tj. iz naše perspektive, iako u biti ta duša koja se u tebi pita tko nas je stvorio i kako i zašto to u biti zna, ali se ne sjeća u ovom životu.

A jesam se raspisao sada, ali ono, nadam se da kužite generalnu nit kojom sam išao, što se tiće tog stvaranja.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimesri srp 27, 2011 11:04 am

@Foto...U jednu ruku imamo slicnu teoriju. I ja vjerujem da su ljudska bica nastala kako bi se duse odredjenog razvoja imale gdje inkarnirati u svrhu daljnjeg rasta ali mislim da su u osnovi ta bica stvorili vanzici. Sve nakon toga je na nama (dusama). Medjutim ne cini mi se da se bas iskazujemo :P
[Vrh] Go down
konoko1
Riba
konoko1

Male
Virgo Dog
Broj postova : 102
Registration date : 24.01.2010

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimečet srp 28, 2011 11:43 pm

Alpha je napisao/la:
I ja vjerujem da su ljudska bica nastala kako bi se duse odredjenog razvoja imale gdje inkarnirati u svrhu daljnjeg rasta ali mislim da su u osnovi ta bica stvorili vanzici. Sve nakon toga je na nama (dusama). Medjutim ne cini mi se da se bas iskazujemo :P

da ali onda dolazi činjenica da su alieni jako dobro upoznati s našim "dušama" u njihovom samostalnom postojanju ako su nam oni kreirali tijelo ili po toj ideji zašto misliš da onda nisu kreirali i naše "duše" , hardwer-softwer odnos u poanti confused
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimepet srp 29, 2011 9:59 am

OK ali po cijem nalogu? ;)
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimepet srp 29, 2011 12:25 pm

...ili još bolje kako su to oni kreirali naše duše? Ja sam mišljenja da su i teorija evolucije i kreacionizma ispravne teorije. Činjenica je da mi nismo oduvijek postojali i da se sve na ovoj Zemlji, a i u Svemiru razvija pa tako i mi.

S druge strane netko je morao zapaliti onu prvu iskru što je stvorilo bazu na kojoj su se stvari mogle razvijati. Da li su se u međuvremenu upleli i vanzići pa su nas malo nadogradili i ubrzali sam proces evolucije? Hm moguće, vrlo je lako moguće da su došli na Zemlju, vidjeli jednu vrstu koja ima potencijala i malo se poigrali sa genima i eto nas :)

Ako je bilo tako tada bi volio malo popričati sa njima o njima samima, od kuda oni dolaze, kada su nas napustili (ako uopće jesu). Bilo bi zanimljivo čuti što oni misle o svom tvorcu, čuti njihova razmišljanja o Svemiru, o Bogu... sigurno bi nas mogli još puno toga naučiti :)
[Vrh] Go down
Dada289
Pračovjek
Dada289

Female
Libra Horse

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimepet srp 29, 2011 12:37 pm

@Chak, pametno zboriš. I u meni je pitanje te prve iskre, ili kako znanstvenici nazivaju, Veliki prasak.
Možda je prije, prvobitno, bio samo Bog, univerzalna energija, jedini On, koji je odlučio napraviti nešto za sebe, pa je stvorio tu početnu iskru... Odredio "igrače" i gleda kamo i kako ti njegovi "igrači" igraju igru.
A to da smo nastali iz nečega izvan Zemlje, je jedna od najlogičnijih teorija. Od one najjednostavnije, da je na mladu Zemlju pao meteor, koji je sadržavao sve potrebno za stvoriti život, do one gdje sa sofisticiranim aparatima vanzemaljci nas stvaraju sa nekakvim ciljem.
Bog je velik, vjerujem u njega, On je znao što radi kad nas je stvarao, na bilo koji način
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitimepet srp 29, 2011 1:08 pm

Meni se nekako čini da je Bog u stvari ogromno polje potencijala koje je beskonačno veliko, ali koje u stvari niti nema dimenzija jer se radi samo o potencijalu, tek kad se taj potencijal počinje ostvarivati tek tada ga možemo opažati, mjeriti ili još bolje živjeti i iskusiti. Mi smo također ostvarenje tog potencijala. Nešto kao što kad na CD-u imaš 20 pjesama, ali ti njih ne čuješ dok god ih ne pustiš, ali kad ih pustiš možeš čuti samo jednu iako potencijalno možeš slušati svih dvadeset.

Ups mislim da sam malo OFF Topic, pa ću prestati :)
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: DNA analiza kraljice Nin Puabi   DNA analiza kraljice Nin Puabi Icon_minitime

[Vrh] Go down

DNA analiza kraljice Nin Puabi
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Kult Princa Philipa - domoroci vjeruju da je suprug kraljice