| Parovi koji imaju kćeri češće se razvode | |
|
+3whitelady Chakotay floridana 7 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
floridana Legenda foruma CE-4
Broj postova : 27984 Age : 62 Registration date : 22.09.2007
| Naslov: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode sub lis 09, 2010 10:40 am | |
| Američki znanstvenici tvrde da kćeri povećavaju šanse za raspad braka. Ne samo da je njihova studija pokazala da parovi koji imaju muško dijete češće ostaju zajedno, već i da neudate žene koje nose sina imaju veće šanse da se vjenčaju. Razvedene majke djevojčica imaju manje šanse da se ponovo udaju i ostanu u braku od onih koje imaju sinove. Istraživači s Kalifornijskog sveučilišta u San Diegu i sa sveučilišta Berkeley proučili su podatke tri milijuna odraslih Amerikanaca i otkrili da se najčešće rastaju parovi kojima je prvorođeno dijete kćer. Faktor razvoda narastao je za 10 posto u slučajevima kada bi par imao tri kćeri, no znanstvenici nisu otkrili zašto djevojčice 'loše' utječu na brak. Psiholozi sugeriraju da kćeri daju snagu i poticaj majkama da istupe iz lošeg braka, umjesto da očajnički pokušavaju spasiti lošu vezu. 'Očevi rjeđe žive s djecom (oko tri posto) ako imaju kćeri', tvrde kalifornijski istraživači. 'Procjenjujemo da bi svake godine oko 52.000 prvorođenih kćeri mlađih od 12 godina živjelo s ocem da su se rodile kao dječaci'. Rezultati studije pokazuju da se muškarcima sama institucija braka čini atraktivnijom ako prvo dobiju sina. Također, više ulažu u brak jer ne žele da njihov sin odrasta bez figure oca. Profesorica psihologije sa sveučilišta Notre Dame, Anita Kelly, ima drugo objašnjenje. Ona kaže da podaci pokazuju kako u SAD-u čak 73 posto razvoda iniciraju žene, što baca drugačije svjetlo na motive muškaraca koji ostaju uz svoju obitelj. Žene s kćerima će češće tražiti razvod, jer su djevojčice ispomoć u kući. Dok kćeri čiste za sobom, sinovi obično rade još veći nered. U tome se vjerojatno nalazi i razlog zašto se razvedene žene s kćerkama rjeđe ponovo udaju. Većina ih u svojim kćerima nalazi socijalnu podršku i društvo zbog čega imaju manju potrebu za ulaskom u brak, piše Daily Mail. izvor | |
|
| |
Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode sub lis 09, 2010 3:53 pm | |
| Čini mi se dosta glupa statistika, uspješnost braka ovisi o supružnicima. Ako je pak brak loš, nevažno jel došlo do razvoda ili će doći u budućnosti ili možda nikada neće. Mislim da spol djeteta o tome nema veze. | |
|
| |
whitelady PraGlodavac
Broj postova : 541 Age : 49 Location : topusko-banovina Registration date : 17.10.2010
| Naslov: Re: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode pon lis 18, 2010 12:11 pm | |
| gluposti,ne vjerujem u sve što netko napiše a pogotovo amerikanci. osobno imam tri kćeri i jednog sina ,i evo još uvijek sam u braku već 16 god. brak ne ovisi o djeci već o partnerima i njihovom osobnom odnosu i sl. | |
|
| |
Fantom Superforumaš CE-4
Broj postova : 10363 Age : 53 Location : Salzburg Registration date : 23.06.2009
| Naslov: Re: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode pon lis 18, 2010 12:39 pm | |
| A tata je tjerao do sina... | |
|
| |
whitelady PraGlodavac
Broj postova : 541 Age : 49 Location : topusko-banovina Registration date : 17.10.2010
| Naslov: Re: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode pon lis 18, 2010 1:05 pm | |
| ne nije, sin je stigao prvi ,imao je sreću prvo pa muško | |
|
| |
Fantom Superforumaš CE-4
Broj postova : 10363 Age : 53 Location : Salzburg Registration date : 23.06.2009
| Naslov: Re: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode pon lis 18, 2010 1:33 pm | |
| Ljubi ga majka... | |
|
| |
whitelady PraGlodavac
| |
| |
hawara Riba
Broj postova : 189 Age : 35 Location : Germany Registration date : 09.11.2010
| Naslov: Re: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode uto stu 09, 2010 5:12 pm | |
| Mozda,no od mojih poznanika koji su se rastali vise njih imaju sina:) | |
|
| |
kika13 PraGlodavac
Broj postova : 847 Age : 33 Location : Berry Pomeroy Castle Registration date : 03.08.2011
| Naslov: Re: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode sri ruj 28, 2011 12:56 am | |
| Jao, muka mi je od tih američkih znanstvenika i najnovijih istraživanja. | |
|
| |
orca PraGlodavac
Broj postova : 592 Age : 36 Location : Under the Guillotine Registration date : 17.08.2011
| Naslov: Re: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode sri ruj 28, 2011 1:00 am | |
| imali ijedna statistika u zadnjih 10 godina a da ju nisu ameri radili?
brijem da sam onak.. neznam.. kad procitam amerikanci otkrili.. nekak ko laksativ djeluje na mene | |
|
| |
kika13 PraGlodavac
Broj postova : 847 Age : 33 Location : Berry Pomeroy Castle Registration date : 03.08.2011
| Naslov: Re: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode sri ruj 28, 2011 1:01 am | |
| .....ili "prema najnovijim istraživanjima......." - u većini slučajeva tu stanem i ne čitam dalje. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Parovi koji imaju kćeri češće se razvode | |
| |
|
| |
| Parovi koji imaju kćeri češće se razvode | |
|