Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Odjeća i seksualnost

Go down 
Autor/icaPoruka
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimesub sij 01, 2011 8:57 pm

Odnosi seksualnosti u odjeći kroz razdoblja :) Tekst mi se baš sviđa ^^

Od kada je čovjek prvi puta na sebe navukao krzno pa do danas, oduvijek je postojala potreba da se tijelo nekako ukrasi i uljepša. Koja bi svrha tog uljepšavanja bila da nije bilo suprotnog spola, potrebe za seksom i nastavkom vrste.
Svojim odijevanjem odašiljemo potencijalnim partnerima neku poruku o sebi, pokazujemo svoju plodnost, zdravlje, društveni status, materijalnu ili političku moć; ukratko zavodimo svim dostupnim sredstvima.
U pojedinim povijesnim razdobljima različita su bila poimanja seksi odjeće, a i epicentri seksualnosti na ljudskom tijelu su se mijenjali ovisno o raznim trendovima u društvu.
Nekada su stvari išle i do granica ridikuloznosti, nekada su vodila u deformaciju, bolest, katkad i smrt. Pojam seksualne privlačnosti često je bio vezan uz pojam ljepote, a na njega su nerijetko utjecali glavni „opinion makeri“ toga doba – vladari, crkva i aristokracija.
Katkad je sva privlačnost ležala u bogatstvu i to se trebalo odjećom naglasiti, katkad je privlačnost bila u duši, pa je trebalo zatomiti tjelesno, a katkad se duša jednostavno morala izraziti razgoličenjem tjelesnog.
Ajmo na malo putovanje kroz povijest....

Veliki dio ljudske povijesti vezan uz odjeću odavao je počast plodnosti, kao preduvjetu opstanka vrste.
Nalazi kipića Majke iz francuskih špilja, glorificiraju žensko tijelo s prenaglašanim simbolima plodnosti – ogromna stražnjica, trbuh i grudi.
Nije teško shvatiti što se tadašnjim muškarcima činilo privlačnim kod žene.
Ova nit plodnosti će se još dugo provlačiti evoluciji ženske odjeće.
U drevnim kulturama Egipta vladao je kult čistoće tijela – žene su nosile vrlo pripijenu prozirnu bijelu odjeću od lana, često ogoljenih grudiju, ili su jednostavno oslikavale golo tijelo.
Čistoća se smatrala vrlo poželjnom – pa su se u tu svrhu izbrijavale sve suvišne dlačice na tijelu, uključujući i kosu. Kao zamjena za kosu nosile su se perike. Kosa i frizura je vrlo važan erotski pokretač u povijesti seksualnosti.
Na drevnoj Kreti su se također nosile ogoljene grudi. Cijela haljina bi bila vrlo pripijena, korzetom stegnuta u struku, te se zvonasto širila do poda. Grudi kao simbol ženske plodnosti se , za razliku od ostatka tijela, javno pokazivalo.
Običaj pokazivanja grudiju u javnosti nalazimo kasnije u renesansnoj Veneciji kada su kurtizane, na taj način pokazivale svoj društveni status. U Veneciji ovo pokazivanje golih grudiju nije predstavljalo plodnost nego seksualnu prirodu posla kojim se bave.
S druge strane u drevnoj Asiriji je lice smatrano vrlo erotičnim pa je tamo po prvi puta uveden običaj da ga se prekriva velom. I danas se taj običaj zadržao na tim geografskim prostorima, a dugo ga se, posebice u doba ranog srednjeg vijeka (romanika, gotika) susretalo i u Europi.

Grci i Rimljani su također štovali kult lijepog tijela – odjeća im nije bila ukrojena već nabrana, vezna i pridržavana kopčama i nije posebno isticala figuru, te ukoliko se nije radilo o mladićima ili atletama, nije se posebice isticala golotinja u svakodnevnom životu.
Ukrašavalo se živim bojama odjeće i nakitom. Grkinje su u javnost izlazile prekrivajući glavu.

U zlatno doba rimskog carstva naročita se pozornost pridavala ukrašavanju tijela zlatom i dragim kamenjem, a žene, raskošnim frizurama.
Plavuše su bile vrlo tražene a kako je takvih Rimljanki bilo malo – plava kosa se nabavljala uglavnom od plavokosih germanskih robinja.
Sudeći po kipovima preostalim iz klasičnog razdoblja lijepim su se smatrale punačke, ali ipak umjereno atletski građene žene i mišićavi muškarci.

Rano kršćansko doba u Bizantu – potpuno je zatomilo kult tijela i sakrila ga iza nabora raskošnih slojeva tunika i plašteva. U skladu sa novootkrivenim čudoređem, nastupilo je doba prikrivene sekualnosti. I muška i ženska odjeća je poprimila jednako bezoblične konture.
Taj trend se provlačio dobrim dijelom srednjeg vijeka – jer se seksualnost nalazila u čestitosti i ljepoti duše, a ne u prolaznosti vanjskoga tijela. I muškarci i žene nosili su duge kose, ukrašavali ih loknama, nadahnjivali se bolećivom viteškom ljubavnom poezijom i uzvišenim idealima čiste ljubavi.
Muška je odjeća bogatija i raskošnija od ženske.

Dolaskom gotike, mijenjaju se i neka strujanja u modi.
Kako se težilo ka visinama u arhitekturi, tako je i odjeća počela pratiti neke izdužene forme.
U to doba dame vole nositi vrlo visoke frizure i pokrivala za glavu u obliku jednoroge ili dvoroge kape upotpunjene velom, dok linija tijela naglašava prednji dio ispod prsiju oponašajući naborima tbuh trudne žene. Prilikom hoda, zadižu se haljne kako bi se pokazale raskošne svilene pothaljine i svoj bogataški status.
Različitim modifikacijama kroz vrijeme stiglo se do toga da žene nose jastučić pod prsima kao simbol svoje plodnosti.
Pred kraj razdoblja javlja se i prvo, doduše, sramežljivo otvaranje dekoltea. Otkriveni dekolte se prekriva proizirnm velom koji često uokviruje liniju lica i pričvršćuje se za pokrivalo za glavu li visoko dignutu kosu.

Tada se u sjevernoj Europi naglašava linija vrata, pa se dekolte lagano povlači na leđa u obliku zaobljenog „U“ otvora.
15. je stoljeće – dugi vrat je vrlo seksi.
U to ime dame izbrijavaju i prednju polovicu glave, kako bi ga što više naglasile.
Sve ovo vrijeme u skladu sa svojim statusom u društvu – muška je odjeća kud i kamo raskošnija i kićenija od ženske.
Vrhunac toga događa se u doba Henrika VIII. Njegova kićena odjeća sastoji se od najfinijih materijla – svile, brokata, satena, pliša, krzna, a ukrašena je zlatovezom, draguljima i biserjem u nizovima.

U to doba vrlo privlačnim se smatra uzak struk – pa i muška i ženska odjeća teži ka naglašavanju istoga. Kod žena se onaj gotički povišeni „trudnički“ struk spušta na mjesto, a muškarci ga posebno naglašavaju hlačama pumpericama punjenim konjskom dlakom, pamukom ili čak piljevinom. Ispod pumperica se nose taice, a u gornjem dijelu usko pripijena jaknica.
S vremenom se uviđa nepraktičnost pumperica pa se one stanjuju, a do izražaja dolazi nakurnjak kao modni detalj za gospodu.
U to doba odjeća polako postaje sredstvo pokazivanja svog društvenog i materijalnog statusa.
To naročito dolazi do izražaja na španjolskom dvoru, koji tada ima primat i premoć u Europi.
Gospoda počinju nositi visoki ovratnik, koji im onemogućava normalno kretanje, a sve u svrhu pokazivanja kako oni zapravo ništa fizički ne moraju raditi.
S vremenom ti ovratnici postaju bijeli, čipkasti i poprimaju veličinu mlinskog kola.
I ženska odjeća preuzima taj detalj kao simbol društvenog statusa dame, ali budući je ostatak odjeće vrlo krut – a obline stisnute u prilično ravne korzete, ovi veliki ovratnici preuziumaju ulogu naglašavanja ljupkosti ženskog lica.

Elizabeta I čini jedan veliki pomak u modi.
Ženska se odjeća, naime pod utjecajem njezinog ekstravagantnog stila počinje u svojoj raskoši izjednačavati s muškom.
Elizabeta otvara duboki dekolte sprijeda, veliki čipkasti ovratnik i smješta na leđa te naglašava struk i uvodi X liniju.
Budući je odlučila ne udati se i ne davati prednost niti jednom europskom dvoru, boji lice u bijelo – kao simbol svog djevičanstva.
U modu polako ulaze napudrane bijele face.
16. stoljeće donosi posvemašnju razigranost i višeslojnost u muškoj odjeći – izrezanu gornju odjeću, kako bi se naglasilo bogatstvo donje svilene odjeće. Katkad to ide do granica dobrog ukusa – pa se odjeća kadikad pretvara u hrpu rezanaca koji se jedva drže na okupu. Naročito ekstremne razmjere je to poprimilo u Njemačkoj. Otuda dolaze one kombinacije dvaju raznobojnih nogavica na taicama.

Naredno razdoblje zadržava X liniju kod žena ali se rješava rigidnog korzeta, žene imaju zatvoreno poprsje – ukrašeno velikim bijelim čipkastim ovratnikom. Na cijeni su punašne, zaobljene gracije.
Slične ovratnike nalazimo i u muškoj odjeći (Mušketiri)
Nakon nekog vremena ženska se odjeća otvara u gornjem dijelu i čini zaobljeni veliki dekolte.
On naglašava bijelu, meku put bucmastih dama. Debljina je znak dobrog zdravlja i još boljeg materijalnog statusa. Debeljuškaste dame su vrlo seksi i privlačne.

Barok je vrlo razigran sa svojim čipkastim ovratnicima, ali rokoko donosi eru pretjerivanja u svakom pogledu.
Seksi je sve što je seksi francuskom kralju: Visoke perike, napudrane face, nacrtani madeži.
Pretjeruje sa u voluminoznosti krinolina, veličini perika, veličini i obliku šešira....
Dame više nego ikada naglašavaju svoje grudi i uzak struk, a gospoda nose kaskade skupe i bogato ukrašene odjeće. Nojevo perje je vrlo popularan modni dodatak.
Sve je vrlo raskošno i ekstravagantno.

LINK

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Abarksas
Dinosaur
Abarksas

Female
Leo Monkey
Broj postova : 382
Age : 28
Registration date : 27.02.2011

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimeuto oľu 08, 2011 12:58 am

meni je hippie stil totalno erotican...
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimesri lip 15, 2011 11:11 pm

Nastavak prvog teksta

„X“ linija koja naglašava poprsje, struk i bokove vladati će sve do doba Ampira.
Ampir (Klasicizam) odjeća tad poprima izduženije i nabranije forme.
Ženska odjeća počinje oponašati odjeću grčkih i rimskih skulptura i izvedena je od laganog muslina. Iako je hladno – od dame se očekuje da bude lepršava i golišava – seksi su obnažena ramena i bose noge .Struk se opet diže u liniju ispod grudiju.
Odrasla žena poprima siluetu djevojčice. Na cijeni je nevinost i povratak prirodi, sloboda i romantika.
Kod muškaraca se pojavljuju prve forme muškog odijela. Muškarci nose pripijene frakove, uske taice i visoke šešire. Struk je naglašen, a u ruci je obavezan štap – jedan od falusnih simbola. Muška silueta je vrlo snažna i impozantna, nasuprot krhkim silueta „žena-djevojčica“
Pandan štapu – u ženskoj se odjeći – kod promrzlih dama javlja muf kao modni dodatak i kao simbol ženskog spolnog organa.
Tada nastaje tzv. Dandy stil kod muškaraca.

Nakon Ampira ponovno se vraća X linija – ona će svake godine postojati sve raskošnija kako raste moć građanskog staleža i cvate tekstilna industrija.
U doba kraljice Viktorije – moda prati njezin stil i u skladu je s njezinim životnim mijenama.
Kao djevojka nosila je uske ampir haljine, kao majka brojne djece nosila je X liniju , puno primjereniju višestrukoj rodilji, a nakon smrti voljenog Alberta i moda poprima manje razigrani ton.
U to doba naglasak seksualnosti je na ženskom gležnju. U svrhu očuvanja damskog čudoređa nosile su se visoke čizme ispod dugih haljina. Ta manija skrivanja gležnja išla je tako daleko da su se i noge klavira oblačile u tkaninu kako ne bi svojom golotinjom vrijeđale nečije osjećaje.
Budući da je to doba kada je tkanina sve dostupnija i krinoline postaju sve raskošnije. Kako je bilo nepraktično da se šire još više u širinu – počele su se oblikovati tako da imaju iza sebe šlep, a taj šlep je kasnije evoluirao u „S“ liniju.
„S“ linija je obuhvaćala pripijeni gornji dio odjeće, relativno usku suknju sprijeda i masu naborane tkanine na stražnjici.
U to doba vraćaju se vrlo strogi korzeti koji stežu žensku figuru do deformiteta.
Struk nije nikada bio tanji.
Sve skupa je često završavalo i tragično jer se usljed dugododišnjeg nošenja korzeta događalo pomicanje unutarnjih organa kod žena, deformacije kičme ili nemogućnost normalnog porođaja.
Vrhunac korzetskog ludila događao se u doba secesije početkom 20. stoljeća.

U to doba muško odijelo poprima neke obrise koji se uz manje preinake očuvalo i do danas.

Prvi svjetski rat, pad industrijske proizvodnje pripomogli su pojednostavljenju ženske odjeće.
Dvadesetih godina, prošlog stoljeća, jačaju ženski pokreti za ravnopravnost, pa se žene žele osloboditi kako društvenih, tako i odjevnih okova.
Nakon rata je usljedilo razdoblje Charlestona, i po prvi puta u povijesti, kratkih haljinica i kratke kose.
Odbačeni su korzeti, teški šeširi, perike i sve što je opterećivalo žensku pojavu nekoliko godina ranije. Žena po prvi puta u povijesti pokazuje noge.
Po prvi puta neke žene nose muška odijela.

Coco Chanel se pojavljuje kao modna revolucionarka.
Ona uvodi ženski kostim, malu crnu haljinu, i hlače kao nove odjevne predmete u ženskoj garderobi. Uvodi praktičnu i udobnu modu, a njezina ideja o nužnom sadržaju svakog ženskog ormara zadržala se uz manje dodatke i danas: dobar kostim, suknja i hlače koje se mogu kombinirati uz kostim, poneka kvalitetna bluza, kvalitetan džemper, vesta na kopčanje, prsluk, mala crna haljina i dnevna haljina....

Novi rat je još više pridonesao pojednostavljenju ženske odjeće.
Mnoge žene su radile na raščišćavanju ruševina, zapošljavale se u ratnoj indutstriji, bile u vojsci....
Novi je stil života iziskivao i praktičniju odjeću, a ne treba zanemariti ni besparicu i ekonomsku krizu u SAD-u koja je prethodila.
Ono što je Coco započela prije rata – prihvatile su žene zapadne civilizacije.
U posvemašnjoj krizi žene prekrajaju stare široke muške hlače svojih muževa i nastaje uska suknja ispod koljena.
Četrdesete su u Americi obilježile ženstvene linije – naglašenih ramena, uskog struka i pripijenih suknji s naglaskom na oblinama bedara i nogu.
Poslovne žene, kojih je sve više, počinju nositi kostim koji u gornjem dijelu obuhvaća sako po uzoru na muški, samo ukrojeniji i ženstveniji te usku suknju.
Bluza koja se nosi ispod ostaje izraz ženstvenosti – sadrži čipku, mašne, od finih je materijala, uzorkovana.....
Premda radi, žena se ne odriče svoje ženstvenosti, koja se sada više očituje u detaljima nego u nekadašnjoj raskoši.

Nakon rata skladišta u tvornicama tkanine su prepuna.
Traži se način da se potroše kilometri nagomilane tkanine.
Madi dizajner C. Dior u to doba prezentira svoj New Look.
I taj modni stil uskoro postaje općeprihvaćen kako od strane modne mašinerije, tako i od široke ženske populacije.
Industrija ga prihvaća jer krojevi zahtjevaju veliki utrošak tkanine, a žene stoga jer je doba ranih 50_ih, doba obnavljanja globalne populacije. Žene rađaju brojne obitelji(posebno u Americi) a aktualna moda nudi prikrivanje tjelesnih nedostaka uzrokovanhi minulim trudnoćama.
New Look naglašava grudi i struk, a ispod struka se obilno širi u suknju koja seže do ispod koljena. Linija je vrlo ženstvena.

Nova revolucija u odijevanju slijedi ranih 60-ih pojavom Mary Quant i mini suknjom.
I opet su žene bile nezadovoljne svojim položajem u društvu. Njihov revolt, uzrokovan pokušajem da ih se ponovno vrati u kuću, nakon što su minuli ratovi i gospodarstvo se oporavilo, je izrastao u seksualnu revoluciju, a to je rezultiralo daljnjim razgolićenjem ženske figure.
Ženske noge – bile lijepe ili ružne, bile tanke, debele ili idealne, pokazivale su se bez imalo kompleksa.
Tada je lansirana i prva kontracepcijska pilula.
Došlo je do opće ekspanzije do tada stoljećima pritajivane i muške i ženske seksualnosti.
S tim u skladu javlja se i potreba za odjećom koja će naglasiti novi stil života.
S druge strane, javlja se potreba mladih ljudi da ostvare sebe kroz neke moderne ideje i to rezultira formiranjem brojnih subkultura koje su uvodeći novu odjeću u svakodnevni život počele sve više obogaćivati odjeću današnjeg modernog čovjeka.
Seksualnost je postala imperativ u svemu što se od šezdesetih na ovamo nudilo u modnoj industriji.

LINK

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Age : 49
Location : Salzburg
Registration date : 23.06.2009

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimečet lip 16, 2011 1:55 pm

Eh,od kad su zene pocele nositi hlace,ode sve u PM... no

Nije ni cudo da ovi danasnji muskarci nose suknjice po Splitu... zubi

Odjeća i seksualnost Di-EEWL
[Vrh] Go down
biga
Pračovjek
biga

Male
Taurus Cat
Broj postova : 2861
Age : 33
Registration date : 28.08.2009

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimečet lip 16, 2011 2:22 pm

znate kako kažu: nekad si trebao razmaknuti gaće da vidiš guzicu. sad trebaš raznaknut guzicu da bi vidio gaće...

_________________
I'm not a loser.
'Cause despite it all, me and every other guy who will never be what we wanna be
are still out there being what we don't wanna be 40 hours a week for life!
And the fact that I haven't put a gun in my mouth, makes me a winner!
[Vrh] Go down
Star
Dinosaur
Star

Male
Broj postova : 391
Location : Zagreb
Registration date : 13.04.2010

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimečet lip 16, 2011 5:40 pm

Meni se čini da ti fantome ipak više voliš vidjeti muškarca u suknjici nego djevojku u hlačama Odjeća i seksualnost 257951
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Age : 49
Location : Salzburg
Registration date : 23.06.2009

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimepet lip 17, 2011 12:47 pm

Dobro ali ja ipak nebih stavio znak jednakosti izmedju odjece i seksualnost... confused
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimepet lip 17, 2011 12:51 pm

Pa niti nije receno da je odjeca sama po sebi seksualna ali na tijelu...mislim...tebi se ne svidja kada zena ima nesto sexi obuceno? Ili priznajes samo od majke rodjeno?

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Age : 49
Location : Salzburg
Registration date : 23.06.2009

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimepet lip 17, 2011 1:04 pm

Kao sto rece nevjerni Toma,nevjerujem gospode sve dok oci moje nevide spasenje tvoje.. confused

Dovoljno sam iskusan da znam da se iza utegnutih farmerica nalazi opustena guza
puna celulita a da se iza utegnutis sisa ispod provokativne tajice nalaze opustene,
mekane i savim obicne sisurine...ha'ja... scratch

Kada se setam po Salzburgu po 2-3 sata moje oci saraju i zrace kao rendgen kroz
"ljepotice" koje su atraktivno obucene... miga

U tih 2-3 sata mozda naidje samo jedna ili ni jedna na koju bi se Fantom zaista zapalio... kava
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimepet lip 17, 2011 1:11 pm

Eh...celulit ima 90% zena i da mediji od toga nisu napravili famu nitko ne bi niti isao za time. OK, kod nekih je jako izrazeno ali kod vecine zena zapravo nije. Mislim da svaka najvise celulit vidi na samoj sebi. No dobro.

Sto se tice sisa...da, to se desava. Sa ovim danasnjim grudnjacima punjenim svime i svacim. Medjutim lijepo izgleda obucena. A ti ionako ne mozes vise od gledanja tako da ti je svejedno sto je ispod zapravo. Uostalom ti se palis iskljucivo na velike grudi, a zena sa malim grudima ne moze ni uz ne znam kakav grudnjak dobiti bas velike grudi. A male grudi obicno dobro stoje dok se velike objese (kad se skine grudnjak) pa sad kome se sto vise svidja.

Medjutim, sve su to pizdarije jer kada je netko nekome zbilja napet onda ne vidi i ne gleda na taj nacin na koji ti opisujes. Kod takvog gledanja se ionako radi bas o tome - gledanju i eventualno mastanju.

A zamisli kako je zenama. Ne znaju cime tip barata sve dok ga ne skinu. Muskaraca moze imati makar okvirnu procjenu, zena niti to :P

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimepet lip 17, 2011 1:11 pm

Fntome ovdje nije ni stavljen znak jednakosi između odjeće i seksualnosti
Ovaj tekst govori o tome kako se pojam seksi mjenjao kroz odjeću i na koje načine i usput dobivaš samu predođbu koliko se ukus mjenja kroz godine, stoljeća - od krinoline do mini suknje
I sam znaš da prvo kod ženske osobe ćeš primjetiti odjeću i njezino držanje, koliko njeguje svoj izgled, a ona je to napravila baš zbog tog razloga da bude primječena, da prvi dojam bude savršen
To naravno vrijedi i za muškarce

U biti pročitaj uvod teksta, tamo sve govori

_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimepet lip 17, 2011 1:20 pm

Meni su neke krinoline presexy kao i generalno duge haljine cerek

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Age : 49
Location : Salzburg
Registration date : 23.06.2009

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimepet lip 17, 2011 1:43 pm

Alpha je napisao/la:


A zamisli kako je zenama. Ne znaju cime tip barata sve dok ga ne skinu. Muskaraca moze imati makar okvirnu procjenu, zena niti to :P

Vi zene posjedujete intuiciju koja je mnogo razvijenija nego kod nas muskaraca... miga
[Vrh] Go down
Fantom
Superforumaš CE-4
Fantom

Male
Gemini Pig
Broj postova : 10363
Age : 49
Location : Salzburg
Registration date : 23.06.2009

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimepet lip 17, 2011 2:06 pm

Gea je napisao/la:
Fntome ovdje nije ni stavljen znak jednakosi između odjeće i seksualnosti
Ovaj tekst govori o tome kako se pojam seksi mjenjao kroz odjeću i na koje načine i usput dobivaš samu predođbu koliko se ukus mjenja kroz godine, stoljeća - od krinoline do mini suknje
I sam znaš da prvo kod ženske osobe ćeš primjetiti odjeću i njezino držanje, koliko njeguje svoj izgled, a ona je to napravila baš zbog tog razloga da bude primječena, da prvi dojam bude savršen
To naravno vrijedi i za muškarce

U biti pročitaj uvod teksta, tamo sve govori

Odjelo ne cini covjeka...rekose pametni ljudi... confused

I za tebe Gea konkretno pitanje:

Cijenis li ti muskarce koji zenu prvenstveno promatraju kao objekt umotan u ukrasni celofan tj. haljinu?
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Age : 31
Location : Iznad Oblaka
Registration date : 21.04.2009

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimepet lip 17, 2011 3:33 pm

Ne ako je njihovo zanimanje prvenstveno na takvoj razini

Fantome i sam si svjestan da u današnjem svijetu odjelo je važno, bar za prvi dojam, ono ga ne čini boljim nit uspješnijim, ali odaje stav, možemo reči i lažan sjaj kako bi lakše privukli ljude s kojima želimo uči u kontakt. Pošto tako ljudi funkcioniraju, ako si znojan, neobijan u podrapanom ljudi koji te ne poznaju već stvore mišljenje o tebi, a svako bi rađe da netko stvori što bolje mišljenje, a u današnjem svijetu to je smisao dobrog odjela. Kakava je osoba iza odjela... to je drugih par rukava
_________________
I never lose myself because I never found me
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 41
Registration date : 30.09.2007

Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitimepet lip 17, 2011 3:43 pm

Pitanje nije upuceno meni ali bih svejedno prokomentirala...ni ja ne cijenim muskarce kakve Fantom opisuje. Tj. mogu oni biti i pametni i ovo i ono ali ne bih izasla (ili ulazila u vezu) s takvim tipom. Meni je problem sto muskarci vide zenu, svidi im se i onda se pretvore u nesto sto oni zapravo nisu kako bi ju dobili. E jebes to.

_________________
Respect
[Vrh] Go down
Sponsored content
Odjeća i seksualnost Empty
PostajNaslov: Re: Odjeća i seksualnost   Odjeća i seksualnost Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Odjeća i seksualnost
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Svijet oko nas :: Moda-
Forum(o)Bir: