Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola

Go down 
+6
Chakotay
Green
Floridain
Collector604
Legionar
Athena
10 posters
Autor/icaPoruka
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12345
Age : 36
Registration date : 09.09.2009

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimened oľu 13, 2011 5:18 pm

Hrvatski student sa Oxforda, Nikša Spremić, dobitnik je Rektorove i Dekanove nagrade za izvrsnost Sveučilišta u Zagrebu.
Nakon reakcije premijerke Kosor i HDZ-a na kritke Washington Timesa, Vladi je uputio oštro pismo.
U nastavku slijedi pismo u cijelosti koje je uputio premijerki Jadranki Kosor. study

Poštovana gospođo Kosor,

motiviran Vašom reakcijom na članak gospodina Jeffreya T. Kuhnera u Washington Timesu, kao i službenim priopćenjem za javnost Hrvatske Demokratske Zajednice, osjećam potrebu reagirati.
Štoviše, to mi nalaže moja kršćanska savjest, iskrena ljubav prema hrvatskoj domovini te osjećaj pravednosti i poštenja koji su mi svojim predanim radom i brižnom skrbi usadili moji skromni i radini roditelji.

Gospodin Kuhner pogodio je svojim člankom u srž problema i izvrsno okarakterizirao Vašu autoritativnu maniru vladanja,
plitke političke aspiracije, neuspjeli ekonomski i gospodarski program (ako se u slučaju HDZ-ove vlade o bilo kakvom zadanom programu uopće može i govoriti),
te Vašu neutaživu glad za moći. Kuhnerova analiza struktura vlasti u Hrvatskoj je sjajna, a njegov opis Hrvatske kao "mafijaške države HDZ-a" i više je nego blizu istini.
Ta o tome već i vrapci na grani pjevaju. Korisno je ovdje dodati i termin koji je uzoriti kardinal Josip Bozanić upotrijebio u hrvatskom političkom diskursu prije nekoliko godina: Hrvatska Demokratska Zajednica s Vama na čelu jest, cijenjena gospođo Kosor, srž svega "grijeha struktura" koji Lijepu Našu progoni od ranih 1990-ih.

Po običaju koji je u praksi još od "zelenih i žutih vragova" Franje Tuđmana, Vi ste, draga premijerko, ovaj članak uglednoga američkoga novinara s lakoćom otpustili, nazivajući J. T. Kuhnera mrziteljem Hrvatske i običnim lažljivcem.
Smatrali ste da je to sasvim dovoljno. Paradoksalno je, voljena naša premijerko, to da su upravo Vaša smiješna reakcija i ridikulozno HDZ-ovo priopćenje za javnost najbolji dokazi koji sjajno potkrjepljuju točne tvrdnje gospodina Kuhnera. Vi niste ponudili niti jedan argument kojim biste pobili tvrdnje ovoga respektabilnoga kolumnista.
Uhvatili ste se samo plitkoga nacionalizma i jeftinog "hebrangovskog" rječnika o napadima na "ljubljenu nam domovinu Hrvatsku." Trunčica Vam je samo nedostajala da Kuhnera usporedite s Miloševićem, Šešeljem ili nekim drugim agresorom na naš antemurale Christianitatis.

Nesposobni aparatčik s jeftinom politološkom diplomom

Tužno je, gospođo Kosor, da ne prepoznajete činjenicu da ste najveći mrzitelj Hrvatske upravo Vi i zlokobna Hrvatska Demokratska Zajednica.
Vi ste našu zemlju opustošili, Vi ste Lijepu Našu opljačkali, Vi ste nas ostavili na koljenima!
Nije Hrvatska nikada, pa ni u najcrnjim vremenima razapetosti između Pešte i Beča, imala većega neprijatelja nego što ga ima u Vama i u vašoj nakaradnoj stranci. Hrvatska je, zbog Vas i Vaše nesposobnosti, opet "suha kao prut, na uzničkome zidu, zidu srama." Istinu - čistu, cjelovitu, bolnu istinu - je izrekao gospodin Kuhner.

Vi ste, poštovana premijerko, nesposobni aparatčik (s jeftinom politološkom diplomom tko zna koje kumrovečke škole) – bijedni smušenjak koji u društvu tolikih gnusnih i pokvarenih ljudi kroji hrvatsku politiku.
Vi ste osoba s vrlo malo znanja i vještina: osoba koja znade koristiti samo kružne i isprazne definicije problema koje su Vaš naučili još u partijskim vremenima Engelsa, Lenjina i Marksa.
O ekonomiji nemate pojma. Ona je za Vas terra incognita.
Štoviše, kruna Vaše ekonomske spoznaje je zastarjeli samoupravni socijalizam Edvarda Kardelja. Uza sve to, Vi ste, draga moja, smiješna čelnica države koja ne poznaje niti jedan strani jezik.

Vi ste slabo izobražena polumeštrica koja Hrvatsku sramoti fotografirajući se na bolno stečenim hrvatskim granicama
s mađarskim turistima koji bolje od Vas poznaju engleski jezik.
Vi ste ona koja naivno upitkuje američkoga predsjednika da joj se potpiše na jelovnik i ona koja ne zna slovkati EBRD (European Bank for Reconstruction and Development).


Gladna diktatorice, udostojte se sići s toga jeftinoga trona

Ne treba mi za ove tvrdnje, gospođo Kosor, previše argumenata.
Vi ste svojim predanim radom sve ovo već dokazali.
Dovoljno je pogledati našu dragu zemlju koju ste Vi doveli na razinu nerazvijenosti Trećega svijeta.
Pogledajte samo broj nezaposlenih u Hrvatskoj, pogledajte samo prosječne hrvatske plaće, uprite pogled u rastući broj hrvatskih prosjaka i siromaha.
Pogledajte, ako imate imalo srama, statistike o hrvatskoj ekonomiji i nerazvijenosti našega cjelokupnog gospodarstva. Pogledajte naše "rejtinge" o korupciji, neučinkovitoj administraciji, potkupljivom sudstvu i prenagomilanoj državnoj upravi.

Udostojte se, za milost Božju, sići s toga jeftinoga trona nedodirljivosti koji ste si u samoobožavanju podigli na Markovome trgu, i siđite među hrvatski puk: tužan, depresivan, gladan.
Gladna diktatorice, hrvatski Tarkvinije Oholi, pogledaj na bijedni plebs kojega bacaš na koljena pred oltarom svoga samoobožavanja. Pokloniče neukusnih broševa, idolu svega promašenoga, shvati da nam te je dosta! Dosta nam je tvoga laganja, tvojih jeftinih trikova, tvoje nesposobnosti!

Dobri moj Bože!
Kada se sjetim činjenice da se moj požrtvovni otac godinama borio za Hrvatsku na najtežim hrvatskim bojišnicama, a moja draga majka brižno u dubrovačkim skloništima čuvala mene i mojega brata za vrijeme najgorega granatiranja, onda mi teško, cijenjena gospođo Kosor, pada Vaš jeftini nacionalizam i pozivanje na "obranu domovine."
Onda mi teško pada da jednoga američkoga novinara koji Vam je sasuo prašinu u lice nazivate lažljivcem i običnim mrziteljem Hrvatske.
Ma s kojim pravom, uvažena damo?

Lijepo je takve poput Vas davne 1775. okarakterizirao Samuel Johnson kada je glasno rekao da je "nacionalizam zadnje pribježište nitkova!" Kada u svome srcu prizovem kršćanske osjećaje i iskrena vjerska čuvstva, onda mi mač probada srce kada Vas, tek recentno obraćena ovco stada Gospodnjega, vidim kako jeftino odlazite u Sinj kupovati glasove birača - moleći se u sinjskom svetištu i nadajući se da će Majka Božja, umjesto Vas, spasiti hrvatsku ekonomiju i pomoći nam da izađemo iz krize.
Usudim se, vladarice hrvatskoga puka, suvremena naša Trpimirovićko, reći da to nije zadaća Majke Božje, nego Vaše uvažene vlade.

Usijana šećerna glavo, shvati da nam je jasno da je car(ica) gol(a)! Nije nam samo jasno kako se svoje golotinje ne srami!

Još samo nekoliko rečenica, draga moja premijerko, o tome zbog čega sam Vam odlučio napisati ovo skromno pismo. Ja sam mladi Hrvat (tek 23-godišnjak) koji je svojim poniznim radom uspio osigurati punu stipendiju i otići na studij u Ameriku (Duke University, USA), a potom na Sveučilište Oxford (Ujedinjeno Kraljevstvo).
Odgojen sam u malom hrvatskom seocetu na samoj granici s voljenim susjedima (Vitaljina) i usađene su mi vrijednosti rada, marljivosti, poniznosti i bogobojaznosti. Usađena mi je i ljubav prema Bogu, domovini i mome hrvatskom narodu.


Oporba kao da ne postoji

I dok iz te perspektive gledam na Hrvatsku iz daleke Britanije, dolaze mi suze na oči.
Teško mi je gledati, cijenjena gospođo, kako razarate "sva blaga što Višnji nam Bog je d'o!" Teško mi je shvatiti čemu takva samodopadnost, okrutnost, neosjetljivost, gnušajuća nesposobnost? Gdje je izvorište Vaše nesmiljene tiranije?

Još je tužnije, gospođo Kosor, što ste Vi prejaki.
Oporba (komunisti, kako ih Vi zovete) kao da ne postoji. Crkva u Hrvata šuti. Uzoriti se zatvorio na Kaptolu, biskupi su nijemi, tek pokoji svećenik progovori. Studenti se bune, ali ne marite Vi za njih puno. Vama je samo do novca, stanova na Ravnicama, i moći.

Želio sam, draga moja premijerko, uputiti ovih nekoliko riječi da olakšam svoju savjest.
Znam ja da neće one mnogo toga promijeniti. Za promjenu trebaju desetljeća.
A voljena moja domovina još nema dovoljno ljudskog potencijala da se bori protiv Scile i Haribde koju je brižljivo dojio pater patriae iz Velikoga Trgovišća.
Znajte, gospođo Kosor, da će jednom doći vrijeme kada će Vas suditi povijest.
Kamo sreće da tada, kao velikan našega naroda, dobri nadbiskup Alojzije Stepinac, možete pred tim sudom mirno reći: "Moja je savjest čista!" Bojim se da će Vama više pristajati sudbina Doriana Graya: propast u oholosti!

Poput Matoša u Parizu, ja bih u svojoj oxfordskoj sobici umro kad mi "oči ne bi sanjale budne" i kad ne bih znao da nas još uvijek ima dovoljno koji želimo našoj Hrvatskoj dobro i koji ćemo svoje talente upotrijebiti Bogu na slavu, a bratu čovjeku na korist.

S ovom Vas mišlju, cijenjena gospođo Kosor, pozdravljam.
Pozdravljam Vas u nadi da će Vaš teror (uskoro) prestati i da će Hrvatska za deset ili dvadesetak godina biti jedna drugačija zemlja – zemlja koja će Vas se sramiti i koja će misao o Vama svesti na šturu natuknicu u Hrvatskom enciklopedijskom rječniku.


LINK http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/12/0183006.html?pos=n1

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
Legionar
Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Age : 27
Location : Negdje u mislima
Registration date : 27.07.2008

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimened oľu 13, 2011 6:39 pm

Podsjeća me na pisma koja čitamo na satovima povijesti. Zanimljivo. Pohvalno ides
Malo mi upada u oči njegovo isticanje svoje "poniznosti", iako u takvom tonu nije pismo.

_________________
"Learn what is true in order to do what is right."
[Vrh] Go down
Collector604
Majmun
Collector604

Male
Taurus Snake
Broj postova : 1047
Age : 32
Registration date : 19.02.2010

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimened oľu 13, 2011 6:55 pm

Joj Legionara analiticara pisama 8)
[Vrh] Go down
Floridain
Dinosaur
Floridain

Male
Aries Horse
Broj postova : 384
Age : 31
Registration date : 23.02.2011

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimened oľu 13, 2011 7:02 pm

Što se tiče premijerke Kosor svi znamo da je njeno znanje i umijeće na području politike upitno.
[Vrh] Go down
Green
PraGlodavac
Green

Female
Virgo Buffalo
Broj postova : 647
Age : 36
Location : Zagreb
Registration date : 26.12.2010

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimened oľu 13, 2011 8:50 pm

Pismo je predivno, šteta samo što ga ona sigurno nije ni pogledala
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8408
Age : 44
Location : Zagreb
Registration date : 28.12.2007

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimened oľu 13, 2011 10:59 pm

Pismo više manje pogađa bit problema, ali ne i uzrok. Ne mogu se složiti da je sadašnja premijerka uzrok svih problema u Hrvatskoj i da samo nju treba napadati kao što to izgleda u tom pismu. Mislim da ima puno odgovornih i puno onih koji su se okoristili situacijom u kojoj su bili, od političara i gospodarstvenika pa do "običnih" građana.

_________________
Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
[Vrh] Go down
MisteryManiac
Dinosaur
MisteryManiac

Male
Capricorn Pig
Broj postova : 381
Age : 25
Location : Nibiru
Registration date : 05.10.2009

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimened oľu 13, 2011 11:11 pm[Vrh] Go down
Collector604
Majmun
Collector604

Male
Taurus Snake
Broj postova : 1047
Age : 32
Registration date : 19.02.2010

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimened oľu 13, 2011 11:16 pm

Joj Bare je bog doh


Bare je vazda bio covjek od rijeci
[Vrh] Go down
Floridain
Dinosaur
Floridain

Male
Aries Horse
Broj postova : 384
Age : 31
Registration date : 23.02.2011

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimened oľu 13, 2011 11:22 pm

Ma premijerka samo hoće da što duže ostane na vlasti da zaradi što više para i da sebi osigura mirnu starost kao i uglavnom svi političari.
[Vrh] Go down
hawara
Riba
hawara

Female
Aries Snake
Broj postova : 189
Age : 32
Location : Germany
Registration date : 09.11.2010

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimepon oľu 14, 2011 12:19 pm

Bare je car, a pismo je fenomenalno :)
[Vrh] Go down
biga
Pračovjek
biga

Male
Taurus Cat
Broj postova : 2861
Age : 34
Registration date : 28.08.2009

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimepon oľu 14, 2011 1:07 pm

stvarno mi je tužno gledat ovakog čovjeka... pa on jbt ne može jednostavnu rečenicu više sastaviti da valja....
što ne znači da je Jadranki dobro zaslio...

al ovaj momak što je pismo napisao...
gledam ovu temu već dan i kontam u sebi, neki napuhanjer se želi preko ovakve situacije proslaviti kao onaj u Zagrebu što je poveo prosvjede...

i sad nemam šta raditi, dosadno mi, hajd da pročitam šta on kaže...

i potpuno sam mišljenje promijenio... momak je u svemu bio u pravu, vidi se da je mozak od čovjeka..
da itko u saboru ima kapaciteta sastaviti ovakvo pismo, Hrvatska(a i ova jadna državica u kojoj ja obitavam) bi bila sasvim drugačija zemlja...

al osim ovakvih mozgova(to govorim samo zato što ne volim baš riječ intelektualac, ne znam zašto, jednostavno mi ne zvuči ljepo), mi imamo djedove i bakice koji se svađaju u saboru kao seljaci(nek ljudi na selu oproste na usporedbi) u krčmi za posljednju kriglu pive. Imamo i slabašnu oporbu koju predvodi po meni jedan neiskusan momak(iako je od početaka jako napredovao kao političar) i imamo neke tamo sporedne strankice koje služe za popunjavanje sabora i većine, a pri tome se ponašaju kao galebovi. nije ih briga od kojeg ribara dobiju ostatke, glavno je da su ostatci što veći...

_________________
I'm not a loser.
'Cause despite it all, me and every other guy who will never be what we wanna be
are still out there being what we don't wanna be 40 hours a week for life!
And the fact that I haven't put a gun in my mouth, makes me a winner!
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 42
Registration date : 30.09.2007

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimepon oľu 14, 2011 2:50 pm

Ma daj kako padate na te spike to je strasno. Tip je nepismen. Netko za koga prije svega isticu da je nagradjivan i kao nekakav Oxfordski student zapocinje pismo sa "hvalite me usta moja". Dalje pljuje premijerku jer je ona popljuvala tog Amera. Dakle isti je kao ona.
Mislite da je to pismo napisao iz velikog domoljublja? Jeste ali prema kojoj drzavi pitanje je. Vjerojatno prema onoj u kojoj planira ostati, a to nije RH.
Sto se samog sadrzaja tice...kao sto i sam kaze to sve znaju i ptice na grani. Nista novo. I sto sad s time? Nista kao i do sad.
A da se zapitamo malo tko je doveo na vlast Kosoricu i Sanadera i Tudjmana i HDZ koji su ko fol stvorili drzavu, a zapravo su poslali u smrt masu ljudi kako bi se obogatili? Pa on i njegovi roditelji, naravno.


_________________
Respect
[Vrh] Go down
Floridain
Dinosaur
Floridain

Male
Aries Horse
Broj postova : 384
Age : 31
Registration date : 23.02.2011

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimepon oľu 14, 2011 3:19 pm

Ja ne shvaćam zašto je otišao Sanader sa vlasti i to preko noći.Moje mišljenje je to da ga je netko tko je vrlo moćan nazvao i rekao da ide sa vlasti.Zašto bi inače sam otišao?
[Vrh] Go down
Athena
Superforumaš CE-4
Athena

Female
Gemini Buffalo
Broj postova : 12345
Age : 36
Registration date : 09.09.2009

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimepon oľu 14, 2011 4:02 pm

Pismo je napisano u pomalo pompoznom stilu sa pokojim gramatičkim greškama (zarezi ispred veznika), ali mislim da je dosta slikovito prikazalo hrvatsku realnost.
Jest, vidi se da je lik pomalo umišljen, ali barem se umišlja dekanovom nagradom i postignućima na području obrazovanja, za razliku od Kosor koja naglašava: "Ja sam postigla, ja sam napravila, radi mene..."

Ma što je to "ona" značajno postigla i napravila? scratch

Bez obzira na zapaženu samodopadnost dotičnog autora pisma, ne osuđujem njegov čin i mislim da ima svako pravo izraziti svoje mišljenje pa i kritizirati, neovisno o tome planira li biti kritičar "izvana" ili "iznutra".
Zapravo, šteta da se više ljudi ne usudi napisati neku kritiku i potpisati se svojim imenom i prezimenom, posebno mladih.

Da, to se sve zna, ali građani masovno šute ili se srame nešto reći, jer se boje da će biti izvrgnuti poruzi ostalih sunarodnjaka, koji često traže dlaku u jajetu, a sami nisu sposobni niti imaju inicijative bilo što učiniti.
Većina svoj nastup svodi na filozofiju "trebalo bi to i to učiniti", koja nikad ne ugleda svjetlo dana, a s posebnim guštom kritiziraju aktivnije pojedince.

Zamjerka u cijelom pismu jest to što je ono upućeno isključivo premijerki Kosor, kao da je ona jedina odgovorna za ovo stanje u državi, a zaboravlja spomenuti mnogo "veće igrače" koji su itekako bili sukreatori hrvatske sadašnjosti. 8)

@Floridain, što se tiče Sanadera, dakako da se znalo o njegovim aferama koje su počivale na opipljivijim dokazima kaznenih djela i puno ranije.
Ja bih rekla da je njegovo povlačenje bilo kompromisno i možda je čak involviralo dogovor u četiri oka između rukovodećih u
MUP-u, državnog odvjetništva ili čak neke krupnije ribe.

_________________
"Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
[Vrh] Go down
Floridain
Dinosaur
Floridain

Male
Aries Horse
Broj postova : 384
Age : 31
Registration date : 23.02.2011

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimepon oľu 14, 2011 4:08 pm

Sve su to svjetske zavjere o kojima mi obično smrtnici nemamo pojma.David Icke nam malo pokušava otvoriti oči, ali pitanje je koliko i on može.
[Vrh] Go down
Collector604
Majmun
Collector604

Male
Taurus Snake
Broj postova : 1047
Age : 32
Registration date : 19.02.2010

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimepon oľu 14, 2011 4:18 pm

David Icke ima psihozu :(
[Vrh] Go down
Floridain
Dinosaur
Floridain

Male
Aries Horse
Broj postova : 384
Age : 31
Registration date : 23.02.2011

Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitimepon oľu 14, 2011 4:42 pm

Čovjek je baš normalan, koliko sam ja shvatio.Otkuda ti to.
[Vrh] Go down
Sponsored content
Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Empty
PostajNaslov: Re: Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola   Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Otvoreno pismo premijerki: Carica je gola
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Svijet oko nas :: Politika i Ekonomija-
Forum(o)Bir: