| Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje | |
|
+8kika13 Legionar Chakotay Alpha biga Foto julija81 Blizzard 12 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Blizzard Superforumaš CE-4
Broj postova : 15088 Age : 34 Registration date : 01.10.2007
| Naslov: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje pon srp 25, 2011 11:59 am | |
| Britanski stručnjaci su otkrili da se u laboratorijima njihove zemlje nalazi 155 hibrida između ljudi i životinja. Embrije su stvarali tajno u zadnje tri godine, jer su željeli pronaći moguće lijekove za niz bolesti. Ovo otkriće je stiglo samo dan nakon što je skup znanstvenika objavio upozorenje o mogućem 'Planetu majmuna' tj. da eksperimentiranje s križancima ljudi i životinja može otići predaleko. Daily Mail piše da je u britanskim laboratorijima kreirano barem 155 embrija koji sadrže i ljudski, i životinjski genetski materijal. To je omogućio zakon Human Fertilisation Embryology Act iz 2008., kojim je dozvoljeno stvaranje različitih hibrida, uključujući i oplođivanje životinjske jajne stanice ljudskom spermom te različite varijante s implantiranjem ljudskog nukleusa u životinjsku stanicu. Znanstvenici tvrde da se na ovaj način mogu dobiti matične embrionske matične stanice koje se mogu koristiti za liječenje niza bolesti. Od 2008. su tri laboratorija u V. Britaniji - na King’s Collegeu u Londonu, Newcastle Universityju i Warwick Universityju – dobila dozvolu izvoditi istraživanja. Zbog nedostataka novca svi su prestali s proizvodnjom novih hibrida ljudi i životinja, no vjeruju da će se rad nastaviti još u većoj mjeri u budućnosti. Brojka od 155 hibrida između ljudi i životinja otkrivena je nakon što je jedan britanski zastupnik postavio ovo pitanje u parlamentu. Ipak zakon je odredio da se svi tako stvoreni embriji trebaju uništiti u roku od 14 dana. Britanija nije jedina zemlja u kojoj se izvode ovakvi eksperimenti. http://danas.net.hr/znanost/page/2011/07/25/0041006.html?pos=n1 | |
|
| |
julija81 Žaba
Broj postova : 217 Age : 43 Registration date : 15.10.2010
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje pon srp 25, 2011 6:28 pm | |
| Strasno!!! _________________ ...you can run, but you can not hide...
| |
|
| |
Foto Žaba
Broj postova : 233 Age : 38 Location : Dugo Selo Registration date : 22.06.2011
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje pon srp 25, 2011 8:35 pm | |
| Zašto nas više ne pogodi neki asteroid? | |
|
| |
biga Pračovjek
Broj postova : 2861 Age : 37 Registration date : 28.08.2009
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje pon srp 25, 2011 9:52 pm | |
| - Foto je napisao/la:
- Zašto nas više ne pogodi neki asteroid?
to sam i ja razmišljao kad sam ovo pročitao... nek nas nešto zdrma dok još ima koliko toliko normalnih ljudi... _________________ I'm not a loser. 'Cause despite it all, me and every other guy who will never be what we wanna be are still out there being what we don't wanna be 40 hours a week for life! And the fact that I haven't put a gun in my mouth, makes me a winner!
| |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje uto srp 26, 2011 9:59 am | |
| Nisam bas sigurna sto su oni to stvorili i koliko se uspjesno mogu mijesati spolne stanice razlicitih organizama. To bas ne ide ni u srodnih vrsta, a kamoli nesto drugo. Pise se o embrijima. U kojoj fazi, koliko stari, da li bi uopce postojala mogucnost da se razviju do fetusa...? _________________ Respect
| |
|
| |
biga Pračovjek
Broj postova : 2861 Age : 37 Registration date : 28.08.2009
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje uto srp 26, 2011 11:56 am | |
| pa ako stvore embije, vjerojatno je da će ti embriji ako ih se pusti prerasti i u fetuse jednom...
a i može se to i drugačije izvesti... piše u tekstu da su jezgre ljudskih stanica stavljali u životinjske...
nekad sam to znao, al sad sam zaboravio kako to ide... _________________ I'm not a loser. 'Cause despite it all, me and every other guy who will never be what we wanna be are still out there being what we don't wanna be 40 hours a week for life! And the fact that I haven't put a gun in my mouth, makes me a winner!
| |
|
| |
Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje uto srp 26, 2011 1:04 pm | |
| ... ne mora biti da će se ti embriji moći razvijati, mogu oni i umrijeti nakon nekog vremena, tj. mogu bit nesposobni razviti se u viši oblik. No kako god bilo zvuči dosta morbidno. _________________ Ako misliš da možeš ili pak misliš da ne možeš... i u jednom i u drugom slučaju si u pravu.
| |
|
| |
Alpha Admin
Broj postova : 29076 Age : 45 Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje uto srp 26, 2011 1:59 pm | |
| Tocno kako Chak kaze. _________________ Respect
| |
|
| |
Legionar Moderni čovjek
Broj postova : 8711 Age : 30 Location : Negdje u mislima Registration date : 27.07.2008
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje pon kol 08, 2011 2:17 pm | |
| Zvuči morbidno, ali zašto je to tako strašno? Mnogi vjeruju da su i ljudi tako nastali - u vanzemaljskim laboratorijima.
Mislim da imamo premalo znanja i shvaćanja da bismo se igrali s genetskim mutacijama, ali ne doživljavam to neprihvatljivim. _________________ "Learn what is true in order to do what is right."
| |
|
| |
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje ned kol 14, 2011 4:24 am | |
| Zanimljiva su mi takva istraživanja, tko zna kako ćemo se moći igrati sa DNA u budućnosti. Također vjerujem da će se ovaj rad nastaviti u još većoj mjeri u budućnosti, tj. da će sve skupa biti konkretnije i korisnije, kada naučimo nešto više o tome. | |
|
| |
kika13 PraGlodavac
Broj postova : 847 Age : 33 Location : Berry Pomeroy Castle Registration date : 03.08.2011
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje ned kol 14, 2011 1:22 pm | |
| Nisu ni prvi niti posljednji koji su se "igrali" tako. To postoji već dosta dugo, samo što mi obični smrtnici to ne znamo. Ovo je stvarno morbidno, i nije mi uopće jasno kako su mogli križati ljude i životinje. Zar nebi došlo do rasplodne barijere? Nije mi jasno... A sa druge strane, nema šanse da tako dođu do otkrića ikakvog lijeka jer to tijelo i sav taj sustav tog "bića" funkcionira totalno drugčije od našeg... Tako da im je to bila glupa izlika. Zaista morbidno. | |
|
| |
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje pon kol 15, 2011 1:18 am | |
| Takva istraživanja je i bolje raditi bez da "obični smrtnici" znaju za to. Čak je i LHC bio teže prihvaćen u nekim krugovima "običnih smrtnika", a kamoli nešto ovakvo. A ovo o izlici... čuj, ako se bolje kužiš u genetiku od njih, prijavi se i dobiš jedan dobro plaćeni znanstveni poslić! | |
|
| |
Buby30 Žaba
Broj postova : 294 Age : 42 Location : Split Registration date : 14.10.2011
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje pet lis 21, 2011 10:14 am | |
| | |
|
| |
orca PraGlodavac
Broj postova : 592 Age : 36 Location : Under the Guillotine Registration date : 17.08.2011
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje pet lis 21, 2011 7:01 pm | |
| | |
|
| |
hanuman Stanica
Broj postova : 25 Age : 48 Registration date : 21.10.2011
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje sub lis 22, 2011 10:44 am | |
| šetat ce zemljom nakaze a krivi cemo biti mi.. | |
|
| |
orca PraGlodavac
Broj postova : 592 Age : 36 Location : Under the Guillotine Registration date : 17.08.2011
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje sub lis 22, 2011 11:53 am | |
| - hanuman je napisao/la:
- šetat ce zemljom nakaze a krivi cemo biti mi..
.. i onda cemo istu tu gresku pokusati ispraviti lovom na iste | |
|
| |
hanuman Stanica
Broj postova : 25 Age : 48 Registration date : 21.10.2011
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje sub lis 22, 2011 1:31 pm | |
| sta se toga tice pun sam replika hladnog oružija ,srednjevjekovnog.haha | |
|
| |
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje sub lis 22, 2011 2:32 pm | |
| - orca je napisao/la:
- Imal´slika kakvih?
Možda ima, ali nemaju ljudi želudac da to vide Još bi znanstvenici počeli dobivati prijeteća pisma, čak su i ovi u CERN-u to dobivali dok su novinari širili gluposti o crnoj rupi, a kamoli ovi koji rade nešto što mnogi ne podupiru. | |
|
| |
Einar Majmun
Broj postova : 1241 Location : Daleko od zdravog razuma... Registration date : 27.04.2010
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje sub lis 22, 2011 7:19 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje | |
| |
|
| |
| Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje | |
|