Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje

Go down 
+8
kika13
Legionar
Chakotay
Alpha
biga
Foto
julija81
Blizzard
12 posters
Autor/icaPoruka
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Registration date : 01.10.2007

Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Empty
PostajNaslov: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimepon srp 25, 2011 11:59 am

Britanski stručnjaci su otkrili da se u laboratorijima njihove zemlje nalazi 155 hibrida između ljudi i životinja. Embrije su stvarali tajno u zadnje tri godine, jer su željeli pronaći moguće lijekove za niz bolesti.

Ovo otkriće je stiglo samo dan nakon što je skup znanstvenika objavio upozorenje o mogućem 'Planetu majmuna' tj. da eksperimentiranje s križancima ljudi i životinja može otići predaleko.

Daily Mail piše da je u britanskim laboratorijima kreirano barem 155 embrija koji sadrže i ljudski, i životinjski genetski materijal. To je omogućio zakon Human Fertilisation Embryology Act iz 2008., kojim je dozvoljeno stvaranje različitih hibrida, uključujući i oplođivanje životinjske jajne stanice ljudskom spermom te različite varijante s implantiranjem ljudskog nukleusa u životinjsku stanicu.

Znanstvenici tvrde da se na ovaj način mogu dobiti matične embrionske matične stanice koje se mogu koristiti za liječenje niza bolesti.

Od 2008. su tri laboratorija u V. Britaniji - na King’s Collegeu u Londonu, Newcastle Universityju i Warwick Universityju – dobila dozvolu izvoditi istraživanja. Zbog nedostataka novca svi su prestali s proizvodnjom novih hibrida ljudi i životinja, no vjeruju da će se rad nastaviti još u većoj mjeri u budućnosti.

Brojka od 155 hibrida između ljudi i životinja otkrivena je nakon što je jedan britanski zastupnik postavio ovo pitanje u parlamentu. Ipak zakon je odredio da se svi tako stvoreni embriji trebaju uništiti u roku od 14 dana.

Britanija nije jedina zemlja u kojoj se izvode ovakvi eksperimenti.

http://danas.net.hr/znanost/page/2011/07/25/0041006.html?pos=n1
[Vrh] Go down
julija81
Žaba
julija81

Female
Cancer Rooster
Broj postova : 217
Registration date : 15.10.2010

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimepon srp 25, 2011 6:28 pm

Strasno!!!

Žaba
Foto

Male
Scorpio Tiger
Broj postova : 233
Registration date : 22.06.2011

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimepon srp 25, 2011 8:35 pm

Zašto nas više ne pogodi neki asteroid?
-.-
[Vrh] Go down
biga
Pračovjek
biga

Male
Taurus Cat
Broj postova : 2861
Registration date : 28.08.2009

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimepon srp 25, 2011 9:52 pm

Foto je napisao/la:
Zašto nas više ne pogodi neki asteroid?
-.-
to sam i ja razmišljao kad sam ovo pročitao...
nek nas nešto zdrma dok još ima koliko toliko normalnih ljudi...

And the fact that I haven't put a gun in my mouth, makes me a winner!
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimeuto srp 26, 2011 9:59 am

Nisam bas sigurna sto su oni to stvorili i koliko se uspjesno mogu mijesati spolne stanice razlicitih organizama. To bas ne ide ni u srodnih vrsta, a kamoli nesto drugo. Pise se o embrijima. U kojoj fazi, koliko stari, da li bi uopce postojala mogucnost da se razviju do fetusa...?

Pračovjek
biga

Male
Taurus Cat
Broj postova : 2861
Registration date : 28.08.2009

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimeuto srp 26, 2011 11:56 am

pa ako stvore embije, vjerojatno je da će ti embriji ako ih se pusti prerasti i u fetuse jednom...

a i može se to i drugačije izvesti... piše u tekstu da su jezgre ljudskih stanica stavljali u životinjske...

nekad sam to znao, al sad sam zaboravio kako to ide...

And the fact that I haven't put a gun in my mouth, makes me a winner!
[Vrh] Go down
Chakotay
Guardian
Chakotay

Male
Scorpio Dragon
Broj postova : 8409
Registration date : 28.12.2007

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimeuto srp 26, 2011 1:04 pm

... ne mora biti da će se ti embriji moći razvijati, mogu oni i umrijeti nakon nekog vremena, tj. mogu bit nesposobni razviti se u viši oblik. No kako god bilo zvuči dosta morbidno.

Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimeuto srp 26, 2011 1:59 pm

Tocno kako Chak kaze.

Moderni čovjek
Legionar

Male
Gemini Dog
Broj postova : 8711
Registration date : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimepon kol 08, 2011 2:17 pm

Zvuči morbidno, ali zašto je to tako strašno? Mnogi vjeruju da su i ljudi tako nastali - u vanzemaljskim laboratorijima.

Mislim da imamo premalo znanja i shvaćanja da bismo se igrali s genetskim mutacijama, ali ne doživljavam to neprihvatljivim.

Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimened kol 14, 2011 4:24 am

Zanimljiva su mi takva istraživanja, tko zna kako ćemo se moći igrati sa DNA u budućnosti. Također vjerujem da će se ovaj rad nastaviti u još većoj mjeri u budućnosti, tj. da će sve skupa biti konkretnije i korisnije, kada naučimo nešto više o tome.
[Vrh] Go down
kika13
PraGlodavac
kika13

Female
Aries Goat
Broj postova : 847
Registration date : 03.08.2011

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimened kol 14, 2011 1:22 pm

Nisu ni prvi niti posljednji koji su se "igrali" tako. To postoji već dosta dugo, samo što mi obični smrtnici to ne znamo. Ovo je stvarno morbidno, i nije mi uopće jasno kako su mogli križati ljude i životinje. Zar nebi došlo do rasplodne barijere? Nije mi jasno... A sa druge strane, nema šanse da tako dođu do otkrića ikakvog lijeka jer to tijelo i sav taj sustav tog "bića" funkcionira totalno drugčije od našeg... Tako da im je to bila glupa izlika.
Zaista morbidno.
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimepon kol 15, 2011 1:18 am

Takva istraživanja je i bolje raditi bez da "obični smrtnici" znaju za to. Čak je i LHC bio teže prihvaćen u nekim krugovima "običnih smrtnika", a kamoli nešto ovakvo.

A ovo o izlici... čuj, ako se bolje kužiš u genetiku od njih, prijavi se i dobiš jedan dobro plaćeni znanstveni poslić! :D
[Vrh] Go down
Buby30
Žaba
Buby30

Female
Aquarius Dog
Broj postova : 294
Registration date : 14.10.2011

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimepet lis 21, 2011 10:14 am

prestrasnooo!!...
[Vrh] Go down
orca
PraGlodavac
orca

Male
Libra Dragon
Broj postova : 592
Registration date : 17.08.2011

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimepet lis 21, 2011 7:01 pm

Imal´slika kakvih?
[Vrh] Go down
hanuman
Stanica
hanuman

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 25
Registration date : 21.10.2011

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimesub lis 22, 2011 10:44 am

šetat ce zemljom nakaze a krivi cemo biti mi..
[Vrh] Go down
orca
PraGlodavac
orca

Male
Libra Dragon
Broj postova : 592
Registration date : 17.08.2011

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimesub lis 22, 2011 11:53 am

hanuman je napisao/la:
šetat ce zemljom nakaze a krivi cemo biti mi..

.. i onda cemo istu tu gresku pokusati ispraviti lovom na iste face
[Vrh] Go down
hanuman
Stanica
hanuman

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 25
Registration date : 21.10.2011

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimesub lis 22, 2011 1:31 pm

sta se toga tice pun sam replika hladnog oružija ,srednjevjekovnog.haha
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimesub lis 22, 2011 2:32 pm

orca je napisao/la:
Imal´slika kakvih?

Možda ima, ali nemaju ljudi želudac da to vide zubi
Još bi znanstvenici počeli dobivati prijeteća pisma, čak su i ovi u CERN-u to dobivali dok su novinari širili gluposti o crnoj rupi, a kamoli ovi koji rade nešto što mnogi ne podupiru.
[Vrh] Go down
Einar
Majmun
Einar

Male
Capricorn Broj postova : 1241
Registration date : 27.04.2010

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitimesub lis 22, 2011 7:19 pm

orca je napisao/la:
Imal´slika kakvih?

Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Images?q=tbn:ANd9GcSNjfqYK3jtkvzrLGedgVpTs89lM01AWf97wOATHnoOI-RgoCBR

Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Images?q=tbn:ANd9GcR1YISLecbN4_M3S9L_EZjuKNVwO7bXxPk13QrhzT1ZmTHwWoiDsA

itd itd rofl2
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje   Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje Icon_minitime

[Vrh] Go down

Stvorili hibride između ljudi i životinja za istraživanje
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-