Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

Share
 

 Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Autor/icaPoruka
Star
Dinosaur
Star

Male
Broj postova : 391
Location : Zagreb
Registration date : 13.04.2010

Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude   Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Icon_minitimesub lis 20, 2012 12:42 pm

@Primitive ajde molim te odgovori na par pitanja samo. Pa čemo se vratiti na temu vanzemaljaca.

1. Imaš li ikakvu drugu podlogu osim iskustvene za sve ovo što govoriš?
2. Kako možeš provjeriti da je to sve istina (osim iskustvenim putem)?
3. Kako znaš da je ono što si iskusio doista istina a ne varanje čula?
4. Možeš li dokazati svoju sposobnost nad prostorom i vremenom?

Sai Baba je bio prevarant i to očiti, ja nisam mađioničar da bi znao kako je to točno izveo ali mislim da nije svjetska tajna, kako objašnjavaš to što nije doživio 2020? kako je predskazao? Nešto mi smrdi na lažne proroke.
Mi nebismo nikoga ubili, jer kao što sam već nebrojeno puta rekao da onaj tko ubije očito nije Kristov učenik. Kažeš da nismo iskusili Boga i ono što govorimo, ali kako znaš? To je premisa koja je već sa samim svojim početkom pogrešna a koju jako voliš ponavljati. Samo ako kažeš da mi neznamo što govorimo ne znaći da je to nužno istina, jer i Matko22 i ja ti govorimo iz iskustva koje toliko cijeniš ali naše ne uzimaš u obzir.
Nisam rekao da su nužno demonizirani sveci, dapaće i sam sam iskusio Božje iscjeljenje od svoje braće po Kristu kao jedno od čuda.

Vratimo se na temu:

Doista ne vidim nikakav potencijalni dokaz za opće postojanje vanzemaljaca kamoli njihovu invaziju. Volio bih čuti dobar argument ZA.
Kada bi i sve to bilo istinito, pretpostavljam da bi došli sa silom na planet, već bi mi bili poroboljeni ili uništeni ako su agresivni (pošto su planeti sposobni za život astronomski rijetki) a ako su dobročudni mislim da nam ne bi dozvolili daljnje uništavanje planeta.

Ezekielova knjiga spominje ono nešto što je vidio i bilo takoreći pred njime a objasnio je to kao Božja kočija i anđele, neznam kakvo bi drugo objašnjenje toga moglo biti.
[Vrh] Go down
Star
Dinosaur
Star

Male
Broj postova : 391
Location : Zagreb
Registration date : 13.04.2010

Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude   Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Icon_minitimesub lis 20, 2012 12:47 pm

P.S. dodao bih još jedan odličan video gdje par astrofizičara govori koliko je naš planet zapravo poseban i zašto. Isplati se pogledati jer planet treba zadovoljiti podosta karakteristika da bi bio pogodan za razvoj života.

https://www.youtube.com/watch?v=zj7F9gkFNi4
[Vrh] Go down
Blizzard
Superforumaš CE-4
Blizzard

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 15088
Age : 30
Registration date : 01.10.2007

Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude   Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Icon_minitimesub lis 20, 2012 5:07 pm

Što se argumenata Za, a i argumenata Protiv tiče, oni su u biti vrlo slična karaktera. I jedni i drugi se vrte po matematici i vjerojatnosti za neki događaj. Dok se jednima argumenti vrte oko minijaturne izračunate vjerojatnosti samog nastanka života pa do toga da se potrefe svi potrebni uvjeti da takav život opstane, može se doći do argumenta kako bi inteligentan život bio ekstremno rijetka pojava u svemiru, čak i za nama poznate svemirske okvire.

Druga strana argumentira kako život sam po sebi ne mora biti tako rijetka pojava, pa čak ni fiksna na točno određene uvjete kakve volimo koristiti pri izračunavanju "šanse za postojanje života u svemiru" uz potporu ogromnosti svemira i brojnosti otkrivenih planeta sličnih uvjeta kakve i Zemlja ima u malom pikselu sveukupnog svemira, matematičko rastezanje na očekivanje broja takvih planeta u svemiru te potom uračunavanje vjerojatnosti da se takav život nađe ponekad čak uz zaključak "svemir može vrvjeti inteligentnim životom". Čak sam svojedobno naišao na argumentaciju zašto bi ljudi mogli biti jedna od ranije razvijenih inteligentnih bića u svemiru, da smo zapravo mi ti koji su napredni u okviru svemira.

Kako se vidi, ima raznih varijacija argumentacije i samim time različite zaključke po tom pitanju. Istina je da nam proces nastanka života nije poznat i da se tu radi mnogo pretpostavki, pa zatim pretpostavke o uvjetima nastanka života. Previše pretpostavki, zato krajnji račun strašno varira. Ona ekstremna vjerojatnost razvoja života možda uopće nije tako ekstremna, pa možda smo previše poopćili kriterije koje tražimo za nastanak života. Sve to može izazvati ekstremne varijacije u čistom matematičkom računu, uostalom pretpostavka broja planeta sličnih Zemlji u svemiru je puko nagađanje i tu može doći do velike varijacije.
Na temelju svega toga, pitanje je koliko nam je uopće korisna matematika trenutno u izvlačenju ikakvog zaključka. Vrlo je popularno pričati "svemir je ogroman, ima tona planeta, nemoguće je da smo sami u svemiru", no što ako je vjerojatnost nastanka života zbilja ekstremno, praktički zanemarivo mala? Takve stvari bitno mijenjaju zaključak, ali nemamo dovoljno znanja da bismo došli do takvih valjanih zaključka bez nekih potencijalno velikih varijacija u rezultatu.

Pritom bih napomenuo da je sasvim drugačija stvar tražimo li ikakav život u svemiru, ili nas zanima samo inteligentan. Očito su bakterije i mikroorganizmi veoma dinamična bića, štoviše spominju se potencijalni mikroorganizmi koji ni ne žive na planetu, nego u njegovoj atmosferi. Sve to jako bitno mijenja vjerojatnosti ako tražimo bilo kakav život u svemiru.

Prilažem i link koji govori o tome da je vjerojatnost nastanka inteligentna života za zbilja mala i da se radi radije o nevjerojatnom događaju u svemiru nego nečem vjerojatnom, iako štoviše mogućem u svakom slučaju.

http://www.science20.com/news_releases/the_mathematical_probability_of_life_on_other_earth_like_planets

Sad bih mogao priložiti link koji priča da inteligentan život osim našeg vrlo vjerojatno postoji. I tako u krug. Radi se o varijacijama kao što rekoh jer premalo znamo o svemu tome, a i radimo puno pretpostavki koje bitno utječu na dobiveni rezultat.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Age : 40
Registration date : 30.09.2007

Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude   Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Icon_minitimepet lis 26, 2012 2:01 pm

Offtopic sam prebacila u novu temu: LINK

_________________
Respect
[Vrh] Go down
primitive101
Majmun
primitive101

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 1763
Age : 32
Registration date : 20.10.2010

Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude   Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Icon_minitimepet lis 26, 2012 5:17 pm

:) trebala si nazvati temu : "tamo neke budale " hahaha daleko im kuca :)
[Vrh] Go down
zivanac8
Višestanični organizam


Male
Virgo Dog
Broj postova : 51
Age : 37
Registration date : 09.07.2011

Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude   Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Icon_minitimepon tra 15, 2013 8:38 pm

tesko je vjerovati da ce do tog kontakta ikad doći? ako dolaze ovamo milijunima godinama zasto se igraju mačke i miša? neka se pojave vec jednom ,onda nisu inteligentni ili su plašljivi. ako bi alieni došli na zemlju oni bi je osvojili vec davno, puno lazi ima oko veze nloa. a malo istine...
[Vrh] Go down
2pac
Majmun
2pac

Male
Virgo Broj postova : 1053
Age : 1019
Location : 4life
Registration date : 10.04.2012

Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude   Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Icon_minitimepon tra 15, 2013 9:47 pm

matko22 je napisao/la:
tv uopce ne treba gledati ..jer sve sto se iznosi je 95% laž ...a i samo značenje televizije je tell -a -lie vision...i normalno je za očekivati da na takvim svijetskim popularnim kanalima će biti samo jedan mali dio istine....istina je jedino još prisutna u prirodi i na internetu!
Prijatelju, malo bih te ispravio. Ovo što si rekao za televiziju je sve točno, no isto tako internet je podkrijepljen sa puno lažima!
Sve što je vođeno ljudskom rukom isprepleteno je lažima, samo priroda ima istinu...
[Vrh] Go down
Novus ordo seclorum
Pračovjek
Novus ordo seclorum

Male
Libra Rooster
Broj postova : 1881
Age : 26
Registration date : 16.11.2011

Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude   Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Icon_minitimesri tra 17, 2013 2:14 pm

Točno, čak i mnogo teorija zavjera imaju ubačene dezinformacije kako bi udaljili ljude od konačne istine, tako postoje teorije da su blizance srušili "death ray zrakom", a ne eksplozivom termitom i da se u pentagon zabila krstareća raketa, a ustvari nema nikakvih dokaza za to, sigurno je bila bomba.
[Vrh] Go down
Jedi Mind Tricks
Majmun
Jedi Mind Tricks

Male
Aquarius Monkey
Broj postova : 1448
Age : 28
Registration date : 10.08.2012

Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude   Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Icon_minitimesri tra 17, 2013 2:33 pm

Postoje snimke na kojima se vidi nekakav objekt koji se priblizava Pentagonu, ali po sirini rupe, zasigurno nije bio avion.

Na 0:25 se vidi bijeli objekt, koji je vjerojatno raketa. Ne vjerujem da bi nekakvi otmicari koji nemaju visoku kvalifikaciju u letenju, mogli sa 757 izvesti takav manevar.
Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Pentagon
Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Impact
[Vrh] Go down
Sponsored content
Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Empty
PostajNaslov: Re: Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude   Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude - Page 7 Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Početak invazije Zemlje: Vanzemaljci će upoznati ljude
[Vrh] 
Stranica 7 / 7.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Bliski susreti-
Forum(o)Bir: