| Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? | |
|
+8tinityrannical Kahali Jedi Mind Tricks Athena wanderer electric_eye Fear Novus ordo seclorum 12 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Novus ordo seclorum Pračovjek
Broj postova : 1881 Age : 31 Registration date : 16.11.2011
| Naslov: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? ned sij 22, 2012 1:58 pm | |
| Možda naslov ove teme zbunjuje, ali dopustite da ga pojasnim. Ja i moji frendovi, mladi, nadobudni, sve nas zanima želimo barem probati obići neke izrazito zanimljive lokacije u Hrvatskoj, naravno opremljeni. Na te lokacije mislimo: -mjesta gdje su viđeni duhovi (ne mislim na groblja), -zanimljivi bivši vojni lokaliteti koji su prije korišteni za neubičajene stvari (možda proizvodnju oružja), ako takvih mjesta ima uopće -mjesta gdje su ljudi viđali NLO-e -sve ostale "natprirodne" lokacije koje vama padnu na pamet Na ovom podforumu ima možda razbacanih tih lokacija. Ali da li imate kakve preporuke za neke od tih mjesta? Da li ste sami bili negdje pa ste se uvjerili u neobičnost nekog mjesta? | |
|
| |
Fear Žaba
Broj postova : 227 Age : 32 Location : Yuggoth Registration date : 19.12.2010
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? sri sij 25, 2012 9:38 pm | |
| tzv. ukleta kuca u Škrinjarima pored Bjelovara je jedna od takvih lokacija | |
|
| |
electric_eye Prašina
Broj postova : 3 Age : 38 Location : Zadar Registration date : 24.01.2012
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? sri sij 25, 2012 11:10 pm | |
| paški trokut | |
|
| |
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? sub srp 27, 2013 3:18 pm | |
| Ako se moderatori slažu, htio bih dignuti ovu temu iz pepela pošto nismo praktički ništa saznali. Vidio sam neki dan malo preletavajući preko nekih tema na ovom podforumu neki post (mislim da je Kahalijev, al nisam siguran) u kojem se opisuju neka mjesta u Hrvatskoj koja imaju snažne energetske vrtloge i da su opasna i da ih treba izbjegavati ili tako nešto. Pretpostavljam da je autor mislio na ley linese, ili njihova sjecišta. Pa ako autor se pronađe u ovim rečenicama molio bih da ako može pojasni ovo.
Ja sve ovo pitam jer zaista bih htio doživjeti nekih od poznatih fenomena današnjice. NLO, duhovi, vortexi, sve što spada u fenomene su zbilja zanimljivi za proučavati, ja to sve i proučavam, ali đabe to kad ne možeš vidjeti to iz prve ruke ili osjetiti.
Možda će netko reći da sam glup što idem u potragu za takvim stvarima, možda je to i opasno. Ali da li netko može reći za to da je opasno ili glupo bez da sam nije probao i uvidio da li je zbilja opasno ili glupo?
Svako mišljenje je dobrodošlo. | |
|
| |
wanderer Majmun
Broj postova : 1462 Age : 37 Registration date : 24.05.2010
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? pon srp 29, 2013 1:22 am | |
| Evo ti jedan čudan otok koji se nalazi zapadno od Visa Otok se zove Jabuka i čudan je jer ometa magnetni kompas (vulkanskog je porijekla i u kamenju otoka prevladava magnetit). Moreplovci istraživači koji su dolazili na Jabuku su opisali to kao pustolivinu punu drame (otok je gotovo nepristupačan), a oni koji su se uspjeli na otok iskrcati (težak zadatak), imali su osjećak da su ušli u paralelni svijet koji živi nekakav svoj život i koji je kao stvoren za ljude željne istraživanja i pustolovine. Oko Jabuke se nalaze otočići Biševo, Svetac, Brusnik i pokoji škojić, sve u svemu izuzetna avantura i izazov za jedrenje | |
|
| |
Athena Superforumaš CE-4
Broj postova : 12351 Age : 39 Registration date : 09.09.2009
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? pon srp 29, 2013 3:04 am | |
| - wanderer je napisao/la:
Evo ti jedan čudan otok koji se nalazi zapadno od Visa Otok se zove Jabuka i čudan je jer ometa magnetni kompas (vulkanskog je porijekla i u kamenju otoka prevladava magnetit). Zanimljivo, nisam to znala. Sjećam se da sam kao klinka gledala na kartu koja mi je bila na pisaćem stolu i stalno govorila da moram posjetiti Jabuku , iako su mi rekli da je nepristupačna. Možda stvarno jednom odem sa nekim plovilom, jedrilicom. Btw. ti si posjetio Jabuku ili pričaš o iskustvima drugih? _________________ "Riječi…spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora."
| |
|
| |
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? pon srp 29, 2013 10:07 am | |
| Čuo sam u osnovnoj za Jabuku, ali nam nikad nisu rekli ovo za magnetit i nisam ni do sada znao kako otok izgleda (osim što je malen). Jako zanimljivo | |
|
| |
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? pon srp 29, 2013 12:53 pm | |
| A ovo sa kućom u Škrinjarima, to sam čuo da je manje više sve "hoax." Lokalni klinci počnu pričat priče i znate kako sve završava, ispada da je kuća ukleta ko londonski tower. | |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
Broj postova : 1448 Age : 32 Registration date : 10.08.2012
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? pon srp 29, 2013 2:18 pm | |
| Kucu u Skrinjarima su cak novinari is Provjerenog posjetili, mislim 2 puta, i nista neobicno nisu zabiljezili, sto ne dokazuje da kuca nije ukleta . Ja se sjecam price o jednoj kuci na otoku Ugljanu, na cijem se balkonu navodno ukazivala zena u bijeloj haljini, i to oko ponoci. | |
|
| |
wanderer Majmun
Broj postova : 1462 Age : 37 Registration date : 24.05.2010
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? uto srp 30, 2013 3:47 am | |
| - Athena je napisao/la:
Btw. ti si posjetio Jabuku ili pričaš o iskustvima drugih? Pored Jabuke sam prošao desetak puta kad sam jedrio na jug i kad sam se vraćao kući. Ona mi je na ruti jer izbjegavam linije trgovačkih brodova. Jabuka je nevelika hrid čije se klisure strmo spuštaju u more i obrušavaju u dubinu od 200 m . Tu je nemoguće sidriti i to je razlog zbog čega na Jabuku dolazi vrlo mali broj ljudi. Prođe ih puno pored nje ali malo ih se iskrca. Jake morske struje i valovi su stalno prisutni tako da je teško prići i sa manjim plovilom. Sve je počelo na Malti početkom listopada prošle godine, kad sam priču o Jabuci čuo od jednog našeg čovjeka kojeg sam upoznao na jednoj regati i družio se sa njim neko vrijeme dok nismo otišli svatko na svoju stranu. Ta priča pobudila je u meni želju da svratim na Jabuku i iskusim to nešto o čemu je on pričao. Na povratku kući razmišljao sam, gledao kartu i napravio plan kako da to i ostvarim. Sidrio sam se u jedinoj nastanjenoj uvali otoka Sveca i drugi dan opremljen za višednevni boravak, gumenjakom otišao na Jabuku koja je udaljena oko 13,5 nm. Na Jabuci sam proveo dva dana i dvije noći. Vrijeme mi je išlo na ruku, bilo je lijepo i toplo, a sam doživljaj neponovljiv. Po danu sam se penjao po strmim liticama, kupao, ronio uz gotovo okomite stijene njenog podmorja, zaboravljajući na svrhu svog dolaska, prepuštao sam se otoku da me vodi. Pred večer sam se penjao pod sami vrh otoka i tamo na jedinoj pogodnoj ravnini razvukao vreću za spavanje i sa prvim mrakom tonuo u san. Snova se ne sjećam, možda nisam ni sanjao ali buđenja sa prvim jutrom su mi ostala u sjećanju. Radost, mir, ispunjenost i ljubav su me prožimali dok sam gledao rađanje novog dana. I još neki osjećaj je bio prisutan ali ne mogu ga opisati jer nemam riječi da ga opišem. Možda iz razloga što nas neka mjesta svojim mistikom i čarolijom inspiriraju toliko da osjetimo strahopoštovanje kad se susretnemo sa njima. Način na koji ih doživimo uvijek nam od njih biva uzvraćen inspiracijom i osjećajem vječne povezanosti. Kad god se sjetim Jabuke osjetim tugu i radost. Na toj hridi sam zauvijek ostavio dio sebe ali ono što sam ponio sa nje neusporedivo je vrijednije. | |
|
| |
Kahali PraGlodavac
Broj postova : 584 Age : 47 Registration date : 19.10.2011
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? sri srp 31, 2013 4:32 am | |
| - Citat :
Ali da li netko može reći za to da je opasno ili glupo bez da sam nije probao i uvidio da li je zbilja opasno ili glupo?
Svako mišljenje je dobrodošlo. Dali netko može reći svojoj djeci primejrice da je unošenje fekalija u organizam vrlo opasno, nezdravo i nepoeljno, iako nikada nije probao svoje fekalije, ni on niti itko oko njega (i to vjerovatno nikada) ? Naravno da može. I da glupo je tražiti "Bilo kakvo" iskustvo samo zato da bi dokazao sebi postajanje ovog ili onog. Ukoliko želiš iskustvo koje bi ti dokazalo da postoji nešto van ovog materijalnog "suma sumaruma" koje se ne očituje svakodnevno i koje se u današnjem svijetu smatra para-normalnim onda pitaj dali netko zna kako da nešto takvo osjetiš kroz praksu, tehniku ili jednostavno kroz doživljaj Razumijevanja neke teme koja te najviše zanima i kojom se najviše baviš,... .... a ne da ideš nasumično u najgore moguće pizdarije za koje si čuo pa šta bude bude samo da nešto bude... TO je kao da ti netko unapried kaže točne posljedice ukoliko staviš ruku u klip od motora u tankeru dok motor radi i ti, znajući za posljedice, bez da ideš pitati "chiefa makine" da ti pobliže objasni kako cijela stvar radi, bez da pokušavaš razumjeti mehaniku tog motora i bez da uopće znaš navući bilo kakvo zaštitno odijelo ti počneš tražiti ljude da te uguraju u klip čim prije .. ??? probaj me razumjeti gdje idem sa ovim i probaj shvatiti koliko je nepromišljeno ići u nešto potpuno nespreman riskirajući mnogošto (počevši od mentalnog zdravlja). | |
|
| |
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? sri srp 31, 2013 11:20 am | |
| U pravu si, razumijem. Razlog zbog koga sam ovako znatiželjan, pa čak i ne razmišljam o opasnostima ovakvih stvari poput istraživanja tih lokacija, jest to što sam ajmo reći "očajan" u pronalasku bilo čega "para normalnog".
Ako kažeš da je to opasno, onda neću istraživati to, ali bih htio da objasniš, recimo kakve se opasnosti skrivaju kad bih te stvari istraživao. Da li je opasno primjerice vidjeti NLO? Ili biti u onim energetskim vortexima?
| |
|
| |
tinityrannical PraGlodavac
Broj postova : 749 Age : 31 Location : Depths of Hell Registration date : 19.02.2011
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? sri kol 21, 2013 8:33 pm | |
| zanima me ovo. Pisite, ajmo. Nisam ekspert, ali je uvijek zajebano se igrati sa duhovima. Ja sam kao klinka pozivala duhove sa frendicama i imali smo nocne more i u toj sobi su se dogadale stvari jer jednostavno nismo pazile i nismo se dobro pripremile. Razumjem da si znatizeljan, i ja sam bila i jesam jos uvijek ali nebih vise izazivala duhove. Mogu se demoni, entiteti, bilo kakvi paraziti za tebe "prilijepit" ako si osjetljiv za takve stvari. | |
|
| |
MoW Čovjek
Broj postova : 6339 Age : 42 Location : Zagreb Registration date : 26.05.2009
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? čet kol 22, 2013 11:00 am | |
| Za Lokrum, otok kod Dubrovnika, zna se da je proklet starom kletvom Benediktinaca iz Srednjeg vijeka. Nisam nikad tamo bio, ali kruže svakakve priče o tom otoku.
_________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
| |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? čet kol 22, 2013 2:44 pm | |
| U zgradi u kojoj sam prije zivio, su se prozori, i vrata znala njihati usred ljeta, bez ikakvog vjetra ili iceg slicnog. | |
|
| |
Einar Majmun
Broj postova : 1241 Location : Daleko od zdravog razuma... Registration date : 27.04.2010
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? pet kol 23, 2013 4:01 am | |
| - Jedi Mind Tricks je napisao/la:
- U zgradi u kojoj sam prije zivio, su se prozori, i vrata znala njihati usred ljeta, bez ikakvog vjetra ili iceg slicnog.
loša stolarija nije natprirodna pojava u Hrvatskoj | |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? pet kol 23, 2013 2:38 pm | |
| - Einar je napisao/la:
- Jedi Mind Tricks je napisao/la:
- U zgradi u kojoj sam prije zivio, su se prozori, i vrata znala njihati usred ljeta, bez ikakvog vjetra ili iceg slicnog.
loša stolarija nije natprirodna pojava u Hrvatskoj Nema veze s stolarijom, ta vrata su bila dovoljno teska da sam ih ja jedva mogao otvoriti u to vrijeme, Cak ni najjaci vjetarim nije mogao nista, ali taj put se se zanjihala i vratila u pocetni polozaj. Treba to vidjeti da bi se povjerovalo. | |
|
| |
Einar Majmun
Broj postova : 1241 Location : Daleko od zdravog razuma... Registration date : 27.04.2010
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? pet kol 23, 2013 3:33 pm | |
| ma znam, zezam se...al stvarno, možda su neispravna pa štekaju i otvaraju se sama od sebe? to se meni dogodilo na moru. | |
|
| |
Q Riba
Broj postova : 170 Age : 111 Location : u kontiniumu Registration date : 14.12.2009
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? uto svi 31, 2016 7:41 pm | |
| Stara tema ali ajd nema veze. U nadelju sam prolazil kroz Škrinjare i zaustavil se kod te uklete kuče. Malo sam razgledal i filozofiral oko nje i u dvorištu. A onda sam ..... tikve ubiral. | |
|
| |
MoW Čovjek
Broj postova : 6339 Age : 42 Location : Zagreb Registration date : 26.05.2009
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? uto svi 31, 2016 11:51 pm | |
| Kakve tikve? Blizu te kuće ili u svojem vrtu? _________________ "Let food be thy medicine" - Hippocrates
| |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? sri lip 01, 2016 2:47 pm | |
| Jel imas slike tikvi? Ovako na rijec, ne mogu povjerovati. | |
|
| |
Q Riba
Broj postova : 170 Age : 111 Location : u kontiniumu Registration date : 14.12.2009
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? uto lip 07, 2016 9:38 pm | |
| Tikve! Po onoj ko s vragom tikve sadi taj ih i bere. Po domače rečeno malo sam n....o. | |
|
| |
web dust Majmun
Broj postova : 1742 Age : 2023 Location : suha tinta Registration date : 07.10.2015
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? čet lip 09, 2016 10:56 am | |
| veliš do zore si se naradil poradi malo meditacije | |
|
| |
web dust Majmun
Broj postova : 1742 Age : 2023 Location : suha tinta Registration date : 07.10.2015
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? pon lip 20, 2016 8:47 pm | |
| vele da stara austrougarska artiljerijska pozicija u bregu raduč iznad murtera ima jaku vibru, meni je interesantnij bijo kamenjar iznad baze, krečeš se nekako neuobičajeno speedy. možda je prije soma godina neka velka bitka bila tam. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? | |
| |
|
| |
| Najzanimljivije "natprirodne" lokacije za obići u Hrvatskoj? | |
|