| Jack Trbosjek | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
megawar888 Riba
Broj postova : 196 Age : 34 Location : Zona Sumraka Registration date : 30.04.2012
| Naslov: Jack Trbosjek ned svi 13, 2012 8:58 pm | |
| Jack Trbosjek je serijski ubojica koji je ubijao 1880-ih u Londonu.Jackove najpoznatije žrtve su: Mary Ann Nichols (djevojačko prezime: Walker, nadimak "Polly"), rođena 26. kolovoza 1845., a ubijena u petak 31. kolovoza 1888. Annie Chapman (djevojačko prezime: Smith, nadimak "Dark Annie", punim imenom Eliza Ann), rođena u rujnu 1841., a ubijena u subotu 8. rujna 1888. Elizabeth Stride (djevojačko prezime: Gustafsdotter, nadimak "Long Liz"), rođena u Švedskoj 27. studenog 1843., a ubijena u nedjelju 30. rujna 1888. Catherine Eddowes (koristila se pseudonimom "Kate Conway" i "Mary Ann Kelly", po svojim dvama muževima Thomasu Conwayu i Johnu Kellyu), rođena 14. travnja 1842., a ubijena u nedjelju 30. rujna 1888. Mary Jane Kelly (sama se nazivala "Marie Jeanette Kelly" nakon puta u Pariz, nadimak "Ginger"), rođena je ili u gradu Limerick ili u istoimenoj pokrajini (Munster, Irska) oko 1863., a ubijena u petak 9. studenog 1888 Ni dan danas se ne zna tko je bio Jack Trbosjek,a predpostavlja se da je bio liječnik,kirurg ili mesar zbog odstranjivanja organa svojim žrtvama.Što vi mislite zašto je on ubijao ljude i to je zapravo Jack Trbosjek? | |
|
| |
megawar888 Riba
Broj postova : 196 Age : 34 Location : Zona Sumraka Registration date : 30.04.2012
| Naslov: Re: Jack Trbosjek ned svi 13, 2012 9:04 pm | |
| "Dear Boss" pismo (prevedeno "Dragi Šefe" pismo) je pismo poslano 25. rujna 1888. od strane Viktorijanskog serijskog ubojice Jacka Trbosjeka. Poslano je i primljeno 27. rujna od Central News Agencya u Londonu, a Scotland Yardu je poslano 29. rujna. Ovo pismo, kao i sva ostala "Ripperova pisma" sadrži nekoliko gramatičkih grešaka, a govori: Dragi Šefe, Stalno čujem da me policija uhvatila no neće me još srediti. Smijao sam se kad izgledaju tako pametno i pričaju da su na pravom putu. Šala o Leather Apron dala mi je prave napade. Ja sam na kurvama i neću ih prestati rasparivati dok me ne uhite. Veli rad bio je zadnji posao. Dami nisam dao vremena ni da pisne. Kako me sada mogu uhvatiti. Volim svoj posao i želim ponovo početi. Brzo ćeš čuti o meni sa mojim malim smješnim igrama. Sačuvao sam malo prikladne crvene tvari u pivskoj boci od poslijednjeg posla da sa njom pišem no zgusnila se kao lijepilo i više je ne mogu koristiti. Crvena tinta je isto dobra nadam se ha ha. U idućem poslu ja ću dami odsjeći uši i poslati ih policiji samo zbog zabave zar i ti nebi. Zadrži ovo pismo dok ne nepravim još malo posla, onda ga osobno izruči. Moj nož je tako lijep i oštar da želim ići odmah na posao ako dobijem priliku. Sretno. Vaš cijenjeni Jack Trbosjek Ne zamjeraj mi što koristim lažno ime PS Nije bilo dobro poslati ovo dok ne skinem svu crvenu tintu sa svojih ruku prokletsvo Nema sreće još. Sada kažu da sam liječnik ha ha
| |
|
| |
waldox Majmun
Broj postova : 1780 Registration date : 18.03.2014
| Naslov: Re: Jack Trbosjek uto vel 03, 2015 1:18 am | |
| | |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
Broj postova : 1448 Age : 32 Registration date : 10.08.2012
| Naslov: Re: Jack Trbosjek uto vel 03, 2015 3:42 pm | |
| Lopata uz to sto je bila suvenir, je prosla kroz ruke tisuce ljudi. Ne vjerujem da danas mogu odvojiti DNA, koji bi rijesio slucaj. Isto je sa Zodiac aktivnostima s kraja 60-ih. Nazalost sve ide u tom smjeru, unatoc novoj tehnologiji, da 2 najveca kriminalisticka misterija nece niklad biti razjasnjena. | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek uto vel 03, 2015 4:00 pm | |
| jedi mislim da se zna tko je jack trbosjek kowalski poljski imigrant a zodiac je arthur lee allen | |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek sri vel 04, 2015 3:52 pm | |
| Ovo su ti samo neki od mogucih "Jack Trbosjeka":
Montague John Druitt Seweryn Kłosowski Aaron Kosminski Michael Ostrog John Pizer James Thomas Sadler Francis Tumblety William Henry Bury Thomas Neill Cream (u trenutku smaknuca je rekao "Ja sam Jack.", i dalje ne znaci nista.) Thomas Hayne Cutbush Frederick Bailey Deeming Carl Feigenbaum Robert Donston Stephenson Joseph Barnett Lewis Carroll David Cohen William Withey Gull George Hutchinson James Kelly James Maybrick Alexander Pedachenko Walter Sickert Joseph Silver James Kenneth Stephen Francis Thompson Duke of Clarence and Avondale Sir John Williams
Vjerujem da se za svako od ovih imena, uz slucajne okolnosti moze reci da je Jack, ali to se ne moze uzeti kao dokaz. Kosminski je vecinu zivota proveo u mentalnoj ustanovi. Imao halucinacije, strah od ljudi, cak se nije mogao samostalno hraniti. 2014. navodno su povezali njegov DNA s uzorkom sa lopate, koja je pripadala jednoj od zrtava, dok ekspert Alec Jeffreys te tvrdnje ocjenjuje kao nepouzdane. Po nacinu djelovanja, sa zrtava se moglo zakljuciti da ubojica ima znanje o anatomiji. A po pismima koje je slao, cak i visoko obrazovanje. Aaron Kosminski nije mogao razdvojiti mastu od stvarnosti, a za ovakve aktivnosti to je bilo potrebno. Za Zodiaca sam ti vec dosta rekao, pa me zanima tvoje misljenje, zasto mislis da je Allen Zodiac, osim filma Zodiac, koji je snimljen po knjizi Roberta Graysmitha, koja je bazirana vecinom na fikciji koja nije nikad navedena u policijskom zapisu. Pokusaj u vise od jedne recenice. | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek sri vel 04, 2015 8:08 pm | |
| | |
|
| |
Novus ordo seclorum Pračovjek
Broj postova : 1881 Age : 31 Registration date : 16.11.2011
| Naslov: Re: Jack Trbosjek sri vel 04, 2015 11:41 pm | |
| U trećoj sezoni seriji American Horror Story (Coven), axeman je jedan od glavnih likova. Tako sam saznao za njega. | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 12:38 am | |
| axeman je bio luđak | |
|
| |
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 1:22 am | |
| i glumi ga Danny Huston u seriji | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 1:26 am | |
| nisam gledao taj film ali istinit je događaj desio se 1919 , strava i užas | |
|
| |
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 1:48 am | |
| To ti je antologijska serija (svaka sezona druga radnja/likovi), a ova sezona s axemanom se radi o vješticama u new orleansu, čudno zvuči, ali dobra serija. Prikazana je fikcijska verzija gdje je "objašnjeno" kako su ubili axemana pa se zato ne pojavljuje, no onda u seriji ga dovedu kao duha, ma gledaj, neću spojlati sve haha | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 1:50 am | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 11:36 am | |
| Neznam kakve on ima veze s ubojicama? | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 12:05 pm | |
| nema nikaKve u pravu si ali interesantan slučaj. | |
|
| |
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 12:24 pm | |
| Pročitao sam na wikipediji o njemu i dosta je čudan slučaj. Lik je samo tako uspio pobjeći i nitko ga nikad nije uspio identificirati, ono što onaj lik kaže da mu je to brat je samo teorija | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 12:49 pm | |
| da ja mislim da je kosminski jack a zodiac allen ne bi se pisalo bezveze..db cooper nikad se neće identificirati tko je to bio jer mu to možda ime nije bilo pravo ...ali prije 5 ,6 godina tražili su neke ljude koji su nestali u to vrijeme i pronašli su ime lynn doyle cooper možda je to on bio osoba u 40im godinama plus bio je korejski veteran avijacija itd... cooper je preživio i možda umro od starosti policija je pogriješila koordinate ,u šuma u oregonu je velika ...možda je uspio pobjeći,novac su pronašli nakon dugo godina u rijeci 50 km dalje od mjesta gdje je iskočio... | |
|
| |
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 2:23 pm | |
| Zar ne piše da je D.B.Cooper samo nadimak od strane policije? Znači nešto kao John Doe (u Hrvatskoj se kaže N.N.). | |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 4:29 pm | |
| Trbosjek nikad nije identificiran, niti ce ikad biti. Zasad je ista stvar sa Zodijakom. Bez obzira na internet detektive, koji pokusavaju zaraditi na prici, izdavanjem knjiga sa svojim teorijama, kako su njihov prijatelj, otac ili ocuh bili Zodiak. Vjerujem ako uzmes koji minut i pogledas teoriju ovog prevaranta, da ces povjerovati kako je njegov ocuh Jack Tarrance bio Zodiak. http://thezodiackiller.digitalzones.com/Tako mozes kupiti i knjigu od Gary L. Stewarta, koji kaze da je njegov bioloski otac bio Zodiak. Isto je s umirovljenim detektivom LAPD-a, Steve Hodel kaze da je njegov otac, Doktor George Hodel bio Zodiak, iako je za to vrijeme zivio u Aziji. Nekim cudom njegov sin ga je također povezao sa Lipstick ubojstvima, kao i sa ubojstvom Elizabeth Short. -Knjiga bazirana na fikciji, i zeljama njegovog sina je ubrzo postala bestseller. A mozda je i napao blizance u New Yorku, nekoliko godina nakon svoje smrti Iako su svo troje za vrijeme Zodiak ubojstava, zivjeli tisuce kilometara dalje od mjesta događaja. Ljudi vjeruju. Arthur Leigh Allen, koji je doveden pod povecalo od strane Roberta Graysmitha, koji je u to vrijeme bio novinar, tj. karikaturist u lokalnim novinama, do dan danas uz pomoc visoke tehnologije Allen nema nikakvu poveznicu sa Zodijakom. Mozda si gledao film u kojem je Allen imao Zodiakov sat, pa je to dokaz? Sat nije bio rijedak, stotine ljudi su ga imale. Svjedocenje Don Cheneya protiv Allena je nepouzdano. Cheney je nekoliko puta promijenio pricu, ovisno o Zodiak događanjima i sadrzajima pisama koje je Zodiak slao. Tek nakon svakog događaja i recenice iz pisama, Cheney je imao svoju teoriju i iznenada se sjetio kako mu je Allen upravo to rekao da ce napraviti nekoliko decenija unatrag. Prema Arthurovom bratu Ronu, nekoliko godina prije na kampiranju, Allen je navodno dodirivao Cheneyevu maloljetnu kcer, zbog cega je vjerojatno Cheney kasnije izmislio svoje price, da bi Allena stavio iza resetaka. Don CheneyTako je i filmu prikazano kako "Zodiak" u namjeri da pomogne i ojaca vijke na kotacu slucajne putnice, namjerno otpusta vijke da kotac otpadne i putnica ude u njegov auto. Sto se zapravo i dogodilo, Kathleen Jones je bila oteta, poslije je na benzinskoj crpki vidjela poster Zodiaka, i povezala njegov fotorobot sa osobom koja ju je otela. Kasnije, u policijskoj stanici opet je promijenila iskaz i rekla da je osoba u cijem je autu bila, izgledala kao Lawrence Kane, jos jedan od mogucih "Zodiaka". Ne postoji dokaz da je otimac bio Zodiak. Ali se nakon tog događaja, Don Cheney iznenada sjetio kako mu je Allen prije mnogo godina rekao da ce on oteti slucajne prolaznike, nakon sto im ponudi pomoc, a onda olabavi kotac. Također u devedesetima, skoro 30 godina nakon ubojstava, jos jedna osoba se iznenada sjetila kako mu je upravo Allen rekao da ce ubijati ljude u zaleđu San Francisca i sebe nazivati -Zodiak. Ralph Spinelli, kriminalac poznat policiji, kojemu je nakon neuspjele pljacke prijetila visoka zatvroska kazna, trebao je odati neke podatke da bi olaksao sebi. Iako zbog proslih zlocina, vise nije mogao izbjeci zatvor, policiju je ipak zanimalo sto ima za reci. Prema njegovim rijecima davno prije, Allen mu je rekao svoje planove o Zodijak serijskim ubojstvima. Opet, nekim slucajem u Allenovom policijskom dosjeu osim prijave za zlostavljanje djece, jedini prekrsaj koji je Allen imao, je bila tucnjava sa Ralph Spinellijem. Ralph SpinelliAli u filmu je Graysmith Ralphovo svjedocenje opisao kao: Poduzetnik je nakon 30 godina dosao prijaviti kako je Allen Zodiak.- Fikcija. + Nakon sto je Arthur umro 92. zbog problema s jetrom, na autopsiji mu je otvorena glava i uzet uzorak mozga za DNA analizu. Njegov DNA je ispitan s uzorcima koji su pronadeni na pismima koje je Zodiak slao. Rezultat je opet bio negativan. Zakljucak: Allen nije Zodiak, bez obriza koliko ti smajlija stavis u odgovor. , niti je Kosminski Jack trbosjek. U novije vrijeme, se dogodio jos jedan zanimljiv slucaj. 1993. U Zapadnom Memphisu. Trojka iz zapadnog Memphisa. 3 tineđera su provela 18 godina u zatvoru, glavni motiv protiv njih, slusali su Metaliku i slicnu "sotonisticku" glazbu i oblacili se u crno. Sto ih je natjeralo da ritualno ubiju troje djece. 2011. su oslobođeni zbog nedostatka dokaza, i slucaj ostaje nerijesen. U to vrijeme, u americi je poceo novi lov na vjestice, ali u ovom slucaju na tineđere koji preferiraju metal glazbu. Religija je odigrala veliku ulogu u ovom suđenju. Sto se tice DB Coopera, mislim da bi se prema njemu moglo snimiti vise dobrih filmova.
Zadnja promjena: Jedi Mind Tricks; sri oľu 04, 2015 4:28 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 4:36 pm | |
| novus ,mislim da je db cooper ime iz nekog stripa nisam siguran proguglaj jedi mind tricks hvala na iscrpnom odgovoru bit ću kratak ja samo tvrdim da su nakon dugo godina istraživanja to glavni sumnjivci bili i nakon dugo godina pronašli su dokaze koji tvrde da su to oni bili ... e sad mislim da je taj allen sam sebe izdao pronašli su mu i rukopis , ali ti vjeruj u što želiš ja samo istraživam po netu i vidim da ima dosta dokaza protiv njih......... db cooper se ne zna tko je to bio ali su istraživali tko j e nestao u to vrijeme krajem 71 i trag je vodio do tog dan coopera koji nestao misteriozno no ne mora nužno biti da je to on ali... sigurno je da je db cooper preživio pad... | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 4:38 pm | |
| axeman iz new orleansa je također misterija dosjei su još otvoreni ne zna se tko je to bio | |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 4:39 pm | |
| Ne trebam vjerovati sto ja hocu, vec pogledam dokaze. Cak je i ekspert za rukopis, odpisao Allena kao sumnjivca, nakon usporedbe. Nikakav rukopis niti priznanje mu nisu pronasli. | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 4:40 pm | |
| | |
|
| |
waldox Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 4:47 pm | |
| nisi pročitao dobro onaj link ali očevici su ga opisali, on se nalazio u blizini napada na tom području,kad su mu pretraživali dom pronašli su bombe, oružja,noževe, krvavu odjeću...zatim pronašli su stigme,znakove koje je poslao pismima, | |
|
| |
Jedi Mind Tricks Majmun
| Naslov: Re: Jack Trbosjek čet vel 05, 2015 4:56 pm | |
| Nisu pronasli bombe, vec materijal za izradu eksploziva kucne izrade. Cije je sastojke imalo vecina domacinstava. Noz kojim je navodno na jezeru Berryessa izboden Bryan Hartnell i Cecilia Shepard, nakon sto su ga nasli u njegovom stanu, nije se podudarao sa ubodnim ranama na zrtvama. Krv za koju je rekao da je taj dan zaklao kokos, također preko DNA analize je utvrđeno da nije ljudska. Allen nije bio dobra osoba, ali nije ni bio serijski ubojica. Previse se puta nasao na krivom mjestu, u krivo vrijeme. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Jack Trbosjek | |
| |
|
| |
| Jack Trbosjek | |
|