Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?!

Go down 
Autor/icaPoruka
KidagakashNedakh
Riba
KidagakashNedakh

Female
Scorpio Dragon
Broj postova : 182
Age : 32
Registration date : 24.05.2012

EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Empty
PostajNaslov: EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?!   EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Icon_minitimened svi 27, 2012 6:30 pm

Budući da njegova detaljna elaboracija nije predmet ovog rada, na ovom mjestu samo sumarno izlažemo prikaz toga vjekovnog plana:
Semiramida je drevna božica koju su štovala babilonska bratstva. Pripada trojstvu Božice Mjeseca (Semiramida), Boga Sunca (Nimroda, poznatog još pod imenima kao što su Bal, Bel, Baal, itd.) i njihovog sina Tamuza. Ova poganska vjera postojala je tisućama godina prije nastanka kršćanstva.

Babilonska bratstva su živjela u starom Babilonu, području današnje Mezopotamije, a onda kreću na zapad, sve dok se nisu preselili u Rim, osnovali Rimsko carstvo i uzrokovali sve znane ratove tog doba. Kasnije se šire svijetom, a u novije doba, kako navode brojni autori, nalazimo iz pod imenima: Plantagenet, Warburg, Bruce (Scott), Rockefeller, Habsburg, Rotschild (Bauer), Krupp, Windsor (zapravo Saxe-Gotha-Coburg), de Medici, Cavendish (Kennedy), Sinclair (St.Clair), Romanov, Hanover.

Tijekom vremena, nastaju nove religije i nova božanstva, ali sve po uzoru na njihove drevne bogove. Božanstva nose druga imena, ali se radi o uvijek istom konceptu. Semiramida (kasnije predstavljena kao Marija) je vrlo značajna, jer je ona njihova božica-majka. Često se predstavlja s vijencem od zvijezda na glavi. Slučajnost? Ni slučajno.
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Babilon
S vremenom, te iz Babilona potekle loze sele se u Europu, kasnije i dalje, sa sobom noseći svoje drevne simbole i vjeru. Postaju vrhovna europska aristokracija te se infiltriraju u politiku, vlast, sve institucije te bankarstvo. Ti “prosvijetljeni” vladari svijeta iz Babilona, koji se i nazivaju iluminati, kroje novoosmišljen sistem profita i trgovine uz pomoć ratova i manipulacije. Još jedno ime za istu božicu koju iluminati i dan danas štuju jest Europa.

Ima još “slučajnosti”. Božica Semiramida je oduvijek prikazivana kao žena sa šiljcima oko glave, te bakljom (ili križem) u rukama (baklja je simbol Nimroda). Dakle, baš kao Kip “slobode”! Uz to, simbolizira je i 12 zvjezdica. Božica Semiramida je upravo tako prikazivana na antičkim novčićima.

No već je odavno poznato podrijetlo Kipa “slobode”. Naime, to je dar francuskih masona iz Pariza i on predstavlja sve samo ne slobodu.

Drevni motivi ovog božanstva predstavljaju božicu Europu (ili Semiramidu) kako jaše bika (simbol Nimroda).
I gle! Unija 2002. godine izdaje kovanicu baš s Božicom Europom koja jaše bika. Jasni simbol iste organizacije koje je oformila Europsku Uniju i koja njome vlada.
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Semiramidaantika
Ovo nije Kip slobode, nego antički prikaz Semiramide
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Semiramidaeuro
Semiramida na kovanici od dva eura

SEMIRAMIDA PUTUJE SVIJETOM
Identičan kip nalazi se na obali Seine u Parizu. Predstavlja boginju Semiramidu (Izidu, Aštarotu) s vijencem od sunca i bakljom koja ne simbolizira nikakvu slobodu već ropstvo koje uspostavlja “prosvijetljena” sotonistička elita. Statua je simbol babilonskog bratstva i poručuje: “Mi vladamo ovom zemljom, a vi ste preglupi da to shvatite.” Zapazite također postament njujorškog kipa - on stoji na Suncu, drevnom poganskom božanskom simbolu.

Autor “kipa slobode” je francuski mason Frederic-Auguste Bartholdi, a lice toga kipa oblikovao je prema licu svoje majke. Kip je posvećen 28. listopada 1886. Ceremonijom je predsjedao Grover Cleveland, jedan od rijetkih američkih predsjednika koji nije bio mason, a vjerski je obred vodio mason Henry Potter, episkopalni biskup njujorški. Prigodnim se govorom skupu obratio mason Chauncey M. Depew, američki senator.
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Kipslobode

SIMBOLIKA JE ELITI VEOMA VAŽNA
Elita je u potpunosti opsjednuta simbolikom i ritualima. Stoga i nije čudno da je motiv štovanja majke s djetetom (Semiramide s Tamuzom) proširila posvuda i na taj ga način učinila arhetipom svih božanstava.

"Semiramida postaje poznata kao 'kraljica nebesa' i prototip ostalih poganskih božanstava." (D. Terrell: World religions)

"Semiramida je model i izvornik svake božice i kultne ženske figure u drevnom i modernom svijetu." (Dr. B. Self: Semiramida, babilonska kraljica)
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Semiramidatamuz.jpg.opt389x464o0,0s389x464

Idolopokloničko štovanje Semiramide i Tamuza potječe iz Babilona (19.-16.st.pr.n.e.)

Babilonska misterijska religija kaže: Nakon što je bio ubijen, Nimrod uzlazi na Nebo i postaje bog Sunca. Boginja Mjeseca Semiramida bezgrešno je s njim začela, te rodila sina Tamuza, utjelovljenog boga Nimroda.

Otada, ova se priča uz manje varijacije uvijek iznova ponavlja... posvuda. Motiv bezgrešnog začeća i štovanja majke s djetetom širi se čitavim svijetom. Bezgrešno začeti sunčani bogovi rađaju se kao po pravilu 25. prosinca.
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! BoziceMajke
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Suncanibogovi

BABILONSKA VEZA
Uz to što joj je simbolika oduvijek bila veoma važna, iluminatska je elita oduvijek opsjednuta ritualima. Prilagođujući svjetske religije svojim izvorima uspjeli su stvoriti iluziju uslijed koje ljudi ne znaju da u stvari štuju njihova drevna babilonska božanstva među kojima, dakako, Semiramida zauzima istaknuto mjesto.
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! PapaDagon

BABILONSKE ZVJEZDICE
Dosad smo već utvrdili da su priče o Semiramidi, Mariji, Europi... zapravo jedna te ista priča s istom babilonskom simbolikom. I Marija i Europa zapravo predstavljaju staru babilonsku božicu Semiramidu. Drugim riječima, Semiramida = Marija = Europa. Ista priča, ista simbolika.

Europski ekvivalent Semiramide je Marija, stoga i ne čudi da je upravo Dan bezgrešnog začeća Marijinog (nebiblijska katolička dogma koju je 1854. uspostavio papa Pio IX, a koja govori o tome da je i sama “Djevica Marija” bezgrešno začeta), koji pada 8. prosinca, elita izabrala za dan kada je 1955. prihvaćena zastava EU s dvanaest zvjezdica. Slučajnost? Ni slučajno.

Tako dvanaest zvjezdica na europskoj zastavi ne simboliziraju države, nego su to babilonske zvijezde koje pripadaju babilonskoj božici Semiramidi koju se predstavlja kao Mariju. Semiramida je Marija je Europa.
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! EUMarija
Zastava EU (simbol Semiramidinih štovatelja) s 12 zvjezdica i Semiramidin europski ekvivalent, Marija, također s 12 zvjezdica u aureoli.


Europsku zastavu su dizajnirali Arsène Heitz i Paul Lévy za Vijeće Europe, a Europska je zajednica (kasnije Europska unija) preuzima. Dvanaest zvjezdica povezane su s aureolom od dvanaest zvijezda Djevice Marije (tj. Semiramide) kako ju predstavlja sakralna umjetnost Katoličke crkve.

Dizajner europske zastave, Arsène Heitz, istaknuo je da mu je knjiga Otkrivenja u kojoj se ova aureola od 12 zvjezdica spominje pomogla u inspiraciji. Naime, Otkrivenje 12:1 citira se kako bi se objasnila simbolika: “Žena obučena u sunce, mjesec pod njezinim nogama, a na glavi joj vijenac od dvanaest zvijezda.”

U tom biblijskom stihu Katolička crkva (ne i ostale) vidi Mariju, a kruna od zvijezda interpretira se kao “kruna besmrtnosti”. Unatoč službenom nijekanju biblijskih odrednica, Vijeće Europe obdarilo je 21. X. 1956. grad Strasbourg, svoje službeno sjedište, vitrajem za štrazburšku katedralu pariškog umjetnika Maxa Ingranda koji sadrži Marijine (tj. Semiramidine) zvjezdice.
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! VitrajS
Vitraj katedrale u Strasbourgu (M. Ingrand)

Katolička crkva u Hrvata također podržava ideju o marijanskim zvjezdicama u europskom krugu. U svojoj propovijedi u crkvi svetog Franje Ksaverskog u Karlovcu srpnja 2011. vojni biskup Juraj Jezerinac među ostalim je izjavio da 12 zvjezdica sa zastave Europske unije simbolizira 12 zvijezda krune Blažene djevice Marije jer, kako je rekao, Europa ima kršćanske temelje. Neka ostane, međutim, zabilježeno i to da Jezerinac smatra da se unatoč 'jasnim kršćanskim temeljim' Europe upravo kroz Europsku uniju, 'u ime neke slobode', nastoji progurati sekularnost.


SEMIRAMIDA PRED EUROPSKIM PARLAMENTOM
I opet “slučajnost”: simbol Semiramide (Europe) koja jaše na biku (Nimrodu) ne nalazi se samo na kovanici Eura, nego je, u vidu kipa, postavljen i ispred Europskog parlamenta (da, to je onaj pseudo-parlament koji samostalno ne donosi zakone) u Strasbourgu.

Zašto bi, za ime svijeta, gola žena na biku simbolizirala “eurojedinstvo” i “europarlamentarizam”? Semiramidini štovatelji znaju!
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! SemiramidaEP
Kip babilonske božice pred Europskim parlamentom

EUROPSKI PUT U BABILON
Dosad smo već vidjeli kako su drevni Babilon, njegovi bogovi i simboli nepresušan izvor inspiracije europskoj eliti. Zapravo sva ta simbolika ima vrlo malo veze s Europom, ali je zato očito duboko u srcu onih koji njome vladaju. Da je tome tako, nedvojbeno svjedoči i primjer koji slijedi, a vezan je uz plakat Vijeća Europe.

Ovdje treba napomenuti da Vijeće Europe ne treba brkati s Vijećem EU ili Europskim vijećem, koji su tijela Europske unije. Vijeće Europe nije tijelo EU, nego međunarodna organizacija 47 država članica šire europske regije čiji su glavni zadaci, kako se obično ističe, jačanje demokracije, zaštite ljudskih prava i pravne države na europskom kontinentu. Najveći doseg Vijeća Europe ogleda se u Europskoj konvenciji o ljudskim pravima iz 1950. koja služi kao osnovni pravni dokument Europskom sudu za ljudska prava. Hrvatska je članica Vijeća Europe od 1996. godine.

Idejni začetnik Vijeća Europe je Winston Churchill koji je u svom predavanju na ciriškom Sveučilištu 1946. izložio ideju od "Sjedinjenim Državama Europe", po uzoru na SAD. Iako, dakle nije riječ o tijelu EU, značajno nam je na ovom mjestu među ostalim i zato što to tijelo koristi istu zastavu kao i EU, pa tako dijeli i istu simboliku.

Motiv slike s postera kojeg je tiskalo Vijeće Europe uzet je sa znamenite slikarije flamanskog umjetnika XIV. stoljeća, Pietera Brueghela. Predstavlja ilustraciju poznate priče o kuli babilonskoj iz 11. poglavlja biblijske Prve knjige Mojsijeve (Knjige postanka), prema kojoj su ljudi htjeli izgraditi sebi spomenik s kulom do neba, što Bog osujećuje pomiješavši im jezike.

Slika je ponovo otisnuta 1996. u jesenskom izdanju International Currency Reviewa, časopisa svjetske financijske zajednice, koji perceptivno bilježi da je europski simbol dvanaest zvjezdica iznad kule neobično izvrnut, tako da predstavlja obrnute pentagrame, što je dobro poznati okultni simbol.
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Poster.jpg.opt418x577o0,0s418x577
Ima još babilonske simbolike u Europi. Naime, jedna od zgrada Europskog parlamenta u Strasbourgu (zgrada Louise Weiss) uključuje i toranj koji kao da izgleda nedovršeno. Što li je nadahnulo arhitekte nove Europe da podignu baš ovakvu zgradu koja neobično nalikuje na babilonsku kulu, arhetip pobune protiv Boga?
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! KulaParlament
Što babilonska kula ima zajedničko s Europom? Novovjeki predstavnici drevnih babilonskih loza infiltriranih u europsku elitu očito su sagradili kopiju građevine koja im je prirasla srcu. Na trećoj slici lijepo se vidi kako se Brueghelov prikaz kule babilonske i zgrada Parlamenta preklapaju gotovo bez šava.

Svatko u srcu nosi čežnju za onim što mu nedostaje. Nije li to jedini logičan zaključak koji bi mogao objasniti motiv europske (i svjetske) elite da tiska plakate i gradi kopije drevnih babilonskih građevina, kuje novac s likom babilonskog božanstva i podiže mu kipove?
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! LouiseWeiss
Zgrada Louise Weiss
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 43
Registration date : 19.10.2011

EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Empty
PostajNaslov: Re: EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?!   EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Icon_minitimened svi 27, 2012 7:36 pm

Da, heh' .. sve su oni to lijepo složili samo i ne baš točno a bogami niti precizno niti ....
Ista priča koja je ovdje primjenjena na Babilon i Babilonce može se primjeniti još Bolje na Monolska plemena ili malo kasnije na Tursko Mongolske familije i lozu itako dalje.. kako kome odgovara uzme neku od starih civilizacija, simbol koji ih povezuje i napravi lijepo novu teoriju zavjere.
Što je najbolje postoji točan i vrlo jasan put kojim se kroz povijest zaista kretao taj jedan vrlo Lukav soj ljudi, vrlo konzistentan i vrlo prepoznatljiv po nekoliko stvari koje uvijek ostavljaju za sobom. Prepoznatljiv takodjer odredjenim pametnijim povijesničarima po njihovom načinu involviranja u odredjene bitne organizacije ili lokalne kultove, vjerovanja ili običaje koje vremenom usvoje, "provare" te na kraju njima i ovladaju kroz vrlo pedantne i strpljive korake kroz desetljeća ili stoljeća (njima čini se niakda nije bilo bitno koliko će trajati dok nešto ne bude njihovo) ...
Upravo ta strpljivost, konzistentnost i upornost urodila je plodovima i ovo što se pokazuje na ovim sličicama gore kao i neke od vrlo prepoznatljivih danas poznatih gradjevina na svijetu nisu čak nikada ni bile velika tajna, medjutim tajna je kako netko (bilo koja individua, grupa ljudi ili organizacija) može do te mjere biti konzistentan da njegov pra-pra-pra-pra-pra unuk radi i nastavlja potpuno isti plan, radi isti "posao" i na isti strpljiv, pametan i lukav način dalje uvlači svoje prste i kreće se ka nekom cilju za kojeg svi od prvog do zadnjeg od "njih" znaju .
Masonerija (pomenuta u glavnom postu) u začecima i u samom nastanku nikakve veze nije imala sa ciljevima koji im se danas pripisuju i sa kojim većina danas prizantih loža danas zaista radi... Ovome je takodjer uzrok ista grupa ljudi koja se najprije involviraše u najutjecajnije i najpamtnije grupe koje postoje i tek nakon toga počeše djelovati na opći puk jer tak tada imaju sva orudja, sve ruke i sve umove usmjerene tamo gdje oni žele.
Postoje na sreću još poneke Oaze masonerije koje su ili ostale u pre zabačenim krajevima (kao neke na Jugu Indije primjerice) ili su bile pre mudre da bi nasjele na ovakva involviranja i kontrolu pa su zato živi svjedoci što je masonerija nekada značila i htjela...
Kako je ta spominjana grupa ljudi (sigurno nisu samo i baš Babilonci ili samo Turci ili Mongoli zasebno) uvijek znala što ih čeka i kako se moraju za koji period spremiti, kako djelovati i najvažnije kako se zaštititi od bilo kakvog mogućeg scenarija, tako se ne samo podrazumjeva da je ova cijela hajka oko "planete koja se budi", oko "razotkrivanja mračnih planova" i oko puno foruma na kojima postoji nebrojeno mnogo ovakvih i sličnih postova sa milijun i jednom verzijom "prave povijesti" i "tajnama vladara iz sjenke" samo površinski sloj kojeg koliko god da otkrivamo jedva zagrebasmo površinu, već su sve te informacije pedantno, strpljivo i isto tako lukavo pokrenute i proširene upravo od te iste grupe ljudi i to sa vrlo smislenim i jasnim ciljem.
Prije 60 godina gospodin George Seldes napisao je knjigu "1000 Američana" koje je izdalo društvo novinara hrvatske a u kojem je napisano više "tajnih" informacija o "tajnama" illuminata, masnonerije i 13 vladajućih familija nego u 5 M.Moor-ovih Faranhajta i u 7 Zeitgeist pokreta "otpora" ... Ljudi nema 'Semita' bez Anti Semita i vic versa.. ONI uzrokuju Anti Semitizam, oni uzrokuju "velika razotkrivanja" i što više ljudi se duže bavili ovim "poslom" to više radimo u službi onih koji nas toliko puta premazaše na isti trik s kartama.
Postoje Znanja do kojih 'Oni' ne žele da ljudi dođu. Ta znanja daleko su od filmova, knjiga i teorija tko vlada svijetom. Jedno od Uvida u jednom od dijelića tih znanja je zakon nepogrešive atrakcije Umo-Ega... zamislite kada bi bilo moguće nagovoriti na neki način milijune ljudi da misle kako ste baš vi Vladar ove planete i da o tome razmišljaju često i da to šire ljudim ai ponavljaju sa oduševljenjem drugima koji to ne znaju jer su to sada otkrili kao veliku tajnu ... zamislite to... e pa to se upravo dešava.
Vi hranite nove vladare svijeta, vi ih ovim i sličnim načinima polako postavljate na taj Tron!!!!
Dali su bili blizu toga i bez "zakona atrakcije" bez utjecaja svih bioplazmičkih omotača, bez fizike i kemije psihologije mase i rezonatnih umova ? Jesu.
Jesu li mogli napraviti tu zadnju stepenicu i uvjeriti svih da su baš oni valdari bez da to nekako prošire ? Nisu.
Tko će im to širiti ? kako ? zašto bi ? .. e pa lako .. dajte im "tajne svijeta" i pričat' će se po svakom trgu, na svakoj ulici ...
[Vrh] Go down
KidagakashNedakh
Riba
KidagakashNedakh

Female
Scorpio Dragon
Broj postova : 182
Age : 32
Registration date : 24.05.2012

EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Empty
PostajNaslov: Re: EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?!   EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Icon_minitimened svi 27, 2012 8:38 pm

Kahali je napisao/la:

Masonerija (pomenuta u glavnom postu) u začecima i u samom nastanku nikakve veze nije imala sa ciljevima koji im se danas pripisuju i sa kojim većina danas prizantih loža danas zaista radi... Ovome je takodjer uzrok ista grupa ljudi koja se najprije involviraše u najutjecajnije i najpamtnije grupe koje postoje i tek nakon toga počeše djelovati na opći puk jer tak tada imaju sva orudja, sve ruke i sve umove usmjerene tamo gdje oni žele.
Postoje na sreću još poneke Oaze masonerije koje su ili ostale u pre zabačenim krajevima (kao neke na Jugu Indije primjerice) ili su bile pre mudre da bi nasjele na ovakva involviranja i kontrolu pa su zato živi svjedoci što je masonerija nekada značila i htjela...

E,drago mi je da znam da postoji jos neko ko ne gleda na masoneriju cisto iz negativnog ugla. ides Masonerija se vremenom ''izopacila'',zaslugama pojedinaca kolektiv je opljuvan i izoblicen na negativan nacin.Ljudi previse povrsno posmatraju masoneriju sada,ne pitajuci se kako je nastala i sta je nekad bilo. Ljudi koji su najzasluzniji za napredak drustva i tehnologije su bili masoni,masoni u pravom znacenju te rijeci - zidari.Al' hajd ti sad objasni pomahnitaloj i zatrovanoj masi da pojam ''mason'' nekada nije imao negativno znacenje,i da smo uz pomoc masona izmedju ostalog dobili struju,pismo,nauke itd. Eih,danasnja masonerija je potpuno druga strana ploce,iymedju ostalog i samim tim da moye pristupiti ko hoce (licno me to najvise nervira) Boink Eh,da je bogdo na djelu stara dobra masonerija kada su masoni mogli biti ljudi koji sposobni graditi drustvo u pozitivnom smijeru. Danas naidjes na nekog lezijebovića,pitas ga sta je,on ti kaže da je mason,a jedva uspije sastaviti dvije smislene recenice. gica
Živio Kahali cuga samim tim sto se ne das i sto nisi zatrovan povrsnom propagandom cuga

Kahali je napisao/la:
Postoje Znanja do kojih 'Oni' ne žele da ljudi dođu. Ta znanja daleko su od filmova, knjiga i teorija tko vlada svijetom. Jedno od Uvida u jednom od dijelića tih znanja je zakon nepogrešive atrakcije Umo-Ega... zamislite kada bi bilo moguće nagovoriti na neki način milijune ljudi da misle kako ste baš vi Vladar ove planete i da o tome razmišljaju često i da to šire ljudim ai ponavljaju sa oduševljenjem drugima koji to ne znaju jer su to sada otkrili kao veliku tajnu ... zamislite to... e pa to se upravo dešava.
Vi hranite nove vladare svijeta, vi ih ovim i sličnim načinima polako postavljate na taj Tron!!!!

Maloprije sam pisala bas o ovome sto si rekao. :D Najvece tajne ostaju tajne po cijenu zivota ili smrti.Da nisu dobro skrivene ,ne bi se zvale Tajne.I čuvaoci tih Tajni su daleko od očiju,ušiju i prisustva javnosti. Ono sto mi svakodnevno dobijemo kao ''informaciju'' je dnevna doza otrova koji nas drzi u komi i ''hipnozi''.Dok se mi zamaramo i zamlacujemo oko bacenih koski i dok se svađamo oko slatkog kolača, neko iza ledja nam nesto jako gorko sprema.


Svidja mi se sve sto si rekao. Fantasticno ce-4zubo cheer cheer zivili
[Vrh] Go down
Kahali
PraGlodavac
Kahali

Male
Capricorn Dragon
Broj postova : 584
Age : 43
Registration date : 19.10.2011

EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Empty
PostajNaslov: Re: EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?!   EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Icon_minitimeuto svi 29, 2012 6:24 pm


U prave autentične organizacije tog tipa o kojem pričamo 'hermetizam' tj. taj tajnoviti-tajni polu-zatvoreni sistem rada nije involviran bez veze i bez razloga niti radi toga što su ljudi koji su bili dio njih bili jako škrti pa nisu željli širiti znanje, ne, radi se o onom aspektu poslovice/ uzrečice sa "biserima i svinjama" koji je vrlo točan zapravo i koji znači da svinja nebi samo ignorirala Biser kada bi joj ga ponudili nego bi još i ugrizla onog koji joj ga nudi !
Kako u Masoneriji, tako i u znanjima drevnih spomenutih ujedinjenih plemena, familija i inih "strpljivih lukavaca" kroz povijest (tzv. illuminated ones) ovo je bilo poznato i "biseri" su čuvani na vrlo domišljate i spretne načine. Neki od Uvida, spoznaja i tajnih ključeva nalaze se čitavo vrijeme mladom Inicijatu ili starijem Adeptusu pred nosom dok ne evoluira do nivoa kada mu jednostavno postaje jasno što je to što je cijelo vrijeme gledao pred sobom....
... tako, takodjer, ni u ni jednoj duhovnoj tradiciji nećete naići da se Inicijatu predaju sva znanja odmah u početku, jer ne samo da ih nebi mogao shvatiti već bi mu zvučala trivijalno, smiješno i prilično kontradiktorno sa današnjom predstavom "Zdravog razuma" ili "zdravog razmišljanja".
Ovo govorim jer sam osobno iniciran i u tajna društva i u različite drevne duhovne prakse tijekom svog života.
Reći za povijest i sve akcije masonerije da su zla, pogrešna ili da su upravo oni ti koji iniciraše neke od najgorih zločina nad čovječnošću (kao što su svjetski ratovi ili genocidi) u najmanju ruku je plitko i ukazuje na potpunu neinformiranost osobe koja takvo nešto tvrdi, a u najveću ruku to je svijestan čin upiranja prstom na suprotnu stranu od onih koji zaista čine takve i slične stvari tj. svijestan čin manipoulacije i distrakcije ljudi od pravog problema.
Pravi problemi današnjem društvu, u najglobalnijem smislu govoreći, takodjer su doslovno pred nosom svima i ovdje ne govorim ni o kakvoj vrsti duhovne ili ezoteričke evolucije o kojoj mnogi pričaju danas, a o kojoj još više drugih "mnogih" sanjaju da će se desiti same od sebe u jednoj od sljeećih godina "velikih promjena , ne
ovdje govorim o vrlo jednostavnim koracima koje bi uspjeli ostvariti samo sa dijelićem onog strpljenja i/ili zajedništva i/ili determiniranosti kojeg imaju "oni" koje redovno osuđujemo kao Zle i kao glavne negativce.
Tako da si samo djelomično u pravu 'Kidahakash', te tajne jesu donekle čuvane, ali većinu pravih tajnovitih-tajni nije potrebno čuvati jer ih većina samo-zatajnih, samo-prozvanih, današnjih Oprah-Gurua i sličnih "velikih učitelja" ne može ni shvatiti ni osjetiti ni naslutiti.
Te najveće tajne čuvane su same po sebi jer i da ih vidiš nebi znala da su bitne ili tajnovite.
Svinja ne zna da je biser bitan ili vrijedan a ne znači joj ništa što se sjaji ili presijava, jedino što joj znači što si joj došao davati ta mala sitna, tvrda, nejestiva govanca umjesto napoja koji želi i na kojeg je navikla.. možeš dobiti jedino batine zauzvrat, ništa više....
...da kažem nekom kako bi se "pet puta na dan trebao sjetiti sebe" i da bi time učinio dosta za početak svog duhovnog razvoja i da usput spali sve "božanske" idole, da baci sve religijske Simbole i da zaboravi sva "sveta" imena i ja bi riskirao prezir, mržnju pa čak i fizički sukob.
i što bi stari, mudri Ujević rekao
"....Strašno je ovo reći u uho oholosti,
No vrlo sretno za očajničku sreću,
da svi smo isti u zloći i radosti,
i da nam breme kobi počiva na pleću...."
.... blah blah ..
i onda Harc core :
"... Jer sam ipak ja ..i onda kad me nema,
ja sam šiljak s vrha žrtvovan u masi;
o vasiono! ja živim i umirem u svijema;
ja bezimeno ustrajem u braći...."

Ova pjesma je čisti Zen i Mistična Tantra kao i filozofija drevne alkemije u jednom pabirku - pjesmi koju profesorice hrvatskog u školama misle da razumiju pa ju daju na analizu klincima iz 8 razreda (ili 4-tog srednje nebitno.) i onda ih kao ocjenjuju za to ...
Da je ijedna profesorica hrvatskog, ili kada smo kod toga bilo kojeg drugog predmeta, zaista shvatila tu pjesmu iskustveno i suštinski davo bi dala otkaz ili bi prestala davati ocjene od jedan do pet. Prestala bi vjerovato uopće koristiti vikabularni aparat i počela zasita živjeti...
Eto "sjeti se 5 puta na dan sebe" i Ujevićeva pjesma "pobratimstvo lica u svemiru" dva su primjera bisera o kojima pričah i bez obzira što čak i rekoh da jesu biseri nitko neće to shvatiti ozbiljno niti će me pitati "kako se radi praksa samosjećanja" ili "zašto je 'Pobratimstvo' biser ?" a rijetki će se uopće i zamisliti nad time .. Biserne tajne o kojim apričaš nepotrebo je skrivati jer nitko ne zna da su to tajne a i da zna boli ih kuirčić kad im uskoro počinje serija ili idu na posao ...
[Vrh] Go down
Sponsored content
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Empty
PostajNaslov: Re: EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?!   EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?! Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
EU Babilon. Sve počinje i završava s Babilonom?!
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Svijet oko nas :: Politika i Ekonomija-
Forum(o)Bir: