S obzirom na to da su očito bili sposobni sagraditi čuda, nekako mislim da im ne bi bio problem malo preurediti okoliš pošto je najvjerojatnije i tada tamo sve bilo ravno, pomak od 1-2 km ne bi stvarao neki veći problem. Želim reći da, ako je postojala potreba za preciznim pozicioniranjem piramide, onda je postavljena točno tamo gdje treba biti.
Obično na vrhu piramide bude neka prostorija, ali pošto kod ove piramide nema pristupa vrhu, vjerojatno vrh nije predviđen za ništa slično. Ako pogledamo neke druge piramide sa šiljastim vrhom, možemo vidjeti da većina njih, ako ne i sve, nemaju vrh, izgledaju kao nedovršena građevina. Sad, zbog mnoštva potresa i vremenskih nepogoda možemo pretpostaviti da će sam vrh piramide najprije nastradati, odnosno da urušavanje piramide uvijek počinje od vrha. Tako je moje mišljenje da je piramida možda bila izgrađena sa šiljastim vrhom, od istog materijala kao i ostatak piramide, ali se s vremenom urušio zbog vanjskih utjecaja. Sad imamo piramidu, odnosno tri takve slične piramide u Gizi kojima nedostaje vrh.