Početna stranicaPortalPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški

Go down 
Autor/icaPoruka
Samurajc
Stanica
Samurajc

Male
Taurus Tiger
Broj postova : 24
Age : 46
Location : Novi Sad
Registration date : 08.03.2017

Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Empty
PostajNaslov: Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški   Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Icon_minitimepet oľu 10, 2017 3:50 pm

Priča o jajetu, piletu i kokoški je priča o trojednom pretakanju materije svemira kroz njena tri prirodna oblika i stanja:

1. mirovanje (kvantni vakuum);

2. pokretanje i razvoj svemira (sintropija);

3. starenje i raspadanje svemira (entropija).

To je priča o materiji koja se manifestuje kao kretanje i koja nestaje kad kretanje prestane. Dakle to je priča o svim mogućim oblicima kretanja, koja uvek iznova iz mirovanja punom snagom počinju, razvijaju se, zatim postepeno jenjavaju, slabe i na kraju završavaju i u mirovanju nestaju.

Onaj ko uspe da objasni materiju kao kretanje, odnosno da objasni šta je to što se kreće, a što zovemo imenom materija i energija, kako ona postoji i zašto postoji tako kako postoji - po načinu večitog pretakanja kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, taj će da otkrije “teoriju svega”. Da li je to uopšte moguće?

Da li je, najzad, moguće da ništa nikada nije nastalo, niti će ikada nestati, već da je večno i da oduvek postoji? Moguće...

Sve ove reči i pojmovi mogu se svesti samo pod jednu reč i jedan pojam: “fizički i psihički procesi” ili “kretanja”. To podrazumeva da onaj ko želi da napravi “teoriju svega” ne može je praviti pojedinačno o svim tim pojedinačnim stvarima i pojmovima, koji su beskrajno različiti, već treba da pronađe ono što je svim tim različitim pojmovima zajedničko, odnosno o onome po čemu su sve te stvari i pojmovi isti. U ovom slučaju to je da se sve te stvari i pojmovi svode na fizičke i psihičke procese ili kretanja.

Međutim, problem je što se ni o fizičkim i psihičkim procesima ne može praviti teorija svega, jer fizički i psihički procesi sa značenjem kretanja nemaju značenje postojanja. Značenje postojanja može da ima samo onaj ko ima sposobnost da stvara fizičke i psihičke procese. Kada su u pitanju fizički procesi to je uvek onaj ko ima sposobnost da se napreže i kreće. A kad su u pitanju psihički procesi, to je uvek onaj ko ima sposobnost da opaža fizičke i psihičke procese, oseća, pamti ih, misli o njima i razume ih.

Ovo ipak nije sve što je potrebno da se zna da bi se mogla napraviti teorija svega, jer sada iskrsava pitanje da li postoje dva vršioca svih tih procesa, od kojih jedan stvara fizičke procese i radnje, a drugi psihičke procese i radnje, pa bismo onda morali da pravimo dve teorije svega - jednu za onoga ko stvara fizičke procese i radnje, a drugog za onoga ko stvara psihičke procese i radnje, jer fizičke procese i radnje svrstavamo pod pojam materija, a psihičke procese i radnje pod pojam duh ili ideja. Pa bismo onda jednu teoriju svega zvali materijalizam, a drugu idealizam.

I, naravno, ubrzo posle nastajanja ovih dveju teorija svega, odmah bi se shvatilo da su ove dve teorije povezane, u tom smislu što bi se brzo otkrilo da su duh i materija, odnosno ideja i kretanje, uzajamno povezane, tačnije da ideje, odnosno informacije, koje se sve odnose na razne oblike kretanja, ne mogu da postoje bez kretanja.

Sledeće što bi se desilo jeste da bi se ove dve različite teorije svega, idealizam i materijalizam, uzajamno suprotstavile i zavadile oko pitanja šta je starije, da li ideja/informacija o kretanju, koja uzrokuje kretanje i bez koje kretanja ne može da bude.

Proći će vekovi i milenijumi a niko neće moći da reši taj problem prvenstva ideje nad materijom ili pak materije nad idejom, sve sa ciljem da ne budu dve teorije svega, već samo jedna. I to će tako da traje sve dok se ne setimo da ni materija, kao kretanje, ima značenje postojanja, niti ideja, kao informacija o kretanju, ima značenje postojanja, jer sve su to samo fizičke i psihičke radnje i procesi koji ne mogu da postoje sami po sebi, bez vršioca koji ima sposobnost da vrši fizičke i psihičke radnje.

Svakako da tu ne može da bude nikakvog prvenstva, niti prvenstva materije/kretanja nad idejom/informacijom, pošto materije/kretanja ne može da bude bez ideje/informacije, niti prvenstva ideje/informacije o materiji/kretanju može da bude nad materijom/kretanjem, pošto ideje/informacije ne može da bude bez materije/kretanja. Drugim rečima, niti jajeta sa idejom/informacijom o kokoši kao sistemu kretanja može da bude bez kokoške, niti kokoške kao sistema kretanja može da bude bez jajeta sa idejom/informacijom o kokoški kao sistemu kretanja.

Na kraju, da bi se rešio ovaj logički paradoks prvenstva ideje nad materijom, ili pak materije nad idejom, ne preostaje ništa drugo nego da se setimo da ni materija ni ideja nemaju značenje postojanja, već ono što ima sposobnost da se kreće uz pomoć ideje o kretanju i stvara ideju o kretanju uz pomoć kretanja. I da tu ne može da bude nikakvog početka, već da to koje postoji u praznini i u njoj traje, uvek iznova, ciklično, postoji na taj način što se večito pretače iz sebe u sebe, pomoću ideje/informacije o svom kretanju uzrokuje svoje kretanje, da bi zatim pomoću svog kretanja uzrokovao svoje ideje/informacije o svim svojim kretanjima.

I to je “teorija svega”. Druge teorije svega nikad nije ni bilo, niti može da bude. Najzad, ta teorija svega može i da se nacrta:


Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Kauzal10


Vrlo je prosta i samo idioti ovu teoriju ne mogu da razumeju, i traže nekavu drugu. Krivo mi je što sam se ovako izrazio, ali to je gola istina o slabosti ljudskog uma i njegove nesposobnosti razumevanja postojanja sveukupne stvarnosti. Namaste.
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1622
Age : 2019
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Empty
PostajNaslov: Re: Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški   Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Icon_minitimesub oľu 11, 2017 12:46 pm

samurojajac je napisao/la:
Priča o jajetu, piletu i kokoški je priča o trojednom pretakanju materije svemira kroz njena tri prirodna oblika i stanja:
1. mirovanje (kvantni vakuum);
2. pokretanje i razvoj svemira (sintropija);
3. starenje i raspadanje svemira (entropija)
..............
......................................................
....................................................................................
..............................................................................
..................................................................
............................................................................
...................................................................................................................................
činjenica je da su ptice jestive i kanibali su, stoga se odokalno pretakanje materije i flogistona zakomplicirava ulančavanjem s hranidbenim lancem i lancem probavnog trakta što rezultira fuzijskom materjom (sintropijska materija prehrambenih žlijezdi i entropijska materija kokoš/jaje daju drek) veoma cjenjenom kao prirodno gnojivo. jedino feniks je tu izuzetak a možda i  nepostoji, ne rađa se iz jajeta, nije kanibal i nisam čul da ih jedu. naravno, to ne znači da alkemiju nemreš imati u dvorištu.
[Vrh] Go down
Samurajc
Stanica
Samurajc

Male
Taurus Tiger
Broj postova : 24
Age : 46
Location : Novi Sad
Registration date : 08.03.2017

Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Empty
PostajNaslov: Re: Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški   Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Icon_minitimepon oľu 13, 2017 12:37 am

Uh, prdnuću...

Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Farting_smiley

Spoiler:
 
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1622
Age : 2019
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Empty
PostajNaslov: Re: Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški   Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Icon_minitimečet oľu 16, 2017 10:33 am

[Vrh] Go down
Samurajc
Stanica
Samurajc

Male
Taurus Tiger
Broj postova : 24
Age : 46
Location : Novi Sad
Registration date : 08.03.2017

Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Empty
PostajNaslov: Re: Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški   Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Icon_minitimepon oľu 27, 2017 9:00 am

Ada, ma, je li, bogoti?

Da li je nekada neko od vas čuo za cyber jaja i cyber piliće?

Ovako. Uzme se kućište od starog kompjutera, u njega se stavi malo slame, i jedno dve kokoši. Potreban je i pevac, da ih posećuje s vremena na vreme. (Naravno, celu ovu operaciju treba da izvede samo i jedino onaj ko razlikuje kokoš od pevca.) I onda svako jutro u kućištu osvane barem po jedno jaje. To su vam cyber jaja. Ako ih stavite pod kokoš, pod sebe ili pod nekoga, a onda izležete pile - to vam je onda cyber pile.

E, sad, morate da numerišete sva jaja brojevima 1 i 0; tako se prave binarna jaja. Numerisanje jaja vrši se tako što se sva jaja provlače kroz okrugle minđuše. Ono koje može da prođe označava se brojem 0, dok se ono koje ne može da prođe označava brojem 1. Nivelisanje jaja, u smislu da li su vodoravno ili horizontalno postavljena, vrši se u odnosu na petlova pernata jaja, koja su referentna tačka. Ona se hrane kompjuterskom energijom iz kućišta. Svaka reč ili svaki broj mogu se izraziti uz pomoć binarnog niza. Zavisno od broja slova ili brojeva.

Ako se neka ženska zove, recimo, Jovanka, šta mislite koliko treba da joj se utera jaja i svega oko jaja da bi joj se ime napisalo u binarnom nizu? Izvinjavam se Titovoj udovici i još nekim gološijankama.

A da li jaja smeju da se probuše i nanižu na konac da bismo dobili pravi pravcati binarni niz?

Mislite o tome.
[Vrh] Go down
Jedi Mind Tricks
Majmun
Jedi Mind Tricks

Male
Aquarius Monkey
Broj postova : 1448
Age : 28
Registration date : 10.08.2012

Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Empty
PostajNaslov: Re: Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški   Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Icon_minitimepon oľu 27, 2017 1:19 pm

Razmislit cu.
[Vrh] Go down
web dust
Majmun
web dust

Male
Capricorn Broj postova : 1622
Age : 2019
Location : suha tinta
Registration date : 07.10.2015

Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Empty
PostajNaslov: Re: Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški   Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Icon_minitimepon oľu 27, 2017 8:30 pm

Jedi Mind Tricks je napisao/la:
Razmislit cu.
:D  nezaboravi ukalkulirati utjecaj vrste pc programa, npr. : binarnih pokemonjaja iz cashea

[Vrh] Go down
Jedi Mind Tricks
Majmun
Jedi Mind Tricks

Male
Aquarius Monkey
Broj postova : 1448
Age : 28
Registration date : 10.08.2012

Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Empty
PostajNaslov: Re: Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški   Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Icon_minitimesri oľu 29, 2017 10:37 am

scratch E to sad mjenja sve.
[Vrh] Go down
Sponsored content
Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Empty
PostajNaslov: Re: Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški   Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Teorija svega iliti priča o jajetu, piletu i kokoški
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Svijet oko nas :: Filozofija-
Forum(o)Bir: