Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

 

 Meditacija Ram Bahadur Bomjona

Go down 
+6
indigocakra
Aleksandar Veliki
malena
Svjetloisjena
zvezda
Rain
10 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Rain
Admin
Rain


Male
Libra Rat
Broj postova : 2812
Age : 39
Location : In tha Leteći tanjer
Registration date : 15.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimened ruj 23, 2007 7:29 pm

Ram Bahadur Bomjon

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Paldendorjecloseuple5


Ram Bahadur Bomjon (rođen 9. 5. 1989.), poznat i kao Palden Dorje (njegovo službeno budističko ime) porijeklom je iz sela Ratampuri, pokrajine Bara u nepalu i privlači tisuće posjetitelja i pažnju medija provodeći mjesece u meditaciji bez hrane i vode, premda se to često osporava. Nazivaju ga i dječakom Budom. Započeo je meditaciju 8. 3. 2005., nestao iz rodnog mjesta 11. 5. 2006.i ponovo se pojavio negdje drugdje u Nepalu 26. 12. 2006., da bi ponovo otišao 8. 3. 2007. 26. 3. 2007. policajci lokalne policijske stanice Nijgadh iz Ratanpurija pronašli su ga kako meditira u bunkeru koji je izgledao kao sedam stopa duboko četvrtasto udubljenje.

Djetinjstvo

Prema pričanju članova obitelji i susjeda Bomjon se često ponašao drugačije od svojih prijatelja iz djetinjstva, često promatrajući druge ljude sa stanovišta bezuvjetne ljubavi. Pričali su da je od rođenja miroljubiv po prirodi, i da se nikad nije uključivao u tučnjave niti ubio neku životinju. U petoj godini života jeo je samo ostatke od obroka i ostajao gladan kad ih ne bi bilo. U redovničku zajednicu ga je primio Lama Sombahadur iz Suhdhe. Nije se mogao odlučiti da dječaku obrije glavu onako kao što je to tipično za budističke redovnike. Na fotografijama se vidi njegova bujna kosa. Na kraju svog naukovanja došao je zajedno sa svojim suučenicima u Lumbini, mjesto rođenja Gautame Bude. No umjesto da se s ostalima vrati pravo kući, on je ostao i primio dodatna učenja u Dehradunu.


Kad se vratio kući iz Dehraduna bio je neko vrijeme bolestan i kad se oporavio šepao je. 16. 5. 2005. opomenuo je svoje ukućane da ne ubijaju životinje i ne piju alkohol, zatim je otišao od kuće dok su ostali spavali. Nakon potrage pronađen je kako meditira ispod obližnje smokve (banyan drvo, posvećeno Budi). Obitelji je rekao neka se vrati kući i neka ne brine. Kad njegova majka nije prestala očajavati, otrgnuo je šest listova s drveta i dao joj ih rekavši neka ih ponese kući i čuva na sigurnom. Ako ih izgubi, neće ga više moći naći. Ako ih sačuva, on će s njom ostati zauvijek.


24. 7. 2005. otvorio je oči i rekao svom bratu neka ga zovu "Om Namo Buddha Gyani" "Pozdrav mudrom Budi". Pritom izraz Buddha Gyani može značiti "mudri Buda", ali i "netko tko posjeduje Budinu mudrost".


Lutanje u području Bare

Nakon deset mjeseci meditacije, Bomjon je nestao 11. 3. 2006. Budući da je nestao bez objašnjenja, neki su vjerovali da je odveden. Njegovi sljedbenici nagađali su da je otišao dublje u šumu u potrazi za mirnijim mjestom za meditaciju. Policija je odustala od potrage, a vlasti su zamrznule bankovni račun na kojem je bilo sakupljeno više od 600,000 rupija (?)

19. 3. skupina njegovih sljedbenika susrela se s njim oko 3 km jugozapadno od njegovog mjesta za meditaciju. Rekli su da su s njim razgovarali oko pola sata i da je rekao da ovdje nema mira i da će se vratiti za šest godina (2011. ili 2012.) Ostavio je poruku za roditelje da ne brinu.

25. 12. 2006. vratio se u područje Bare kako bi meditirao. Nosio je sa sobom mač kojim se branio u džungli, objasnivši reporterima da se čak i Buda Gautama mora braniti, i govorio je da u međuvremenu nije jeo ništa doli trave. Rekao je da bi dopustio ljudima da ga promatraju u meditaciji, ako bi se zadržavali podalje i ne bi ga ometali. Kad je novinar rekao da bi mnogi hodočasnici davali darove došavši do njegovog mjesta za meditiranje, on je zatražio da se njihove donacije nikako ne zlorabe i ne potroše u komercijalne svrhe. Novi val posjetitelja došao ga je vidjeti i moliti pored njegovog novog mjesta za meditaciju. 8. 3. 2007. ponovo je napustio Baru kako bi našao mirnije mjesto za meditaciju.


Meditacija u rupi

26. 3. 2007. inspektor Rameshwor Yadav iz područne policijske postaje Nijgadh našao je Bomjona u bunkeru nalik na uski četvrtasti otvor dubok sedam stopa. Policija je izašla na teren nakon dojave o Bomjonovoj podzemnoj meditaciji. Lice mu je bilo čisto, a kosa bujna, izjavio je kasnije Yadav. Prema njegovim riječima bunker je sa svih strana zacementiran pločicama. Lama Indra koji se brinuo za njega otkako je započeo meditirati rekao je da su bunker napravili na Bomjonov zahtijev. "Prošli tjedan je izrazio želju da meditira u zemljinoj nutrini, pa smo ga sagradili" rekao je.


Propovijedanje u džungli Hallori

2. 8. 2007. Bomjon je poslao veliku skupinu pomoćnika u Hallori, džunglu u Bari na jugu Nepala. The Namo Buddha Tapoban Committee - organizacija koja se brine za "suvremenog Budu" organizirala je skup. Vijest o prvoj dječakovoj propovijedi emitirana je na lokalnom radiju, a članovi komiteta također su ljude pozivali telefonom. Okupilo se oko tri tisuće ljudi. Prema Uppendra Lamicchani, blogeru koji je napisao članak i popratio ga slikama skupa, Bomjonova poruka je bila: "Jedini način da spasimo ovu naciju je kroz religiju (vjeru)"


Budističko okruženje

Ova priča postala je vrlo popularna zbog velike sličnosti s legendom o prosvjetljenju Gautama Bude. Sličnost je tolika da su sljedbenici Rama proglasili Budinom reinkarnacijom. Ipak, 8. 11. 2005. dječak je zatražio da ga se ne naziva Budom, jer on ne posjeduje Budinu energiju. Rekao je da se nalazi na stupnju rimpochea. Rimpoche je stupanj učitelja što ukazuje na to da on vjeruje da je postigao vrlo mnogo. No kaže da će morati meditirati još šest godina prije nego što bi mogao postati Buda.

Njegovi sljedbenici vjeruju da bi Bomjon mogao biti bodhisattva, dakle osoba koja je na putu da postigne potpuno prosvjetljenje na korist svih razumnih bića. Prema izjavi povijesnog Bude, dakle Gautama Bude, prije njega je bilo bezbroj buda i jednako tako će ih bezbroj doći nakon njega u budućnosti. Neki misle da bi Bomjon mogao također biti emanacija bodhisattve Maitreye, najavljenog Sakyamunijevog nasljednika.

Priča se da se njegova majka onesvijestila kad je saznala da će njezin sin meditirati neodređeni vremenski period. Ime njegove majke je Maya Devi Tamang, njeno ime je jednako imenu Budine majke.

Ne-jedenje

Prosječno ljudsko biće koje prestane piti, umrijet će od dehidracije za tri do četiri dana. Prema Ginnessovoj knjizi rekorda najdulji period koji je čovjek preživio bez vode trajao je 18 dana. Dječakovi sljedbenici tvrde da on preživljava mjesece bez uzimanja imalo vode. Skeptici tu njegovu navodnu sposobnost smatraju pažljivo razrađenom prijevarom, dok su nepalske vlasti tvrdile da novac dobiven od turista odlazi u ruke maoističkih pobunjenika. Dječakovi zaštitnici niječu takvu mogućnost.

Vidi se da Bomjon ne napušta drvo tijekom dana, no nikome se ne dopušta da pristupi preblizu. Između 5h poslije podne i 5h ujutro, nikome nije dopušteno da ga vidi i u tu svrhu podignut je poseban zaslon. Mnogi su nagađali da on u to vrijeme jede i pije.

Neki ljudi koji ga podržavaju smatraju da je njegovo neuzimanje hrane i pića nevažno, ali da je zato zamjetna i važna njegova sposobnost da gotovo nepomično sjedi dan za danom bez obzira na ekstremne vremenske prilike, uključujući hladnu zimu i monsunsko razdoblje. Pristaše iz lokalne zajednice tvrde da se novac koji ostavljaju posjetitelji koristi kako bi se osigurala sigurnost i omogućilo da meditira tijekom noći, premda su te tvrdnje sumnjive s obzirom na mogućnost financijskog dobitka koji ta sredstva pružaju. Uza sve to, ulaznice, knjige, prospekti i kazete prodaju se i promiču Rama kao novog Budu.

U 12. mjesecu 2005. devet članova vladinog povjerenstva pod vodstvom lame Gunjamana pažljivo su promatrali Bomjona tijekom 48 sati i utvrdili da tijekom tog perioda nije uzimao ni hranu ni vodu. Snimljen je i video o tom pokusu. Ipak, nije bilo dopušteno približiti mu se na manje od 3 metra ili proučiti njegove životne funkcije. Skupina racionalistički nastrojenih liječnika pokušala je izvršiti nezavisnu studiju, ali im je podizanje paravana tijekom noći to onemogućilo. Nepalska vlada namjeravala je provesti detaljnije istraživanje, ali je taj plan propao.

Nedavno je Discovery Channel 96 sati neprekinuto snimao Bomjonovu meditaciju. U ta 4 dana Bomjon nije jeo, pio, niti se micao. Intervjuirani liječnici su bili zapanjeni i izjavili da ne postoje objašnjenja za Ramove aktivnosti zbog kojih bi, kako bi se objasnile, medicinske knjige morale biti ponovo napisane. Sav taj dokumentarni materijal bio je kasnije upakiran u posebnu emisiju pod naslovom "Dječakove božanske moći" (The Boy with Divine Powers)

Svjetloisjena, puno hvala na prijevodu teksta


Zadnja promjena: ; pon ruj 24, 2007 11:00 pm; ukupno mijenjano 6 put/a.
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda


Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Age : 42
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimened ruj 23, 2007 10:41 pm

Citala sam clanak i veoma mi je zanimljiv...
O meditaciji: ona je put, svako ima svoj, jedinstven i razlicit od svih drugih... Jedino sto taj put zapravo nema cilj, a to je upravo ono najbitnije, bitno je da si na putu i da koracas...
[Vrh] Go down
Rain
Admin
Rain


Male
Libra Rat
Broj postova : 2812
Age : 39
Location : In tha Leteći tanjer
Registration date : 15.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimepon ruj 24, 2007 2:25 am

Nikako mi nije jasno, kako tijelo može opstati bez vode?
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimepon ruj 24, 2007 9:25 am

Ako za tebe postane istina da je tijelo iluzija, onda tu iluziju možeš održavati i bez vode. U normalnim uvjetima naše tijelo umire ako ostane do tri dana bez vode. Možda mogu nešto o tome napisati, samo sad ne stignem...
[Vrh] Go down
malena
Moderator
malena


Female
Aquarius Tiger
Broj postova : 2633
Age : 38
Location : Split
Registration date : 18.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimepon ruj 24, 2007 11:29 am

Sve je stvar uma, pa tako i to.
[Vrh] Go down
Rain
Admin
Rain


Male
Libra Rat
Broj postova : 2812
Age : 39
Location : In tha Leteći tanjer
Registration date : 15.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimepon ruj 24, 2007 12:14 pm

Ali mislim da bi kroz neko vrijeme ta voda šta je u njemu, jer sastav čovjekovog tjela je pretežno voda koju treba obnavljati, isparila. Treba ju nadoknađivati. E sada mene interesira jeli moguće da on nju nadoknađuje nekako ali ne na način da ju pije, nego pomoću uma?
[Vrh] Go down
malena
Moderator
malena


Female
Aquarius Tiger
Broj postova : 2633
Age : 38
Location : Split
Registration date : 18.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimepon ruj 24, 2007 12:17 pm

Davno sam čitala da čovjeku i sunce daje dovoljno energije za život da može preživiti, ali treba se opet nekako sjediniti s prirodom. Ne sjećam se točno, bilo je davno.
[Vrh] Go down
Rain
Admin
Rain


Male
Libra Rat
Broj postova : 2812
Age : 39
Location : In tha Leteći tanjer
Registration date : 15.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimepon ruj 24, 2007 12:32 pm

Znam priču o onim pticama selicama, to nije priča nego znanstveno dokazano, da kada sele lete neznam koliko vremena bez da išta pojedu i popiju, a za taj let im je potrebno puno više nergije nego je dobiju onime čime su pojele zadnji put i da energiju koja im je potrebna za taj let crpe iz sunca.
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda


Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Age : 42
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimepon ruj 24, 2007 4:00 pm

Reci mi jedno: Mislis li zaista da je njemu vreme proticalo istom brzinom kao i nama?...
Mislis li da je u stanju u koje se dospeo dovesti bio sputan vremenom, ili da je "izleteo" iz njega?...
[Vrh] Go down
Rain
Admin
Rain


Male
Libra Rat
Broj postova : 2812
Age : 39
Location : In tha Leteći tanjer
Registration date : 15.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimepon ruj 24, 2007 4:28 pm

Mislim da tamo možda vrijeme ni ne postoji.
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda


Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Age : 42
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimepon ruj 24, 2007 7:16 pm

Mislim da mislis dobro...
Gde god da je uspeo da ode, vreme onakvo kakvim ga mi shvatamo i kakvo nas ogranicava nije bilo bitan parametar... Svi mi mozemo da nekad "izletimo" iz vremena, namerno ili ne... nije prijatno... u stvari, nije prijatno kada se vratis i shvatis da je proslo npr. 1 cas, a tebi je trajao 3 minuta...
[Vrh] Go down
Aleksandar Veliki
Čovjek
Aleksandar Veliki


Male
Pisces Monkey
Broj postova : 6274
Age : 116
Location : E11T
Registration date : 20.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimepon ruj 24, 2007 9:31 pm

kad muškarac priča s lijepom djevojkom, sat vremena se čini kao minuta. Kad ga stavite da sjedi s golom guzicom na vruću peć, minuta se čini kao sat vremena
-Albert Einstein

Opća teorija relativnosti bavi se gravitacijskim poljima i dokazuje da vrijeme sporije prolazi na mjestima sa većom gravitacijom. Kada bi čovjek mogao hodati površinom Sunca, vrijeme bi mu teklo sporije, kao i sve biološke i anatomske funkcije sve do nivoa atoma.

To ima veze s nečim drugim, a ne s tim budom, ali isto tako se ne treba zanemarivati.
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda


Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Age : 42
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimeuto ruj 25, 2007 1:23 am

Tako je. A kojom se brzinom krecu nase misli?... (vreme se, znamo, usporava sa povecanjem brzine kretanja, sve do tacke kada staje...)
[Vrh] Go down
indigocakra
PraGlodavac
indigocakra


Male
Leo Monkey
Broj postova : 600
Age : 43
Registration date : 05.11.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimeuto stu 06, 2007 2:04 am

zvezda je napisao/la:
Tako je. A kojom se brzinom krecu nase misli?... (vreme se, znamo, usporava sa povecanjem brzine kretanja, sve do tacke kada staje...)


da vrlo zanimljivo pitanjce...
kojom brzinom se krecu misli...hmm
sto ti mislis koliko treba misli da doputuje do sunca recimo?
ja mislim da imam odgovor... :bounce:
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimeuto stu 06, 2007 2:13 am

indigocakra je napisao/la:
zvezda je napisao/la:
Tako je. A kojom se brzinom krecu nase misli?... (vreme se, znamo, usporava sa povecanjem brzine kretanja, sve do tacke kada staje...)


da vrlo zanimljivo pitanjce...
kojom brzinom se krecu misli...hmm
sto ti mislis koliko treba misli da doputuje do sunca recimo?
ja mislim da imam odgovor... :bounce:

Trenutno.

Za misli udaljenost ne postoji, kao ni vrijeme. Zamisliš da si tamo, i nešto od tebe je tamo :)
[Vrh] Go down
Yado
Riba
Yado


Male
Scorpio Rat
Broj postova : 144
Age : 63
Registration date : 30.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimeuto stu 06, 2007 12:42 pm

Rie je napisao/la:
....Vidi se da Bomjon ne napušta drvo tijekom dana, no nikome se ne dopušta da pristupi preblizu. Između 5h poslije podne i 5h ujutro, nikome nije dopušteno da ga vidi i u tu svrhu podignut je poseban zaslon....
Meni tu nešto ne štima....vama ne ?
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda


Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Age : 42
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimeuto stu 06, 2007 7:39 pm

Ne treba joj vreme, ona postoji u jednovremenosti...
Ovako ja to zamisljam: kao mreza i misao sa svoje tacke prosto zakrivi mrezu i privuce bilo koji cvor koji joj je potreban... Mozda nisam bas ok objasnila, ali meni je ta slika u glavi bas simpaticna... *
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimeuto stu 06, 2007 10:00 pm

zvezda je napisao/la:
Ne treba joj vreme, ona postoji u jednovremenosti...
Ovako ja to zamisljam: kao mreza i misao sa svoje tacke prosto zakrivi mrezu i privuce bilo koji cvor koji joj je potreban... Mozda nisam bas ok objasnila, ali meni je ta slika u glavi bas simpaticna... *

Zgodno i slikovito. Kao neki blistavi pauk :)
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena


Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Age : 59
Location : Zagreb
Registration date : 15.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimeuto stu 06, 2007 10:01 pm

Yado je napisao/la:
Rie je napisao/la:
....Vidi se da Bomjon ne napušta drvo tijekom dana, no nikome se ne dopušta da pristupi preblizu. Između 5h poslije podne i 5h ujutro, nikome nije dopušteno da ga vidi i u tu svrhu podignut je poseban zaslon....
Meni tu nešto ne štima....vama ne ?

Moguće da ne štima, no ja se ne bih opterećivala time, sve dok ne ulazim u dublji odnos...
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda


Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Age : 42
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimesri stu 07, 2007 7:00 pm

Hvala... Tako ja zapravo zamisljam mogucnost vremenskih putovanja, tj. zakrivljavanja vremena... Dovuces tacku koja ti treba dovoljno blizu da mozes da samo predjes u nju...
No, setih se da mi je neko skoro spomenuo crvotocine u kontekstu, cini mi se, Euklidove geometrije primenjene na trugao gde je rekao da se stranice trougla zapravo ne dodiruju, jer se tu javljaju crvotocine... Sad, ja imam neku nedovoljno jasnu sliku u glavi, mislim da mi je potrebna mala pomoc da to rascistim... ??? ... *
[Vrh] Go down
indigocakra
PraGlodavac
indigocakra


Male
Leo Monkey
Broj postova : 600
Age : 43
Registration date : 05.11.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimečet stu 08, 2007 11:39 am

hmmm zanimljivo,....
teoretski se i ne dodiruju jer njihovo spajanje mozemo odgadjati
sto vise smanjujemo percepciju,ako me kuzis...

zapravo rezultat ostaje na teznji ka nekome broju ako sam dobro razumio...

isto tako vrijedi za svaki lik ili crtez koji bi trebao imati neke dodirne tocke!...u nasoj glavi oni se dodiruju no teoretski dodir se nalazi u beskonacnosti znaci nema gaaa....

tako da zapravo na materijalnom nivou ako smanjujemo percepciju niti jedan vid materije se ne dodiruje(na razini elementarnih cestica) pa od tuda dolazi jedan dokaz da je sve energija(energetski nivo) koju mi nismo u stanju percipirati buduci da smo ograniceni na 3d razinu...


sto nam daje percepciju 3d svijeta?
nasa osjetila!
zato se yogi prilikom meditacije apsolutno odvaja od svih svojih osjetila da bi dozivio stvarnost...
cuje ali ne dozivljava,vidi a ne gleda...

cak i sa znanstvene strane ima neke logike buduci da realno gledajuci niti jedno tijelo pa cak niti jedan brid nije u dodiru(cvrstom) sa niti jednim drugim vidom materije...zanimljivo je samo ovo:


1.zasto mi to ne mozemo dozivjeti?
2.da li je za dozivljavanje tako necega stvarno ptrebno pola
zivota meditirati(nemam bas toliko vremena)
3.te najbitnije!ima li uopce imalo istine u svemu ovome(buduci
da je i istina relativan pojam)-znaci ima i nema
4. ima li love nekakve povezane sa svim tim?zatim sexa?
moci?vlasti?-salim se...a kada malo mucnem glavom
mozda ovo i nije bas toliko smijesno..ako me kuzite..
[Vrh] Go down
malena
Moderator
malena


Female
Aquarius Tiger
Broj postova : 2633
Age : 38
Location : Split
Registration date : 18.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimečet stu 08, 2007 11:49 am

Ne možemo doživjeti jer smo ograničeni.
Ne vjerujem da treba pola života meditacije, mislim da je više potrebno jačeg duha, tj. energije u nama samima, a koliko smo mi sposobni za jačanje vlastite energije, vjerojatno ne dovoljno.
Istina... Pa mi uopće ne znamo što je istina. Možda mi nismo ovakvi kakvima se vidimo i nismo ono za što se prikazujemo, kako onda možemo uopće znati što je istina...
Poveznice... Hm... Pitanje je opet što je cilj svega ovoga, života, vremena, te istine...
[Vrh] Go down
indigocakra
PraGlodavac
indigocakra


Male
Leo Monkey
Broj postova : 600
Age : 43
Registration date : 05.11.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimečet stu 08, 2007 11:59 am

malena je napisao/la:
Ne možemo doživjeti jer smo ograničeni.
Ne vjerujem da treba pola života meditacije, mislim da je više potrebno jačeg duha, tj. energije u nama samima, a koliko smo mi sposobni za jačanje vlastite energije, vjerojatno ne dovoljno.
Istina... Pa mi uopće ne znamo što je istina. Možda mi nismo ovakvi kakvima se vidimo i nismo ono za što se prikazujemo, kako onda možemo uopće znati što je istina...
Poveznice... Hm... Pitanje je opet što je cilj svega ovoga, života, vremena, te istine...mozemo dozivjeti...no duuugom meditacijom..evo pocetnog dokaza(smjernice):
za vrijeme pravilne meditacije covjek ne koristi niti jedno od svojih osjetila,
a osjetila su odgovorna za dozivljavanje odredjene percepcije...
znaci u alfa stanju covjek pocinje dozivljavati vise nivoe jer nije ogranicen nizima naravno uz preduvjet da je u alfi..a za tako nesto se treba dooobro utrenirati..vjerovatno godinama study


kaj su oni ludi pa hocu uzivati u zemaljskim uzitcima!
e u tome je glavni problem..ne dozivljavamo vise nivoe radi toga jer smo jos uvijek ocarani nizima...
nije to nista lose,no to je dokaz zasto samo rijetki uspiju...

ja cu jos malo gustati na zemlji... :bounce:
[Vrh] Go down
zvezda
Guardian
zvezda


Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 3245
Age : 42
Location : Gore
Registration date : 23.09.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimesub stu 10, 2007 12:07 am

...Ima svega - moci, sexa, vlasti... a i mnogo toga drugog... Pitanje je samo sta ti kada treba?...
Uvek treba da prosto uzmes ono sto ti treba... *
[Vrh] Go down
indigocakra
PraGlodavac
indigocakra


Male
Leo Monkey
Broj postova : 600
Age : 43
Registration date : 05.11.2007

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitimened stu 11, 2007 11:33 pm

zvezda je napisao/la:
...Ima svega - moci, sexa, vlasti... a i mnogo toga drugog... Pitanje je samo sta ti kada treba?...
Uvek treba da prosto uzmes ono sto ti treba... *


nemas bas uvijek ono sto ti treba a i za to se treba izboriti..
nije nam bas sve dano nesto treba i zasluziti...
[Vrh] Go down
Sponsored content

Meditacija Ram Bahadur Bomjona Empty
PostajNaslov: Re: Meditacija Ram Bahadur Bomjona   Meditacija Ram Bahadur Bomjona Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Meditacija Ram Bahadur Bomjona
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Meditacija
» Simboli i poruke tokom meditacija
» Kakva vam meditacija odgovara ovisno o horoskopskom znaku

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CE-4 Misterije i neobjašnjivi fenomeni ::  Misterije i neobjašnjivi fenomeni :: Parapsihologija-
Forum(o)Bir: