Početna stranicaPortalPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Katolici - egzorcizam

Go down 
+18
josip21
Gea
Berny_Sinara
omen
vjestica
sanja
silver
vladimir
Tutankhamon
Alpha
gloria_g
Absynthia
isus dolazi uskoro!
Sentinel
zvezda
Svjetloisjena
kayser
Aleksandar Veliki
22 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Autor/icaPoruka
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon
Broj postova : 29065
Registration date : 15.09.2007

Katolici - egzorcizam - Page 4 Empty
PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimepet svi 02, 2008 9:05 pm

Drvo gloga raste mi pred zgradom...
[Vrh] Go down
vjestica
Dinosaur
vjestica

Female
Libra Buffalo
Broj postova : 321
Registration date : 26.12.2007

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimepet svi 02, 2008 10:51 pm

svjetloisjena je napisao/la:
Drvo gloga raste mi pred zgradom...

:) cheer
[Vrh] Go down
omen
Stanica
omen

Female
Aquarius Rat
Broj postova : 21
Registration date : 29.07.2008

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimened kol 03, 2008 11:55 pm

Opsjednuće postoji... to je vrlo složeno i opasno područje i kada se ukaže sumnja na to , potrebno je dobro ispitati da li se ne radi o nekim psihičkim poremećajima, epilepsiji itd. da ne duljim...naravno da je potrebno odobrenje , mislim čak Vatikana za izvršavanje egzorcizma, kada se sumnja na to. Gledala sam neki dokumentarac o istjerivanju đavola iz djevojke koja je bila velika vjernica...bili su prezentirani dokazi u obliku snimljenih kazeta i također video zapisi...pa sad tko vjeruje.....Ja osobno da, no uvijek me zanimalo zbog čega opsjednuti postaju jedni dok drugi ne... moram priznati da se bojim da se to ne dogodi i meni.... Sad ovako napisano to me još više plaši... Zaključujem da se opsjednuća ponekad događaju onim ljudima koji se Bogu istinski predaju, možda Sotona da povrijedi Boga upravo zato bira te osobe, a opet tu su i oni koji ga prizivaju koliko svjesno, toliko i nesvjesno.... kako god....tema me plaši. affraid
[Vrh] Go down
Berny_Sinara
Pračovjek
Berny_Sinara

Female
Sagittarius Snake
Broj postova : 2704
Registration date : 24.02.2009

PostajNaslov: Exorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimesri lip 17, 2009 12:42 am

nasla sam jos jedan zanimljiv clanak o tome http://www.net.hr/planet-x/page/2008/11/09/0059006.html
pa sta mislite dal je ovo fake ili pravo
[Vrh] Go down
gloria_g
Čovjek
gloria_g

Female
Leo Tiger
Broj postova : 4131
Registration date : 16.11.2007

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimesri lip 17, 2009 9:49 am

otimaš mi riječi iz usta :D
baš sam jučer o tome razmišljala- jel to postoji? jel moguće? ja sam nekako skeptična uopće oko tog pojma opsjednutosti.
ne znam...al nekako mi teško u to povjerovati, da je to uopće moguće
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat
Broj postova : 29076
Registration date : 30.09.2007

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimesri lip 17, 2009 10:56 am

Evo da kopiram taj text s linka:

"Egzorcizam je u suštini obred oslobađanja čovjeka od demona koji je obuzeo njegovo tijelo. No, sve dok ne izazivate pale anđele, čini se da nema pravog razloga za strah.
Čuveni film The Exorcist iz 1973. godine nedavno je proglašen najboljim hororom svih vremena. Budući da su pri snimanju toga djela kao savjetnici sudjelovali svećenici, mnogi ne znaju da je redatelj William Friedkin taj obred prikazao vjerodostojno. Naravno, izuzmemo li činjenicu da je malo pretjerao s filmskim efektima. Što bi dakle bio egzorcizam i trebamo li se plašiti opsjednuća? Ogolimo li priču do svog bitka, egzorcizam je u suštini obred oslobađanja čovjeka od demona koji je obuzeo njegovo tijelo.
Zloduh se može tjerati uz pomoć molitvi otklanjanja (deprikativan način), te mu se može naređivati da ode (imperativni način). Što se imperativne metode tiče, za to je potrebno imati titulu egzorcista, drugim riječima, svećenik mora imati izričitu dozvolu Ordinarija da se vrši obred u ime Crkve. Također treba naglasiti da će se malo koji egzorcist olako dati u tjeranje vraga, te da pojedina psihička oboljenja itekako mogu zavarati. Zato svećenici ipak najprije čekaju da liječnici donesu svoj sud.
Zašto dolazi do opsjednuća Crkva objašnjava ovako. Sotoni se ne smije dati povod ili pristanak. Doticaj s okultnim ili rad s nepoznatim energijama najčešći su povod izazivanju vraga. Crnih misa ili zazivanja duhova zato bi se svakako u prvom redu trebalo kloniti, kao i svega ostaloga što bi u čovjeku moglo otvoriti vrata onima koji se silno protive Bogu.
Slučajnih žrtava uglavnom ne bi smjelo biti, jer kako je to objasnio pater Ivan Vinkov u svom magisteriju "Opsjednutost i egzorcizam", kasnije preobličenom u knjigu, Bog ne dopušta nečastivom da nas razara. Pa, ako vas zanima kako egzorcizam u stvarnosti izgleda, za kraj možete pogledati jednog talijanskog svećenika u akciji. Naravno, vama na ostavljamo na sud i razmišljanje postoje li pali anđeli ili ipak i za ovaj fenomen ima racionalno objašnjenje."
[Vrh] Go down
Berny_Sinara
Pračovjek
Berny_Sinara

Female
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimesri lip 17, 2009 3:08 pm

gloria_g je napisao/la:
otimaš mi riječi iz usta :D
baš sam jučer o tome razmišljala- jel to postoji? jel moguće? ja sam nekako skeptična uopće oko tog pojma opsjednutosti.
ne znam...al nekako mi teško u to povjerovati, da je to uopće moguće
ma daj :D a cuj sta da kazem...mozda ima toga...ako ima we are tosted :D
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 10254
Registration date : 21.04.2009

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimesri lip 17, 2009 11:21 pm

da, šokirana sam što to kršćanska crkva ne spriječava, još ih Vatikan štiti.
Sjetite se filma Egzorcizam Emily Rose koji je rađen po istinitoj priči jer je djevojka patila od oblika epilepsije i to u bližnjoj prošlosti!?
zar je morala umrijeti zbog maloumnosti njezine zajednice koja ne priznaje psihičke bolesti?
meni se to iskreno gadi...
što je s masovnim egzorcizmom u Americi? gdje ljudi padaju kao u transu samo jednim dodirom svećeničke ruke
opsjednutost je stanje uma, ne demonsko i postoje manje rizični obredi za rešenje - vjera u ozdravljenje i pozitivna energija - bez gladovanja, maltreiranja prisilnim očenašima i kojim još trikovima koje svećenici masno naplačuju kasnije
[Vrh] Go down
Berny_Sinara
Pračovjek
Berny_Sinara

Female
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimečet lip 18, 2009 2:53 pm

Gea je napisao/la:
da, šokirana sam što to kršćanska crkva ne spriječava, još ih Vatikan štiti.
Sjetite se filma Egzorcizam Emily Rose koji je rađen po istinitoj priči jer je djevojka patila od oblika epilepsije i to u bližnjoj prošlosti!?
zar je morala umrijeti zbog maloumnosti njezine zajednice koja ne priznaje psihičke bolesti?
meni se to iskreno gadi...
što je s masovnim egzorcizmom u Americi? gdje ljudi padaju kao u transu samo jednim dodirom svećeničke ruke
opsjednutost je stanje uma, ne demonsko i postoje manje rizični obredi za rešenje - vjera u ozdravljenje i pozitivna energija - bez gladovanja, maltreiranja prisilnim očenašima i kojim još trikovima koje svećenici masno naplačuju kasnije
ja da budem iskrena ne vjerujem u crkvu :/ ne idem u nju i izbjegavam je u sirokom luku.... vjerujem u Boga i u Isusa i da budem iskrena puno mi vise znaci kada ja razgovaram sa njim nego svecenik >_<
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimečet lip 18, 2009 11:09 pm

Ovu temu imamo OVDJE, treba ih spojiti.
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimečet lip 18, 2009 11:17 pm

Spojeno :)
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimečet lip 18, 2009 11:19 pm

To je dobra tema, samo se našla malo zaboravljena zubi
[Vrh] Go down
Berny_Sinara
Pračovjek
Berny_Sinara

Female
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimepet lip 19, 2009 12:59 am

Hvala curke :D
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimepet lip 19, 2009 1:58 am

ma ja sam davno digla ruke od nje (crkve)
ne razumijem kako mogu bodriti nešto takvo, to je jednostavno manipulacija ljudi pri čemu oni koji nezaslužuju stradaju i često to budu nedužni
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimepet lip 19, 2009 10:09 pm

Nitko ne mora vjerovati u crkvu, ona je ljudska institucija. Ni ja ne vjerujem u bolnicu, ali kad sam bolesna računam da će mi liječnici pomoći da ozdravim. Pomoći, ne izliječiti me :)
[Vrh] Go down
Gea
Moderator
Gea

Female
Scorpio Snake

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimepet lip 19, 2009 11:13 pm

problem je što se crkva - institucija pomalo odvojila od duhovnosti religije, previše se vidi na svečenicima da je za njih to samo posao
[Vrh] Go down
Svjetloisjena
Legenda foruma CE-4
Svjetloisjena

Female
Aquarius Dragon

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimepon lip 22, 2009 1:58 pm

I ja sam svašta čula u crkvi, dok sam tamo bila rijedak gost.
[Vrh] Go down
Berny_Sinara
Pračovjek
Berny_Sinara

Female
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimeuto lip 23, 2009 1:09 pm

ma crkva nije ono sto je nekad bilo meni su super crkve u Americi di se pjeva razgovara to je u pravom smislu rijec Crkva i biti blizu Boga
[Vrh] Go down
gloria_g
Čovjek
gloria_g

Female
Leo Tiger

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimeuto lip 23, 2009 1:17 pm

crkva nije što je nekada bila.
e pa hvala Bogu što nije!!!
spaljivanje na lomači, zla jezuita.....
[Vrh] Go down
Berny_Sinara
Pračovjek
Berny_Sinara

Female
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimeuto lip 23, 2009 1:36 pm

gloria_g je napisao/la:
crkva nije što je nekada bila.
e pa hvala Bogu što nije!!!
spaljivanje na lomači, zla jezuita.....
ne mislim ja na to :D nego na to da svaki pomaze drugom ...postuje se itd a sada ma kakvi
[Vrh] Go down
gloria_g
Čovjek
gloria_g

Female
Leo Tiger

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimeuto lip 23, 2009 1:40 pm

ma pitanje jel i toga bilo....
kako je crkva ekranizirana, nije dijelila ni pomagala...davalo se samo njoj.
al da, možda je prikazano subjektivno, kako nisam u to doba živjela, vjerovatno neću nikada biti sigurna što je prava istina....
[Vrh] Go down
Berny_Sinara
Pračovjek
Berny_Sinara

Female
Sagittarius Snake

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimeuto lip 23, 2009 2:13 pm

gloria_g je napisao/la:
ma pitanje jel i toga bilo....
kako je crkva ekranizirana, nije dijelila ni pomagala...davalo se samo njoj.
al da, možda je prikazano subjektivno, kako nisam u to doba živjela, vjerovatno neću nikada biti sigurna što je prava istina....
da a sta se tice toga navest cu jedan onak primjer....u ono vrijeme kada se radilo dvoriste moja baka je morala sama maknut soder sa ceste imala je 3 h a i imala je malo dijete i krenula ona micati soder i doso jedan susjed drugi susjed treci i tako negdje 12 ljudi pomoglo mojoj baki deda nije mogo bio je radio....drugi primjer radila se kanalizacija...i sada opet baka je bila sama a deda radio i ona je morala iskopat jamu od 2 i pol metra za kanalizaciju i sta ce opet krenuola i doso opet prvi drugi treci susjed i nahrupilo se njih bome 15-astak i iskopali za svega par minuta a sada u ovo vrijeme niko nis ne pomazu neg gledaju samo sebe :D
[Vrh] Go down
gloria_g
Čovjek
gloria_g

Female
Leo Tiger

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimeuto lip 23, 2009 2:18 pm

da, al to nema veze sa crkvom, to su bili dobri ljudi....
[Vrh] Go down
Alpha
Admin
Alpha

Female
Aries Goat

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimeuto lip 23, 2009 2:31 pm

A danas je sve na pricip: "Sto JA ima od toga" kava

Neki dan sam ulovila dio nekog filma za americke teenagere...i scena je gdje popularna cura u skoli (navijacica ili tako nesto sto je sinonim za negativku) trazi nekog decka, koji je ocito pozitivac i dobrica, uslugu. Oni su inace susjedi i nekoc su (u djetinjstvu) bili i prijatelji. I sad, on, mrtvo-hladno, kao najprirodniju i najnormalniju stvar pita nju sto ce on dobiti tom uslugom za koju ga ona pita. Znaci, nije princip da je on dobrica pa ce joj napraviti...on je dobrica ali je, ocito, potpuno normalno da vise ni dobrice ne rade bez 'profita'...ma katastrofa rigo
[Vrh] Go down
gloria_g
Čovjek
gloria_g

Female
Leo Tiger

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitimeuto lip 23, 2009 2:33 pm

al ja sam još uvijek idealist, vjerujem i u dobrice bez koristoljublja ;)
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Katolici - egzorcizam   Katolici - egzorcizam - Page 4 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Katolici - egzorcizam
[Vrh] 
Stranica 4 / 5.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Egzorcizam
» Egzorcizam Anneliese Michel