| Sotonizam | |
|
+21Absynthia Remke Wickey666 Aurora Borealis Rainmaker94 Gea tomi B satan´s master janko.kunstek@gmail.com Svjetloisjena vladimir Tutankhamon Makondo Merkurica None floridana isus dolazi uskoro! Blizzard Alpha silver 25 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
silver Majmun
Broj postova : 1439 Age : 34 Registration date : 25.10.2007
| Naslov: Re: Sotonizam sri oľu 12, 2008 2:01 pm | |
| - satan´s master je napisao/la:
- koja je trenutačna tema?'
pa sotonizam, ovdje. pocni od prvog posta, pa.. | |
|
| |
B Višestanični organizam
Broj postova : 38 Age : 33 Registration date : 18.08.2009
| Naslov: Re: Sotonizam pon kol 24, 2009 2:21 am | |
| Kad vec pocnijemo od prvog posta...Ova pravila mi se jako svidjaju moram priznat. Mnogi sotonizam poistovjecuju s ritualnim ubijanjima itd ali ja se sjecam jednog lijepog dokumentarca u kojem je vodja danasnjeg sotonizma rekao da oni samo promicu hedonizam. Kad ga je novinar pitao: "A zasto onda bas sotona?" on je odgovorio " Pa cujte i mi trebamo reklamu a sotona se nevjerovatno dobro reklamira" Eh sad mnogi koriste 666 i obrnuti pentagram zato jer to stvarno je dobra reklama to onda ne znaci da su sotonisti (mislim da npr bendove). Znaci treba napraviti distinkciju izmedju pravog sotonizma i onih neki kultova koji koriste simbole tipa 666 i (valjda) ubijaju, muce ljude itd. Jako malo ljudi zna sto je stvarno pravi sotonizam te ga u svom neznanju osudjuju a to nije dobro... | |
|
| |
tomi Pračovjek
Broj postova : 2381 Age : 33 Location : Zagreb Registration date : 22.08.2009
| Naslov: Re: Sotonizam pon kol 24, 2009 2:37 am | |
| Svejedno, nije opravdano koristenje simbola u marketinske svrhe. Sumnjam da bi jednako tako gledao na to da neki poznati band odluci tiskati crnu svastiku na svoje crvene majice. Pa sto, dobro se reklamira?
Treba stajati iza onoga sa cim se poistovjecujes. | |
|
| |
Gea Moderator
Broj postova : 10254 Age : 35 Location : Iznad Oblaka Registration date : 21.04.2009
| Naslov: Re: Sotonizam pon kol 24, 2009 2:40 am | |
| ma i ja sam čitala nešto o tome - kao da je to u biti antikršćanstvo, znači oni okovi koji im se ne sviđaju uvršteni su u ovu religiju u biti oslobodili su se i počeli štovati antiboga... trebala bi ponovno pročitati taj tekst, već sam zaboravila o čemu se radi. u biti da ih je crkva i par sekti bolesnika ocrnilo | |
|
| |
B Višestanični organizam
| Naslov: Re: Sotonizam pon kol 24, 2009 2:52 am | |
| Da samo sam htio napomenut da sotonizam kao takav nije stovanje nekakvog ultimativnog zla. A moram priznat da mi 666 i obrnuti pentagram skoro uopce ne smetaju, jednostavno ih smatram marketingom (makar ne lijepim, ne kazem da to podrzavam) ali kad bi vidio obrnuti kriz, svastiku da bi to smatrao krajnje neukusnim. Prvo jer je obrnuti kriz oskvrnuce necije vjere a svastika mi predstavlja realno zlo dok mi je 666 znak nekog fiktivnog zla. Mozda sam licemjeran? | |
|
| |
Gea Moderator
Broj postova : 10254 Age : 35 Location : Iznad Oblaka Registration date : 21.04.2009
| Naslov: Re: Sotonizam pon kol 24, 2009 2:59 am | |
| obrnuti križ se još zove križ Sv. Petra jer je on tražio da ga se naopako razapnu jer nije dostojan umrijeti ko gospodin, tako da su se sotonisti tu prilično zeznuli svastika je sreća i svjetlost a 666 praznovjerje a obrnuti pentagram, gledam kao pentagram i za mene ono ima više značenje i nema veze na koju je stranu okrenut
ja to gledam s te strane... | |
|
| |
B Višestanični organizam
| Naslov: Re: Sotonizam pon kol 24, 2009 3:07 am | |
| Svastika je sreca i svijetlost ako je uspravna. Predstavlja prirodni tok energije ili nesto slicno zar ne? Ali ovdje sam mislio na izokrenutu svastiku, na simbol nacizma. Pentagram ima mnoga znacenja kao npr brak, sreca, ispunjenje. Valjda je obrunti pentagram suprotnost. | |
|
| |
tomi Pračovjek
| Naslov: Re: Sotonizam pon kol 24, 2009 4:23 am | |
| Davno su nas na vjeronauku ucili da se grijesi i mislju. Dakle, cak i ako ti kazes "kvrapcu" umjesto prostije varijante, svejedno si zgrijesio mislju - analogno tome, ako ti koristis broj 666, obrnuti pentagram ili okrenut kriz i razumijes koju konotaciju oni imaju, podrazumijeva se da ga i iz tog razloga navodis/spominjes/koristis. Djeca koja ne znaju pravo znacenje simbola i koriste ih samo zato sto znaju da su doticni simboli "losi". | |
|
| |
B Višestanični organizam
| Naslov: Re: Sotonizam pon kol 24, 2009 1:01 pm | |
| - tgudlek je napisao/la:
- Djeca koja ne znaju pravo znacenje simbola i koriste ih samo zato sto znaju da su doticni simboli "losi".
E takva djeca mi nisu jasna, kad se igraju i po klupama/zidovima pisu i crtaju takve simbole iz zabave. Obicno onda pretpostavim da uopce ni neznaju sto ti simboli predstavljaju. | |
|
| |
Blizzard Superforumaš CE-4
Broj postova : 15088 Age : 34 Registration date : 01.10.2007
| Naslov: Re: Sotonizam pon kol 31, 2009 5:38 pm | |
| Pitanje je što bi bilo kada bi znali što ti simboli predstavljaju, bi li i dalje to radili. | |
|
| |
tomi Pračovjek
| Naslov: Re: Sotonizam pon kol 31, 2009 7:49 pm | |
| - Omega je napisao/la:
- Pitanje je što bi bilo kada bi znali što ti simboli predstavljaju, bi li i dalje to radili.
Ovisi. U toj dobi najvise glume buntovnike pa bi mozda i nastavili to raditi samo zato da se osjecaju .. jaci. | |
|
| |
Rainmaker94 Višestanični organizam
Broj postova : 57 Age : 30 Registration date : 06.09.2009
| Naslov: Re: Sotonizam ned ruj 06, 2009 2:44 am | |
| Ahhh..... Fuj....
666??? Kriz naopako??? Peterokraka zvjezda ???
nemogu vjerovat....
to je sve tako djetinjasto, glupo i nezrelo.... i djetinjasto i naivno....
sve ljepo pise u bibliji.... da ce sotona doc i iskusat nas.... samo treba vjerovat... | |
|
| |
Aurora Borealis Dinosaur
Broj postova : 474 Age : 37 Location : Split/Sovinjak Registration date : 25.06.2009
| Naslov: Re: Sotonizam ned ruj 06, 2009 3:01 am | |
| | |
|
| |
Rainmaker94 Višestanični organizam
Broj postova : 57 Age : 30 Registration date : 06.09.2009
| Naslov: Re: Sotonizam ned ruj 06, 2009 6:32 pm | |
| | |
|
| |
Wickey666 Riba
Broj postova : 127 Age : 35 Registration date : 07.09.2009
| Naslov: Re: Sotonizam sub ruj 12, 2009 7:27 pm | |
| Ja komotno mogu reć da su neki ljudi na ovom forumu pukli i zasljepljeni su vjerom(Isus koji dolazi). Ja ne razumjem dali on nas smatra nižim bićima zato što ide u crkvu 5 puta dnevno i pola dana provede buljeći u Bibliju koju je svako dao samo ne Bog, ja i bilo tko s ovog foruma možda smo bolji ljudi nego što će on ikad bit, koliko god on bio sretan iznutra. To šta ti pričaš nije vjera nego glupost(bar po meni), znači mi bi svi trebali bit ko roboti i dat svoj život Bogu, i hočeš reć da je trebam više volit Boga nego svoju Majku koja me je rodila i odgojila, ja sam inače vjernik i vjerujem u Boga ali dok tebe slušam, kao da smo različite vjere. A Bog je nešto što svima nama treba on nema oblik on nema moći on nema ništa, Bog je u nama i on je mi, i radi toga se mi trudimo bit bolji ljudi, to je onaj Bog u kojeg ja vjerujem, a ne ovaj tvoj gdje bi se ja trebo ponašat kao da sam u srednjem vijeku. A ono što se tiče metalaca, mislim stvarno jadno, metalci će postat sotonisti...ja ne kažem, ima bolesnih metalaca u glavu, ali ništa bolesnijih od nekih ljudi koji slušaju (npr.)jazz...I opet kažem možda je taj neki metalac puno bolji čovijek nego što češ ti ikad bit(bar ne pametuje)...I po meni on je bliže Bogu nego ti...Zato, ne seri! ) | |
|
| |
Aurora Borealis Dinosaur
Broj postova : 474 Age : 37 Location : Split/Sovinjak Registration date : 25.06.2009
| Naslov: Re: Sotonizam ned ruj 13, 2009 2:43 am | |
| wickey, osim dio di vrijeđaš pomalo (i više) slažem se 110 posto s tobom evo ti pusa heeeehe | |
|
| |
Remke Pračovjek
Broj postova : 3399 Age : 29 Location : Osijek Registration date : 05.07.2009
| Naslov: Re: Sotonizam ned ruj 13, 2009 10:46 am | |
| ja sam vidio neki dan ovaj grafit na vratima nekim: .........6 .........| 6____|____6 .........| .........| .........| .........| i s druge strane pise hell | |
|
| |
Wickey666 Riba
Broj postova : 127 Age : 35 Registration date : 07.09.2009
| Naslov: Re: Sotonizam ned ruj 13, 2009 12:35 pm | |
| | |
|
| |
Absynthia Pračovjek
Broj postova : 2346 Age : 40 Registration date : 01.12.2007
| Naslov: Re: Sotonizam ned ruj 27, 2009 3:24 am | |
| - tomi je napisao/la:
- Svejedno, nije opravdano koristenje simbola u marketinske svrhe. Sumnjam da bi jednako tako gledao na to da neki poznati band odluci tiskati crnu svastiku na svoje crvene majice. Pa sto, dobro se reklamira?
Treba stajati iza onoga sa cim se poistovjecujes. Kada bi Crkva prestala koristiti križ, i ostale ikonice u marketinške svrhe, možda bi i ostali slijedili primjer.... ili ne hehe.
Uglavnom, LaVey je bio Židov, i kao takav, prvenstveno bio zainteresiran za sakupljanje para, kao i svaki pojedinac koji osnuje svoju sektu, ili Crkvu. Njih ne zanima dobrobit ljudi, već pare. Njegova knjigica, nazvana 'The Satanic Bible' ima dosta dobrih argumenata, svaka mu čast, tip je bio dosta dobar na riječima, ali to je to. Btw, možete ju kupiti u Algoritmu, u Zagrebu (Hotel Dubrovnik). Ja sam svoju kupila davne 2000-te Bila je oko 50-ak kuna.
Sotonizam per se, je nastao kao pobuna protiv Crkvenog učenja. Dakle, netko je imao drugačije mišljenje u Srednjem vijeku od Crkvenog nauka, taj je bio otpadnik, a kao takav, obilježen kao protivnik Crkve (u arapskom, Sotona označava protivnika).
Meni su ovakve teme na forumima fascinantne. Ljudi se toliko zanimaju za tu tematiku, da troše dragocjeno vrijeme na pisanje gluposti, umjesto da ih utroše na nešto drugo. Pod time mislim na sve one religiozne 'holy than thou' tipove | |
|
| |
brle Višestanični organizam
Broj postova : 63 Age : 31 Registration date : 05.09.2009
| Naslov: Re: Sotonizam ned ruj 27, 2009 1:41 pm | |
| Križ naopačke uopće nebi trebao biti znak sotonizma zato jer je sveti Andrija razapet na križu postavljen naopačke tak da im to bas i ne funkcionira. | |
|
| |
bonesy Stanica
Broj postova : 12 Age : 29 Registration date : 04.06.2009
| Naslov: Re: Sotonizam uto lis 13, 2009 12:25 am | |
| ma zanimljivo mi je to, a ovaj me isus uskoro dolazi! bome dobro nasmijao | |
|
| |
Casper Dinosaur
Broj postova : 305 Age : 47 Location : Croatia Registration date : 10.02.2009
| Naslov: Re: Sotonizam ned lis 24, 2010 11:51 am | |
| | |
|
| |
Chakotay Guardian
Broj postova : 8409 Age : 48 Location : Zagreb Registration date : 28.12.2007
| Naslov: Re: Sotonizam ned lis 24, 2010 9:32 pm | |
| Ništa novo, skriveni rituali puni nasilja i sexa. Misle da će time postići nekakvu nadnaravnu snagu...naravno da je to iluzija pa kad neki od članova to uvide i žele otići, onda ih ne puštaju. Svima njima je zajedničko oduzimanje slobode svojim članovima i na temelju toga misle da mogu vladati. Ustvari i mogu samo bi morali imati jako puno članova. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sotonizam | |
| |
|
| |
| Sotonizam | |
|